Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-02, 16:26   #2851
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z całkiem innej beczki: jaką macie tv? Tzn chodzi mi czy cyfrę, czy polsat cyfrowy, czy n czy coś w tym stylu? Co byście polecały? Bo jesteśmy właśnie z TŻ na etapie wybierania
My wczoraj zmieniliśmy Polsat Cyfrowy na Cyfrę +- w opcji z multiroomem i Tv za 1 zł. Wtedy mamy za 89 zł. Tv na dwa telewizory- dla małego i dla nas, kto co chce, że nie wspomnę o telewizorze za free

Żałuję tylko, że w tej opcji nie ma żadnego Polsatu, czasem jednak oglądałam, ale trudno.

Jakość Cyfry + jest super, widać różnicę w nadawaniu.

Miłego wieczoru, lecę

Pa
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 16:30   #2852
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
My wczoraj zmieniliśmy Polsat Cyfrowy na Cyfrę +- w opcji z multiroomem i Tv za 1 zł. Wtedy mamy za 89 zł. Tv na dwa telewizory- dla małego i dla nas, kto co chce, że nie wspomnę o telewizorze za free

Żałuję tylko, że w tej opcji nie ma żadnego Polsatu, czasem jednak oglądałam, ale trudno.

Jakość Cyfry + jest super, widać różnicę w nadawaniu.

Miłego wieczoru, lecę

Pa

Czyli porównując cyfrę z polsatem, cyfra wypada o wiele lepiej?? To już jakaś info

A ten tv już dostaliście? Bo słyszałam, że będą dopiero za jakiś czas...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 16:35   #2853
hania811
Zakorzenienie

Jak TŻ ogląda formułę 1 to Cyfra odpada
U nas w domu Polsat to podstawa.

A tak poważnie to mi ciężko radzić...bo doświadczenia nie mam.
Moja cała rodzina i dalsza i bliższa ma cyfrę+
My mamy z UPC..ale tylko dlatego że u nas na osiedlu można mieć, a poza tym mają podobno najlepszy net.

Jedno jest pewne telewizja cyfrowa a analogowa to niebo a ziemia w odbiorze
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 16:43   #2854
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
A póki co nie mogę się doczekać na wieczór bo mamy oglądać Dexa.
Ale zrobili serię skubańcy!!...chyba najlepsza
oglądaliśmy z TŻemw poniedziałek i już nie możemy doczekać się 2 ostatnich odcinków. 4 sezon jest rewelacyjny (co się rzadko zdarza, ze następny jest lepszy). Chyba nawet poczekamy 2 tygodnie, żeby potem obejrzeć 2 na raz.

My też mamy cyfrową z UPC i widać różnicę jak nic. Niedawno zmieniliśmy tv więc teraz mamy praktycznie kino

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2009-12-02 o 16:44
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 16:45   #2855
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć

oglądaliśmy z TŻemw poniedziałek i już nie możemy doczekać się 2 ostatnich odcinków. 4 sezon jest rewelacyjny (co się rzadko zdarza, ze następny jest lepszy). Chyba nawet poczekamy 2 tygodnie, żeby potem obejrzeć 2 na raz.

My też mamy cyfrową z UPC i widać różnicę jak nic. Niedawno zmieniliśmy tv więc teraz mamy praktycznie kino
A ja jeszcze nie mam nowego Dexa...zapuściłam, ale ani drgnął...

Hania

Stary 2009-12-02, 16:50   #2856
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jeszcze nie mam nowego Dexa...zapuściłam, ale ani drgnął...
hm....z peb'a ściągnij.

Twin my chyba zrobimy tak samo
Stary 2009-12-02, 17:33   #2857
goosia207
Zakorzenienie

Asiuk, Miskowa współczuję wam zguby
Asiuk niby pierścionek to rzecz, ale sama bym się załamała.Zresztą ja już miałam jeden burzliwy incydent z pierścionkiem zaręczynowym i ryczałam jak bóbr (jak byłam sama z Tżtem, bo przy znajomych się wstydziłam szczególnie przy Tżtach moich przyjaciółek) zaangażowałam chyba z 6 osób do szukania w trawie , ale było już ciemno i nic.Na drugi dzień obudziłam Tżta chyba po 8 rano pojechaliśmy tam i po ok.pół godzinie Tż go znalazł w tej wielkiej trawie

Witaj Melodio dobrze, że już odblokowana
Mój Tż prawi mi rzadko komplementy , ale często powie coś miłego jak np.ostatnio przytulił się do mnie i powiedział "jesteśmy tyle lat razem, a ty dalej na mnie tak działasz wrr"

Cytat:
A u mnie to odnośnie wymuszania ta scenka wyglądałaby tak:

Ja - kurcze tyłek mi urósł, okropnie wyglądam w tych spodniach
Tż- Nie, no co Ty bardzo dobrze
Ja- dobra, dobra, Ty mi specjalnie tak mówisz, żebym źle wyglądała
Guzik, nie zakładam ich, odchudzam się !
Tżet- Ty jednak walnięta jesteś, po co się pytasz skoro sama wiesz najlepiej

I jeszcze podobne
Ja- mogę iść w tej sukience, dobrze wygladam ?
Tżet- Nie, jakoś tak dziwnie, załóż coś innego.
Ja - a mi się podoba właśnie, idę w tym !
Tżet- A daj mi spokój, i idź w czym chcesz .

Cytat:
Dziewczyny, pytanie z całkiem innej beczki: jaką macie tv? Tzn chodzi mi czy cyfrę, czy polsat cyfrowy, czy n czy coś w tym stylu? Co byście polecały? Bo jesteśmy właśnie z TŻ na etapie wybierania
my mamy polsac cyfrowy.Cyfrę mieliśmy baaardzo dawno, wiec ich nie porównam, bo nie pamiętam
Stary 2009-12-02, 18:31   #2858
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:

No tak mąż konserwa....musi sie najpierw przyzwyczaić do zmian by ocenić że są dobre
Ważne że Tobie to nie przeszkadza. A taką piękną kobietę komplementują pewnie na każdym kroku wiec może mąż ma rację że Cię nie rozpieszcza

Ja jestem ekspertką w wymuszaniu.
A mój standart to :
ja:"kochanie nie mogę wyjśc w tych spodniach do ludzi bo grubo wyglądam"
tż: (nie mówi nic)
ja: teraz powinieneś powiedzieć "Kochanie wyglądasz super. Jesteś szczuplutka i w tych spodniach wyglądasz rewelacyjnie"
tż: no tak, tak! właśnie miałem powiedzieć że....(i tu powtarza za mną)

Dlatego też mąż uważa że wszystko umiem zrobić sama..nawet powiedzieć sobie komplement i poklócić sie sama ze sobą.

Bo jak krzyczę na niego to on najczęsciej nic nie mówi po czym stwierdza że jak zwyklę poklóciąłm sie sama ze sobą.
Haniu, masz mistrza Jesteś moim guru wymuszania

Cytat:
hihihi...w takim razie skoro ty szalona on spokojny też pewnie kłócisz sie sama ze sobą
Takim furiatkom jak my potrzebny jest opanowany i rzeczowy facet

Soczewki super. Inna jakość życia
Haniu, nie no staram się kłócić z nim, nie z sobą haha Jak go już tak totalnie się wkurzy to też sobie pokrzyczy trochę ten mój

Ale co do furiatek to prawda Spokojny facet to podstawa Ja się najpierw wykrzyczę, a on słucha A potem mi tłumaczy, gada, a ja słucham i czasem dochodzę do wniosku, że pruję się bez powodu Ale czasem mam powód, więc różnie bywa

No to super, że super z soczewkami A już doszłaś do wprawy w zakładaniu?

Cytat:
Bez przesady Haniu

A u mnie to odnośnie wymuszania ta scenka wyglądałaby tak:

Ja - kurcze tyłek mi urósł, okropnie wyglądam w tych spodniach
Tż- Nie, no co Ty bardzo dobrze
Ja- dobra, dobra, Ty mi specjalnie tak mówisz, żebym źle wyglądała
Guzik, nie zakładam ich, odchudzam się !
Tżet- Ty jednak walnięta jesteś, po co się pytasz skoro sama wiesz najlepiej

I jeszcze podobne
Ja- mogę iść w tej sukience, dobrze wygladam ?
Tżet- Nie, jakoś tak dziwnie, załóż coś innego.
Ja - a mi się podoba właśnie, idę w tym !
Tżet- A daj mi spokój, i idź w czym chcesz .
Dorinko, heh tak wygląda prowokowanie faceta, żeby powiedział komplement On nic w ząb nie łapie o co chodzi

Cytat:

Butter
Kurde, a ja całe życie mam te 7 podstawowych kanałów i tyle 1,2, regionalną, Polsat, TVN,TV 4 i Puls Chyba kiepski ze mnie ekspert

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Asiuk, Miskowa współczuję wam zguby
Asiuk niby pierścionek to rzecz, ale sama bym się załamała.Zresztą ja już miałam jeden burzliwy incydent z pierścionkiem zaręczynowym i ryczałam jak bóbr (jak byłam sama z Tżtem, bo przy znajomych się wstydziłam szczególnie przy Tżtach moich przyjaciółek) zaangażowałam chyba z 6 osób do szukania w trawie , ale było już ciemno i nic.Na drugi dzień obudziłam Tżta chyba po 8 rano pojechaliśmy tam i po ok.pół godzinie Tż go znalazł w tej wielkiej trawie

Witaj Melodio dobrze, że już odblokowana
Mój Tż prawi mi rzadko komplementy , ale często powie coś miłego jak np.ostatnio przytulił się do mnie i powiedział "jesteśmy tyle lat razem, a ty dalej na mnie tak działasz wrr"

my mamy polsac cyfrowy.Cyfrę mieliśmy baaardzo dawno, wiec ich nie porównam, bo nie pamiętam
Goosiu, no to Ci powiedział Super

Dobrze, że pierścionek Ci się znalazł Oby z Asiukiem było tak samo

A u mnie mam zagwostkę TŻ przyjeżdżał do mnie raz na około 11 dni na 3 dni do mnie No i ojciec się wkurzył i powiedział, że co 3 tyg to najczęściej on sobie życzy mieć gościa na tak długo tak często

No i jeszcze spaliśmy razem u mnie w pokoju, bo po prostu lubimy się tulić ze sobą we śnie A ojciec zrobił dym, że on ma spać oddzielnie Bo jak to jak młode małżeństwo się zachowujemy Chodzi mu o spanie spanie razem jako lulu Pisałam Wam zresztą kiedyś, że eks musiał spać w innym pokoju

No i mnie się w ogóle odechciało żeby TŻ tu przyjeżdżał I nie wiem co robić Czy jeździć do TŻta, czy co Teraz nie wiadomo, czy będziemy się widzieć do po Świętach I nie wiem, czy powiedzieć TŻtowi stanowczo, że to za długo i przed Świętami się musimy spotkać jakoś

TŻ powiedział, że mnie porwie jak Cygan Cygankę

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 19:27   #2859
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
my mamy "n" i jestem bardzo zadowolona
wzielismy rok temu na swieta,kiedy była promocja,w tym roku tez jest,nawet lepsza.
Mam wszytsko czego potrzebuje ,moge nagrywac sobie to,czego nie mam czasu obejrzec i oprocz tego isteniej takie cos jak "nportal".

Wczesniej mielismy cyfre i stwierdzam,ze "n" jest lepsza
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 19:57   #2860
asiuk
Zakorzenienie

Gosiu, Melodio, dzięki za wsparcie, ale nie znalazłam pierścionka. Jeszcze jutro, jak będę szła na przystanek rano, zerknę, czy go TŻ nie przeoczył. Trochę to bez sensu, bo prawdopodobne jest, że zgubiłam go w gliwickim centrum handlowym. Potem byliśmy w McDonalds, na BP i w Bielsku, tak więc możliwości zgubienia było wiele

Staram się już o tym nie myśleć.

Chyba sobie naleję martini albo zrobię whiskey z colą

Butter, my mamy Cyfrę +, jakoś brakiem Polsatu się nie przejmuję. Minusem jest to, że przy gorszej pogodzie (ulewa, wiatr) sygnał się trochę gubi - czasem w ogóle nie da się obejrzeć tv. Możliwe, że to zależy od lokalizacji, z tym że moja siostra ma podobnie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 08:48   #2861
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Nie wierzę, że jeszcze żadnej nie ma

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2009-12-03, 08:55   #2862
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Nie wierzę, że jeszcze żadnej nie ma
cześć

ja jestem, ale zawsze jestem pierwsza rano, to postanowiłam dziś poczekać
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 08:57   #2863
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

ja jestem, ale zawsze jestem pierwsza rano, to postanowiłam dziś poczekać
Sprytne

Pierścionek się nie znalazł, nowy kosztuje 518 zł. Już poinformowałam TŻ o tym fakcie Smutno mi nadal, ale już nie będę dziś przynudzać.

Mam na nogach nowe kozaczki

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2009-12-03, 09:13   #2864
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Sprytne

Pierścionek się nie znalazł, nowy kosztuje 518 zł. Już poinformowałam TŻ o tym fakcie Smutno mi nadal, ale już nie będę dziś przynudzać.

Mam na nogach nowe kozaczki
Cześć

Asiuk rozumiem, że chcesz kupić pierścionek drugi raz

Co do oferty Cyfry jeszcze, ja jestem zachwycona, bo mam ten najwyższy pakiet, więc kanałów filmowych chyba z 5 i jeszcze HBO - także naprawdę nie musimy już korzystać z żadnych wypożyczalni
Poza tym możliwość programowania i nagrywania wszystkiego, także ja się bardzo cieszę
Wczoraj oglądaliśmy świetny rosyjski film, zamiast Naznaczonego- który również mnie zaczął wkurzać
Stary 2009-12-03, 09:23   #2865
hania811
Zakorzenienie

dzień dobry

Melodio obsługa soczewek to dla mnie pikuś.
Zakładam tak szybko jak okulary

Melodio a TŻ ma luz w domu?? mieszka z rodzicami czy sam??
Wisz jak ojciec ma takie podejście i żadną rozmową tego nie zmienisz to musisz się poddać i jak przyjeżdża TŻ to spać w oddzielnych pokojach..albo jeżdzić do niego.
Stary 2009-12-03, 09:25   #2866
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Co do oferty Cyfry jeszcze, ja jestem zachwycona, bo mam ten najwyższy pakiet, więc kanałów filmowych chyba z 5 i jeszcze HBO - także naprawdę nie musimy już korzystać z żadnych wypożyczalni
Poza tym możliwość programowania i nagrywania wszystkiego, także ja się bardzo cieszę
Wczoraj oglądaliśmy świetny rosyjski film, zamiast Naznaczonego- który również mnie zaczął wkurzać
Sama nie wiem. Z jednej strony trochę szkoda kasy, a z drugiej - bardzo bym chciała go mieć, bo mi się strasznie podobał
Nawet nie wiem, jaki pakiet mamy. My mamy na 3 telewizorach, chyba trochę nielegalnie Też mamy wszystkie Canal + (oprócz HD, bo nie mamy takiego telewizora), wszystkie HBO, Cinemax, Filmbox itp. Chyba nie mamy Zone Europa, a czasem fajne filny lecą.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2009-12-03, 09:29   #2867
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

na szczęście Naznaczony się już skończył, wczoraj jednym okiem tylko oglądałam. Na początku zapowiadał się ten film dość dobrze, ale potem jakoś tak sobie się rozwinął.

Cytat:
Sama nie wiem. Z jednej strony trochę szkoda kasy, a z drugiej - bardzo bym chciała go mieć, bo mi się strasznie podobał
Nawet nie wiem, jaki pakiet mamy. My mamy na 3 telewizorach, chyba trochę nielegalnie Też mamy wszystkie Canal + (oprócz HD, bo nie mamy takiego telewizora), wszystkie HBO, Cinemax, Filmbox itp. Chyba nie mamy Zone Europa, a czasem fajne filny lecą.
no to ja was wszystkie przebijam, bo mam tylko jedynkę, dwójkę, trójkę regionalną, polsat i tvn, który bardzo często źle odbiera
Nawet nie myślę o kablówce czy tv cyfrowej. Jakoś nie lubię oglądać tv, filmy wcześniej już wszystkie widzę na kompie, bo brat mi dostarcza i tyle. W tv oglądam wiadomości czy fakty a tak to raczej z doskoku. Poza tym mam jakieś dziwne przyzwyczajenie, że samo oglądanie tv jest stratą czasu, więc najczęściej w tle oglądam tv i robię jeszcze coś innego
Stary 2009-12-03, 09:34   #2868
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekaj nie nerwowo, może dostaniesz od męża zgubę, przy najbliższym przypływie gotówki

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
na szczęście Naznaczony się już skończył, wczoraj jednym okiem tylko oglądałam. Na początku zapowiadał się ten film dość dobrze, ale potem jakoś tak sobie się rozwinął.

no to ja was wszystkie przebijam, bo mam tylko jedynkę, dwójkę, trójkę regionalną, polsat i tvn, który bardzo często źle odbiera
Nawet nie myślę o kablówce czy tv cyfrowej. Jakoś nie lubię oglądać tv, filmy wcześniej już wszystkie widzę na kompie, bo brat mi dostarcza i tyle. W tv oglądam wiadomości czy fakty a tak to raczej z doskoku. Poza tym mam jakieś dziwne przyzwyczajenie, że samo oglądanie tv jest stratą czasu, więc najczęściej w tle oglądam tv i robię jeszcze coś innego
Tak zgadzam się, Naznaczony czym dłużej trwał tym nudniej było

Ja bardzo lubię oglądać TV, szczególnie dobre filmy - na szczęście oboje, więc u nas podstawa to duży, wypasiony TV , nawet mały ma u siebie wypasiony telewizor do Play Station
Stary 2009-12-03, 09:38   #2869
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
.
Pewnie mąż zakupi przy najbliższej okazji

Cytat:

Ja przez 1,5 roku miałam 6 kanałów...i jakoś specjalnie źle mi z tym nie było.
Tak jak piszesz wszystkie filmy i seriale i tak na kompie oglądamy.
Jednak teraz doceniam to ze mam Kuchnię TV, TVN Turbo, wszelkie Discovery, National Geographic no i kanały sportowe.

Kanały filmowe natomiast w ogóle mnie nie interesują.
Stary 2009-12-03, 09:41   #2870
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie mąż zakupi przy najbliższej okazji

Ja przez 1,5 roku miałam 6 kanałów...i jakoś specjalnie źle mi z tym nie było.
Tak jak piszesz wszystkie filmy i seriale i tak na kompie oglądamy.
Jednak teraz doceniam to ze mam Kuchnię TV, TVN Turbo, wszelkie Discovery, National Geographic no i kanały sportowe.

Kanały filmowe natomiast w ogóle mnie nie interesują.
nie ukrywam, że jak jestem u rodziców, czasem coś tam oglądam na discovery czy national albo tvn style, żeby się odmóżdżyć, ale jakoś mi nie zależy ani na wypaśnym tv ani na milionie kanałów tv.
No może mi czasem brakuje kanałów obcojęzycznych trochę też, żeby być na bieżąco, co się na świecie dzieje
Stary 2009-12-03, 09:45   #2871
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
nie ukrywam, że jak jestem u rodziców, czasem coś tam oglądam na discovery czy national albo tvn style, żeby się odmóżdżyć, ale jakoś mi nie zależy ani na wypaśnym tv ani na milionie kanałów tv.
No może mi czasem brakuje kanałów obcojęzycznych trochę też, żeby być na bieżąco, co się na świecie dzieje
Nam bardzo zależy na dobrym telewizorze, bo kolekcjonujemy i oglądamy nałogowo koncerty na dvd a wtedy to istotne aby jakość dzwięku i obrazu była super !
Stary 2009-12-03, 09:51   #2872
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego miliona kanałów i tak zazwyczaj ogląda się z 10 wybranych i ulubionych.
Także na dobrą sprawę nikt tego miliona nie potrzebuje
Stary 2009-12-03, 10:08   #2873
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego miliona kanałów i tak zazwyczaj ogląda się z 10 wybranych i ulubionych.
Także na dobrą sprawę nikt tego miliona nie potrzebuje
szkoda, że nie da się wybrać iluś tam tych, co cię interesują, mieć tym sposobem powiedzmy 20 czy 30 takich, które lubisz i oglądasz, ale nie mieć tych pozostałych. Pamiętam, że zawsze mnie wkurzało u rodziców, że żeby znaleźć ten kanał, który chciałam obejrzeć, jakiś tam zagraniczny, musiałam przeskoczyć ponad 100 kanałów, których nikt nigdy nie włączył nawet.
Stary 2009-12-03, 10:20   #2874
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, że nie da się wybrać iluś tam tych, co cię interesują, mieć tym sposobem powiedzmy 20 czy 30 takich, które lubisz i oglądasz, ale nie mieć tych pozostałych. Pamiętam, że zawsze mnie wkurzało u rodziców, że żeby znaleźć ten kanał, który chciałam obejrzeć, jakiś tam zagraniczny, musiałam przeskoczyć ponad 100 kanałów, których nikt nigdy nie włączył nawet.
otóż to.
Dlatego ja zazwyczaj włączam od razu kanał 119 czyli Kuchnię TV. Mąż za to lubi sobie popstrykać
Stary 2009-12-03, 11:15   #2875
dorinka30
Zakorzenienie

Znowu wszystkie się rozpierzchły
Stary 2009-12-03, 11:36   #2876
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu wszystkie się rozpierzchły
znowu ja na posterunku
Stary 2009-12-03, 11:56   #2877
ButterBear
Zakorzenienie

A ja właśnie weszłam do pracy, więc się witam z Wami...

Co do tv, mój TŻ coś mowi o takiej nowej tv jeszcze, vectra się nazywa...ale nic o niej nie wiem...

Kurcze, dziewczyny, muszę się pożalić, ostatnio cały czas się żremy z TŻ, wszystko nas u siebie wkurza nawzajem, mnie denerwuje jego bezmyślność czasem i brak domyślności, jego u mnie moja nerwowośc...i każda rozmowa na ten temat kończy się awanturą...już nie wiem co zrobić z tym...wiem, że to wynika z tego, że ja jestem okropnie zmęczona pracą, on zdołowany brakiem pracy...ale cholerka, nie może tak być?!

Hania

Stary 2009-12-03, 12:06   #2878
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Co do tv, mój TŻ coś mowi o takiej nowej tv jeszcze, vectra się nazywa...ale nic o niej nie wiem...

Kurcze, dziewczyny, muszę się pożalić, ostatnio cały czas się żremy z TŻ, wszystko nas u siebie wkurza nawzajem, mnie denerwuje jego bezmyślność czasem i brak domyślności, jego u mnie moja nerwowośc...i każda rozmowa na ten temat kończy się awanturą...już nie wiem co zrobić z tym...wiem, że to wynika z tego, że ja jestem okropnie zmęczona pracą, on zdołowany brakiem pracy...ale cholerka, nie może tak być?!
Butter nie wiem co poradzić, my też się żremy dosyć często, ale ja przestałam się tym tak emocjonować Po prostu nerwową mamy atmosferę aktualnie i póki sytuacja nasza się nie zmieni, to raczej nasze "podminowanie" też nie minie. Samo z siebie nie przejdzie, ja wiem że u nas tylko wyprostowanie sytuacji może wprowadzić spokój domowy.
Są na to duże nadzieje od nowego roku, i bardzo na to liczę.

A teraz siedzę jak na minie normalnie...
Stary 2009-12-03, 12:14   #2879
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Vectre mają moi teściowie.
To nie nowa telewizja..to stara kablówa.
Miałam jak mieszkałam w Warszawie ale wtedy jeszcze cyfrówki nie było.

Musicie przeczekać..tak jak Dori pisze..zmęczona być nie przestaniesz, a TŻ nie przestanie być sfrustrowany brakiem pracy.

Będzie lepiej jak Ty ogarniesz nowe obowiązki i nauczysz sie je w miarę szybko wykonywać...a TŻ znajdzie pracę.
Stary 2009-12-03, 12:20   #2880
dorinka30
Zakorzenienie

Butter po prostu staraj się nie wyładowywać na Tżcie, ja radzę a sama często to robię
Więc jak już wyładuję się, to później jest spokój kilka dni, bo mam wyrzuty sumienia

I tak w kółko

Czasem wyłączam myślenie o tych problematycznych kwestiach i staram się cieszyć chwilą- fajnym filmem z Tżtem, miłą kolacją i wtedy nie gadamy o tym co oboje już wiemy, tylko staramy się zresertować, to nam pomaga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości