|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
o kurcze wchodze na forum i aż krzyknełąm ze tz przyleciał!!!!
juz jedna z nas urodziła!!!! AGAPEE gratulacje !!!!!!!!wow to już! super że malutka 8punktów ja w ogóle nie w temacie ostatnio,i dokladnie nie wiem bo mało czytam ale chyba agapeo była już w szpitalu? od jutra już moze bede na bieżaco |
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak śpię, to się nie ruszam... Mogę się przekręcić jedynie świadomie...
|
|
#4233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spoko, dasz radę wszystko zgromadzić - a jak nie, to najwyżej tż będzie musiał szybko kupić - czego oczywiście nie życzę ![]() Cytat:
, oby tak odpowiednio funkcjonalna do cenyzebra - fajne zdjęcia, życzę kolejnych spacerków w dwupaku No i jeszcze na ten cały miesiąc czekania, żeby było jak najmniej dolegliwości youyou - nie każde problemy z szyjką muszą prowadzić do przedwczesnego porodu, ale oczywiście trzeba się oszczędzać pola - ja nie mam bóli takich jak na okres. Jak leżę na boku to podkładam sobie pod brzuś podusię, bo inaczej czuję jak mnie ciągnie. W ogóle to cieszę się, że mam tą poduchę do spania. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- ja też się wybudzam i dopiero potem przekręcam na drugi bok |
||
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sypiam tylko na bokach ale i tak mnie coś kłuje, ciągnie, a najbardziej skóra na brzuchu boli po nocy... jakby od szaleństw małego. No i te bóle jak na okres też miewam.
Addiced dziękujemy Tez mam nadzieję na kilka takich jeszcze... Zwłaszcza, że czułam się dzisiaj rewelacyjnie i ładnie... tak naprawdę....
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-29 o 19:50 |
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
heh, muszę powiedzieć, że ta cena wcale nie taka wysoka
patrz na te: http://allegro.pl/item828132770_brev...ijak_nowy.html http://allegro.pl/item833485086_acqu...tyka_2009.html a kupiłam takie cuś, chociaż mam wanienkę PRIMA BABY po siostrzenicy, ale nie chce się schylać do wanny ani kłaść jej na stołkach czy czymś bo to niebezpieczne..poza tym to w ciągu dnia będzie mi służyć za przewijak bo innego nie kupuje-miałam kupić taki na łóżeczko, ale w końcu zdecydowałam się na taką komódkę, bo przy przewijaku na łóżeczku to bym musiała mieć obok jakieś półki na przybory,a tak to wystarczą mi te półki na dole.
|
#4236 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie mogłam uwierzyć, super Agape gratulacje!
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Zebciu pozazdroscilas Uli fotek i tez nacykalas
Patinka u mnie podobnie z tym przekrecaniem.Do tego budza mnie w nocy te bole bioder i kosci lonowej. |
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii ano
taka pogoda, że aż żal mi było nie wyskoczyć na spacerek i porobić fotki zresztą zmiana fryzurki zoobowiązuję musiałam mieć coś ładnego na nk![]() |
|
|
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
no!!nadrobiłam.
juz wiem to lilla w szpitalu a agapeo zaskoczył poród,ojej we wtorek chyba jedziemy po wyprawke w koncu bo ani butelki ani smoka zadnego!!!a ja nawet torby nie mam musze kupic chyba!! wczoraj byliśmy za wózkami....i cholerka zgłupiałam,oczywiście najbardziej wpadł mi w oko mutsy transporter(sa 2 rodzaje) ale za szeroki,wzieliśmy ze sklepu tako jumper gt i sprawdzalismy windzie i niby na styk ale zeby sie zamknać to trzeba rączke składać,ale to tak w kazdym by było.no i ja chciałam ten chicco trio tour 4 zobaczyć ale nie bylo nigdzie.jesli chcemy tako to musimy w tym tyg zamówic a ja nie jestem pewna![]() ![]() mnie też ciagle coś boli,puchne i wyglądam jak hipcio ![]() ula i zebra wyglądacie |
|
|
|
#4240 |
|
Raczkowanie
|
kamyku narazie nie mam rostepow na brzusiu ale jest maly jak na 35 tydzien, wiec pewnie temu, bo mam wogole duza sklonnosc do rozstepow,modle sie zeby sie brzuszku nie zrobily.
pola ja tez mam takie bole brzuszka jak na okres-podobno to normalne taniec z gwiazdami final leci
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Filka
Ale zmęczona jestem A jutro do dentysty kurcze pocieszam się, że jeszcze z 2 wizyty i koniec...
|
|
|
|
#4242 | ||
|
Rozeznanie
|
ło matko!! agape gratulacje!! trzymajcie się cieplutko i prędko wracajcie!!!
Cytat:
Cytat:
ja dziś obijam się jak mogę. tż wymasował mnie całą oliwką ale i tak czuję się jak mały wielorybek.. mam nadzieję, że ten miesiąc minie szybko, bo po prostu zaczyna mi być niewygodnie. dodam tylko, że nie mam żadnych dolegliwości ale brzuchol daje się we znaki kiedy sznuruję buty, czy podnoszę się z łóżka, nie mówiąc już o depilacji tu i tam
|
|
#4243 |
|
Rozeznanie
|
mi nie sprawia problemu depilacja.. pod pachami
a w wannie to już mi jest tak niewygodnie.. a tu jeszcze miesiąc z hakiem (chyba)
|
|
|
|
#4244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dopiero 7 miesiąc ale też już czuję brzucholek.. ciężko założyć buty, schylać się itd a do końca daleko... ..depilacja to już działka TŻ-ta
|
|
#4246 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale w wannie mi wygodnie jak sobie leżę, bo nie czuję wtedy ciężaru brzucha Życzę dobrej nocki, żadnych bolących kręgosłupów i boków, żadnych skurczy itp. |
||||
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
oliviao do wanny to ja sie ledwo mieszcze!!!u tesciów miałam prysznic i było ok a tu od 3dni biore kąpiel w wannie i masakra,wanna jest taka malusia bo lazienka malutka,w łazience nie da sie obrócic nawet i jak wychodze z wanny to tż przychodzi pomocą
jutro miałam zamiar iśc do lumpka ale chyba sobie daruje bo tam tyle ludzisków w pn i jeszcze ktoś mnie jakimś grypskiem zarazi. tz jutro jedzie pod łódz i chyba sie wybiore z nim i odwiedze małego bratanka,ktory jutro skończy 3tyg ciekawe jak tam agape nawet mój tż sie dopytuje czy coś pisała bo ciekawy i jak malutka...
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biorąc nawet pod uwagę Agnieszkę.
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. widzę, że mamy podobne dolegliwości i samopoczucie psychiczne. Najważniejsze, aby Nasze Dzidziusie zostały w Naszych brzuszkach jak najdłużej.
Co do zakupów,to ja dosłownie NIC nie mam. jestem zla na siebie i doradcow wokolo, ktorzy mowili, ze jest czas. A teraz szyjka i powiem Wam, ze ja sie potwornie mecze łażąc po tych schodach. Moja Mama mnie rozwala, mówi,że jak się Synek urodzi to się kupi!!!ale co-łóżeczko, wózek...a wczoraj powiedziala, ze lepiej jak bede uzywala raczej pieluch tetrowych a nie pampersow. napewno tak nie bede miala, co robic tylko stac i prac...co za rozumowanie.tak mnie wczoraj wkurzyla, ze sie poplakalam.chyba glupia jestem ale takie rady mnie wk..... Zaraz budze TŻ bo jedziemy do mnie do szkoly zawiezc zwolnienie. I chyba zobaczymy jakies wozki. Cos mnie cialo swedzi, troszke brzuszek i czasem plecki itd mam nadzieje, ze to nie cholestaza...jeszcze tego by mi brakowalo |
|
|
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
witam Mamusie
![]() ja dzis pol nocy nie przespalam z powodu mdloscim i wczorejszego obzarstwa, dzisaj dietka sama kasza gryczana z maselkiem... wczoraj wpadlam w panike bo wydawalo mi sie ze mi sie pierwszy roztsep na brzuchu zrobil ale maz twierdzi ze to sie blizna rozlazla, mam pod brzuszkiem taka gdzies 3cm po wycinaniu maliutkiego pieprzyka i zrobil sie z tego paskudny bliznowiec a teraz w ciazy to juz wogole sie rozeszlo paskudztwo...widzac co sie dzieje z ta blizna jak rosnie brzuch to ciesze sie ze sobie tatuazu nie zrobilam na niej(mialam taki plan)...lepiej juz chyba na ramieniu zrobic, bo nie wykluczam ze w przyszlosci kolejny dzidzius bedzie ....
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju zalogowałam się by się przywitać i jestem w mega, giga SZOKU!
![]() Agape007 już urodziła Agape ...GRATULACJE !!!! Idę poczytać co i kiedy jak bo nic nie wiem ![]() ************************* ******** A my w Toruniu bawilismy się super....wprawdzie nie spacerowalismy dużo, bo miałam skurcze...więc więcej bylismy w domu...ale dzieciaki super se bawiły.... Ja się naplotkowałam....oczywiśc ie malo ...więcej by się chciało ![]() Zabrałam od przyjaciółki kołyskę dla Pysiolinki No i dostałam dwa torbiszony ciuszków dziewczencych siukieneczki, bluzeczki we wrózki, motylki, kwiatuszki itp Szykuje się mega pranieeeeeeee Mąż sie śmieje że będziemy się przeprowadzać ciężarówkami
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiadomo czy to nie ostatnia wizyta na NOWYM TOWARZE w tym lumpie..bo tam mają co 3 tyg. a ciul wie jak się będę czuć za tyle czasu
|
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to jak dowiedziałam się o Agape to normalnie dzisiaj spać nie mogłam, tak sobie myślę, że, żadna z nas do końca nie wie kiedy ją dopadnie, a to już tak blisko i tak dużo o tym myślałam, że zasnęłam chyba koło 2 i cała noc wiercenia...
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak, ale w sumie Agape była u gina i miała stwierdzoną za krótką szyjkę, mała nisko siedziała i miała zakaz wychodzenia z łóżka-jedynie do toalety-więc wydaję mi się, że jeżeli w danym dniu gin mówi, że jest OK to raczej mało prawdopodobne, żebyś za 2 dni miała dzidzie na rękach-ja mam większą schizę,bo ostatnio moja gin badała tylko za pomocą USG, a badania ginekologicznego nie zrobiła:/a następna wizyta dopiero 10.12
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka więc w ogóle najlepiej się oszczędzać, nie odkurzać itd
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona piękny brzuszek, ale ty chudzinka jesteś
![]() Kamyczku ale mała już duża...gratulacje ![]() celka czytam że dziewczyna się sprawdziął i w domu blyszczy ![]() Lila trzymaj się ![]() Ulcia sliczne foteczki ...brzusio i mamusia Zebciu śliczne fotki ze slonecznego spacerku ************************* ********************** Dziewczyny nadal jestem w szoku co do Agape...świetnie że ma juz malutką...mam nadzieję że może ją tulić w sumie 8 punktów to dużo...Jakoś nie dochodzi do mnie że jak tyle czekalam na Kubę przypominam 2 tyg urodziłąm po terminie 42 tydz ![]() To w glowie mi się nie mieści że teraz mogę duzo wcześniej.... zwłaszcza że mam jeszcze tyle do zrobienia ![]() Miałam też jechac do pracy...ale zastanawiam się czy z moją szyjką to dobry pomysł chyba nie
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się zastanawiam czy małą ma przy sobie skoro ma problemy z oddychaniem to może jest w inkubatorze-zdaje się, że Agape nie dostała zastrzyku na rozwój płuc dzidzi-jakoś sobie nie przypominam...a w sumie chyba powinni skoro mała się pchała
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4259 | |||
|
Zadomowienie
|
hej kochane na wstepie pisze że Agapee nic nie pisała
mam nadzieję że z Małą wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
idę się umyć i ubrać bo jeszcze w pizamce jestem
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#4260 |
|
Rozeznanie
|
witam
wstałam dzisiaj wcześniej, żeby się pouczyć na kolokwium, ale póki co będę suszyć włosy nie mam już siły chodzić na uczelnię i też trochę mi się nie chce, wolałabym sobie poleżeć w domku bo ostatnio coś mało leżę.. niby mam to zwolnienie do 15 grudnia, ale są takie dni, że muszę być w szkole pocieszam się, że jeszcze 17 dni i wolne.. od 18 grudnia będę leżeć plackiem, byleby do 1 stycznia wytrzymać chyba, że urodzę przed 18
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

- no ale już nic na to nie poradzę...pocieszam się po oglądnięciu "Ciąża z zaskoczenia" że te babki co niewiedziały, że są w ciąży też pewnie leżały i na plecach i na brzuchu i dzieciaczki zdrowe..

, oby tak odpowiednio funkcjonalna do ceny
Tez mam nadzieję na kilka takich jeszcze... Zwłaszcza, że czułam się dzisiaj rewelacyjnie i ładnie... tak naprawdę....

a ja nie jestem pewna
kurcze pocieszam się, że jeszcze z 2 wizyty i koniec...

a tu jeszcze miesiąc z hakiem (chyba) 
biorąc nawet pod uwagę Agnieszkę.

w sumie 8 punktów to dużo...