|
|
#4951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Dobrze, ze nie bylo krwi. Trzymaj sie!Cytat:
Ja dzis robilam wyniki: plytki automatycznie badane 29 tys!! Recznie - 75 tys! Gdyby nie ten wynik reczny i opanowanie mojego hematologa to juz bym daaawno lezala w szpitalu faszerowana sterydami. Generalnie wynik dosc kiepski, bo przede mna jeszcze 2.5 miesiaca ciazy... Kurcze. Jak spadnie do 40 tys to na bank sterydy. Hemoglibina 10,9, hematokryt i czerwone krwinki sporo ponizej normy. Kiepskie te moje wyniki... Po tych dzisiejszych plytkach juz nie mam watpliwosci, ze mnie cc czeka. Tylko bym chciala, zeby to lekarz kurde napisal a nie jakies podchody z lekarzami w szpitalu... |
||
|
|
|
#4952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy jej nie lubiłam :POj mnie też ssie o takiej porze, ale nie chce mi się wychodzić spod kołderki za to rano jestem głodna jak wilk!Dziś na stówę będzie nowy wątek!!! Ale jaki : "Rozdwajanie" juz???? |
|
|
|
|
#4954 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Pięknie
oczywiście będę czekać na fotki, jestem zła, że się pośpieszyłam z tymi rzeczami do łóżeczka na 120x60, jak już dojdzie i będzie skręcone daj znaćCytat:
Cytat:
a te przeciwciała to miałam już robione na początku ciążyCytat:
ja mam taką ochote na słodycze, ta cukrzyca mi nie na reke hihi--------------------------------------------------------------------- Ja już dotarłam do domku mięsko na pulpety w sosie koperkowym kupione nieplanowanym, kupiłam sobie po drodze uwaga uwaga Pralke oczywiście nie niosłam jej na plecach została w sklepie ale jest opłaconai moja hih jak wracałam sama sie z siebie smialam wyskoczylam po mieso i koperek a wróciłam z pralka |
|||
|
|
|
#4955 |
|
Zadomowienie
|
Bardotka nie ma to jak spontaniczne zakupy
gratuluje pralki ![]() a ja się pochwalę moją wczorajszą zdobyczą w lumpku. Kurteczka za 5zł
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
niektore kobitki do konca nie wiedza, ze sa w ciazy....
http://dziecko.onet.pl/37390,5,7,cia...1,artykul.html |
|
|
|
#4957 |
|
Zadomowienie
|
Nie udało sie niestety przesunąć godziny, więc do gin jadę sama, na 14.
Ale już zmykam, bo chcę jeszcze do sklepku, cos dokupic na mikołaja dla męża, a kompletnie pomysłu nie mam ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Trzymajcie kciukasy......
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przed chwilą zaglądnełam na wątek "..planujemy....." a tam nowina
Aliisanka urodziła !!!
|
#4959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja pieluchy tetrowe też poprasuje, tyle że dzisiaj kupiłam na allegro druga pakę i poczekam az przyjdą w przyszłym tygodniu i razem je upiorę i poprasuje
![]() A ja zasiadłam z kisielkiem truskawkowym ![]() Cytat:
Ja mam 14,5 kg na plusie a dziś zjadłam dopiero śniadanko 2 bułeczki porządnie zrobione i teraz kisiel hehehe, ale potrafię zjeść paczkę ciastek na dzień i pół czekolady i inne jeszcze ![]() Cytat:
![]() Gratuluję pralki nowej heheheCytat:
![]() Miałam dzisiaj kupić u tego gościa łóżeczko to różowe i inne jeszcze rzeczy - oczywiście wystosowałam następnego maila, bo jak się go pytałam wcześniej o koszt przesyłki wszystkich rzeczy kurierem to odpisał mi, że 35 zł a dziś zobaczyłam że ma na aukcji napisane że niezależnie ile się kupi to 20 zł. No to oczywiście musiałam napisać, a mój mąż się ze mnie brechta że jestem upierdliwa i pewnie facet już ma mnie dość hehehe, no cóż - wolę się dopytać. Niby tylko 15 zł ale zawsze coś ![]() Potem mój mąż mi powiedział, że pewnie 35 zł dlatego, że będą 2 paczki - jedna z łóżeczkiem a druga z resztą rzeczy i może faktycznie, ale teraz jak już napisałam maila to poczekam na odpowiedź
|
|
|
#4960 | |
|
Zadomowienie
|
no właśnie dziewczynki wymyślcie jakiś tytuł
, ja jakoś nie umiem dziś myśleć![]() teraz czas na rozpakowywanie się śliczna Cytat:
już tam lecę , zapomniałam ze wczoraj cc miała
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NIe mam pojęcia ile tego potrzeba. ------------------ wciełam przed chwilą budyń waniliowy, ale kisiel truskawkowy juz mi cieknie ślinka
|
|
#4962 |
|
Raczkowanie
|
Helo! Trochę poczytałam Was, ale nie sposób wszystkiego dokładnie.
Ale tak, coś o czopie było... Gooha... ja myślę, że to nie czop. Moja gin. wspominała mi o bardzo obfitych wydzielinach w ciąży , że to normalka. Ja się bałam , bo coś mi czasem coś ciurkiem leciało, ze to wody, ale to nie wody i nie czop.... nie martw się Byliśmy zobaczyć Nikodemka, wszystko OK znów łobuz główką na dół , kiedy on to zrobił to nie wiem... waży już 1650 g, czyli ok A.. i po cordafenie, nospie, dostałam teraz fenoterol i isoptin , niby mocniejsze.Ogólnie jestem spkojniejsza o przedwczesny poród, mam pessar, mam leki, będzie dobrze! Pozdrawiam Was
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci że kisiel jednak nie był taki dobry - chyba ciut za dużo wody wlałam i nie był taki gęsty i słodki. Ale oczywiście cały zjadłam hahaha
|
|
|
#4964 |
|
Raczkowanie
|
Ja też co chwilę bym coś jadła
Dziś żurek i makaron z sosem i pyszna suróweczka |
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha ja tak jak Patka wzięłam 20 tetrowych.
Pliwa fajnie, ze mały już główka w dół
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-04 o 13:11 |
|
|
|
#4966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miałam wszystkie objawy ale nie dopuszczałam do siebie tej myśli;-))
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
ja też wziełam 20 tetrowych i 3 flanelowe
|
|
|
#4968 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zaszalałaśCytat:
Cytat:
oprócz leków ważne jest też pozytywne myślenie. Teraz to już tylko do przodu![]() --------------- Ale mam dzisiaj dzień, wszytko mnie normalnie wkurza/irytuje ![]() Piernicze, nie uczę się już ![]() Biorę się za sprzątanie- przynajmniej z tego będzie pożytek. A zapomniałam się pochwalić,że wczoraj naciągnęłam tżta na karuzelę dla młodego (używana) a gratis dali owieczkę z bijącym serduchem (też używana) ale zawsze to taniej ![]() |
|||
|
|
|
#4969 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4970 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki
![]() ![]() dwa dni nie zaglądałam i 15 stron do czytania No i ogarnął mnie szok od razu.....Jedne mamuśki w szpitalu, drugim odchodza czopy....co to się dzieje Za wszystkie trzymam kciuki i życzę tylko dobrych informacji!!!!! Mamuśki jesteście silne i dacie sobie radę, tak samo jak Wasze maleństwa!!!! Ja wczoraj byłam na SR i tak nas fizjoterapeutka wymęczyła ćwiczeniami, że ledwo dzisiaj wstałam....mój mąż zresztą też i bardzo dobrze Co do toreb do porodu...jestem też zaniepokojona ,położna powiedziała "jak najmniej", że zawsze ktoś może dowieźć, i przygotowuje tylko to co w wyprawce do szpitala powinno być a i tak mam problem ze spakowaniem się do jednej torby ![]() ![]() Jutro jedziemy po łóżeczko Poza tym....zmobilizowałam się i od dwóch dni robiłąm zakupy świąteczne....pokupowałam już drobiazgi dla większej części rodziny....żeby potem nie ganiać jak głupia z brzucholem po sklepach w tych tłumach dzikich.....przeczytałam własnie, że kobitki w ciąży powinny unikać tłumów.....no ale weźcie uniknijcie tłumów jak to Święta za pasem.... P.s. dla wszystkich mieszkającyh w Warszawie info...są mega przeceny w sklepach Terranova, i w Fashion Housie...polecam sklep Terranovy na Dworkowej, jeśli chcecie kupić jakieś ciuszki na prezent w cenie od 19.90 do 49 zł to polecam. Ja wydałam tam dzisiaj 200 zł ale obkupiłam pół rodziny |
|
|
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
No pewnie że rozdwajanie
w końcu już jedna się rozpakowała. Chyba część IV zimowe rozpakowywanie ![]() Trzymam kciuki, będzie git. Ja już po fryzjerze, humor sobie poprawiłam w końcu wyglądam jak człowiek bo nie wiem ile miałam już kolorów na tej mojej główce
|
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Ulcia macica prawie się nie stawia i brzuch jak an okres też rzadko boli,ciekawa jestem jak moja szyjka?!przerazaja mnie swieta w szpitalu bez mozliwosci odwiedzin
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niezły zakup pralka
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się pochwalę moją wczorajszą zdobyczą w lumpku. Kurteczka za 5zł
[/QUOTE]śliczne
|
|
|
|
#4975 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Cytat:
.Masz szczęscie, mój jest takim leniwcem, że na razie tkwi pośladkowo, ale bardziej doświadczone koleżanki mówiłyh mi, że przewraca się nawet w ostanich tygodniach Też przeszłam przez taki zestawik, najgorszy ten ostatni. Wytrwałam tylko tydzień, do dzisiaj mam jazdę z ciśnieniem- nigdy więcej!Zresztą sam lekarz potwierdził moje przypuszczenie,że łyka sie to krótko.Obecnie stosuję Luteinę i w międzyczasie byłam w szpitalu na trzydniówce z siarczanyu magnezu.No i dobrze! Najważniejsze jest to ,a by leżeć, niestety prawie plackiem.Jeden lekarz powiedział mi kiedyś,że utrzymanie ciązy to 80% leżenia i 20% lekarstw Edytowane przez kolka222 Czas edycji: 2009-12-04 o 14:59 |
|
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki...
Zaraz padnę... Wybraliśmy się z mężem jeszcze dzisiaj do CH Pogoria, głównie do Empika i to już było dla mnie za wiele... Wprawdzie kupiliśmy kawałek prezentu dla mojego taty, ale dla babci nic nie znaleźliśmy, a ja ledwo doszłam do samochodu i się na pierwsze piętro wdrapałam... Nie będę was teraz nadrabiać... A, za to kupiliśmy płyty: Dla Uszka Maluszka http://merlin.pl/Dla-Uszka-Maluszka_.../4,635206.html
|
#4977 |
|
Raczkowanie
|
Witamy cieplutko! zawsze więcej do dzielenia smutków i mnożenia radości
![]() a skąd dokłądnie jesteś Koleczko? bo widzę, że małopolska jak ja;-)) a gdzie dokładnie?? to się wiąże z moim poprzednim pytankiem może ujastek w krakowie?? bo ja się właśnie nad nim zastanawiamTak, myślałam o Ujastku w Krakowie- mój lekarz tam pracuje, chociaż do niego to raczej mam średnie zaufanie.Co prawda, dla mnie to ok. 40 km, ale podobno w pierwszej ciąży nie rodzi się zbyt szybko..
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laseczki, mało pisze bo jakoś nie mam weny.
Niestety nie odniosę do wszystkich postów do których bym chciała bo bym z poł dnia straciła ![]() sweet d. strasznie ci zazdroszę bo mi się strasznie dłuzyyyy ![]() za wszystkie mamusie z symptomami porodowymi trzymam ![]() filka spóznione ale szczere urodzinowe************************* ************************* *************** ja wreszcie się doczekałam jakichs dolegliwości rozłazi mi się spojenie i przejscie kilku kroków to już wyczyn. Na krótkich dystansach strasznie boli ale jak się zmuszę i rozchodze to jest lepiej. Przy zmianie cięzaru ciała na nogi az mnie zgina z bólu.Byłam dziś w pracy odebrac paczkę dla Apusia i przy okazji wlazłam na szmatki w zamiarze miałam kupic coś dla Adika i Tz ale ofc Tomus dostał bo nie mogłam się oprzeć teraz się wszystko pierze w 90 stopniach Zaraz idę pakowac ostatnie paczki dla Adika już nie mogę sie doczekać niedzieli.
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-04 o 15:44 |
|
|
|
#4979 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestescie niesamowite- 6 stron wczoraj!!!
![]() Majkela12 super ze zabki zdrowe, ja tez sobie podleczylam i mam isc w styczniu na kontrole. ale jak na razie jest ok, ![]() Ula87 maz kochany, ale jak sie raz drugi niewyspi to ucieknie spowrotem do swojego lozka albo sama go wykurzysz, bo tez bedziesz chciala sie wyspac![]() Kamyk, no tak meza straszyc biedak juz mial wizje porodu przed oczami. wspolczuje skurczy, ja nie biore magnezu, a skurcz mialam tylko raz.Fleur no mi mowili na SR, ze 5-6h, chyba ze cos sie dzieje to zatrzymuja troche dluzej, albo jesli nie czujesz sie pewna z karmieniem, to mozna troche dluzej zostac. moze to zalezy od szpitali Sweet D. ooomatulo, powodzenia, bedzie dobrze ![]() Kolko witaj Eudamonia gratuluje "spadku". ja sama mam taki wor ciuchow, ktory dostalam z dobry miesiac temu, ale nawet nie mialam czasu ani okazji tego przejzec. MAdziulka83 powodzenia na wizycie i czekamy na same dobre newsy Bardotka narobilas mi smaka na te klopsiki. wrocilas z pralka?? Gooha sliczne wdzianko ![]() Patka upierdliwa czy nie, trzeba walczyc o swoje ![]() Pliwa super wiesci no ja akurat wiem kiedy moja sie przekrecala, bo mi masakre z zeber robila![]() Ja juz przeprowadzona, wszystkie rzeczy leza porozwalane po pokojach w reklamowkach i wczoraj troche czasu mi zajelo znalezienie majtasow ciagle nie moge sie przyzwyczaic, ze juz nie musze nigdzie wyjezdzac. dostalam opiernicz od mamy za to, ze sama nosilam wszystko do samochodu, no ale kto mial mi pomoc a ze ja kawal upartej kozy jestem, to nosilam, pozniej sie ruszac nie moglam, ale to juz inna kwestia. bardzo slabo spalam, serce mi bardzo szybko walilo i chyba ze 2h mi zajelo zasniecie, pomimo faktu, ze bylam zmeczona.a dzis polecialam juz zalatwiac wszystkie formalnosci, nowy adres itd, i juz pierwszego dnia podniesli mi cisnienie. zaparkowalam auto i polecialam do sklepu, juz mialam wracac, chcialam jeszcze wstapic do jednego po plyn do naczyn, akurat auto bylo niedaleko i widzialam, jak jakis koles parkuje za moim. no i co?? zle obliczyl odleglosc i WJECHAL MI W TYLEK tzn, troche puknal, ale na tyle ze bujnal moim samochodem. no to od razu zapomnialam o plynie i juz prawie z piana na ustach ide w jego kierunku. on jeszcze nieswiadom, ze wszystko widzialam, myslal pewnie sobie ze uda mu sie po cichaczu uciec. a tu nagle wsiekla ciezarowa wylania sie obok niego i zieje ogniem. wyskoczyl od razu ze "nic sie nie stalo...." mysle sobie "ty patafianie jeden, wjechales mi w dupe vanem i sobie myslisz ze nic sie nie stalo?! no ale patrze na moje auto, a tam NIC. odetchnelam z ulga i mowie, ze mu sie tym razem upieklo. po raz kolejny uswiadomilam sobie, ze Niemcy to jednak dobre samochody buduja juz kiedys sie sama o tym przekonalam, jak sama zle obliczylam odleglosc ale takiego agresora, to ja dawno nie mialam. juz mialam mu watrobe przez gardlo wyjmowac Wy tu o jedzeniu, a ja wlasnie bigosik wciagnelam.
|
#4980 | |||||
|
Zadomowienie
|
i znów mi nie zacytowało wszystkiego co chciałam
![]() gooha - ja miałam podobnego gluta tydzień temu (w czwartek późnym wieczorem) białawo-przeźroczysty, galaretowaty i całkiem tego sporo było. Więc następnego dnia rano pojechałam na konsultacje do gin - zapytał czy miałam inne objawy, zbadał mnie i stwierdził, że wszystko jest OK i że to wcale nie musiał być czop. Ale zestresować się można bardotka - no to zaszalałaś z tą pralką ![]() Madziulka - za wizytępliwa dla nietoperkaCytat:
![]() majkela - na poprawę humorku no ale przynajmniej masz karuzelkę i owieczkę na pocieszenie BubiGirl - to dobry pomysł, żeby już robić zakupy Cytat:
A pochwalisz się fryzurką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

Dobrze, ze nie bylo krwi. Trzymaj sie!

nigdy jej nie lubiłam :P
Właśnie dzisiaj będę zamawiać
normalni e już wiem skąd te kg się biorą

i wpadłam zjeść ciastko z Wami
juz mi cieknie ślinka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
urodzinowe
rozłazi mi się spojenie i przejscie kilku kroków to już wyczyn. Na krótkich dystansach strasznie boli ale jak się zmuszę i rozchodze to jest lepiej. Przy zmianie cięzaru ciała na nogi az mnie zgina z bólu.