Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 372 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 12:58   #11131
Pinsleepe
Rozeznanie

Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
może Casting loreala?
Moja siostra nim farbuje . Z tego co wiem to ma on dobre opinie i podobno jest bez amoniaku Ja już od równo roku jestem pożegnana z farbami
Ja też używam Castingu, za każdym razem trochę jaśniejszego, bo chcę powoli i w miarę bezpiecznie rozjaśnić włosy, i jest ok. Tzn. nie zauważyłam żadnego pogorszenia włosów po farbowaniu, więc myślę, że warto spróbować

Paulownia, z tym zmywaniem po 24 myciach to własne doświadczenie mówi mi, że to niespecjalnie możliwe.... Przynajmniej jeśli kupisz szampon na 24-28 myć. Ale może się sprawdza przy tych szamponetkach na 6-8 W każdym razie zawsze to trwa jednak dłużej niż podane na opakowaniu.

Edytowane przez Pinsleepe
Czas edycji: 2009-11-30 o 13:00 Powód: post pod postem
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:08   #11132
paulownia
Zakorzenienie

W sierpniu farbowałam włosy Garnierem Color Shine i wyszedł mi trochę za ciemny niż się spodziewałam. To był okres przed Curly Girl, ale mętnie pamiętam że miałam po tym bardzo PROSTE włosy... więc ostrożnie chcę wypróbować coś innego. Chyba rzeczywiście skuszę się na ten Casting, czytałam opinie na KWC, to chyba dobry produkt.
W ogóle często słyszałam że najlepsze do farbowania są produkty L'oreala.

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2009-11-30 o 13:13
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:19   #11133
Edith3F
Zadomowienie

Tak moje włoski wyglądają dziś (zdjęcie 1 i 2)
po jednym myciu od użycia szamponetki Mariona orzechowy brąz.
mycie było wczoraj(tylko szampon różowy Young i odżywka witamina zai(minimalny zestaw ponieważ byłam u TŻ) .Nawet balsamu nivea nie było i o dziwo włoski i tak mają tendencję do skrętu(szczególnie lewa stona- czyli na zdjęciu prawa) .Wiadac że nie ma na nich środków do stylizacji.
No i wymagają też podcięcia koncówek(obecnie szukam fryzjerki).

PS. Jak tak patrze to mam wrażenie że dosyc długie już są W tej chwili żałuję trochę że ich nie mierzę (chociaż może to i dobrze - tylko bym się stresowała tym tak jak niektóre z Was)

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2009-11-30 o 13:22
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:27   #11134
paulownia
Zakorzenienie

Och, jakie ładne fale i długie. Ja na taką długość poczekam z rok...jeszcze w dodatku mi się mocno skręcają, gdyby były proste to już by były o jakąs 1/3 dłuższe. Ale lubię je takie jakie są. Chyba czas na kolejną sesję zdjęciową
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:35   #11135
syrenka
Wtajemniczenie

Eloe77
Goldwell miałam na myśli tego, który podałaś w którymś swoim zestawieniu: Dual senses, Curly Twist, odżywka d/s, ma quaternium 80 na dalszej pozycji w składzie.

Oj do odżywki nie planuję dodawać po jednym składniku celem sprawdzenia jak reagują włosy, bawię się już w takie cuś z psikadłem, utopiłabym się w moich zestawieniach i przepisach na pewno!

Edith, oglądałam dziś te lidlowe odżywki przez pół godziny Potem wkleję skład.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:37   #11136
Edith3F
Zadomowienie

Paulowania dziękuję
Tak,tak prosimy o sesję
Zapomniałam dodac że wysuszone były suszarką, z gorącym nawiewem ponieważ nie było czasu na samodzielne schnięcie
ach te warunki TŻ-owskie
Jedyny plus jest taki że takie bardziej wysuszone włoski(brak środków do stylizacji + suszarka z ciepłym powietrzem) jakie mam teraz wytrzymają dłużej bez mycia

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość

Edith, oglądałam dziś te lidlowe odżywki przez pół godziny Potem wkleję skład.
Oj, bardzom ciekawa analizy

Stary 2009-11-30, 13:58   #11137
evullka
Rozeznanie

Cytat:
Tak moje włoski wyglądają dziś (zdjęcie 1 i 2)
po jednym myciu od użycia szamponetki Mariona orzechowy brąz.
mycie było wczoraj(tylko szampon różowy Young i odżywka witamina zai(minimalny zestaw ponieważ byłam u TŻ) .Nawet balsamu nivea nie było i o dziwo włoski i tak mają tendencję do skrętu(szczególnie lewa stona- czyli na zdjęciu prawa) .Wiadac że nie ma na nich środków do stylizacji.
No i wymagają też podcięcia koncówek(obecnie szukam fryzjerki).

PS. Jak tak patrze to mam wrażenie że dosyc długie już są W tej chwili żałuję trochę że ich nie mierzę (chociaż może to i dobrze - tylko bym się stresowała tym tak jak niektóre z Was)
Jakie laaadne Wlasnie takie mi sie podobaja.. pol proste i pol krecone Jest jeszcze jedna dziewczyna w dzienniku lokow i fal, ktorej wloski mi sie baaardzo podobaja Ale nie wiem czy ona sie jeszcze tu udziela
Edith3F mam pytanko.. bo Twoje wlosy chyba na troche pocieniowane wygladaja.. To fryzjer czy Ty sama?
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 14:26   #11138
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Losek78 to najlepszy z Lorysów, szczęściaro! Właśnie na niego poluję. Gdzie go dostałaś? Teraz na zimę nieco parafiny nie powinno zaszkodzić. Używam teraz non stop swojego Lorysa (szkoda mi Waxa...), by wykończyć.

Edith3F ładny kolorek, śliczne fale i ta długość! Ech... tak ze 3 lata może potrwać, o ile w ogóle się uda. Koniecznie dołącz nowe zdjęcia do dziennika!
Widziałam reklamę Suhady i myślałam o tym, jak by tu podejść do Lidla. Wieczny brak czasu... Czekam więc na składy Syrenki

Anka.d mądrze, mądrze ze zmianą jednego składnika (nie to co ja - napalona na wszystko ładuję po trochu każdego specyfiku ). Ciekawam tej odżywki, ciekawam... W końcu to nie taki majątek, można kupić. Ale mam wyrzuty sumienia po sobotniej wizycie u kosmetyczki... Następna by była butelka do kolekcji pod prysznic (już stoją 4 plus szampon, że nie wspomnę o babydreamie, którym myję ciałko, by go wykończyć).
Widziałaś może tego aloesowego Lorysa we Wro? Jeśli go nie znajdę, w ruch pójdzie Kallos.

Paulownia trwałowa koleżanka chwaliła casting. Ma grube, piękne włosy i zwraca uwagę na pielęgnację jak my. Twierdzi, że chyba nic lepszego nie spotkała do tej pory, a od amoniaku trzyma się z daleka.
Koniecznie dołącz nowe zdjęcia. Z tego, co pamiętam, Twoje włosy już podczas naszego spotkania wyglądały inaczej. Jak dla mnie - ładniej

Syrenko akurat przyszedł mi do głowy ten dwufazowy środek do stylizacji. Zawsze o nim myślę, gdy pada hasło Goldwell. Kiedyś też się napalałam na tę serię (jeszcze przed CG), tak samo jak na Matrix. Po obejrzeniu serii Kerastase zwątpiłam w kolekcje fryzjerskie Może, gdy postanowię dodać coś silikonowego i szampon, to znów się skuszę...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 14:31   #11139
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Jakie laaadne Wlasnie takie mi sie podobaja.. pol proste i pol krecone Jest jeszcze jedna dziewczyna w dzienniku lokow i fal, ktorej wloski mi sie baaardzo podobaja Ale nie wiem czy ona sie jeszcze tu udziela
Edith3F mam pytanko.. bo Twoje wlosy chyba na troche pocieniowane wygladaja.. To fryzjer czy Ty sama?
Pewnie Monę ,rzeczywiście jakoś się nie udziela wcale
Miło że Ci się podobają moje "coś" na głowie
Tak, są wycieniowane Przez fryzjerkę sama nie mam zdolności i odwagi
Ostatnio były strzyżone 4 miesiące temu. Wtedy też powiedziałam do fryzjerki żeby mi bardziej wycieniowała górną warstwę(ponieważ miałam wrażenie że jest "za ciężka" i po cichu liczyłam na lepszy skręt). Niestety wiekszego skrętu się nie doczekałam włosy po ok 2 tygodniach dopiero wróciły do jakiejś formy w miarę dobrej jesli chodzi o skręt. Ta najkrótsza warstwa mi sterczy b. często od głowy i żadne środki do stylizacji jej nie przekonują do ładnego falowania się

W sumie od pewnego czasu przestałam wierzyc że moje włosy mogą się całe ładne skręcac ,dlatego oswajam się już z myslą że muszę byc takie pół fale pół proste
Moim celem jest żeby były bardzo nawilżone i zdrowe - co i tak nie jest łatwe do osiągnięcia przy mojej strukturze

Evulka nie poddawaj się w swojej pielęgnacji nie zwasze jest tak jak sobie wymarzymy .Ja np nie myję odżywką jak większośc z tutejszych dziewczyn bo tak mi akurat lepiej Zyczę Ci powoidzenia w poszukiwaniu swojego złotego środka!

Stary 2009-11-30, 14:37   #11140
syrenka
Wtajemniczenie

Rossmann, Yung Glattungs splulung, odżywka z olejem Babassu
Skład:
aqua, cetearyl alcohol, glicerin, cetrimonium chloride, bis-diglyceryl polyacyladipate-2, orbignya oleifera oil, behentrimonium chloride, hydroxyethylcellulose, isopropyl alcohol, sodium benzoate, potassium sorbate, parfum, citric acid, sodium hydroxide

Wygląda na niezłą odżywkę do mycia, wysoko ma cetrimonium chloride (który ma być odpowiedzialny za mycie - jak mówią zagraniczne źródła) do tego gliceryna, olej, emolienty.

Cien, odżywka z prowitaminą, Volume & Style (wyprodukowana dla sieci sklepów Lidl)
aqua, cetearyl alcohol, glicerin, panthenol, benzoic acid, betaine, cyclopentasiloxane, mel, parfum, prunus amygdalus dulcis oil, cetrimonium chloride, dicaprylyl, lauryl alcohol, benzyl copolymer, sodium hydroxide, citronellol, benzalkonium chloride

Wygląda na przyzwoitą, zawiera silikon cykliczny, emolienty (wygładzą, zmiękczą), glicerynę (humektant), wysoko pantenol, miód, betainę (wg. słownika) - antystatyk, za zapachem (czyli w niewielkich ilościach) olej.
5zł/300ml

Suhada Nature, Odżywka ryż, bambus (wyprodukowana dla sieci sklepów Lidl)
(skład skopiowałam z wątku składowego)

Skład: aqua, alcohol, glyceryl citrate/lactate/linoleate/oleate, cetearyl alcohol, oryza sativa germ oil, arachis hypogaea oil, sorbitan stearate, parfum ***, sodium cetearyl sulfate, betaine, xanthan gum, arctium lappa extract, sucrose cocoate, pca ethyl cocoyl arginate, limonene***, coco-glucoside, linalool***, hydrolyzed wheat gluten, geraniol***, bmbusa vulgaris leaf/stem extract, lecithin, citral***, ascorbyl palmitate, tocopherol, hydrogenated palm glycerides citrate;
*** - from natural essential oils
12zł/250ml

W serii Suhada dostępne są dwie odżywki, niewiele różnią się składem, różnice wyłapałam dopiero pod sam koniec.

Kontrowersyjny jest tu ten alkohol, nie napisano co to za alkohol, pewnie to denat albo inny, którego być nie powinno.
Po alkoholu emolienty, dwa oleje, coś czego nie znam i zapach, potem surfaktant (?!) (o sodium cetearyl sulfate do poczytania tu i tu) potem betaina, zagęszczacz, potem dla mnie niewiadoma, na szarym końcu proteiny, lecytyna i ekstrakt z bambusa.

Eloe, co do wysuszenia twarzowego, może spróbujesz olejków do mycia?

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2009-11-30 o 15:20
Stary 2009-11-30, 14:45   #11141
Edith3F
Zadomowienie

Dziękuję Eloe za komplementy
ok wkleję je do dziennika (Ty nasza strażniczko wizażowego porządku )
Myślicie że częste stosowanie szamponetki nie jest szkodliwe? chciałabym miec taki kolorek jak po niej
(nie przepadam za swoimi odrostami rocznymi ,które na takiej długości jak moja są nadal widoczne)
Lubie długie włosy(chciałabym jeszcze dłuższe). Ostatnio jednak pojawiają mi się podczas mycia takie supełko-kołtunki na końcach (któraś z was też się na nie niedawno skarżyła). Mam wtedy problem żeby je rozczesac i odzywka nic nie pomaga nawet
Długie włosy to jednak nie są ławte w pielęgnacji ciągłe otarcia ,kurtka ,suwaki itp

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
W serii Suhada dostępne są dwie odżywki, niewiele różnią się składem, różnice wyłapałam dopiero pod sam koniec.

Kontrowersyjny jest tu ten alkohol, nie napisano co to za alkohol, pewnie to denat albo inny, którego być nie powinno.
Po alkoholu emolienty, dwa oleje, coś czego nie znam i zapach, potem surfaktant (?!) (o sodium cetearyl sulfate do poczytania tu i tu) potem betaina, zagęszczacz, potem dla mnie niewiadoma, na szarym końcu proteiny, lecytyna i ekstrakt z bambusa.
Czyli mnie ta Suhada nature nie przekonuje szkoda

Stary 2009-11-30, 15:24   #11142
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Anka.d mądrze, mądrze ze zmianą jednego składnika (nie to co ja - napalona na wszystko ładuję po trochu każdego specyfiku ). Ciekawam tej odżywki, ciekawam... W końcu to nie taki majątek, można kupić. Ale mam wyrzuty sumienia po sobotniej wizycie u kosmetyczki... Następna by była butelka do kolekcji pod prysznic (już stoją 4 plus szampon, że nie wspomnę o babydreamie, którym myję ciałko, by go wykończyć).
Widziałaś może tego aloesowego Lorysa we Wro? Jeśli go nie znajdę, w ruch pójdzie Kallos.
myło sie bardzo fajnie. jest wydajniejsza niz rozowa, delikatnie sie pieni (co lubie) i ladnie pachnie. poradzila sobie ze zmyciem olejowej mieszanki, jednak trudno sie ja rozrabia z woda (daje do kubeczka odzywke i wode mniej wiecej pol na pol i np hegron sie ladnie rozpuszczal, a tu sa takie niby grudki - trzeba pomieszac porzadnie, troche rozetrzec w palcach, zeby bylo jednolicie.) ale myje sie bardzo przyjemnie.
Cytat:
Rossmann, Yung Glattungs splulung, odzywka z olejem Babassu
Skład:
aqua, cetearyl alcohol, glicerin, cetrimonium chloride, bis-diglyceryl, polyacyladipate-2, orbignya oleifera oil, behentrimonium chloride, hydroxyethylcellulose, isopropyl alcohol, sodium benzoate, potassium sorbate, parfum, citric acid, sodium hydroxide

Wygląda na niezłą odżywkę do mycia, wysoko ma cetrimonium chloride (który ma być odpowiedzialny za mycie - jak mówią zagraniczne źródła) do tego gliceryna, olej, emolienty.

Cien, odzywka z prowitaminą, Volume & Style (wyprodukowana dla sieci sklepów Lidl)
aqua, cetearyl alcohol, glicerin, panthenol, benzoic acid, betaine, cyclopentasiloxane, mel, parfum, prunus amygdalus dulcis oil, cetrimonium chloride, dicaprylyl, lauryl alcohol, benzyl copolymer, sodium hydroxide, citronellol, benzalkonium chloride

Wygląda na przyzwoitą, zawiera silikon cykliczny, emolienty (wygładzą, zmiękczą), glicerynę (humektant), wysoko pantenol, miód, betainę (wg. słownika) - antystatyk, za zapachem (czyli w niewielkich ilościach) olej.
5zł/300ml
o! o! o!
wlasnie tego yunga dzisiaj testowalam.
i dokladnie te odzywkie cien kupilam - czeka az sie skonczy fructis

ehhh a moje wlosy sie ostatnio buntuja chyba. moze to ten kryzys po zmianie metody? w koncu minelo juz 6 tygodni...
generalnie nie chca sie krecic (a 2 tyg temu krecily sie jak nigdy, tylko z kolei nie mialy objetosci) jakies takie sa smetne i nijakie.
a moze jednak dokarmianie proteinami to nie bylo to czego im bylo trzeba? albo za duzo odzywki nalozylam (serum radicala moglam dac baaaardzo duzo - z babunia juz trzeba uwazac). ehhh - w ogole to nie lubie poniedziałków :P

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2009-11-30 o 15:47
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:38   #11143
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Syrenko specjalistka od chemicznej roboty i rozkładu Składowy Mozart?
Suhada... po tym alkoholu, to rzeczywiście "suchada" może się pojawić. Czyli surfaktant ma zadziałać jak silikon? Tak to pojmuję, choć nie poczytałamjeszcze podlinkowań (zrobię to w domku , bo zaraz na fikołki i do sauny Dziś olej migdałowy po raz pierwszy w użyciu się znajdzie! Ale w połączeniu z ryżem i lnem, bo sam migdałek jest taki maluśki... Wystarczyłby na 2-3 użycia a w towarzystwie innych nacieszę się nim choć troszkę.

Olejki do mycia... Zastanawiam się coraz poważniej nad poszperaniem w wątkach kremowo-myciowo-buziowych, bo przestaje mnie się podobać czółko Ale o olejkach nie pomyślałam. Poszperam w domku za wątkiem.

Anka.d nie martw się, u mnie też raz gorzej, raz lepiej. Na pewno za chwilkę będę nie do poznania (tylko do Krakowa )
Dziękuję za relację odżywkową Widzę, że rozrabiasz odżywkę, a ja dopiero teraz na to wpadłam (tu emotikon, którego tez mi brakuje - gumowym młotkiem w głowę )

Ja tez nie lubię poniedziałków. Jeśli zostaję po godzinach (jak teraz) to taki będzie cały tydzień! Wrr!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2009-11-30 o 15:41
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:50   #11144
evullka
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie Monę ,rzeczywiście jakoś się nie udziela wcale
Miło że Ci się podobają moje "coś" na głowie
Tak, są wycieniowane Przez fryzjerkę sama nie mam zdolności i odwagi
Ostatnio były strzyżone 4 miesiące temu. Wtedy też powiedziałam do fryzjerki żeby mi bardziej wycieniowała górną warstwę(ponieważ miałam wrażenie że jest "za ciężka" i po cichu liczyłam na lepszy skręt). Niestety wiekszego skrętu się nie doczekałam włosy po ok 2 tygodniach dopiero wróciły do jakiejś formy w miarę dobrej jesli chodzi o skręt. Ta najkrótsza warstwa mi sterczy b. często od głowy i żadne środki do stylizacji jej nie przekonują do ładnego falowania się

W sumie od pewnego czasu przestałam wierzyc że moje włosy mogą się całe ładne skręcac ,dlatego oswajam się już z myslą że muszę byc takie pół fale pół proste
Moim celem jest żeby były bardzo nawilżone i zdrowe - co i tak nie jest łatwe do osiągnięcia przy mojej strukturze

Evulka nie poddawaj się w swojej pielęgnacji nie zwasze jest tak jak sobie wymarzymy .Ja np nie myję odżywką jak większośc z tutejszych dziewczyn bo tak mi akurat lepiej Zyczę Ci powoidzenia w poszukiwaniu swojego złotego środka!
Ta dziewczyna ma nick Moooniaaaa i jej wloski sa super.. zreszta chyba macie podobne

A ja wkleje moje "cos" na glowie.. Na zdjeciu " z tylu" na wlosach nie mam zadnych srodkow stylizujacych wiec pewnie dlatego sa jakies takie prostsze
Jesli macie jakies sugestie prosze pisac Chetnie przyjme wszystkie rady, byle tylko cos z nich "wyciagnac" Z gory dzieki
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:02   #11145
anka.d
Wtajemniczenie

dziewczyny - dostalam odpowiedz od producenta Hegrona!!
Cytat:
Szanowna Pani !
W odpowiedzi na zapytanie, wysłane do naszego partnera producenta odżywki Cremevoeding informujemy, że błąd w opisie produktu został zgłoszony producentowi jakiś czas temu. Jednak w sprzedaży detalicznej do tej pory mogą być produkty ze starą naklejką.
Dziękujemy Pani za informację i przepraszamy za błąd w opisie.
Będziemy wdzięczni za wszelkie uwagi w przyszłości, dotyczące naszych produktów. Prosimy pisać na mój adres lub ogólny adres firmy: tenex@tenex.pl.

Z poważaniem
Tamara Mazourkevich
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:29   #11146
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość

o! o! o!
wlasnie tego yunga dzisiaj testowalam.
i dokladnie te odzywkie cien kupilam - czeka az sie skonczy fructis

ehhh a moje wlosy sie ostatnio buntuja chyba. moze to ten kryzys po zmianie metody? w koncu minelo juz 6 tygodni...
generalnie nie chca sie krecic (a 2 tyg temu krecily sie jak nigdy, tylko z kolei nie mialy objetosci) jakies takie sa smetne i nijakie.
a moze jednak dokarmianie proteinami to nie bylo to czego im bylo trzeba? albo za duzo odzywki nalozylam (serum radicala moglam dac baaaardzo duzo - z babunia juz trzeba uwazac). ehhh - w ogole to nie lubie poniedziałków :P
Też nabyłam odżywkę cien'ową
Są jeszcze dwie inne, ale ta podobała mi się najbardziej (inne mają bodajże olej wyżej, ale mniej gliceryny i pantenolu).

Jak mawiają zagraniczne kręconowłose blogerki, nie można znaleźć pielęgnacji i zestawu kosmetyków, które będą się zawsze sprawdzały Płodozmian!

Cytat:
Syrenko specjalistka od chemicznej roboty i rozkładu Składowy Mozart?
Suhada... po tym alkoholu, to rzeczywiście "suchada" może się pojawić. Czyli surfaktant ma zadziałać jak silikon? Tak to pojmuję, choć nie poczytałamjeszcze podlinkowań (zrobię to w domku , bo zaraz na fikołki i do sauny Dziś olej migdałowy po raz pierwszy w użyciu się znajdzie! Ale w połączeniu z ryżem i lnem, bo sam migdałek jest taki maluśki... Wystarczyłby na 2-3 użycia a w towarzystwie innych nacieszę się nim choć troszkę.

Olejki do mycia... Zastanawiam się coraz poważniej nad poszperaniem w wątkach kremowo-myciowo-buziowych, bo przestaje mnie się podobać czółko Ale o olejkach nie pomyślałam. Poszperam w domku za wątkiem.

Anka.d nie martw się, u mnie też raz gorzej, raz lepiej. Na pewno za chwilkę będę nie do poznania (tylko do Krakowa )
Dziękuję za relację odżywkową Widzę, że rozrabiasz odżywkę, a ja dopiero teraz na to wpadłam (tu emotikon, którego tez mi brakuje - gumowym młotkiem w głowę )
Ja specjalistką? Wydaje mi się, że są tu lepsze specjalistki ode mnie
Mnie się wydaje, że ten surfaktant to po prostu surfaktant, taki jak SLES tyle, że łagodniejszy (wg źródeł).

SCS: Sulfuric acid, mixed cetyl and stearyl esters, sodium salts
SLES: sulfuric acid, monododecyl ester, and sodium salt.
Wyglądają podobnie, czyż nie?

Olejek do mycia bardzo polecam, można nabyć w BU (z ZSK nie polecam), albo zrobić z surowców z mazideł. Moja buzia na zimę staje się odwodniona, a do tego się przetłuszcza

Co do Hegrona, niezły wybieg
Stary 2009-11-30, 16:48   #11147
mariend
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
A ja wkleje moje "cos" na glowie.. Na zdjeciu " z tylu" na wlosach nie mam zadnych srodkow stylizujacych wiec pewnie dlatego sa jakies takie prostsze
Jesli macie jakies sugestie prosze pisac Chetnie przyjme wszystkie rady, byle tylko cos z nich "wyciagnac" Z gory dzieki
Masz prawie takie same włoski jak ja , podobny skręt i problem niestety też CAły czas szukam odpowiedniej pielęgnacji, i jedyne co wiem na 100% to to, ze moje włosy nie polubiły mycia odżywką. Narazie stosuję omo ale dopiero tydzień więc też piorunujących efektów niema. Chociaż i tak jest lepiej odkąd stosuję żel lniany

Edith3F piękne włoski, marzę o takiej długości

Edytowane przez mariend
Czas edycji: 2009-11-30 o 16:50
mariend jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:05   #11148
vivala
Przyczajenie

hej dziewczyny nie wiecie czy subst z końcówką -linone i -propional to też silikon? bo nieopatrznie kupiłam odżywke mrs potters z aloesem, która ma dimethicone i inne dziwne subst ;( no ale nic... bede musiala zużyć:/
vivala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:24   #11149
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Dziś przypomniałam sobie o tej odżywce https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...i-normalne.htm jest na mojej długaśnej liście "do wypróbowania" można jej nie spłukiwać, któraś z Was jej używała?
Godwel też mnie kusi, tylko mój portfel mógłby tego nie wytrzymać
co do odzywki fitomed - tez sie na nia czaje juz dobre kilka miesiecy i napewno kupie uzywalabym jej na sklap. Ahh te witaminki

Eloe co do goldwella curly twist - to odzywka bez splukiwania z bambusem, kiedys analizowalysmy sklad i jest swietny. Wcale tak drogo nie wychodzi, kiedys chcialysmy zrobic zamowienie litrowej butli, i kazda by wziela troche to tanio wychodzi. Ja w styczniu moge kupic bede przy kasie

na dniach skladam zamowienie w dozie. Ahh jak ja to uwielbiam jednak moje wlosy bez seboradinu balsamu i olejow nie sa takie same
Stary 2009-11-30, 17:29   #11150
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vivala Pokaż wiadomość
hej dziewczyny nie wiecie czy subst z końcówką -linone i -propional to też silikon? bo nieopatrznie kupiłam odżywke mrs potters z aloesem, która ma dimethicone i inne dziwne subst ;( no ale nic... bede musiala zużyć:/
Pottersem aloesowym myjemy tu włosy, ma przyjazny skład
Zawiera jeden zmywalny wodą silikon, właśnie dimethicone c... (nie pamiętam dokładnie nazwy) czyli nie ma się czego bać ;-)

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Chętnie się dołączę do podziału litrowego Goldwella ;-)
Stary 2009-11-30, 17:35   #11151
Tindomerel
Zadomowienie

Dziś rozpoczął się 5 tydzień od kiedy prawidłowo stosuję metodę CG Włosy są bardzoooo miękkie(nigdy takich nie miałam) błyszczą, wydaje mi się nawet, że trochę urosły I nie mam aż tak sianowatych końcówek.
Ale wciąż ciężko się układają... Dziś jak rano wstałam to myślałam że coś rozwalę.. Wyglądałam strasznie. Włosy rozprostowały się przez noc totalnie.. Musze poszukać tego czepka. W ogóle nic sie z tym nie dało z nimi zrobić. Dobrze, że długość pozwala na spięcie w kucyk bo nie wiem co bym zrobila Chyba mam kryzys

Edytowane przez Tindomerel
Czas edycji: 2009-11-30 o 17:37
Tindomerel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:43   #11152
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vivala Pokaż wiadomość
Mrs. Potters możesz spokojnie używać dimethicone copolyol jest całkowicie niegroźny, zmywa się samą wodą(gdyby to był sam dimethicone, wtedy trzebby go usuwac łagodnym szamponem), a końcówki o których piszesz to raczej środki zabezpieczające przed namnażaniem się bakterii i konserwanty. Sama uzywam tej odżywki i bardzo ją lubię.
Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
co do odzywki fitomed - tez sie na nia czaje juz dobre kilka miesiecy i napewno kupie uzywalabym jej na sklap. Ahh te witaminki

Eloe co do goldwella curly twist - to odzywka bez splukiwania z bambusem, kiedys analizowalysmy sklad i jest swietny. Wcale tak drogo nie wychodzi, kiedys chcialysmy zrobic zamowienie litrowej butli, i kazda by wziela troche to tanio wychodzi. Ja w styczniu moge kupic bede przy kasie

na dniach skladam zamowienie w dozie. Ahh jak ja to uwielbiam jednak moje wlosy bez seboradinu balsamu i olejow nie sa takie same
Czytając 2 część natknęłam się na te próby zorganizowania zamówienia. Jesli teraz udałoby się tego dokonac, chętnie bym się przyłączyła. Cena jest wtedy znacznie niższa

Przy okazji przeglądałam dziś odżywki z Carrefourze i się załamałam. Bez silikonów były tylko Joanna (odżywka i balsam) i Mrs. Potters Nawet Fructisa bez silikonów na stanie nie było.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 17:52   #11153
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

poison.iv która to jest odżywka Joanny bez silikonów?
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 18:09   #11154
tinkussia
Zadomowienie

Informuję że ziaja plantica z czarną rzepą nie ma parafiny(ale dimethicone tak), mam jeszcze z olejem rycynowym ale ma już ok, roku (nigdy nie mogę się nadziwić jak wolno zużywam kosmetyki przy ich dość częsty używaniu ) więc skład zapewne ma stary

Eloe
sls nie ma w kremowym żelu do mycia twarzy z clearasil, bardzo fajnie sie nim myje, chyba muszę do niego wrócić

co do avocadowego waxa- bardzo fajnie wyglądają po nim włosy jak ja kupywałam to z tej firmy tylko ta jedna mała tubka została, w ogóle superpharm w złotych tarasach jest strasznie okrojony, żadnej odżywki joanny

Edytowane przez tinkussia
Czas edycji: 2009-11-30 o 18:15
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 18:24   #11155
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tinkussia Pokaż wiadomość
Informuję że ziaja plantica z czarną rzepą nie ma parafiny(ale dimethicone tak), mam jeszcze z olejem rycynowym ale ma już ok, roku (nigdy nie mogę się nadziwić jak wolno zużywam kosmetyki przy ich dość częsty używaniu ) więc skład zapewne ma stary
Moja Ziaja Plantica z czarną rzepą bez spłukiwania ma i silikon i parafinę
Stary 2009-11-30, 18:32   #11156
Amidalia
Raczkowanie

Cytat:

Amidalia w wątku o sposobach na pogrubienie włosów polecana jest pokrzywa jako napar do picia i płukanka. Co prawda przeczytałam dopiero 3 strony, ale wciąż przewija się ten sam motyw.
Postaw jeszcze na wcierkę (np. moj ulubiony Jantar). Warto pobudzać cebulki, a skoro do pobudzania potrzebny jest masaż, to czemu nie wcierać przy okazji czegoś dobrego?
właśnie szukałam tego Jantara, czy któraś z sieciówek go oferuje bo byłam wczoraj w Rossmannie, Tesco i E. Leclerc i nie znalazłam??

w efekcie kupiłam Joanne czarna rzepa ( w celu zmycia silikonów)
różowego Younga i Z Apteczki Babuni balsam b/s miód i mleko

po Joannie włosy miałam tak tępe i szorstkie, że aż się przeraziłam szybko więc zaaplikowałam im Younga ( co prawda tylko na chwile, maskE z niego zrobię jutro) zmyłam i zostawiłam włosy do samodzielnego wyschnięcia - i SZOOOK skręciły mi się same ( tak jak przy użyciu suszarki) a jak je rano rozczesałam ( wtedy mi sie rozprostowywują i mam taki puch) to po posikaniu ich wodą jak złapały wilgoć bo to na nie najlepiej działa ( z psikacza do kwiatków) skręciły sie same z powrotem i w dodatku były takie mięciutkie

jezeli takie mają być efekty to ja jestem zachwycona )

a co do pokrzywy to mam obok siebie sklep firmowy Herbapolu więc niedługo się zaopatrzę i będę płukać
Amidalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 18:32   #11157
Zieelonooka
Raczkowanie

Dziewczyny,czy włosy na które nakładamy oleje powinny być uprzednio umyte szamponem z sls-ami by zmyć z nich silikony?(mam tu na myśli np.dimethicone).Tak się zastanawiam czy oleje działają na włosy jak sa oblepione silikonamiDo tej pory uzywałam odzywki bez spłukiwania Ziaja plantica ale widzę,że ma dimothicone w składzie.Znacie jakieś dobre odżywki bez spłukiwania bez silikonów?

Edytowane przez Zieelonooka
Czas edycji: 2009-12-01 o 09:25
Zieelonooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 18:41   #11158
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolezankaa Pokaż wiadomość
poison.iv która to jest odżywka Joanny bez silikonów?
Seria z apteczki babuni, z Naturii chyba też są jakieś bez silikonów, ale jakoś nie mogę na nie trafić
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 18:49   #11159
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

z apteczki babuni z proteinami o to chodzi? tak mlecznie pachnie, miodem i mlekiem jakos balsam jest bez silikonow (w takiej buteleczce brazowej) z kolei odzywka w pudeleczku jak gloria, ma jakis tam silikon.

dla mnie ten balsam bez rewelacji, moje wlosy chyba nie lubia protein
Stary 2009-11-30, 18:50   #11160
losek78
Zakorzenienie

dziewczyny piszecie tak szybko ze nie nadążam,
o to sie ciesze ze mam najlepszego lorysa - kupilam go w maŁym sklepiku kosmetycznym w malutkiej miejscowosci (mieszkam w okolicach Tarnowa) generalnie zauważylam ze najlepsze rzeczy można dostac w takich malutkich sklepach

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości