Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-01, 00:13   #4381
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

o masakra wchodze i czytam i az mnie zatkalo AGAPE gratulacje kochana mam nadzieje ze z mala wszytsko wporzadku kurcze juz pierwsza rozpakowana i pomyslec ze sie juz zaczyna powoli
soraya oby wszystko bylo dobrze
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 06:28   #4382
agusiamatyldka
Raczkowanie

witam mamusie
pysiam
ale maly przystojniak

co do mandarynek to ja ma szal na cytrusy ale na soczki , a najlepeiej takie wyciskane z poamaranczekpycha

Bubgirlu mnie lek przed porodem pojawil sie wzsadzie od wczoraj,jakos wczesniej hojrakowalam, a teraz zaczynam bac sie bolu

sorayatrzymam mocno kciuki!!!

ja mam cala noc nieprzespana..bolaly mie plecy , ciagnal brzuch i wogole masakra...coraz gorzej jest...wogole sie czuje jak hipopotam, zataczam jak chodze, obijam o sciany-masakra ....zastanawiam sie ile sie traci kg bezposrednio po porodzie...z 7?
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 06:55   #4383
oliviaoO
Rozeznanie

chyba tak od 6 do 10 kg powinno zlecieć.

zaczął się grudzień a to znaczy, że coraz bliżej..

no i wolne za 2 tyg nareszcie jak dla mnie

jutro 35/36tc już prawie na wylocie

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 07:40   #4384
youyou
Zakorzenienie

Wink Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Witajcie mamusie

Nigdy tak wcześnie nie pojawiłam się chyba na Wizazu

...Miałam masakryczną noc, co kawałek się budziłam bo było mi jakoś, mdło, niedobrze. W końcu rano pogoniło mnie do WC... wróciłam do łóżka, napisałam się wody i za parę chwil poleciałam własciwie nie wiem co, chyba tę wodę
To było okropne, przez całą ciąże ani razu mi się nie zdarzyło zwymitować a tu nagle w III trymestrze?

Miałyście tak może? A może to grypa żołądkowa?? Bo wymiotuje się po czymś a nie po całej nocy z pustym żołądkiem

W nocy mały strasznie szalał i pocieszam się że może skopał mi żołądek i dlatego tak mam..

Ech, zrobiłam sobie herbatę z cytryną i może uda mi się jeszcze zdrzemnąć..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 07:41   #4385
agusiamatyldka
Raczkowanie

ja sie wlasnie modle żeby te dwa tygosnie wytrzymac a nie zaczac rodzic na zajeciach ...

Ty masz Olivia termin dzien po mnie...tylko mi lekrz pow ze do stycznia to raczje nie wytrzymamy, ze dziecko duze i w 32 tyg byla juz takie jak w 34-35....straaaaaa asznie bym nie chciala spedzic swiat w szpitalu

http://www.youtube.com/watch?v=uMS5xQ_V0TQ caly czas slucham tej piosenki-Krzysiu juz bedzie ja znal jak sie urodzi
Stary 2009-12-01, 07:47   #4386
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Poszperałam po necie i znalazłam to łóżeczko, ale jego cena to 1190 nie oglądałam jeszcze łóżecz ale to chyba jest drogie?
Ja chciałam kupić łdne łóżeczko tak za ok połowę tej kwoty i na tej stronie podoba mi się Karina w bardziej rozsądnej cenie

http://www.dziecko.net.pl/shop_group_main.php?group=82

w linku który podałam są wymiary

bardzo ładna ja też będę miała jasną kuchnie z ciemnym blatem

Agapee Gratulacje

Takich doradców to ja też miałam i też mnie to wkurzało, ale wzięłam sprawy w swoje ręce i na szczęscie brakuje tylko łóżeczka, wózka i fotelika ale do wybrania zostało tylko łóżeczko

A teksty w stylu jak się urodzi to się kupi no normalnie krew mnie zalewa
Bardotka, to łóżeczko jest mega super - w łóżeczku są przecież dodatkowe elementy (szuflady etc.).
Powiem Ci tak: jak mi się coś baaardzo spodoba - muszę to mieć. I tak też było z moim łóżeczkiem - też kosztowało podobnie. Ale to, które Ty wynalazłaś jest po prostu najpiękniejsze jakie widziałam!!!

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

A tak wogóle to dzień dobry
Widzę, że mamy chyba wszystkie kłopoty ze snem... ja po koszmarach szpitalnych też zbyt długo nie pospałam....
Co do bólu żołądka, zgagi etc. - ja ma te wszystkie dolegliwości nawet od wody.....
Stary 2009-12-01, 08:12   #4387
patinka_
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
widzę, że nie tylko ja obudziłam się zmaltretowana po nocy:/ w krzyżach mnie boli, do tego nie mogłam spać i w ogóle wydawało mi się, że mnie coś w gardle b0li, teraz się czuję jakby mnie ktoś w głowę pieprznął-więc nie wiem czy jakieś choróbsko się nie szykuje:/ z tej okazji na śniadanie kanapki z czosnkiem :/
Stary 2009-12-01, 08:47   #4388
pysiamn
Zakorzenienie

Pysiolinka i Kubuś oraz mama dziękują za wszystkie ciepłe słowa co do fotek

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Po wizycie u gina dobrych wiesci nie mam Malutka slabo przybiera i wazy tylko 1550. Powiedzial, ze nie zauwazyl zadnych chorob,ale mam teraz czesciej wizyty i trzeba ta jej wage sprawdzac
Co do bolu bioder i kosci lonowej to powiedzial, ze to bola panewki i ze to od ucisku na krzyz...
W pt ide do drugiego gina skonsultowac te wszystkie rewelacje....
Aldii...to jakieś uśrednione normy...skoro lekarz nie widzi zadnej choroby to znaczy że mała poprostu jest mniejsza...
Zobaczymy co Ci powie drug lekarz...nie martw się

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

...Miałam masakryczną noc, co kawałek się budziłam bo było mi jakoś, mdło, niedobrze. W końcu rano pogoniło mnie do WC... wróciłam do łóżka, napisałam się wody i za parę chwil poleciałam własciwie nie wiem co, chyba tę wodę
To było okropne, przez całą ciąże ani razu mi się nie zdarzyło zwymitować a tu nagle w III trymestrze?

Miałyście tak może? A może to grypa żołądkowa?? Bo wymiotuje się po czymś a nie po całej nocy z pustym żołądkiem

W nocy mały strasznie szalał i pocieszam się że może skopał mi żołądek i dlatego tak mam..

Bidulko

Ja tak nie mialam

Patrzę w kalendarzyk a tam 1 GRUDNIA

Szokująceeeeeeeeee....

A ja od wczoraj siedzę nad projektem naszej nowej kuchni...i ciągle jestem niezadowolona z projektu ....wrrrrrr
Może dziś coś fajnego przyjdzie mi do głowyyyyy

Wstawiłam już kolejne pranie....jak mi pralka nie wybuchnie to będzie cud
Codziennie jedno lub dwa prania

Jeszcze mam conajmniej 2 prania sukieneczek, bluzeczek Pysiolinki....

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 09:21   #4389
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
na razie chcialam Wam wkleic fotke przystojniaka, ktory mnie dzis odwiedzil- 3 tyg ma i ciagle spi a noge ma na zewnatrz, bo bylam zafascynowana tymi malutkimi grubymi nozkami
Mały słodziak Juz niedługo każda będzie takiego miała u swojego boku

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
A że zaczelismy 31 tydzień...

To Pysiolinka z braciszkiem
Braciszek już chyba musi bardzo kochać siostrzyczkę

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wróciliśmy do domku! Jak się cieszę!!! Wszystko się uspokoiło ale muszę trzymać rękę na pulsie bo w każdej chwili mogę pojechać znowu. Z dzidzią jest wszystko OK szyjka stoi w miejscu.
Ale w szpitalu to można mega doła załapać - przez weekend najgorzej, wczoraj już tam płakałam.
W dodatku towarzystwo w sali nie zawsze niestety jest udane: na początku przez 3 dni byłam z super dziewczyną, która miała cc i teraz już wszystko wiem i widziałam, więc luz - oceniła ten zabieg (wszystko trwa 1 godzinę) jako rewelację. Pogadałyśmy, wymieniłyśmy poglądy. Bardzo pouczające.
Potem niestety sąsiadka była tragiczna, spać przez nią nie mogłam, nawet nie chce mi się tego wspominać...
Dobrze, że już jesteście w domku!
A z tymi sąsiadkami to nigdy nic nie wiadomo właśnie na kogo się trafi... Albo trafisz na jakąś dziewczyne w porządku co jest super albo trafisz na taką co masakrycznie chrapie w nocy, jest niemiła i w ogóle okropna...

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Odebralam wyniki krzywej cukrowej.
Na czczo - 96
Po godzine - 140 (nie mam tu podanych norm).
Czy to nie jest za duzo przypadkiem?
No to jest na granicy, więc pewnie dostaniesz skierowanie na powtórkę 75g.

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
ja bym mogła tonami nandarynki pochłaniać , na codzień kg musi być

dziewczyny a można tyle cytrusów na koniec ciąży jeść ? nie zaszkodzi to dziecku?
Jak organizm potrzebuje to widać można

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny włącza wam się taki mały lęk przed porodem? Bo mnie czasem ogarnia mała panika....chcociaz nastawiam się bardzo pozytywnie i myślę sobie, że to jeszcze tyle czasu....ale okazuje się, że nic nie wiadomo....wolałabym urodzić w terminie, bo moje maleństwo nie wiem czy by sobie poradziło .....no ale nieuniknione jest to co ma być
Oj tak... zwłaszcza, że to już coraz bliżej...

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
dziewczyny

caly dzien w poczakalni szpitala na karowej.... okazalo sie ze wod mam jeszcze mniej

jedziemy szukac innego szpitala

trzymajcie za mnie kciucki !!!!!!!!
Kurcze, a czemu tam nie tylko do innego szpitala?

Cytat:
Po wizycie u gina dobrych wiesci nie mam Malutka slabo przybiera i wazy tylko 1550. Powiedzial, ze nie zauwazyl zadnych chorob,ale mam teraz czesciej wizyty i trzeba ta jej wage sprawdzac
Co do bolu bioder i kosci lonowej to powiedzial, ze to bola panewki i ze to od ucisku na krzyz...
W pt ide do drugiego gina skonsultowac te wszystkie rewelacje....
Spokojnie, widać malutka będzie drobniutka i szczupła Nie to co mój klocuszek Jak lekarz nie zauważył żadnej nieprawidłowości to spokojnie Zobaczysz co drugi lekarz powie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
a ja już po zajęciach w SR. nie sądziłam, że wszystkie dziewczęta (prócz jednej) przyjdą z tżetami! bardzo pozytywne zaskoczenie! jednak panowie też się starają i dobrze
na początku miałyśmy a właściwie mieliśmy godzinę ćwiczeń. trochę oddychania, trochę rozciągania, ćwiczenie różnych mięśni itp.. za to za tydzień będą ćwiczenia z pielęgnacji noworodka - ciekawe czy każdy dostanie swoją lalkę jak na amerykańskich filmach ?
po ćwiczeniach czas na wykłady.. miało trwać 1,5h trwało 2.. muszę przyznać, że troszkę się wynudziłam. Prowadziła położna. liczyłam na jakieś przykłady z życia, a tu na początek to co zarówno ja jak i mój tż mamy obcykane: co w którym tc, czy miesiącu u malucha się rozwija.. w dodatku puszczała prezentację i czytała to co na tablicy. od siebie prawie nic! widziałam jak mój mężuś wierci się niemiłosiernie! ale potem było już lepiej: trochę o odżywianiu w ciąży, radzeniu sobie z dolegliwościami itp.. a na końcu laktacja - tu położna się rozkręciła, ale pewnie opowiadała też o rzeczach z którymi obcuje na co dzień, dlatego robiła to ciekawie.. choć 1/3 wykładu była ok. zobaczymy co będzie za tydzień..
U nas tak samo chłopy przychodzą Nie ze wszystkimi dziewczynami, ale generalnie chyba z 3/4 osób to pary.
A ta położna to jakoś nie bardzo... Jak wszystko czyta i niezbyt ciekawie to się nie bardzo wysila...

Cytat:

No właśnie można sobie pożygać w III trymestrze... Mało pocieszające ale tak bywa.

A my wczoraj byliśmy na zakupkach w Realu i kupiliśmy proszek Lovela do kolorów i płyn do płukania Lovela A do tego kosmetyki Hippa no i karuzelkę - ale taką zwykłą nakręcaną z różowymi misiami

A wiecie co wypatrzyłam ostatnio na allegro i w czym normalnie od razu się zakochałam?? A jak pokazałam mężowi to on też

http://www.allegro.pl/item831749925_...ka_140x70.html

Nie wiem czy któraś z Was pamięta jak wklejałam komody nasze co kupiliśmy niedawno i co prawda to wszystko jak będzie w pokoju to będzie do siebie pasowało jak przysłowiowy wół do karety, ale odpowiednie przystrojenie pokoju, dekoracja i będzie ok

I w załączeniu jeszcze nowe porównanie brzuszka Jakoś mi się zdaje, że ciut już opadł.

Dominiś - 20.05.2012

Edytowane przez PatkaM84
Czas edycji: 2009-12-01 o 09:25
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 09:25   #4390
ula 87
Zadomowienie

hej kochane
mam cały dom w kurzu , tu mniej , tu więcej
nie wiem czy mnie gdzieś przewiało , czy przez ten balagan kaszlę
powycierałam kurze i czekam bo może teściowa się zlituje nad moją siwą podłogą chociaż miałam prawie wszystko zakryte folią to i tak mam siwo
noc miałam masakryczną , plecy bolały , co chwile siusiu mi się chciało

idę pomyć naczynia
miłego dnia

Aldi nie martw się , pamiętaj że aparaty USG lubią oszukiwać
Soraya trzymam kciuki żeby lekarze opanowali sytuację

a Agape nic nie pisała

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 09:26   #4391
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Witam mamuski

Agusiamatyldlka
, my wszystkie chyba noce mamy juz nieprzespane. a co do wagi, to niestety nie wiem dokladnie, ale znajoma ktora urodzila 3 tyg temu mowi, ze stracila juz dzidziusiowe kilogramy i dodatkowe 6kg ale trzeba jej przyznac, ze miala z czego zrzucac

Youyou, oj bidulka, moze to faktycznie jakas grypa

Lila tez tak mam, ze jak cos mnie "porazi", to musze to miec. niewazne ile kosztuje. ale czasem niestety sie nie da.

Pysiamn pralka sie nie martw. nic jej nie bedzie. u mnie wpracy pralka chodzila 24/dobe i nic jej nie bylo.
a z kuchnia poczekaj jednak na olsnienie, zeby to byla kuchnia Waszych marzen,jesli nie jestes zadowolona z projektu to daj sobie czas.

a mnie w nocy ktos chcial zabic znowu :conf used: nawet skakalam z okna z 3 pietra w desperacji, zeby tylko uciec. ja chyba na serio komus sie musialam narazic, bo co chila ktos sie na mnie czai w moich snach

wczoraj chyba poraz pierwszy Niunka miala czkawke

ide na kawke i poranna porcje owocow.

Patka sliczne lozeczko i brzusio juz duzy.

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-12-01 o 09:29
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 09:45   #4392
aldii
Zakorzenienie

Eudaimonia nie moja szkola jest bezplatna.Nawet mialysmy ostatnio fitness dla ciezarnych z babeczka z fitness clubu (wlasnie walcza w wladzami miasta o kase, zeby byly te zajecia na stale)
Lila masz racje - piekne to lozeczko od Bardotki !! Ale jest jedno, ktore podoba mi sie jeszcze bardziej : http://www.tuttibambini.co.uk/index....products_id=63

Eudaimonia,Pola,OliviaoO, Zebra,Pysiamn,PatkaM,Ula martwie sie bo powiedzial, ze NARAZIE nie dostrzegl zadnej choroby i ze trzeba to obserwowac.Do tej pory rozwijala sie wrecz ksiazkowo, a tu nagle okazuje sie, ze od ostatniej wizyty powinna byc wieksza (w 28tc - 1100, a w 32 tylko 1550 - to zdecydowanie za malo ) Moj lekarz, to jeden z najlepszych specjlaistow w kraju i mam do niego zaufanie.Wlasciwie nie wiem po co ide do 2, ale po prostu musze to skonsultowac, bo mi to nie da spokoju
Biodra bola potwornie - kolejna noc do tylu do tego spojenie lonowe i od wczoraj jeszcze wiezadla... auuuuu

PatkaM a bylas u swojego gina, pytalas o te biodra ?
Pamietam wasze komody, bo mam prawie identyczna szafe i rzeczywiscie srednio z tym lozeczkiem.Ale lozeczko przepiekne i sama zaczelam sie nad nim zastanawiac....A brzusio widac, ze rosnie

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-01 o 09:49
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 09:53   #4393
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Pamietam wasze komody, bo mam prawie identyczna szafe i rzeczywiscie srednio z tym lozeczkiem.Ale lozeczko przepiekne i sama zaczelam sie nad nim zastanawiac....A brzusio widac, ze rosnie
Dzisiaj mam wizytę to się wypytam o ten ból.
No łóżeczko średnio pasuje, ale co tam Jak już będzie łóżeczko to będziemy kombinować Mi si ono tak strasznie podoba, że normalnie codziennie na nie patrzę A najlepsze jest to, że potem można przerobić je na tapczanik Mój mąz powiedział, że jak tak bardzo będzie nie pasować to wtedy ten biały kolor przemalujemy

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-01, 10:06   #4394
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Aldii skoro Twoj gin jest taki dobry, to nie bardzo rozumiem czemu idziesz do innego?? a co jesli ten drugi powie, ze wszystko jest ok? ktoremu wtedy bedziesz wierzyc?
z drugiej strony rozumiem, ze sie martwisz,
Stary 2009-12-01, 10:07   #4395
pola25
Zakorzenienie

Witajcie. u mnie noc nie najgorzej- obudzilam się o 1 do wc, przed 5 Tż nastawił budzik i mnie wybudził, usnąć nie mogłam, to wzięłam książkę i zaczęłam czytać (TŻ w szoku), potem zmorzył mnie sen i po 8 byłam już na nogach. na szczęście nic mnie nie bolało, ale za to miałam wzdęciechyba od owoców, muszę zbastować.o 10:15 na TVN-co wybrać-żłobek, niania...
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 10:11   #4396
aldii
Zakorzenienie

PatkaM masz racje, lozeczko piekne i fajnie, ze ma opcje tapczanika
MadziUK nawet jak by to byl najlepszy lekarz na swiecie, to na wiesc, ze byc moze moja malutka jest chora poszlabym do innego lekarza.Dla mnie to bardziej odruch niz racjonalne myslenie Podejrzewam, ze 2 powie mi, ze wszystko jest ok.ale i tak ufam temu 1.Troche to bez sensu, ale po porstu musze sie skonsultowac
Stary 2009-12-01, 10:20   #4397
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Cytrusy górą....widocznie mamy jakieś zapotrzebowanie na witaminkę C, albo inne składniki....ja mam z kolei parcie na pomarańcze....no i niestety na słodycze.....chociaż w całej ciązy jadłam bardzo mało, teraz jak nie zjem to chodze jak struta

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Dziewczyny włącza wam się taki mały lęk przed porodem? Bo mnie czasem ogarnia mała panika....chcociaz nastawiam się bardzo pozytywnie i myślę sobie, że to jeszcze tyle czasu....ale okazuje się, że nic nie wiadomo....wolałabym urodzić w terminie, bo moje maleństwo nie wiem czy by sobie poradziło .....no ale nieuniknione jest to co ma być

a ja mam smaka dosłownie na wszystko
ale cytrusy rzeczywiście górą. U nas w końcu pojawiły się owoce pomelo można je kupić u nas tylko w biedronce i to tylko w jesienno zimowych miesiącach. Próbowałyście??? pycha. Największy i chyba najsmaczniejszy jak dla mnie owoc cytrusowy.

A lęk przed porodem to chyba każda ma. Damy rade Zreszta nie mamy wyjścia

Wczoraj zaczełam tak rozmyślać też o porodzie jak to bedzie. Pooglądałam sobie filmiki z porodów na youtube i aż popłakałam się z wzruszenia. Mimo że widok straszny, ale te emocje, myśle że wszystko przebiją.
Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Aldii, powiem Ci, ze ja nawet bladego pojecia nie mam ile moja Niunka wazy bo tutaj sie poprostu tego nie robi.
wiec juz nie wiem czy lepiej jest wiedziec, ze maluch nie przybiera ile powinien, czy nie wiedziec NIC kompletnie. staram sie nie stresowac i swirowac, bo mozna dostac krecka.
Ja tez nic nie wiem. Mam takiego lekarza, że nic mi nie mówi, ale z drugiej strony to może i lepiej. Ja i tak nic nie zmienie, a nerwami i sprawdzaniem norm moge tylko pogorszyć. Ważne że jesteśmy pod kontrolą lekarską i trzeba wierzyć że oni zrobią wszystko co można żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość

prosze, prosze koszulki firmowe! no to widzę, że szkoła full wypas a płaciłaś za szkołę? u mnie kosztowała 250zł. ponoć są też za darmo, tzn finansowane przez Gminę Kraków, ale ponoć pieniądze na ten cel skończyły się w czerwcu i trzeba bulić samemu.. brrrrr..

************************* *
a ja już po zajęciach w SR. nie sądziłam, że wszystkie dziewczęta (prócz jednej) przyjdą z tżetami! bardzo pozytywne zaskoczenie! jednak panowie też się starają i dobrze
na początku miałyśmy a właściwie mieliśmy godzinę ćwiczeń. trochę oddychania, trochę rozciągania, ćwiczenie różnych mięśni itp.. za to za tydzień będą ćwiczenia z pielęgnacji noworodka - ciekawe czy każdy dostanie swoją lalkę jak na amerykańskich filmach ?
po ćwiczeniach czas na wykłady.. miało trwać 1,5h trwało 2.. muszę przyznać, że troszkę się wynudziłam. Prowadziła położna. liczyłam na jakieś przykłady z życia, a tu na początek to co zarówno ja jak i mój tż mamy obcykane: co w którym tc, czy miesiącu u malucha się rozwija.. w dodatku puszczała prezentację i czytała to co na tablicy. od siebie prawie nic! widziałam jak mój mężuś wierci się niemiłosiernie! ale potem było już lepiej: trochę o odżywianiu w ciąży, radzeniu sobie z dolegliwościami itp.. a na końcu laktacja - tu położna się rozkręciła, ale pewnie opowiadała też o rzeczach z którymi obcuje na co dzień, dlatego robiła to ciekawie.. choć 1/3 wykładu była ok. zobaczymy co będzie za tydzień..

my też przed momentem z tż skończyliśmy oglądać "galerianki". ło matko! nie spodziewałam się, że można aż tak.. koszmar jakiś!
U nas na szczęscie SR za darmo dofinansowana z UE.
Jeżeli chce się aby był porod rodzinny trzeba ukończyć tą szkołę i chodzić razem z Tż-tem. Jest dosyć dużo spotkań bo aż 12 po 2h, więc żeby się wyrobić w grudniu pewnie bedzie z 2/ 3 razy w tyg.

Ide dziś na 16 więc tez zdam relacje

------
Chyba też musze obejżec te Galerianki .....

Cytat:
Witajcie mamusie

Dołączam do Ciebie z nudnościami. Wczoraj mnie też męczyło. Myśle że to przez ucisk na żołądek. Ja się strasznie skopana czułam po całej nocy.

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
ja mam cala noc nieprzespana..bolaly mie plecy , ciagnal brzuch i wogole masakra...coraz gorzej jest...wogole sie czuje jak hipopotam, zataczam jak chodze, obijam o sciany-masakra ....zastanawiam sie ile sie traci kg bezposrednio po porodzie...z 7?
oj... kolejna nie wyspana mamusia.
Też tak czuje że z nocy na noc jest trudniej się ułożyć. Na lustro już patrzyć nie mogę. Strasznie się zaokrągliłam na twarzy. Do tego jeszcze mnie tesciowa wkurza swoimi tekstami jak pięknie wyglądam. A mi się ryczeć chce jak się widzę.

Jeszcze chwile i weźmiemy się za siebie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

I w załączeniu jeszcze nowe porównanie brzuszka Jakoś mi się zdaje, że ciut już opadł.
Fajne to Twoje zestawienie, a ostatni brzuszek to rzeczywiście coś jakby niżej

---------------------------------------

Ostatnio pożyczyłam sobie od rodziców stetoskop. Co chwile się nasłuchiwałam, ale dopiero dziś udało mi się usłyszeć serduszko
Tak przypuszczam, ze to to bo w porównaniu do mojego ok 2x szybciej pikało
Nawet sie zdziwiłam ze tak wyraźnie słychać że aż trudno uwierzyć, no chyba że się mylę, ale co innego to mogłoby być ?

Od kilku dni czuje takie bóle jak na miesiączke, to pewnie przez naszą pierwszą mamusie coraz czesciej nasłuchuje wszystkich bóli. Troszkę się nawet stresuje bo dzidizusia czuje tak bardzo nisko. Czuje tak co chwile , że drga za kością łonową. Serduszko też nasłuchiwałam tak bardzo nisko. Do tego brzuszek się napina kilka razy dziennie.
Nawet zaprzestałam ćwiczeń bo po nich to twardnienie się wzmaga.
Mam nadzieje że wszystko ok.
W sumie lakarz mówił że jak to twardnienie się bedzie wzmagać to żeby dzwonić do niego, tylko ja dalej nie wiem czy to już mam dzwonić czy jeszcze za mało głupio mi siać panikę jak to się pewnie nic złego nie dzieje.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-12-01 o 10:21
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 10:27   #4398
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A wiecie co wypatrzyłam ostatnio na allegro i w czym normalnie od razu się zakochałam?? A jak pokazałam mężowi to on też

http://www.allegro.pl/item831749925_...ka_140x70.html

Nie wiem czy któraś z Was pamięta jak wklejałam komody nasze co kupiliśmy niedawno i co prawda to wszystko jak będzie w pokoju to będzie do siebie pasowało jak przysłowiowy wół do karety, ale odpowiednie przystrojenie pokoju, dekoracja i będzie ok

brzusio ślicznie rośn ie
a łóżeczko bajecznie piękna
Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

Od kilku dni czuje takie bóle jak na miesiączke, to pewnie przez naszą pierwszą mamusie coraz czesciej nasłuchuje wszystkich bóli. Troszkę się nawet stresuje bo dzidizusia czuje tak bardzo nisko. Czuje tak co chwile , że drga za kością łonową. Serduszko też nasłuchiwałam tak bardzo nisko. Do tego brzuszek się napina kilka razy dziennie.
W sumie lakarz mówił że jak to twardnienie się bedzie wzmagać to żeby dzwonić do niego, tylko ja dalej nie wiem czy to już mam dzwonić czy jeszcze za mało głupio mi siać panikę jak to się pewnie nic złego nie dzieje.
jak ci się brzuch stawia często w ciągu dnia to lepiej może zadzwoń i zapytaj

ja dostałam lek na skurcze i powiem szczerze ze pomagają do tego jeszcze się oszczędzam i jak narazie mam spokój
a brzuch mnie prawie codziennie boli , zwłaszcza wieczorem

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-01, 10:32   #4399
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
MadziUK nawet jak by to byl najlepszy lekarz na swiecie, to na wiesc, ze byc moze moja malutka jest chora poszlabym do innego lekarza.Dla mnie to bardziej odruch niz racjonalne myslenie Podejrzewam, ze 2 powie mi, ze wszystko jest ok.ale i tak ufam temu 1.Troche to bez sensu, ale po porstu musze sie skonsultowac
Aldii, ale ja Cie rozumiem, tylko tak sie zastanawialam co bedzie jesli te dwie diagnozy bede rozne?! sama nie wiem ktoremu bym miala wierzyc.
miejmy nadzieje, ze Niunka tylko troche zwolnila i ze nadrobi niedlugo. nie zamartwiaj sie, moze na nastepnej wizycie okaze sie, ze kluseczka przybrala na wadze
Stary 2009-12-01, 10:33   #4400
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Eudaimonia nie moja szkola jest bezplatna.Nawet mialysmy ostatnio fitness dla ciezarnych z babeczka z fitness clubu (wlasnie walcza w wladzami miasta o kase, zeby byly te zajecia na stale)
Lila masz racje - piekne to lozeczko od Bardotki !! Ale jest jedno, ktore podoba mi sie jeszcze bardziej : http://www.tuttibambini.co.uk/index....products_id=63

Eudaimonia,Pola,OliviaoO, Zebra,Pysiamn,PatkaM,Ula martwie sie bo powiedzial, ze NARAZIE nie dostrzegl zadnej choroby i ze trzeba to obserwowac.Do tej pory rozwijala sie wrecz ksiazkowo, a tu nagle okazuje sie, ze od ostatniej wizyty powinna byc wieksza (w 28tc - 1100, a w 32 tylko 1550 - to zdecydowanie za malo ) Moj lekarz, to jeden z najlepszych specjlaistow w kraju i mam do niego zaufanie.Wlasciwie nie wiem po co ide do 2, ale po prostu musze to skonsultowac, bo mi to nie da spokoju
Biodra bola potwornie - kolejna noc do tylu do tego spojenie lonowe i od wczoraj jeszcze wiezadla... auuuuu

Piękne to łóżeczko
Też mi się ono bardzo podoba a znalazłam je gdzieś wcześniej (to chyba to samo) z dodatkami:
Stary 2009-12-01, 10:47   #4401
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Piękne to łóżeczko
Też mi się ono bardzo podoba a znalazłam je gdzieś wcześniej (to chyba to samo) z dodatkami:
Stary 2009-12-01, 10:51   #4402
aldii
Zakorzenienie

Lila to co znalazlas jest bardzo podobne.A jaka cena ? Tamto tez jest w calym zestawie dostepne Mozesz obejrzec zestawy na stronce : http://www.tuttibambini.co.uk/
Stary 2009-12-01, 10:57   #4403
pola25
Zakorzenienie

co kupujecie TŻ-tom na mikołajki?
Stary 2009-12-01, 11:06   #4404
ula 87
Zadomowienie

od Agape:
Czujemy się dobrze - poród nie taki straszny , ale o tym napisze na wizazu . Ola wszystkie wyniki badań które jej robią ma dobre , więc jest dobrze . Teraz przechodzi żółtaczke fizjol. więc dlatego wychodzimy jutro . Trochę z niej tadek niejadek , ale już nad tym pracuje. Musi dużo jeść żeby waga jeszcze bardziej nie spadła. Zapomniałam- 48cm , 2320g po porodzie"

ucałowałam ją od nas wszystkich

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-01, 11:09   #4405
agusiamatyldka
Raczkowanie

pola25 mi sobie nie kupujemy nic pewnie kupimy wspolnie dla Krzysia

ja dzis mialam sen dziwny, snilo mi sie ze moja mama przyniosla na rekach bociana do domu j jakis slaby taki byl , i spal sobie na lozku zwiniety w kulke jak pieski oczywiscie odpalilam sennik i podobno bocian sie sni na nowego dzdziusia-nie wpadlabym na to

a z tym bocianem to pewnie tez dlatego mi sie snilo ze moja mam ma fiola na pkt zwierzatek a szczegolnie pieskow, wlasnie wczoraj mowila ze jest mautki dalmatynczyk do oddania za darmo, kobieta go nie sprzedala a mieszka w bloku i go bedzie musiala uspic...jakby ktoras z mamus slyszala ze ktos chce takiego pieska z okolic Krakowa to piszcie-moze uda sie muz anlezc domek
Stary 2009-12-01, 11:12   #4406
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
od Agape:
Czujemy się dobrze - poród nie taki straszny , ale o tym napisze na wizazu . Ola wszystkie wyniki badań które jej robią ma dobre , więc jest dobrze . Teraz przechodzi żółtaczke fizjol. więc dlatego wychodzimy jutro . Trochę z niej tadek niejadek , ale już nad tym pracuje. Musi dużo jeść żeby waga jeszcze bardziej nie spadła. Zapomniałam- 48cm , 2320g po porodzie"

Spora Dziewczynka.fajnie,że wszystkie wyniki dobre.
Stary 2009-12-01, 11:16   #4407
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

ULA dzieki na info

czekamy na Agape i malenstwo

Pola, ja jakos zapomnialam o Mikolajkach, no ale skoro przypomnialas to czuje sie w obowiazku cos wykombinowac

AgusiaMatyldka bociek slaby, spi i zbiera sily na porod
Stary 2009-12-01, 11:32   #4408
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
od Agape:

ooo...rzeczywiście malutka całkiem już duża, wygląda na to że wszystko OK skoro jutro wychodzą już nie mogę się doczekać dokładniejszego opisu i zdjęć pierwszej kruszynki

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

aha... a moja ginka w ogóle mi nie podaje wagi małego-tylko go ostatnio mierzyła, pytałam o wagę ale powiedziała, że na tym etapie to może być różnie i nie ma to większego znaczenia, jeśli ona widzi, że wszystkie narządy i wszystko jest OK, bo dzieci są różne. Powiedziała, że wagę będzie sprawdzać bliżej porodu.
Stary 2009-12-01, 11:33   #4409
aldii
Zakorzenienie

Cytat:
od Agape:

fantastyczne wiesci.Aga czekamy z niecierpliwoscia na Ciebie i Ole - no i foteczki malutkiej
Ula za wiesci
Stary 2009-12-01, 11:46   #4410
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Powiedz o wszystkim lekarzowi. O tych bólach i skurczach. Ja jak zaczełam ćwiczyć na SR to nagle i skurcze od tej pory się pojawiły. Lekarz kazał łykać no-spę 3 razy dziennie, ale dzisiaj jak pójde to muszę powiedzieć, że czasami to nic nie daje... Łyknij no-spę albo zadzwoń do gina A generalnie nam na SR mówili, że jak jest więcej niż 10 skurczy na dobę to trzeba się wybrać do szpitala...

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
co kupujecie TŻ-tom na mikołajki?
My nic nie kupujemy Mamy swojego Mikołajka w brzuszku o to nam styknie

Cytat:
od Agape:

To nawet nie aż taka malutka długaśna ale chudziutka Jejku ale ma fajnie, że to już za nią

Dominiś - 20.05.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości