Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-28, 11:26   #4111
patinka_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
wiesz ja mam taką sklerozę że zapomniałam
to było dwa tygodnie temu ( nie wiem dlaczego teraz o tym mówili )
babka przyjechała na porodówkę a pielęgniarki kazali jej wypełniać kupe papierów i nawet ją nie zbadali ( a ona mówiła że rodzi)potem kazali jej iść samej na oddział i doszła o swoich nogach ale na łózko porodowe nie zdąrzyła wejść .
dziecko wypadło i uderzyło o ziemię i miało czaszkę pękniętą
teraz prokuratura się tą sprawą zajmuje

:/ no, ale że też nie zdążyła ręką je przytrzymać:/ przecież chyba nie wyleciało niczym z katapulty
Stary 2009-11-28, 11:29   #4112
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
A adaś chetnie sie dzieli z dziewczynkami?

Celka widze że tu eksperta dorwałam powiedz mi ta ciastolina to ciekawe dla dzieci, bo tego chyba najwiecej na półkach widziałam
Eksperta to chyba nie, bo ja mam synka Szczerze mowiac nie polecam ciastoliny dla dwulatka (bardziej dla 4 latka - z roznymi wymyslnymi akcesoriami). Tak jak pisalam, dwulatki raczej zaczynaja sie dopiero bawic ciastolina (no chyba ze dziewczynki szybciej). Ale juz pomijajac etap "rozwiniecia" dziecka, to jednak mozesz niezly balagan komus do domu wprowadzic. To sie klei i lepi do wszystkiego. A jeszcze jak taki dwulatek wpadnie na pomysl, zeby to zjesc, to juz w ogole bedzie
Moj synek to kaze mi cos z tej ciastoliny robic. Albo sam bierze i przyplaskuje do stolu (wiem, ze inne dwulatki bardziej ambitnie sie bawia). Albo wjezdza autami w ciastoline i tyle...

A co do Adasia - to raczej sie dzieli zabawkami. Ma swoja ulubiona kolezanke i jej chetnie pozycza auta
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 11:40   #4113
pola25
Zakorzenienie

ja czekam na koleżanke, miala przyjsc o 11 ale jej TŻ się spóznia a ma dzidzie z nim zostawić!

Ula napewno myśli, że z jakimś przystojniakiem piszesz!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 11:46   #4114
bardotka_a
Wtajemniczenie

Mam jeszcze pytanko do mam latajacych samolotem czy dalej obowiązuje zakaz lotów powyżej 34 tc? Jak na pokładzie sprawdzają, który to tydzień?
Czy zakaz ten dotyczy lotów długich czy też takich 2- godzinnych?
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 11:49   #4115
aldii
Zakorzenienie

Bardotka to zalezy od konkretnych linii lotniczych.Na pewno musisz miec zaswiadczenie od gina, na ktorym jest napisane ktory to tydzien i ze jest brak przeciwwskazan do lotu.Ja lecialam w 6 i 7 m-cu, ale nikt mi tego nie sprawdzal
Stary 2009-11-28, 11:55   #4116
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Bardotka to zalezy od konkretnych linii lotniczych.Na pewno musisz miec zaswiadczenie od gina, na ktorym jest napisane ktory to tydzien i ze jest brak przeciwwskazan do lotu.Ja lecialam w 6 i 7 m-cu, ale nikt mi tego nie sprawdzal
No właśnie bo ja bym chciała juz po 34 tc. i nie wiem czy takie zaświadczenie od gina cos by tu dało, chyba muszę zadzwonić do LOT-u

