Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 17:16   #1561
sleepy
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Od poniedziałku zapominam się umówić do fryzjerki a moje końcówki już wołają o pomstę do nieba Coś nie mogę się zorganizować w tym tygodniu a jutro chciałabym skoczyć do Natury, bo wchodzi nowa gazetka i chcę tusz Maybelline w zestawie z micelem.
Też chcę się wybrać wktótce do fryzjera. Mam ochotę na boba jakiego zrobiłam sobię na początku jasieni ubiegłego roku. A z drugiej strony chcę mieć dłuższe włosy... Więc chyba tylko trochę postopniuję, pozbędę się rozdwojonych końcówek. A na większe cięcie zdecyduje się dopiero wiosną.

Do Natury też musze wstapić; po odźywkę niebieską Herbal. Moje włosy bardzo ją lubią
Cytat:

O ładne te kolorki Widzę, że postanowiłaś nadrobić i trochę powiększyć swój lakierowy zbiór
jakoś nie mogłam się im oprzeć... Dziś widziałam też nową serię Vipery, spodobał mi się jeden kolor ale był bardzo podobny do tego nowego GW więc portfel odetchnął.

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość
Ech, to te dni Vip mają co tydzień, bo ja dostałam smsa w zeszłym tygodniu że do 22 listopada są dni vip.
Teraz często będą te dni/weekendy vip. Zawsze przed Mikołajkami, Świętami wzrastała częstotliwość.
Stary 2009-11-25, 17:17   #1562
loverynka
Zakorzenienie

Ja nic nie kupuję na razie. Strasznie chciałabym kupić sobie idealny róż. Ale nie mogę jakoś znaleźć.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 17:25   #1563
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Dodam tylko zdjęcie moich nowych nabytków, trochę źle mi wyszły bo ciemno dziś...
Piękne Jeśli się przypadkiem na nie gdzie natknę to na pewno kupię któryś, ale specjalnie szukać nie będę.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę, że się spodobały masz Kallosa, Glorię i Stapiz? ja Glorią i Stapizem jestem zachwycona, ale Kallosa mimo że całkiem fajny to już nie kupię, bo męczy mnie jego zapach i za bardzo zmiękcza mi włosy.
I tak myślę czy nie poprosić TŻ żeby mi kupił w Poznaniu Stapiza Volume, to mogłoby być cudo, a on ma taką wypasioną hurtownię fryzjerską obok siebie
Tak te 3 Kallos na razie b. mi odpowiada, również pod względem zapachu, ale jako, że faktycznie jest dość intensywny to pewnie przy dużym opakowaniu już nie będę taka zadowolona
Na razie chyba najlepsze efekty widzę po Glorii

Grejpfrutowy Palmolive to moja miłość Uwielbiam jak zapach się roznosi po całej łazience pod wpływem gorącej wody

Ja mam chęć kliknąć HC, bo już zostało mi naprawdę niewiele, ale może poczekam i zażyczę sobie na Mikołaja
Nie wiem co będzie jak już nie będzie ich można dorwać na Allegro, to zdecydowanie "mój" zapach

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ja w sobotę byłam z TŻ na przeglądzie kabaretów i się pochorowałam.. od tamtej pory męczy mnie kaszel, katar, gorączka i jak nie jestem w szkole to w łóżku - generalnie nie za ciekawie, ale przynajmniej objawy trochę ustępują choć bardzo powoli :/
Zdrówka
A jakie były kabarety?Ja chciałam iść 29tego na KMN, ale TŻ ma imprezę firmową

Cytat:
Aha, Karolina! Do uzupełnienia kuracji włosowej mogę jeszcze dodać przecudowne dwa produkty L'Biotica Odżywka w sprayu (ja mam latte) i jedwab. genialne. No i są w promocji w SP często.
W takim razie na pewno im się przyjrzę Jedwab miałam, ale nie z tej firmy. A jakaś odżywka w sprayu mogłaby być niezła.
Na razie tak na szybkie mycie poranne to mam Ziaję Plantica i przyznam, że całkiem niezła jest

Kupiłam Joya ze zniżkami, choć nie wiem czy będzie mi się chciało pchać w ten tłum Ale może jednak skorzystam np. na peeling z TBS, albo na ten chwalony krem na zaczerwienienia z YR.

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 17:28   #1564
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Do Natury też musze wstapić; po odźywkę niebieską Herbal. Moje włosy bardzo ją lubią
Ja też polubiłam tą odżywkę (w sumie kupiłam ją po tym jak zobaczyłam ją w Twoim zbiorku kosmetycznym ), ale jak skończę to opakowanie to potem kupię chyba maskę z tej niebieskiej serii i chcę wypróbować też wszystkie kolory szamponów

A dziś w moim wiejskim () sklepie widziałam odżywki Ziaja Plantica i może też na choć jedną się skuszę.
Stary 2009-11-25, 17:47   #1565
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Zaraz mi eksploduje głowa, znowu mam ataki migreny i kompletnie nie wiem co z tym zrobić. Poszłam się położyć, pospałam trochę, wzięłam tabletkę i nic.
Nie wiem jak nauczę się na jutrzejsze kolokwium z niemieckiego. :/
Poczekam jeszcze chwilę, może zabletka zacznie działać i ruszam do boju.

Też dostałam dziś smsa Sephory - przynajmniej tyle dobrego w dzisiejszym dniu.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 18:05   #1566
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Jaką maskę? Tą owsianą?
Tak mam ją już i krem karotenowy. Wycieczka do TBS była owocna. Kusiła mnie jeszcze oliwkowa odżywka do włosów, ale wcześnie chodziłam trochę za prezentem dla TŻa i włączył mi się tryb oszczędzanie.

Z powodu trybu oszczędnościowego nie skusiłam się też na szampony Sephory w promocji - powąchałam kilka i kusiła mnie wanilia, truskawka z maliną, monoi i jeżyna.

Za to kupiłam tusz HR Lash Queen Feather Collection w promocji w SP. I koniec szaleństw kosmetycznych na ten tydzień.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 18:16   #1567
loverynka
Zakorzenienie

Fuksjo, jeśli masz migreny to koniecznie idź do neurologa. Ja miałam straszne, przez ponad rok brałam codziennie divascan i flunarizinę, a w razie ataku migpriv, nadal mam w domu zapas. Jest już w sumie całkiem dobrze.

Muszę też sobie kupić coś do włosów, żeby mocniejsze były i szybciej rosły

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 20:00   #1568
Hosenka*
Zakorzenienie

Nie widziałam u siebie nowych Glam Wearów Widziałam za tą nową serię "coś tam & Diamonds" (też z Bell) (poprzednio była Glam & Wear) - fioletowy lakier dosyć ciekawie się prezentował, drugi (różowo-fioletowy) zresztą też, ale nei skusiłam się (przynajmniej tym razem ).

Będę chyba musiała poświęcić się dla TŻ Tak ładnie poprosił mnie wczoraj, żebym sobie zrobiła frencza (dokładnie powiedział: "no wiesz ... takie jasne z białym na końcu" - słit ). Exa w podobnej sytuacji wyśmiałam, ale on miał ogólnie pretensje, że maluję na ciemne i intensywne kolory a przecież ON woli jasne (miał tez jakieś "ale" że mam za dlugie paznokcie ) Odparowałam, że mi się podobają ciemne i będę malowała tak jak mi się podoba. Z obecnym jest zupełnie inaczej - zawsze chwali moje paznokcie, nie ma zastrzeżeń do kolorów lakierów, w sklepach sam szpera i podtyka pod nos różne kolory, więc tą prośbę chyba moge rozpatrzeć pozytywnie?

A jak jest z Waszymi TŻ?? Wolą mocne kolory czy raczej delikatne, jasne?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-11-25 o 20:02
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 20:17   #1569
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Kallosa mimo że całkiem fajny to już nie kupię, bo męczy mnie jego zapach i za bardzo zmiękcza mi włosy.
Ja też nie Męczę litrowe opakowanie i mi się wcale nie podoba. Działa jak zwykła, przeciętna odżywka, do tego przetłuszcza nadmiernie włosy, o wiele lepsza jest Elseve z cementem. Zużywam go do depilacji

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Mój lubi pomalowane kolor ma być ładny, a rączki miękkie

Myślę, że możesz się zgodzić i zrobić sobie frencha. Ewentualnie powiedzieć, że nie masz jasnego lakieru i kupić nowy

Edytowane przez aante_e
Czas edycji: 2009-11-25 o 21:13
aante_e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 20:50   #1570
loverynka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam u siebie nowych Glam Wearów Widziałam za tą nową serię "coś tam & Diamonds" (też z Bell) (poprzednio była Glam & Wear) - fioletowy lakier dosyć ciekawie się prezentował, drugi (różowo-fioletowy) zresztą też, ale nei skusiłam się (przynajmniej tym razem ).

Będę chyba musiała poświęcić się dla TŻ Tak ładnie poprosił mnie wczoraj, żebym sobie zrobiła frencza (dokładnie powiedział: "no wiesz ... takie jasne z białym na końcu" - słit ). Exa w podobnej sytuacji wyśmiałam, ale on miał ogólnie pretensje, że maluję na ciemne i intensywne kolory a przecież ON woli jasne (miał tez jakieś "ale" że mam za dlugie paznokcie ) Odparowałam, że mi się podobają ciemne i będę malowała tak jak mi się podoba. Z obecnym jest zupełnie inaczej - zawsze chwali moje paznokcie, nie ma zastrzeżeń do kolorów lakierów, w sklepach sam szpera i podtyka pod nos różne kolory, więc tą prośbę chyba moge rozpatrzeć pozytywnie?

Słodziak
Mój lubi jak mam cokolwiek na paznokciach Po prostu lubi jak kobieta dba o siebie. Pomalowałam sobie paznokcie u rąk czerwonym intensywnym lakierem z drobinkami z Delii. A zaraz pomaluję paznokcie u stóp nowym glam wearem

Stary 2009-11-25, 21:07   #1571
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Słodziak
Mój lubi jak mam cokolwiek na paznokciach Po prostu lubi jak kobieta dba o siebie. Pomalowałam sobie paznokcie u rąk czerwonym intensywnym lakierem z drobinkami z Delii. A zaraz pomaluję paznokcie u stóp nowym glam wearem
Ooo widzę że u Ciebie zmiany??

Instagram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 21:14   #1572
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:

Mój lubi czerwienie we wszelkich odmianach. A jak mu się nie podobają moje paznokcie to mówi, że brzydkie i nikt nie ma do nikogo pretensji.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-11-25, 21:18   #1573
loverynka
Zakorzenienie

Cytat:
No trochę zmiany jest dużo przyjemności :P (ale ciii)
Nie tylko Ty masz teraz dobrze

A jeszcze wracając do frencha to sobie zrobię jak mi dojdzie lakier biały wreszcie :P Może taki gąbkowy jak KattiePL swego czasu pokazywała.

Dogonię Cię Hosenko z lakierami niedługo niestety (jak paczucha z USA dojdzie). Ile lakiery mogą stać?

Stary 2009-11-25, 21:25   #1574
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

A jeszcze wracając do frencha to sobie zrobię jak mi dojdzie lakier biały wreszcie :P Może taki gąbkowy jak KattiePL swego czasu pokazywała.

Dogonię Cię Hosenko z lakierami niedługo niestety (jak paczucha z USA dojdzie). Ile lakiery mogą stać?
No napewno nie tylko ja

Cieszę się bardzo, ze u Ciebie tez lepiej

Co do lakierów to nie mam pojęcia, ale napewno dopóki nie zgęstnieja na amen

Instagram

Stary 2009-11-25, 21:56   #1575
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Mój nie lubi tipsów, no i woli jasne- jak french Ale jak ostatnio maluję ciemnymi to tez nic nie mówi. Jak mam na ciemno, to prędzej tata mówi, że mam brzydkie pazury jak czarownica

Właśnie się uporałam z dwoma pytaniami do egzaminu (na każde zajęcia mamy układać trudne rozbudowane pytania wraz z odpowiedziami na poziomie akademickim). Całe popołudnie i wieczór nad tym siedziałam!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 22:41   #1576
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
MagJa współczuję sytuacji w pracy Nie ma szans na jakieś premie w grudniu na święta? a w ogóle to co to za praca, że Twoje zarobki są uzależnione od innych? Beznadzieja, ty się starasz, ktoś sobie olewa i musisz ponosić tego konsekwencje...
Ano nie ma szans na żadne premie, nasza firma jest za biedna na takie luksusy. A żeby było ciekawiej jest to bank, jeden z tych popularniejszych No a że plany mamy nakładane na cały punkt, to i wynik punktu liczy się do premii. Nieważne ile kto zrobił, ważne żeby było 100%. Tyle tylko, że z racji kryzysu coraz trudniej ludziom dostać pożyczkę, kartę kredytową czy nawet raty, a mimo tego plany się nie obniżają, wręcz przeciwnie Zwykle dzielimy plan na 4 i każda swojej puli pilnuje, ale ostatnio co poniektórym to nie wychodzi, niestety, a ja już nie mam siły harować jak wół
Co zaś się tyczy konsekwencji to owszem, powinno się je wyciągnąć, tylko że powinien to zrobić któryś kierownik, jak nie ten nasz, to ten wyżej.

Cytat:
Miałyście może coś z serii Pure Calmille z YR? świetna oferta mi przyszła na maila...no ale i tak muszę się powstrzymać na jeszcze długi czas, chciałam tylko zasięgnąć opinii.
Kiedyś miałam żel do mycia twarzy i mleczko-tonik czy coś takiego. Oba lubiłam, chociaż jak odkryłam Cleanance, to YR poszedł w odstawkę, ale dlaczego i mleczko, sama nie wiem Hmm... może by trzeba odświeżyć znajomość

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Potwierdzam Używam trzeciego słoiczka i dopiero niedawno spojrzałam na skład - naprawdę dobrze wygląda (na tyle co się znam) - między innymi ma wysoko mocznik.
Jak dla mnie to jeden z najlepszych kosmetyków YR
Dla mnie najlepszy zaraz obok ichnich żeli pod prysznic. Z tym, że jak żeli używam cały rok, to ten krem jest jednak dla mnie niezbędnikiem sezonowym. Od wczesnej jesieni do wczesnej wiosny

Cytat:
Dodam tylko zdjęcie moich nowych nabytków, trochę źle mi wyszły bo ciemno dziś...
Faktycznie trochę ciemno, ale widać, że ten brązik ma szansę być tym jedynym. Niech no ja go tylko dorwę.
A dziś na pocieszenie kupiłam sobie inny lakier Bell, chyba z jakichś nowych Fashion Colour, taki jasny brudny różo-fiolet z drobinkami 304. Jeszcze mnie kusiły kremowe - beż, fuksja, czerwień i fiolet, ale z beżem obawiałam się trupiego efektu, czerwienie i fiolety mam w nadmiarze, a fuksji i tak nie mogłabym zbytnio nosić

Cytat:
Ja też mam ten nowy lakier z bell, ten taki fioletowo granatowy. Boski jest. Z nowej serii fashion color chyba obydwa fiolety będą moje
Czyli mówisz, że jest jakaś nowa seria, to możliwe, że to ta, którą dziś dorwałam, ale że w tym sklepie wszystkie lakiery są wrzucone do takich 3 koszy, to ciężko się je ogląda i wyłapuje daną serię.

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
MagJa, kochanie dziękuję za kolejne opinie o YR
Skusiłyście mnie Mam nadzieję, że będzie mi służył tak jak Wam
Też mam taką nadzieję. Bo będzie na nas

Cytat:
ja dziś dostałam drugiego (!) w życiu sms'a od Sephory na dni Vip od jutra do niedzieli -20%
Też dostałam i w lekkim szoku byłam, bo myślałam, że zapomnieli o mnie całkiem odkąd tam nie kupuję. Ostatni mój zakup w S. miał chyba miejsce z 1,5roku temu, bo odkąd się wyprowadziłam z Krk jakoś mi tam nie po drodze. Ale teraz mam ochotę na to Sephorowe masełko do ust http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...sam-do-ust.htm . Nie wiecie czy nadal jest i ile kosztuje? Miałam zapas, ale wymęczyłam z 2 mies. temu i mi się tęskni zanim, to był mój nocny niezbędnik Mam wieczne problemy z suchymi wargami, a to cudo świetnie sobie z nimi radziło. Co prawda Sis mi pewnie przywiezie na wypróbowanie Burt's Bees, ale przecież od przybytku głowa nie boli

Cytat:
Ja też polubiłam tą odżywkę (w sumie kupiłam ją po tym jak zobaczyłam ją w Twoim zbiorku kosmetycznym ), ale jak skończę to opakowanie to potem kupię chyba maskę z tej niebieskiej serii i chcę wypróbować też wszystkie kolory szamponów
I ja ją lubię, i szampon też, chociaż mało wydajny jest i przy pierwszym myciu nie chce się pienić, dopiero przy drugim. I też mnie korci maseczka, a prócz tego różowa seria do farbowanych. Innych raczej nie będę testować, raczej ich moje włosy nie polubią A ostatnio natknęłam się nawet na testy Herbali, chyba wszystkich serii są, dla przykładu http://beautyicon.pl/pielegnacja,article,158.html Podziwiam, że się lasce chciało.

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Tak mam ją już i krem karotenowy. Wycieczka do TBS była owocna. Kusiła mnie jeszcze oliwkowa odżywka do włosów, ale wcześnie chodziłam trochę za prezentem dla TŻa i włączył mi się tryb oszczędzanie.

Z powodu trybu oszczędnościowego nie skusiłam się też na szampony Sephory w promocji - powąchałam kilka i kusiła mnie wanilia, truskawka z maliną, monoi i jeżyna.

Za to kupiłam tusz HR Lash Queen Feather Collection w promocji w SP. I koniec szaleństw kosmetycznych na ten tydzień.
No, no, całkiem owocne te zakupy jak na tryb oszczędzania
Czyli promocję -20% pewnie nadal w Krk macie? Zdaj relację z kremu karotenowego, bo po pochlebnych ocenach na stronie TBS i mnie korci.

Hosenko, a jak się go Tobie używa

Cytat:
Mój nic nie mówi, aczkolwiek wiem, że woli niepomalowane, ewentualnie czerń. Ale to tak bardziej na imprezy. A że wie, że ja malować lubię, to co ma mówić Szanuje to i tyle. A ja czasem dla jego przyjemności maluje pazurki dopiero, jak od niego wrócę
Niemniej jednak takiej miłej prośbie swojego TŻ możesz spokojnie ulec. W końcu taka mała rzecz, a (jego u)cieszy

A ja sobie dziś kupiłam wspomniany lakierek Bell FC i dwufazową odżywkę Fructisa do farbowanych. Aaa, i krem do stóp Farmona Nivelazione na pękające pięty czy jakoś tak. Ciekawe czy faktycznie taki dobry Cynamonowy z tej serii lubiłam, ale teraz potrzebuję czegoś silniejszego, a na profesjonalną Bielendę kasy brak. W ogóle to powinnam poczekać do wypłaty, ale zapożyczyłam się u taty i poszłam do Rossmanna A potem do galerii i upolowałam na wyprzedaży jeansy za 50zł i jestem happy

Potem byłam u TŻ, chociaż wczoraj mu oświadczyłam, że nie dam rady, ale jakoś dałam i nie żałuję. Obejrzeliśmy fajną baśń wypiliśmy grzańca z nowymi przyprawami Kamisa i od razu humorek lepszy
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 23:00   #1577
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba jest w tym sklepiku w przejściu do Złotych Tarasów przy Emilii Plater, ale głowy nie dam.

Aha, Karolina! Do uzupełnienia kuracji włosowej mogę jeszcze dodać przecudowne dwa produkty L'Biotica Odżywka w sprayu (ja mam latte) i jedwab. genialne. No i są w promocji w SP często.
Dziękuję A ten jedwab różni się czymś od Farouka (poza ceną)? Lepszy jest?
Muszę się wziąć za swoje włosy, bo mi okropnie wypadają

Bierzecie jakieś tabletki na włosy? Muszę poczytać forum fryzjerskie...
Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
MagJa, kochanie dziękuję za kolejne opinie o YR
Skusiłyście mnie Mam nadzieję, że będzie mi służył tak jak Wam
Też mam taką nadzieję
Cytat:
ja dziś dostałam drugiego (!) w życiu sms'a od Sephory na dni Vip od jutra do niedzieli -20%
A ja nie dostałam Ale jak super by było, gdyby tbs wysyłał takie smsy:marzy:

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Kupiłam Joya ze zniżkami, choć nie wiem czy będzie mi się chciało pchać w ten tłum Ale może jednak skorzystam np. na peeling z TBS, albo na ten chwalony krem na zaczerwienienia z YR.
Też kupiłam joya i też chcę kupić Ten peeling. Kuszenie Noska jest długofalowe
Cytat:
Mojemu podobają się chyba wszystkie. Ale czasem powie coś szczególnie fajnego. Np. na frezję powiedział, że moje paznokcie wyglądają jak polakierowane
Cytat:
Cytat:

Też to miałam napisać, co Hosenka Fajnie, że u Ciebie lepiej

A lakiery mogą stać... dopóki nam się podobają A tak serio, to różnie - mó jfioletowy Inglot stoi trzeci rok i nic złego się z nim nie stało!No i zawsze możesz kupić rozpuszczalnik do lakieru.
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 23:28   #1578
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam już chyba wszystkie odżywki i ta niebieska okazała się najlepsza. Z szamponów lubię pomarańczowy(na objętość). Planowałam przetestować niebieski ale po zakupie dwóch flaszek seforowych mam szamponów na jakis czas

Cytat:
Będę chyba musiała poświęcić się dla TŻ Tak ładnie poprosił mnie wczoraj, żebym sobie zrobiła frencza (dokładnie powiedział: "no wiesz ... takie jasne z białym na końcu" - słit ). Exa w podobnej sytuacji wyśmiałam, ale on miał ogólnie pretensje, że maluję na ciemne i intensywne kolory a przecież ON woli jasne (miał tez jakieś "ale" że mam za dlugie paznokcie )
Mój powiedziałby pewnie to samo French kojarzy mu się zupełnie z czym innym
I lubi czerwone lakiery bo są takie kobiece.

Cytat:

A lakiery mogą stać... dopóki nam się podobają A tak serio, to różnie - mó jfioletowy Inglot stoi trzeci rok i nic złego się z nim nie stało!No i zawsze możesz kupić rozpuszczalnik do lakieru.
Albo jak zaczną gęstnieć to można wyrzucić i bez wyrzutów sumienia kupić nowy.

Zrobiłam dziś mały eksperyment. Zmieszałam ze sobą dwa lakiery, których było już mniej niż pół buteleczki(drobinkowy brąz+bordo) i wyszedł naprawdę piękny kolor Poza tym zrobiło się luźniej o jedną buteleczkę co znaczy, że w tym roku będę mogła dokupić jeszcze jeden
Stary 2009-11-25, 23:54   #1579
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Gorzej jak się rozwarstwiają, jak u mnie.
Macie na to jakieś rady?

Cytat:
Zrobiłam dziś mały eksperyment. Zmieszałam ze sobą dwa lakiery, których było już mniej niż pół buteleczki(drobinkowy brąz+bordo) i wyszedł naprawdę piękny kolor Poza tym zrobiło się luźniej o jedną buteleczkę co znaczy, że w tym roku będę mogła dokupić jeszcze jeden
Cwaniara Przyznaj się, zrobiłaś to z premedytacją
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 23:59   #1580
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
O rety, wyobraziłam sobie, co by wyszło, jakbym tak zrobiła ze wszystkimi swoimi końcówkami lakierów... Chyba mogłabym tę mieszankę z czystym sumieniem wyrzucić

Magju, mi się nie rozwarstwiają... Ale to chyba znaczy, że czas kupić nową flaszkę
Może trzymasz je w za ciepłym miejscu? Sama nie wiem, od czego to może się dziać...

Edycja. Pierwsza w nocy a ja siedzę na wizażu
Dobranoc!
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 06:37   #1581
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
A dziś na pocieszenie kupiłam sobie inny lakier Bell, chyba z jakichś nowych Fashion Colour, taki jasny brudny różo-fiolet z drobinkami 304. Jeszcze mnie kusiły kremowe - beż, fuksja, czerwień i fiolet, ale z beżem obawiałam się trupiego efektu, czerwienie i fiolety mam w nadmiarze, a fuksji i tak nie mogłabym zbytnio nosić
To stara seria, ja go mam też. Od dawna nie używałam, ale muszę go znowu wyciągnąć.

Cytat:
No, no, całkiem owocne te zakupy jak na tryb oszczędzania
Czyli promocję -20% pewnie nadal w Krk macie? Zdaj relację z kremu karotenowego, bo po pochlebnych ocenach na stronie TBS i mnie korci.
Owocne, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że potrzebne. Tusz mi się kończy, krem mam tylko Rossmannowski Babydream i nie jestem nim już zachwycona, dość szybko mi po nim skóra wysycha, maseczki oczyszczające skończyły mi się wszystkie.

Promocja dalej jest, w środy od 18 do 20. Na pewno opowiem, jak krem się spisuje. Miałam testować wczoraj wieczorem już, ale zostawiłam go w pokoju i nie chciało mi się wracać po niego już z łazienki.

Cytat:
Potem byłam u TŻ, chociaż wczoraj mu oświadczyłam, że nie dam rady, ale jakoś dałam i nie żałuję. Obejrzeliśmy fajną baśń wypiliśmy grzańca z nowymi przyprawami Kamisa i od razu humorek lepszy
Są jakieś nowe przyprawy Kamis do grzańca? Do tej pory najlepszą przyprawą była dla mnie Kotanyi do grzanego piwa, ale jak coś nowego wyszło, to chyba wypada przetestować.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-11-26, 06:53   #1582
fuksjaa

Cytat:
Mój lubi jak mam pomalowane, w zasadzie podobają się mu te same kolory co mi, więc nie ma spięć na tym polu.

Myślę, że na takie małe poświęcenie z tym frenchem dla TŻa możesz się zgodzić. A jaki zadowolony będzie.
Cytat:
Czy z tej serii do włosów Sephory są też odżywki?
Bo chętnie skusiłabym się na truskawkowy zestaw.
Cytat:
Fuksjo, jeśli masz migreny to koniecznie idź do neurologa. Ja miałam straszne, przez ponad rok brałam codziennie divascan i flunarizinę, a w razie ataku migpriv, nadal mam w domu zapas. Jest już w sumie całkiem dobrze.
Chyba będę musiała się wybrać, bo pojawia się to coraz częściej.
Stary 2009-11-26, 07:05   #1583
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Czy z tej serii do włosów Sephory są też odżywki?
Bo chętnie skusiłabym się na truskawkowy zestaw.
Niestety nie. Tylko szampony.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 07:07   #1584
fuksjaa

Cytat:
Niestety nie. Tylko szampony.
Szkoda.
Uwielbiam zapach truskawek, a nie znalazłam jeszcze odżywki o takim zapachu. Może w TBS jest?
Stary 2009-11-26, 07:24   #1585
isa666
Zakorzenienie

Ale dziś ładna pogoda, szkoda tylko, że mroźna Mam nadzieję, że wyjdę z pracy o normalnej porze i skoczę do Natury po tusz.

Cytat:
I ja ją lubię, i szampon też, chociaż mało wydajny jest i przy pierwszym myciu nie chce się pienić, dopiero przy drugim. I też mnie korci maseczka, a prócz tego różowa seria do farbowanych. Innych raczej nie będę testować, raczej ich moje włosy nie polubią A ostatnio natknęłam się nawet na testy Herbali, chyba wszystkich serii są, dla przykładu http://beautyicon.pl/pielegnacja,article,158.html Podziwiam, że się lasce chciało.
O, przejrzę w domu dokładniej tą stronkę

Zmykam pracować, miłego dnia wszystkim
Stary 2009-11-26, 08:38   #1586
loverynka
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny, też się cieszę
Hosenko, to dobrze że u Ciebie dobrze
Fuksjo, koniecznie!

Ze strasznym opóźnieniem wpadłam w manię lakierową. Przez Was:P Ten nowy fioletowo-granatowy bell na paznokciach u stóp wyszedł straszliwie ciemny.

Stary 2009-11-26, 08:45   #1587
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Szkoda.
Uwielbiam zapach truskawek, a nie znalazłam jeszcze odżywki o takim zapachu. Może w TBS jest?
Nie, w TBS z serii do włosów nie ma nic truskawkowego.

Roznosi mnie dzisiaj, nie wiem, jak wytrzymam tu jeszcze 5 godzin, jeszcze takie śliczne słońce jest i niebieskie niebo widzę przez okno dachowe.

Ktoś wie, ile kosztują lakiery Essie?

I jeszcze bym chciała prosić kogoś, kto ma fioletowo-granatowego Bell GW o fotki na pazurkach...
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-11-26, 09:00   #1588
loverynka
Zakorzenienie

Cytat:

I jeszcze bym chciała prosić kogoś, kto ma fioletowo-granatowego Bell GW o fotki na pazurkach...
Ja bym wkleiła, ale moje stopy nie nadają się do pokazywania.

Stary 2009-11-26, 09:04   #1589
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama też tak twierdzi. A ja nie wierzę, to niemożliwe
Ale z Ciebie niedowiarek. Ja ogólnie nie przepadam za słodyczami bardziej ciągną mnie słone przekąski typu chipsy, paluszki, popcorn.

Cytat:
Bardziej ma odżywiać, zmiękczać, nawilżać, ma kwasy owocowe, skórki tak szybko nie zarastają. Ogólnie dobry jest, tylko nie chce mi się systematycznie nim smarować, smaruję zazwyczaj wtedy jak mam bardzo suche skórki
Dzięki za informację. Mam toto bez opakowania a na tubce nic nie pisze więc nie wiedziałam jak używać.

Cytat:
Śliczne.

Cytat:
Lanvin Rumeur 2 Rose. Mało popularne, ale ja je uwielbiam
Zjakiej kategorii są te perfumy?

Cytat:
Mam paskudne paznokcie i albo w ogóle nie maluję albo jakimiś jasnymi lakierami tylko na stopach ciut ciemniejszymi. Ostatnio coś mi odbiło i pomalowałam paznokcie u stóp na fuksję. Reakcja TŻ-ta była taka że teraz chyba bardziej zainteresuję się tego typu kolorami.

Cytat:
Jeden mój lakier stoi już chyba 10 lat. Wspomniana wyżej fuksja z Oriflame. Nic a nic nie zgęstniał, pięknie maluje więc nie mam serca go wyrzucić.
Stary 2009-11-26, 09:07   #1590
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

U mnie też dziś piękna pogoda! Ale wstałam rano i kręci mi się w głowie i mi niedobrze
Przybyły mi z wymiany perfumy J.Lo after Dark butla 100ml(jest jakieś 95)

Cytat:
Ja tak zrobiłam z jednym lakierem Bell do frencha, bo zanim wyszłam ze sklepu, to go upuściłam na płytki i stłukła się szyjka przelałam więc do buteleczki z odżywką Killys i teraz strasznie długo się trzyma ten lakier na paznokciach!

Sleepy, a Herbale nie obciążają włosów? Ta linia nawilżająca pewnie tak co?
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości