![]() |
#4951 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzis robilam wyniki: plytki automatycznie badane 29 tys!! Recznie - 75 tys! Gdyby nie ten wynik reczny i opanowanie mojego hematologa to juz bym daaawno lezala w szpitalu faszerowana sterydami. Generalnie wynik dosc kiepski, bo przede mna jeszcze 2.5 miesiaca ciazy... Kurcze. Jak spadnie do 40 tys to na bank sterydy. Hemoglibina 10,9, hematokryt i czerwone krwinki sporo ponizej normy. Kiepskie te moje wyniki... Po tych dzisiejszych plytkach juz nie mam watpliwosci, ze mnie cc czeka. Tylko bym chciala, zeby to lekarz kurde napisal a nie jakies podchody z lekarzami w szpitalu... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj mnie też ssie o takiej porze, ale nie chce mi się wychodzić spod kołderki ![]() Dziś na stówę będzie nowy wątek!!! Ale jaki : "Rozdwajanie" juz???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |||
Wtajemniczenie
|
Pięknie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------------------------------------------------------------------- Ja już dotarłam do domku mięsko na pulpety w sosie koperkowym kupione ![]() nieplanowanym, kupiłam sobie po drodze uwaga uwaga Pralke oczywiście nie niosłam jej na plecach ![]() i moja hih jak wracałam sama sie z siebie smialam wyskoczylam po mieso i koperek a wróciłam z pralka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zadomowienie
|
Bardotka nie ma to jak spontaniczne zakupy
![]() ![]() a ja się pochwalę moją wczorajszą zdobyczą w lumpku. Kurteczka za 5zł ![]()
#4956 |
Zakorzenienie
|
niektore kobitki do konca nie wiedza, ze sa w ciazy....
http://dziecko.onet.pl/37390,5,7,cia...1,artykul.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zadomowienie
|
Nie udało sie niestety przesunąć godziny, więc do gin jadę sama, na 14.
Ale już zmykam, bo chcę jeszcze do sklepku, cos dokupic na mikołaja dla męża, a kompletnie pomysłu nie mam ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Trzymajcie kciukasy...... ![]()
![]() |
#4958 |
Zadomowienie
|
Właśnie przed chwilą zaglądnełam na wątek "..planujemy....." a tam nowina
![]() ![]()
#4959 | |||
Zakorzenienie
|
Ja pieluchy tetrowe też poprasuje, tyle że dzisiaj kupiłam na allegro druga pakę i poczekam az przyjdą w przyszłym tygodniu i razem je upiorę i poprasuje
![]() A ja zasiadłam z kisielkiem truskawkowym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję pralki nowej ![]() Cytat:
![]() Miałam dzisiaj kupić u tego gościa łóżeczko to różowe i inne jeszcze rzeczy - oczywiście wystosowałam następnego maila, bo jak się go pytałam wcześniej o koszt przesyłki wszystkich rzeczy kurierem to odpisał mi, że 35 zł a dziś zobaczyłam że ma na aukcji napisane że niezależnie ile się kupi to 20 zł. No to oczywiście musiałam napisać, a mój mąż się ze mnie brechta że jestem upierdliwa i pewnie facet już ma mnie dość ![]() ![]() Potem mój mąż mi powiedział, że pewnie 35 zł dlatego, że będą 2 paczki - jedna z łóżeczkiem a druga z resztą rzeczy i może faktycznie, ale teraz jak już napisałam maila to poczekam na odpowiedź ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Zadomowienie
|
no właśnie dziewczynki wymyślcie jakiś tytuł
![]() ![]() teraz czas na rozpakowywanie się śliczna ![]() Cytat:
![]() już tam lecę , zapomniałam ze wczoraj cc miała
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NIe mam pojęcia ile tego potrzeba. ------------------ wciełam przed chwilą budyń waniliowy, ale kisiel truskawkowy ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4962 |
Raczkowanie
|
Helo! Trochę poczytałam Was, ale nie sposób wszystkiego dokładnie.
Ale tak, coś o czopie było... Gooha... ja myślę, że to nie czop. Moja gin. wspominała mi o bardzo obfitych wydzielinach w ciąży , że to normalka. Ja się bałam , bo coś mi czasem coś ciurkiem leciało, ze to wody, ale to nie wody i nie czop.... nie martw się ![]() Byliśmy zobaczyć Nikodemka, wszystko OK znów łobuz główką na dół ![]() ![]() A.. i po cordafenie, nospie, dostałam teraz fenoterol i isoptin ![]() Ogólnie jestem spkojniejsza o przedwczesny poród, mam pessar, mam leki, będzie dobrze! Pozdrawiam Was ![]()
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci że kisiel jednak nie był taki dobry - chyba ciut za dużo wody wlałam i nie był taki gęsty i słodki. Ale oczywiście cały zjadłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Raczkowanie
|
Ja też co chwilę bym coś jadła
![]() Dziś żurek i makaron z sosem i pyszna suróweczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Gooha ja tak jak Patka wzięłam 20 tetrowych.
Pliwa fajnie, ze mały już główka w dół ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-04 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miałam wszystkie objawy ale nie dopuszczałam do siebie tej myśli;-))
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
ja też wziełam 20 tetrowych i 3 flanelowe
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() --------------- Ale mam dzisiaj dzień, wszytko mnie normalnie wkurza/irytuje ![]() Piernicze, nie uczę się już ![]() ![]() Biorę się za sprzątanie- przynajmniej z tego będzie pożytek. A zapomniałam się pochwalić,że wczoraj naciągnęłam tżta na karuzelę dla młodego (używana) a gratis dali owieczkę z bijącym serduchem (też używana) ale zawsze to taniej ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4970 |
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() No i ogarnął mnie szok od razu.....Jedne mamuśki w szpitalu, drugim odchodza czopy....co to się dzieje ![]() Ja wczoraj byłam na SR i tak nas fizjoterapeutka wymęczyła ćwiczeniami, że ledwo dzisiaj wstałam....mój mąż zresztą też ![]() ![]() Co do toreb do porodu...jestem też zaniepokojona ,położna powiedziała "jak najmniej", że zawsze ktoś może dowieźć, i przygotowuje tylko to co w wyprawce do szpitala powinno być a i tak mam problem ze spakowaniem się do jednej torby ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro jedziemy po łóżeczko ![]() ![]() Poza tym....zmobilizowałam się i od dwóch dni robiłąm zakupy świąteczne....pokupowałam już drobiazgi dla większej części rodziny....żeby potem nie ganiać jak głupia z brzucholem po sklepach w tych tłumach dzikich.....przeczytałam własnie, że kobitki w ciąży powinny unikać tłumów.....no ale weźcie uniknijcie tłumów jak to Święta za pasem.... P.s. dla wszystkich mieszkającyh w Warszawie info...są mega przeceny w sklepach Terranova, i w Fashion Housie...polecam sklep Terranovy na Dworkowej, jeśli chcecie kupić jakieś ciuszki na prezent w cenie od 19.90 do 49 zł to polecam. Ja wydałam tam dzisiaj 200 zł ale obkupiłam pół rodziny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
No pewnie że rozdwajanie
![]() ![]() Trzymam kciuki, będzie git. Ja już po fryzjerze, humor sobie poprawiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Ulcia macica prawie się nie stawia i brzuch jak an okres też rzadko boli,ciekawa jestem jak moja szyjka?!przerazaja mnie swieta w szpitalu bez mozliwosci odwiedzin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niezły zakup ![]()
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
a ja się pochwalę moją wczorajszą zdobyczą w lumpku. Kurteczka za 5zł
![]() śliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Masz szczęscie, mój jest takim leniwcem, że na razie tkwi pośladkowo, ale bardziej doświadczone koleżanki mówiłyh mi, że przewraca się nawet w ostanich tygodniach ![]() Też przeszłam przez taki zestawik, najgorszy ten ostatni. Wytrwałam tylko tydzień, do dzisiaj mam jazdę z ciśnieniem- nigdy więcej!Zresztą sam lekarz potwierdził moje przypuszczenie,że łyka sie to krótko.Obecnie stosuję Luteinę i w międzyczasie byłam w szpitalu na trzydniówce z siarczanyu magnezu.No i dobrze! Najważniejsze jest to ,a by leżeć, niestety prawie plackiem.Jeden lekarz powiedział mi kiedyś,że utrzymanie ciązy to 80% leżenia i 20% lekarstw Edytowane przez kolka222 Czas edycji: 2009-12-04 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki...
Zaraz padnę... Wybraliśmy się z mężem jeszcze dzisiaj do CH Pogoria, głównie do Empika i to już było dla mnie za wiele... Wprawdzie kupiliśmy kawałek prezentu dla mojego taty, ale dla babci nic nie znaleźliśmy, a ja ledwo doszłam do samochodu i się na pierwsze piętro wdrapałam... Nie będę was teraz nadrabiać... A, za to kupiliśmy płyty: Dla Uszka Maluszka ![]()
#4977 |
Raczkowanie
|
Witamy cieplutko! zawsze więcej do dzielenia smutków i mnożenia radości
![]() a skąd dokłądnie jesteś Koleczko? bo widzę, że małopolska jak ja;-)) a gdzie dokładnie?? to się wiąże z moim poprzednim pytankiem ![]() ![]() Tak, myślałam o Ujastku w Krakowie- mój lekarz tam pracuje, chociaż do niego to raczej mam średnie zaufanie.Co prawda, dla mnie to ok. 40 km, ale podobno w pierwszej ciąży nie rodzi się zbyt szybko.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
czesc laseczki, mało pisze bo jakoś nie mam weny.
Niestety nie odniosę do wszystkich postów do których bym chciała bo bym z poł dnia straciła ![]() sweet d. ![]() ![]() za wszystkie mamusie z symptomami porodowymi trzymam ![]() filka spóznione ale szczere ![]() ************************* ************************* *************** ja wreszcie się doczekałam jakichs dolegliwości ![]() Byłam dziś w pracy odebrac paczkę dla Apusia i przy okazji wlazłam na szmatki ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz idę pakowac ostatnie paczki dla Adika ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-04 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestescie niesamowite- 6 stron wczoraj!!!
![]() Majkela12 super ze zabki zdrowe, ja tez sobie podleczylam i mam isc w styczniu na kontrole. ale jak na razie jest ok, ![]() Ula87 maz kochany, ale jak sie raz drugi niewyspi to ucieknie spowrotem do swojego lozka ![]() ![]() Kamyk, no tak meza straszyc ![]() Fleur no mi mowili na SR, ze 5-6h, chyba ze cos sie dzieje to zatrzymuja troche dluzej, albo jesli nie czujesz sie pewna z karmieniem, to mozna troche dluzej zostac. moze to zalezy od szpitali Sweet D. ooomatulo, powodzenia, bedzie dobrze ![]() Kolko witaj Eudamonia gratuluje "spadku". ja sama mam taki wor ciuchow, ktory dostalam z dobry miesiac temu, ale nawet nie mialam czasu ani okazji tego przejzec. ![]() MAdziulka83 powodzenia na wizycie i czekamy na same dobre newsy Bardotka narobilas mi smaka na te klopsiki. wrocilas z pralka?? ![]() Gooha sliczne wdzianko ![]() Patka upierdliwa czy nie, trzeba walczyc o swoje ![]() Pliwa super wiesci ![]() ![]() Ja juz przeprowadzona, wszystkie rzeczy leza porozwalane po pokojach w reklamowkach i wczoraj troche czasu mi zajelo znalezienie majtasow ![]() ![]() a dzis polecialam juz zalatwiac wszystkie formalnosci, nowy adres itd, i juz pierwszego dnia podniesli mi cisnienie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale takiego agresora, to ja dawno nie mialam. juz mialam mu watrobe przez gardlo wyjmowac ![]() Wy tu o jedzeniu, a ja wlasnie bigosik wciagnelam. ![]()
#4980 | |||||
Zadomowienie
|
i znów mi nie zacytowało wszystkiego co chciałam
![]() gooha - ja miałam podobnego gluta tydzień temu (w czwartek późnym wieczorem) białawo-przeźroczysty, galaretowaty i całkiem tego sporo było. Więc następnego dnia rano pojechałam na konsultacje do gin - zapytał czy miałam inne objawy, zbadał mnie i stwierdził, że wszystko jest OK i że to wcale nie musiał być czop. Ale zestresować się można ![]() bardotka - no to zaszalałaś z tą pralką ![]() Madziulka - ![]() pliwa ![]() Cytat:
![]() majkela - na poprawę humorku ![]() no ale przynajmniej masz karuzelkę i owieczkę na pocieszenie BubiGirl - to dobry pomysł, żeby już robić zakupy ![]() Cytat:
![]() A pochwalisz się fryzurką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.