Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-28, 09:03   #4081
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Zaslona spodnie sprzed ciazy ja we wrzesniu zapomnialam co to jest
Pola to moze rzeczywiscie idz do lekarza, bo myslalam, ze to ZUM - objawy by pasowaly ale skoro wyniki moczu ok, to nie wiem

Milego dnia mamusie
Stary 2009-11-28, 09:15   #4082
pola25
Zakorzenienie

Aldii byłam we wt i szyjka mi się skróciła.mam się oszczędzać. teraz zapomnialam mu znowu powiedziec o tych kluciach, ale jak bylam 3 tyg wczesniej to mu powiedzialam i on powiedzial, ze niby normalne. na szczęście wczoraj mialam może ze 2 razy, narazie dzisiaj ok i brzuch mi sie nie stawia (wczoraj wzięłam 2 razy nospe)

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

w ogóle mi powiedział,że ze względu na to, że jestem grozi mi poród przedwczesny i mam uważać na górną część brzucha i pozwolił mi łykać nospę.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 09:29   #4083
Ingrid80
BAN stały

Pysia i inne z problemami z teściowymi współczuję, bo obcą osobę można olać albo obrazić a z teściową lepiej nie zadzierać bo będzie psuła atmosferę przy każdej okazji

Dziewczynki - śliczne brzuszki
Lila trzymaj się! Wszpitalu najbezpieczniej dla was. Chyba będziesz pierwsza

Odnośnie panikowania - gdy sobie poczytam Was to widzę że ja nie mam żadnych i może dla tego jestem taka spokojna
Szyjka 4cm, żadnych skurczy, w nocy nie wstaję w ogóle, nic mnie nie boli (czasem noga - jakby rwa kulszowa, ale da się przeżyć), 33tc, mała ważyła w zeszłym tyg 2005g (zapomniałam się pochwalić!).
Aha, wczoraj musiałam pilnie wyprać spodnie ciążowe bo polałam olejkiem zapachowym a drugie też w praniu i wyobrażcie sobie, że śmigam w biodrówkach sprzed ciąży!
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 09:50   #4084
aldii
Zakorzenienie

Pola w takim razie pozostaje Ci lezakowanie i zaciskanie nog
Ingrid
Stary 2009-11-28, 09:56   #4085
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Aldii byłam we wt i szyjka mi się skróciła.mam się oszczędzać. teraz zapomnialam mu znowu powiedziec o tych kluciach, ale jak bylam 3 tyg wczesniej to mu powiedzialam i on powiedzial, ze niby normalne. na szczęście wczoraj mialam może ze 2 razy, narazie dzisiaj ok i brzuch mi sie nie stawia (wczoraj wzięłam 2 razy nospe)

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

w ogóle mi powiedział,że ze względu na to, że jestem grozi mi poród przedwczesny i mam uważać na górną część brzucha i pozwolił mi łykać nospę.
Co to znaczy, że masz uważac na górną część brzucha ???

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Pysia i inne z problemami z teściowymi współczuję, bo obcą osobę można olać albo obrazić a z teściową lepiej nie zadzierać bo będzie psuła atmosferę przy każdej okazji

Dziewczynki - śliczne brzuszki
Lila trzymaj się! Wszpitalu najbezpieczniej dla was. Chyba będziesz pierwsza

Odnośnie panikowania - gdy sobie poczytam Was to widzę że ja nie mam żadnych i może dla tego jestem taka spokojna
Szyjka 4cm, żadnych skurczy, w nocy nie wstaję w ogóle, nic mnie nie boli (czasem noga - jakby rwa kulszowa, ale da się przeżyć), 33tc, mała ważyła w zeszłym tyg 2005g (zapomniałam się pochwalić!).
Aha, wczoraj musiałam pilnie wyprać spodnie ciążowe bo polałam olejkiem zapachowym a drugie też w praniu i wyobrażcie sobie, że śmigam w biodrówkach sprzed ciąży!
Co do zagadnienia teściowej, to wiem o co Ci chodzi, trochę też popieram, ale z drógiej strony nie można "kłaść uszu po sobie" i "dawać sobie dmuchać w kasze", bo w tedy taka osoba będzie sobie pozwalać na więcej.
Trzeba w odpowiednim momencie i w odpowiedni sposób zareagować, poprostu być asertywnym i znać swoją godność!
Znam ten typ kobit, którym odwala na punkcie syneczka i są poprostu zazdrosne , nie mogą się opamiętać i na każdym kroku wciskaja szpilę.
To jest niestety ciągła walka... mężowie powinni nas za to na rękach nosić... (za te męki).
Czy są tu dziewczyny, które mają dobre, normalne teściowe?
(jesli tak to zazdroszcze)

A ja mam w nocy koszmary . Dzisiaj jak się po jednym obudziłam to chciało mi się płakać taki był straszny, a potem były kolejne... ale jestem wymęczona i tak jest prawie codziennie

Wczoraj pierszy raz po długim czasie byłam na solidnym spacerze , tak fajnie się poczułam, a Nikodem zaczął więcej fikać . Kurcze... jak dobrze, że mam ten pessar, a skórczy już prawie nie mam!

Pozdrawiam Was w dzień dzisiejszy i dużo słońca życzę!
Stary 2009-11-28, 09:58   #4086
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

zaraz bede patrzeć na wydarzenia , słyszałyście coś o kobiecie co zaczeła rodzić a pielęgniarki jej nie zauważyły?
zaraz ponoć mają o tym gadać
No słyszałam coś wczoraj jednym uchem, ale masakra co? A w jakim to mieście było? A ta babka też nieźle stała bez majtek na korytarzu normalnie?

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Sensuel Wstawiam obiecane fotki brzuszka, bo dawno nie wklejałam
Matko boska kobieto Ty weź zacznij coś jeść hehehe, żartuję chudzinka z ciebie niesamowita i jeszcze taki malutki brzusio Ja już zapomniałam kiedy mój był taki tyci

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jestem...

Znowu się nasiedziałam w poczekalni...
Zawsze w piątki było pusto...

Gin kazał się nie martwić, przepisał Furagin...
Powiedział, że to nie jest gestoza... Tylko infekcja...
Ciśnienie miałam prawidłowe oczywiście jak mi badał...

Zrobiliśmy usg i Paulinka waży już 2955 g...

Jeszcze przylazła jakaś dziewczyna z rodzicami, co ją z IP przysłali ze skierowaniem na usg... Jakby jej od razu nie mogli zrobić... W każdym razie miała 38 stopni gorączki... I jeszcze siadła obok mnie... To ja wstałam i powiedziałam, że jak ma gorączkę, to ja nie chcę, żeby obok siedziała... Druga babka w ciąży mnie poparła i dziewczyna poszła siedzieć do kąta... Przepuściłyśmy ją też w kolejce... Może to tylko jakaś infekcja w jamie brzusznej, ale ja nie mam zamiaru ryzykować...
Ładna kluska rośnie Ci w brzuszku
najwazniejsze, że to nie gestoza

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Dobrze Kamyku że to nie gestoza
Uff prawie spakowałam torbę do szpitala , nie zmieściłam oczywiście wszystkiego bo to chyba nierealne...przynajmniej u mnie. Szlafrok i pampersy będę musiała wziąć w oddzielną reklamówkę.
Bierzecie do szpitala rożek czy kocyk? czy jedno i drugie?
I tak się zastanawiam spakowałam dla małego ubranka w oddzielną reklamówkę bo chyba trzeba je będzie dać położnej po porodzie i przyniosą już ubranego? Ale wszystkie ciuszki tam dać czy tylko jeden komplet? Ale dylematy...
jejku ile tego wszystkiego musisz wziąść...

A my wczoraj po obiadku pojechaliśmy do teściów - już nie do samej teściowej bo wczoraj po 5 miesięcznej nieobecności teściu wrócił z morza cieszył się do brzuszka

Poza tym jak już pojechaliśmy to humor mi się poprawił No i dobrze, w końcu jakoś zajęły się moje myśli

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 10:00   #4087
pola25
Zakorzenienie

Pliwa ja zrozumiałam,aby uważać na jakieś urazy!jak dowiedzialam sie o szyjce, ze sie skrocila9czego sie nie spodziewalam) to juz prawie nic nie dopytywalam.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

kazał mi się kontaktować w razie krawawień
Stary 2009-11-28, 10:10   #4088
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Cytat:
Pliwa ja zrozumiałam,aby uważać na jakieś urazy!jak dowiedzialam sie o szyjce, ze sie skrocila9czego sie nie spodziewalam) to juz prawie nic nie dopytywalam.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

kazał mi się kontaktować w razie krawawień
Aha. No wiadomo (urazy) ...

A co do szyjki.. w sumie jesteś w 30 t.c. i jakoś ta szyjka musi się skracać. Nie napisałaś ile jej masz, ale do każdego etapu ciąży jest przypisany jakiś wymiar tej szyjki, jeśli nie skróciła się do minimum to ok.
Głowa do góry, to już 30 tc
Ja czekam byle do 36...
Stary 2009-11-28, 10:14   #4089
pola25
Zakorzenienie

Pliwa nie powiedział mi ile...a pozwolil co tydz jezdzic do SR 100km wiec chyba zle nie jest.w karcie ciazy mam zapisane szyjka zachowana, wiec moze tylko troszke cos...
Stary 2009-11-28, 10:24   #4090
oliviaoO
Rozeznanie

mi gin nigdy nic nie mówił o mojej szyjce czyli, że chyba się jeszcze nie skraca teraz wizytę mam za półtora tyg i ciekawa jestem ile Niunia już waży w 30tc ważyła 1650g to teraz jak pójdę to będzie 36tc to pewnie już z 2,5kg będzie
wczoraj strasznie mi nogi spuchły na dole przy kostkach.. dzisiaj wstałam, troszkę pochodziłam i znowu puchną.. ale gin mi mówił, że jak rano są w porządku to nie ma się czym przejmować
no i jeszcze wieczorem również palce u rąk mam spuchnięte, jak zginam to jest to wyczuwalne ale tak samo rano wszystko wraca do normy..
tylko, że denerwuje mnie to

dzisiaj w nocy pierwszy raz obudziłam się o 2:30 a później już regularnie co 2h.. tak mi mała cisnęła na pęcherz, wręcz boleśnie, no i musiałam latać do kibelka.

wy tu piszecie o spodniach sprzed ciąży.. jejku może gdyby nie to, że uda i biodra przytyły mi masakrycznie to pewnie też bym się wbiła tylko nie zapięła no, ale póki co czuję się jak słoń ale to jeszcze max 39 dni

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 10:27   #4091
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ingrid - ja już też dawno zapomniałam co to spodnie sprzed ciąży, ale to pewnie też dlatego że nie mam biodrówek
A co do małej, to już wcale nie taka mała

Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość
Czy są tu dziewczyny, które mają dobre, normalne teściowe?
(jesli tak to zazdroszcze)
Zgłaszam się na ochotnika
Może nie zawsze jest różowo, ale generalnie mogę powiedzieć, że mam naprawdę dobrą teściową, w dodatku zważywszy na fakt, że jej synuś to jedynak, to już w ogóle

pola - skoro pozwolił jeździć na SR to rzeczywiście nie może być tak źle
Myślę, że lekarze wolą dmuchać na zimne. W pierwszej ciąży też gin dała mi zwolnienie i powiedziała, żebym na siebie uważała. Jak zapytałam czy mogę chociaż jeździć na kurs angielskiego, to też kręciła nosem (jakieś pół godzinki autobusem), więc na początku jakieś 2 tyg siedziałam w domu, ale potem zaczęłam jeździć na kurs a synuś i tak urodził się 5 dni po terminie.

Dziś śliczna pogoda i z chęcią wyjdziemy z domku, ale na razie musimy czekać do 12, bo mają sprawdzać kanały wentylacyjne w mieszkaniu
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 10:27   #4092
celka2000
Zakorzenienie

Lila - trzymam kciuki! Oby jeszcze troche

Cytat:
Zrobiliśmy usg i Paulinka waży już 2955 g...
.
ooo matko! Duzy Bobasek bedzie.
Ze mna na sali lezala dziewczyna co urodzila SN synka 4600 (62cm). Wygladal jak duze, miesieczne dziecko.
Byla tez druga co urodzila 4200 ale jej synek byl mniejszy, chyba 55cm, wszyscy studenci sie zbiegali go ogladac bo wygladal jak buleczka Taki byl pulchniutki, ze hej. Takie faldki wszedzie mial

Cytat:
Ja chce kupic. Nie wiem wlasnie jaki. W ogole nie wiem, czym sie kierowac. U synka korzystalam z elektronicznego Brauna (ale taki zwykly, nie do uszu). I mierzylam w pupie (pomiar w ciagu 10sek). W sumie nie zbyt wygodne rozwiazanie - teraz chce do ucha.

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Mowila ze lewatywe z reguly robia ale jest to w osobnej sali i jest bardzo intymnie. A co do nacinania krocza, robia jak musza. Dostalismy probki kosmetykow i herbatek z Johnsona i Hipp i pelno broszurek. W przyszlym tyg idziemy z mezem ogladac porodowke.
.
Jak napisalas o tej lewatywie to mi sie skojarzylo, ze u mnie w szpitalu, trzeba bylo miec wlasny srodek do lewatywy (kupiony w aptece). Bo inaczej to robiona jakimis przestarzalymi i nikt nie chcial temu sie poddac.
Ja przed moja cc musialam sie prosic o lewatywe, bo nie bylo czasu i choc kilka poloznych biegalo przy mnie to nikt nawet o tym nie pamietal. Bylam troche sensacja na oddziale bo mi przetaczano plytki krwi, ktore specjalnie z calej Polski sciagano... Jak juz szlam na sale operacyjna - to dopiero tam do toalety, bo nie bylo czasu wczesniej i lekarz sie wkurzal, ze zamiast na stol to ja do kibla ide (zreszta z kroplowkami przed soba). Ale to dluga historia.

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
I jeszcze coś mi się skojarzyło
- w pierwszej ciąży na samym początku też prasowałam ciuszki z dwóch stron, a teraz to mi nawet nie przyszło do głowy,
- ziółka (herbatki) na laktację też używałam, ale tak naprawdę wystarczy dużo pić różnych płynów i można się obyć bez

A teraz miłej nocki
Te ziolka to troche placebo, ale wymuszaja picie czegokolwiek, a o to chodzi. Zreszta jak sobie czlowiek wmowi, ze bedzie mial wiecej mleka - to bedzie mial Ja polecam Fito-mix, jako jedyne wydaja mi sie takie typowo ziolowo-apteczne, a nie jakies cukrowe mieszanki do picia.
Cytat:

A moze Ty w ciazy nie jestes?
Pogratulowac samopoczucua

Spodnie sprzed ciazy??? Dziewczyny o czym Wy piszecie? Nie pomylilyscie watkow? Ja w spodnie sprzed ciazy w 12 tygodniu sie nie miescilam...

......................... .....

Przyszla do mnie dziewczyna do sprzatania. Pierwszy raz, wiec nie wiem jak to powinno przebiegac i co umyje.
Myslalam, ze bede z nia musiala siedziec i tlumaczyc gdzie co dac, co umc, itd... A ona ledwo przyszla to gabke do reki wziela i zaczela szorowac To pomyslalam, ze sie nie bede wtracac
Nie wiem, ile to trwac bedzie, bo juz ladna godzina minela a ona jeszcze z kuchni nie wyszla. Ale jak sie ma syf hodowany tygodniami to nie ma co sie jej dziwic.
Ale jak weszlam do kuchni to widzialam, ze szoruje drzwiczki do piekarnika. Mi (co nie piecze czesciej niz raz na 2 miesiace) to by do glowy nie przyszlo, ze mozna to w ogole myc

............

Edit: Kamyku - przejrzalam te linki co podalas. Slyszalam, ze Microlife ejst dobry (od kuzynki co w aptece pracuje), ale nie wiem jaki konkretnie. Brauna lubie, ale nie chce kupowac takiego, ktory wymaga kapturkow.

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2009-11-28 o 10:30
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 10:35   #4093
pola25
Zakorzenienie

Celka ile będzie Cię to kosztowało?
Stary 2009-11-28, 10:42   #4094
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Przyszla do mnie dziewczyna do sprzatania. Pierwszy raz, wiec nie wiem jak to powinno przebiegac i co umyje.
Myslalam, ze bede z nia musiala siedziec i tlumaczyc gdzie co dac, co umc, itd... A ona ledwo przyszla to gabke do reki wziela i zaczela szorowac To pomyslalam, ze sie nie bede wtracac
Nie wiem, ile to trwac bedzie, bo juz ladna godzina minela a ona jeszcze z kuchni nie wyszla. Ale jak sie ma syf hodowany tygodniami to nie ma co sie jej dziwic.
Ale jak weszlam do kuchni to widzialam, ze szoruje drzwiczki do piekarnika. Mi (co nie piecze czesciej niz raz na 2 miesiace) to by do glowy nie przyszlo, ze mozna to w ogole myc
.
Celka ale będziesz miała wysprzątane mieszkanie fiu, fiu

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-28, 10:43   #4095
brzoskwinia82
Zadomowienie

Moja teściowa jest normalna, chociaż ostatnio aż za dobra, tak się martwi o mnie że aż mnie to zaczyna denerwować jedyne co mi u niej przeszkadza to fanatyzm religijny tzn teściowa jest bardzo religijna i tego samego wymaga od nas nie dopuszcza myśli że do kościoła nie chodzimy, dochodzi do tego że ją kłamiemy jak nie pójdziemy że byliśmy. Ale raczej chodzimy (teraz tż sam chodzi), czasem sobie odpuścimy, a ona tego nie uznaje. Ale poza tym jest dobrą kobieciną i nie wtrąca się do nas.
Patka - no u mnie z tego co się dowiedziałam trzeba mieć wszystko swoje, ciuszki, kosmetyki dla bejbi itp. Ale zrobię tak jak mówi addicted to wizaz - jeden komplet naszykuję dla położnej a resztę będę miała w torbie.
Jak wczoraj tż powiedziałam że torbę spakowałam do szpitala to powiedział że chyba przesadzam, więc się go zaczęłam pytać czy wie jak wyglądają wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, laktator itp. żeby mi spakować albo jak nagle się poród zacznie ale on uwielbia odkładać wszystko na ostatnią chwilę.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 10:51   #4096
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Paklanki sa na dzieciecym, u mie w tesco leza obok kosmetykow dla dzieci, w dziale gdzie sa pieluchy i ciuszki dla maluchow.
Dziękuję

Dziewczynki ponawiam pytanie co na prezent dla 2 letniej panienki?
Mała ma 2 urodziny a ja nie mam kompletnie żadnego pomysłu

Właśnie staram się rozgryźć zasadę działania monitora oddechu, a łatwe to to nie jest zwłaszcza, że instrukcja po angielsku i muszę przyznać, że przy niektórych słówkach potrzebny słownik

A mam taki

http://allegro.pl/item803423616_ange...iania_ups.html

Chyba jednak poczekam na męża on bardziej techniczny
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 10:59   #4097
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Celka ale będziesz miała wysprzątane mieszkanie fiu, fiu
Jaaasne. Przez kilka godzin az moi faceci wparuja do mieszkania.
Jeden porozlewa i nie zetrze, zostawi brudne kubki pod lozkiem, albo wypierze buty w wannie. Drugi (mniejszy) nasika na podloge, rozmaze jedzenie po stole i po oknie, porozrzuca zabawki, wypluje jedzenie na lozko itd...
Nic tylko na stale gosposie zatrudnic... (i zarabiac miliony przy okazji, zeby bylo stac)...

Cytat:
Celka ile będzie Cię to kosztowało?
Umowilysmy sie na 7-8 zl za godzine. Inne oferty byly takie, ze posprzatanie calego meiszkania najtaniej 75zl (wtedy moga po lebkach poleciec, bo w sumie zalezy im na czasie). W sumie teraz dziewczyna moze troche czas naciagac, no ale zeby wyszlo 75 zl to by musiala 10 godzin sprzatac, to tez jej sie pewnie nie bedzie chcialo.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Wprawdzie nie mam panienki tylko dwuletniego chlopaka ale moze cos podpowiem.
Lalka-bobas (milion do wyboru w hipermarkecie, siusiajaca, zabkujaca, w kapieli itd), wozek dla lalki, kuchnia zabawkowa (taka z garnkami itp). Lalka do przebierania (niektore dziewczynki uwielbiaja sie przebierac). Kiczowata bizuteria (byle jak najwiecej swiecidelek, koralikow, piersionki itp). Koniki Pony (takie kolorowe) - dalismy kuzynce Adasia i byla zachwycona!
Zawsze mozna jakas interaktywna ksiazeczke kupic.
Zreszta idz do hipermarketu to zobaczysz jakie teraz przed mikolajem sa cuda...

Edit: wydaje mi sie, ze mi sie dzidzia obrocila jakis tydzien temu glowka do dolu. Bo kopala tylko na dole i na dole a tu nagle bardzo wysoko (nad pepkiem po bokach) i caly czas juz tak laduje. A laskotek na samym dole juz nie ma. Choc zeby bylo smieszniej to laduje po obu stronach brzucha jednoczesnie.

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2009-11-28 o 11:01
Stary 2009-11-28, 11:00   #4098
patinka_
Zakorzenienie

http://dziecko.onet.pl/37024,4,4,det...y,artykul.html
Stary 2009-11-28, 11:04   #4099
zebra666
Zakorzenienie

Celka pozazdrościć- przydałaby mi się taka cud babka co by mi dom do porządku doprowadziła, bo ja chyba nigdy nie zrobie wsyzstkiego

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 11:05   #4100
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Jak wczoraj tż powiedziałam że torbę spakowałam do szpitala to powiedział że chyba przesadzam, więc się go zaczęłam pytać czy wie jak wyglądają wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, laktator itp. żeby mi spakować albo jak nagle się poród zacznie ale on uwielbia odkładać wszystko na ostatnią chwilę.
Mój też uważa, że jeszcze mamy tyyyyyyyyyle czasu... a tu juz leci 33 tydzień a my kupę rzeczy nie mamy... Ale o torbie mi wspominał sam chyba z tydzień czy 2 tygodnie temu - bo on własnie sam nie będzie wiedział co spakowac i gdzie co leży

Cytat:
Dziękuję

A może coś typu kuchnia albo sklep? Są takie fajne i niedrogie. Albo jakaś lalka fajna.

Cytat:
Jaaasne. Przez kilka godzin az moi faceci wparuja do mieszkania.
Jeden porozlewa i nie zetrze, zostawi brudne kubki pod lozkiem, albo wypierze buty w wannie. Drugi (mniejszy) nasika na podloge, rozmaze jedzenie po stole i po oknie, porozrzuca zabawki, wypluje jedzenie na lozko itd...
Nic tylko na stale gosposie zatrudnic... (i zarabiac miliony przy okazji, zeby bylo stac)...
hahaha, no tak ale przynajmniej dopóki nie przyjdą można się pocieszyć porządkiem

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-28, 11:06   #4101
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]
Wprawdzie nie mam panienki tylko dwuletniego chlopaka ale moze cos podpowiem.
Lalka-bobas (milion do wyboru w hipermarkecie, siusiajaca, zabkujaca, w kapieli itd), wozek dla lalki, kuchnia zabawkowa (taka z garnkami itp). Lalka do przebierania (niektore dziewczynki uwielbiaja sie przebierac). Kiczowata bizuteria (byle jak najwiecej swiecidelek, koralikow, piersionki itp). Koniki Pony (takie kolorowe) - dalismy kuzynce Adasia i byla zachwycona!
Zawsze mozna jakas interaktywna ksiazeczke kupic.
Zreszta idz do hipermarketu to zobaczysz jakie teraz przed mikolajem sa cuda...
Celka byłam stałam ponad godzine na stoisku z zabawkami i nie wiedziałam na co patrzeć, ja nie jestem na czasie z zabawkami, nawet nie wiem czym takie 2 letnie dzieci się bawią hihih
Te kuchnie widziałam i się zastawnawialam ale mama tej dziewczynki to taka fministka i nie uznaje podziału rół społecznych już u tak malych dzieci wiec nie bede im burzyc światopogladu swoim prezentem.
Ale te spineczzki i bizuteria to chyba fajny pomysl widzialam takie w stylu Joli Rutowicz do tego moze jakis kucyk Pony (te to sama pamietam z dziecinstwa)
Stary 2009-11-28, 11:10   #4102
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Celka byłam stałam ponad godzine na stoisku z zabawkami i nie wiedziałam na co patrzeć, ja nie jestem na czasie z zabawkami, nawet nie wiem czym takie 2 letnie dzieci się bawią hihih
Te kuchnie widziałam i się zastawnawialam ale mama tej dziewczynki to taka fministka i nie uznaje podziału rół społecznych już u tak malych dzieci wiec nie bede im burzyc światopogladu swoim prezentem.
Ale te spineczzki i bizuteria to chyba fajny pomysl widzialam takie w stylu Joli Rutowicz do tego moze jakis kucyk Pony (te to sama pamietam z dziecinstwa)
najczęściej na pudełkach pisze dla jakiego wieku przeznaczona jest zabawka...
Stary 2009-11-28, 11:12   #4103
aldii
Zakorzenienie

Bardotka http://www.angelcare.pl/index_start.html - tu masz instrukcje w jez. pol.
Co do zabawki, to ja jak zwykle polecam cos z edukacyjnych.FP ma duzy wybor
Stary 2009-11-28, 11:12   #4104
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
No to jak mama feministka - to moze koparke, zestaw malego majsterkowicza, auto zdalnie sterowane, ksiazke o Bobie budowniczym Wbrew pozorom dzieczynki to tez lubia Zwlaszcza auta. Zawsze zabieraja Adaskowi na podworku albo same przynosza
Stary 2009-11-28, 11:13   #4105
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
Tak na pudełkach jest napisane od jakiego wieku ale ja widocznie jestem ograniczona bo i tak miałam problem z wyborem
Stary 2009-11-28, 11:14   #4106
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
No słyszałam coś wczoraj jednym uchem, ale masakra co? A w jakim to mieście było? A ta babka też nieźle stała bez majtek na korytarzu normalnie?

wiesz ja mam taką sklerozę że zapomniałam
to było dwa tygodnie temu ( nie wiem dlaczego teraz o tym mówili )
babka przyjechała na porodówkę a pielęgniarki kazali jej wypełniać kupe papierów i nawet ją nie zbadali ( a ona mówiła że rodzi)potem kazali jej iść samej na oddział i doszła o swoich nogach ale na łózko porodowe nie zdąrzyła wejść .
dziecko wypadło i uderzyło o ziemię i miało czaszkę pękniętą
teraz prokuratura się tą sprawą zajmuje

a u mnie teściowa sprząta , wzieła sie za okna , bo po ocieplaniu domu były strasznie brudne
teraz mam czyściutkie okna a firanki takie bielusie

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 11:15   #4107
majkela12
Zadomowienie

Dzień doby słonecznie
lila wierzę, że dacie radę, jeszcze tylko troszeczkę
Zaslona ale chudzinka i malutki brzunio ale ładniusi

KarmazynowyKamyk ale duża już Paulinka dobrze, że infekcja a nie białko

Cytat:

spodnie z przed ciąży, a co to
Mała już nie taka mała
celka2000 czyli jednym słowem zadowolona jesteś to fajnie, że problem rozwiązany
Cytat:
aż strach pomyśleć co bym mój tż spakował
---------------
Lece po zakupki na obiad i może odwiedzę aptekę i małemu coś kupię
Od wczoraj sobie obiecałam, że koniec z sprzątaniem wszystkiego na raz (po prostu juz nie daję rady) więc została mi dzisiaj łazienka i umyć podłogi a na deser zostawiłam naukę
Stary 2009-11-28, 11:15   #4108
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
Tyle, ze to sie nie zawsze sprawdza. Bo dwulatek to juz rozumne zwierze i nie chce sie kolorowymi, piszczacymi zabawkami bawic. Mozna spokojnie zaryzykowac zabawke 3+. On juz nie zje malych elementow (raczej). Takie dzieci zaczynaja sie juz bawic ciastolina, wycinaniem, kredkami itd.
My juz chyba same zabawki mamy dla conajmniej trzylatkow. (wszystkie auta itp). A auta dla dwulatka to jeszcze sugeruja, ze powinny byc gumowe i nic nie ma prawa od nich odpasc.
Stary 2009-11-28, 11:16   #4109
ula 87
Zadomowienie

nie mogę zbytnio z wami pisać , bo teściowa lubi podglądać co robię przy laptopie może mysli że męża zdradzam

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 11:19   #4110
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
No to jak mama feministka - to moze koparke, zestaw malego majsterkowicza, auto zdalnie sterowane, ksiazke o Bobie budowniczym Wbrew pozorom dzieczynki to tez lubia Zwlaszcza auta. Zawsze zabieraja Adaskowi na podworku albo same przynosza

A adaś chetnie sie dzieli z dziewczynkami?

Celka widze że tu eksperta dorwałam powiedz mi ta ciastolina to ciekawe dla dzieci, bo tego chyba najwiecej na półkach widziałam

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
nie mogę zbytnio z wami pisać , bo teściowa lubi podglądać co robię przy laptopie może mysli że męża zdradzam

Edytowane przez bardotka_a
Czas edycji: 2009-11-28 o 11:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości