![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Lila ja dużo dobrego słyszałam i czytałam o wkładkach J&J i też takie kupiłam
![]() A i zaczynamy 34 tydzień ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki!
przyznaję bez bicia: jeszcze nie nadrobiłam tego co wczoraj naskrobałyście. wpadłam się tylko przywitać i lecę zrobić badania (morfologie, tokso, wzwb, mocz i juz nie pamietam co mam tam jeszcze na karteczce). muszę iść jechać tam jak najszybciej, póki jeszcze jestem na czczo i nie rzuciłam się na jedzenie ![]() ![]() a skoro już tu jestem to pochwalę wam się tylko, że wczoraj odziedziczyłam po mojej siostrze laktator (jeden wydatek mniej ![]() ![]() ok, dość chwalenia, lecę do laboratorium, bo żarełko już kusi mocno ![]()
#4893 | ||||
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim z osobna i naraz za gratulacje
![]() ![]() Póki co łożysko jest w dalszym ciągu I stopnia, więc chyba się jeszcze tak szybko nie rozpakuję ![]() aldii - dzięki za troskę, po prostu ostatniego dnia w pracy miałam sporo załatwiania i ani razu nie mogłam zajrzeć do netu. A wieczorkiem to tylko zdążyłam zdać relację z wizyty i niestety nie zdążyłam Was nadrobić. W dodatku synek się bardziej rozchorował, ma wysoka gorączkę i kaszle, więc noc była ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja tam cały czas chodziłam w staniku z wkładkami i w nocy też tak spałam, czasami oczywiście pozwalałam odpocząć piersiom bez stanika. Ja ![]() I zdrówka życzę, co do domowych sposobów, to nie pomogę, bo jeszcze nie chorowałam w tej ciąży. I mam nadzieję, że tym razem też się nie dam od synka zarazić (to już 3 raz jak choruje od pójścia do zerówki ![]() I jeszcze kochana uważaj na te swoje skurcze, chociaż wiem, że w domu z dzieckiem to niełatwo ![]() kolka222 - serdecznie witamy, trzymaj się dzielnie, a Michaś to śliczne imię (mój synek tak ma ![]() ......................... Ten mój post będzie mega długi, ale chciałabym się jeszcze odnieść do tego co pamiętam z wczorajszego dnia Madzik 5-6 godzin po porodzie i do domu ![]() Sweet - daj znać co i jak, bo jak czop podbarwiony krwią, to rzeczywiście może być już niedługo Mmonika - dbaj o siebie i odpoczywaj jak najwięcej majkela - ja też tak miałam z nauką, sprzątałam mieszkanko, prasowałam - wszystko żeby tylko się nie uczyć. Co do porodu to z ostatnich pomiarów z usg mam do wyboru21, 25, 29 grudzień lub w najlepszym wypadku 2 styczeń ![]() celka - o ile to możliwe to życzę dobrych wyników z tymi płytkami i trzymam kciuki, żebyś nie musiała powtarzać krzywej cukrowej. Moje płytki poleciały w ciągu 3 tygodni ze 144 tys do 124, ale to w dalszym ciągu chyba nie jest źle ......................... .... Ja nie dostałam żadnej wiadomości z Loveli ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w biedronce są body fajne z długim rękawkiem za 9,99 zł, skusiłam się wczoraj na jedno czerwone
![]() ![]() kolka222 witaj ![]() Byłam dzisiaj w laboratorium szpitalnym zrobić badania (to już te które są do porodu potrzebne) i dowiedziałam się że zakaz odwiedzin jest to odwołania, ale jednego pacjenta może jedna zdrowa osoba odwiedzić, więc bez stresu, jak coś trzeba będzie donieść i pewnie porody rodzinne są (zapytam się gina w środę na wizycie o to) |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem w 32 tc, może zapomniał? A jakie to dokładnie badania? Następnym razem idę do niego 21 grudnia nie wiem czy to nie za późno na takie badania, bo jakbym teraz zaczęła rodzic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak byłam po pierwszym poronieniu czy po drugim a jeszcze nie byłam w ciąży to strzelało mnie takie myślenie. Jedni tracą ciążę, marzą aby donosić szczęśliwie a urodzić a ktoś inny narzeka na taką czy inną formę porodu. Także kochana! Doceniaj to, co masz i ciesz się, że jest możliwość cc dla Twojego bezpieczeństwa! Cytat:
Ja jak byłam chora jakiś czas temu to robiłam tak: zaparzona herbata stała jeszcze z 5 minut co by lekko ostygła. Do tego dawałam czubatą łyzkę miodu (nie można dawać miodu do gorącej herbaty bo traci swoje właściwości) i plasterek cytryny który porządnie wyciskałam. Do tego wszelkie kanapki były z mnóstwem czosnku. Pomogło!
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zadomowienie
|
Zlecił mi mocz i morfologię normalnie i do tego WR, HBS i GBS (to na tego paciorkowca). Myślę że przy następnej wizycie Ci zleci. Ja mam zagrożenie przedwczesnego porodu to może dlatego już, wczoraj 34 tydzień zaczęłam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() Nadrobiłam Was od wczoraj a tu tyle się dzieje ![]() Sweet kochana chyba powinnam pogratulować ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4899 |
Wtajemniczenie
|
Patka Zdecydowaliście się na to różowe czy jakiś inne?
Mam nadzieję, że nie zapomniał i że później nie będzie za późno, na ostaniej wizycie on był jakis zakręcony, wcześniej prowadził jakaś ciężką operację i nie był zbyt komunikatywny |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdecydowałam że laktatora do torby nie daję bo zajmuje sporo miejsca a nie wiadomo czy już w szpitalu będzie konieczny, w razie czego TŻ przywiezie. No i torbę mam praktycznie spakowaną, zmieściłam się w jedną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pysia ![]() Woda z solą rzeczywiście działa, musi być dość mocny roztwór - tyle, że to paskudne ![]() ![]() Kolka - witaj ![]() Edytowane przez xmila Czas edycji: 2009-12-04 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
Na ten różowy
![]() ![]()
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Witajcie .ale się nie wyspałam.poszłam spać o 24 i wstałam o 8 a dla mnie to za mało. I jakos tak nie bardzo sie czuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zadomowienie
|
Wiecie co, jak patrzę ile mi zostało maxymalnie do porodu to aż mi się nie chce wierzyć.... dopiero był początek, byłam "zielona" a tutaj torba się pakuje, wszystko skompletowane.... książki doczytane.... trochę się boję...
Słuchajcie, jakie macie kocyki na "wyjście ze szpitala" - o ile w ogóle? Duże, grube - coś mnie zamroczyło i sama nie wiem ale chyba na śpiworek do nosidełka to kocyk będzie potrzebny.... ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
mocz, morfologia, CRP, WR, HBS, GBS, chlamydie, przeciwciała anty Rh - bo mam grupę 0Rh- Ale to wszystko robi się na sam koniec ciąży.
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
kolka222 a z jakiej miejscowości jesteś, bo widzę, że jesteś a Małopolski tak jak ja
![]()
#4906 |
Zakorzenienie
|
przeczytajcie http://dziecko.onet.pl/37390,5,7,cia...1,artykul.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Położna na SR mówiła że kiedyś specjalnie coś szorstkigo wkładano do staników np jakis materiał frote żeby zahartować piersi przed karmieniem, więc może te wkładki mają być troche takie szorstkie? Cytat:
![]() ![]() Na gardło to ja już wolę miodek z herbatką, syrop z cebuli z miodem. ------------------------ Wczoraj zdażyło sie coś niedobrego. O 22 zadzwonił telefon od znajomej że jej 6 miesieczny synek musi jechac do szpitala. Miał wysoką gorączkę do tego sikał cały czas krwią ![]() Jego matka zrozpaczona bo odkąd sie urodził ciągle po szpitalach z nim jeździ i ona sama tez wiekszosc ciazy spedzila w szpitalu. Zostali w szpitalu, mam nadzieje ze to nic poważnego. Strasznie mi ich szkoda. Troszke mam tez stracha bo poszłam z nimi na oddział dzieciecy a później mi sie przypomniało ze tam kilka dzieci chorych na tą niedobrą grypę. Przyjechałam do domu i wskoczyłam odrazu pod prysznic. Może sie nic nie przypląta. Zresztą i tak nie potrafiłabym odmówić im pomocy.
![]() |
#4908 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobrrrry
![]() Cytat:
![]() ![]() Madziulka83 zapomniałam napisać wcześniej, ale masz zaj.... szpital ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() addicted to wizaz oj tylko się nie zaraź od synka (szybkiego powrotu do zdrówka ![]() -------------- No to jak się chwalimy, to się chwalimy. My zaczęliśmy 36 tydz ![]() ![]() Dzisiaj sprzątanko w między czasie może chwilka nauki... ![]() ![]() Chyba sobie strzelę cappucinco ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2009-12-04 o 09:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
![]() Brrrr, ale u mnie zimno.... mgła, zero słoneczka ![]() Kolka witaj! ![]() Lila super to ujęłaś, właśnie jakby gazetami wypchał ![]() Pysiu canpola mówisz ![]() ![]() A na gardzioło to tak jak dziewczyny już pisały pomaga płukanie wodą z solą. A ja jakaś dziwna jestem, hihi, bo mnie ta mieszanka zawsze smakowała ![]() ![]() Dziś wizyta u gin! Mam na 14, ale mąż ma jeszcze dzwonić czy nie da się np. na 16 przesunąć, bo za bardzo na tą wcześniejszą godzinę się nie wyrobi ![]() ![]() Ale już się cieszę, że zobaczę Szymona ![]()
![]() |
#4910 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Gooha dobrze zrobiłaś,że pomogłaś. teraz cytrynke, miód, czosnek, aby wzmocnić organizm, no i probiotyki. jesli mozesz to spacerki na świeżym powietrzu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zadomowienie
|
majkela to przyjeżdzaj
![]() ![]()
#4913 |
Zakorzenienie
|
Majkela gratuluję 36 tyg.
Madziulka daj znać jak po wizycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Od razu skladam zyczenia imieninkowe wszystkim Basią jeśli sa tu takie ![]() ![]() ![]() ![]() Witam wszystkich Ale mialam dzisiaj sen.....snilo mi sie ze bylam u ginka na usg i on powiedzial ze jestem w drugiej ciazy. Bedac dalej w tej. Ze gdzies tam jakos sie zagniezdzil zarodek....masakra jakas a najlepsze bylo to ze to byly blizniaki!!!!! Jaki porabany sen!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zadomowienie
|
![]() Czy to może być to co myślę ?? to raczej na takie zwykłe upławy nie wyglądało To chyba jeszcze za wczesnie na ten czop ![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-12-04 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4919 |
Wtajemniczenie
|
No to pewnie czop, ale przecież on i na 2 tyg. przed czasem odchodzi, także uśmiech
![]()
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gooha tak opisywała swojego czopa Sweet... jak jest takie bardziej zbite i podparwione krwia albo z paseczkami krwi to może być czop |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.