|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cześć. Trudno za wami nadążyć! Mamaidy!!! Czy ja dobrze zrozumiałam, że porody na dobre się zaczęły??? Cieszę się że Agape i córeczka mają się dobrze.
Dołączam się do mamusiek, którym wróciły młdości. Boli mnie wszystko od bioder po brzuch, zwłaszcza wieczorem... Ide zrobić sobie herbatkę |
|
|
|
#4472 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pozniej jak brat juz nie dostawal bo to chyba tylko do ktoregos wieku sie dostawalo. To niestety musialam sie z nim dzielic moja paczka......i bardzo tego nie lubialam....... ![]()
|
||
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was..
![]() Cytat:
![]() mamaidy - dobrze że się uspokoiło, ale chyba już niedługo będziesz w dwupaku ![]() majkela12 - ale miałaś przejścia, taka tragikomedia dobrze że wszystko skończyło się pomyślnieBubiGirl - gratuluję udanej wizyty ![]() pola25 - ja mam nieco skróconą szyjkę i gin pozwolił mi ćwiczyć, powiedział tylko że jak w czasie ćwiczeń zaczną się skurcze to mam sobie darować.. Ostatnio ćwiczyłam (bez zbytniego wczuwania się) i było OK Co do bonów na święta to ja już dostałam, całe 850zł xmila - gratuluję udanej wizyty ![]() fleurdelacour - to nieciekawe wieści... a co może oznaczać zaleganie moczu w nerce??? ***** Co do mycia owoców i innych to ja właśnie zawsze je mocno szoruję przed jedzeniem , mam od początku ciąży taki nawyk bo nie chorowałam na toksoplazmoze i stąd mam taką manię czystości Nie pomyślałam tylko - ja głupia- że te skórkowe też trzeba
|
|
#4474 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie jakos tak te paczki byly do 16 lat. A ze moj brat jest 7 lat starszy ode mnie to przez te 7 lat musialam sie z nim dzielic.......
|
|
|
|
#4476 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wałśnie zerknełam sobie na pasek na dole kto czyta nasz wątek i początkowo myślałam, że się pomyliłam
![]() Jesteśmy podczytywane przez dużo nieznanych mi z tego wątku osób Dziewczyny może tak sie ujawnicie?? ![]() miss.didi kopea bubusiek 23 pistacja 125 Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2009-12-01 o 19:24 |
|
|
|
#4477 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() moj Tz na szczescie tez dostal grudniowy bonusik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a z tym moczem to juz ok? u mnie krzyzykow nie stawiaja, ale sama sobie postawilam na podstawie notatek i Niunka pieknie sie miesci ![]() Cytat:
i czekamy na niedzielne zdjecia![]() Cytat:
a ja dzis mialam wizyte u poloznej. zmierzyla mi brzuchol ta swoja miarka, posluchalismy serducha. mala juz sie odwrocila i glowka podobno jest dosc nisko, czyli szykujemy sie do wystrzalu
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przeważnie jestem na wątkach starających się ( na moim poprzednim wątku ) i każdej wizazance z osobna kibicuję nie ujawaniam się bo boję sie , że mogę być negatywnie odebrana( już kiedyś miałam akcje z fluidkami ) , ale jestem tak emocjonalnie związana z tym forum że nie mogę tak z nim zerwać no dobra ,ale się rozpisałam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
witam
ale dzisiaj nieładny dzień, pada i pada.. w szkole żartowałam sobie z dziewczynami, obym tylko przed piątkiem nie urodziła bo muszę lekcje na praktykach poprowadzić a jak przyszłam do domu to gdzieś koło 17 miałam takie ćmiące bóle w dole brzucha jak na okres i uczucie napięcia.. pierwszy raz w sumie. Położyłam się, o 17 akurat łykałam fenoterol, usnęłam ( ) i jak się obudziłam to już było ok Malutka musi jeszcze siedzieć w brzuszku Za tydzień idę na wizytę, ciekawe co mi gin powie. Aktualnie Mała wepchnęła mi chyba coś (nóżkę chyba ) pod żebro
|
|
|
|
#4480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oznacza niedroznosc tego przewodu ktory odprowadza siusiu do pecherza. leczenie zalezy od tego co powoduje taka niedroznosc. jak jakies zapalenie bakteryjne to antybiotyki. jak wada wrodzona to operacja.
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
xmila
youyou współczuję zatrucia I ja też ------------------ Już po wizycie, dzisiaj normalnie szok- pustki. Chyba wszystkie babki poszły rodzić, a ja weszłam z marszu ![]() U nas wsio ok. Mały 2983g a mamusia +11 kg ( z czego znowu prawie 4kg w ciągu miesiąca ) Ale jesteśmy zdrowi i pozamykani, tylko szyjka mi się skróciła z 3cm na 2cm i te kłucia to na tym etapie normalne. Z 2 tyg mam odstawić wszystkie leki no i jak nie będzie niespodzianek to widzimy się z ginkiem przed świętami ostatnie usg i badańka do szpitala. Powiedział, że mam zrobić sobie ten wymaz na paciorkowca, ale ja nie wiem o co chodzi???? jak to się robi?????
|
|
|
|
#4482 | |
|
BAN stały
|
Agape007+GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
chyba jednak Ola nie stala sie Grudnioweczka....Ja chyba bede nastepna.... Witajcie ![]() ja ostanio woogle nie wchodze na neta..bo zle sie czuje.wszytsko mnie boli... czuje jak bym maila zaraz urodzic....![]() Co wam jeszcze powiem to zmienilsmy imie Ostatecznie mam nadzieje na EMILIA MAGDALENA ![]() buziaki |
|
|
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i oby tak dalej w końcu to już neidługo...Madzik i Dla Was
|
||
|
|
|
#4485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
he he he za to u mnie może troche mniej ale braku nie ma, więc sny moge mieć o porodzie
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zawsze mozna się też wygadać a my zawsze pomocne i do plotek wiecej babek zawsze tak wiec dziewczyny nie wstydzić się tylko ujawniać |
|
|
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wymyslilam co kupie mezowi na mikolaja. Chcialabym dzidziusiowe body lub pajacyk albo spiochy z jakims fajnym napisem typu : Kocham mojego tatusia albo najfajniejszy tata na swiecie. Wlasnie przeszukuje allegro ale zbytnio nic nie moge znalezc. Mam prosbe, jakby ktoras z was miala namiary na cos takiego to prosze o linki
|
|
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to pewnie mało przydatna informacja
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia ja też miałam takie kopniaki i prężenia, ze myślałam, ze jest w poprzek ułorzony a tu an usg okazało się, ze już główką w dół jednak
![]() Gosbaj ja niestety też nie pomogę, bo mam takie coś również z lumpka... pamiętam, że kiedyś któraś wrzucała linka z takimi bodziakami ale nie wiem która... |
|
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Ok juz chyba znalazlam
dzieki dziewczyny za chec pomocy
|
|
|
|
#4492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/search.php...t=1&category=0 |
|
|
|
|
#4493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no i jak mnie tak zebra bolaly 2 tyg temu, to wlasnie wtedy sie przekrecala Moja Natalka dzis jakas super-hiper aktywna jest. az sama sie dziwie co jest, bo przewaznie to leniuchuje
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-12-01 o 21:16 |
|
|
|
|
#4494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale pospałam...
Wymasowałam sobie stópki i położyłam na chwilę w oczekiwaniu aż wyschną i mi mężuś nasmaruje kremem na opuchnięcia... No i się obudziłam po godzinie... Cytat:
Tyle, że ja mam już 17 kg na plusie ![]() Cytat:
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila
![]() Fleurdelacour to zaleganie moczu w nerce, to to samo co reflux ?? Kamyczku zobaczymy co mi bedzie mowil na nastepnej wizycie ![]() Youyou ja myje i sparzam jeszcze Majkela wow prawie 3kg tylko 3 tyg. roznicy a moja Lu o polowe mniejsza ![]() Bardotka na SR babeczka opowiadala o pomiarach po porodzie i co sie na poczatku bada u dzidzi.Troche o szczepionkach i pielegnacji.Na nastepnym spotkaniu ma byc o karmieniu piersia Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-01 o 21:38 |
|
|
|
#4496 |
|
Raczkowanie
|
Samotny wieczór przed kompem, ale mąż pod telefonem.
Dziewczyny jeszcze raz Wam dziękuję YouYou ale bidulko się wymęczyłaś, mam nadzieję, że już lepiej Xmila gratulacje po wizycie, ale dzidziuś duży. Super, że wszystko ok Majkela fiu, fiu synek to już naprawdę dorodny i super, że jest ok Kamyku no to fajnie, że się odstawiłaś. Ja w pierwszej ciąży poszłam zrobić włosy przed porodem, ponad tydzień przed terminem i za trzy dni urodziłam z nowymi włoskami. To dobra sprawa, bo po porodzie nie miałam kompletnie czasu na takie wyjście (karmienie). Pokaż się!Zeberko to chyba T wyrokowałaś, że ja następna, ale ja coś czuję, że raczej nie. nie wiem czemu. Pola co do tych skurczy to ja myślałam, że to już bo to były takie jak przy pierwszym porodzie. Taki nagły ból w dole brzucha jakby bardzo bolesna miesiączka i twardniejący brzuch. Przy pierwszym porodzie to one się strasznie szybko nasilały, a tu nie, więc gdybym nie miała mieć tej cesarki to bym chyba jeszcze czekała ze szpitalem aż będą częściej. Chociaż to przed terminem, to bałam się i naprawdę po tym bólu byłam pewna, że to już. Na szczęście się pomyliłam |
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, w końcu udało mi się nadrobić 2 dni nieobecności
Agape - fajnie, że już jutro wychodzicie do domku, czekamy na zdjęcia lila - dobrze, że już jesteście w domku i trzymajcie się dzielnie gooha - dobrze, że kontrola ZUS już za tobą aldii - z mała pewnie tak jak piszą inne mamuśki jest wszystko w porządku mamaidy - 36 tc to już bardzo dobry czas. Pewnie będziesz następna po Agape BubiGirl, xmila, majkela - z okazji dobrych wizyt i wynikówyouyou - ![]() Ja tam w życiu nie myłam mandarynek i bananów olivia - pewnie za bardzo się przemęczyłaś, bo jak sama piszesz później już było ok. A czemu tak myślisz, czy coś się niepokojącego dzieje ![]() Cytat:
Kamyku - czekamy na zdjęcia w nowej fryzurce Jeżeli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam, ale było sporo do przeczytania ![]() Dzisiaj rano byłam na badaniach i stwierdzam, że przez 3 tygodnie brzuś mi urósł, bo nie było mi łatwo trafić siuśkami do pojemnika ![]() W czwartek mam usg (oby się okazało, że synuś jest na nietoperka ) i wizytę u mojej gin, więc w końcu pójdę na zwolnienie. Mam tylko nadzieję, że zdążę sie nim nacieszyć, bo tż ciągle kracze, że do 10 stycznia to ja chyba nie dotrwam (ale to tylko krakanie, bo nie mam jakiś niepokojących objawów)
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Raczkowanie
|
Addicted to wizaz to trzymam kciuki za badania i wizytę z usg. Na synka to już chyba czas żeby był nietoperkiem. Choć wiadomo, że jak już rodziłaś to może jeszcze nie być i też ok.
|
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Z tym body to można jeszcze tak wykombinować żeby kupić czyste białe i dać żeby nadruk zrobili, tak jak na koszulkach
![]() Ja mam z napisem "If you think I'm cute you should see my daddy" i jeszcze jedno ale nie pamiętam jaki napis... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

, lubię firmy gdzie robi się paczki dla dzieci to takie miłe, u was z tego co piszesz pakiet socjalny jest bardzo rozbudowany tylko pozazdrościć
Pozniej jak brat juz nie dostawal bo to chyba tylko do ktoregos wieku sie dostawalo. To niestety musialam sie z nim dzielic moja paczka......i bardzo tego nie lubialam.......
dobrze że wszystko skończyło się pomyślnie

a potem tez jeszcze raz już nie wiem czym... no i jeszcze ta biegunka do tego 

a mamusia +11 kg ( z czego znowu prawie 4kg w ciągu miesiąca
jak to się robi?????

czuje jak bym maila zaraz urodzic....