Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-01, 14:27   #4441
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Eudaimonia wyślij mi na PW dopiszę i odeśle Ci liste z innymi mamusiami

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 14:40   #4442
bardotka_a
Wtajemniczenie

Aldii wiem ,że ty teraz to się bardzo martwisz ale uważam, ze nie ma co panikować kiedyś słyszałam w tv, ze USG to nie waga i nie da się dokładnie zważyć dziecka a to chyba logiczne nie można podawać wagi z dokładnościa 100% no bo niby jak można dziecko zważyć nie smuć sie kochana ja mam przeczucie, że wszystko będzie ok

mamaidy trzymaj się

Co do tego łóżeczka już się na nie napaliłam ale boję się kupować w ciemno bo u mnie nie mam możliwośći go zobaczyć "na żywo"

Ja je widziałam już dawno w programie MTV Cribs u Magdy Femme i wtedy się w nim zakochałam i szperałam długo po internecie, żeby je znaleźć i chyba udało się
A tu fotki z programu
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 14:46   #4443
aldii
Zakorzenienie

Pola musisz zapytac gina.U nas szyjkowe cwicza tylko oddechy
Eudaimonia w wiekszosci szpitali jest teraz zakaz odwiedzic, wiec i zakaz porodow rodzinnych....
Stary 2009-12-01, 14:46   #4444
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Ja je widziałam już dawno w programie MTV Cribs u Magdy Femme i wtedy się w nim zakochałam i szperałam długo po internecie, żeby je znaleźć i chyba udało się
A tu fotki z programu
Ślicznie jest naprawdę
nie dziwięCi się że sięzakochałaś

Mąż pojechał mi podsteplować książeczki moją i rodzinną do mojej pracy...bo jutro idę z Kubą do ortopedy i musze mieć aktualne ubezpieczenie...nie mowiąc już o sobie że może się przydać

I miła niespodzianka....w personalnym dostał już BONY ŚWIĄTECZNE
500zł będzie za co szaleć

No i paczka DZIECIĘCA ze slodkościami dla Kubusia też jest ciekawe tylko czy w tym roku zje całą Kuba bo poprzedno to my ją podjadaliśmy

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-01 o 14:48
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 14:52   #4445
aldii
Zakorzenienie

Bardotka cudne jest to lozeczki i w ogole ten pokoik
Wiem, ze usg przeklamuje Ale wiem tez, ze bez potrzeby moj gin by nie zasugerowal, ze cos jest nie tak.To wielki autorytet w dziedzinie usg w kraju.Nawet jak ostatnio bylam w szpitalu, w innym miescie, to od razu wiedzieli kto mi ciaze prowadzi i sami powiedzieli ze jest the best.Jezeli do tej pory nic nie wykryl, to wierze, ze juz nic nie wykryje i ze po prostu moja malutka miala chwilowy kryzyc
Pysiamn super planujecie to wydac, na cos konkretnego, czy po prostu zaszalec ?

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-01 o 14:54
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 15:05   #4446
mamaidy
Raczkowanie

Przeczytałam wszystko i po prostu szok
AGAPE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !! Ale fajnie, że wszystko jest dobrze, bo szybcituko je wypisują!:roz a::roza :

Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków. Strachu się najadłam. Jak dostałam tych skurczy to po prostu taki stres, że pierwszy raz ucieszyłam się, że to CC. Lekarze to mówili, że spróbują zatrzymać poród, ale jakoś za bardzo nie bardzo nie będą się starać, bo już raczej donoszona ciąża. Wolę jednak poczekać ze względu na to , że córcia mała była na ostatnim usg, a tam mi nie robili.
Szyjki to już nie mam, uformowana do porodu, więc ciekawa jestem ile da się wytrzymać.

Lila to czekamy dalej, oby jak najdłużej

Soraya trzymaj się czekamy na wieści.

Aldii nie martw się na pewno córeczka jest zdrowa

Ula i Zebcia pięknie wyglądacie!!

Trzymam kciuki za wizyty

Proszę trzymajcie za moją jutro o 15. Jak będzie czas to jeszcze się odezwę, a na pewno będę Was podczytywać.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 15:10   #4447
aldii
Zakorzenienie

Mamaidy i za wizyte.Jakbys wyladowala na porodowce, to wyslij nam chociaz eska
Stary 2009-12-01, 15:10   #4448
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Jezeli do tej pory nic nie wykryl, to wierze, ze juz nic nie wykryje i ze po prostu moja malutka miala chwilowy kryzyc
W takim razie ja też wierze, że z małą Lu wszystko będzie dobrze

Pysiamn pewnie przyda się teraz taki zastrzyk gotówki, ciekawa jestem ile ja w tym roku dostane ale pewnie kiepściutko będzie, teraz już jestem mężatką i bede musiała podać dochody męża, lubię firmy gdzie robi się paczki dla dzieci to takie miłe, u was z tego co piszesz pakiet socjalny jest bardzo rozbudowany tylko pozazdrościć
Stary 2009-12-01, 15:23   #4449
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystko i po prostu szok
AGAPE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !! Ale fajnie, że wszystko jest dobrze, bo szybcituko je wypisują!:roz a::roza :

Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków. Strachu się najadłam. Jak dostałam tych skurczy to po prostu taki stres, że pierwszy raz ucieszyłam się, że to CC. Lekarze to mówili, że spróbują zatrzymać poród, ale jakoś za bardzo nie bardzo nie będą się starać, bo już raczej donoszona ciąża. Wolę jednak poczekać ze względu na to , że córcia mała była na ostatnim usg, a tam mi nie robili.
Szyjki to już nie mam, uformowana do porodu, więc ciekawa jestem ile da się wytrzymać.

Lila to czekamy dalej, oby jak najdłużej

Soraya trzymaj się czekamy na wieści.

Aldii nie martw się na pewno córeczka jest zdrowa

Ula i Zebcia pięknie wyglądacie!!

Trzymam kciuki za wizyty

Proszę trzymajcie za moją jutro o 15. Jak będzie czas to jeszcze się odezwę, a na pewno będę Was podczytywać.
Trzymam za Was kciuki Kurcze czyli Ty chyba druga w kolejce do porodu

Stary 2009-12-01, 15:39   #4450
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

No i paczka DZIECIĘCA ze slodkościami dla Kubusia też jest ciekawe tylko czy w tym roku zje całą Kuba bo poprzedno to my ją podjadaliśmy
super
Cytat:

.
kurcze... to chyba zaczynamy się rozpakowywać
trzymam kciuki żeby Mała posiedziała jak najdłużej w brzusiu ,ale jak się nie uda to pamiętaj że 36tc to dobry czas na poród
Mała napewno jest gotowa i sobie poradzi

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 15:39   #4451
pola25
Zakorzenienie

Mamaidy opisz nam te skurcze!

myslicie, ze jak jestesmy na zwolnieniu to dostaniemy bony na swieta?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 15:43   #4452
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Wizyta ok.....moja Jagunia choć waży 1320 g jest zdrowiutka i wszystko jest w porządku, a termin porodu zostaje taki sam czyli 30 stycznia 2010. Ginka mnie uspokoiła, że każde dziecko inaczej rośnie i nie ma powodu do niepokoju, a za miesiąc zrobimy usg i zobaczymy jak jej się urosło. Szyjka pozamykana póki co, więc jeszcze do porodu się nie szykujemy no i pani ginka powiedziała, że termin porodu i tak będzie dla nas obydwu zaskoczeniem, ze względu na moja budowę ciała tzn. domyślam się, że chodziło jej o to że jestem niska, bo wagowo to chyba do wielorybów się zaliczam

Cytat:

ale będzie szaleństwo Mi też rodzice podjadali słodycze
Teraz już rzadko w firmach są paczki dla dzieci, szkoda bo pamiętam jaka to była frajda

Cytat:

Oj oczywiście trzymamy: kciuki: daj koniecznie znać co i jak
-----------------
Teraz jak o tym pomyślę to mi się japa śmieje, a w nocy myślałam że zejdę.
Kurna nauczka na przyszłość, ale w życiu bym nie pomyślała i tyle dni po goleniu achhhhh
Teraz tż mnie będzie golił
Wiem jeszcze,że mi się szyjka skróciła, ale czekam co na to powie dzisiaj mój lekarz
No ale mamy już przećwiczoną ewakuację i pakowanie (teraz każą mi w domu torbę pakować, mama wczoraj tżta szczoteczkę złapała i jego majty) no ale czeka nas inny szpital, inna trasa....
Stary 2009-12-01, 15:44   #4453
aldii
Zakorzenienie

Bardotka

Zmykam na SR, dzis mamy zajecia z neonatologiem
Stary 2009-12-01, 15:51   #4454
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Teraz już rzadko w firmach są paczki dla dzieci, szkoda bo pamiętam jaka to była frajda

oj ja tez pamietam jak tata przynosił z pracy 2 reklamówki słodyczy i krył przed nami ( mną i moją siostrą)
ja zawsze wiedziałam gdzie jest skrytka i podbierałam słodycze , po kazdej sztuce z reklamówek , żeby sie rodzice nie zorientowali:haha ha:

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 15:56   #4455
xmila
Raczkowanie

Właśnie wróciłam

Franek rośnie zdrowo, wg USG waży 1470g i jest w normie. Inne parametry też, tp zmienił się niewiele, bo na 7.02. Jest już w pozycji nietoperka - stąd te kopniaki po żebrach
Szyjka zamknięta na cztery spusty, nic się nie skróciła Twardnienie i bóle brzucha są więc w moim przypadku niegroźne
Posiew wyszedł jałowy, morfologia idealna
I... łożysko się podniosło, nie zasłania już wcale szyjki, uffff..... Bardzo się cieszę, bo trochę miałam przez to stresa. No i nie muszę mieć z tego powodu cc

Lila, Mamaidy - trzymam kciuki, żeby maluchy jeszcze trochę wytrzymały

Super, że Agnieszka i Ola czują się dobrze

Potem was nadrobię, bo trzeba zakupy wypakować. Zaszalałam z powodu tych radosnych dla mnie wieści

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 15:56   #4456
fleurdelacour
Rozeznanie

witam dziewczyny
dawno nie pisalam ale mialam kryzys
najpierw sie dowiedzialam , ze malenstwu mocz zalega w nerce,
potem odkrylismy z tz przeogromniastego grzyba na scianie z meblami, gdzie wszystkie nasze ubrania byly. wiec od dwoch tygodni tylko piore i piore. meble tez do niczego sie nie nadaja, bo tyly cale przezarte. musielismy je polamac i wyrzucic. masakra jakas.
na dodatek dorobilam sie hemoroidow, ktore od 3 dni krwawia.

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Aldii, powiem Ci, ze ja nawet bladego pojecia nie mam ile moja Niunka wazy bo tutaj sie poprostu tego nie robi.
wiec juz nie wiem czy lepiej jest wiedziec, ze maluch nie przybiera ile powinien, czy nie wiedziec NIC kompletnie. staram sie nie stresowac i swirowac, bo mozna dostac krecka.
jak bys jednak chciala wiedziec, to w naszych notatkach jest taki wykres. jak ci mierza brzuszek to stawiaja krzyzyk i po prawej stronie mozna odczytac szacowana wage. to tylko szacowanie ale w usg tez przeciez tylko szacuja. poza tym ja mialam usg i mierzenie mniej wiecej w tym samym czasie i waga sie pokrywala.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 16:01   #4457
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
zależy od zapisów w regulaminie ZFŚS twojego zakładu pracy

Cytat:
Zmykam na SR, dzis mamy zajecia z neonatologiem
Napisz jak wrócisz czego ciekawego sie dowiedziałaś

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
oj ja tez pamietam jak tata przynosił z pracy 2 reklamówki słodyczy i krył przed nami ( mną i moją siostrą)
ja zawsze wiedziałam gdzie jest skrytka i podbierałam słodycze , po kazdej sztuce z reklamówek , żeby sie rodzice nie zorientowali:haha ha:
no to spryciula z Ciebie

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam

Franek rośnie zdrowo, wg USG waży 1470g i jest w normie. Inne parametry też, tp zmienił się niewiele, bo na 7.02. Jest już w pozycji nietoperka - stąd te kopniaki po żebrach
Szyjka zamknięta na cztery spusty, nic się nie skróciła Twardnienie i bóle brzucha są więc w moim przypadku niegroźne
Posiew wyszedł jałowy, morfologia idealna
I... łożysko się podniosło, nie zasłania już wcale szyjki, uffff..... Bardzo się cieszę, bo trochę miałam przez to stresa. No i nie muszę mieć z tego powodu cc
Super wiadomośći dla Frania i mamy
Stary 2009-12-01, 16:06   #4458
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki
Fryzjer zaliczony, 2,5 godziny siedzenia mnie wykończyło
Ale wyglądam jak człowiek...
Już mężusiowi zapowiedziałam, że w niedzielę porobi mi jakieś ładne zdjęcia z brzuszkiem i niech się nie wykręca...
Stary 2009-12-01, 16:17   #4459
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Pysiamn super planujecie to wydac, na cos konkretnego, czy po prostu zaszalec ?
Ja chciałam zostawić na wydanie w L. Merlyn lub podobnym markecie budowlanym...bo z pewnoscią w styczniu w lutym jak zaczniemy urzadzać wydamy więcej niż 500zł

Ale mąż jest zdania że lepiej wydac bony na zwykłe zakupy w markecie...a więcej na koncie zostwić...i potem kupowac budwlane rzeczy za gotówkę...może to i racja

Cytat:
[B]
Oby jak najdlużej

Cytat:
Proszę trzymajcie za moją jutro o 15. Jak będzie czas to jeszcze się odezwę, a na pewno będę Was podczytywać
Bedziemy

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Pysiamn pewnie przyda się teraz taki zastrzyk gotówki, ciekawa jestem ile ja w tym roku dostane ale pewnie kiepściutko będzie, teraz już jestem mężatką i bede musiała podać dochody męża, lubię firmy gdzie robi się paczki dla dzieci to takie miłe, u was z tego co piszesz pakiet socjalny jest bardzo rozbudowany tylko pozazdrościć
No pewnie się, że się przyda
na pakiet nigdy nie naekałam

Cytat:
[
Ja jestem już na długim zwolnieniu lekarskim i dostałam...to czemu Wy macie nie dostać ?

A w zeszłym roku byłam na wychowawczym urlopie bez pensji i też dostałam BONY Świątecznie i paczkę dla Kubunia

Cytat:
To prawda kiedyś u mnie i mama i tata zwsze przynosili dla mnie i brata...teraz w wiekszosci firmach tego nie ma...

Mój maz np dostaje ew. premię w gotówce...bonów, paczek itp nie ma

Ale za to u mnie zawsze co roku od 10 lat firma jest na medal

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Fryzjer zaliczony, 2,5 godziny siedzenia mnie wykończyło
Ale wyglądam jak człowiek...
Już mężusiowi zapowiedziałam, że w niedzielę porobi mi jakieś ładne zdjęcia z brzuszkiem i niech się nie wykręca...

No to czekamy na focie

A Kancia, Celka, Madzia ...to gdzie się pochowały ???

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 16:18   #4460
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

agape super ze z mala wszystko wporzadku ech zazdroszcze ze masz juz mala przy sobie,
aldii mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z dzidzia
kamyku to czekamy na zdjecia brzuszka no i nowej fryzury
fleurdelacour biedna ja tez mam grzyba w pokoju i walcze z nim od miesiaca a co do hemorijdow to ja sie modle zebym ich nie miala bo slyszlam ze sa straszne ,
xmila super ze badania dobre i z dzidzia ok
mamaidy trzymam kciuki zeby bylo juz dobrze do konca
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 16:22   #4461
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Majkela,MadzikUK,Youyou Powiedzial, ze powodow moze byc wiele i ze musimy to obserwowac.Dodal, ze poki co on zadnych chorob nie dostrzegl....
Tydzien temu robili mi usg w szpitalu i wazyla 1450, wiec przybrala tylko 100, a powinna przybierac co tydzien 200
Ale to może być błąd pomiaru... USG nie jest takie super dokładne...
Stary 2009-12-01, 16:30   #4462
brzoskwinia82
Zadomowienie

fleurdelacour ja też mam hemoroidy i to prawie od samego początku, i lekarz powiedział że będzie raz lepiej raz gorzej. A jak jest gorzej to mam stosować czopki Posterisan. Teraz czuję hemoroida że jest ale tak jakby uśpiony nie daje oznak...boję się tylko co będzie przy porodzie, żeby nie pękł przypadkiem czy coś...
U mnie zawsze były bony a w tym roku dupa - nie ma, już się dowiedziałam od koleżanki, że w ogóle ostatnio w mojej firmie obcinają na czym tylko mogą...a zawsze by się parę złotych przydało. U mnie zawsze na chorobowym i na macierzyńskim dziewczyny dostawały bony.
To Agape jutro pewnie do nas zajrzy
Ja też się golę na czuja, ale na szczęście jeszcze się nie zacięłam
Dziewczyny te łóżeczka co pokazuje śliczne i aż się oczy świecą do nich, ale takie drogie...
Ciekawe ile mój Ryjek waży, ostatnie USG miałam 3 tygodnie temu i miał 1700 a teraz idę 9.12.
W moim szpitalu też zakaz odwiedzin, głównie z powodu tragedii jaka się stała dziewczyna 26 lat w ciąży umarła. Miała zapalenie płuc i nagle dostała jakiegoś ataku a dzisiaj czytałam że stwierdzono u niej wirusa AH1N1, ale nie podają tego w żadnych dużych mediach tylko w lokalnej prasie, więc już nie wiem co o tym myśleć.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 16:42   #4463
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
ja mam cala noc nieprzespana..bolaly mie plecy , ciagnal brzuch i wogole masakra...coraz gorzej jest...wogole sie czuje jak hipopotam, zataczam jak chodze, obijam o sciany-masakra ....zastanawiam sie ile sie traci kg bezposrednio po porodzie...z 7?
Ja mam każdą noc nieprzespaną... I mam nadzieję, że trochę tych kilogramów stracę, bo czuję się jak wieloryb...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
To było okropne, przez całą ciąże ani razu mi się nie zdarzyło zwymitować a tu nagle w III trymestrze?
Czesem wymioty powracają w III trymestrze... Mnie znowu się robi niedobrze przy myciu zębów, tak jak na początku...

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
I w załączeniu jeszcze nowe porównanie brzuszka Jakoś mi się zdaje, że ciut już opadł.
Hmmm... Chyba faktycznie trochę niżej... Ale to może być grawitacja tak jak u mnie chyba jest...

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
a mnie w nocy ktos chcial zabic znowu :conf used: nawet skakalam z okna z 3 pietra w desperacji, zeby tylko uciec. ja chyba na serio komus sie musialam narazic, bo co chila ktos sie na mnie czai w moich snach
Mnie się za to śnił dziki seks z mężem... Jak mu rano powiedziałam, to odparł, że muszę jeszcze trochę poczekać...

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

oj... kolejna nie wyspana mamusia.
Też tak czuje że z nocy na noc jest trudniej się ułożyć. Na lustro już patrzyć nie mogę. Strasznie się zaokrągliłam na twarzy. Do tego jeszcze mnie tesciowa wkurza swoimi tekstami jak pięknie wyglądam. A mi się ryczeć chce jak się widzę.
Ja się staram w lustro nie wpatrywać, ale dzisiaj u tej fryzjerki siedziałam przed nim 2,5 godziny... No i na buzi jestem strasznie okrągła, oczka mam jakieś przekrwione i podkrążone... Masakra...

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
od Agape:
Czujemy się dobrze - poród nie taki straszny , ale o tym napisze na wizazu . Ola wszystkie wyniki badań które jej robią ma dobre , więc jest dobrze . Teraz przechodzi żółtaczke fizjol. więc dlatego wychodzimy jutro . Trochę z niej tadek niejadek , ale już nad tym pracuje. Musi dużo jeść żeby waga jeszcze bardziej nie spadła. Zapomniałam- 48cm , 2320g po porodzie"
Super, że wszystko ok i tak szybko wychodzą

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
a z tym bocianem to pewnie tez dlatego mi sie snilo ze moja mam ma fiola na pkt zwierzatek a szczegolnie pieskow, wlasnie wczoraj mowila ze jest mautki dalmatynczyk do oddania za darmo, kobieta go nie sprzedala a mieszka w bloku i go bedzie musiala uspic...jakby ktoras z mamus slyszala ze ktos chce takiego pieska z okolic Krakowa to piszcie-moze uda sie muz anlezc domek
Napisz o tym na dogomanii...
Stary 2009-12-01, 16:58   #4464
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
Mamaidy dobrze, że udało się zapanować nad sytuacją.jak będziesz miała czas, to pisz do nas

Majkela co za przeżycia!

Bubi a ile masz wzrostu i ile wagi?mi lekarz powiedzial, że ze wzgledu na to, ze jestem niska, grozi mi przedwczesny porod...

Sweet a jak Twoje samopoczucie?

Dziewczyny mające problemy z szyjką,wykonujecie jakieś ćwiczenia na SR?dzisiaj się okazało,że w pt zaczynam szkołe,cieszę sie,ale z druf=giej boję czy te 100km djazdy mi nie zaszkodzą...i bądz tu mądra
Pola mam 157 wzrostu i waże już 60,7kg no ja też myślę, że raczej to oscyluje wokół wczesniej niż później dlatego tak się martwiłam tą wagą mojej córci

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Wszystkim szczęściarom, które dostaną bony na Święta zazdroszczę przynajmniej bym zaoszczędziła na prezentach, bo teraz moja córuchna jest najwazniejsza i dla niej wszystko kupuję....odmawiam sobie niektórych rzeczy, ale jej zawsze muszę coś kupić no to dziewczyny widzę, że powoli juz się rozpakowujemy.....ja tez jestem ciekawa tych skurczy...ech.....
Stary 2009-12-01, 17:06   #4465
zebra666
Zakorzenienie

fleurdelacour nie zazdroszcze dolegliwości:\

Stary 2009-12-01, 17:07   #4466
rybcia2309
Wtajemniczenie

Mi też się śni seks z mężem, to chyba jego brak tak wpływa
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 17:19   #4467
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Patinka on bral pod uwage poprzednia wizyte i ta teraz i ja sama na chlopski rozum widze, ze o wiele za malo przybrala
A termin na 27 to mi zawsze polozne wylicza.On mi wyliczl tak jak ja sobie wyliczylam - na 31.I to by sie zgadzalo, bo Ty zawsze 4 dni wczesniej piszesz, ze masz juz kolejny tydzien
Wiesz, mój gin na ostatniej wizycie miał jakiś gorszy dzień i też mu bzdury wychodziły... Wyraźnie się męczył podczas tego usg... Niektóre wymiary mu wyszły mniejsze niż na usg miesiąc wcześniej Ale już mu nie trułam, ważne że serduszko biło i dzidzia wyglądała dobrze... A to że urosła sama czuję...

Cytat:
Witam Mamusie! Nie odzywałam się przez kilka dni, bo byłam w szpitalu. W sobotę był fałszywy alarm. Zaczęły się skurcze, ale udało się wyhamować. Lekarz powiedział, że pewnie to takie silne przepowiadające, bo na ktg to tak 80 do 100%. Teraz leżę w domu i czekam. Oby jak najdłużej. Dziś zaczynamy 36 tydzień.
Oby jak najdłużej...

Cytat:
Mój nocny horror
Wczoraj ok 23 poszłam się myć i podczas wycierania ręcznikiem zauważyłam krew co robić. Tż i mama nie panikować, tylko pakować torbę i dokumenty. A mi 1000 czarnych myśli, życie mi się wali dramat...płacz. Dobrze, że Adaś się ruszał, ale po historii z Agnieszką bałam się podwójnie.
Dziewczyny, nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać. Oczywiście nerwy puściły i płakałam całą drogę, ale przede wszystkim ze szczęścia, że wszytko ok (ale siara). W domu byliśmy o 2. Nigdy się tyle strachu nie najadłam...
Ja też się tak dałam raz nabrać jak mi zaczął krwawić hemoroid...

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Wizyta ok.....moja Jagunia choć waży 1320 g jest zdrowiutka i wszystko jest w porządku, a termin porodu zostaje taki sam czyli 30 stycznia 2010. Ginka mnie uspokoiła, że każde dziecko inaczej rośnie i nie ma powodu do niepokoju, a za miesiąc zrobimy usg i zobaczymy jak jej się urosło. Szyjka pozamykana póki co, więc jeszcze do porodu się nie szykujemy no i pani ginka powiedziała, że termin porodu i tak będzie dla nas obydwu zaskoczeniem, ze względu na moja budowę ciała tzn. domyślam się, że chodziło jej o to że jestem niska, bo wagowo to chyba do wielorybów się zaliczam

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A ja pojechałam na zakupki i mam rożek zielony, prześcieradełko, ceratki pod prześcieradełko, zestaw do paznokietek, pudełko na smoczek, kaftanik za całe 2,50,patyczki z ogranicznikiem. Brakuje mi już samej kosmetyki i apteczki... no i może jeszcze prześcieradełka jednego i kompletu pościeli dodatkowego, piżamek 2óch dla mnie, klapek pod prysznic... i to chyba tyle.
ładne zakupy... Ja muszę jeszcze jakieś klapki zakupić...

Cytat:
Do tego planuję jeszcze kupic coś słodkiego....
No i ja mam skomplikowany ten dzien bo 6 grudnia mąż dodatkowo ma urodzinki...więc jakiś gift musze jeszcze nabyć
My mamy jeszcze rocznicę ślubu i urodziny psa Ale chyba kupię mężusiowi tylko coś słodkiego...

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
szczawiowa pychotka, ale coś słyszałam, że zbyt dużo nie można ze względu na kwas zawarty w szczawiu.. o co chodziło nie wiem, ale może ktoś inny słyszał coś konkretniejszego??
To chodzi o szczawiany... My przed ciążą dość często jadaliśmy, bo bardzo lubimy, ale teraz to tylko jeden raz u mamy jadłam...

Cytat:

U nas kiedyś były bony, ale zlikwidowali, bo firma była w kryzysie... Z kryzysu wyszła, ale jakoś o banach zapomnieli No więc przez 6 lat pracy tylko raz dostałam na święta i raz na dzień kobiet
Za to paczki zawsze są... Dla dorosłych i dla dzieci... Nawet wam mogę powiedzieć co będzie... Na pewno Tchibo zielona, śliwki w czekoladzie, pierniczki w czekoladzie, jakaś wielgachna tabliczka czekolady z bakaliami i puszka brzoskwiń... To jest standard, plus coś tam jeszcze co szefowa zakupi Chociaż w zeszłym roku chyba nie było brzoskwiń, a już sobie wtedy jakieś ciasto zaplanowałam

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
dawno nie pisalam ale mialam kryzys
najpierw sie dowiedzialam , ze malenstwu mocz zalega w nerce,
potem odkrylismy z tz przeogromniastego grzyba na scianie z meblami, gdzie wszystkie nasze ubrania byly. wiec od dwoch tygodni tylko piore i piore. meble tez do niczego sie nie nadaja, bo tyly cale przezarte. musielismy je polamac i wyrzucic. masakra jakas.
na dodatek dorobilam sie hemoroidow, ktore od 3 dni krwawia
No i co lekarz na ten mocz w nerce?
A z grzybem ciężko się walczy...
Stary 2009-12-01, 17:27   #4468
youyou
Zakorzenienie

Ech dopiero dotarłam do domu po ciężkim dniu

U mnie porannych atrakcji był ciąg dalszy, po pierwszej wizycie w łazience były kolejne, a jak napiłam się wody to ją zaraz a potem tez jeszcze raz już nie wiem czym... no i jeszcze ta biegunka do tego

Wystraszyłam się nieźle bo czułam się fatalnie i w końcu zdecydowaliśmy się pojechać do szpitala. Tam zrobili mi wszystkie badania, KTG, USG itd, z dzidzią wszystko w porządku uffff
To co mi dolega to najprawdopodobniej zatrucie żołądkowe od mandarynek, których zjadłam trochę wczoraj wieczorem!!
Pielęgniarka pytała sie czy myję mandarynki, ja że nie bo to przecież obieram ze skórki, a okazuje się że takie owoce jak mandarynki, banany itd trzeba myć mimo skórki, bo jak się obiera to te zarazki zostają nam na dłoniach i je zjadamy
Wspomniała też coś o rotawirusach, ze to to...

Mam zaleconą ścisłą dietę, dziś tylko mogę zjeśc kleik ryżowy i przegotowaną wodę. Ale i tak nie jestem głodna, na razie zjadałam 3 suchary przez cały dzień...

Jak mi żyganie nie przejdzie za 2-3 dni to mam jechać do szpitala zakaźnego i mnie dokąłdnie sprawdzą...ech jak nie urok to sraczka..

a teraz idę Was nadrobię..

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2009-12-01 o 17:28
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 17:35   #4469
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

YouYou ja wczoraj też miałam biegunke i nawet nie wiem od czego.....taki nam się po...s...r...a...n...y... tydzień zaczął ups......ja to przy pierwszej wizycie u gina dostałam wykład na temat mycia warzyw i owoców i mięsa.....i teraz przecieram blat kuchenny kilkanaście razy dziennie bo podobno tam najwięcej zarazków, no i parzę np. pomidory i niektóre owoce wrzątkiem zanim je zjem, nawet mimo iż skórkę z nich obieram. Ja w czasie ciązy raz miałam taką ostrą biegunkę, bo mi się paprykarza szczecińskiego zachciało no i myślałam, że umrę na kibelku
Uważaj na siebie, może faktycznie za dużo zjadłam mandarynek i coś tam się porobiło w żołądku....oby wszystko było dobrze, a możesz napić się mięty?
Stary 2009-12-01, 17:39   #4470
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Pielęgniarka pytała sie czy myję mandarynki, ja że nie bo to przecież obieram ze skórki, a okazuje się że takie owoce jak mandarynki, banany itd trzeba myć mimo skórki, bo jak się obiera to te zarazki zostają nam na dłoniach i je zjadamy
Wspomniała też coś o rotawirusach, ze to to...
Przeczytałam to mężowi, a i tak mi nie wierzy... Zawsze się ze mnie śmiał, że myję banany, pomarańcze, mandarynki itp...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości