|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys tez sie balam, ale teraz instynkt dziala... ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Tak by wynikalo... bo takie 6 godzin snu to tylko kiedy spimy razem sie zdarza.... ![]() Dzisiaj juz 8 tygodni moje slonko ma....juz niedlugo 2 miesiace bedzie...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-12-04 o 12:48 |
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem cała połamana ,nie wiem co sie ze Mnadzieje tylko bym spałą ,jeszcze poduszki mam takie nie wygodne i wszystko boli....mam ochote na cos słodkiego moze wafla na szybko zrobie ![]() Xpresji: Trzymam kciuki żeby wszystko byl dobrze ![]() Katekate biedny Wiki ,tak to jest z tymi lekarzami szlak
|
#4234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() i wszystkiego naj dla Andre z okazji 8 tygodni ![]() ![]() |
|
|
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fuksem mu się udało trafić na sutek, bo akurat TŻ go trzymał na tej wysokości, a że bez koszulki śpi, to miał za swoje
Xpresja trzymam żeby ciśnienie się unormowało.Domi, ta Twoja koleżanka, to coś chyba nie bardzo Cytat:
Nie możesz się tak stresować, bo jeszcze pokarm stracisz albo się pochorujesz Trzymam , żeby nie musiał iść do szpitala i żeby wszystko było w porządku.Cytat:
![]() Mnie się też wydawało przedtem, że się będę bała, ale teraz rano czasami go biorę do łóżka, tyle że śpię wtedy na pół gwizdka, takie automatyczne czuwanie się włącza.
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekujemy Pamietam jak sie czas dluzy w tych ostatnich tygodniach...i czlowiek sam juz nie wie czy bardziej sie cieszy, ze to juz niedlugo i bedzie mogl przytulic malenstwo czy bardziej sie boi jak sobi poradzi... ale jak juz kruszynka wyjdzie z brzuszka to nie bedziesz sobie mogla wyobrazic jak to bylo bez niego...
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje dla nowych mamuś
kareninka, ja się poddałam i dokarmiam; wolę tak niżby mały miał spadać na wadze i głodować; schemat jest taki: cyc prawy, cyc lewy, co najmniej 20 minut każdy (jak mam dobry humor to i karmię i godzinę i dwie) a potem w ruch idzie butla; małego dostawiam po to, żeby pobudzał mi laktację, żeby w ogóle nie zanikła; z tych kilku moich kropelek dostaje zdrówko - czyli przeciwciała a z butli dostaje siłę - czyli składniki odżywcze; już się prawie pogodziłam z tym, że sama nie dam rady, no trudno, matka natura nie każdemu cyc i mleko dała dobrze że mamy 21 wiek, nie muszę patrzeć jak mi dziecko głodem przymiera;co do spania z dzieckiem - ja się nauczyłam w szpitalu - mogłam siedzieć na krześle i karmić całą noc na siedząco albo położyć się do łóżka i karmić całą noc na leżąco - po 3ciej totalnie nieprzespanej nocy, o godzinie 3 nad ranem wybrałam opcję nr 2 i wiecie jakie było moje zdziwienie, gdy Berni zasną przy cycu razem ze mną? normalnie 4h nieprzerwanego snu do 7 rano! nigdy nie zapomnę tej radości jejku, jak ja się czułam wypoczęta |
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu ja mam aventowe nakladki ale podobnie jak dziewczyny nie korzystam z nich.. Raz po nie siegnelam ale malego tylko denerwowaly..
dziewczyny mi tez sie nie unormowalo mleko jeszcze.. wlasciwie to lewa piers w pozadku ale z prawej leci bez opamietania ![]() poza tym wystarczy ze maly zaplacze czy gapie sie na niego za dlugo to juz mi cycki ciagna i czuje jak sie robi mokro na wkladkach laktacyjnych.. Xpresja ![]() Domi ja nikomu pieniedzy nie pozyczam jak ktos koniecznie potrzebuje pozyczyc kase to jest skok, jest provident.. ja znajomych i przyjaciol nie utrzymuje.. (zdazylo mi sie ze nie odzyskalam kilku stowek i teraz juz skonczylo sie) Kate ![]() a ja dzis odebralam paczki na mikolaja z pracy + bony na swieta calkiem calkiem w tym roku
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co....wiem, ze swiat jest mały...ale najsmiesznijesze w tym wszytski, że ta kolezanka otworzyla swoje biuro kredytowe pare miesiecy temu
wiec tym bardziej dla mnie to chore... |
|
|
|
#4241 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku jejku Wasze dzieciaczki niedługo po dwa miesiące będą miały a nasze grudniowe jeszcze się nie wykluły nawet!!! Mamusie lutowe będą nam grudniówką zazdrościć
Domi ta Twoja koleSZanka to jakaś dziwna... ![]() Ale mi Iwo się rozpycha nie fajno Może nie ma miejsca i postanowi wyjść
|
|
|
|
#4242 | ||||
|
Rozeznanie
|
Heloł
![]() Ja dzisiaj kontynuuję poszukiwanie i zamawianie prezentów, bo potem może być ciężko z wyrwaniem się z domu lub dłuższym posiedzeniem przed kompem Dzisiaj mija 4 dzień po terminie, ale jakoś tego nie czuję. Jedyne co to brzuch mi czasami twardnieje nawet co 5 min, ale bezboleśnie. Gdyby takie miały być skurcze porodowe to byłoby super![]() Xpressja za obniżenie tego ciśnienia. Dobrze, że w porę zgłosiłaś się do szpitalaKate Oby Wiki nie musiał do szpitala iść I rzeczywiście, czasami to lepiej samemu wszystko 10 razy sprawdzić i być posądzonym o przesadę, niż potem takie stresy przechodzić.Cytat:
Cytat:
A zapisujesz na listę jak niegdyś Brombi?![]() Cytat:
Potem tż będzie od Ciebie maść na brodawki pożyczał![]() Cytat:
A co do tej pożyczki to szkoda słów. Dziewczyna żadnego wyczucia nie ma OK, idę mojego tża wybudzać, bo odsypia nockę. Miłego dnia
|
||||
|
|
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jasne, ze nie ma co ryzykowac zdrowiem maluszka Ja mam nadzieje, ze uda nam sie jeszcze pozostac tylko przy piersi, ale nie bede juz na pewno (jak wczoraj ) robila tragedii jesli trzeba bedzie dokarmiac...moj stres dla malego jest gorszy niz dokarmianie butelka...Idac za waszym pytaniem ostatnio wynalazlam takie pomysly na prezenty dla mojego skarba na Swieta: http://www.allegro.pl/item837968693_...ta_okazja.html http://www.allegro.pl/item837330555_...eraktywna.html http://www.allegro.pl/item832902163_...ik_morski.html http://www.allegro.pl/item832779050_...er_gratis.html i jeszcze taki dywanik... http://www.allegro.pl/item815517157_...c.html#gallery ...jak myslicie?? Fajne..?
|
|
#4244 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale mi sie dzisiaj nudzi...tz poszedl do pracy i skonczy dopiero w nocy wiec znowu jestem zdana na swoje towarzystwo..i nie mam co robic..gotowac mi sie nie chce, sprzatac nie mam gdzie...moze stworze wlasnorecznie jakies kartki swiateczne...a maly to nie wiem co tworzy dzis w tym brzuszku..wygina sie we wszystkie strony..
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam robic fafla ,ciał
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
grunt to dobre podejście Kareninko - może miał gorszy dzień, ale jest dobrze
![]() co do spania to my z TŻ kladziemy czasem małego, jak zje tylko z jednego cysia, miedzy nami i tak jak któraś napisała to instynkt Fruzia bardzo dobre podejście , tez tak podeszłam do tematu Domi to nie przyjaciółka czy nawet kolezanka tylko znajoma - olej to rozni ludzie sa na tym swiecie, niektórzy nie myśla Xpresja ![]() Katekatee będzie dobrze, zupełnie rozumiem Twoje zdenerwowanieswoją droga to fakt długo go trzyma mnie tylko zastanawia dlaczego w szpitalach tak się wystrzegają robienia poziomu bilirubiny, jest to groźne to czy nie nalezałoby dokładniej badac nie wiem czy pamiętacie jak było u nas - dziewczynka na oddziale dużo mniej żółta od Grzesia miała znacznie wyższy poziom bili. niż on, a wyszło to tylko dlatego, ze ja po całym dniu czekania na pediatre rozpłakałam się do znajomej położnej, (bo mały był pomarańczowy, zresztą widac na zdjęciu), która przyszła na noc na dyzur - i ona pobrala im właśnie krew, a tak czekałybyśmy nie wiem na co |
|
|
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
Kareninia Buziaki dla Andre z okazji 8 tygodni!
A prezenciki wszystkie fajne, sama nie wiem co bym wybrała
|
|
|
|
#4248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenina mnie się podoba ta książeczka i piłka, reszta nie bardzo, a dywanik jak dla mnie to zbyt bezowy, brak mi kolorów
|
|
|
|
#4250 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Sandra jak sama się odsysa, potem po przewinięciu jak jest niespokojna, to niekiedy dostawiam do tej samej piersi i ona jeszcze coś tam znajduje bo przełyka (mimo iż ja mam wrażenie, że pierś jest już pusta), ale wtedy jest to na zasadzie uspokojenia i po kilku minutach sama "odpada". Cytat:
A co do popękanych i obolałych brodawek, to mi jeszcze w szpitalu położne dały mi osłonkę na pierś i już po 4 dniach byłam na tyle przyzwyczajona, że bez problemu przystawiam bez. Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj wieczorem walczyłam z młodą, bo domagała się cyca co 15 minut, pocyckała trochę, wypluła i tak w kółko przez 2 godziny Ale w końcu zdecydowała, że jednak jest głodna, to potem w końcu ładnie spała.Co do lecącego mleka, to też czasami budzę się z mokrą koszulką ![]() Ja też ![]() Cytat:
, żeby wszystko poszło gładkoCytat:
ale ten czas leci ![]() A my dziś mieliśmy kolejną spokojną noc. Mała śpi już całkiem spokojnie w swoim łóżeczku, budzi się co 2-3 godziny na karmienie i potem ładnie śpi dalej. I muszę wam powiedzieć, że jeśli śpi dłużej niż 2 godziny, to ja sama się budzę i sprawdzam, czy u niej wszystko ok i nie narzekam specjalnie na niewyspanie ![]()
|
|
#4251 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja to sie boje ze nie bede slyszalaq jak maly sie obudzi ![]() chociaz do lozeczko mam na wyciagniecie reki (doslownie)... ![]() Kareninia- mi najbardziej podoba sie ta ksiazeczka albo ta pierwsza zabawka albo ew. ta 'pileczka'
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kareninko- gratulacje tych 8 tygodni razem ![]() Gratuluje wszystkim mamusiom rozpakowanym ! Nie było znów mnie trochę, ponieważ od soboty mieliśmy problem z Alicją, w sobotę wieczorem dostała lekkiej biegunki, a co gorsza w kupce była krew, pojechaliśmy do szpitala w nocy, tam nas uspokoili, ze to niestrawność jst albo alergia. We wtorek znów krew w kupce i wtedy już peditra zmienił nam mleko na Bebilon Pepti MCT, bo mała jest uczulona albo na laktozę albo na białko. Na szczęście już widać poprawę w jej zachowaniu i trawieniu, po tygodniu mają być widoczne konkretne efekty. A my jutro kończymy miesiąc Zdjęcia naszej kruszynki:
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
hej Laski!!!
przeleciałam was jeżeli chodzi o karmienie to ja rozmawiałąm z położną i powiedziała, że młodym mamom często się wydaję, że nie maja już pokarmu w piersi, jak ona jest taka mięciutka. Ale ponoć to nie prawda w sumie u mnie się sprawdza jak nacisnę to nzdal leci![]() A Ola się ostatnio wycfaniła, bo chce być tylko na rączkach... trochę to męczące...
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4255 |
|
BAN stały
|
Ravenne- sliczna mala
|
|
|
|
#4256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łolewam ![]() Cytat:
![]() ale Ty widniejesz na naszej liscie tak ładnie...wyjatkowo nie tez a czemu ja? ![]() co Wam zrobilam? ![]() a wiem...chcecie miec kilka dni spokoju na watku nonon bo wezme laptopa na porodówke ![]() piekna |
||
|
|
|
#4257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do PureLanu to właśnie z tego powodu, że nie trzeba jej zmywać ją kupiłam. Z reszta u nas w aptece ma najlepsza opinię, tylko jest troche droższa od innych. ale skoro mówisz że warto to mnie to pociesza. Ravenne córcia słodka W ogóle wszystkie nasze wizażowe dzieci są śliczne i wyjątkowe, prawda? A ja obecnie nie mam weny do pisania bo niedługo wizyta u ginka i już cała spięta jestem Trzymajcie kciuki żebym cokolwiek się w końcu dowiedziała. Odezwę sie wieczorkiem!Miłego popołudnia!
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki,
dzisiaj o 9.25 dostałam sms-a od Xpressji - "Jestem jednak w szpitalu, wczoraj ciśnienie 170/140 po lekach na szczeście spada ale jak nie unormują do jutra to będę miała chyba cc. Pozdrowionka dla wszystkich mamuś piszę dopiero teraz bo dopiero wróciłam do domu z tego ktag. ale o szczegółach później bo teraz wdepłam aby po to żeby Wam przekazac wiadomośc
|
|
|
|
#4259 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez nie wiem co wybrac i cos czuje, ze w zwiazku z tym ryzyko zakupienia wszystkiego jest spore... ![]() A obiecujesz, ze nie bedziesz plakala po nocach, miala kolek i byla zawsze grzeczna..? ![]() Cytat:
A ta pilka to jak myslisz - od ktorego misiaca jest..? Bo nie jest napisane a ja jeszcze ciemna troche jestem... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja od porodu mam nowo definicje "przespanej nocy"...dla mnie to noc, kiedy musze wstawac tylko 3 razy na karmienie... ![]() Cytat:
Moj tz to sie ze mnie smieje, ze najchteniej to mamusia sama by sie bawila tyki zabawkami.... Cytat:
Kruszynka przesliczna! Gratuluje 1. miesiaca! i oby wszystko bylo juz dobrze po nowym mleczku Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4260 |
|
Wtajemniczenie
|
Kareninko mnie najbardziej podoba się ta piłeczka, a na drugim miejscu ta pierwsza zabawka, tylko zastanawiają mnie tam małe piłeczki - nie wiem czy to nie niebezpieczne.
odebrałam dzisiaj wynik z paciorkowca i na szczęście nie wyhodowałam sobie takiego ![]() co do porodu to muszę wytrzymać do niedzieli bo jedziemy do IKEI na małe zakupy, a potem to mogę rodzić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

Nawet sie na jedzenie nie obudzil...

,jeszcze poduszki mam takie nie wygodne i wszystko boli....
moze wafla na szybko zrobie 

żeby ciśnienie się unormowało.

dobrze że mamy 21 wiek, nie muszę patrzeć jak mi dziecko głodem przymiera;

Dzisiaj mija 4 dzień po terminie, ale jakoś tego nie czuję. Jedyne co to brzuch mi czasami twardnieje nawet co 5 min, ale bezboleśnie. Gdyby takie miały być skurcze porodowe to byłoby super
) robila tragedii jesli trzeba bedzie dokarmiac...moj stres dla malego jest gorszy niz dokarmianie butelka...