Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-04, 08:03   #4891
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Lila ja dużo dobrego słyszałam i czytałam o wkładkach J&J i też takie kupiłam

A i zaczynamy 34 tydzień

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:10   #4892
eudaimonia
Rozeznanie

Witajcie mamuśki!
przyznaję bez bicia: jeszcze nie nadrobiłam tego co wczoraj naskrobałyście. wpadłam się tylko przywitać i lecę zrobić badania (morfologie, tokso, wzwb, mocz i juz nie pamietam co mam tam jeszcze na karteczce). muszę iść jechać tam jak najszybciej, póki jeszcze jestem na czczo i nie rzuciłam się na jedzenie, ale już przygotowałam sobie żarełko, które zjem zaraz po wyjściu z laboratorium

a skoro już tu jestem to pochwalę wam się tylko, że wczoraj odziedziczyłam po mojej siostrze laktator (jeden wydatek mniej) oraz masę ubranek 56-62 - najwięcej jest wprawdzie różowych, bo to po małej matyldzie, ale białych, zielonych, beżowych i innych neutrali też jest całkiem pokaźna masa

ok, dość chwalenia, lecę do laboratorium, bo żarełko już kusi mocno
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:11   #4893
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim z osobna i naraz za gratulacje Najbardziej się ucieszyłam z tego, że synek jest już nietoperkiem
Póki co łożysko jest w dalszym ciągu I stopnia, więc chyba się jeszcze tak szybko nie rozpakuję

aldii - dzięki za troskę, po prostu ostatniego dnia w pracy miałam sporo załatwiania i ani razu nie mogłam zajrzeć do netu. A wieczorkiem to tylko zdążyłam zdać relację z wizyty i niestety nie zdążyłam Was nadrobić.
W dodatku synek się bardziej rozchorował, ma wysoka gorączkę i kaszle, więc noc była. Generalnie chce żeby cały czas ktoś przy nim był, na szczęście teraz siedzi u mnie na kolanach i ogląda Klub Myszki Miki, więc mam czas żeby coś napisać

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Celka ja wlasnie chcialam te wszystkie "cierpienia" przezyc - jakos teraz mi sie wydaje ze cc to jak nie porod.Mam wrazenie, ze ominie mnie cos bardzo waznego i ze to tak jak bym wcale tego dziecka nie urodzila moze za pare dni mi to minie, ale poki co tak jakos odbieram ta wizje cc pewnie dlatego, ze tak strasznie sie nastawilam na sn (ale durna wiedzialam, ze nefrolog moze zadecydowac inaczej) :[ ajjjjjj
Szkoda, że nie będziesz miała swojego wymarzonego porodu sn, ale jak już pisały inne mamuśki jest też dużo zalet cc. Poza tym moim zdaniem nieważne jak się urodzi dziecko i tak jest się 100% mamuśką

Cytat:
Mamuski a jak dlugo nosilyscie te wkladki ? Ile dziennie sie ich zuzywa ??
Ja nosiłam cały czas, a ile się zużywa to kwestia indywidualna w zależności jak będzie mleczko leciało. Jak już Cię zaczną denerwować zaschnięte wkładki to znak, ze trzeba zmienić

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

Ja mam wkładki laktacyjne Tommee Tippee, ale nie mogę na razie nic o nich powiedzieć oprócz tego, że są pakowane każda indywidualnie i to jest fajne... Myślicie, że mi do szpitala starczy 15 szt.?
Powinno spokojnie wystarczyć

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
nie ma regul. Jednym sie wylewa nadmiar przez kilka pierwszych miesiecy. Drugim - tylko przy nawalach. Ja mialam ciagle jakby za duzo. Jak karmilam jednym cycem, to drugim cycem potrafilo wylecic nawet 40ml! (a mowi sie ze kilka mililitrow max. powinno). No i mi tego w ciagu dnia duuzo lecialo. Tylko piersi zaczynaly peczniec - to chlup.
Nie wiem ile sie zuzywa dziennie - bo ja przez kilka ladnych tygodni chodzilam praktycznie nago po domu i nie korzystalam z biustonosza (tylko przy wyjsciu na dwor). W nocy spalam na reczniku, bo mi sie wylewalo. Jak karmilam, to do drugiej piersi przykladalam pieluche, albo takie oslonki specjalne, gdzie sie zbiera mleko.
A tak przy okazji podziele sie rada, ze jak juz sie czuje, ze mleko zaczyna wyplywac, mozna przydusic lekko piers reka (cos w rodzaju jak sie skaleczymy i nie chcemy, zeby lecialo) i nie leci.