I tak się zastanawiam jakby kobieta zaczęła rodzić za granicą nasz NFZ pokrywa koszty porodu?
Stary 2009-11-28, 12:05   #4117
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Przyszla do mnie dziewczyna do sprzatania. Pierwszy raz, wiec nie wiem jak to powinno przebiegac i co umyje.
Myslalam, ze bede z nia musiala siedziec i tlumaczyc gdzie co dac, co umc, itd... A ona ledwo przyszla to gabke do reki wziela i zaczela szorowac To pomyslalam, ze sie nie bede wtracac
Nie wiem, ile to trwac bedzie, bo juz ladna godzina minela a ona jeszcze z kuchni nie wyszla. Ale jak sie ma syf hodowany tygodniami to nie ma co sie jej dziwic.
Ale jak weszlam do kuchni to widzialam, ze szoruje drzwiczki do piekarnika. Mi (co nie piecze czesciej niz raz na 2 miesiace) to by do glowy nie przyszlo, ze mozna to w ogole myc
Celko cieszę się bardzo, że jednak się zdecydowałaś!! odpoczniesz sobie, nie będziesz się denerwować na tżeta, on na Ciebie i wszyscy będą szczęśliwi daj znać jak już będzie po big sprzątaniu.. trzymam kciuki,że będzie błysk

Ingrid80!! spodnie sprzed ciąży?? a ja myślałam, że aż tak dużo mi nie przybyło! ale widzę, że przegrywam w przedbiegach!! o tych sprzed ciąży to mogę co najwyżej pomarzyc!

bardotka_ ja podobnie jak celka nie kupowałabym typowo dziewczyńskich rzeczy, bo niby czemu dziewczynka ma już od małego przejmować rolę kury domowej i uczyć się opieki nad lalkami, czy stania przy malutkich garach? ja proponuje jakieś wielkie klocki - to rozwija wyobraźnie i daje masę zabawy

a z pokryciem kosztów porodu za granicą, to w UE na pewno tak. a jak w dalszych zakątkach świata, to nie wiem.

ula 87 jaka przerażająca historia z tym porodem!! ale z drugiej strony musiało pewnie szybko i w miarę łagodnie pójść.. ech.. ale dzieciątka szkoda!

Kamyczku Paulinka naprawdę już duża babeczka! chociaż ta waga z usg to jest tylko na podstawie wyliczeń, a wody i tak mogą zniekształcać.. u mojej siostry też miała być duża, a wyszła malutka i drobniutka, wiec nigdy nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Dziewczyny, wiem, że wrzucam Wam tutaj linki do przerażających artykułów ale jak czytam takie nowinki to nie mogę się powstrzymać.
z dzisiejszego onetu: http://dziecko.onet.pl/37024,4,4,det...1,artykul.html o detektorach tętna płodu. zawsze lepiej wiedzieć za dużo
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 12:05   #4118
aldii
Zakorzenienie

Bardotko jezeli pozwola Ci leciec to idz do NFZ i wyrob sobie promese - na podstawie tego mozesz korzystac ze sluzby zdrowia w innym panstwie.To jest dowod ubezpieczenia
Stary 2009-11-28, 12:29   #4119
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki
Ja tylko na chwilkę...

Cytat:
ooo matko! Duzy Bobasek bedzie.
Ze mna na sali lezala dziewczyna co urodzila SN synka 4600 (62cm). Wygladal jak duze, miesieczne dziecko.
Byla tez druga co urodzila 4200 ale jej synek byl mniejszy, chyba 55cm, wszyscy studenci sie zbiegali go ogladac bo wygladal jak buleczka Taki byl pulchniutki, ze hej. Takie faldki wszedzie mial
Mój brat tak wyglądał, jak bułeczka... O jak ten stworek z Michelina...

Cytat:
Przyszla do mnie dziewczyna do sprzatania.
Ale jak weszlam do kuchni to widzialam, ze szoruje drzwiczki do piekarnika. Mi (co nie piecze czesciej niz raz na 2 miesiace) to by do glowy nie przyszlo, ze mozna to w ogole myc
No i bardzo dobrze, będziesz miała wszystko wyszorowane...

