|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
dĘtki nie widziłam
![]() cze ![]() a Kurka to moja foczka więc ma szczególne względy ![]()
#4592 |
Wtajemniczenie
|
a wiecie ze sa teraz specjalne badania, zaraz po urodzeniu mozna sprawdzic czy dziecko dostało gen ktory odpowiada ze celiakie. ale to tylko po urodzeniu chyba...
dobra ide sobie. nikt nawet za mna nie zatesknil jak mnie 5 dni nie bylo ![]()
#4593 |
Zakorzenienie
|
cze Mellka butelka
![]()
#4594 |
Wtajemniczenie
|
Mell
![]() Iwcia dens ![]() Caro foczka ![]() ok... ![]() ide jutro na szydełkowanie...
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no ale później mnie nie było i nie wylałam moich żalów na wizaż ![]()
![]() |
#4596 |
Wtajemniczenie
|
Caro wylewaj teraz
![]() a ja przeczytam w poniedzialek ![]() milego wieczora ![]()
#4597 | |
Zadomowienie
|
Caro haha a juz myslałam ze do deserkow dodajesz GLUTEN
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w biszkoptach przeczież jest ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- ![]() wyszydełkuj mi koniakowskie stringi ![]()
![]() |
#4599 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no jak nie jak tak - tesknilam ![]() Mell ![]() Caro ![]() ![]()
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
Lece na Housa. Jest moim idolem
![]()
#4601 |
Wtajemniczenie
|
Uuu jak tak dalej bedzie to nasz wąteczek sobie pojdzie....w las
![]()
#4602 |
Zakorzenienie
|
Wyniki Niny nie dawały mi spokoju i pojechałam z nią dzisiaj prywatnie do Pani Dr, która pomogła nam kiedyś z tymi chlustami mleka...
Tż powiedzieli, że w styczniu do niego zadzwonią z pracy jak będzie miał przyjść. Jednak nikt mu nie dał tego na piśmie, nikt mu nic nie gwarantuje więc nie będzie na to czekał. Na razie będzie szukał czegoś nowego. Dzisiaj jeździł i składał już "Cvałki" ![]() Poczytałam co dzisiaj naskrobałyście ale jakoś nie mam nic do powiedzenia i nie mam nastroju więc nie odpisywałam nikomu. Pa |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Wtajemniczenie
|
Matki pouciekały to i ja spadam, bo tż stwierdził, że jestem uzależniona od kompa i że wyłączy neta
![]() ![]() ![]() Życzę Wam dobrej nocy, no i sobie też ![]() Cinusiowa ja czytałam o refluksie, bo bałam się, że to ulewanie ciągle małego i wymiotowanie to może być refluks. Jak byś miała odrobinę mocy, to napisz może jak on u Was się objawił. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-26 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i ![]() a watek chyba nam bedzie obumieral bo mamuski do roboty wrocily ![]() ja tez lece nocki udanej mamunki zycze ![]()
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 ![]() Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-11-26 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj z tym domem to sprawa wyglada tak... Dom jako dom (budynek) jest swietny, wielki, nowy, cieply, z bajerami, w fajnym miejscu, z duzym ogrodem i ma mnostwo innych zalet, ale ... landlord doprowadza nas do szalu, tzn glownie mnie - i to nawt nie landlord, bo ten siedzi w Angli, a poza tym to facet starszy od nas o 3 lata i jest ok, ale jego ojciec... ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio ruszylismy ta sprawe, zaczelismy sie domagac obnizenia rentu, no i w rezultacie dziadek nie bedzie pobieral oplat za trawe ![]() Ale to nie koniec powodow do wyprowadzki... Aktualnie raz w tyg musze byc w miescie po ten cholerny zasilek, pieszo nie pojde bo to ok 15 km, wiec jezdze taksowka. Koszty pomijam bo nie jest zle, ale za kazdym razem to jest wyprawa stulecia, z Olkiem , z wozkiem, jak wracam to mam jeszcze zakupy, no i to uzaleznienie od kogos i od danej godziny... Mam prawo jazdy, mielismy dwa samochody do czasu wypadku, w ktory jeden zostal skasowany i, pomijajac kilka miesiecy kiedy jezdzilam do pracy polnymi drogami, nie jezdze... Nie umiem dokladnie wytlumaczyc dlaczego nie jezdze... Bardzo chce, ale cos mnie powstrzymuje, tlumacze sie, ze wielkosc samochodu i ze kompletnie nic nie widze, ale tz tylko sie ze mnie smieje jak to mowie ![]() Kiedys mialam fobie na temat rozjechanych zwierzat na drodze, do dzis to mam, ale troche mniej, przestalo to byc glownym powodem, dla ktorego nie jezdze, naprawde boje sie, ze tym czolgiem sie nie zmieszcze na tych ciasnych ulicach... No i z tego powodu chce wrocic do miasta, zeby moc wyjsc miedzy ludzi, pojsc do sklepu, spotkac kogos. Tutaj tygodniami jestem odcieta od swiata, latem chodzilam na spacery wokol domu, jak wiezien, albo kon w cyrku... szczeze mowiac mam juz odrobine dosc tej samotni. Cytat:
Mnie tez sie podobaja takie domy i taki styl wnetrz, ale jednoczesnie podobaja mi sie domy tradycyjne i wnetrza z antykami, no moze nie do konca antykami, ale np meblami gdanskimi. Z samochodami mam to samo - podobaja mi sie rozne i jeepy i sportowe i limuzyny... Mysle, ze i dom i wnetrze i samochod musi miec to "cus" facet tez.... No, a teraz ide nadrobic bo zaczelam odpisywac jakies 1,5 godz temu, ale Olek mi przerwal... Biedak ma katar i sie meczy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Doktor osłuchała też ninkę i tak dziwnie badała - stukała coś palcami po brzuszku i słuchała... Ursull ta plamka u Ninki to naczyniak ale doktor kazała to zostawić, bo u 99% dzieci znikają do 4 roku życia. To ma coś wspólnego ze znamionami genetycznymi ale nie bardzo łapałam jak mi tłumaczyła. Ufam, ze ma rację i już się tym nie martwię... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa no to ma tak jak Iwo, ja myślałam o refluksie, ale pediatra cały czas mnie uspokaja, że to norma, a może ona gówno wie!? Od kilku dni jest jak by lepiej, mało ulewa, ale już tak bywało i później znowu ulewał, sama już nie wiem
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-26 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam też ją kłaść wyżej a nie na płasko i karmić też nie całkiem na leżąco.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||||
Zakorzenienie
|
Pojawiła się Caro i już napłodzone
![]() ![]() Milenka mi koncert przed chwilą taki urządziła,że jestem wykończona i spać zaraz idę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cinusiowa ale sucho nam tu wszystko opisałaś ![]() ![]() ![]() ![]() Ja Milusi kilka razy mocz pobierałam.Raz dali mi coś takiego jak podpaska i strzykawką z tego się te siczki wyciągało.Potem dali mi foliowy woreczek do przyklejania na psioszke i to nawet było ok,tylko przy ściąganiu bolalo małą i płakała.Za trzecim razem łapałam do pojemniczka.Ostatni sposób był najlepszy.Za każdym razem wyszło,że są bakterie.Dlatego miałyśmy robione usg,wyszło ok ![]() ![]() Eve to trochę się nie dziwię,że chcesz uciekać z tego domu.Sporo sobie dziadek zarzyczył za tą trawę ![]() ![]() Ja też lubię niektóre,stare kamienice (rynek wroclawski i Gdańsk wymiatają ![]() ![]() iwciag nie wracamy narazie do Polszy,bo nie mamy po co? Z pracą nie za dobrze,mieszkania nie mamy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- A ja zrobiłam tak jak mi radzilyście,zaczęłam zagęszczać małej mleko i już o wiele mniej ulewa ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=ursull;15518212]Doris mialam zapytać,a czemu Kalinka (imię pochodzenia rosyjskiego)? Śliczne jest i Nataszka również ładne.Ja dałam Milena,bo uwielbiam Millę Jovovich,a to jest to samo imię,tylko,że spolszczone.Do tego swego czasu moim konikiem była historia byłej Jugosławi,a tam imię Mila i Milan (dla chłopca) są bardzo powszechne
![]() ![]() ![]() Kalinka to imie polskie! ![]() ![]() ale ja wogole mam hopla na punkcie "ruskiego" ![]() Po sredniej szkole marzyla mi sie filologia rosyjska-moja jak do tej pory milosc "nieskonczona"..ale coz..zycie czasem zmienia nasze plany.. My a raczej moj Tz,wybieral dla corci imie ![]() a mnie tez sie podobalo,wiec zostalismy przy nim w sumie od samego poczatku..jak tylko dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy.. Zaraz potem Urbanska(jej imie tez mi sie podobalo ![]() ![]() urodzila coreczke i dowiadujemy sie,ze daja jej tak samo na imie... ( to byl grudzien,a my imie wybralismy w lispopadzie) W lutym dzwonie do kolezanki(b.dobrej w PL),ktora na dniach urodzic miala coreczke i pytam jak bedzie miec na imie? dowiedzialam sie,ze Kalinka ![]() Pomyslalm..no pieknie... ![]() ale ,ze od tak dawna imie to bylo "nasze"nie chcielismy zmieniac.. Ja cos tam probowalam "czarowac"ale ustapilam ,bo Tz na zadne inne sie nie zgadzal ![]() Zreszta b.duzo moich kolezanek urodzilo w tym roku i sporo imion tez sie powtorzylo.. Za mna jeszcze bardzo "chodzila"Nadia:rolle yes: (ale to nic straconego ![]() (i tak na marginesie to moj Tz pochodzi z nad samej granicy z Ukraina ![]() ![]() ursull-moja kolezanka ma Milenke i znam jeszcze kilka,sliczne dziewczynki ![]() a Milla Jovovich ![]() Moja Kala,nie spieszyla sie na swiat.. i zapytalam Tz,czy jak sie urodzi 1-go lipca to mozemy jej nadac imie po ksieznej Dianie(uwielbialam ja,tego dn sie urodzila) niesety piesek... a raczej suczka sasiada na "ukrainie"tak sie wabila wiec nawet nie chcial slyszec.. ![]() dziadkowie tez by mi raczej nie wybaczyli ![]() ale na szczescie urodzial sie 6-go i mamy Kalinke(nie zamielila by na zadne inne imie ![]() widzialm u Ciebie ten pchacz..bardzo mi sie podobal.. mysle,ze fajna zabawa i "podporka"bedzie ![]() jutro kolejne podejscie do mafefki ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-26 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest idealny, wiem na temat domow sporo, bp "przerobilam" ich tutaj 6... Tylko w jednym mieszkalismy ponad rok, w pozostalych nie mozemy wytrzymac ![]() Ja nie boje sie jezdzic po lewej stronie, szczerze mowiac nie wyobrazam sobie jazdy po prawej ![]() ![]() Czego szukamy... czegos wiekszego niz klatka dla ptakow, bo mamy juz sporo rzeczy, w tym mebli i innych sprzetow, ja zazwyczaj w jednej sypialni robie garderobe bo szaf tu nie uswiadczysz ![]() ![]() Oj bede szukac dluuuugo.... Przeprowadzcie sie do nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Doris dzięki za wyczerpującą odpowiedź
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Kalina - imię żeńskie, stanowiące najprawdopodobniej przekształcone na gruncie białoruskim imię Akwilina lub ogólniej na gruncie wschodniosłowiańskim imię Kalinik (w tym drugim przypadku imię Kalina funkcjonowało pierwotnie jako imię męskie). Kalina imieniny obchodzi 11 lipca. lub "Próbowano imię Kalina wyprowadzić z języka greckiego. Po grecku kalos , kal znaczy piękny, piękna, a kallimos - najpiękniejszy. Tylko dlaczego to imię nie jest znane nigdzie poza Polską? Kalina (tym razem po polsku) to ozdobny krzew z czerwonymi jagódkami. Kalina i kalinowy lasek często pojawia się w naszych ludowych baśniach i pieśniach." ) ...i jest to sliczne imię dla ślicznej dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Ursul i tylko USG Ci robili na bakterie....?
![]() Dla mnie to dziwne, bo jak na usg ma wyjść rodzaj bakterii. Dzieci często mają bakterie E. coli i jak niby je wykryć na usg... Zdaje mi się, że posiew moczu jest bardziej wiarygodny, bo w wyniku podawane są wszystkie bakterie jakie zostały wykryte w próbce, a o to właśnie chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no wlasnie..grzeczna ale chyba wlasnie grzeczna czasem.. ![]() ja wiem ,ze jak cos powiem glosno to sie zmieni,wiec mowie to szeptem ![]() ![]() nio..ja za urbanska tez nie przepadam.. ![]() a to dla Szymusia ![]() wiem jak sie meczy..bidulek ![]() moja Kalus miala wysypke od 3-6tyg.to byl koszmar..jak narazie to najgorzej ten wlasnie okres wspominam ![]() lato,upal,pieczenie i swedzenie..plakal mi prawie non-stop.. musicie koniecznie dostac cos na te krostki.. u nas sprawdzil sie Aquaeus Cream,i moja bezmleczna dietka;/ buziaczki dla niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Synek dzisiaj grzeczny jak aniołek, ładnie jadł, spał i bawił się ![]() ![]() Wklejam fotkę czapeczki na zimę dla Dawidka, biały komplecik zrobiła małemu moja babcia i obiecana fotka z kąpieli, gdzie mały sam siedział ![]() Marika z godzenia się z mężem na razie nici, bo mam jeszcze @ ![]() Ursull no to specjalnie dla Was ![]() ![]() Illbana fakt trochę mamy prezentów do kupienia, ale cenowo w granicach naszych możliwości. A co Wy kupujecie sobie? Caro trzymam ![]() Sashka jak miło się czyta takie dobre wieści od Ciebie ![]() ![]() Iskierka widać małej skoczek się spodobał, a jakie ma długaśne włoski ![]() Mell badanie krwi i moczu robimy małemu średnio co 2 – 3 miesiące ze względu na to, ze jest wcześniakiem i miał anemię, a jeżeli chodzi o osłuchanie serduszka takie zwykłe to przy każdej wizycie u pediatry mamy Ciniusiowa trzymam ![]()
#4616 |
Zadomowienie
|
Tak babeczki od rana nie mialam czasu nic napisac. Po 8 byłam z niuniem u pediatry zdziwiła się widzac nas ledwo pare dni po sczepieniu. Ale poprosilam ją o zbadanie i wyszło że jest wszystko ładnie czyściutko na oskrzelkach itd, mielismy na miejscu inhalację. Kazano nam dużo spacerkowac i wietrzyc mieszkanko. Byłam na zakupkach bo jutro mam pewne spotkanie
![]() ![]() ![]() ursull - chyba musze szepnąc cosik na uszko Milence żeby nie była glłupiutka i mamy nie wyręczała niech się lebera czegoś chyci mowa o mamie ![]() Eve - z jednej strony dobrze zrobili że się za to wzieli i że inni na was nie żerują, bo to tak troche nie fair. Ale z drugiej trzeba się nałazic nawet w brzydka pogodę. I co jest katarek? Illbanka - dzisiaj gościr, jutro gościr no js nie wiem ![]() ![]() ![]() iwciag - no też ładniutka chatka, ale zazdroszcze wam tych domków u mnie na marzeniach sie skończy, chyba że w lotka się wygra. Bercia - uśmiałam się że wszystkie chłopy cgcą z tobą spac, kurcze cała familia w jednym łożu, brakuje teściówki ![]() ![]() superzabulka - a u mnie reszta stery nie ruszona bo sąsiadeczka na piwkach była i seansach serialowych a teraz was przyszłam poczytac ![]() ![]() DORIS - AKlunia pewnie będzie zachwycona swoim prezentem ![]() Caro - kurcze biedna córcia, a z pracką mam nadzieje że sie poprawi, pokoik królewny gotowy? poka foty. Ja pytałam o tą fundację więc przeleje pieniazki może cosik pomogę i dobry uczynek zrobię Tz mnie pochwalił już. sashka - witaj ![]() ![]() gosikk_s - daj znac jak po kaszce mycha, może tu znajdziecie rozwiązanie. A manipulanci to są oj są ale co poradzisz cwaniaczkom ![]() Ewelain - ja jak na początku dokarmiałam to nic nie dawało na cycu i na sztucznym spal tak samo ![]() anulka anulka - jak zgubiłas te 2kg. to teraz wyglądasz tak jak na avatarku? ![]() jagoda - ciekawa ta mata ale chyba faktycznie dla ciut starszych, kumatych bąbelków. A ten kwiatuszek mi się nie przyda mój jest zafascynowany swoim robalem (pierwsza zabawka) i on go zadowala ![]() michaela - no ba że wiemy gdzie Tarnowskie, witaj ślazaczko, gdzieś się pierono podziewała ![]() iskierka - a jaka czuprynka? no nie mogę ![]() Mell - nie ma za co ![]() ![]() iwcia dent - no mój tak ma i wcale mnie to nie cieszy bo taki mami synek mi rośnie, ale niech Tż wróci to się za niego weźmie i nauczy byc facetem ![]() ![]() ![]() ![]() cinusiowa - hmmm.... ja dzisiaj tez pytałam o te wymioty i mam jeszcze przez miesiąc obserwowac mojego małego bełtacza. Może i my będziemy musieli podawac to mleko ![]() kuroikaze - witaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Eve mi tam dwa razy powtarzać nie musisz,pakuję się i pędzę do ciebie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak u was z pogodą? Lepiej? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś się orientuje, czy mleka AR też są podzielone na 1, 2, i 3 w zależności w jakim dziecko jest wieku???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
j tez czytalam ten opis ![]() jak kazdego imienia branego pod uwage(przeze mnie oczywiscie ![]() i baardzo mi sie spodobal..wogole to chcialam wlasnie,zeby moja Kalinka "taka byla" ![]() Nadia,Lena,Natasza..rosyj skie ![]() ![]() Jasmina,Roza..(kwiatowe,t ez mi sie podobaja ![]() no..z Dianka bylby niewypal.. ![]() ![]() Milena i Milan to dla blizniakow bylo by fajnie ![]() Kordian.. ![]() U mnie dla chlopca: Igor,Filip,Bartosz,Aleksa nder(Alex) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.