|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Eudaimonia wyślij mi na PW dopiszę i odeśle Ci liste z innymi mamusiami
|
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
Aldii wiem ,że ty teraz to się bardzo martwisz ale uważam, ze nie ma co panikować kiedyś słyszałam w tv, ze USG to nie waga i nie da się dokładnie zważyć dziecka a to chyba logiczne nie można podawać wagi z dokładnościa 100% no bo niby jak można dziecko zważyć
nie smuć sie kochana ja mam przeczucie, że wszystko będzie okmamaidy trzymaj się Co do tego łóżeczka już się na nie napaliłam ale boję się kupować w ciemno bo u mnie nie mam możliwośći go zobaczyć "na żywo" Ja je widziałam już dawno w programie MTV Cribs u Magdy Femme i wtedy się w nim zakochałam i szperałam długo po internecie, żeby je znaleźć A tu fotki z programu |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Pola musisz zapytac gina.U nas szyjkowe cwicza tylko oddechy
Eudaimonia w wiekszosci szpitali jest teraz zakaz odwiedzic, wiec i zakaz porodow rodzinnych.... |
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziwięCi się że sięzakochałaś ![]() ************************* ****************** Mąż pojechał mi podsteplować książeczki moją i rodzinną do mojej pracy...bo jutro idę z Kubą do ortopedy i musze mieć aktualne ubezpieczenie...nie mowiąc już o sobie że może się przydać ![]() I miła niespodzianka....w personalnym dostał już BONY ŚWIĄTECZNE 500zł No i paczka DZIECIĘCA ze slodkościami dla Kubusia też jest ciekawe tylko czy w tym roku zje całą Kuba bo poprzedno to my ją podjadaliśmy
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-01 o 14:48 |
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka cudne jest to lozeczki i w ogole ten pokoik
Wiem, ze usg przeklamuje ![]() Pysiamn super Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-01 o 14:54 |
|
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam wszystko i po prostu szok
AGAPE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !! Ale fajnie, że wszystko jest dobrze, bo szybcituko je wypisują! Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków. Strachu się najadłam. Jak dostałam tych skurczy to po prostu taki stres, że pierwszy raz ucieszyłam się, że to CC. Lekarze to mówili, że spróbują zatrzymać poród, ale jakoś za bardzo nie bardzo nie będą się starać, bo już raczej donoszona ciąża. Wolę jednak poczekać ze względu na to , że córcia mała była na ostatnim usg, a tam mi nie robili. Szyjki to już nie mam, uformowana do porodu, więc ciekawa jestem ile da się wytrzymać. Lila to czekamy dalej, oby jak najdłużej ![]() Soraya trzymaj się czekamy na wieści. Aldii nie martw się na pewno córeczka jest zdrowa Ula i Zebcia pięknie wyglądacie!! ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() Proszę trzymajcie za moją jutro o 15. Jak będzie czas to jeszcze się odezwę, a na pewno będę Was podczytywać. |
|
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pysiamn pewnie przyda się teraz taki zastrzyk gotówki, ciekawa jestem ile ja w tym roku dostane ale pewnie kiepściutko będzie, teraz już jestem mężatką i bede musiała podać dochody męża , lubię firmy gdzie robi się paczki dla dzieci to takie miłe, u was z tego co piszesz pakiet socjalny jest bardzo rozbudowany tylko pozazdrościć |
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze czyli Ty chyba druga w kolejce do porodu |
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki żeby Mała posiedziała jak najdłużej w brzusiu ,ale jak się nie uda to pamiętaj że 36tc to dobry czas na poród Mała napewno jest gotowa i sobie poradzi
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy opisz nam te skurcze!
myslicie, ze jak jestesmy na zwolnieniu to dostaniemy bony na swieta? |
|
|
|
#4452 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też rodzice podjadali słodyczeTeraz już rzadko w firmach są paczki dla dzieci, szkoda bo pamiętam jaka to była frajda ![]() Cytat:
![]() : kciuki: daj koniecznie znać co i jak----------------- Teraz jak o tym pomyślę to mi się japa śmieje Kurna nauczka na przyszłość, ale w życiu bym nie pomyślała i tyle dni po goleniu achhhhhTeraz tż mnie będzie golił Wiem jeszcze,że mi się szyjka skróciła, ale czekam co na to powie dzisiaj mój lekarz ![]() No ale mamy już przećwiczoną ewakuację i pakowanie (teraz każą mi w domu torbę pakować, mama wczoraj tżta szczoteczkę złapała i jego majty ) no ale czeka nas inny szpital, inna trasa....
|
|||
|
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze wiedziałam gdzie jest skrytka i podbierałam słodycze , po kazdej sztuce z reklamówek , żeby sie rodzice nie zorientowali
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam
![]() Franek rośnie zdrowo, wg USG waży 1470g i jest w normie. Inne parametry też, tp zmienił się niewiele, bo na 7.02. Jest już w pozycji nietoperka - stąd te kopniaki po żebrach ![]() Szyjka zamknięta na cztery spusty, nic się nie skróciła Twardnienie i bóle brzucha są więc w moim przypadku niegroźne ![]() Posiew wyszedł jałowy, morfologia idealna ![]() I... łożysko się podniosło, nie zasłania już wcale szyjki, uffff..... Bardzo się cieszę, bo trochę miałam przez to stresa. No i nie muszę mieć z tego powodu cc Lila, Mamaidy - trzymam kciuki, żeby maluchy jeszcze trochę wytrzymały ![]() Super, że Agnieszka i Ola czują się dobrze ![]() Potem was nadrobię, bo trzeba zakupy wypakować. Zaszalałam z powodu tych radosnych dla mnie wieści
|
|
|
|
#4456 | |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny
dawno nie pisalam ale mialam kryzys najpierw sie dowiedzialam , ze malenstwu mocz zalega w nerce, potem odkrylismy z tz przeogromniastego grzyba na scianie z meblami, gdzie wszystkie nasze ubrania byly. wiec od dwoch tygodni tylko piore i piore. meble tez do niczego sie nie nadaja, bo tyly cale przezarte. musielismy je polamac i wyrzucic. masakra jakas. na dodatek dorobilam sie hemoroidow, ktore od 3 dni krwawia. Cytat:
|
|
#4457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zależy od zapisów w regulaminie ZFŚS twojego zakładu pracy
Napisz jak wrócisz czego ciekawego sie dowiedziałaś Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Fryzjer zaliczony, 2,5 godziny siedzenia mnie wykończyło ![]() Ale wyglądam jak człowiek... Już mężusiowi zapowiedziałam, że w niedzielę porobi mi jakieś ładne zdjęcia z brzuszkiem i niech się nie wykręca...
|
#4459 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mąż jest zdania że lepiej wydac bony na zwykłe zakupy w markecie...a więcej na koncie zostwić...i potem kupowac budwlane rzeczy za gotówkę...może to i racja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na pakiet nigdy nie naekałam ![]() Cytat:
A w zeszłym roku byłam na wychowawczym urlopie bez pensji i też dostałam BONY Świątecznie i paczkę dla Kubunia ![]() Cytat:
Mój maz np dostaje ew. premię w gotówce...bonów, paczek itp nie ma ![]() Ale za to u mnie zawsze co roku od 10 lat firma jest na medal ![]() Cytat:
![]() No to czekamy na focie ![]() ***************** A Kancia, Celka, Madzia ...to gdzie się pochowały ???
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
agape super ze z mala wszystko wporzadku ech zazdroszcze ze masz juz mala przy sobie,
aldii mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z dzidzia kamyku to czekamy na zdjecia brzuszka no i nowej fryzury ![]() fleurdelacour biedna ja tez mam grzyba w pokoju i walcze z nim od miesiaca a co do hemorijdow to ja sie modle zebym ich nie miala bo slyszlam ze sa straszne , xmila super ze badania dobre i z dzidzia ok ![]() mamaidy trzymam kciuki zeby bylo juz dobrze do konca
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to może być błąd pomiaru... USG nie jest takie super dokładne...
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
fleurdelacour ja też mam hemoroidy i to prawie od samego początku, i lekarz powiedział że będzie raz lepiej raz gorzej. A jak jest gorzej to mam stosować czopki Posterisan. Teraz czuję hemoroida że jest ale tak jakby uśpiony nie daje oznak...boję się tylko co będzie przy porodzie, żeby nie pękł przypadkiem czy coś...
U mnie zawsze były bony a w tym roku dupa - nie ma, już się dowiedziałam od koleżanki, że w ogóle ostatnio w mojej firmie obcinają na czym tylko mogą...a zawsze by się parę złotych przydało. U mnie zawsze na chorobowym i na macierzyńskim dziewczyny dostawały bony. To Agape jutro pewnie do nas zajrzy ![]() Ja też się golę na czuja, ale na szczęście jeszcze się nie zacięłam ![]() Dziewczyny te łóżeczka co pokazuje śliczne i aż się oczy świecą do nich, ale takie drogie... Ciekawe ile mój Ryjek waży, ostatnie USG miałam 3 tygodnie temu i miał 1700 a teraz idę 9.12. W moim szpitalu też zakaz odwiedzin, głównie z powodu tragedii jaka się stała dziewczyna 26 lat w ciąży umarła. Miała zapalenie płuc i nagle dostała jakiegoś ataku a dzisiaj czytałam że stwierdzono u niej wirusa AH1N1, ale nie podają tego w żadnych dużych mediach tylko w lokalnej prasie, więc już nie wiem co o tym myśleć. |
|
|
|
#4463 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mu rano powiedziałam, to odparł, że muszę jeszcze trochę poczekać... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja też myślę, że raczej to oscyluje wokół wczesniej niż później dlatego tak się martwiłam tą wagą mojej córci---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Wszystkim szczęściarom, które dostaną bony na Święta zazdroszczę przynajmniej bym zaoszczędziła na prezentach, bo teraz moja córuchna jest najwazniejsza i dla niej wszystko kupuję....odmawiam sobie niektórych rzeczy, ale jej zawsze muszę coś kupić no to dziewczyny widzę, że powoli juz się rozpakowujemy.....ja tez jestem ciekawa tych skurczy...ech.....
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
fleurdelacour nie zazdroszcze dolegliwości:\
|
|
|
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też się śni seks z mężem, to chyba jego brak tak wpływa
|
#4467 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już mu nie trułam, ważne że serduszko biło i dzidzia wyglądała dobrze... A to że urosła sama czuję...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ładne zakupy... Ja muszę jeszcze jakieś klapki zakupić...Cytat:
Ale chyba kupię mężusiowi tylko coś słodkiego...Cytat:
Cytat:
Za to paczki zawsze są... Dla dorosłych i dla dzieci... Nawet wam mogę powiedzieć co będzie... Na pewno Tchibo zielona, śliwki w czekoladzie, pierniczki w czekoladzie, jakaś wielgachna tabliczka czekolady z bakaliami i puszka brzoskwiń... To jest standard, plus coś tam jeszcze co szefowa zakupi Cytat:
A z grzybem ciężko się walczy...
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Ech dopiero dotarłam do domu po ciężkim dniu
U mnie porannych atrakcji był ciąg dalszy, po pierwszej wizycie w łazience były kolejne, a jak napiłam się wody to ją zaraz a potem tez jeszcze raz już nie wiem czym... no i jeszcze ta biegunka do tego Wystraszyłam się nieźle bo czułam się fatalnie i w końcu zdecydowaliśmy się pojechać do szpitala. Tam zrobili mi wszystkie badania, KTG, USG itd, z dzidzią wszystko w porządku uffff To co mi dolega to najprawdopodobniej zatrucie żołądkowe od mandarynek, których zjadłam trochę wczoraj wieczorem!! ![]() Pielęgniarka pytała sie czy myję mandarynki, ja że nie bo to przecież obieram ze skórki, a okazuje się że takie owoce jak mandarynki, banany itd trzeba myć mimo skórki, bo jak się obiera to te zarazki zostają nam na dłoniach i je zjadamy ![]() Wspomniała też coś o rotawirusach, ze to to... Mam zaleconą ścisłą dietę, dziś tylko mogę zjeśc kleik ryżowy i przegotowaną wodę. Ale i tak nie jestem głodna, na razie zjadałam 3 suchary przez cały dzień... ![]() Jak mi żyganie nie przejdzie za 2-3 dni to mam jechać do szpitala zakaźnego i mnie dokąłdnie sprawdzą...ech jak nie urok to sraczka.. ********** a teraz idę Was nadrobię..
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-12-01 o 17:28 |
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
YouYou ja wczoraj też miałam biegunke i nawet nie wiem od czego.....taki nam się po...s...r...a...n...y... tydzień zaczął
ups......ja to przy pierwszej wizycie u gina dostałam wykład na temat mycia warzyw i owoców i mięsa.....i teraz przecieram blat kuchenny kilkanaście razy dziennie bo podobno tam najwięcej zarazków, no i parzę np. pomidory i niektóre owoce wrzątkiem zanim je zjem, nawet mimo iż skórkę z nich obieram. Ja w czasie ciązy raz miałam taką ostrą biegunkę, bo mi się paprykarza szczecińskiego zachciałoUważaj na siebie, może faktycznie za dużo zjadłam mandarynek i coś tam się porobiło w żołądku....oby wszystko było dobrze, a możesz napić się mięty? |
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

nie smuć sie kochana ja mam przeczucie, że wszystko będzie ok

ciekawe tylko czy w tym roku zje całą Kuba bo poprzedno to my ją podjadaliśmy 

Kurcze czyli Ty chyba druga w kolejce do porodu

co robić. Tż i mama nie panikować, tylko pakować torbę i dokumenty. A mi 1000 czarnych myśli, życie mi się wali dramat...płacz. Dobrze, że Adaś się ruszał, ale po historii z Agnieszką bałam się podwójnie.
a potem tez jeszcze raz już nie wiem czym... no i jeszcze ta biegunka do tego