|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Dzień dobry
![]() Mozna dołączyć?? Ja od dzisiaj zaczęłam dietkę D. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1294 |
Raczkowanie
|
Dziendobry w ten słoneczny poranek
![]() dołączam się do kawki ![]() dzisiaj warzywka (jak to mało człowiekowi okazuje się do szczęścia potrzebne ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Słyszałam, że podobnież kiedy kobietom się chce sera zółtego to może oznaczać brak wapnia. Ale myślę, że w naszym przypadku to raczej tęsknota ![]() Zaraz robię chlebek otrębowy z drożdżami. A co myślicie o serku topionym light? Niby 4% tłuszczu - wolno mi?? ![]() Do porannej kawki się dołączam ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tigeresska witaj, ja cie pamietam z watku biegowego ![]() jakos sie dobudzilam i ze zdziwnieniem dostrzeglam oslepiajace slonce za oknem. Jak milo. Lece zaraz na targ po swieze warzywka (mam smaka na lasagne z baklazanem), a potem po obiecane silikonowe foremki dla Lanki. po co-sobotnim mierzeniu bilans wychodzi taki ze w ciagu tygodnia spadlo mi -0,3kg, a centymetrowo w wiekszosci miesc po 0,5cm, talia i biodra 1,5cm a boczki 3cm. Humor na caly weekend mam juz zapewniony. Az strach przechodzic na te 3 faze. Ja chce jeszcze chudnac tak ladnie Jutro wybieramy sie z TaZem do Cambrigde na niedzielna wycieczke.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Karolinusienka cieszę się, że nie tylko ja początkująca ![]() Ja już zdążyłam być na zakupach, załatwić sprawę na mieście, wszamać śniadanko. ![]() Na obiadek zaplanowałam sobie rybkę z grilla, wieczorem będzie troszkę kiepsko, bo będę poza domem. ![]() Buziaki i miłego dnia ![]() PS Gratuluje wszystkim babeczkom spadków wagi ![]() Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-11-28 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie Dukanki.Jestem tu nowa.Dietkowanie zaczęłam 17 listopada.
Waga wyjsciowa 64,5.teraz 62,8 wzrost 165 cel 55 kg wczoraj skonczylam faze p+w zaczęłam 5 dni p potem 6 dni p+w i od dzisiaj 4 dni p Powoli trace pomysły na menu,i brakuje mi slodyczy,(male grzeszki byly:-() ale jak to mowia w kupie razniej pozdrawiam Was |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Raczkowanie
|
Nareszcie doczytałam
![]() ![]() ![]() ![]() Widzę że kilka nowych dukanek dołączyło do naszego grona coraz nas więcej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za tydzień urodzinki czas wyskoczyć po jakieś ciuszki coby się ładnie zaprezentować bo wszystkie spodnie wiszą ![]() ![]()
05.10.2009 START 73..>72..>71..>70..>69..> 68..>..67..>66..>65 ..<64..<63...BN Edytowane przez becia78 Czas edycji: 2009-11-28 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
plastrami grilowanego baklazana. Obsmazam go na grillowej patelni by troche zmiekl (wczesniej trzeba go obsolic i poczekac az pusc sok, i umyc by pozbyc sie goryczy) a potem przekladam sosem z miesa mielonego, pomidorow i papryki i sosem beszmel (szklanka mleka, z lyzka skrobii kuku, galka muszkatalowa, sola, pieprzem odrobina soku z cytryny lub limonki, zalezy co mam pod reka).
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Wiolqn - witaj
![]() ![]() ![]() Ja dzis mam na obiak kurczaka w warzywach. Tzn jeszcze nie mam, ale zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Raczkowanie
|
Właśnie wsadziłam lody do zamrażarki. Długo się wahałam czy robić lody czy sernik, ale w końcu zdecydowałam się na lody. Robiłam te w wersji jajka+mleko. Strasznie dużo wyszło mi z tych 2 jajek i 2 żółtek! Aż musiałam naczynia zmieniać, bo były za małe do miksowania
![]() Ciekawa jestem jak wyjdą ![]() Aha, a z tym serkiem topionym, co mówiłam, że znalazłam z 4% - to jednak coś mi się pomyliło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki,
Jak się macie? U mnie szaro buro i ponuro, Londyn chyba słońce nam ukradł ![]() ![]() Mara30 dzięki za słowa pociechy, od razu mam więcej siły. Wiolqin zapraszam na konsultację ![]() Kochane powiedzcie, czy jadłyście śledzie w zalewie octowej? A czy mleka oddtłuszczonego to można do woli? I jeszcze jedno pytanie; Dukan pisze, że tygodniowo 7 jaj można a ja 3 - 4 dziennie wtryniam. Masakra?
#1306 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie!
Apropos porannej kawy, to ja właśnie sączę taką... już chyba mocno popołudniową ![]() Marzeniątko dziękuję Ci bardzo za maila... tylko, że znowu coś nie tak. Te pliki są chyba wybrakowane, bo w całej części I jest widocznych tylko 13 stron textu i to wyrwanych z kontekstu, wiesz, tak co któraś... Większość to białe puste kartki... Już mi ręce opadają... Czy nie jest mi dane przeczytać Dukana...? Wiem, mogę kupić, ale to chyba muszę jechać do Wrocławia [a teraz nie wiem, kiedy tam będę]. Ehhhh... No i muszę się Wam wyżalić. Od wczoraj +0,5 kg! A przecież jestem znowu na PP! Wczoraj co prawda wypiłam w chwili niefrasobliwości [ewidentnie] soczek pomidorowy [bez cukru], ale nie przypuszczałam, że to może mieć TAKIE konsekwencje... No więc nadal bilans od rozpoczęcia: 4,5. I mam pytanie. Czy używanie słodzika w tabletkach do pieczenia jest szkodliwe? Bo takiego stricte do pieczenia i gotowania nie dostałam...
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
tatiana mleka w proszku dziennie tyle ile potrzeba do zrobienia szklanki plynu. sprawdz na opakowaniu
huni podeslij mi maila na priva to ci wysle pdfy
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1309 |
Raczkowanie
|
wiolqn już podesłałam
![]() Aaaa, nie mogę się doczekać ![]() Btw przed chwilą zrobiłam lody, cytrynowe. Już za parę godzin (!) spróbuję ;p
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pije mleko 3,5% i moja kolezanka tez...... iiiiiiiiiiiiiiiiiiii chudniemy ... wiec wybor nalezy do Ciebie ....
![]() |
#1311 | ||
Raczkowanie
|
HUNI jakoś przeraża mnie twój avatar
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- domowe latte?? ![]()
![]() |
#1312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
prawie jak z maszynki ![]()
![]() |
#1313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
kiltii synti -- to prosze przepis na te latte domowe !!!
![]()
#1315 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
No co tu znowu tak cicho
![]() Ja dziś znów miałam wyjście. Po powrocie ugrillowałam sobie cycki (tzn nie swoje tylko kurzęce), do tego sos czosnkowo-ziołowy na chudym serze, paczka brokułów i się najadłam że aż strach ![]() ![]() Cycków zostało jeszcze na jutro na obiad i kolację ![]() ![]() ![]() Hej, dziewczyny, które robiłyście lody, powiedzcie jakie one wychodzą? Czy jak się wyjmie z zamrażarki to można je normalnie łyżką nabierać czy są twarde i trzeba czekać aż odtajają? |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej ![]() Ja robiłam lody, ale wiecznie wychodziła mi zbita bryła lodu, którą oczywiscie "na głodzie" próbowałam konsumować i kończyło się wiecznie poobcieraniem podniebienia. A wystarczyło - jak się dowiedziałam po fakcie...przemieszać co jakiś czas tężejącą w zamrażarce masę i wtedy eliminuje się zbrylenie. Tyle teorii, bo w praktyce jeszcze nie wybróbowałam ![]() Daj znać jeśli uda Ci się tym sposobem osiągnąć konsystencję zbliżoną do prawdziwych lodów. Powodzenia ![]() Ps. I już 40 kg za mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrzuciłaś 40 kg ??????? ![]() Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-11-28 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje !!!!! ![]() ![]()
![]() Edytowane przez leszczesia Czas edycji: 2009-11-28 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Ja mam wrażenie, że troszkę byków dzisiaj dietkowych narobiłam no, ale się cały czas dokształcam. ![]() Ogólnie nie wiem czy też macie takie schizy, ale jak ja nie jestem na diecie to nie jestem głodna, jak tylko przechodzę oficjalnie na jakąś dietę to tego dnia bym konia z kopytami zjadła. ![]() ![]() Donna_Wr gratki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.