Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-02, 21:23   #4681
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Sweet Delights....no to niebawem kolejna mamusia będzie tuliła malucha .Filipek gotowy do wyjścia jak widać.

Camillina....no to nie źle się spakowałaś.Duuużo tego.Ja muszę jedynie wziąć ubranka dla małego,szczoteczkę do zębów i dokumenty.Ale za pierwszym razem też miałam wszystko z listy jakieś tam gazety.

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-12-02 o 21:25
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:27   #4682
pola25
Zakorzenienie

Ulcia to spora niunia!

a bardzo się faorsowałaś?

ja też mam problem z szyjką

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Ula i pamietaj, ze dziewczynki sa silniejsze!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:27   #4683
filka2
Zadomowienie

sweet ale klocuszek już z twojego synka
mama idy ,ula trzymamy z Adusią kciuki za was i wasze maluszki,oby jak najdłuzej

dzieki wszystkim mamusiom za życzonka
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:27   #4684
ula 87
Zadomowienie

dziewczyny dostałam email-em wiadomość od loveli:
Dziękujemy za włączenie się do programu Lovela Care. Jednocześnie informujemy, że z powodu dużego zainteresowania naszym programem pula pakietów - składających się z próbki proszku, książeczki, czapeczki i rękawiczek - została już wyczerpana (zgodnie z regulaminem programu liczba pakietów była ograniczona).

Ponieważ nasz program bardzo się spodobał, postanowiliśmy przygotować nowe pakiety. Będziemy mogli je przesłać na początku nowego roku. Prosimy o potwierdzenie, jeżeli nadal chcesz otrzymać od nas pakiet.

Zapraszamy też do korzystania z porad eksperta Lovela Care oraz brania udziału w konkursach organizowanych na stronach Ambasadorów Loveli.

dostałyście też ?

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:28   #4685
gosbaj
Zadomowienie

Wlasnie dostalam takiego maila od Loveli w sprawie tych probek darmowych:
Witaj,

Dziękujemy za włączenie się do programu Lovela Care. Jednocześnie informujemy, że z powodu dużego zainteresowania naszym programem pula pakietów - składających się z próbki proszku, książeczki, czapeczki i rękawiczek - została już wyczerpana (zgodnie z regulaminem programu liczba pakietów była ograniczona).

Ponieważ nasz program bardzo się spodobał, postanowiliśmy przygotować nowe pakiety. Będziemy mogli je przesłać na początku nowego roku. Prosimy o potwierdzenie, jeżeli nadal chcesz otrzymać od nas pakiet.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:30   #4686
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
a bardzo się faorsowałaś?

ja też mam problem z szyjką

!
nie oszczędzałam się jak tylko mogłam , teściowa przychodziła sprzatać , jak na zakupy to zawsze miałam kogoś do tachania siatek , praktycznie jak najwięcej leżałam

dobra idę spać

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:30   #4687
gosbaj
Zadomowienie

hihihi Ula widze ze nie tylko ja taka wiadomosc dostalam
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:40   #4688
Sweet Delights
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny Sama się zdziwiłam, że Fillipo taki klocek, bo ani ja ani Tż nie jesteśmy jakoś bardzo wysocy, cukrzycy nie mam więc to nie jakiś kolejny hardcorowy przypadek, żeby się 8kg na dzień dobry urodziło, witamin też nie biorę bo mam książkowe wyniki i nie ma potrzeby więc nie wiem Gin stwierdził, że taka już jego uroda

ula i mamaidy trzymajcie się dzielnie, za Was i oby jak najdłużej Na pewno wszystko będzie dobrze z Maluszkami
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:41   #4689
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Lekarz zapytał dlaczego przyszłam...zobaczył jak Kuba stawia stopy...musiał się przejść po gabinecie potem zbadał stopy i nogi bez rajstopek i bucików...i wszystko OK
Jak powiedziałam że to szpilka teściowej...to powidziała że jak nie jest lekarzem...to żeby się popukała w głowę
Chyba pozwolę sobie zacytować pana Dr jak będę z nią rozmawiać .....
Zacytuj, zacytuj

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kamyk też muszę klapki kupić a jeszcze nie spotkałam takich w końcu nie sezon na samą mysl o chodzeniu po supermarkecie mam mdłości ale to już niedługo, jak tylko bony będą
Sama się zdziwiłam, że były takie klapki, bo wcześniej nie mogłam trafić...

