![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto dał ci prawo oceniać?
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
wróć. jednak nie.
dobranoc państwu. Edytowane przez awia Czas edycji: 2009-12-02 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zresztą mówiąc już tak zupełnie szczerze, to mi to dokumentnie zwisa jak kto wygląda. Zwłaszcza obcy. Byle nie śmierdział jak jest w mojej orbicie. I już. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- I również dobranoc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
myslę, że nie ma co tak wszystkich wypowiedzi brac do siebie przez kazdego, bo wiadomo, że piszemy sobie ogólnie, a to już kazdy w cichości serduszka sam się zna, czy należy do gatunku homo obrzucus
![]() Oceniamy i oceniać będziemy, natomiast w czasach gdy ludzie dorwali się do neta, część sili się swoją radosną twórczością ![]() ![]() ![]() A co do pani Rubik podałam taki a nie inny przykład (wiedziałam, że będę mogła liczyć na pudelka i coś sobie u nich znajdę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ludzie piszą takie, a nie inne komentarze bo są znudzonymi gówniarzami lub zakompleksionymi frustratami, mają zbyt dużo czasu, brak własnych zajęci i pasji itp itd.
I tu nie istotne czy dany celebryta jest chudy gruby, niski, wysoki...jest celebrytą, o nim się pisze -jego się komentuje. A jak wiemy "nie ważne jak gadają, ważne żeby gadali" No i w przypadku owej Pani cel został osiągnięty. Widocznie sam głos do zdobycia światowej sławy nie wystarczył..więc "menago" wymyślił- "ubierzemy Cie w majty to będa gadali". Ja o kobicie w życiu nie słyszałam...bo muzyki elektronicznej słucham- nielansowanej w mediach, na pudelki nie zaglądam więc skąd niby miałam o niej wiedzieć....no ale jest na tyle "kontrowersyją" gwiazdą że nawet na wizaż trafiła- tym sposobem może z ciekawości znajdę ją na myspace żeby ten cudny wokal usłyszeć ![]() ..a nóż widelec zostabnę jej fanką ![]()
![]() |
#96 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez avqill92 Czas edycji: 2012-02-04 o 23:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Na pewno - nie ma tutaj takiej drugiej jak Ty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez avqill92 Czas edycji: 2012-02-04 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
To ze ktos ma nadwage nie znaczy, ze od razu nie dba o siebie i caly dzen żre chipsy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-12-03 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Chudzielca? A kto mówi o chudzielcach? Raczej o osobach o prawidłowej wadze. Z tego co pamiętam nikt na tym forum nie stawiał "chudzielców" nad "grubasami", bo każdy mówił, że żadna ze skrajności nie jest dobra. Nie no tej gwiazdy to na pewno nie stać... ![]() ![]() Po pierwsze, dziękuję za komplement na temat mojego mózgu. To było na poziomie! ![]() sine.ira - spoko, rozumiem ![]() ![]()
Edytowane przez avqill92 Czas edycji: 2009-12-03 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka, która w Polsce uważała się za lekko przy kosci tam jest wniebowzięta, bo wszsytko na nią za luźne ![]() Edytowane przez larva Czas edycji: 2009-12-03 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z podobnymi sytuacjami w stosunku do otyłych się jeszcze nie spotkałam i nie słyszałam o takich (i nie mówię tu o gadaniu za plecami, bo to chyba dotyka każdego, kto odstaje w jakikolwiek sposób od standardu). To tak nawiasem mówiąc.
![]() |
![]() |
#104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie jedynie przeszkadza, gdy ktos siedzi na tylku, nic nie robi, diete ma tragiczna i narzeka na wage/tusze/nadwage.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co jest najorsze? Że gros osób z nadwagą nie jest chora, ale wygląda tak na włąsne życzenie. Geny stają się wymówką, bo tak naprawdę to nawyki żywieniowe są przyczyną otyłosci. Kiedy idę do sklepu na zakupy, to bardzo rzadko widzę koszyk bez jakichś chipsów, napojów gazowanych, etc. Najczęściej są to ilości przekraczające umiar i zdrowy rozsądek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ale kto pisze obraźliwe komentarze na tych wszystkich onetach? Za przeproszeniem ostatnia hołota Polski... I jeżeli ktoś jest prawnikiem/lekarzem/naukowcem i czuje się teraz obrażony moją wypowiedzią, bo on sobie na onecie prawdę pisze, to niczego to nie zmieni. Nadal będzie hołotą, tylko bardziej ą ę na zewnątrz...
Też wiele razy siedzac przed monitorem zastanawiałam się, jak ludziom może przyjść do głowy, żeby pod informacją o nowym filmie, sztuce teatralnej, napisać coś na temat fizjonomii aktora, że krzywy, że niski, że schudł i wygląda jak szczapa... no kogo to obchodzi, co on ma do powiedzenia? Moge przeczytać i sie pośmiać.. z piszącego głupoty. Luz.
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Stało się w wątku dokładnie to, czego pewnie jego autorka nie chciała. Chciała pokazać, jak łatwo w sieci wydać każdą opinię: nienawidzę jej, gruba świnia, spasiony wór.... głupia idiotka, stara rura...
A co się stało. Stało się to, że powstaly dwa fronty - jeden z nich będzie najeżdżał na otyłych, drugi ich bronił. A świat moi kochani nie jest czarno-biały. Chodzi o to, że nie umiemy rozmiawiać. Nie umiemy spokojnie wyrazić swojego zdania bez oceny, obrzucania błotem, zacietrzewiania się i plucia w ekran jadem. Jestem otyła. Nie wiem, ile waży Ditto, ale pewnie podobnie. I nic nikomu do tego. A ludziom, którzy przy kasie w jednym markecie, którzy powiedzieli do mnie: gruba świnia, odpowiedziałam podobnie. I żyję sobie dalej. Zmagając się z moją chorobą i jej skutkami (z których jednym jest otyłość). Pracuję, jestem szczęśliwą 30-letnią mężatką. Jestem dużo bardziej sprawna niż co niektóre szczuplaczki, bo o to dbam. G... kogoś powinno obchodzić, jak się maluję, ubieram, czeszę, kocham, myję, jem, leczę itp. Czas żyć własnym życiem, a nie zajmować się wiecznie innymi, no ludzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Więc ja osobiście nie mam nic do osób grubszych, no ale, litości, nie róbmy z nich ostatnich ofiar losu. Bo jednak u większości (tak, większości) nadwaga nie wynika z chorób czy uwarunkowań genetycznych (wtedy to zupełnie inna sprawa) tylko z niezdrowego odżywiania, trybu życia no i niestety lenistwa... Znam baaardzo wiele osób mówiących "ojej jaka ja jestem gruba, wstydzę się pokazać" a gdy jej powiem "to może zacznij robić coś żeby schudnąć" a ona "niee, ja sie do sportu nie nadaję... a przecież głodzić się nie będę".
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
no, akurat chudzielce
![]() ![]() 2. jeśli chodzi o ciuchy duże rozmiary są łatwiej dostepne dzięki UK choćby właśnie i magii allegro, natomiast parę lat temu raptem ubrać się w miarę fajnie będac grubym na pewno było problemem. Tak samo jak nim zaczęły być modne parę sezonów temu okulary retro czy torebusie babuni z bigielkiem, za cholerę nie szło tego wyhaczyć, co mnie osobiście bardzo wnerwiało. ![]() podobnież, prawdaż, syty glodnego nie zrozumie, kto syty - stąpa po miodzie, głodnemu i gorycz jest słodka, że tak pojadę ulubioną pozycją niektorych. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-12-03 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz ktoś na mnie najedzie, że wątek jest po to, żeby wyrażać tu swoje zdanie. Ok, macie rację. Więc w takim razie - życzę miłego dnia ![]()
Wolę wierzyć w dobre sny I naiwnie ciągle ufać Że większość ludzi dobrze życzy mi, W to bardzo mocno wierzę Chociaż się nieraz jeszcze sparzę I z niejedną ścianą zderzę Zanim obrosnę tak jak większość w grubą skórę Chce żeby wiara i emocje brały górę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja nie bardzo rozumiem jak można wyrazić swoje zdanie na temat wyglądu/ubioru nie oceniając? Może ktoś poda przykłady bo chyba tępa jestem. Dla mnie mieć zdanie na temat czegoś = ocenić to coś wg swoich poglądów.
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Pytanie, czy pomyślenie sobie: ale się beznadziejnie ubrała w stosunku do tuszy, a powiedzenie tego głośno artykułując: tłusta larwa bez gustu, jest oceną. Pewnie - każdy z nas to robi codziennie setki razy w myślach. Ale w necie i na forum publicznym w tej chwili obowiązuje zasada: kto po kim grubiej pojedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
I wiecie, ja tego nie robię codziennie setki razy. Nawet nie parę razy.
Zawsze zadziwia mnie to, że ludzie wiedzą co inni ludzie maja w wózkach w markecie, jak koledzy byli ubrani trzy dni temu i co zamówili w restauracji. Żebym ja na cos zwróciła uwagę u innego człowieka to musi już byc cos wystrzałowego na plus czy minus. I nie wiem czy to dobrze. Czy może ja jestem jakas aspołeczna? Moze coś mi jest, mam jakies braki? Bo wiekszośc normalnych ludzi się interesuje innymi a ja mysle tylko o własnym tyłku (w kontekście czy dobrze wyglądam i czy ciuchy mi pasują) i jeszcze tylko o swojej najbliższej rodzinie. Serio, zaczynym sie zastanawiać, bo jak tak czytam, to ludzie tyle rzeczy zauważają u innych a ja jak ten sobek...
![]() |
#114 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I chyba jest coś na rzeczy, że to rodzaj dziwactwa bo jak się czasem na podobnych wątkach (o obcince) zarzekam, że ja za chiny nie obcinam nikogo i że jak idę ulicą to się nie przyglądam nikomu, to mi prawie nikt wierzyć nie chce ![]() Poza wszystkim, to byłabym zupelnie nieprzydatnym świadkiem jakichś kryminalnych zdarzeń, bo rysopisu sprawcy w życiu bym nie była w stanie podać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat pracuję w takim miejscu, że wokół mnie mnóstwo ludzi. Często mam do czynienia z nimi bardzo służbowo. A to młodzi ludzie, z fantazją. Mają dredy, paznokcie w róznych odcieniach tęczy i inne pomysły mniej lub bardziej kreatywne. Wiele osób się oburza: jak tak można przyjść na uczelnię, na zajęcia, na zaliczenia, na egzaminy. A ja twierdzę, że nie ważne jak - ważne z czym. Jak ktoś przyjdzie z otwarta głową i chce się czegoś dowiedzieć, albo umie coś świetnego, to dla mnie może wyglądać jakkolwiek. Byleby nie śmierdział i brud z niego nie odpadał. Często moja mama komentuje: jak ty idziesz na uczelnię - w dżinsach, w sweterku, w takim make-upie i kolczykach. A co to kogo obchodzi jak ja przychodzę. Ja tam ide uczyć, i o ile się wywiązuję ze swoich obowiązków, to wszystko jedno czy w podartych dżinsach czy w spodniach na kant. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak filmy oglądam i ci świadkowie zawsze tak dokądnie wiedzą jak był ubrany i czasem nawet jakie miał skarpety i jeszcze taką dwumilimetrowa blizne przy prawym oku, to jest to dla mnie jeszcze jeden dowód na to, ze filmy to jedna wielka ściema i z życiem nie mają nic wspólnego ![]()
![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki by nie był temat o tuszy, to zawsze dym się robi.. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-12-03 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Abstrahując od tego, że mówiąc o otyłych mówimy głownie o paniach. No bo panowie to same szczuplaczki. Taaa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Eh myślisz że ja w życiu codziennym też tak chodzę i roztrząsam kwestie jakiejś pani pipi d. czy jak jej?:P W wątku o tym dyskutujemy więc się wypowiadam, nie zmienię jej, pisałam że jak dla mnie może ważyć 3923 i być jednorożcem. Nie, to nie jest moja sprawa.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.