|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
mamaidy, aldii
aldii - ale teraz już masz wynikii całe szczęście, że do czwartku już niedługo ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Kiedyś zrobiliśmy synkowi bluzeczkę z naklejką konika (nie sami, tylko w firmie, która się tym zajmuje). Wada jest taka, że nawet przy praniu w zalecanych 30 stopniach obrazek wypłowiał |
|
|
|
#4502 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłyśmy z SR. Dzisiaj był wykład o porodzie i położna pokazywała przeźrocza z porodów i opisywała fazy itp....no i tak to wszystko łopatologicznie wytłuściła, żeśmy wszystkie z minami depresyjnymi wyszły z zajęć.....położna się zorientowaął, że w szoku jestesmy i zaczęła opowiadać o tatuśkach i ich reakcjacj i o różnych dziwnych sytuacjach w czasie porodu...np opisała, że wczoraj rodziła pani z panem i pan przyniósł świeczkę i ona przez cały poród się paliła na parapecie, tylko, że to byłą taka mega świeczka, podobno im obydwojgu pomagała więc pozwolili....a dzisia jakaś para od rna słuchała muzyki klasycznej i rock'n'rolla i przy takich dzwiękach urodziło im się dziecko
nie byliśmy dzisiaj na sali porodowej bo wszystie zajete ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Ale piszę jak kura pazurem...... |
|
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem jak was bede nadrabiać,jest mi już tak niewygodnie,musimy jak najszybciej bezprzewodowy net bo nie daje rady w jednym miejscu.
fleurdelacour wspólczuje moczu w nerkach u maluszka,napewno sie martwicie ale trzeba miec nadzieje ze bedzie ok. a grzyb ?okropieństwo,tez walczyłam z nim jesienią-zima i wiosna na wyspie,jest b. niezdrowy dla dziecka. mama idy trzymaj sie jak najdłuzej. k.kamyk fajnie ze zaliczyłas fryzjera,ja chyba jutro ufarbuje włosy ,ale ja na ciemno wiec sama. ja owocków nie myje,tzn tych co obieram ze skórki,pozostałe tak. ja dziś z tż na zakupach,kupiliśmy rożek,przescieradło,kombi nezonik,butelki aventa,smoczek,ksiązeczke ,wkładki j&j(ponoć najlepsze),zostały nam kosmetyki i apteka,no i 2szt przescieradła. powinnam zrobić prasowanie ale nie mam siły dziś,może jutro.ostatnio tak mnie często boli brzuch jak na okres,bardziej niż podczas @!ciekawa jestem jak mała sie ma w czw wizyta. Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-12-01 o 22:39 |
|
|
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zmykam naoliwkowac synka domek a potem do lozeczka, cos poczytam i lulu. Bo jutro rano jade do wrocka znowu nawiedzic biblioteke. Trzeba szybciutko stworzyc 3 rozdzial mgr......Dobranoc
|
|
|
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
Filka dzięki
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro może wstawie fotke kombinezonu dla małej,planowałam jakiś tańszy kupic ale nic sie nie trafiało i kupiliśmy za 100zł.jeszcze musze staniki do karmienia kupic Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-12-01 o 22:53 |
|
|
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
filka2 ja też polowałam na jakiś tańszy kombinezon, ale pech chciał, że z tych tańszych to spotykałam same mega rozmiary od 74 w górę.. i też w końcu kupiłam za stówkę
czekamy na fotkę ![]() dziewczyny ta część nam się zaraz kończy i jak w kolejnej ma być rozpakowywanie to przecież my się nie zdążymy rozpakować w kolejnej części przy takim tempie pisania chyba, że styczniówki urodzą w grudniu a lutówki w styczniu |
|
|
|
#4508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
srednio 1,5 m-ca Nam zajmuje jedna czesc, wiec akurat w nastepnej zaczniemy sie rozpakowywac. ja zmykam spac. do jutra mamuski. ![]()
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted
OliviaoO zadnego rozpakowywania styczniowek w grudniu !!!!! Tez zmykam spac.Moze uda mi sie pospac chociaz pare h, zanim mnie biodra zabija |
|
|
|
#4510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Reflux to najzwyklejsza zgaga...
Cytat:
Ja powiedziałam, że bez fryzury do porodu nie idę... Cytat:
Cytat:
Ładne zakupki
|
|
#4511 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do mam posiadających już dzieci, czy takie rzeczy mają miejsce w szpitalach czy to troche podkoloryzowane??
http://wyborcza.pl/leczyc/1,102641,7...na_tasmie.html |
|
|
|
#4512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musimy jeszcze troszkę wytrzymać ![]() Ściskam cieplutko!!! ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
wszystko będzie dobrze
|
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() u nas dzisiaj 35tc i pogoda do kitu .. ![]() ogólnie to już zaczynam nie mieć siły, w nocy budzę się średnio co dwie godziny do wc albo dlatego, że mi niewygodnie bo nie umiem całej nocy przespać tylko na lewym boku.. dobrze, że już niedługo.. |
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
hej. bylismy wczoraj w biedronce i znowu mi się słabo zrobiło...masakra, choć tego extremum sprzed 2 tyg nie bylo.eh jeszcze 2 mies.
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten artykuł jest okropny dzisiaj obudził mnie sms od koleżanki - urodziła miała termin na 10.12. Urodziła córeczkę parę minut przed północą- 3,6kg i 58cm długa czyli niektóre moje śpiochy by były już przykrótkie na nią:/ eh...mam nadzieję, że mój synuś nie będzie taki długi - chociaż kto wie-my raczej wysocy jesteśmy, chociaż może to niereguła bo znów ona to niska babeczka 162cm czy coś takiego.My dzisiaj zaczynamy 33 tydzień
|
|
#4516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę się że wszystko dobrze Cytat:
wygadaj się , moze ci lepiej będzie ![]() mąż jeszcze śpi a ja wstałam bo nie mogłam wyleżeć w łóżku , przypałętał mi się kaszel muszę jecha do miasta a o 16.20 wizyta u gina ... boję się że z szyjką się pogło pogorszyć miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ula trzymam kciuki za wizytę ![]() A ja dzisiaj zacznę pranko kocyków... jutro pościele ręczniki... potem ubranka... no i prasowanko- chce mieć wszytsko gotowe, bo jak pomuysle o prasowaniu to maskara będzie później wytrzymać tyle przy desce... |
||
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
brzoskwinia moim zdaniem artykuł jest dośc skrajny ale sporo z tych rzeczy niestety ma miejsce... |
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu, dziewczyny lezaly na porodowce bo nie bylo miejsca ani na patologii ani na innym oddziale. I lezaly w takim boksie (chyba 5 boksow przeslonionych przescieradlami) a za przescieradlem normalnie odbywaly sie porody. A one mialy tam spac, bo jeszcze im do porodu to sporo czasu zostalo (powinny lezec na patologii). Naswietlania byly wprawdzie w pokoju pielegniarek, ale dzieci faktycznie lezaly w inkubatorkach i wrzeczaly (tak sie poryczalam, jak zobaczylam moje gole malenstwo wrzeszczace w inkubatorze). Oczywiscie w nocy, bo aparatow brakowalo. Jak mnie przyjmowali na patologie - to kazali siedziec kilka godzin na korytarzu bo nie bylo lozek (obiad wyprosil mi maz i jadlam na tym korytarzu). Pozniej na patologii zdarzylo sie, ze w ciagu jednej nocy wymieniano mi kilka razy lozko, bo bylo lepsze i bylo potrzebne, zeby przewiezc jakas pacjentke po cc na oddzial. A mnie normalnie zrzucano z lozka i mialam czekac na wlasne (w nocy!!!). Oj, milion takich przykladow moglabym podac... Ale nie chce juz straszyc
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-12-02 o 09:09 |
|
|
|
|
#4520 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() filka - ja też kupiłam wkładki J&J, w zasadzie dla odmiany, bo w wcześniej najczęściej używałam z Belli. Ale jak jedne z lepszych to się cieszę, tym bardziej że też kupiłam promocyjne opakowanie bodajże za 15 zł Cytat:
![]() Patrząc na mamuśki listopadowo-grudniowe to z tym rozpakowywaniem rzeczywiście może być bardzo różnie Cytat:
. Ja nawet jak używam jakichś popielatych odcieni, to i tak po jakimś czasie żółkną. Więc ostatnio zrobiłam się na rudo Co prawda szamponetką i kolor się już w dużej części zmył, ale pewnie w przyszłym tygodniu powtórzę.Ciemne kolory łatwiej położyć samemu i mniejsze ryzyko niż przy blond |
|||
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Hey
My niedawno stalismy...obudziłam się ...Kuba jeszcze spał a tu 9 ![]() Jemy sniadanko i zabieramy się do pracy... Rany może zrobię sobie kawki i was troszke poczytam
|
#4522 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuśki!
wpadam tylko na chwilkę przywitać się z Wami między szybkim śniadankiem a zakładaniem kurtki. Uciekam ale poczytam Was wieczorkiem.. pewnie czeka mnie długa lektura ![]() Miłego dnia!!
|
#4523 |
|
Raczkowanie
|
Bardotka niestety, ale naprawdę w tym jest bardzo dużo prawdy. Pewnie są wyjątki- jak szpital, w którym leżałam w Tarnowie. Dwa, w których leżałam to to samo. Mnie lekarz zapytał w sobotę jak przyjechałam, że mam skurcze, z wyrzutem "No a czemu się pani stresuje?" - debil!!!!!!! Już mu miałam coś powiedzieć, ale kurde jest się od nich zależnym.
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyobrażam sobie, ze przy takich bólach sama kobieta nie jest w stanie się awanturować, wszytsko zalezy od ludzi, personelu przecież w wiekszości są to kobiety...
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laseczki jak to wczoraj przeczytałam to serio myślałam, że to takie wymysły ![]() A tego lekarza co Ciebie tak potraktował to bym nazwał gorzej nie debil a sku****** |
|
|
|
|
#4527 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Ja mam chyba jakis budzik zamontowany w glowie, codziennie o tej samej godzinie sie budze( pomijajac fakt, ze w ciagu nocy dobre 10 razy tez sie budze )Cytat:
Cytat:
za wizyte, oby wszystko bylo dobrze![]() a ja wlasnie kawusia, owocki i zaraz sie zbieram i do pracy jade, bo maja jakis prezencik dla mnie na odchodne zobaczymy co tam wyskrobali za 3,5roku pracy dla nich
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik fajnie
U mnie w robocie to nawet z okazji ślubu nic nie było ani me ani be a co dopiero teraz |
|
|
|
#4529 | |
|
BAN stały
|
brzuszek mi sie napina....i wogole...jakies takie przeczucie kobiece....
![]() Cytat:
a z TZ wszystko oki.... ![]() a dzisj witajcie juz lepiej sie czuje.....owiele.... buzka |
|
|
|
|
#4530 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze.Cytat:
to ja nie idę rodzić ![]() Cytat:
. Mnie wczoraj pocieszył ginek, że jak coś się już będzie dział, to nie mam się co martwić bo będzie już ok nawet ja będzie i 40tydz to i tak będzie stresior )------------------------ Biorę się za naukę a później lecę w miasto może uda mi się coś kupić dla tżta na gwiazdkę Ale nie mam pomysła
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

czekamy na fotkę
chyba, że styczniówki urodzą w grudniu a lutówki w styczniu 

a potem tez jeszcze raz już nie wiem czym... no i jeszcze ta biegunka do tego 

jak to się robi?????
czuje jak bym maila zaraz urodzic....

za wizyte