|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Zaslona spodnie sprzed ciazy
ja we wrzesniu zapomnialam co to jestPola to moze rzeczywiscie idz do lekarza, bo myslalam, ze to ZUM - objawy by pasowaly ale skoro wyniki moczu ok, to nie wiemMilego dnia mamusie |
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii byłam we wt i szyjka mi się skróciła.mam się oszczędzać. teraz zapomnialam mu znowu powiedziec o tych kluciach, ale jak bylam 3 tyg wczesniej to mu powiedzialam i on powiedzial, ze niby normalne. na szczęście wczoraj mialam może ze 2 razy, narazie dzisiaj ok i brzuch mi sie nie stawia (wczoraj wzięłam 2 razy nospe)
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- w ogóle mi powiedział,że ze względu na to, że jestem grozi mi poród przedwczesny i mam uważać na górną część brzucha i pozwolił mi łykać nospę. |
|
|
|
#4083 |
|
BAN stały
|
Pysia i inne z problemami z teściowymi
Dziewczynki - śliczne brzuszki Lila trzymaj się! Wszpitalu najbezpieczniej dla was. Chyba będziesz pierwsza ![]() Odnośnie panikowania - gdy sobie poczytam Was to widzę że ja nie mam żadnych ![]() Szyjka 4cm, żadnych skurczy, w nocy nie wstaję w ogóle, nic mnie nie boli (czasem noga - jakby rwa kulszowa, ale da się przeżyć), 33tc, mała ważyła w zeszłym tyg 2005g (zapomniałam się pochwalić!). Aha, wczoraj musiałam pilnie wyprać spodnie ciążowe bo polałam olejkiem zapachowym a drugie też w praniu i wyobrażcie sobie, że śmigam w biodrówkach sprzed ciąży! |
|
|
|
#4085 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzeba w odpowiednim momencie i w odpowiedni sposób zareagować, poprostu być asertywnym i znać swoją godność! Znam ten typ kobit, którym odwala na punkcie syneczka i są poprostu zazdrosne , nie mogą się opamiętać i na każdym kroku wciskaja szpilę. To jest niestety ciągła walka... mężowie powinni nas za to na rękach nosić... (za te męki). Czy są tu dziewczyny, które mają dobre, normalne teściowe? (jesli tak to zazdroszcze) A ja mam w nocy koszmary . Dzisiaj jak się po jednym obudziłam to chciało mi się płakać taki był straszny, a potem były kolejne... ale jestem wymęczona i tak jest prawie codziennie Wczoraj pierszy raz po długim czasie byłam na solidnym spacerze , tak fajnie się poczułam, a Nikodem zaczął więcej fikać Pozdrawiam Was w dzień dzisiejszy i dużo słońca życzę!
|
|
#4086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko boska kobieto Ty weź zacznij coś jeść hehehe, żartuję chudzinka z ciebie niesamowita i jeszcze taki malutki brzusio Ja już zapomniałam kiedy mój był taki tyci ![]() Cytat:
![]() najwazniejsze, że to nie gestoza ![]() Cytat:
A my wczoraj po obiadku pojechaliśmy do teściów - już nie do samej teściowej bo wczoraj po 5 miesięcznej nieobecności teściu wrócił z morza cieszył się do brzuszka Poza tym jak już pojechaliśmy to humor mi się poprawił No i dobrze, w końcu jakoś zajęły się moje myśli
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Pliwa ja zrozumiałam,aby uważać na jakieś urazy!jak dowiedzialam sie o szyjce, ze sie skrocila9czego sie nie spodziewalam) to juz prawie nic nie dopytywalam.
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- kazał mi się kontaktować w razie krawawień |
|
|
|
#4088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do szyjki.. w sumie jesteś w 30 t.c. i jakoś ta szyjka musi się skracać. Nie napisałaś ile jej masz, ale do każdego etapu ciąży jest przypisany jakiś wymiar tej szyjki, jeśli nie skróciła się do minimum to ok. Głowa do góry, to już 30 tc Ja czekam byle do 36...
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Pliwa nie powiedział mi ile...a pozwolil co tydz jezdzic do SR 100km wiec chyba zle nie jest.w karcie ciazy mam zapisane szyjka zachowana, wiec moze tylko troszke cos...
|
|
|
|
#4090 |
|
Rozeznanie
|
mi gin nigdy nic nie mówił o mojej szyjce czyli, że chyba się jeszcze nie skraca
w 30tc ważyła 1650g to teraz jak pójdę to będzie 36tc to pewnie już z 2,5kg będzie ![]() wczoraj strasznie mi nogi spuchły na dole przy kostkach.. dzisiaj wstałam, troszkę pochodziłam i znowu puchną.. ale gin mi mówił, że jak rano są w porządku to nie ma się czym przejmować no i jeszcze wieczorem również palce u rąk mam spuchnięte, jak zginam to jest to wyczuwalne ale tak samo rano wszystko wraca do normy.. tylko, że denerwuje mnie to ![]() dzisiaj w nocy pierwszy raz obudziłam się o 2:30 a później już regularnie co 2h.. tak mi mała cisnęła na pęcherz, wręcz boleśnie, no i musiałam latać do kibelka. wy tu piszecie o spodniach sprzed ciąży.. jejku może gdyby nie to, że uda i biodra przytyły mi masakrycznie to pewnie też bym się wbiła tylko nie zapięła no, ale póki co czuję się jak słoń
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zadomowienie
|
Ingrid - ja już też dawno zapomniałam co to spodnie sprzed ciąży, ale to pewnie też dlatego że nie mam biodrówek
![]() A co do małej, to już wcale nie taka mała ![]() Cytat:
![]() Może nie zawsze jest różowo, ale generalnie mogę powiedzieć, że mam naprawdę dobrą teściową, w dodatku zważywszy na fakt, że jej synuś to jedynak, to już w ogóle pola - skoro pozwolił jeździć na SR to rzeczywiście nie może być tak źle Myślę, że lekarze wolą dmuchać na zimne. W pierwszej ciąży też gin dała mi zwolnienie i powiedziała, żebym na siebie uważała. Jak zapytałam czy mogę chociaż jeździć na kurs angielskiego, to też kręciła nosem (jakieś pół godzinki autobusem), więc na początku jakieś 2 tyg siedziałam w domu, ale potem zaczęłam jeździć na kurs a synuś i tak urodził się 5 dni po terminie. Dziś śliczna pogoda i z chęcią wyjdziemy z domku, ale na razie musimy czekać do 12, bo mają sprawdzać kanały wentylacyjne w mieszkaniu
|
|
|
|
|
#4092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Lila - trzymam kciuki! Oby jeszcze troche
ooo matko! Duzy Bobasek bedzie. Ze mna na sali lezala dziewczyna co urodzila SN synka 4600 (62cm). Wygladal jak duze, miesieczne dziecko. Byla tez druga co urodzila 4200 ale jej synek byl mniejszy, chyba 55cm, wszyscy studenci sie zbiegali go ogladac bo wygladal jak buleczka Taki byl pulchniutki, ze hej. Takie faldki wszedzie mial![]() Cytat:
Cytat:
Ja przed moja cc musialam sie prosic o lewatywe, bo nie bylo czasu i choc kilka poloznych biegalo przy mnie to nikt nawet o tym nie pamietal. Bylam troche sensacja na oddziale bo mi przetaczano plytki krwi, ktore specjalnie z calej Polski sciagano... Jak juz szlam na sale operacyjna - to dopiero tam do toalety, bo nie bylo czasu wczesniej i lekarz sie wkurzal, ze zamiast na stol to ja do kibla ide (zreszta z kroplowkami przed soba). Ale to dluga historia. ![]() Cytat:
Ja polecam Fito-mix, jako jedyne wydaja mi sie takie typowo ziolowo-apteczne, a nie jakies cukrowe mieszanki do picia.Cytat:
![]() Pogratulowac samopoczucua Spodnie sprzed ciazy??? Dziewczyny o czym Wy piszecie? Nie pomylilyscie watkow? Ja w spodnie sprzed ciazy w 12 tygodniu sie nie miescilam... ......................... ..... Przyszla do mnie dziewczyna do sprzatania. Pierwszy raz, wiec nie wiem jak to powinno przebiegac i co umyje. Myslalam, ze bede z nia musiala siedziec i tlumaczyc gdzie co dac, co umc, itd... A ona ledwo przyszla to gabke do reki wziela i zaczela szorowac ![]() Nie wiem, ile to trwac bedzie, bo juz ladna godzina minela a ona jeszcze z kuchni nie wyszla. Ale jak sie ma syf hodowany tygodniami to nie ma co sie jej dziwic. ![]() Ale jak weszlam do kuchni to widzialam, ze szoruje drzwiczki do piekarnika. Mi (co nie piecze czesciej niz raz na 2 miesiace) to by do glowy nie przyszlo, ze mozna to w ogole myc ![]() ![]() ............ Edit: Kamyku - przejrzalam te linki co podalas. Slyszalam, ze Microlife ejst dobry (od kuzynki co w aptece pracuje), ale nie wiem jaki konkretnie. Brauna lubie, ale nie chce kupowac takiego, ktory wymaga kapturkow. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-11-28 o 10:30 |
||||
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Celka ile będzie Cię to kosztowało?
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fiu, fiu
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
Moja teściowa jest normalna, chociaż ostatnio aż za dobra, tak się martwi o mnie że aż mnie to zaczyna denerwować
jedyne co mi u niej przeszkadza to fanatyzm religijny tzn teściowa jest bardzo religijna i tego samego wymaga od nas nie dopuszcza myśli że do kościoła nie chodzimy, dochodzi do tego że ją kłamiemy jak nie pójdziemy że byliśmy. Ale raczej chodzimy (teraz tż sam chodzi), czasem sobie odpuścimy, a ona tego nie uznaje. Ale poza tym jest dobrą kobieciną i nie wtrąca się do nas.Patka - no u mnie z tego co się dowiedziałam trzeba mieć wszystko swoje, ciuszki, kosmetyki dla bejbi itp. Ale zrobię tak jak mówi addicted to wizaz - jeden komplet naszykuję dla położnej a resztę będę miała w torbie. Jak wczoraj tż powiedziałam że torbę spakowałam do szpitala to powiedział że chyba przesadzam, więc się go zaczęłam pytać czy wie jak wyglądają wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, laktator itp. żeby mi spakować albo jak nagle się poród zacznie ale on uwielbia odkładać wszystko na ostatnią chwilę.
|
|
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczynki ponawiam pytanie co na prezent dla 2 letniej panienki? Mała ma 2 urodziny a ja nie mam kompletnie żadnego pomysłu ![]() Właśnie staram się rozgryźć zasadę działania monitora oddechu, a łatwe to to nie jest zwłaszcza, że instrukcja po angielsku i muszę przyznać, że przy niektórych słówkach potrzebny słownik ![]() A mam taki http://allegro.pl/item803423616_ange...iania_ups.html Chyba jednak poczekam na męża on bardziej techniczny
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaaasne. Przez kilka godzin az moi faceci wparuja do mieszkania.
Jeden porozlewa i nie zetrze, zostawi brudne kubki pod lozkiem, albo wypierze buty w wannie. Drugi (mniejszy ) nasika na podloge, rozmaze jedzenie po stole i po oknie, porozrzuca zabawki, wypluje jedzenie na lozko itd...Nic tylko na stale gosposie zatrudnic... (i zarabiac miliony przy okazji, zeby bylo stac)... ![]() Umowilysmy sie na 7-8 zl za godzine. Inne oferty byly takie, ze posprzatanie calego meiszkania najtaniej 75zl (wtedy moga po lebkach poleciec, bo w sumie zalezy im na czasie). W sumie teraz dziewczyna moze troche czas naciagac, no ale zeby wyszlo 75 zl to by musiala 10 godzin sprzatac, to tez jej sie pewnie nie bedzie chcialo. ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Lalka-bobas (milion do wyboru w hipermarkecie, siusiajaca, zabkujaca, w kapieli itd), wozek dla lalki, kuchnia zabawkowa (taka z garnkami itp). Lalka do przebierania (niektore dziewczynki uwielbiaja sie przebierac). Kiczowata bizuteria (byle jak najwiecej swiecidelek, koralikow, piersionki itp ). Koniki Pony (takie kolorowe) - dalismy kuzynce Adasia i byla zachwycona!Zawsze mozna jakas interaktywna ksiazeczke kupic. Zreszta idz do hipermarketu to zobaczysz jakie teraz przed mikolajem sa cuda... Edit: wydaje mi sie, ze mi sie dzidzia obrocila jakis tydzien temu glowka do dolu. Bo kopala tylko na dole i na dole a tu nagle bardzo wysoko (nad pepkiem po bokach) i caly czas juz tak laduje. A laskotek na samym dole juz nie ma. Choc zeby bylo smieszniej to laduje po obu stronach brzucha jednoczesnie.
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-11-28 o 11:01 |
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Celka pozazdrościć- przydałaby mi się taka cud babka co by mi dom do porządku doprowadziła, bo ja chyba nigdy nie zrobie wsyzstkiego
|
|
|
|
#4100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale przynajmniej dopóki nie przyjdą można się pocieszyć porządkiem
|
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te kuchnie widziałam i się zastawnawialam ale mama tej dziewczynki to taka fministka i nie uznaje podziału rół społecznych już u tak malych dzieci wiec nie bede im burzyc światopogladu swoim prezentem. Ale te spineczzki i bizuteria to chyba fajny pomysl widzialam takie w stylu Joli Rutowicz do tego moze jakis kucyk Pony (te to sama pamietam z dziecinstwa) |
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka http://www.angelcare.pl/index_start.html - tu masz instrukcje w jez. pol.
Co do zabawki, to ja jak zwykle polecam cos z edukacyjnych.FP ma duzy wybor |
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wbrew pozorom dzieczynki to tez lubia
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to było dwa tygodnie temu ( nie wiem dlaczego teraz o tym mówili ) babka przyjechała na porodówkę a pielęgniarki kazali jej wypełniać kupe papierów i nawet ją nie zbadali ( a ona mówiła że rodzi)potem kazali jej iść samej na oddział i doszła o swoich nogach ale na łózko porodowe nie zdąrzyła wejść . dziecko wypadło i uderzyło o ziemię i miało czaszkę pękniętą teraz prokuratura się tą sprawą zajmuje a u mnie teściowa sprząta , wzieła sie za okna , bo po ocieplaniu domu były strasznie brudne teraz mam czyściutkie okna a firanki takie bielusie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4107 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień doby słonecznie
![]() lila wierzę, że dacie radę, jeszcze tylko troszeczkęZaslona ale chudzinka i malutki brzunio ale ładniusi KarmazynowyKamyk ale duża już Paulinka dobrze, że infekcja a nie białkoCytat:
, a co to![]() Mała już nie taka mała ![]() celka2000 czyli jednym słowem zadowolona jesteś to fajnie, że problem rozwiązanyCytat:
--------------- Lece po zakupki na obiad i może odwiedzę aptekę i małemu coś kupię ![]() Od wczoraj sobie obiecałam, że koniec z sprzątaniem wszystkiego na raz (po prostu juz nie daję rady) więc została mi dzisiaj łazienka i umyć podłogi
|
||
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My juz chyba same zabawki mamy dla conajmniej trzylatkow. (wszystkie auta itp). A auta dla dwulatka to jeszcze sugeruja, ze powinny byc gumowe i nic nie ma prawa od nich odpasc. |
|
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
nie mogę zbytnio z wami pisać , bo teściowa lubi podglądać co robię przy laptopie
może mysli że męża zdradzam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A adaś chetnie sie dzieli z dziewczynkami?![]() Celka widze że tu eksperta dorwałam powiedz mi ta ciastolina to ciekawe dla dzieci, bo tego chyba najwiecej na półkach widziałam---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2009-11-28 o 11:21 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

ja we wrzesniu zapomnialam co to jest
ale skoro wyniki moczu ok, to nie wiem

, tak fajnie się poczułam, a Nikodem zaczął więcej fikać

wierzę, że dacie radę, jeszcze tylko troszeczkę