Edit: dzisiaj siostra tz-a ma termin porodu. Pojechala do szpitala, ale jeszcze akcji porodowej nie miala. Tak jej kazala zrobic polozna. Ciekawe czy ja odesla, potrzymaja do porodu, wywolaja...
No właśnie jak się zacznie karmić jednym cycem to z drugiego też leci, więc jak się przydusi tą druga pierś, to po chwili przestaje lecieć. No i potrafi samo polecieć, jak się już dużo pokarmu uzbiera.
Ale ja tam cały czas chodziłam w staniku z wkładkami i w nocy też tak spałam, czasami oczywiście pozwalałam odpocząć piersiom bez stanika.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Aleeeeeeeeeeeee sie napisałam
Ciekawe kto to przeczyta
Ja
I zdrówka życzę, co do domowych sposobów, to nie pomogę, bo jeszcze nie chorowałam w tej ciąży. I mam nadzieję, że tym razem też się nie dam od synka zarazić (to już 3 raz jak choruje od pójścia do zerówki)
I jeszcze kochana uważaj na te swoje skurcze, chociaż wiem, że w domu z dzieckiem to niełatwo

kolka222 - serdecznie witamy, trzymaj się dzielnie, a Michaś to śliczne imię (mój synek tak ma)

.........................
Ten mój post będzie mega długi, ale chciałabym się jeszcze odnieść do tego co pamiętam z wczorajszego dnia
Madzik 5-6 godzin po porodzie i do domu. To ja chyba jednak wolę nasze polskie standardy
Sweet - daj znać co i jak, bo jak czop podbarwiony krwią, to rzeczywiście może być już niedługo
Mmonika - dbaj o siebie i odpoczywaj jak najwięcej
majkela - ja też tak miałam z nauką, sprzątałam mieszkanko, prasowałam - wszystko żeby tylko się nie uczyć.
Co do porodu to z ostatnich pomiarów z usg mam do wyboru21, 25, 29 grudzień lub w najlepszym wypadku 2 styczeń. A i szpitala jeszcze nie wybrałam, choć w dalszym ciągu przeważa opcja Pruszków lub Kasprzaka
celka - o ile to możliwe to życzę dobrych wyników z tymi płytkami i trzymam kciuki, żebyś nie musiała powtarzać krzywej cukrowej.
Moje płytki poleciały w ciągu 3 tygodni ze 144 tys do 124, ale to w dalszym ciągu chyba nie jest źle
......................... ....
Ja nie dostałam żadnej wiadomości z Loveli, więc może w ogóle nie dostali mojego zgłoszenia
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:11   #4894
brzoskwinia82
Zadomowienie

Dziewczyny w biedronce są body fajne z długim rękawkiem za 9,99 zł, skusiłam się wczoraj na jedno czerwone , są też te kombinezony misiowate i jakieś inne ubranka jakby któraś była zainteresowana.
kolka222 witaj
Byłam dzisiaj w laboratorium szpitalnym zrobić badania (to już te które są do porodu potrzebne) i dowiedziałam się że zakaz odwiedzin jest to odwołania, ale jednego pacjenta może jedna zdrowa osoba odwiedzić, więc bez stresu, jak coś trzeba będzie donieść i pewnie porody rodzinne są (zapytam się gina w środę na wizycie o to)

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:16   #4895
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w laboratorium szpitalnym zrobić badania (to już te które są do porodu potrzebne) i dowiedziałam się że zakaz odwiedzin jest to odwołania, ale jednego pacjenta może jedna zdrowa osoba odwiedzić, więc bez stresu, jak coś trzeba będzie donieść i pewnie porody rodzinne są (zapytam się gina w środę na wizycie o to)
No właśnie też słyszałam o badaniach do porodu ale mój gin nic mi nie zlecił
jestem w 32 tc, może zapomniał?

A jakie to dokładnie badania? Następnym razem idę do niego 21 grudnia nie wiem czy to nie za późno na takie badania, bo jakbym teraz zaczęła rodzic tfu tfu
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:28   #4896
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Bylam dzisiaj wreszcie na tej konsultacju u nefrologa i niestety czeka mnie cc a tak strasznie chcialam sn smutno mi
Nie ma co się smucić czy to cc czy sn najwazniejsze, że dzidzia będzie już z Wami!

Cytat:
Pola wazy 1550 i lekarz powiedzial, ze zaczela za malo przybierac.W porownaniu z ostatnia wizyta powinna miec juz 2000.W normach niby jest, ale on zestawia ze soba poszczegolne wizyty i w ie ile kiedy powinna przybrac, zeby bylo prawidlowo
hmmm... No i co robią w takich przypadkach jak dzidzia za mało przybiera? Mamuśka może Ty więcej jedz?? No wiem, że to nie od tego zależy

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
nie piszcie za dużo,zaraz londyńczycy.

czy Wasze dzieciaki też tak się prezsuwają w brszuszku ze az caly lata?
Si Prawie cały podskakuje Podskakuje ta część gdzie są nóżki wystawione

Cytat:

W tym parku obok często chodziłam na spacerki z Kubą...mąż się śmiał że będę w serialu
Pysia może już byłaś w tv, jesteś sławna i żyjesz w błogiej nieświadomości?

Cytat:
Celka ja wlasnie chcialam te wszystkie "cierpienia" przezyc - jakos teraz mi sie wydaje ze cc to jak nie porod.Mam wrazenie, ze ominie mnie cos bardzo waznego i ze to tak jak bym wcale tego dziecka nie urodzila moze za pare dni mi to minie, ale poki co tak jakos odbieram ta wizje cc pewnie dlatego, ze tak strasznie sie nastawilam na sn (ale durna wiedzialam, ze nefrolog moze zadecydowac inaczej) :[ ajjjjjj
Oj Aldi... Mogłabym Cię zjechać od góry do dołu za takie myślenie, bo nie lubię jak ktoś tak mówi. Poród to poród - nie ważne jaką drogą dziecko wyjdzie - ważne aby Tobie i dziecku nic nie było. A to że cc czy sn? I tak dokonałaś cudu, rośnie w Tobie dziecko i szczęśliwie je urodzisz, a jak? To nie ważne!
Ja jak byłam po pierwszym poronieniu czy po drugim a jeszcze nie byłam w ciąży to strzelało mnie takie myślenie. Jedni tracą ciążę, marzą aby donosić szczęśliwie a urodzić a ktoś inny narzeka na taką czy inną formę porodu.
Także kochana! Doceniaj to, co masz i ciesz się, że jest możliwość cc dla Twojego bezpieczeństwa!

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Laseczki potrzebuje waszej pomocy

co jest lepsze, bardziej przydatne, bardziej funkcjonalne w łóżeczkach

wyjmowane szczebelki czy opuszczany bok?

Jakie są zalety i wady jednego i 2 rozwiązania?

Jaki materac? Słyszałam ,ze gryka kokos ale jak to jest-

gryka pianka kokos

czy tylko gryka kokos?

I na jakiej części najpierw dziecko leży
Ja będę miała wyjmowane szczebelki i materacyk kokos pianka gryka.

Cytat:
Piłam jak radziłyście sok ze świezo wycisniętej cytryny brrrrrr
Ruthinoscorbin ,tantum verde, miod, mleko, i
Macie jakieś pomysły

Oczywiście jak przez weekend nic sę nie zmieni to pokopytkuje do internisty
Ja jak byłam chora jakiś czas temu to robiłam tak: zaparzona herbata stała jeszcze z 5 minut co by lekko ostygła. Do tego dawałam czubatą łyzkę miodu (nie można dawać miodu do gorącej herbaty bo traci swoje właściwości) i plasterek cytryny który porządnie wyciskałam. Do tego wszelkie kanapki były z mnóstwem czosnku. Pomogło!

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:35   #4897
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:

A jakie to dokładnie badania? Następnym razem idę do niego 21 grudnia nie wiem czy to nie za późno na takie badania, bo jakbym teraz zaczęła rodzic tfu tfu
Zlecił mi mocz i morfologię normalnie i do tego WR, HBS i GBS (to na tego paciorkowca). Myślę że przy następnej wizycie Ci zleci. Ja mam zagrożenie przedwczesnego porodu to może dlatego już, wczoraj 34 tydzień zaczęłam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 08:37   #4898
youyou
Zakorzenienie

Witajcie mamusie
Nadrobiłam Was od wczoraj a tu tyle się dzieje

Sweet kochana chyba powinnam pogratulować Już niedługo będziesz miała małego przy sobie Najwidoczniej jest już gotowy do wyjścia i spieszy się do mamusi

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dziewczynki co zamawiały na allegro u ''r_p77'' przy zamawianiu duzej ilości towaru ile płacłyście za kurieria ??????
bo na jednej aukcji znalazłam że 13zł niezależnie od ilości towaru , ale wolę się upewnić
Ja sporo zamawiałam i koszty przesyłki się nie zmieniły

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Sweet - trzymaj sie! Zdawaj relacje co i jak...

A ja jutro jade badac moje nieszczesne plytki krwi, w poniedzialek ginek, w piatek hematolog. I jeszcze ta krzywa cukrowa pewnie bede powtarzac... Same badania przede mna.
za badanka

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Sweet - trzymaj się dzielnie mały waży już ponad 3kg więc pewnie jest już gotowy
Ja będę rodzić w prywatnej klinice która ma podpisany kontrakt z NFZ. Sale 2osobowe, porody rodzinne, zzo na życzenie,cc na życzenie miła obsługa. Opiekują się dziećmi w nocy i podobno są bardzo pomocne. W tej klinice dbają, żeby kobiety nie cierpiały. Prawie nic nie trzeba przynosić - tylko osobiste rzeczy i ubranka dla dzidzi na wyjście. Resztę zapewnia szpital. Za całość wraz z prywatną wizytą miesiąc wcześniej (USG, badania, konsultacja anestezjologa) płaci się 400zł. Idę na tą wizytę w poniedziałek i mam nadzieję, że wszystko spełni moje oczekiwania
Fajny szpital i to za taką cenę...

Cytat:
Bylam dzisiaj wreszcie na tej konsultacju u nefrologa i niestety czeka mnie cc a tak strasznie chcialam sn smutno mi
Nie martw się cc to nie koniec świata, pomyśl że wiele kobiet chętnie by się z Tobą zamieniło. Nieważne jakim sposobem urodzi się dziecko, ważne aby było zdrowe a i tak będziesz je kochać najbardziej na świecie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Witam się i od razu zdaję relację z wizyty.
Synek w końcu ułożył się ładnie na Batmana i waży już 3 kg. Jak zwykle wychodzi, że jest o 2 tygodnie starszy czyli zamiast 34 jest 36 tc. Więc teoretycznie rodzę pod koniec grudnia
No i od jutra jestem na zwolnieniu

A teraz sobie popatrzę co tam przez cały dzień zdążyłyście napisać
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
zaraz was nadrobie,zauważyłam ze aldii ma nieć ccjak doczytam to sie dowiem.
ale zdam relacje po wizycie u ginka

Adusia waży 2320 i jednak sie odwróciła główkawszystko dobrze,szyjka sie skraca i mięknie ale odpowiednio do wieku ciązy,nie grozi mi poród w grudniu,chyba.puchnięcie nóg normalka dla dr w ciąży,sprawdzał grzybka i chyba go wytępiłami zrobił mi wymaz na tego paciorkowca i sama zawiozłam do labolator(25zł).za 2tyg nast wizyta.
pytałam go i rodzinne porody i odwiedziny w szpitalu i mówił ze byly plany ale póki co jest tak jak było,tylko na patologie nie moga całe rodziny tylko tż.
ach i spytałam go czy wystwawił by mi zaświadczenie do becikowego(u niego zaczełam ok 25tyg) i powiedział jak mam chocby zdjęcia(bo karte ciązy od 13tyg)sprzed 10tyg ciązy tomi wystawi wiec dobrze ze do poprzedniego nie musze już iść.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Witajcie Wszystkie Mamusie! Juz od pewnego czasu śledzę, co tutaj się dzieje, postanowiłam dołaczyć- co prawda niewiele czasu zostało do końca, ok. 2 miesięcy, bo już na szczęście mam z górki, tak jak większość z WAs, ale fajnie jest czasami poużalać się .Podziwiam Was, prawie wszystko już spakowane i przygotowane. Ja niestety, jako że jestem z tych polegujących, a własciwie leżących, wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę i w dodatku mężulo musi działać.Eh. I pomysleć, że dla niektórych ciąża to nie choroba....
Witamy w naszym gronie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:44   #4899
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja będę miała wyjmowane szczebelki i materacyk kokos pianka gryka.
Patka Zdecydowaliście się na to różowe czy jakiś inne?

Cytat:
Zlecił mi mocz i morfologię normalnie i do tego WR, HBS i GBS (to na tego paciorkowca). Myślę że przy następnej wizycie Ci zleci. Ja mam zagrożenie przedwczesnego porodu to może dlatego już, wczoraj 34 tydzień zaczęłam.
Mam nadzieję, że nie zapomniał i że później nie będzie za późno, na ostaniej wizycie on był jakis zakręcony, wcześniej prowadził jakaś ciężką operację i nie był zbyt komunikatywny
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:49   #4900
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:

Mam nadzieję, że nie zapomniał i że później nie będzie za późno, na ostaniej wizycie on był jakis zakręcony, wcześniej prowadził jakaś ciężką operację i nie był zbyt komunikatywny
Za późno raczej nie będzie, obyś tylko przed porodem zrobiła A jak tym razem też nic nie będzie mówił to po prostu zapytaj

Zdecydowałam że laktatora do torby nie daję bo zajmuje sporo miejsca a nie wiadomo czy już w szpitalu będzie konieczny, w razie czego TŻ przywiezie. No i torbę mam praktycznie spakowaną, zmieściłam się w jedną na szczęście.(+ reklamówka z szlafrokiem) . Żebym tylko nie zapomniała tych rzeczy co na ostatnią chwilę muszę spakować - tzn. telefon, aparat

Stary 2009-12-04, 08:53   #4901
xmila
Raczkowanie

Cytat:

Bardotka, może dlatego nie zlecił jeszcze, że wynik hbs i wr mają być robione po 36 tyg. Też jeszcze nie mam nic zleconego, powiedział, że mamy czas i załatwimy to na początku stycznia - czyli właśnie ok. 36 tc

Pysia A Tantum verde nie pomaga?
Woda z solą rzeczywiście działa, musi być dość mocny roztwór - tyle, że to paskudne Ja jeszcze płukałam szałwią, ale przy mocnym bólu nie dawało rady i tantum jedynie działało. Do tego chleb z czosnkiem, herbatka z sokiem malinowym i pod kołderkę

Kolka - witaj

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota

Edytowane przez xmila
Czas edycji: 2009-12-04 o 09:16
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:57   #4902
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patka Zdecydowaliście się na to różowe czy jakiś inne?
Na ten różowy Właśnie dzisiaj będę zamawiać

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 08:58   #4903
pola25
Zakorzenienie

Witajcie .ale się nie wyspałam.poszłam spać o 24 i wstałam o 8 a dla mnie to za mało. I jakos tak nie bardzo sie czuje.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:06   #4904
lila12
Zadomowienie

Wiecie co, jak patrzę ile mi zostało maxymalnie do porodu to aż mi się nie chce wierzyć.... dopiero był początek, byłam "zielona" a tutaj torba się pakuje, wszystko skompletowane.... książki doczytane.... trochę się boję...

Słuchajcie, jakie macie kocyki na "wyjście ze szpitala" - o ile w ogóle? Duże, grube - coś mnie zamroczyło i sama nie wiem ale chyba na śpiworek do nosidełka to kocyk będzie potrzebny....

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

Ja miałam zlecenie na:
mocz, morfologia, CRP, WR, HBS, GBS, chlamydie, przeciwciała anty Rh - bo mam grupę 0Rh-
Ale to wszystko robi się na sam koniec ciąży.
Stary 2009-12-04, 09:11   #4905
patinka_
Zakorzenienie

kolka222 a z jakiej miejscowości jesteś, bo widzę, że jesteś a Małopolski tak jak ja
Stary 2009-12-04, 09:30   #4906
pola25
Zakorzenienie

przeczytajcie http://dziecko.onet.pl/37390,5,7,cia...1,artykul.html
Stary 2009-12-04, 09:32   #4907
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Ja, jako że mam siarę od paru miesięcy wypróbowałam już wkładki laktacyjne:
- BabyOno - pakowane indywidualnie, dość duże
- Chicco - też pakowane pojedynczo
- Mothercare - również
I powiem Wam, że wszystkie były podobne, chociaż te Chicco jakieś najbardziej miękkie, generalnie te wkładki są takie jakby gazetami wypchać biustonosz..... Masakra. Jestem dalej na etapie poszukiwań czegoś cienkiego, miłego ale chłonnego.

Witaj cieplutko
Własnie tez sie zastanawiam które tu wybrać.
Położna na SR mówiła że kiedyś specjalnie coś szorstkigo wkładano do staników np jakis materiał frote żeby zahartować piersi przed karmieniem, więc może te wkładki mają być troche takie szorstkie?

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Bardotka też słyszałam, że płukanie gardła tym specyfikiem bardzo pomaga... nawet próbowałam raz ale nie dałam rady nie będąc w ciąży!!! A teraz na bank bym zwymiotowała.
Oj nie ta sól to nie dla mnie W dzieciństwie byłam tak zmuszna do tego zabiegu że jak tylko o tym pomyśle to wymiotować mi sie chce. Zresztą z desperacji kiedyś zmusiłam sie do tego i również zakończylo się

Na gardło to ja już wolę miodek z herbatką, syrop z cebuli z miodem.

------------------------
Wczoraj zdażyło sie coś niedobrego.
O 22 zadzwonił telefon od znajomej że jej 6 miesieczny synek musi jechac do szpitala. Miał wysoką gorączkę do tego sikał cały czas krwią Znajoma obdzwoniła juz całą rodzine i nikt nie może pomóc, jej mąż w pracy za granicą. Musiałam jechac z malenstwem do szpitala.
Jego matka zrozpaczona bo odkąd sie urodził ciągle po szpitalach z nim jeździ i ona sama tez wiekszosc ciazy spedzila w szpitalu.

Zostali w szpitalu, mam nadzieje ze to nic poważnego. Strasznie mi ich szkoda.

Troszke mam tez stracha bo poszłam z nimi na oddział dzieciecy a później mi sie przypomniało ze tam kilka dzieci chorych na tą niedobrą grypę. Przyjechałam do domu i wskoczyłam odrazu pod prysznic. Może sie nic nie przypląta. Zresztą i tak nie potrafiłabym odmówić im pomocy.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:32   #4908
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobrrrry
Cytat:
z
Adusia waży 2320 i jednak sie odwróciła główkawszystko dobrze,szyjka sie skraca i mięknie ale odpowiednio do wieku ciązy,nie grozi mi poród w grudniu,chyba.puchnięcie nóg normalka dla dr w ciąży,sprawdzał grzybka i chyba go wytępiłami zrobił mi wymaz na tego paciorkowca i sama zawiozłam do labolator(25zł).za 2tyg nast wizyta.
pytałam go i rodzinne porody i odwiedziny w szpitalu i mówił ze byly plany ale póki co jest tak jak było,tylko na patologie nie moga całe rodziny tylko tż.

Madziulka83 zapomniałam napisać wcześniej, ale masz zaj.... szpital Ja chcę tam rodzić tzn w ludzkich warunkach

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Witajcie Wszystkie Mamusie! Juz od pewnego czasu śledzę, co tutaj się dzieje, postanowiłam dołaczyć- co prawda niewiele czasu zostało do końca, ok. 2 miesięcy, bo już na szczęście mam z górki, tak jak większość z WAs, ale fajnie jest czasami poużalać się .Podziwiam Was, prawie wszystko już spakowane i przygotowane. Ja niestety, jako że jestem z tych polegujących, a własciwie leżących, wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę i w dodatku mężulo musi działać.Eh. I pomysleć, że dla niektórych ciąża to nie choroba....
Witamy lepiej późno niż w cale

Cytat:
Rany dziewczyny...znowu obudzil mnie ból gardla....
Porozumiewalam się z mężem na migi ...wypiłam kubek gorącej herbaty + tandumverde i jako tako ...ale chyba nic dobrego z tego nie wyjdzie
W dodatku glowa mnie boli
Macie jakieś pomysły
No to jak magiczne sposoby domowe nie pomagają to sio do lekarza Chyba, że się porządnie wygrzejesz w łóżeczku
Cytat:
Ja jem sniadanko....ostatni mój hit to kanapka z pełnoziarnistego chlebka...plaser żółtego sera...plasterek pasztetu domowego.... posmarowane chrzanikiem i plaster pomidora
Brzmi apetycznie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
a skoro już tu jestem to pochwalę wam się tylko, że wczoraj odziedziczyłam po mojej siostrze laktator (jeden wydatek mniej) oraz masę ubranek 56-62 - najwięcej jest wprawdzie różowych, bo to po małej matyldzie, ale białych, zielonych, beżowych i innych neutrali też jest całkiem pokaźna masa
Oj jak fajnie też lubię takie prezenty

addicted to wizaz oj tylko się nie zaraź od synka (szybkiego powrotu do zdrówka) ja się waham między pruszkowem a bielanami.
--------------
No to jak się chwalimy, to się chwalimy. My zaczęliśmy 36 tydz czyli 9 miesiąc rozpoczęty

Dzisiaj sprzątanko w między czasie może chwilka nauki... i znowu wieczór. Taaaak mi szybko dzień mija. Chyba za późno wstaję
Chyba sobie strzelę cappucinco

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2009-12-04 o 09:33
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:38   #4909
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witajcie!

Brrrr, ale u mnie zimno.... mgła, zero słoneczka

Kolka witaj!

Lila super to ujęłaś, właśnie jakby gazetami wypchał

Pysiu canpola mówisz tylko jak są duże, to raczej nie dla mnie. Jak tak napisałaś, to od razu sobie wyobraziłam, że zakryją caaałą pierś
A na gardzioło to tak jak dziewczyny już pisały pomaga płukanie wodą z solą. A ja jakaś dziwna jestem, hihi, bo mnie ta mieszanka zawsze smakowała No może to złe określenie, ale wiecie o co chodzi

Dziś wizyta u gin! Mam na 14, ale mąż ma jeszcze dzwonić czy nie da się np. na 16 przesunąć, bo za bardzo na tą wcześniejszą godzinę się nie wyrobi Zobaczymy... A jak nie to będę musiała jechać sama
Ale już się cieszę, że zobaczę Szymona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 09:40   #4910
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Adusia waży 2320 i jednak sie odwróciła główkawszystko dobrze,szyjka sie skraca i mięknie ale odpowiednio do wieku ciązy,nie grozi mi poród w grudniu

Cytat:
Ja nie mam zagrożenia przedwczesnego porodu (w niedzielę zacznę 35 tc), a gin wczoraj pobrała mi próbki na paciorkowca, na resztę badań dostanę skierowanie 17.12

Cytat:
Słuchajcie, jakie macie kocyki na "wyjście ze szpitala" - o ile w ogóle? Duże, grube - coś mnie zamroczyło i sama nie wiem ale chyba na śpiworek do nosidełka to kocyk będzie potrzebny....
Ja wezmę cienki kocyk, taki do przykrycia malucha w szpitalu. Do wyjścia ubiorę go w kombinezonik i jak będzie zimno to ew. go przykryję tym kocykiem (ale do samochodu nie powinno byc daleko)

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
No więc zamówiłam taki sam jak tamten, ale 34J czarny...
Najwyżej przedłużkę kupię, albo jakoś będę przerabiać...
Mam nadzieję, że z GB szybko dotrze, bo z Hong Kongu miesiąc mi ostatnio paczka szła i jedna nadal nie doszła...
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWNX:IT
fajny i życzę szybkiej dostawy

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Dziś wizyta u gin! Mam na 14, ale mąż ma jeszcze dzwonić czy nie da się np. na 16 przesunąć, bo za bardzo na tą wcześniejszą godzinę się nie wyrobi Zobaczymy... A jak nie to będę musiała jechać sama
Ale już się cieszę, że zobaczę Szymona
i miłego podglądania
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:44   #4911
pola25
Zakorzenienie

Gooha dobrze zrobiłaś,że pomogłaś. teraz cytrynke, miód, czosnek, aby wzmocnić organizm, no i probiotyki. jesli mozesz to spacerki na świeżym powietrzuna pewno nie zachorujesz.
Stary 2009-12-04, 09:45   #4912
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

majkela to przyjeżdzaj Będziemy razem rodzić
Stary 2009-12-04, 09:46   #4913
pola25
Zakorzenienie

Majkela gratuluję 36 tyg.

Madziulka daj znać jak po wizycie!
Stary 2009-12-04, 09:46   #4914
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Z Loveli też dostałam maila o braku promocyjnych próbek

Jaki to szpital? Przypomina z opisu ten "mój"
Ja jestem z Lubina i szpital tez tam jest, a ty widze ze z Wrocławia jestes.....co prawda niedaleko ale mysle ze jednak nie

Od razu skladam zyczenia imieninkowe wszystkim Basią jeśli sa tu takie no i męzom gornikom tyle wjazdow ile zjazdow Moj maz ma wlasnie dzis gornicze swieto wiec bez % sie dzisiaj nie obejdzie Najpierw idziemy do rodzicow na gorniczy obiad a potem spotykamy sie z innymi znajomymi gornikami i bedzie party

Witam wszystkich
Ale mialam dzisiaj sen.....snilo mi sie ze bylam u ginka na usg i on powiedzial ze jestem w drugiej ciazy. Bedac dalej w tej. Ze gdzies tam jakos sie zagniezdzil zarodek....masakra jakas a najlepsze bylo to ze to byly blizniaki!!!!! Jaki porabany sen!!!!
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:49   #4915
gooha3
Zadomowienie

proszę mnie uspokoić, troche mam stracha. Przed chwilą poczułam że coś ze mnie spływa. Patrzę na bieliznę, a tam jakaś dosyć gęsta galaretowata substancja. Wprawdzie nie podbarwiona krwią, biało przeźroczysta, ale trochę jej było
Czy to może być to co myślę ?? to raczej na takie zwykłe upławy nie wyglądało

To chyba jeszcze za wczesnie na ten czop

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-12-04 o 09:53
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:51   #4916
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
majkela to przyjeżdzaj Będziemy razem rodzić
To pakuję torbę i lecę
A no i oczywiście za wizytę.
Stary 2009-12-04, 09:55   #4917
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
proszę mnie uspokoić, troche mam stracha. Przed chwilą poczułam że coś ze mnie spływa. Patrzę na bieliznę, a tam jakaś dosyć gęsta galaretowata substancja. Wprawdzie nie podbarwiona krwią, biało przeźroczysta, ale trochę jej było

takie glutkowate?mam to prawie codziennie, Gooha to ponoć normalne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 09:55   #4918
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:

eeee...nie sądzę, żeby to był czop-przecież to dopiero 28tc...pewnie wydzielina-nie przyplątało Ci się coś?kiedy ostatnio miałaś badanie ginekologiczne ?
Stary 2009-12-04, 09:57   #4919
rybcia2309
Wtajemniczenie

No to pewnie czop, ale przecież on i na 2 tyg. przed czasem odchodzi, także uśmiech aaa nie zauważyłam, że Ty w 32 tyg....ale to chyba nic nie szkodzi
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 09:57   #4920
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie tez sie zastanawiam które tu wybrać.
Położna na SR mówiła że kiedyś specjalnie coś szorstkigo wkładano do staników np jakis materiał frote żeby zahartować piersi przed karmieniem, więc może te wkładki mają być troche takie szorstkie?

Oj nie ta sól to nie dla mnie W dzieciństwie byłam tak zmuszna do tego zabiegu że jak tylko o tym pomyśle to wymiotować mi sie chce. Zresztą z desperacji kiedyś zmusiłam sie do tego i również zakończylo się

Na gardło to ja już wolę miodek z herbatką, syrop z cebuli z miodem.

------------------------
Wczoraj zdażyło sie coś niedobrego.
O 22 zadzwonił telefon od znajomej że jej 6 miesieczny synek musi jechac do szpitala. Miał wysoką gorączkę do tego sikał cały czas krwią Znajoma obdzwoniła juz całą rodzine i nikt nie może pomóc, jej mąż w pracy za granicą. Musiałam jechac z malenstwem do szpitala.
Jego matka zrozpaczona bo odkąd sie urodził ciągle po szpitalach z nim jeździ i ona sama tez wiekszosc ciazy spedzila w szpitalu.

Zostali w szpitalu, mam nadzieje ze to nic poważnego. Strasznie mi ich szkoda.

Troszke mam tez stracha bo poszłam z nimi na oddział dzieciecy a później mi sie przypomniało ze tam kilka dzieci chorych na tą niedobrą grypę. Przyjechałam do domu i wskoczyłam odrazu pod prysznic. Może sie nic nie przypląta. Zresztą i tak nie potrafiłabym odmówić im pomocy.
Naprawdę przykre:\ Nie chce sobie czegoś takeigo anwte wyobrażać... Oby ansze maleństwa były zdrowe, bo to anjważniejsze.

gooha tak opisywała swojego czopa Sweet... jak jest takie bardziej zbite i podparwione krwia albo z paseczkami krwi to może być czop

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości