|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Pysiamn biedactwo rozumiem co przezylas, bo tez mialam chwile grozy jak sie Lu nie ruszala.Najwazniejsze, ze szybko udzielono Ci pomocy i jestes spokojna, ze z malutka wszystko ok
![]() Malinka Kancia za wizyteJutro konczy mi sie szpitalna przepustka i musze sie tam stawic ok. 12 Mam nadzieje, ze juz bedamieli reszte wynikow i zadecyduja o wypisie.Nie chce juz tam lezec....Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
ale nadrabiania!!!ponad godz
![]() niestety nie wiem ktora co.... ![]() wiem tylko że zebra juz szykuje gniazdko ale tak z rana?ja też spac nie moge jak tz mnie obudzi jak wstaje ale ja leże i w końcu zasne pysiamn dobrze ze wszystko ok,no i gratulacje pysiolinki. kacha wspólczuje sytuacji,musi ci byc naprawde cięzko. myśle ze w 2ej ciązy też już mi bedzie cięzej. ula i you you brzuszki badań na cytomegalie nie miałam nigdy ale wiem że grozna jest,moja kolezanka miała i 2razy poroniła przez to.na toxo też juz nie robie bo miałam,no i sie leczyłam 2miesiące.ja dzis znów troche w M,nogi bolą,brzuch sie spina co chwila ale daje rade.brzuch już mi sie spina od kilku tyg czasami mniej czasami wiecej,juz nie moge sie doczekac wizyty,3grudnia-dzieńpo 30-tych urzodzinach ![]() bos ze jaka ja stara!!!!tż dziś zadzwonił o przeniesienie internetu i kablówki i powiedzieli mu miesiąc czasu czekania może was nie zaniedbam![]() taki mały remont a ja juz mam go dośc,rano budze sie juz opuchnieta,taka ułomna sie robie już!!! |
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
Własnie wrociłam do domu i padam.
Z wieści od lekarza- z dzidizusiem wszystko dobrze. Niewiele się dowiedziałam bo usg dopiero za 3 tyg. Tyle tylko, że mam więcej leżeć z powodu napinającego się brzuszka i wrazie częstrzego napinania się natychmiast do niego dzwonić. Po za tym korzystając z przepustki (od zus-u) na wyjście do lekarza obeszliśmy sklepy. Kupiłam sobie piżamkę i stanik do karmienia, firanki do naszego pokoju. Odwiedziliśmy jeszcze szwagierkę i nam zeszło do teraz. Pysia dobrze, że na strachu się skończyło i że odrazu to skonsultowałaś z lekarzem. Nie zazdroszczę przeżyć. --------------- Zmykam spać dobranoc
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha fajnie że wszystko dobrze
![]() ...i ja tez zmykam spać, do jutra mamuśki
|
#3786 |
|
BAN stały
|
hejak
![]() jak sie miewacie co tam u was?? ja znow brak czasu.... brzuszke rosnie..maly sie wierci a corka szaleje....!!! buzka |
|
|
|
#3787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie anioł jesteś ![]() Ja to bym mężowy zrobiła taką awanturę,że by z podziwu nie wyszedł .Ja się z moim nie szczypię,jak mi w jakimś temacie za daleko zajdzie za skórę,a sugestie nie pomagają to awanturę zrobię taką,że wszystko fruwa i nie patrzę wtedy na to gdzie i z kim jesteśmy.Skutki w moim przypadku są oczywiście pozytywne,ale czasami muszę delikatnie przypomnieć.Jednak ostatnio baardzo rzadko. Nie wiem dlaczego Ty tolerujesz takie zachowanie swojego TŻ??Ciąża siostry ważniejsza od Twojej??Ja bym mu dała ![]() Nie zazdroszczę sytuacji.
|
|
#3788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dzieki dziewczynki
Cytat:
odpoczywaj Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
Pysia
Ja dzis od 20stej mam usg - nie moge sie doczekac ... caly dzien jeszcze .... bardzo ciekawa jestem jak duza jest moja niunia, bo slyszalam, ze dzieci cukrzykowych mam bardzo duze moga byc ... ale moj brzuszek jakis maly mi sie wydaje... no coz zobaczymy wieczorem... Milego dnia wszystkim
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na relację
|
|
#3791 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie z rana mamuśki!
dziś nie mogłam spać dłużej.. a mogłam i to najdziwniejsze! ale jest też kilka plusów, że podniosłam się skoro świt np. powtórka brzyduli dziś przyjeżdżają teściowie. wczoraj z tżetem zrobiliśmy małe sprzątanie. ja dokończyłam ostatnie prasowanko dzidziusiowych łaszków, tż resztę: mycie kuchni i łazienki, odkurzanie, ba nawet ugotowanie obiadku na dziś teściowie na szczęście tylko na kilka godzinek wpadają. całe szczęście, że rodzinka mieszka te 120 km od nas. jak się widzimy tak raz na miesiąc to jest idealnie!! zresztą może cosik dobrego przywiozą
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Mamusie. ponawiam jeszcze raz pyt w sparwie tych ćwieczen mieśni kegla!te Mamusie, które mają problem ze skracającą się szyjką-ćwiczycie mięśnie kegla?
u mnie nawet ok, czuję się dobrze, tylko wczorajsza noc nie bardzo przespana, dzisiejsza już zdecydowanie lepiej-tylko budziłam się 2 razy na siku, ale spokojnie zasypiałam. za to wczoraj w nocy-jak sie obudzilam o 3, to nie spalam 2h bo mi sie brzuch spinał a to mi tchu brakowało itd. pozdrawiam i jakbyście mi odpowiedziały na pyt byłabym niemziernie wdzięczna. |
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Kacha mam takie samo zdanie i podejscie jak Sensuel - przenigdy w zyciu bym czegos takiego nie tolerowala (ale to dotyczy rowniez brata i taty - banda nierobow !! )
Pola nie mam pojecia.Ale wracam dzis do patologie do szpitala, to postaram sie nie zapomniec i zapytam Soraya za wizyte Powoli szykuje sie do powrotu na patologie ciazy Jeszcze kilka h....
|
|
|
|
#3794 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze używam proszków, nie wiem co jest wydajniejsze? Mleczko czy proszek?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że wsio ok! No i Pysiolinka dalej pozostała Pysiolinką Julia piękne imię ![]() Cytat:
Moja koleżanka cukrzycowa a nie dosyć że przenosiła to synek miał 2800, więc to jest jak ze wszystkim - u jednych jest tak a u innych nie ![]() Wczoraj któras napisała o kanapkach z jajkiem no i dziś na śniadanie miałam pyszne kanapeczki z jajem, majonezem i szczypiorkiem Objadłam się a teraz czekam aż się wszystko przetrawi w żołądku
|
|
|
#3795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zadomowienie
|
aldii, soraya -
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() gooha - dzidziusiowi, ale na siebie uważajKampoolka - u mnie podobnie, mały też się wierci w brzuszku, a na zewnątrz nie córcia tylko synek też szaleje ![]() eudaimonia - pomyślnej wizyty ......................... ............. Obudziłam sie dziś w nocy po 3 i jakoś nie mogłam usnąć, w sumie to nie wiem co mnie obudziło, mały trochę sie wiercił, ale nie jakoś strasznie. Nawet nie chciało mi się wstać do łazienki, ale po kolejnych 10 min. przewracania się z boku na bok (nawet tż się przebudził przez to moje wiercenie) w końcu poszłam do łazienki, bo stwierdziłam, że może synuś ma za mało miejsca w brzuszku. No i pomogło
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
pysiamn cieszę się, że z pysiolinką wszystko jest dobrze. Oby takie zdarzenie miało miejsce pierwszy i ostatni raz.
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Dla siebie do prania zazwyczaj używam proszku, natomiast do czarnych rzeczy używam płynu do prania.
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ------- chyba troszkę zgrzeszę i zrobię małą kawkę. wczesne wstawanie to jednak nie jest to co lubię najbardziej
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-11-26 o 09:19 |
|
|
|
|
#3800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
************************* ***** Dzwoniła moja mama...zbzikowała do reszty ![]() Zakupiłam ponad 2 kg ciuszków...mam nadzieję że wszystkie nie będą różowe
|
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czytałyście na dzisiejszym onetcie o przyjmowaniu kwasu foliowego w ostatnim trymestrze? (link: http://dziecko.onet.pl/36916,5,7,gdy...i,artykul.html) ech! co chwila coś się zmienia
.. ja biorę witaminki w których rzecz jasna kwas foliowy jest - mam nadzieję, że to nie wpłynie na dzidzię
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję się jutro wybrać do lumpka na łowy o ile nie będą mnie za bardzo biodra boleć Ale znając życie to pewnie nawet jak będą boleć to pojadę heheheCytat:
|
|
|
#3804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnir to nie dotyczy...bo zarówno w I ciąży jak i teraz nie brałam i nie biorę suplementów i witamin... W I ciąży tylko na początku kwas foliowy.....na koniec nospe i nic. Teraz na poczatku tylko kwas foliowy....aktualnie od dłuższego czasu czysty magnez + nospa ... Ale myślę że warto podpytać lekarza ![]() Cytat:
To udanych łowów ![]() ********************** U mnie babcia już dojechała z tobołami ![]() Pierwsze pranie wstawione szykuje się też mega prasowanie...Fajne ciuszki babcia nakupowała Zrobię potem kilka fotek ale nie wszystkiego
|
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gdyby tak było to na pewno polecający te ćwiczenia wspominaliby o przeciwskazaniach..Mam nadzieję że długo tam nie zostaniesz...
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis w laboratorium. Jakos przezylam ta krzywa cukrowa, ale czuje sie jakos dziwnie po niej (bo jeszcze pozniej paczkiem zajadlam).
![]() Wiecie co, juz nie mam sily do mojego tz-a. Nie bede juz pisac o tym, ze ciagle podlogi nieumyte, bo pewnie jeszcze z tydzien beda. Ale wczoraj tz wpadl na swietny pomysl umycia rowerka synka w wannie. Wszystko super, tylko latwo sie mozecie domyslec, ze pozniej wanny nie umyl. Dzis rano mu to wypomnialam jadac na badania. I co? Wrocilam - tylko piasek lekko splukany i tyle Rece mi opadaja. Przeciez mycie wanny to dla mnie nie lada wyzwanie (w ogole od schylania co chwile mam skurcze)... Mam doscZreszta co mi to da - jak chwile po tz wykapie w wannie rower, czy jakies inne zablocone buty... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-11-26 o 09:40 |
|
|
|
#3808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam położna na SR mówiła właśnie że w dzisiejszych czasach kobiety nieco przeginają i faszerują się wszelkimi witaminami, przez co rodzą się teraz dużo większe dzieci. Kiedyś dziecko powyżej 4kg to był ewenement a teraz bardzo często się zdarza... Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Oj ja bym zrobiła dziką awanturę jakby mój TŻ tak robił A jeśli by to nie pomogło to wzięłabym taką panią do sprzątania, fakt kosztuje to ale zdrowie ważniejsze
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za odp.
dla Was.A jak Wam twardnieje macica chociaż raz, to już bierzecie nospę?i bierzecie tą słabszą nospe w czerwonym opakowaniu? ja też po śniadanku-makrela z majonezem, ogórkiem kiszonym,pomidorkiem, natka pietruszki i sałatą. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

za wizyte
Mam nadzieje, ze juz bedamieli reszte wynikow i zadecyduja o wypisie.Nie chce juz tam lezec....Trzymajcie kciuki

.Ja się z moim nie szczypię,jak mi w jakimś temacie za daleko zajdzie za skórę,a sugestie nie pomagają to awanturę zrobię taką,że wszystko fruwa i nie patrzę wtedy na to gdzie i z kim jesteśmy.

Jeszcze kilka h....

.. ja biorę witaminki w których rzecz jasna kwas foliowy jest - mam nadzieję, że to nie wpłynie na dzidzię
dla Was.