Cytat:
Edit: Kamyku - przejrzalam te linki co podalas. Slyszalam, ze Microlife ejst dobry (od kuzynki co w aptece pracuje), ale nie wiem jaki konkretnie. Brauna lubie, ale nie chce kupowac takiego, ktory wymaga kapturkow.
Właśnie chyba się skłaniam do tego Microlife... On mierzy temperaturę na więcej sposobów i większej ilości rzeczy...

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
Kamyczku Paulinka naprawdę już duża babeczka! chociaż ta waga z usg to jest tylko na podstawie wyliczeń, a wody i tak mogą zniekształcać.. u mojej siostry też miała być duża, a wyszła malutka i drobniutka, wiec nigdy nic nie wiadomo
W mojej rodzinie to mało prawdopodobne, żeby była malutka i drobniutka...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Bardotko w NFZcie Ci wyrobią tak kartę europejską... Ja jak jadę za granicę, to i tak się komercyjnie ubezpieczam, ale w ciąży to nie wiem czy Cie ktoś ubezpieczy...
Stary 2009-11-28, 13:15   #4120
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Celka byłam stałam ponad godzine na stoisku z zabawkami i nie wiedziałam na co patrzeć, ja nie jestem na czasie z zabawkami, nawet nie wiem czym takie 2 letnie dzieci się bawią hihih
Te kuchnie widziałam i się zastawnawialam ale mama tej dziewczynki to taka fministka i nie uznaje podziału rół społecznych już u tak malych dzieci wiec nie bede im burzyc światopogladu swoim prezentem.
Ale te spineczzki i bizuteria to chyba fajny pomysl widzialam takie w stylu Joli Rutowicz do tego moze jakis kucyk Pony (te to sama pamietam z dziecinstwa)
Cytat:
No to jak mama feministka - to moze koparke, zestaw malego majsterkowicza, auto zdalnie sterowane, ksiazke o Bobie budowniczym Wbrew pozorom dzieczynki to tez lubia Zwlaszcza auta. Zawsze zabieraja Adaskowi na podworku albo same przynosza
no własnie to chciałam napisac

bylismy juz na zakupach a po południu bede piekła ciacho jutro przyjezdza moja mama z babcia to musze czyms poczestowac

mój dzidek znów leniwiec i musze zeżrec jakąś czekolade coby sie pruszał
Stary 2009-11-28, 13:23   #4121
youyou
Zakorzenienie

Witajcie mamuśki

Musze Was najpierw nadrobić od wczorajszego południa ale wpadłam się przywitać

Wczoraj mieliśmy cały dzień na najwyższych obrotach. Najpierw kupiliśmy kuchnie w Ikei Odebraliśmy pierwszą partię towaru, zawieźliśmy na chatę, potem SR a potem druga część kuchni do odebrania z magazynu
W domu zlądowaliśmy przed 23 i już nie miałam siły nawet tu zajrzeć.

A dziś z samego rana pojechaliśmy i kupiliśmy panele

Właśnie TŻ z tatą zaczęli je montować a ja mam w końcu chwilkę na odpoczynek i nadrobienie co naskrobałyście......
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 13:29   #4122
aldii
Zakorzenienie

Youyou remoncik pelna para
Stary 2009-11-28, 13:50   #4123
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie kolorki oprocz zielonego i niebieskiego kupujecie dla chłopców?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 13:58   #4124
Kancia
Zakorzenienie

apropos kurierów właśnie się w****iłam bo tydzien temu zamówiłam na all prezenty dla Adika i czekałam na paczkę. Mija prawie tydzien więc pisze do gościa na all i on mi podaje nr listu z informacją, ze paczka była nadana 23.11 !!
Patrze na stronę a tam w statusie, ze paczka była awizowana 2 razy ! z czego u mnie przez cały tydzien nie było zadnego kuriera i w dodatku żadnego awizo
Zadzwonił tz do siedziby i oczywoscie oni twierdza, ze kurier zostawił awizo 2 razy tylko ciekawe gdzie
To po to ja ****a zamawiam kuriera zeby mi to przytargał do domu a oni mi każa odbierac z magazynu. Tz powiedział, ze nie odbierze bo u nas nikogo z firmy nie było i w poniedziałek ma tu kurier paczkę w zębach przynieśc.
Wiecie co to juz jest szczyt !!

jestem ciekawa jak to się skonczy
Stary 2009-11-28, 14:03   #4125
mamaidy
Raczkowanie

Znowu miałam co czytać od wczoraj

Kamyczku no to dobrze, że mogłaś tak szybko iść na wizytę. Paulinka już naprawdę dużaJa zaczynam 36 tydzień we wtorek i mam nadzieję, że moja Maja waży choć ze 2300. Córeczka będzie duża.

Lila to trzymaj się dzielnie. Pewnie pomoże ten fenoterol i inne prochy. Trzymam kciuki i dawaj znać, bo właśnie tak myślałam o Tobie, że nie dajesz od kilku dni

Bardotka ja to dla dzieci lubię jakieś edukacyjne, moja córeczka (2 latka) lubi układać układanki, rysuje troszkę (bazgrze), lubi piłki, klocki, grające różne i lubi bawić się plastikowymi zwierzątkami, no i książeczki.

Zasłona ale fajny, malutki brzunio, przynajmniej nie jest Ci jeszcze tak ciężko

YouYou super z tym urządzaniem, może jakieś fotki wkleisz jak będziecie mieć już kuchnię zamontowaną?

Pola ja co prawda druga dziewczynka, ale ubranka uniwersalne to beżowy, czerwony, brązowy, granatowy, biały, żółty. Jak sama coś kupuję to właśnie takie kolory. Pasują i do dziewczynki i do chłopca.

Co do zamartwiania się objawami w ciąży to ja też raczej jestem panikara. Choć raczej mam powody, to teraz czekam jeszcze tydzień (do końca 36 tygodnia) i już więcej leżeć nie będę, bo nie mam siły Pochodzę troszkę, bo naprawdę świruję już.
Mąż dziś ma zajęcia na studiach podyplomowych, a ja z teściami w domu brrrr
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 14:19   #4126
lila12
Zadomowienie

Witajcie, bardzo dziękuję wszystkim za ciepłe słowa
Lekko nie jest. Dostaje zwiększony Fenoterol i kroplówka na wstrzymanie, ale wczoraj skurcze dochodzące do 100% pokazały się na wieczornym KTG i nawet mieli pomysł, żeby mnie ciąć - lekarz stwierdził, że ciąża jest donoszona. Także masakra, ciągle każdy ma inne zdanie. Na razie jestem w miarę spokojna i próbuję przetrwac weekend. Warunki są OK, świeżo po wrześniowym remoncie, więc nie jest źle. No i wszystko już wiem co i jak się odbywa, jak wygląda się po cc i takie tam. Najgorszy jest zakaz odwiedzin z powodu tej cholernej grypy ale w sumie rozumiem to.

Cieszę się, że u Was w wszystko dobrze i spokojnie,nie zdążyłam wszystkiego doczytać ale może nadrobię. Ściskam Was wszystkie bardzo ciepło
Stary 2009-11-28, 14:30   #4127
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
:/ no, ale że też nie zdążyła ręką je przytrzymać:/ przecież chyba nie wyleciało niczym z katapulty
nie wiem może kobieta była tak zestresowana że ... no nie wiem no...
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ula napewno myśli, że z jakimś przystojniakiem piszesz!
kiedyś jak siedziałam na NK to ofen staneła za mną i gapiła sie w monitor wtedy nie wiedziałam o co kaman
teraz już wiem że przy teściowej nie ma co odpalać laptopa
Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Lekko nie jest. Dostaje zwiększony Fenoterol i kroplówka na wstrzymanie, ale wczoraj skurcze dochodzące do 100% pokazały się na wieczornym KTG i nawet mieli pomysł, żeby mnie ciąć - lekarz stwierdził, że ciąża jest donoszona. Także masakra, ciągle każdy ma inne zdanie. Na razie jestem w miarę spokojna i próbuję przetrwac weekend. Warunki są OK, świeżo po wrześniowym remoncie, więc nie jest źle. No i wszystko już wiem co i jak się odbywa, jak wygląda się po cc i takie tam. Najgorszy jest zakaz odwiedzin z powodu tej cholernej grypy ale w sumie rozumiem to.
Lilu,s mocno przytulam i trzymam kciukole

......................... ......................... ..
oglądam powtórkę ''szymon majewski " takich jaj to dawno w tym programie nie było
w poniedziałek też oglądałam

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 14:33   #4128
aldii
Zakorzenienie

Lila ojoj to moze po weekendzie bedziesz juz rozpakowana Troszke zeby mimo wszystko dzidzia az tak bardzo nie spieszyla sie na swiat
Kancia a co to za firma ?
Stary 2009-11-28, 14:55   #4129
celka2000
Zakorzenienie

Lila - a dlaczego mieli pomysl, zeby Cie ciac??? Skoro masz skurcze to czemu nie moglabys rodzic naturalnie? Ze za wczesnie czy jak?

Kancia - Ty sie dzidkiem nie tlumacz. Chcesz zjesc czekolade to se zjedz

.............

No i byla dziewczyna i posprztala
Dziewczyna byla 4,5 godz razy 8 zl wyszlo 36 zl (dalam jej 40zl na zachete). Posprzatala podlogi, zlewy,wanne, kibelek, umyla nawet okna w kuchni i malym pokoju. Zabawki mlodego ogarnela. Umyla piekarnik i mikrofalowke. Oproznila zmywarke. Jak ja poprosilam to tez zmienila posciel, podlala kwiatki na szafie, zamiotla balkon. Generalnie porzadki ok. Moze nie takie super hiper dokladne (bo nie odstawiala kanapy i nie sprzatala na szafach, zlew zreszta tez niedomyty tak na glanc) ale mam czysto w sumie za rozsadna kase.
A ile bym sie musiala nablagac zeby tz to mial zrobic. I nie dosc ze by mu to zajelo 2 dni to w tym czasie ja bym musiala za synkiem biegac... A tak mam spokoj
Wiecie teraz to sie najbardziej boje przyjscia meza z synkiem bo mi zaraz syf naniosa
Stary 2009-11-28, 14:59   #4130
aldii
Zakorzenienie

Celka najwazniejsze, ze jestes zadowolona i ze za rozsadna cene A Twoi mezczyzni jak przyjda i nabalagania, to bym im kazala od razu po sobie posprzatac - niech sie ucza obowiazkow Nie wiem czy latwiej bedzie nauczyc TZ, czy synka ale stawiamna synka
A Lila nie moze rodzic sn ze wzgledu na kregoslup
Stary 2009-11-28, 15:01   #4131
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Lila - a dlaczego mieli pomysl, zeby Cie ciac??? Skoro masz skurcze to czemu nie moglabys rodzic naturalnie? Ze za wczesnie czy jak?
no właśnie o tym samym pomyślałam...

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

aaaaa...Ok, ok teraz wszystko jasne...
Stary 2009-11-28, 15:02   #4132
lila12
Zadomowienie

Cytat:

Kancia - Ty sie dzidkiem nie tlumacz. Chcesz zjesc czekolade to se zjedz

.............

Dziewczyna byla 4,5 godz razy 8 zl wyszlo 36 zl (dalam jej 40zl na zachete). Posprzatala podlogi, zlewy,wanne, kibelek, umyla nawet okna w kuchni i malym pokoju. Zabawki mlodego ogarnela. Umyla piekarnik i mikrofalowke. Oproznila zmywarke. Jak ja poprosilam to tez zmienila posciel, podlala kwiatki na szafie, zamiotla balkon. Generalnie porzadki ok. Moze nie takie super hiper dokladne (bo nie odstawiala kanapy i nie sprzatala na szafach, zlew zreszta tez niedomyty tak na glanc) ale mam czysto w sumie za rozsadna kase.
A ile bym sie musiala nablagac zeby tz to mial zrobic. I nie dosc ze by mu to zajelo 2 dni to w tym czasie ja bym musiala za synkiem biegac... A tak mam spokoj
Wiecie teraz to sie najbardziej boje przyjscia meza z synkiem bo mi zaraz syf naniosa
Ja mam wskazania i nie mogę rodzić sn.
Stary 2009-11-28, 15:12   #4133
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Celka najwazniejsze, ze jestes zadowolona i ze za rozsadna cene A Twoi mezczyzni jak przyjda i nabalagania, to bym im kazala od razu po sobie posprzatac - niech sie ucza obowiazkow Nie wiem czy latwiej bedzie nauczyc TZ, czy synka ale stawiamna synka
Pewnie, ze latwiej synka. Jak poprosze to jakies smieci do kosza wyrzuci, pomaga przy oproznianiu zmywarki, probuje kurze scierac. Niech sie uczy chlopak, a co!

Cytat:
Ja mam wskazania i nie mogę rodzić sn.
aaa rozumiem. Trzymaj sie!
Stary 2009-11-28, 16:34   #4134
oliviaoO
Rozeznanie

lila żeby jednak dzidzia jeszcze troszkę posiedziała.

dzisiaj po 14 dostałam obiecane łóżeczko i 4 komplety pościeli nie chciało mi się czekać na mamę ani na TŻ i zaczęłam sama je składać zajęło mi to godzinę ale dałam radę chociaż pewnie z czyjąś pomocą byłaby to chwila a tak trochę się musiałam nagimnastykować

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 16:35   #4135
Kancia
Zakorzenienie

celka no chciałabym zeby to tak było menda nadal ledwo co sie rusza a ja mam wizje mojego poprzedniego porodu

fajnie, ze masz posprzatane

ide robic ciasto coby sie nie stresować, poczekam jeszcze może wieczorem się cos rozkręci

aldii GLS a ostatnio ich chwalilam

ula zapomniałam Ci odpisac wczesniej
kapuste pekińska gotuje do miekkości a pozniej polewam byłka tarta podsmażona na tłuszczu. Może nie jest to mega zdrowe ale pycha jak dla mnie raz na jakis czas mozna

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-11-28 o 16:37
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 17:07   #4136
aldii
Zakorzenienie

Kancia a jakie ciacho pieczesz ?
Azzis jak po wizycie -odezwij sie !!
Stary 2009-11-28, 17:35   #4137
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Wczoraj mieliśmy cały dzień na najwyższych obrotach. Najpierw kupiliśmy kuchnie w Ikei Odebraliśmy pierwszą partię towaru, zawieźliśmy na chatę, potem SR a potem druga część kuchni do odebrania z magazynu
W domu zlądowaliśmy przed 23 i już nie miałam siły nawet tu zajrzeć.

A dziś z samego rana pojechaliśmy i kupiliśmy panele

Właśnie TŻ z tatą zaczęli je montować a ja mam w końcu chwilkę na odpoczynek i nadrobienie co naskrobałyście......
ale super! koniecznie musisz nam pokazać co nieco z tej kuchni
Cytat:
Dziewczyny jakie kolorki oprocz zielonego i niebieskiego kupujecie dla chłopców?
ja wszystkie prócz różowego. od białego poprzez żółty kończąc na szarościach i granatach. ale oczywiście niebieski i mój ulubiony zielony rulez
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
apropos kurierów właśnie się w****iłam bo tydzien temu zamówiłam na all prezenty dla Adika i czekałam na paczkę. Mija prawie tydzien więc pisze do gościa na all i on mi podaje nr listu z informacją, ze paczka była nadana 23.11 !!
Patrze na stronę a tam w statusie, ze paczka była awizowana 2 razy ! z czego u mnie przez cały tydzien nie było zadnego kuriera i w dodatku żadnego awizo
Zadzwonił tz do siedziby i oczywoscie oni twierdza, ze kurier zostawił awizo 2 razy tylko ciekawe gdzie
To po to ja ****a zamawiam kuriera zeby mi to przytargał do domu a oni mi każa odbierac z magazynu. Tz powiedział, ze nie odbierze bo u nas nikogo z firmy nie było i w poniedziałek ma tu kurier paczkę w zębach przynieśc.

ja też jestem ciekawa! ale opiernicz ich tam dobrze!! to naprawdę szczyt szczytów! wrrrrrrr

lilu trzymamy kciuki! informuj nas na bieżąco!

Kanciu zdradź co to za ciacho...

mój tżet na dyżurze a ja oddaje się zblokowanej brzyduli
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 18:08   #4138
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
ula zapomniałam Ci odpisac wczesniej
kapuste pekińska gotuje do miekkości a pozniej polewam byłka tarta podsmażona na tłuszczu. Może nie jest to mega zdrowe ale pycha jak dla mnie raz na jakis czas mozna
dziękuję pekińska gotowana ... jeszcze nie próbowałam
a ta bułka tarta to tak prochę podsmażona ? i na jakim tłuszczu ?

Celka super że masz posprzątane

ale jestem dziś zmęczona , sama nie wiem czemu najlepiej to bym szła już spać

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 18:26   #4139
bardotka_a
Wtajemniczenie

mamaidy Dziękuję za rady

Kancia może macie rację i kupię jakąś koparke sama już nie wiem trzeba będzie jeszcze raz się do sklepu przejść

Celka super, ze masz posprzątane ja nie jestem przekonana do pomocy domowej, przerabiałam to kilka razy tak na stałe i nigdy nie byłam do końca zadowolona, ale wiadomo nikt nie posprzata tak jakbyśmy to zrobiły same ja jeszcze o dziwno daje radę i dzisiaj wypucowałam cała chate plus cała sterta prasowania mam czasami takie dni, że mnie roznosi ale rozumiem jak ktoś już nie ma sily i psychicznie go meczy "bałagan" w domku, to taka pomoc jest nieocniona
Stary 2009-11-28, 18:28   #4140
xmila
Raczkowanie

Cytat:

przerabiałam to parę razy... Niby zostawiał awizo, a w życiu go u mnie nie było - TŻ pracuje w domu i pilnuje. To był kurier ups, paczki akurat służbowe i bardzo pilne, więc zrobiłam awanturę w centrali. Trochę mnie to nerwów kosztowało, ale w końcu przyznali, że ten kurier to d... Wiem, że do mnie czasem trudno trafić, ale takiego opier....... nie widziałam.
Więc w poniedziałek dzwoń do spedycji i staraj się to wyjaśnić.

Cytat:

Cieszę się, że u Was w wszystko dobrze i spokojnie,nie zdążyłam wszystkiego doczytać ale może nadrobię. Ściskam Was wszystkie bardzo ciepło
Lila : kciuki:

Cytat:

Zazdroszczę przydałaby mi się taka do posprzątania po remoncie. Niby nic wielkiego bo tylko parę pęknięć w regipsach trzeba było zaszpachlować, a cały dom w pyle Ale powoli ograniamy...

Cytat:
W grę wchodzi każdy kolor oprócz różowego. Zielonego jakoś nie lubię, więc też nie mam. Generalnie wszelkie odcienie niebieskiego, białe, beżowe, czerwone, granatowe, żółte

Zmykam dalej do roboty, poleniuchuję jutro

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości