Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-01, 21:05   #391
sunek
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Cytat:
Napisane przez angelaori32 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
za nic nie moge otworzyć kalendarza adwenowego,pomóżcie
Może próbujesz otworzyć inną datę, niż dzisiejsza? Albo nie kliknęłaś 'dalej' na samym początku?

Konsultanka Oriflame z zamiłowania!

http://oriflameszczecin.blogspot.com/
sunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:41   #392
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
To tylko botoks zostaje.
E Na pewno coś jeszcze da się zrobić
Eflinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:41   #393
ola_gie
Zakorzenienie

Kurczę, ale ten kalendarz się chyba nie sprawdzi. W ogóle dziwi mnie, że nie dostałyśmy żadnego maila ani nic a propos tej oferty - chodzi mi o jakieś szczegóły. Mogliby podać produkty, które będą objęte tą promocją, tyle, że możliwość ich zamawiania byłaby w jednym konkretnym dniu. A tak - codziennie sprawdzać i proponować klientkom jakiś produkt? Nie widzę tego :| a tak czekałyśmy na ulotkę

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 22:07   #394
Eflinka
Rozeznanie

Kredka CHARCOAL z Hypnotic już nie jest w brakach ! Yes
Stary 2009-12-01, 22:13   #395
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eflinka Pokaż wiadomość
E Na pewno coś jeszcze da się zrobić
Tak, przestać marszczyć czoło ale bez botoksu ciężka sprawa.
Stary 2009-12-01, 22:25   #396
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Wiem wiem wiem Kurcze miałam zamówienie na 7 tych kredek:P Co za ulga, dziewczyny już w czwartek dostaną kredki tym bardziej że jedna chciała na prezent na mikołaja komuś dać.
Chciałam zamówić na mikołaja dla taty zestaw North for Men taki zestaw żel do ciała i włosów + antyprespirant w kulce. I patrze na fakture już mam zatwierdzić a tam zamiast żelu to żel pod prysznic limonkowy wciskają. I żeby jeszcze gdzieś wywaliło mi że braki są to mi pisze że element zestawu i na dole na czerwono nad tą info o hologramie mi pisze że zamiana...
A już bym się złapała.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 22:25   #397
shimma
Przyczajenie

Aaaa! A ja jak głupia czekam na ulotke, a ulotki najprawdopodobniej nie będzie... :/ mam nadzieję, że jutro bedzie coś interesującego w tym kalendarzu to może puszczę... a jak tam u Was? zamówienia już macie za sobą?
Stary 2009-12-01, 22:47   #398
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Tak, przestać marszczyć czoło ale bez botoksu ciężka sprawa.
Zmienić swoją mimikę i cały sposób mówienia, czyli wprowadzenie 100% kontroli to raczej nawet bardzo ciężka sprawa

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Wiem wiem wiem Kurcze miałam zamówienie na 7 tych kredek:P Co za ulga, dziewczyny już w czwartek dostaną kredki tym bardziej że jedna chciała na prezent na mikołaja komuś dać.
Chciałam zamówić na mikołaja dla taty zestaw North for Men taki zestaw żel do ciała i włosów + antyprespirant w kulce. I patrze na fakture już mam zatwierdzić a tam zamiast żelu to żel pod prysznic limonkowy wciskają. I żeby jeszcze gdzieś wywaliło mi że braki są to mi pisze że element zestawu i na dole na czerwono nad tą info o hologramie mi pisze że zamiana...
A już bym się złapała.
Mnie już dzisiaj Klientki kolejny raz pytały, więc ogromna była ulga jak zobaczyłam, że już są

Z zestawem North for Men niestety się złapałam i stałam się posiadaczką limonkowego żelu a mój facet antyperspirantu :/ Zamawiałam go zanim jeszcze ten alert na stronie ori się pojawił, to się nazywa szczęście , a tej notki na dole własnie jakoś nie przyuważyłam :/
Stary 2009-12-01, 22:55   #399
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
...I żeby jeszcze gdzieś wywaliło mi że braki są to mi pisze że element zestawu i na dole na czerwono nad tą info o hologramie mi pisze że zamiana...
A już bym się złapała.
Ja dostałam Alert od Oriflame "Zamiana produktu w zestawie North for Men" w dniu 2009-11-19 13:54. Nie wiem czy wybiórczo wysyłali, bo ja miałam ten zestaw w swoim koszyku, ale z nawyku przez doświadczenie zawsze czytam czerwony tekst pod zamówieniem
Mój TŻ stwierdził, że to nawet lepiej ten z limonką bo jest większy

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez angelaori32 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
za nic nie moge otworzyć kalendarza adwenowego,pomóżcie
Jeśli używasz Adblocka, to go wyłącz i sprawdź czy działa, bo ja tak miałam z filmikami z konkursu na makijaż w Oriflame Długo nie mogłam dojść o co chodzi, bo jak tylko weszłam pierwszy raz, to nie widziałam żadnego filmiku, a tym bardziej nie blokowałam niczego samodzielnie. Jak się jednak okazało było to w jakiś dziwny, samoistny sposób zablokowane

Edytowane przez Li O
Czas edycji: 2009-12-01 o 22:56
Li O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 23:10   #400
Tysia1907
Zadomowienie

Cytat:
e ja żałuje ze kupiłam ją;/
jest tak miekka ze az sie kruszy, a ponadto strasznie ciemna, myslalam ze bedzie bardziej grafitowa niz czarna.
i ogolnien wszscy mi narzekaja na jakosc tychc kredek, szkoda ze takie kiepskie zrobili.
Stary 2009-12-01, 23:25   #401
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
jest tak miekka ze az sie kruszy, a ponadto strasznie ciemna, myslalam ze bedzie bardziej grafitowa niz czarna.
i ogolnien wszscy mi narzekaja na jakosc tychc kredek, szkoda ze takie kiepskie zrobili.
A ja jestem zadowolona z tych kredek a kupiłam srebrną i czarną. Na moich oczach i moich córek nie kruszą się Fakt, że są miękkie i mogą sprawiaćproblemy przy temperowaniu ale nasza kosmetyczka podpowiedziała, że wcześniej na jakieś 2 godz. należy je włożyć do loówki i potem dopiero temperować

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 23:52   #402
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
A ja jestem zadowolona z tych kredek a kupiłam srebrną i czarną. Na moich oczach i moich córek nie kruszą się Fakt, że są miękkie i mogą sprawiaćproblemy przy temperowaniu ale nasza kosmetyczka podpowiedziała, że wcześniej na jakieś 2 godz. należy je włożyć do loówki i potem dopiero temperować
O, fajnie że napisałaś o tej lodówce
Stary 2009-12-02, 00:13   #403
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
dziewczyny dajcie zdjęcia tej kredki na skórze bo nie wiem którą sobie wziąć
Stary 2009-12-02, 00:50   #404
Nektaryna
Zadomowienie

Dzisiaj jest zestaw do paznokci 3 w 1. Niby tani bo za 5 zł ale dla mnie zbędny i niepodoba mi się.

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Oooo ale tą wodę z wczoraj też mozna kupić po tej niższej cenie to nie jest tak źle jak produkty się nie kasują. Bo zamawianie po jednej rzeczy byłoby bez sensu.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 08:22   #405
ja_guska
Raczkowanie

GG do ja_guska

A ja robiłam wczoraj pierwsze zamówienie, tzn. robiła je moja sponsorka. No i mimo tego, że jej napisałam ilość sztuk, to zamówiła mi po jednym egzemplarzu. Czy moge domówić teraz te brakujące sztuki bezkosztowo?
A poza tym znalazłam w moim zamówieniu jakieś dziwne zestawy, których nie zamawiałam, ale pewnie z powodu braków, dorzuciła mi je do koszyka, żeby ilość punktów była powyżej 100.
No i co z tymi brakami? Kiedy one przyjdą i czy wogóle przyjdą?
ja_guska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 08:33   #406
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Dziewczyny a ja mam pytanie wie któras czy teraz w KAtowicach jest jakaś promocja przy kasach ??
-------------------------------------
A co do tego kalendarza to ja go dopiero widz ejak sie zaloguję, wcześnije mam calą białą stronę.
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 08:58   #407
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj jest zestaw do paznokci 3 w 1. Niby tani bo za 5 zł ale dla mnie zbędny i niepodoba mi się.
Oooo ale tą wodę z wczoraj też mozna kupić po tej niższej cenie to nie jest tak źle jak produkty się nie kasują. Bo zamawianie po jednej rzeczy byłoby bez sensu.
Niestety nie można jej kupić Wrzuciłam do koszyka i w ostatnim kroku zamówienia, przy weryfikacji jest obok napisane "nie może być zrealizowane"
Wielka lipa ten kalendarz... Jedyne chyba rozwiązanie, to zamawiać pojedynczo na filię. O ile ktoś ma już powyżej 100pp i ma w ogóle taką możliwość
Stary 2009-12-02, 09:58   #408
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Niestety nie można jej kupić Wrzuciłam do koszyka i w ostatnim kroku zamówienia, przy weryfikacji jest obok napisane "nie może być zrealizowane"
Wielka lipa ten kalendarz... Jedyne chyba rozwiązanie, to zamawiać pojedynczo na filię. O ile ktoś ma już powyżej 100pp i ma w ogóle taką możliwość
Zgadzam. Chyba nikt z góry tego nie przemyślał. A już pomysł, żeby produkt na biuro do tego dołączać to jakaś kpina.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 11:13   #409
Li O
Wtajemniczenie

To jest nie sprawiedliwe! Słowacy np. już mają do wglądu ulotkę, która będzie obowiązywała w katalogu 17, czyli od 7 do 27 grudnia... Ostatnio oglądałam ulotkę do kat. 16 i w sumie oba te produkty z kalendarza tam były. Ciekawe... Może to zbieg okoliczności, ale szkoda, że tamtej ulotki już nie ma...
Podaję link do ich ulotki:
https://sk.secure.oriflame.com/prod/...tFkFlyer.jhtml
Stary 2009-12-02, 11:34   #410
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Cytat:
To jest nie sprawiedliwe! Słowacy np. już mają do wglądu ulotkę, która będzie obowiązywała w katalogu 17, czyli od 7 do 27 grudnia... Ostatnio oglądałam ulotkę do kat. 16 i w sumie oba te produkty z kalendarza tam były. Ciekawe... Może to zbieg okoliczności, ale szkoda, że tamtej ulotki już nie ma...
Podaję link do ich ulotki:
https://sk.secure.oriflame.com/prod/...tFkFlyer.jhtml
Oni maja ukochany przezemnie format kalendarza kieszonkowego i pp za akcesoria , ach czemu ci nasi się od nich nie uczą
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 13:13   #411
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Posiada ktoś w pdf katalog 1???
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 13:41   #412
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
Posiada ktoś w pdf katalog 1???
Pewnie bedzie ale najwczesniej po 7 grudnia

Co do kalendarza to macie racje - kpina. Nie wiem kto im bedzie zamawial po 1 kosmetyku, placąc za przesylke lub za kosmetyk na biuro????
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 13:55   #413
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asgoja Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie wie któras czy teraz w KAtowicach jest jakaś promocja przy kasach ??
-------------------------------------
A co do tego kalendarza to ja go dopiero widz ejak sie zaloguję, wcześnije mam calą białą stronę.
jest gablotka, sa tam jakies cienie, jakies chyba dwie wody, szminka i cos tam jeszcze, nie pamietam
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 13:57   #414
Li O
Wtajemniczenie

Ktoś tutaj już wspominał o tym, że mogliby dać chociaż listę produktów, jakie znajdą się w tym kalendarzu. Już nawet nie musieliby podawać dat i cen, ale żeby chociaż było wiadomo na co polować... A tak to tylko się denerwujemy. Moim zdaniem to jest większy problem, niż by nie było tego kalendarza wcale. Moje klientki często wchodzą na stronę w celu obejrzenia katalogu. Jak zobaczą na głównej "Kalendarz Ofert 2009" to będą miały pretensje, że nic im nie powiedziałam. Na dodatek można wrzucić do koszyka produkt, który był wczoraj... A że się go nie da zamówić, to potem my będziemy musiały oczami świecić przed klientami!
Stary 2009-12-02, 14:32   #415
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś tutaj już wspominał o tym, że mogliby dać chociaż listę produktów, jakie znajdą się w tym kalendarzu. Już nawet nie musieliby podawać dat i cen, ale żeby chociaż było wiadomo na co polować... A tak to tylko się denerwujemy. Moim zdaniem to jest większy problem, niż by nie było tego kalendarza wcale. Moje klientki często wchodzą na stronę w celu obejrzenia katalogu. Jak zobaczą na głównej "Kalendarz Ofert 2009" to będą miały pretensje, że nic im nie powiedziałam. Na dodatek można wrzucić do koszyka produkt, który był wczoraj... A że się go nie da zamówić, to potem my będziemy musiały oczami świecić przed klientami!
To im powiedz i wytłumacz jak działa .

Chyba nie ma sensu się tym aż tak przejmować .
Stary 2009-12-02, 15:22   #416
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Też mnie ten pomysł "kalendarzowy" nie zachwycił specjalnie, ale i tak liczę na jakąś ulotkę. Pamiętam, że pojawiła się kiedyś ulotka przed świętami, z tym, że nie pamiętam czy odbiór kosmetyków był przed samymi świętami czy zaraz po.
Stary 2009-12-02, 16:33   #417
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
To im powiedz i wytłumacz jak działa .

Chyba nie ma sensu się tym aż tak przejmować .
Żeby to było takie proste... Niektóre moje klientki posiadają maila i za jego pomocą kontaktują się ze mną w sprawie zamówień, ale w druga stronę to już nie działa (nie czytają, nie odpisują). Jak dzwonię, to nie mają czasu rozmawiać, albo nie mają pod ręką katalogu i nie pamiętają o co chodzi. A niestety spotykam je tylko wtedy jak przekazuję kosmetyki. Na domiar złego niekiedy tłumaczenie również nie przynosi efektów. Dlatego przy każdym katalogu muszę powtarzać, że produkty z wyprzedaży, lub oferty "do wyczerpania zapasów" należy zamawiać u mnie najpóźniej na dzień przed pierwszym dniem obowiązywania katalogu, ponieważ później są braki...
Ostatnio miałam taką sytuację, że klientka zamówiła Wodę GG w atomizerze za 8,90 przy zakupie dwóch kosmetyków Time Reversing, których oczywiście nie zamówiła Próby kontaktu się nie powiodły, zatem wybranego kosmetyku nie otrzymała. W zamian zaproponowałam City Jungle, które miałam z programu lojalnościowego i tym samym się ich łatwo pozbyłam
Ale tak to jest, jak średnia wieku klientek to 55 lat Na szczęście mam do nich cierpliwość, a one do mnie zaufanie
Stary 2009-12-02, 16:57   #418
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby to było takie proste... Niektóre moje klientki posiadają maila i za jego pomocą kontaktują się ze mną w sprawie zamówień, ale w druga stronę to już nie działa (nie czytają, nie odpisują). Jak dzwonię, to nie mają czasu rozmawiać, albo nie mają pod ręką katalogu i nie pamiętają o co chodzi. A niestety spotykam je tylko wtedy jak przekazuję kosmetyki. Na domiar złego niekiedy tłumaczenie również nie przynosi efektów. Dlatego przy każdym katalogu muszę powtarzać, że produkty z wyprzedaży, lub oferty "do wyczerpania zapasów" należy zamawiać u mnie najpóźniej na dzień przed pierwszym dniem obowiązywania katalogu, ponieważ później są braki...
Ostatnio miałam taką sytuację, że klientka zamówiła Wodę GG w atomizerze za 8,90 przy zakupie dwóch kosmetyków Time Reversing, których oczywiście nie zamówiła Próby kontaktu się nie powiodły, zatem wybranego kosmetyku nie otrzymała. W zamian zaproponowałam City Jungle, które miałam z programu lojalnościowego i tym samym się ich łatwo pozbyłam
Ale tak to jest, jak średnia wieku klientek to 55 lat Na szczęście mam do nich cierpliwość, a one do mnie zaufanie
Piszesz do takiej maila, smsa, próbujesz dzwonić - masz czyste sumienie. Przychodzi z pretensjami, to jej mówisz - proszę sprawdzić maila, próbowałam się do Pani dodzwonić wtedy i wtedy, pisałam smsy i nie otrzymałam odpowiedzi. Nie umie czytać ze zrozumieniem, to jej pokaż katalog i wytłumacz, że jest napisane, że musi zamówić z innym kosmetykiem te perfumy. Ja swoim tak robię i zawsze mnie przepraszają, że miały pretensje .
Stary 2009-12-02, 17:49   #419
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Piszesz do takiej maila, smsa, próbujesz dzwonić - masz czyste sumienie. Przychodzi z pretensjami, to jej mówisz - proszę sprawdzić maila, próbowałam się do Pani dodzwonić wtedy i wtedy, pisałam smsy i nie otrzymałam odpowiedzi. Nie umie czytać ze zrozumieniem, to jej pokaż katalog i wytłumacz, że jest napisane, że musi zamówić z innym kosmetykiem te perfumy. Ja swoim tak robię i zawsze mnie przepraszają, że miały pretensje .
Nie, no nikt akurat nie miał do mnie jeszcze żadnych pretensji Chciałam Ci tylko opisać profil moich klientek i wyjaśnić dlaczego nie mogę im napisać o tym kalendarzu. Liczę, że jednak go w ogóle nie zauważą, bo w sumie, potem codziennie będę dostawała zamówienia na coś, a zamówienia składam tylko dwa razy w ciągu trwania katalogu i to będzie problem... Ciężko mi odmówić, bo zawsze staram się dla swoich klientek zdobyć wszystko, czego chcą, a mieszkam w mniejszym mieście, w którym filii niestety brak. Musiałabym się wysługiwać swoją sponsorką, żeby mi przy okazji odbierała, choć dla niej to też NIE jest przy okazji...
Stary 2009-12-02, 18:25   #420
Kfiatuszek12345
Raczkowanie

Nie wiem czy było...ale jak jest z tymi kremami do rąk co mają dodawać do punktowanego zamówienia w katalogu 17?? to znaczy ze kazdy kto zamówi cokolwiek punktowanego dostanie krem? Trzeba wpisywac jakiś kod?
Kfiatuszek12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości