Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-01, 13:00   #2491
Kakusia
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kakusiu przytulam Cię mocno
Co do rodziców i brata... Brat owszem by to przyjął do wiadomości, ale na krótki okres czasu, NIESTETY...
Rodzice hmmm już im to ostatnio powiedziałam, podczas kłótni ( z nimi się normalnie nie rozmawia) i jak grochem o ścianę, NIESTETY... Brat jets dobry szefem i mam to zapamiętać, a jak się zgodziłam u niego pracować to mam być na każde zawołanie- ich słowa... Rozmowy nic tu nie zdziałają...
Zgadnij normalnie nie wierzę w to! a oni nie rozumieją, że Ty teraz powinnaś dbać o siebie? wypoczywać? nie przemęczać się? ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale kobieta w ciąży na każde zawołanie? niieeee Ty weź postaw na swoim! Nie dociera do nich mówisz? Więc nie rozmawiaj z Nimi. Ale stój twardo przy swoim. Znowu będą wołali wieczorem? nie idź, będą się drzeć -ich sprawa, będą pytać - powiesz, że już im to wyjaśniłaś i nie będziesz się powtarzać. Nie masz 5 latek, żebyś musiała się słuchać rodziców, a brat skoro Twój szef to traktuj Go jak każdego innego szefa - pracujesz, bo chcesz, bo masz siły, ale obowiązują pewne przepisy, w ciąży tymbardziej, więc niech będzie uczciwym szefem! Mówie Ci postaw się teraz bo potem będziesz miała 4-5miesięczne dziecko - kiedy skończy się macierzyński - nie daj Boże będzie miało kolkę ale przecież Ty będziesz musiała być na Jego zawołanie... Musisz być stanowcza i w stosunku do rodziców też, muszą zrozumieć, że jesteś już dorosła i sama decydujesz o swoim życiu.

Aldii czy ja muszę wchodzić na styczniowy wątek żeby się dowiedzieć o Twojej dzidzi? Mam nadzieję, że nie stresujesz się bardzo, dzidzia napewno jest zdrowa Moja mama strasznie się martwiła kiedy się urodziłam i zamiast przybywać ja zaczęłam tracić na wadze, a i tak drobna się urodziłam, to dopiero był stres! Zobaczysz że bedzie ok, jestem tego pewna.

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-01 o 13:15
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 13:14   #2492
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Co do rodziców i brata... Brat owszem by to przyjął do wiadomości, ale na krótki okres czasu, NIESTETY...
Rodzice hmmm już im to ostatnio powiedziałam, podczas kłótni ( z nimi się normalnie nie rozmawia) i jak grochem o ścianę, NIESTETY... Brat jets dobry szefem i mam to zapamiętać, a jak się zgodziłam u niego pracować to mam być na każde zawołanie- ich słowa... Rozmowy nic tu nie zdziałają...
Jak oni tak wrednie to bym nie odbierała od nich telefonu POZA godzinami pracy [jakieś trzeba ustalić, jeśli to jeszcze nie jest zrobione], albo już na chama przyniosła im L4
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 13:23   #2493
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenko, hihi rozumiem, że zajęć nikt nie odwołał??
Gorzej... miałam na 10.00 seminarium, pojechałam i czekałam z koleżankami do 12.00!! A nasz promotor o 12.00 wyszedł i powiedział, że już nas nie przyjmie i żeby jutro o 9.00 przyjść!! Chyba go pogrzało, na pewno nie pójdę... Idę za tydzień na 10.00 znowu. Pewnie nieźle mnie objedzie, ale mam to w nosie. Jak byście go zobaczyły... On jest beznadziejny, nie mogę już na niego patrzeć.

Mpik82, fajnie, że oboje jesteście zdecydowani.. My też w tym cyklu będziemy się starać i to chyba już niedługo. Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę clo. Będę je brała przez 5 dni, a potem od razu staranka, bo nie wiadomo kiedy owu się pojawi, może być bardzo szybko. Miałam iść do lekarza na monitoring, żeby to sprawdzić, ale jednak w tym miesiącu sobie odpuszczam, nie chcę wiedzieć kiedy jest owu i myśleć o tym cały czas... inaczej się nigdy nie wyluzuję A za was trzymam kciuki

Kakusia, ale szkoda

Cytat:
Sytuację masz trochę niefajną z nimi, ale chyba tylko uporem coś tu zdziałasz, nie daj się po prostu... A tak w ogóle to musisz z bratem pracować? Przepraszam, jeśli za bardzo wypytuję.

Dziewczyny, ale jestem wkurzona tą sytuacją na uczelni:/
Stary 2009-12-01, 13:36   #2494
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Lenko - u mnie podobnie tez niedługo staranka,, nie wiem kiedy będzie owu, kiedy tez @... bo jak rzuciłam tabletki anty to mi się cykl tak rozregulował, ze ostatnio na @ czekałam 50 dni.. okres dostałam dzięki Luteinie,,, na razie jej nie biore zobacze, czy okres przyjdzie sam, czy znów trzeba będzie go wywołać.. hm.. mam nadzieje, ze przyjdzie sam tak za dwa dni Pozdrawiam
Stary 2009-12-01, 13:39   #2495
aldii
Zakorzenienie

Kakusia nie chce zasmiecac straczkowego - ale dziekuje Ci
Zgadnij podpisuje sie calkowicie po dtym co napisala Ci Kakusia !!!!! nic dadac, nic ujac...
Stary 2009-12-01, 13:44   #2496
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Mpik82, to trzymam kciuki, żeby @ była jak najszybciej, sama czekałam 53 dni...

aldii, zapomniałam napisać, że brzuszek cudny
Stary 2009-12-01, 13:55   #2497
aldii
Zakorzenienie

Lenka
Stary 2009-12-01, 14:28   #2498
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Tylko dziewczyny, ja się zaczęłam stawiać Tel nie odbieram to dzwoni na domowy i wtedy wkraczają rodzice!! Kiedy przyjeżdza brat to oni już po mnie idą i jak troczki stoją... Ciągle to samo...
To co Wy piszecie , ja to wszystko wiem, tylko czasem opadam z sił walcząc z trzema przeciwnikami

W mojej sytuacji pomoże tylko wyprowadzka i zwolnienie się z pracy... Liczę na to, że będzie kiedyś lepiej... Dzidzie będę mieć i ehhhhh cieszę się

Lenko, teraz w ciąży jestem, czekam ma macierzyński, wychowawczy i odchodzę
Ehh promotor ehhhh mój to się odzwywał raz na 2 m-ce i wejście do niego na konsultacje zajmowało 2 min... Facet porażka...

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Oczywcie zapomniałam podziękować za cenne rady

Kakusiu Twoje powinnam wydrukować i codzinnie czytać w celu 100% utrwalenia

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 14:34   #2499
aldii
Zakorzenienie

Zgadnij a co o tej sytuacji sadzi twoj TZ ? On nie moze sie za toba wstawic i ryknac porzadnie na twojego brata ??
Stary 2009-12-01, 14:39   #2500
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko dziewczyny, ja się zaczęłam stawiać Tel nie odbieram to dzwoni na domowy i wtedy wkraczają rodzice!! Kiedy przyjeżdza brat to oni już po mnie idą i jak troczki stoją... Ciągle to samo...
To co Wy piszecie , ja to wszystko wiem, tylko czasem opadam z sił walcząc z trzema przeciwnikami

W mojej sytuacji pomoże tylko wyprowadzka i zwolnienie się z pracy... Liczę na to, że będzie kiedyś lepiej... Dzidzie będę mieć i ehhhhh cieszę się

Oczywcie zapomniałam podziękować za cenne rady

Kakusiu Twoje powinnam wydrukować i codzinnie czytać w celu 100% utrwalenia
Kochana ja na Twoim miejscu drzwi do pokoju bym nie otworzyła niech sobie stoją niech się drą niech krytykują... Po paru - parunastu takich ignoracjach - zrozumieliby, że nie to znaczy nie.
A czy Twój mąż to nie wkracza do akcji kiedy Ciebie wołają? Powinien być teraz Twoim strażnikiem i jak lew chronić dostępu do Ciebie! Jeju tak się zdenerwowałam, że gdyby nie to, że mieszkasz jakieś 500km ode mnie to wparowałabym do Ciebie i trochę popyskowała Ja czuję, że oni nawet jak będziesz na macierzyńskim to będą wymagali żebyś była na każde zawołanie! Nie poddawaj się tylko walcz o spokój Twojej rodziny. Nie rób nic dla świętego spokoju

Nasza Córunia

Stary 2009-12-01, 14:42   #2501
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Zgadnij a co o tej sytuacji sadzi twoj TZ ? On nie moze sie za toba wstawic i ryknac porzadnie na twojego brata ??
J hmmm on nie chce się wtrącać... Chce być dobrym zięciem... Mówi to samo co Wy... ale żeby się wstawić hmmm będzie siedział cicho i nic nie powie... ostatnio była kłotnia ja/rodzice i nie chciał wnikać, choć mówił później mi swoje zdanie na ten temat...

Czasem to mi ręce opadają...

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2009-12-01 o 14:47
Stary 2009-12-01, 14:46   #2502
kretencja
Zakorzenienie

Kakusia, współczuję. Co do grzebania, to jak nam umarła pierwsza szczura, włożyliśmy ją w tekturowe pudełko, mąż kupił rękawice ogrodowe i saperkę, to już początek zimy był, trzeba było w twardej ziemi wykopać całkiem solidny dół. Poszliśmy na taki mało uczęszczany skwer za osiedle i zakopaliśmy ją pod brzozą. Pod tą samą brzozą zakopaliśmy drugą jak umarła, niecałe pół roku później. Po pierwszym kopaniu nie było śladu, ziemia się sama jakoś tam ułożyła. Sądzę, że obie nadal tam leżą.
Pochowaj go w takim miejscu, żebyś mogła go odwiedzić, jeśli będziesz miała ochotę. Pamiętaj, że dół musi być głęboki, żeby nad pudełkiem pozostało jeszcze minimum z 15 cm do zasypania. Żeby jakiś pies łatwo nie wykopał.
Trzymaj się kochana.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 14:47   #2503
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Kochana ja na Twoim miejscu drzwi do pokoju bym nie otworzyła niech sobie stoją niech się drą niech krytykują... Po paru - parunastu takich ignoracjach - zrozumieliby, że nie to znaczy nie.
A czy Twój mąż to nie wkracza do akcji kiedy Ciebie wołają? Powinien być teraz Twoim strażnikiem i jak lew chronić dostępu do Ciebie! Jeju tak się zdenerwowałam, że gdyby nie to, że mieszkasz jakieś 500km ode mnie to wparowałabym do Ciebie i trochę popyskowała Ja czuję, że oni nawet jak będziesz na macierzyńskim to będą wymagali żebyś była na każde zawołanie! Nie poddawaj się tylko walcz o spokój Twojej rodziny. Nie rób nic dla świętego spokoju
Kakusiu on się nie odezwie... Sytauacja: trzeba jechać wieczorem przyprowadzić auto... To już jest poza godzinami mojej pracy... Ja mówie: NIE JADĘ... Tata(załatwia bratu sprawy): J.... słuchaj choć pojedziemy przyprowadzimy auto... Co mówi J: OK...
Tyle razy mu mówiłam, że jak ja mu mówie NIE, że ma NIE jechać, to on i tak jedzie i później mówi: a co miałem zrobić??
Tylko, że ja wtedy jestem ta zła, a wszyscy w koło są cudowni...

Jeszcze godzinka i wstawiam obiad Ciekawe co mi wyjdzie

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2009-12-01 o 14:49
Stary 2009-12-01, 14:57   #2504
aldii
Zakorzenienie

Zgadnij przepraszam Cie, ale Twoj TZ to cipa, a nie facet Jak rodzina widzi, ze nie masz oparcia nawet w mezu, to nic dziwnego, ze tak sie zachowuja
Stary 2009-12-01, 14:58   #2505
Kakusia
Zakorzenienie

Zgadnij no to faktycznie z Twoim J to też nieciekawa sytuacja. Bo On nie chce być wrednym zięciem... Ale musisz Mu przetłumaczyć, że na drugi raz jak będzie taka sytuacja, powinniście razem wspólnie zadecydować bo jesteście rodziną. I jeśli J widzi, że stanowczo mówisz nie, to powinien grzecznie teścia przeprosić i wytłumaczyć, że zostanie z żoną.
Ciężka sprawa, faktycznie chyba najlepsze wyjście to wyprowadzka. Ale do tego czasu nie siedziałabym z założonymi rękami...

Kretencja - na szczęście tuż obok naszego osiedla jest las i rzeczka więc na pewno znajdę jakieś miejsce, tylko właśnie czym wykopać ten głęboki dół? my nawet nie mamy łopaty no bo po co w bloku pudełko się znajdzie, rękawice też mamy, tylko myślę jak wykopać dół. A muszę to zrobić odrazu? Po jakim czasie Wy pochowaliście swojego szczurka? w ten sam dzień?

Nasza Córunia

Stary 2009-12-01, 15:04   #2506
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe co by rodzice i brat powiedzieli na L4?? Oni wychodzą z założenia, że jak pracuje w rodzinie to muszę być dyspozycyjna 24/7 to skoro trzymamy się takich zasad to co by było z L4??

Lindsley, cytrusiki kupione??
U mnie święta też będą miały w sobie nutkę inności w końcu to pierwsze święta jako małżeństwo Na szczęście do teściowej, na dzień dziesiejszy, nie będziemy jechać więc wielka ulga uffffffffffffffffffffffff fff
Ja bym powiedziała bratu, że jeśli Ci nie da spokoju i nie ograniczy pracy to przyniesiesz L4 i nie będziesz pracować.

Kupiłam 4,5kg pomarańczy (promocja w carrefourze była) i 4l soku pomarańczowego. Coś czuję, że moja dzidzia będzie miała w nosie mleczko i zażyczy sobie soczek pomarańczowy
Cytat:
Z internetu, ale stronki nie pamiętam...
Wierszyk super... Też myślałam o plagiacie ale może coś jeszcze poszukam
Cytat:
Lindsley ja chyba przeoczyłam gdzieś, że poczułaś już kopniaczka... A tą całą rybkę czułaś? czy odrazu pukanie?
Rybka była co jakiś czas i nadal jest ale tak delikatnie. A kopniaczków było do tej pory tylko kilka. W sb rano i w ndz po południu...
Cytat:
Zdam szybko relacje z wczorajszych konsultacji - nie miałam czego się bać
To super...
Cytat:
A teraz taka smutna wieść Mój Pimpuś umarł
Oj przykro mi bardzo Co się z tymi waszymi zwierzaczkami dzieje? Piesek mojej mamy też był w weekend jakoś osowiały znów i smutny

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Paznokcie mozna malowac - to nie szkodzi dzidzi
Lindsley potwierdzam z mandarynkami.
Lindsley,Zgadnij brzusia slodkie i taaaakie malenkie Zaraz dla kontrastu wrzuce swojego olbrzyma
O paznokciach to słyszałam żeby nie malować przed porodem bo to wtedy mogą po nich ocenić czy coś się dzieje. Ale bezbarwnym można
Dla Ciebie maleńkie a dla nas taaakie duże Ale niedługo będziemy miały takie jak Twój. A z pępkiem to coś czuję, że też niedługo będę miała na wierzchu bo mnie ciągle swędzi
Cytat:
Ja to chyba już dawno bym tam nie mieszkała... A macie już jakieś plany na wyprowadzkę? Może warto się za czymś rozejrzeć i się wyprowadzić, iść na L4, macierzyński i wychowawczy jak masz taką możliwość. Bo faktycznie jak będziesz mieszkać z rodzicami to mimo, że będziesz na macierzyńskim to i tak każą Ci pracować a tak na prawdę za darmo, bo przecież ZUS będzie płacił a nie Twój brat Uciekaj stamtąd jak najszybciej bo Cię wykończą...
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
zobacze, czy okres przyjdzie sam, czy znów trzeba będzie go wywołać.. hm.. mam nadzieje, ze przyjdzie sam tak za dwa dni Pozdrawiam
No to życzę, żeby przyszła jak najszybciej i żebyście mogli zacząć staranka

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 15:15   #2507
kretencja
Zakorzenienie

Tak, w ten sam dzień z tego co pamiętam. Nie chcieliśmy, żeby się zaczął rozkładać. Kupiliśmy saperkę. Powinnaś dostać w sklepie ogrodniczym lub dużym sklepie typu Castorama. Nie jest to duży wydatek, a wystarczy żeby wykopać taki dół. Mąż się trochę namachał, ale dało radę.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-01, 15:17   #2508
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała bratu, że jeśli Ci nie da spokoju i nie ograniczy pracy to przyniesiesz L4 i nie będziesz pracować.

Kupiłam 4,5kg pomarańczy (promocja w carrefourze była) i 4l soku pomarańczowego. Coś czuję, że moja dzidzia będzie miała w nosie mleczko i zażyczy sobie soczek pomarańczowy

Rybka była co jakiś czas i nadal jest ale tak delikatnie. A kopniaczków było do tej pory tylko kilka. W sb rano i w ndz po południu...

Oj przykro mi bardzo Co się z tymi waszymi zwierzaczkami dzieje? Piesek mojej mamy też był w weekend jakoś osowiały znów i smutny
Lindsley dziękuję co do zwierzaczka
Ja w czwartek wybieram się do tesco - od 3 grudnia mają być pomarańcze za 1,99zł, więc też się obkupię. Bo dziś zjadłam ostatnią mandarynkę
Co do rybki wczoraj coś dziwnego czułam, ale później oddaliłam te myśli bo przecież to dopiero początek 15tc

Zgadnij - Lindsley ma rację - pogadaj stanowczo z bratem i rodzicami - jeśli nie dadzą Ci spokoju - przynosisz L4.

Kretencja a taka saperka to będzie w tesco?

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-01 o 15:19
Stary 2009-12-01, 15:18   #2509
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Dziewczyny dużo by tu gadać... Ehhhhhhhh

Jutro będę u ginki i zobacze co ona powie...

Lece odetchnąć przy okazji obierabnia ziemniaków...

Stary 2009-12-01, 15:54   #2510
kretencja
Zakorzenienie

Kakusia, czy w tesco to nie wiem. Raczej nie. A nie masz w okolicy sklepu typu Castorama, Practiker, Leroy Merlin? Bo to chyba raczej w takich... Może będzie się nazywać szpadel nie saperka... Ale powinien być na pewno metalowy do kopania takiej dziury...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-01, 16:10   #2511
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kakusia, czy w tesco to nie wiem. Raczej nie. A nie masz w okolicy sklepu typu Castorama, Practiker, Leroy Merlin? Bo to chyba raczej w takich... Może będzie się nazywać szpadel nie saperka... Ale powinien być na pewno metalowy do kopania takiej dziury...
mieszkam w małym mieście i największy taki sklep to tesco...
ale obok tesco jest sklep ogrodniczy, pewnie do 17 czynny więc zaraz się przejdę zobaczyć po ile tam mogą mieć coś takiego...
pudełko już naszykowałam... aż boję się Go podnieść zawsze energiczny a tu taki bezwładny będzie

Nasza Córunia

Stary 2009-12-01, 16:14   #2512
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenko, teraz w ciąży jestem, czekam ma macierzyński, wychowawczy i odchodzę
Ehh promotor ehhhh mój to się odzwywał raz na 2 m-ce i wejście do niego na konsultacje zajmowało 2 min... Facet porażka...
Zgadnij, ale na L4 mozesz pójść przeciez? Może to najlepsze wyjście:/
Stary 2009-12-01, 16:39   #2513
kretencja
Zakorzenienie

Kakusia, trzymaj się

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-01, 17:36   #2514
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kakusia, trzymaj się
dziękuję Ci Kretencja jakoś się staram
Byłam w ogrodniczym, ale zamknęli go 20min przed 17
no więc poszłam do tesco zobaczyć, ale nie było. Na dodatek tak się nagle źle poczułam, że ledwo do domu wróciłam zaczął mnie brzuch boleć, było mi niedobrze i słabo... Jak się doczołgałam do domu do strasznej biegunki dostałam teraz ciut lepiej ale jeszcze brzuch pobolewa i strasznie osłabłam... idę się położyć.

A Pimpusia chyba będziemy musieli jutro zakopać... no chyba, że TŻ jak wróci to znajdzie jakieś ostre narzędzie w domu, żeby wykopać dół w ziemii...

Nasza Córunia

Stary 2009-12-01, 18:48   #2515
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu
Może szybko szłaś?? Ja raz miałam przyjemność iść z mamą na spacer i to było na początku moich spacerów, czyli wersja na starunkę... Boziu, jak ona grzała... Myślałam, że brzuch będę zbierała za sobą Więcej tego ryzyka nie podejmowałam wolałam iść sama z psem
Lenko, jutro będzie widomo czy L4 będzie czy nie...

Rybka się udała

Mykam do sklepu, muszę odreagować i pewnie przytaszczę cole

Stary 2009-12-01, 18:53   #2516
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusiu
Może szybko szłaś?? Ja raz miałam przyjemność iść z mamą na spacer i to było na początku moich spacerów, czyli wersja na starunkę... Boziu, jak ona grzała... Myślałam, że brzuch będę zbierała za sobą Więcej tego ryzyka nie podejmowałam wolałam iść sama z psem

Mykam do sklepu, muszę odreagować i pewnie przytaszczę cole
No powiem Ci Zgadnij, że szłam szybko bo chciałam zdąrzyć przed 17... ale czemu do tego ta rewolucja żołądkowa?

Jaką rybkę robiłaś?

Ty też masz z tą colą? Jeju ja w ciąży mam coś manię na colę a przecież wiem, że ona taka niezdrowa już TŻtowi obiecałam, że do końca roku nie kupię coli ale nie wiem czy wytrzymam

Nasza Córunia

Stary 2009-12-01, 18:57   #2517
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
No powiem Ci Zgadnij, że szłam szybko bo chciałam zdąrzyć przed 17... ale czemu do tego ta rewolucja żołądkowa?

Jaką rybkę robiłaś?

Ty też masz z tą colą? Jeju ja w ciąży mam coś manię na colę a przecież wiem, że ona taka niezdrowa już TŻtowi obiecałam, że do końca roku nie kupię coli ale nie wiem czy wytrzymam
Ja na początku ciąży byłam anty-colowa, teraz tez nei mam ogromnej ochoty, ale chyba już z przywyczajenia kupię

Rybka z pieranika z pieczarkami i na to ser

Rewolucja żołądkowa to nie wiem po czym, ale ból brzucha to właśnie może być przez spacer... U mnie jeszcze się to objawiało twardym brzuchem...

Mykam

Stary 2009-12-01, 19:04   #2518
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na początku ciąży byłam anty-colowa, teraz tez nei mam ogromnej ochoty, ale chyba już z przywyczajenia kupię

Rybka z pieranika z pieczarkami i na to ser

Rewolucja żołądkowa to nie wiem po czym, ale ból brzucha to właśnie może być przez spacer... U mnie jeszcze się to objawiało twardym brzuchem...
ale jaki rodzaj rybki?

Mama moja mówi, że ten ból brzucha + biegunka to mogłam z nerwów dostać

Ja też już powoli schodzę, TŻ już w drodze do domu, będzie za godzinę, więc muszę ziemniaki ugotować.
Pa!

Nasza Córunia

Stary 2009-12-01, 19:13   #2519
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusiu on się nie odezwie... Sytauacja: trzeba jechać wieczorem przyprowadzić auto... To już jest poza godzinami mojej pracy... Ja mówie: NIE JADĘ... Tata(załatwia bratu sprawy): J.... słuchaj choć pojedziemy przyprowadzimy auto... Co mówi J: OK...
Tyle razy mu mówiłam, że jak ja mu mówie NIE, że ma NIE jechać, to on i tak jedzie i później mówi: a co miałem zrobić??
Tylko, że ja wtedy jestem ta zła, a wszyscy w koło są cudowni...
Wiem po sobie, ze też teściom ciężko mi odmówić. Poza tym wszystkie tak "naskakujecie " na Marcelke a ja chyba jestem w stanie sobie takie sytuacje wyobrazić i nie tak łatwo buntować sie przeciwko rodzinie, w końcu to jednak rodzina, ja np. do taty rzadko "podskakuje".
Marcelko powodzenia

Przyszły moje testy owulacyjne, nie myślałam, ze są takie maleńkie, już w tym m-cu zrobie i zobacze co tam u mnie w środku słychać.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 19:29   #2520
virginia
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,
można do Was dołączyć?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości