|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
o masakra wchodze i czytam i az mnie zatkalo AGAPE gratulacje kochana mam nadzieje ze z mala wszytsko wporzadku kurcze juz pierwsza rozpakowana i pomyslec ze sie juz zaczyna powoli
![]() soraya oby wszystko bylo dobrze |
|
|
|
#4382 |
|
Raczkowanie
|
witam mamusie
![]() pysiam ale maly przystojniak ![]() co do mandarynek to ja ma szal na cytrusy ale na soczki , a najlepeiej takie wyciskane z poamaranczek pychaBubgirlu mnie lek przed porodem pojawil sie wzsadzie od wczoraj,jakos wczesniej hojrakowalam, a teraz zaczynam bac sie bolu ![]() sorayatrzymam mocno kciuki!!! ja mam cala noc nieprzespana..bolaly mie plecy , ciagnal brzuch i wogole masakra...coraz gorzej jest...wogole sie czuje jak hipopotam, zataczam jak chodze, obijam o sciany-masakra ....zastanawiam sie ile sie traci kg bezposrednio po porodzie...z 7? |
|
|
|
#4383 |
|
Rozeznanie
|
chyba tak od 6 do 10 kg powinno zlecieć.
zaczął się grudzień a to znaczy, że coraz bliżej.. no i wolne za 2 tyg nareszcie jak dla mnie jutro 35/36tc już prawie na wylocie
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Nigdy tak wcześnie nie pojawiłam się chyba na Wizazu ![]() ...Miałam masakryczną noc, co kawałek się budziłam bo było mi jakoś, mdło, niedobrze. W końcu rano pogoniło mnie do WC... własciwie nie wiem co, chyba tę wodę To było okropne, przez całą ciąże ani razu mi się nie zdarzyło zwymitować a tu nagle w III trymestrze? Miałyście tak może? A może to grypa żołądkowa?? Bo wymiotuje się po czymś a nie po całej nocy z pustym żołądkiem ![]() W nocy mały strasznie szalał i pocieszam się że może skopał mi żołądek i dlatego tak mam.. Ech, zrobiłam sobie herbatę z cytryną i może uda mi się jeszcze zdrzemnąć..
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
ja sie wlasnie modle żeby te dwa tygosnie wytrzymac a nie zaczac rodzic na zajeciach
...Ty masz Olivia termin dzien po mnie ...tylko mi lekrz pow ze do stycznia to raczje nie wytrzymamy, ze dziecko duze i w 32 tyg byla juz takie jak w 34-35 ....straaaaaa asznie bym nie chciala spedzic swiat w szpitalu![]() http://www.youtube.com/watch?v=uMS5xQ_V0TQ caly czas slucham tej piosenki-Krzysiu juz bedzie ja znal jak sie urodzi
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci tak: jak mi się coś baaardzo spodoba - muszę to mieć. I tak też było z moim łóżeczkiem - też kosztowało podobnie. Ale to, które Ty wynalazłaś jest po prostu najpiękniejsze jakie widziałam!!! ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- A tak wogóle to dzień dobry ![]() Widzę, że mamy chyba wszystkie kłopoty ze snem... ja po koszmarach szpitalnych też zbyt długo nie pospałam.... Co do bólu żołądka, zgagi etc. - ja ma te wszystkie dolegliwości nawet od wody.....
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() widzę, że nie tylko ja obudziłam się zmaltretowana po nocy:/ w krzyżach mnie boli, do tego nie mogłam spać i w ogóle wydawało mi się, że mnie coś w gardle b0li, teraz się czuję jakby mnie ktoś w głowę pieprznął-więc nie wiem czy jakieś choróbsko się nie szykuje:/ z tej okazji na śniadanie kanapki z czosnkiem :/
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pysiolinka i Kubuś oraz mama dziękują za wszystkie ciepłe słowa co do fotek
Cytat:
Zobaczymy co Ci powie drug lekarz...nie martw się Cytat:
Ja tak nie mialam ![]() ************************* ************* Patrzę w kalendarzyk a tam 1 GRUDNIA ![]() Szokująceeeeeeeeee.... A ja od wczoraj siedzę nad projektem naszej nowej kuchni...i ciągle jestem niezadowolona z projektu ....wrrrrrr ![]() Może dziś coś fajnego przyjdzie mi do głowyyyyy Wstawiłam już kolejne pranie....jak mi pralka nie wybuchnie to będzie cud Codziennie jedno lub dwa prania ![]() Jeszcze mam conajmniej 2 prania sukieneczek, bluzeczek Pysiolinki....
|
|
#4389 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz niedługo każda będzie takiego miała u swojego boku ![]() Braciszek już chyba musi bardzo kochać siostrzyczkę ![]() Cytat:
A z tymi sąsiadkami to nigdy nic nie wiadomo właśnie na kogo się trafi... Albo trafisz na jakąś dziewczyne w porządku co jest super albo trafisz na taką co masakrycznie chrapie w nocy, jest niemiła i w ogóle okropna... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie to co mój klocuszek Jak lekarz nie zauważył żadnej nieprawidłowości to spokojnie Zobaczysz co drugi lekarz powie ![]() Cytat:
Nie ze wszystkimi dziewczynami, ale generalnie chyba z 3/4 osób to pary.A ta położna to jakoś nie bardzo... Jak wszystko czyta i niezbyt ciekawie to się nie bardzo wysila... Cytat:
A my wczoraj byliśmy na zakupkach w Realu i kupiliśmy proszek Lovela do kolorów i płyn do płukania Lovela A do tego kosmetyki Hippa no i karuzelkę - ale taką zwykłą nakręcaną z różowymi misiami ![]() A wiecie co wypatrzyłam ostatnio na allegro i w czym normalnie od razu się zakochałam?? A jak pokazałam mężowi to on też ![]() http://www.allegro.pl/item831749925_...ka_140x70.html Nie wiem czy któraś z Was pamięta jak wklejałam komody nasze co kupiliśmy niedawno i co prawda to wszystko jak będzie w pokoju to będzie do siebie pasowało jak przysłowiowy wół do karety, ale odpowiednie przystrojenie pokoju, dekoracja i będzie ok ![]() I w załączeniu jeszcze nowe porównanie brzuszka Jakoś mi się zdaje, że ciut już opadł.
Dominiś - 20.05.2012 Edytowane przez PatkaM84 Czas edycji: 2009-12-01 o 09:25 |
|||||||||
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
mam cały dom w kurzu , tu mniej , tu więcej nie wiem czy mnie gdzieś przewiało , czy przez ten balagan kaszlę ![]() powycierałam kurze i czekam bo może teściowa się zlituje nad moją siwą podłogą chociaż miałam prawie wszystko zakryte folią to i tak mam siwo ![]() noc miałam masakryczną , plecy bolały , co chwile siusiu mi się chciało idę pomyć naczynia miłego dnia Aldi nie martw się , pamiętaj że aparaty USG lubią oszukiwać ![]() Soraya trzymam kciuki żeby lekarze opanowali sytuację a Agape nic nie pisała
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4391 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuski
Agusiamatyldlka, my wszystkie chyba noce mamy juz nieprzespane. ![]() ale trzeba jej przyznac, ze miala z czego zrzucac![]() Youyou, oj bidulka, moze to faktycznie jakas grypa ![]() Lila tez tak mam, ze jak cos mnie "porazi", to musze to miec . niewazne ile kosztuje. ale czasem niestety sie nie da.Pysiamn pralka sie nie martw. nic jej nie bedzie. u mnie wpracy pralka chodzila 24/dobe i nic jej nie bylo. ![]() a z kuchnia poczekaj jednak na olsnienie, zeby to byla kuchnia Waszych marzen,jesli nie jestes zadowolona z projektu to daj sobie czas. a mnie w nocy ktos chcial zabic znowu ![]() :conf used: nawet skakalam z okna z 3 pietra w desperacji, zeby tylko uciec. ja chyba na serio komus sie musialam narazic, bo co chila ktos sie na mnie czai w moich snachwczoraj chyba poraz pierwszy Niunka miala czkawke ![]() ide na kawke i poranna porcje owocow. Patka sliczne lozeczko i brzusio juz duzy.
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-12-01 o 09:29 |
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia nie moja szkola jest bezplatna.Nawet mialysmy ostatnio fitness dla ciezarnych z babeczka z fitness clubu (wlasnie walcza w wladzami miasta o kase, zeby byly te zajecia na stale)
Lila masz racje - piekne to lozeczko od Bardotki !! Ale jest jedno, ktore podoba mi sie jeszcze bardziej : http://www.tuttibambini.co.uk/index....products_id=63 Eudaimonia,Pola,OliviaoO, Zebra,Pysiamn,PatkaM,Ula ) Moj lekarz, to jeden z najlepszych specjlaistow w kraju i mam do niego zaufanie.Wlasciwie nie wiem po co ide do 2, ale po prostu musze to skonsultowac, bo mi to nie da spokoju ![]() Biodra bola potwornie - kolejna noc do tylu PatkaM a bylas u swojego gina, pytalas o te biodra ? Pamietam wasze komody, bo mam prawie identyczna szafe i rzeczywiscie srednio z tym lozeczkiem.Ale lozeczko przepiekne i sama zaczelam sie nad nim zastanawiac....A brzusio widac, ze rosnie
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-01 o 09:49 |
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No łóżeczko średnio pasuje, ale co tam Jak już będzie łóżeczko to będziemy kombinować Mi si ono tak strasznie podoba, że normalnie codziennie na nie patrzę A najlepsze jest to, że potem można przerobić je na tapczanik Mój mąz powiedział, że jak tak bardzo będzie nie pasować to wtedy ten biały kolor przemalujemy
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
Aldii skoro Twoj gin jest taki dobry, to nie bardzo rozumiem czemu idziesz do innego?? a co jesli ten drugi powie, ze wszystko jest ok? ktoremu wtedy bedziesz wierzyc?
z drugiej strony rozumiem, ze sie martwisz,
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. u mnie noc nie najgorzej- obudzilam się o 1 do wc, przed 5 Tż nastawił budzik i mnie wybudził, usnąć nie mogłam, to wzięłam książkę i zaczęłam czytać (TŻ w szoku), potem zmorzył mnie sen i po 8 byłam już na nogach. na szczęście nic mnie nie bolało, ale za to miałam wzdęcie
chyba od owoców, muszę zbastować.o 10:15 na TVN-co wybrać-żłobek, niania...
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
PatkaM masz racje, lozeczko piekne i fajnie, ze ma opcje tapczanika
MadziUK nawet jak by to byl najlepszy lekarz na swiecie, to na wiesc, ze byc moze moja malutka jest chora poszlabym do innego lekarza.Dla mnie to bardziej odruch niz racjonalne myslenie Podejrzewam, ze 2 powie mi, ze wszystko jest ok.ale i tak ufam temu 1.Troche to bez sensu, ale po porstu musze sie skonsultowac
|
|
|
|
#4397 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja mam smaka dosłownie na wszystko ![]() ale cytrusy rzeczywiście górą. U nas w końcu pojawiły się owoce pomelo można je kupić u nas tylko w biedronce i to tylko w jesienno zimowych miesiącach. Próbowałyście??? pycha. Największy i chyba najsmaczniejszy jak dla mnie owoc cytrusowy.A lęk przed porodem to chyba każda ma. Damy rade Zreszta nie mamy wyjścia ![]() Wczoraj zaczełam tak rozmyślać też o porodzie jak to bedzie. Pooglądałam sobie filmiki z porodów na youtube i aż popłakałam się z wzruszenia. Mimo że widok straszny, ale te emocje, myśle że wszystko przebiją. Cytat:
![]() Cytat:
dofinansowana z UE. Jeżeli chce się aby był porod rodzinny trzeba ukończyć tą szkołę i chodzić razem z Tż-tem. Jest dosyć dużo spotkań bo aż 12 po 2h, więc żeby się wyrobić w grudniu pewnie bedzie z 2/ 3 razy w tyg. Ide dziś na 16 więc tez zdam relacje ![]() ------ Chyba też musze obejżec te Galerianki ..... ![]() Cytat:
Cytat:
Też tak czuje że z nocy na noc jest trudniej się ułożyć. Na lustro już patrzyć nie mogę. Strasznie się zaokrągliłam na twarzy. Do tego jeszcze mnie tesciowa wkurza swoimi tekstami jak pięknie wyglądam. A mi się ryczeć chce jak się widzę. Jeszcze chwile i weźmiemy się za siebie Cytat:
![]() --------------------------------------- Ostatnio pożyczyłam sobie od rodziców stetoskop. Co chwile się nasłuchiwałam, ale dopiero dziś udało mi się usłyszeć serduszko Tak przypuszczam, ze to to bo w porównaniu do mojego ok 2x szybciej pikało ![]() Nawet sie zdziwiłam ze tak wyraźnie słychać że aż trudno uwierzyć, no chyba że się mylę, ale co innego to mogłoby być ? Od kilku dni czuje takie bóle jak na miesiączke, to pewnie przez naszą pierwszą mamusie coraz czesciej nasłuchuje wszystkich bóli. Troszkę się nawet stresuje bo dzidizusia czuje tak bardzo nisko. Czuje tak co chwile , że drga za kością łonową. Serduszko też nasłuchiwałam tak bardzo nisko. Do tego brzuszek się napina kilka razy dziennie. Nawet zaprzestałam ćwiczeń bo po nich to twardnienie się wzmaga. Mam nadzieje że wszystko ok. W sumie lakarz mówił że jak to twardnienie się bedzie wzmagać to żeby dzwonić do niego, tylko ja dalej nie wiem czy to już mam dzwonić czy jeszcze za mało głupio mi siać panikę jak to się pewnie nic złego nie dzieje.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-12-01 o 10:21 |
||||||
|
|
|
#4398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a łóżeczko bajecznie piękna Cytat:
ja dostałam lek na skurcze i powiem szczerze ze pomagają do tego jeszcze się oszczędzam i jak narazie mam spokój a brzuch mnie prawie codziennie boli , zwłaszcza wieczorem
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miejmy nadzieje, ze Niunka tylko troche zwolnila i ze nadrobi niedlugo. nie zamartwiaj sie, moze na nastepnej wizycie okaze sie, ze kluseczka przybrala na wadze
|
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mi się ono bardzo podoba a znalazłam je gdzieś wcześniej (to chyba to samo) z dodatkami:
|
|
#4401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Lila to co znalazlas jest bardzo podobne.A jaka cena ? Tamto tez jest w calym zestawie dostepne
Mozesz obejrzec zestawy na stronce : http://www.tuttibambini.co.uk/
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
co kupujecie TŻ-tom na mikołajki?
|
|
|
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
od Agape:
Czujemy się dobrze - poród nie taki straszny , ale o tym napisze na wizazu . Ola wszystkie wyniki badań które jej robią ma dobre , więc jest dobrze . Teraz przechodzi żółtaczke fizjol. więc dlatego wychodzimy jutro . Trochę z niej tadek niejadek , ale już nad tym pracuje. Musi dużo jeść żeby waga jeszcze bardziej nie spadła. Zapomniałam- 48cm , 2320g po porodzie" ucałowałam ją od nas wszystkich
|
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
pola25 mi sobie nie kupujemy nic
pewnie kupimy wspolnie dla Krzysia![]() ja dzis mialam sen dziwny, snilo mi sie ze moja mama przyniosla na rekach bociana do domu j jakis slaby taki byl , i spal sobie na lozku zwiniety w kulke jak pieski oczywiscie odpalilam sennik i podobno bocian sie sni na nowego dzdziusia-nie wpadlabym na toa z tym bocianem to pewnie tez dlatego mi sie snilo ze moja mam ma fiola na pkt zwierzatek a szczegolnie pieskow, wlasnie wczoraj mowila ze jest mautki dalmatynczyk do oddania za darmo, kobieta go nie sprzedala a mieszka w bloku i go bedzie musiala uspic ...jakby ktoras z mamus slyszala ze ktos chce takiego pieska z okolic Krakowa to piszcie-moze uda sie muz anlezc domek
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Rozeznanie
|
ULA dzieki na info
![]() czekamy na Agape i malenstwo Pola, ja jakos zapomnialam o Mikolajkach, no ale skoro przypomnialas to czuje sie w obowiazku cos wykombinowac AgusiaMatyldka bociek slaby, spi i zbiera sily na porod
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nie mogę się doczekać dokładniejszego opisu i zdjęć pierwszej kruszynki![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- aha... a moja ginka w ogóle mi nie podaje wagi małego-tylko go ostatnio mierzyła, pytałam o wagę ale powiedziała, że na tym etapie to może być różnie i nie ma to większego znaczenia, jeśli ona widzi, że wszystkie narządy i wszystko jest OK, bo dzieci są różne. Powiedziała, że wagę będzie sprawdzać bliżej porodu.
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ula |
|
|
|
|
#4410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A generalnie nam na SR mówili, że jak jest więcej niż 10 skurczy na dobę to trzeba się wybrać do szpitala...My nic nie kupujemy Mamy swojego Mikołajka w brzuszku o to nam styknie ![]() Cytat:
długaśna ale chudziutka Jejku ale ma fajnie, że to już za nią
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

pycha
a to znaczy, że coraz bliżej..

własciwie nie wiem co, chyba tę wodę 

....straaaaaa asznie bym nie chciala spedzic swiat w szpitalu