|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Ubrana
A z ciuszków to może zacznij od kupowania body, śpioszków i kaftaników. Takie uniwersalne, na każdą porę roku... Co do TV to my kupiliśmy tą tv na kartę ale i tak mało oglądam. Mam może 2 seriale które jeszcze obejrzę, i jakieś programy na discovery... Jeśli chodzi o komputery to u mnie problem jest taki, że ja mam laptopa ale Tz to już centrum dowodzenia. Monitor wielki kineskopowy - miał przez ponad rok lcd ale wrócił do starego bo podobno lepsze kolory, komputer stacjonarny, drukarka, wieża z wielkimi kilumnami, dodatkowe głośniki i masa kabli... Dobrze że xboxa sprzedał bo do tego dochodziła skrzynka + akcesoria... A w salonie mamy zostawione przez teścia stary duży tv (kineskopowy) wieża, dvd i teraz jeszcze dekorder tv... A i jeszcze stoi stary nieużywany komputer z którym trzeba coś zrobić... Wgl u nas w domu to więcej komputerów jest niż ludzi
|
#2702 | |||
|
Zakorzenienie
|
hehe Lindsley to faktycznie u Was więcej sprzętów niż ludzi
![]() Cytat:
Cytat:
Masaże ponoć można stosować od połowy ciąży, a intensywnie 2 ostatnie miesiące ![]() Zgadnij co do ciuszków to tak jak Lindsley radzi - zacznij od uniwersalnych - bo na kombinezon w Naszym przypadku jeszcze będzie czas kupować - nie wszystkie niemowlaki rosną w jednym tempie i nie przewidzimy na jaki rozmiar trzeba kupić skoro one są jeszcze w brzuszkach Cytat:
strasznie boję się wychować synka nie mam podejścia do chłopczyków (większości jakich znałam z osiedla to na niezbyt pożądnych wyrastaliUmyta, wyolejkowana , wymalowana, ale nie ubrana ![]() Postaram się jeszcze dzisiaj do Was zaglądnąć |
|||
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
buuu weekend się zaczyna i znów wszystkie wymiotło
|
#2704 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley ja jestem
Kakusiu ![]() Zlukałam kilka zestawów na all, dodałam do obserwowanych i zobacze co powie J.
|||||||||||||||||||||
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
A ja może zrobię kandyzowaną skórkę pomarańczową... Nie wyrzucam skórek a zjadłam już prawie 2kg pomarańczy
|
#2706 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak je robisz??
|||||||||||||||||||||
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Kroje w kosteczke, wrzucam w garnek wlewam troche wody i sypie cukier i na malym ogniu gotuje. Nie pytaj ile czego bo tak na oko
Potem stygnie i znow daje cukier i gotuje... Nie wiem ile razy (próbuje i spr czy dobre, może raz wystarczy??), w zeszlym roku robilam pierwszy raz sama, tak to zawsze mamie tylko skórke kroilam... Na koniec gorące wrzucam w słoiczki - takie małe przeważnie i jak przestygną chowam do lodówki i tam sobie leżą aż przyjdzie pora żeby dorzucić do jakiegoś placka![]() W necie są różne wersję, ja robie po swojemu
|
|
#2708 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie powiem, brzmi smakowicie
||||||||||||||||||||||
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tak wywiało - jestem jestem
wolałam wyjść do małego na neta bo tam przy nich to się tylko denerwuję jak to chłopy na nic nie uważają - tu mi listwą firankę zahaczają, tu teściu bezmyślnie chciał wejść mi na komodę (chyba po to, żeby ją zniszczyć Zgadnij ja mam zapisane w ulubionych takie małe kamizelki sweterkowate (używane) za parę groszy z all - jak będę miała synka to kupię takie i wszystko takie masiutkie 3-6 albo 9 m-cy.
|
|
|
|
#2710 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może mąż mu coś kupi..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim Miałam zajęcia od 8.00 rano i niedawno wróciłam, a teraz muszę się zbierać do pracy na 19.00 Mam już dosyć
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja fajny pomysl.Bardzo milo dostac taki prezent
Kakusia tu mozesz zamowic : http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml jest tez opis jak masowac Co do zelaza to ja przed ciaza bralam Sorbifer i nie wymiotowalam.A teraz to tylko zelazo, ktore mam w witaminach Tak, Maria byla na list.-grud. ![]() Aga poki co tylko napisala, ze porod lekki i z mala wszystko ok juz sa w domku.Tez wszystkie tam czekamy na szczegoly ![]() Zgadnij w linku z olejkiem jest opis tego masazu Lindsley tez mam straaasznie dziwne sny w ciazy - to chyba normalne ![]() Weruczku ode mnie tez sto lat i skrobnij czasami kilka zdan do nas Kretencja te rewelacje odnosnie pangi to mi potwierdzili wszyscy mi znani szefowie kuchni - i tez dostalam opieorz, bo bardzo lubilam pange Dziewczyny i to masowanie krocza to tak od 30 tc dopiero
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja dzisiaj sie nudze maly szaleje jak zawsze
jutro czekaja nasz duze zakupy bo juz chcemy wszystko kupic,kurcze dziewczyny juz sie rozpakowuja powoli ja juz sie nie moge doczekac kiedy moja kolej
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu dopiero jak Lenka napisala o niedoborze, to mi sie przypomnial, ze Cie nie zapytalam jaki masz poziom zelaza ? Bo to, ze masz niska hgb wcale nie musi oznaczac, ze masz niedobor zelaza....powinni ci zbadac jego poziomj osobno
Lenka Elcia mi sie tam wcale nie spieszy bardzo chetnie poczekam do terminu
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
aldii niby mi zostalo 7 tygodni ale jak bylam u gina to powiedzila ze wczesniej moge urodzic wiec mam byc przygotowana juz do szpitala
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
my niedawno wróciliśmy i od razu kłótnia.
|
|
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że jak przed ciążą miałam anemię i badali mi poziom żelaza to okazywało się, że jest w normie i przyczyna anemii tkwiła gdzie indziej... Jak zażywam tą popołudniową tabletkę to nie jest źle bo wiadomo że 1h wcześniej jadłam, ale pierwsza i ostatnia wieczorna gdzie naprawdę zażywam ją na czczo to żołądek nie daje mi spokoju. Lenko mam niskie wyniki wskazujące na anemię (głównie hgb) stąd zalecenie lekarza z tym żelazem. a wcześniej nie można? pisze, że od połowy ciąży można już zacząć Dziękuję za linka Cytat:
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-04 o 17:37 |
||
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia na SR polozna mowila, ze masowac tak od 30-32.Ja slyszalam, ze od 28 juz mozna zaczac.
Idz sama rano do labka (na czczo) i zrob sobie poziom zelaza. Choruje na anemie wtorna, dlatego wiem, ze pozim hgb nie zawsze ma zwiazek z zelazem.Teraz tez mam hgb 10,7, ale zelazo w normie i gin nie zlecil mi dodatkowego zelazo - tylko to co mam w wit. dla ciezarnych |
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem ,że nie zostawicie.. ale róznica będzie taka ,że będziecie chciały rozmawiać o swoich pociechach napisałam tak bo ja to nawet nie starająca się jeszcze.. a co dopiero mowa o czekaniu na II kreseczki A propo II kreseczek dzisiaj znowu z TŻ pogadałam na temat dziecka , co zaczyna zdanie to mówi.. Franek to.. Franek tamto A jutro przed 9 przyjdzie znajomy rodziców panele klaść... i cała sobota pewnie z glowy
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Proszę się nie kłócić
![]() Cytat:
![]() Się ciesz że Ci te panele położą... Ja już bym chciała być na etapie paneli ![]() Dziś sobie o mnie wreszcie koleżanka przypomniała... Wypiłyśmy sobie kawkę oj miło tak jak ktoś człowieka w domu odwiedzi...Jutro za to pewnie po południu pojedziemy do siostry na weekend
|
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też tak mam po żelazie w tabletkach, bardzo boli mnie brzuch bez względu na to czy biorę przed czy po śniadaniu...ale przeszłam na takie musujące z witaminami i po tym nie mam żadnych problemów i czuję się lepiej.
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę faktycznie porozmawiać z Gin. może samo się unormuje? bez brania żelaza? na ulotce pisze, że jeśli wystąpi któryś z działań niepożądanych (biegunka, nudności, wymioty) to trzeba zmniejszyć dawkę - może to pomoże? Cytat:
![]() jeszcze jutro muszę ścierpieć..... już mi zepsuli żabkę na firance grrrr
|
||
|
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
I właśnie o to chodziło
![]() A ja chyba zaraz odpalę... ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Spoko - ja jestem, chociaż na chwilkę bo zaraz odpalam muzyke i wskakuję pod kołderkę ![]() A nie wiem ale już mi przeszło
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu nie wiem, ale wyraznie Ci szkodzi ta dawka, ktora teraz przyjmujesz.Sprawdzilabym poziom zelaza, zeby niepotrzebnie nie faszerowac dzidzi.....
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Halo :P
Czytam pobieżnie jednym okiem. Wpadłam tylko pogratulować zgadnij synka Ja się przez dwa dni strasznie wycierpiałam, na szczęście pani doktor uratowała mnie przez telefon, no i mama poradziła, przeciwbólowe leci w postaci czopków, bo po tabletach brzuch mi wysiada. Jutro zdjęcie soczewki. Mam nadzieję, że już będzie po tym mniej uwierać i wzrok będzie wracał, bo narazie mam mega mgłę na oku i lepiej widzę tym okiem z wadą -9 |
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tity cieszę się, że oczko wróci do normy - będziesz miała co na wątku nadrobić ![]() lecę po mandarynki |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
![]() ![]() za jutrzejsza wizyte i daj znac, czy jest lepiej Kakusia zmniejszylabym dawki do 2 - 1 rano i 1 wieczorem |
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
mogę trochę oddać, bo teściowie nam dali, a ja nie lubię.
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcę
|
#2730 |
|
Raczkowanie
|
CZeść dziewczyny!
Nie było mnie przez tydzień i tyle stron mam do nadrobienia rozpędziłyśmy si ę z pisaniem Też mam mandarynki Zgadnij gratuluje synka Weruczek najlepszego Kakusia moja bratowa ostatnio przedawkowała żelazo i objawem właśnie były wymioty. Pozdreawaim |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

A z ciuszków to może zacznij od kupowania body, śpioszków i kaftaników. Takie uniwersalne, na każdą porę roku... 

nie mam podejścia do chłopczyków
(większości jakich znałam z osiedla to na niezbyt pożądnych wyrastali

jak to chłopy na nic nie uważają - tu mi listwą firankę zahaczają, tu teściu bezmyślnie chciał wejść mi na komodę (chyba po to, żeby ją zniszczyć 
chyba sie przyczepiłam do tej kawy generalnie 

STO LAT