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Mała przybrała do 2160gr- lekarka mówi, że to dolna granica normy. Jest o dwa tygodnie młodsza Poza tym podobno trudno zmierzyć jej główkę, bo jest bardzo schowana za spojeniem łonowym, nisko. Stąd może być błąd pomiaru. Taką mam nadzieję.
Szyjka zgładzona, rozwarcie takie jak było. Jeszcze 2 tygodnie leżenia, żeby podtuczyć dzidzię. Leki rozkurczowe nadal i przeciwzakrzepowe, bo coś kiepsko wyniki. No i co dalej to zobaczymy. Spróbuję siłą woli zatrzymać na razie te skurcze Dziękuję za trzymanie kciuków dziewczyny
To leż grzecznie jeszcze 2 tygodnie, jak widać to pomaga...

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
hej kochane jestem po wizycie u gina i nie mam dobrych wieści
szyjka już za krótka na krążek , rozwarcie na czubek palca , główka Małej bardzo nisko
gdyby się pojawiły silne skurcze ( od dwóch dni mi lekko twardnieje brzuch) to szybko do szpitala żeby zdążyć Małej na płuca lek dać
jestem przerażona bo to dopiero 32tc
obiecałam że będę w domu plackiem leżeć , więc szpital mnie ominął ,
teściowa przyszła po ciuszki dla Małej żeby wyprać i spakować nas do szpitala ( w razie czego)
Trzymaj się i jeszcze nie rozpakowuj...

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kamyk podziwiam Cie, ze chodzisz na zakupy,ja juz sily nie mam.
Nie mam siły, ale w aptece musiałam zapłacić kartą kredytową, bo przed wypłatą pustki w portfelu... A poza tym chciałam kupić mężowi chociaż coś słodkiego z okazji rocznicy ślubu... Zresztą gin kazał mi spacerować, to pospacerowałam po hipermarkecie z prędkością żółwia... Co więcej ja nadal sama samochodem jeżdżę, ale na krótkich odcinkach...

Cytat:
Napisane przez Camillina Pokaż wiadomość
-półtora paczki podkładów poporodowych
-4 duże podkłady na łóżko
-ręcznik mały
-2 koszule do karmienia
-stanik do karmienia
-3pieluszki tetrowe
-kapcie
-klapki pod prysznic
-majtki jednorazowe 10szt.
-wkładki laktacyjne
-wilgotne chusteczki
-książka do poczytania
-szlafrok
-kosmetyczka
i brakuje mi miejsca na ubranka, pieluchy, poduszkę do karmienia, rożek dla dziecka, wodę mineralną i jakieś przegryzki dla czekającego tatusia da się o coś uszczuplić bagaż?
Poduszka do karmienia zbędna, ale za to jeszcze chociaż jeden ręcznik byś wzięła... Ręczniki papierowe do wycierania krocza też by się chyba przydały... Ja kosmetyczkę mam zminimalizowaną, same próbki i mini buteleczki... Ja jeszcze chcę spakować krem na sutki i tantum rosa...

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
musicie pamietac, że jest ogólnopolski zakaz odwiedzin w szpitalach, więc o pomocy TŻ można zapomnieć - czasem pielęgniarki zgadzają się, aby wszedł "na chwilę" i to wszystko. I raz może zobaczyć nowonarodzone dziecko.... Także wszystkie plany porodów rodzinnych, bycia razem i wspólnego przeżywania narodzin dziecka na nic się zdają....
Pierwsze słyszę... Ja jestem umówiona na oddziale z położną w sobotę i nie odmawiała jak do tej pory... Jutro do niej zadzwonię i się dopytam...

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta Przepraszam, że tak wpadam jak po ogień, ale jestem po wizycie i spieszę z newsami Tak więc z Filippo wsio ok, łądnie rośnie i waży uwaga uwaga...3400g szyjka jeszcze bardziej skrócona niż ostatnio, rozwarcie też nieco większe, jakieś 2 cm z chaczykiem No i czekamy na akcję póki co. W poniedziałek mamy pierwsze ktg a w środę za tydzień kolejna wizyta. No i tyle chyba Lecem teraz Was nadrobić
No to my tez czekamy...
Stary 2009-12-02, 21:45   #4690
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Hej, kobietki
mam takie pytanie do spakowanych bądź pakujących się już do szpitala dziewczyn... jak gabarytowo wyglądają wasze bagaże? bo ja zebrałam wszystkie jakby się wydawało niezbędne rzeczy i nijak nie mogę się zmieścić w jedną, sporawą torbę podróżną. Zabraknie mi miejsca na ciuszki dla bobasa, pieluchy jednorazowe, i szlafrok. Już nie wiem czy ja coś źle robię czy powinnam poszukać jeszcze jednej torby? Wolałabym się nie wyprawiać do szpitala jak hrabina z nie wiadomo jaką ilością waliz
Ja już spakowałam i nie zmieścił mi się jedynie szlafrok, bo mam taki gruby polarowy. Zdecydowałam że go wezmę do reklamówki, bo i tak się będę przebierać to go zarzucę na siebie najwyżej. Pampersów wzięłam pół paczki, jeszcze muszę wcisnąć ze 3 pary majtek bawełnianych, ręczniki papierowe i odżywkę do włosów. Hmm nie wiem czy to zmieszczę, bo jestem już na styk, największe ręczniki...Mam nadzieję, że szybko zniosą ten zakaz odwiedzin, bo jak coś zabraknie to nawet nie ma jak donieść, nie mówiąc już o jakimś jedzonku...
a koleżanka ostatnio mówiła że faktycznie lepiej w dwie torby - dla siebie i dla dzidziusia, ale nie mam takiej drugiej mniejszej i jakoś tak tachać się z dwoma
Cytat:
Daję szybciutko znać co po wizycie, jutro pewnie będzie więcej czasu.

Mała przybrała do 2160gr- lekarka mówi, że to dolna granica normy. Jest o dwa tygodnie młodsza Poza tym podobno trudno zmierzyć jej główkę, bo jest bardzo schowana za spojeniem łonowym, nisko. Stąd może być błąd pomiaru. Taką mam nadzieję.
Szyjka zgładzona, rozwarcie takie jak było. Jeszcze 2 tygodnie leżenia, żeby podtuczyć dzidzię. Leki rozkurczowe nadal i przeciwzakrzepowe, bo coś kiepsko wyniki. No i co dalej to zobaczymy. Spróbuję siłą woli zatrzymać na razie te skurcze Dziękuję za trzymanie kciuków dziewczyny
No to już niedługo a i tak nie wiadomo czy akurat się pospieszy, może jeszcze będzie chciała posiedzieć u mamusi w brzuszku

Cytat:
szyjka już za krótka na krążek , rozwarcie na czubek palca , główka Małej bardzo nisko
gdyby się pojawiły silne skurcze ( od dwóch dni mi lekko twardnieje brzuch) to szybko do szpitala żeby zdążyć Małej na płuca lek dać
teściowa przyszła po ciuszki dla Małej żeby wyprać i spakować nas do szpitala ( w razie czego)
Ula - nie stresuj się przede wszystkim, ja 3 tygodnie temu na wizycie się dowiedziałam że mam rozwarcie na palca, a na razie jeszcze leżę i mam nadzieję, że do 36 minimum poleżę, a najbardziej to chciałabym w nowym roku już urodzić, ale co ma być to będzie. Torbę wiadomo lepiej mieć przygotowaną, żeby się nagle nie stresować.Ostatnio też czuję, że brzuch mi bardziej twardnieje. Leż i odpoczywaj sobie i pamiętaj że bejbi nie lubi stresu

Cytat:
Madzik mam tak:

-półtora paczki podkładów poporodowych
-4 duże podkłady na łóżko
-ręcznik mały
-2 koszule do karmienia
-stanik do karmienia
-3pieluszki tetrowe
-kapcie
-klapki pod prysznic
-majtki jednorazowe 10szt.
-wkładki laktacyjne
-wilgotne chusteczki
-książka do poczytania
-szlafrok
-kosmetyczka
i brakuje mi miejsca na ubranka, pieluchy, poduszkę do karmienia, rożek dla dziecka, wodę mineralną i jakieś przegryzki dla czekającego tatusia da się o coś uszczuplić bagaż?
Poduszki do karmienia nie brałam, rożka też bo u mnie nie trzeba (w szpitalu są specjalne beciki). A może większa torba? Bo za bardzo to nie ma o co uszczuplić...

Cytat:
Hej dziewczęta Przepraszam, że tak wpadam jak po ogień, ale jestem po wizycie i spieszę z newsami Tak więc z Filippo wsio ok, łądnie rośnie i waży uwaga uwaga...3400g szyjka jeszcze bardziej skrócona niż ostatnio, rozwarcie też nieco większe, jakieś 2 cm z chaczykiem No i czekamy na akcję póki co. W poniedziałek mamy pierwsze ktg a w środę za tydzień kolejna wizyta. No i tyle chyba Lecem teraz Was nadrobić
Filipek już duży chłopak, dobrze, że wszystko w porządku

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:46   #4691
pysiamn
Zakorzenienie

Dzieki kochane wiedziałam, że na Was można liczyć
Mąż już dziś przez telefon powiedział swojej "mamusi" co nieco...
Ale ja jak sięz nią zobaczę ...to zagram jej na nosie a co

Wredota się zrobiłam

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
pysiamn super że kubusiowi nic nie dolega.tesciową kopnij w zad!!!!
a z tym spiworkiem to mnie nie strasz ze niewygodny,chyba sobie poradze za zapinaniem pasów.
Fikuś ja nie straszę...może to ja jakaś ciapa jestem....
Ale przyznaję że wolałam te z nogawkami.... jakoś było mi szybciej

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
badz moim Rudolfem

Cytat:
Daję szybciutko znać co po wizycie, jutro pewnie będzie więcej czasu.

Trzymaj sięjeszcze teoszkęęęęę
Cytat:

teraz to wszystkie zakupy muszę zrobić przez allegro

dziewczyny proszę namiary na uczciwych sprzedawców na allegro

następna wizyta 21 grudnia i mam nakaz nierozpakowywania się
Ulcia musowo odpoczywasz i lezakujesz
Nie ma szwendania się...zakupów itp,

Ja nie kupowałam hurtowo u jednego sprzedawcy więc dziewczyny pewnie bardziej Ci podpowiedzą

Niech mała posiedzi jeszcze troszkę

Ja też sięboję w przyszłym tyg mam wizytę....a już ledwo chodzę...dziś doszłam do przychodni z Kubą raptem dwie ulice dalej i zaliczyłam kilka przystanków skurczowych

A u mnie 31 tydz

Trzeba na siebie uważać

Sweet Delights no to brawa dla Filipka duży chłopak z niego
Dobra idę na myju myju a potem z mężusiem seans filmowy

Do jutra

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-02 o 21:48
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:49   #4692
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
ja na szczescie torbe bede miala troche mniejsza, bo u nas w szpitalach wyganiaja ok 5-6h po porodzie do domu
z jednej strony to fajnie że nie trzeba być długo w szpitalu ale z drugiej wolałabym chociaż jedną noc pozostac pod fachową opieką.. te polskie 3 dni są dla mnie OK

Cytat:

gratulacje dla dużego Filipa od młodszego Filipa w moim brzuszku
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:54   #4693
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ja też dostałam od lovelli że się nie załapałam, ciekawe czy w styczniu przyślą...

A do torby spakowałam:
-wyniki badań
-ręcznik duży i mały
-3 koszule
-szlafrok (to do reklamówki )
-skarpetki
-klapki
-kapcie
-biustonosz
-kosmetyki (płyn do hig.int.;szampon,żel pod prysznic,pasta i szczoteczka itp.)
-majtki siatkowe
-paczka podkładów poporodowych
-butelka wody mineralnej
-kubek+sztućce
-podkłady na łóżko
-wkładki laktacyjne
-pampersy
-nawilżane chusteczki
-ciuszki dla dzidzi
-krem do pupy dla dzidzi
+ muszę dopakować - odżywka,majtki bawełniane,ręczniki papierowe,3 pieluchy tetrowe, książkę jakąś
Co jeszcze byście spakowały? O czymś zapomniałam?

Stary 2009-12-02, 21:55   #4694
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Witaj,

ble ble ble ja tam nie pamietam zapisu odnosnie ograniczonej liczby i ciekawe dlaczego zadna z nas nie dostala? ja potwierdzilam ale pewnie w styczniu przyjdzie kolejna wiadomosć
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:55   #4695
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Witaj,

Kurcze, a ja nic nie dostałam...
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:56   #4696
pola25
Zakorzenienie

Wy już się pakujecie na poród...!niedługo dalsze rozpakowywania

zmykam bo TZ będzie pisał.

Buziaki
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:12   #4697
oliviaoO
Rozeznanie

ula, mamaidy , żeby było wszystko w porządku i żeby maluszki jeszcze nie wychodziły
sweet delights no no jaki duży kawaler, to chyba już spokojnie może przywitać świat po drugiej stronie brzuszka chyba będziesz następna po Agape

my z TŻ wreszcie dzisiaj wybraliśmy się po materacyk do łóżeczka, chyba na nas czekał bo był ostatni na składzie także wzięliśmy od ręki, nie trzeba czekać kilku dni kupiłam kokos-pianka-kokos o grubości 13cm
no, ale nie mam jeszcze wypełnienia do pościeli bo w ogóle nie wiem jakie mam kupić pomierzyłam pościel, którą dostałam i np jeśli chodzi o poszewkę na kołderkę to ma ona wymiary jakieś 130x95. Poszłam do sklepu a tam mi kobitka mówi, że wypełnienia mają w dwóch rozmiarach :135x100 i 120x80.. pytanie co teraz, bo wymiarowo niby żadne nie pasuje.. Moja mama mówi, że niby to mniejsze powinno być dobre bo jeszcze dojdą cm na to, że przecież wypełnienie nie jest płaskie tylko grubsze co też zabiera cm i już sama nie wiem..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:14   #4698
Sweet Delights
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
gratulacje dla dużego Filipa od młodszego Filipa w moim brzuszku
Większy Filipek pozdrawia mniejszego Filipka

Ja mam torbę już od jakiegoś czasu spakowaną. U mnie nie trzeba na szczęście brać dla dzidziusia ubranek bo chyba musiałabym mieć tragarza chcą tylko pampersy i mokre chusteczki do pupci i krem. A dla siebie mam:

-dwie paczki podkładów poporodowych
- pięć podkładów na wyrko
- 4 koszule
- szlafrok
- stanik
- ciepłe skarpetki
- 10 par jednorazowych majtek
- kapcie
- rolka papieru toaletowego i ręczników papierowych
- kosmetyki pod prysznic w wersji mini (takie podrozne kupione w rosmanie w małych opakowaniach)
- tantum rosa+ mała butelka po mineralnej z dziubkiem do przemywania
- maść na sutki
- laktator
- wkładki do stanika
- paczka mokrych chusteczek
- nakładki na kibelek
- butla wody niegazowanej
- cienki kocyk tak na wszelki wypadek dla Filipa
- dwie tetrowe pieluchy
- mala paczka huggiesów
- kubek, talerzyk, sztućce
- ręcznik mały i duży
Zapomniałam jeszcze o czymś?

Wszystko weszło do jednej torby ale jest mega wypchana
Ubranka i ciuchy dla mnie na wyjście przywiezie Tż.

Nie wiem co wziąć do poczytania, polecacie coś fajnego?
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:15   #4699
filka2
Zadomowienie

ja będe sie pakować dopiero za póltora tyg bo cały nast tydz bede w łodzi i potem do mamy,stamtąd musze torbe zabrac.a laktator bierzecie? bo ja już nie wiem czy kupic przed porodem czy dopiero po...,a o ręcznikach papierowych to bym nie pomyślała,ja jeszcze popytam bratową co zabrac,u mnie ciuszków nie trzeba tylko chusteczki do pupki i ciuszki na wyjście.wiec tż -towi spakuje torbe dla małej i bedzie czekac w domu.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:40   #4700
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
na karowej powiedzieli mi - po 8 h czekania i serii badan - ze nie maja miejsc - ze obdzwonili wszystkie szpitala o podwyzszonej referencyjnoci w warszawie i nigdzie nie chca mnie przyjac... wyobrazcie sobie jak sie poczulam...

ale to nie koniec... spytali mnie czy maja szukac miejsc poza warszawa - np plock, radom... itp... a jak nie chce to mam im podpisac cyrograf, ze odmawiam i wiem jakie sa tego konsekwencje lacznie ze zgonem plodu !!!!!!!!!!!!!!!!

na szczescie znalezlismy gdzies indziej miejsce.... na wlasna reke oczywiscie .... ale swoje przezylam i teraz jestem pod stala kontrola, bo brak wod to nic dobrego - w kazdej chwili maga mnie brac na cesarke jakby cos sie zaczelo dziac z dzieckiem... do tej pory jest ok....
ale chamstwo w tych szpitalach! jestem oburzona!!
całe szczęście, że znaleźliście inne miejsce!

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
w Danii wszyscy się dziwą,że w PL za wszystko trzeba płacić.za osobną salę,za poród rodzinny i za znieczulenie.Tutaj jest gratis wszystko.
hmmm.. robiłam przegląd w krakowskich szpitalach. rodzinny jest wszędzie za darmo (prócz jednego), zzo też gratisowe, tam gdzie można zrobić poród w wodzie także się nie płaci.. sale zaś zależą od szpitala, tam akurat gdzie ja chce iść porodowe są pojedyncze a poporodowe podwójne, więc chyba nie jest u nas tak źle

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie za to klapki, takie basenowe do szpitala...
dobrze, że o klapkach mi przypomniałaś! też muszę kupić

ja dziś się nabiegałam. spędziłam 9h poza domem i padam z nóg. troszkę byłam na zajęciach i troszkę pochodziłam po mieście. zakupiłam książeczki dla mojej małej siostrzenicy. a jutro jadę do mojego rodzinnego miasta więc znów czeka mnie wielka bieganina. tu odwiedzić jedną mamę, tu drugą, tam siostrę, pozałatwiać sprawy urzędowe i jeszcze wrócić do krakowa.. ech
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:41   #4701
Camillina
Raczkowanie

dziękuje za odpowiedzi faktycznie bez poduszki byłoby luźniej ale to jedna z rzeczy wymieniona przez położną w szpitalu w którym będę rodzić jako niezbędna. W ogóle oddział w klimacie a la późny Gierek i niewiele tam mają dla świeżo upieczonych mam więc wolę zabrać za dużo niż za mało. Dobrze żeście mi przypomniały o ręcznikach ale to już chyba w zęby wezmę

a o zakazie odwiedzin nie wiedziałam..... no to dół... w obcym mi Radomiu i tak jestem sama jak palec (bez familli) więc myślałam że przynajmniej TŻ mnie wesprze a tu d....a
Camillina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:45   #4702
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
dziękuje za odpowiedzi faktycznie bez poduszki byłoby luźniej ale to jedna z rzeczy wymieniona przez położną w szpitalu w którym będę rodzić jako niezbędna. W ogóle oddział w klimacie a la późny Gierek i niewiele tam mają dla świeżo upieczonych mam więc wolę zabrać za dużo niż za mało. Dobrze żeście mi przypomniały o ręcznikach ale to już chyba w zęby wezmę
zawsze mozesz zarzucic szlafrok zamiast kurtki, recznik na szyje, ubrana od razu w koszule, wkladki do kieszeni i poduche w reke,

jednak troche miejsca w torbie sie zaoszczedzi

Ps. juz jest watek mamusiek sierpniowych 2010. omatulo, jak ten czas szybko leci.

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-12-02 o 22:47
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 22:53   #4703
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam od lovelli że się nie załapałam, ciekawe czy w styczniu przyślą...

A do torby spakowałam:
-wyniki badań
-ręcznik duży i mały
-3 koszule
-szlafrok (to do reklamówki )
-skarpetki
-klapki
-kapcie
-biustonosz
-kosmetyki (płyn do hig.int.;szampon,żel pod prysznic,pasta i szczoteczka itp.)
-majtki siatkowe
-paczka podkładów poporodowych
-butelka wody mineralnej
-kubek+sztućce
-podkłady na łóżko
-wkładki laktacyjne
-pampersy
-nawilżane chusteczki
-ciuszki dla dzidzi
-krem do pupy dla dzidzi
+ muszę dopakować - odżywka,majtki bawełniane,ręczniki papierowe,3 pieluchy tetrowe, książkę jakąś
Co jeszcze byście spakowały? O czymś zapomniałam?
Przychodzi mi jeszcze do glowy papier toaletowy i aparat fotograficzny..

Edit: jesli to ma byc lista nie tylko na porodowke tylko w ogole do szpitala, to jeszcze bym dorzucila: butelke, smoczek, niedrapki, oslonki na piersi.

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2009-12-02 o 22:57
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 23:06   #4704
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

Edit: jesli to ma byc lista nie tylko na porodowke tylko w ogole do szpitala, to jeszcze bym dorzucila: butelke, smoczek, niedrapki, oslonki na piersi.
mialysmy ta liste zmniejszyc, bo Camillina juz sie nie miesci do torby, a my ja ciagle powiekszamy
Stary 2009-12-02, 23:20   #4705
aldii
Zakorzenienie

Mamaidy nadal trzymam zeby udalo sie przetrzymac malutka jeszcze 2 tyg
Ula ojoj to rzeczywiscie stresujaca masz sytuacje.Teraz lezenie i wstawanie tylko na siusiu.Tez mam teraz wizyte 21.A ile malutka juz wazy ?
Lila bardzo ladna lampka
Addicted duuuzo zdrowka dla synka uwazaj zebys sie nie zarazila !!
Lila zakaz odwiedzin jest, ale w niektorych szpitalach mimo wszystko odbywaja sie porody rodzinne
Sweet ale duzy
Pola a ja slyszalam w szpitalu, ze szczyt zachorowan ma byc styczen-luty
Ula sprawdzilam i tez dostalam takiego @
Filka ja biore

Do listy szpitalnej dorzucilabym jeszcze tel i ladowarke
Stary 2009-12-02, 23:25   #4706
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

tak osłonki i niedrapki spakowane, tylko zapomniałam napisać. A aparat i telefon to jakoś takie oczywiste że nie pisałam . No ale o butelki i smoczka to raczej na żadnej liście nie widziałam, albo nie zwróciłam uwagi. Wy pakujecie? Bo nie wiem co robić
Co do laktatora to mam, ale nie spakowałam, najwyżej TŻ doniesie. Aha, chyba że będzie dalej zakaz odwiedzin. Chyba się przepakuję do większej torby jednak...

Stary 2009-12-02, 23:30   #4707
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

no to ja proponuje jeszcze dorzucic ciuchy, w ktorych bedziemy wychodzic ze szpitala, bo te w ktorych przyjedziemy niestety moga sie nienadawac.
Stary 2009-12-02, 23:32   #4708
Sensuel
Wtajemniczenie

Ja miałam spakowane do szpitala jak szłam rodzić synka:

* kosmetyczkę
* wodę (oj przydała się,a nawet zabrakło podczas porodu )
* 2 koszule
* 2 ręczniki (mały i duży)
* aparat fotograficzny
* ubranka dla małego
* pampersy
* chusteczki nawilżające
* stanik do karmienia
* majtki jednorazowe
* szlafrok (mało używałam,bo na oddziale było bardzo ciepło)
* klapki
* dokumenty

to chyba wszystko....i jakoś wszystko zmieściło mi się do torby

* Kosmetyki dla dziecka chyba też miałam,ale pielęgniarki i tak myły swoimi.Gdyby miały dla każdego dziecka używać czegoś innego to by im więcej czasu zabrało.
* podkłady były w szpitalu do dyspozycji
* bawełnianych majtek nie używałam,bo wygodniejsze były po porodzie jednorazowe
* podkładów na łóżko też nie miałam,bo były mi nie potrzebne.Salowa i tak zmieniała je codziennie czy było czyste czy brudne.
* butelek nie miałam i smoczka też nie
* osłonek na piersi tym bardziej
* wkładki laktacyjne nie były mi w tym czasie jeszcze potrzebne,dopiero w domu zaczęły być

To chyba wszystko
Stary 2009-12-02, 23:33   #4709
aldii
Zakorzenienie

hahaha mam wrazenie, ze mnie wyrzuca ze szpitala z ta gigantyczna torba
Stary 2009-12-02, 23:38   #4710
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ja proponuje jeszcze dorzucic ciuchy, w ktorych bedziemy wychodzic ze szpitala, bo te w ktorych przyjedziemy niestety moga sie nienadawac.
No ja tam nie wiem....brzuch to trochę się zmniejszy .Ja wyszłam w tym samym co przyszłam .Brzuch lekko opadł,ale nie byłam jak nitka niestety.Cudów nie nie spodziewaj.No chyba,że jesteś bardzo szczupła i masz brzuszek jak piłka od kosza.No tak mi się wydaje.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
hahaha mam wrazenie, ze mnie wyrzuca ze szpitala z ta gigantyczna torba

Nie sądzę,bo każdy bierze to co uważa za słuszne.Ja wiem co mi się przydało i wiem co teraz mam wziąć.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości