![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Biorąc pod uwagę mój metabolizm, to P mi wyszło:
I. Owsianka: cztery łyżki płatków, gruszka, twaróg, płatki migdałowe. II. Serek wiejski z garścią mieszanki orzechów, cappuccino czekoladowe, banan. Trochę paluszków z makiem, podjadanych na nudnej lekcji. III. Zapiekanka makaronowa z dynią, surówka z czerwonej kapusty, szklanka soku marchwiowego. IV. Dwie gałki lodów: czekoladowa i piernikowa. Drożdżówka z serem i jagodami. V. Dwie kromki grahama: jedna z masłem, wędliną i pomidorem, druga z białym serem i dżemem truskawkowym; pomarańcza. |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jednak ja sie nie znam za dobrze. Za to mam pytanie: Gdzie kupiłaś lody o smaku piernikowym ? Nigdzie nie widzialam, a chcialabym sprubowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |||
Zakorzenienie
|
Już zaczęłam oceniać na tamtym wątku a tu nowy dpiero zauważyłam
![]() Dekas - chyba wróciłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#35 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
||
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Christin, onaonaona_0 - Dziewczyny masakra! Wyniszczacie swój organizm maksymalnie... Zróbcie coś z tym, bo posypią się ostrzeżenia.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
czy ktos moze mnie ocenic?kompletnie wypadlam z dietowego rytmu i teraz jakos nie moge wrocic i wszystko mi sie pomerdalo i już nie wiem czy tak jedząc redukcja będzie udana czy tez nie mam szans
posilki na dzien bez treningu 7-jogurt naturalny z siemieniem lnianym i kawa z chudym mlekiem,tran 9 30- twarozek chudy z jogurtem (ok lyzki) z warzywami-rzodkiewka,koperek,kielki ,szczypiorek,pietruszka do tego ogorek swiezy i kilka lisci salaty 12-salatka gyros-piers z kurczaka przysmazona na oliwie z oliwek z salala,ogorkiem(swiezym i kiszonym),rzodkiewka,kiel kami itp oraz kawalkiem sera feta 15-faszerowana pieczarkami piers kurczaka (pieczona w "rekawie" w piekarniku)salata itp z jogurtem 17-szklanka kefiru z kakao i garsc slonecznika 18- ryba wedzona, warzywa( opcjonalnie 2 jaja na twardo z odrobina majonezu, warzywa) posilki na dzien z treningiem ok. 19 7-owsianka na chudym mleku,rodzynki,marchewka, tran 9 30-chleb razowy-1 kromka, wedlina ogorek,pomidor,salata 12-omlet z 2jaj z dodatkiem otrebow zamiast maki z nasionami slonecznika i dyni,pieczarkami,papryka i odtluszczonym serem 15- ryba, surowka z marchwii i jablka, kasza gryczana 17-twarozek wiejski z warzywami 19-trening 20 30-salatka gyros
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Nasze chorobowe U[ na cwiczenia idziemy, Wf sobie odpuszczamy;/ Chyba nas swinska grypa rozklada;p];
Śniadanie; kromka chleba razowego z camembertem , maselkiem, kukurydza + jogurt naturalny + maślanka truskawkowa + bakalie [rodzynki, orzechy-2 rodzaje, migdały, wiórki kokosowe, żurawina, pestki słonecznika - wszystkiego po łyżeczce] + 3 łyżki płatków owsianych + po garści; płatków ryżowych, magusi czekoladowych, toffi i kokosowych, cornflakesów. ![]() II Śniadanie; sałatka owocowa. Obiad; 3/4 woreczeka ryżu z warzywami na patelnię + kotleciki sojowe. Podwieczorek; mix przeróżnych orzechów i bakalii [70-80g] + szklanka napoju sojowego naturalnego. Kolacja; twaróg półtłusty + jajco + 3 kromki pieczywa chrupkiego Ryvita + warzywa +.... ? nie wiemy czy uda nam się to wszyskto zjesc, bo w ogole nie mamy apetytu[nie czujemy też smaku';(];( W danej chwili beirzemy się za sniadanie- resztę też wciśniemy. ![]() zedytujemy.
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-03 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przytycie bardzo ładne, widać, ze starasz sie dorzucać tych kalorii, oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kcal ok 1700 ![]()
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
agness nie wyczuwam optymizmu
![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
No
![]() Aż tyle Ci wyszło? Bo jak liczyłam na oko mi wyszło 1300, ale nie znam dokładnych proporcji ![]() Wiesz... czasami odpoczynek od stron związanych z odchudzaniem jest przydatny. Musze znowu się wbić w ten rytm, zaglądania tutaj. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na chorobe wypijcie cos takiego: 3 srednie zabki czosnku rozgniesc, dodac do szklanki mleka. Dodac imbir, cynamon. Zagotowac. Dodac lyzeczkie miodu. Wypic zaraz przed snem. Nie zartuje .Stary babciny sposob, pomaga! A co ciekawe ,ostatnio slyszalam, ze sa podejrzenia ze na swinska grype pomaga czosnek wlasnie! Ceny czosnku w Chinach (ktore sa mega producentem i exporteem czosnku) skoczyly o 40% ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Moje dzis U sobie rzue Sniadanie: Owsianka: -male pokrojone jablko ( nie mam tarki) -4 lyzki owsianki Dorset apple porridge (owsiane platki z rodzynkami i suszonymi jablkami) -1 lyzka normalnych owsianych platkow -1 lyzka siemienia -1 lyzka czubata goji berries -1 lyzka slonecznika -2 lyzki nasion lotosu namoczonych -cynamon -1 lyzeczka miodu -mleko 3% Lunch: 6 x nigiri (sushi) + zupka miso kawa ze Starbaka latte (mala) podwojny patonik musli oat (190kcal) Obiad: (przed obiadem garsc nerkowcow) Jajecznica z 2 jajek z cukinia mala, pomidorem, na lyzce oliwy z oliwek. 3 oat cakesy 2 kiwi To by bylo na tyle u mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do jadlospisu, wsio ok ![]() Pozniej wkleje swoj wczorajszy, min sniadanie >700kcal ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Za to sie dzis odwodnilam, bo nie zdazylam w pracy kupic wody min, a durna firmowa terma dalej zepsuta. Teraz bede wieczorem zlopac 1.5 litrowa butelke ![]() Co co czosnku, to polecam na chore gardlo dodac IMBIR, swiezy jak sie da. Ma dzialenie antyseptyczne i swietnie wybija zwlaszcza gardlowe infekcje
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
xxyy
|
P
1. 2 kromki chleba z serkiem tofu i warzywami, 1 kromka z serkiem śmietankowym z rodzynkami, herbata z sokiem malinowym 2. seven days max, mandarynka, kawa z mlekiem 3. jogurt 350 g , kawa z mlekiem 4. zupa pomidorowa z lanym ciastem, 2 golabki z ryzem i grzybami podsmazane na oliwie z oliwek 5. zupa pomidorowa z lanym ciastem, 1 golabek j.w. Prosze o ocene i jakas srednia kalorycznosc, bo jeszcze sie gubie w obiektywnej ocenie
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
xxyy
|
a co jest nie tak?
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kalorii tyle co kot naplakal. Ja wczoraj wiecej zjadlem na sniadanie ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Na przyklad to, ze jestes kolejna oosba ktora tu rzuca jadlospis zupelnie bezmyslnie, walac po klawiaturze na oslep i "niech inni sie martwia i mi uswiadamiaja". Nie, nie uswiadomia. Sa watki podiweszone, jest ILES JADLO na P ocenionych pozytywnie, porownaj sobie. I nie sciemniaj o kcal, bo jest i watek "ile to moze miec kalorii" i tysiace stron na necie z tabelami wartosci odzywczych. Daruj sobie, nikt za ciebie nie bedzie roboty odwalal. Poczytaj najpierw SAMA>
![]() |
#51 |
xxyy
|
prosze, napisz co w takim razie mogalbym zmienic w tym jadłospisie, opierajac go na tych skladnikach. czego w nim brakuje?
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde bo znowu się pożoga w NJC zacznie robić.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
a skoro się znasz to mógłbyś jej coś doradzić, poddać jej jadłospis konstruktywnej krytyce.
||
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
U/R:
Ś: fitella+125ml mleka% kuba zielonej. Przekąska: gaaarść ślwiek suszonych IIŚ: shake z ok 200g zmiksowanych truskawek z łycha naturalnego+2 wafle ryżowe, kawa O: kombinacja mega..wiejski z warzywami na patelni + makaron z zupki chińskiej wszystko zmieszane i zapieczone... + kapka koncentratu pomidorowego. deser: jabłko 1,5h siłowni K: graham z szynką z kurczaka i rzodkiewką 1,5l wody
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
a mi nadal nikt nie chce pomoc?do 3 razy sztuka REDUKCJA
posilki na dzien bez treningu 7-jogurt naturalny z siemieniem lnianym i kawa z chudym mlekiem,tran 9 30- twarozek chudy z jogurtem (ok lyzki) z warzywami-rzodkiewka,koperek,kielki ,szczypiorek,pietruszka do tego ogorek swiezy i kilka lisci salaty 12-salatka gyros-piers z kurczaka przysmazona na oliwie z oliwek z salala,ogorkiem(swiezym i kiszonym),rzodkiewka,kiel kami itp oraz kawalkiem sera feta 15-faszerowana pieczarkami piers kurczaka (pieczona w "rekawie" w piekarniku)salata itp z jogurtem 17-szklanka kefiru z kakao i garsc slonecznika 18- ryba wedzona, warzywa( opcjonalnie 2 jaja na twardo z odrobina majonezu, warzywa) posilki na dzien z treningiem ok. 19 7-owsianka na chudym mleku,rodzynki,marchewka, tran 9 30-chleb razowy-1 kromka, wedlina ogorek,pomidor,salata 12-omlet z 2jaj z dodatkiem otrebow zamiast maki z nasionami slonecznika i dyni,pieczarkami,papryka i odtluszczonym serem 15- ryba, surowka z marchwii i jablka, kasza gryczana 17-twarozek wiejski z warzywami 19-trening 20 30-salatka gyros
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba nie takie trudne dowiedzieć się samej dlaczego jadło w którym nie ma białka (prócz śladowej ilosci tofu) i NNKT (prócz kapki oliwy) nie jest odpowiednim jadło na P...ba! w ogóle nie jest odpowiednim jadło. Ja magistrem technologi żywienia nie jestem, instruktorką fitness nie jestem, ale podstawową wiedzę mam. Wystarczyło mi kilka godzin by dowiedzieć się z netu jak powinna wyglądać dobrze skomponowana dieta (taka bez i z treningiem) jak łączyć posiłki i co mniej więcej ma ile czego. Na prawdę nie trzeba być omnibusem żeby sie tego dowiedzieć i to zapamiętać ![]()
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby się zachwycać? żeby się inspirować? czy żeby doradzać? bo ja już się gubie. moja koleżanka po przeczytaniu watkow podwieszonych nadal byla w tej dziedzinie lysa jak kolano (a głupia nie jest), trzeba się uczyc na bledach.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! Edytowane przez Dekas Czas edycji: 2009-12-03 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z uwag to: na R unikamy majonezu. No a tak poza tym to warzywka są, NNKT są, nie głodzisz się, więc jest oK ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nieprzytomna;156373 79]Zacznę to robić, jak tylko dopracuję moje jadłospisy, bo dla mnie wklejanie czegoś, z czego zdaje sobie sprawę, że jest złe, jest zwyczajnie bez sensu i jedyne co tym osiągnę to dawanie złego przykładu, a tego nie chcę
![]() aha. w takim razie czekam z niecierpliwością! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.