Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-04, 12:09   #2701
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Lindsley druga połowa ubrana??
Ubrana A z ciuszków to może zacznij od kupowania body, śpioszków i kaftaników. Takie uniwersalne, na każdą porę roku...

Co do TV to my kupiliśmy tą tv na kartę ale i tak mało oglądam. Mam może 2 seriale które jeszcze obejrzę, i jakieś programy na discovery...
Jeśli chodzi o komputery to u mnie problem jest taki, że ja mam laptopa ale Tz to już centrum dowodzenia. Monitor wielki kineskopowy - miał przez ponad rok lcd ale wrócił do starego bo podobno lepsze kolory, komputer stacjonarny, drukarka, wieża z wielkimi kilumnami, dodatkowe głośniki i masa kabli... Dobrze że xboxa sprzedał bo do tego dochodziła skrzynka + akcesoria... A w salonie mamy zostawione przez teścia stary duży tv (kineskopowy) wieża, dvd i teraz jeszcze dekorder tv... A i jeszcze stoi stary nieużywany komputer z którym trzeba coś zrobić... Wgl u nas w domu to więcej komputerów jest niż ludzi

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:47   #2702
Kakusia
Zakorzenienie

hehe Lindsley to faktycznie u Was więcej sprzętów niż ludzi

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
ale jak sobie dłużej o tym pomysle to nie jestem sobie w stanie wyobrazić zeby w domu nie było TV
my pół roku nie mieliśmy tv (ani neta!) i ani razu nie zatęskniłam kwestia przyzwyczajenia moim zdaniem a no i kwestia czasu wolnego - wtedy pracowałam i nie było mnie od rana do wieczora - nie miałabym nawet kiedy oglądać

Cytat:
Kakusiu dzięki za rozpiskę wiesz od kiedy można ten masaż stosować??
Miłego popołudnia z mężem
Dziękuję
Masaże ponoć można stosować od połowy ciąży, a intensywnie 2 ostatnie miesiące + ćw. Kegla od początku ciąży = mam nadzieję sprawny poród

Zgadnij co do ciuszków to tak jak Lindsley radzi - zacznij od uniwersalnych - bo na kombinezon w Naszym przypadku jeszcze będzie czas kupować - nie wszystkie niemowlaki rosną w jednym tempie i nie przewidzimy na jaki rozmiar trzeba kupić skoro one są jeszcze w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
tak mi się wydaje, że łatwiej mi będzie chłopca wychować na dżentelmena niż dziewczynkę na damę
wow Lindsley to jak będę miała synka to przyjdę do Ciebie na lekcję wychowania chłopców strasznie boję się wychować synka nie mam podejścia do chłopczyków nie umiem z nimi znaleźć kontaktu... a no i mam niezbyt optymistyczny obraz dorastających chłopców (większości jakich znałam z osiedla to na niezbyt pożądnych wyrastali)

Umyta, wyolejkowana, wymalowana, ale nie ubrana
Postaram się jeszcze dzisiaj do Was zaglądnąć

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 13:36   #2703
lindsley
Zakorzenienie

buuu weekend się zaczyna i znów wszystkie wymiotło

Michaś
Stary 2009-12-04, 13:41   #2704
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lindsley ja jestem
Kakusiu

Zlukałam kilka zestawów na all, dodałam do obserwowanych i zobacze co powie J.

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 13:47   #2705
lindsley
Zakorzenienie

A ja może zrobię kandyzowaną skórkę pomarańczową... Nie wyrzucam skórek a zjadłam już prawie 2kg pomarańczy

Michaś
Stary 2009-12-04, 13:52   #2706
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
A ja może zrobię kandyzowaną skórkę pomarańczową... Nie wyrzucam skórek a zjadłam już prawie 2kg pomarańczy
Jak je robisz??

Stary 2009-12-04, 14:00   #2707
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Jak je robisz??
Kroje w kosteczke, wrzucam w garnek wlewam troche wody i sypie cukier i na malym ogniu gotuje. Nie pytaj ile czego bo tak na oko Potem stygnie i znow daje cukier i gotuje... Nie wiem ile razy (próbuje i spr czy dobre, może raz wystarczy??), w zeszlym roku robilam pierwszy raz sama, tak to zawsze mamie tylko skórke kroilam... Na koniec gorące wrzucam w słoiczki - takie małe przeważnie i jak przestygną chowam do lodówki i tam sobie leżą aż przyjdzie pora żeby dorzucić do jakiegoś placka
W necie są różne wersję, ja robie po swojemu

Michaś
Stary 2009-12-04, 14:27   #2708
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Kroje w kosteczke, wrzucam w garnek wlewam troche wody i sypie cukier i na malym ogniu gotuje. Nie pytaj ile czego bo tak na oko Potem stygnie i znow daje cukier i gotuje... Nie wiem ile razy (próbuje i spr czy dobre, może raz wystarczy??), w zeszlym roku robilam pierwszy raz sama, tak to zawsze mamie tylko skórke kroilam... Na koniec gorące wrzucam w słoiczki - takie małe przeważnie i jak przestygną chowam do lodówki i tam sobie leżą aż przyjdzie pora żeby dorzucić do jakiegoś placka
W necie są różne wersję, ja robie po swojemu
Aaaa ja myślałam, że można od razu sobie zjeść cieplutkie

Nie powiem, brzmi smakowicie

Stary 2009-12-04, 15:19   #2709
Kakusia
Zakorzenienie

Nie tak wywiało - jestem jestem
wolałam wyjść do małego na neta bo tam przy nich to się tylko denerwuję jak to chłopy na nic nie uważają - tu mi listwą firankę zahaczają, tu teściu bezmyślnie chciał wejść mi na komodę (chyba po to, żeby ją zniszczyć ) tu listwą po gładzi... ehhhhhh aż mi ciśnienie podskoczyło

Zgadnij ja mam zapisane w ulubionych takie małe kamizelki sweterkowate (używane) za parę groszy z all - jak będę miała synka to kupię takie albo sweterki w serek i wszystko takie masiutkie 3-6 albo 9 m-cy.

Nasza Córunia

Stary 2009-12-04, 15:55   #2710
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieje że szybko wrócą.
Ja codziennie zaglądam ale jakoś odwagi brak ;-P
dlaczego

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Ja to sobie tak mysle ,że zostane tu niedługo sama.. bo już większość będzie z II kreseczkami
A ja myślę, że wcale nie zostaniesz ostatnia

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
no nie wiem trzeba by u bardziej uczonych sie dowiedzieć jak to jest z kawą, bo to, ze w smaku jest słabsza z mlekiem chyba nie musi oznaczać, ze ma mniej kofeiny....a moze mleko "zjada" kofeinę chyba sie przyczepiłam do tej kawy generalnie
Nie chciałabym się za bardzo wtrącać do tematu, ale wg moich wykładowców kawa jest bardzo wartościowa (jakieś nowe badania ostatnio były) i nie należy jej w ogóle mieszać z mlekiem, bo wtedy traci swoje cenne właściwości. Białko mleka ścina się w kawie, poza tym jest bardzo ciężko strawne, więc tak naprawdę "biała" kawa nie jest łagodniejsza dla żołądka, wręcz przeciwnie. Tyle co wiem na ten temat

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Rozglądam się za prezentami gwiazdkowymi. Dla Rodziców już zamówiliśmy, razem z mężem i bratem Wiszący kalendarz A3, ze zdjęciami własnymi i ich, i rodzinnych kotów Na każdy miesiąc inne zdjęcie. Wygląda na to, że będzie bardzo fajny
Ja nie wiem, co kupić teściom:/ Teściowej chyba znowu jakieś kosmetyki, a teściowi to nie wiem Może mąż mu coś kupi..

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Aldii odrazu chciałam się doradzić (bo jesteś starsza stażem ciążowym) ale też inne Dziewczyny jak wiedzą - czy po żelazie możliwe są nudności i wymioty? Strasznie się tym męczę. Wiem, że żelazo trzeba pić na czczo, ale ona mi nie służy - wczoraj chodziłam jak tykająca bomba, a dziś już nie wytrzymałam i o 6 rano zwymiotowałam w ulotce czytałam, że to działania niepożądane... No ale przecież muszę sobie i dziecku dostarczyć żelaza
Kakusia, z tego co wiem to to są typowe objawy przedawkowania żelaza, może spróbuj nie brać go na czczo:/ A masz jakiś niedobór żelaza, bo nie doczytałam może?

Cytat:
Mój Tata by nigdy nie uwierzył w te doniesienia o pandze. Na wszelkie tego typu rewelacje wszyscy mężczyźni z mojej rodziny pukają się w głowę
U mnie w rodzinie też i doprowadza mnie to do szału

Cytat:
Masaż krocza:
Odrobinę olejku (np. migdałowego) nanieś na okolice wejścia do pochwy i wargi sromowe od wewnątrz, i wykonuj delikatne ruchy okrężne palcem wokół pochwy. Gdy olejek się wchłonie, włóż opuszkę palca do pochwy i uciskaj jej dolny brzeg (w kierunku odbytu) w środku i na zewnątrz, do momentu, w którym poczujesz pieczenie. Nie naciskaj więcej. Po kilku dniach takiego masażu dołącz drugi palec. Stopniowo, jeśli dasz radę, dojdź do masowania trzema lub czterema palcami – wtedy krocze może się rozciągnąć nawet do 2/3 wielkości główki noworodka.
Może ja jakaś dziwna jestem, ale nie zrobiłabym sobie chyba takiego masażu

Cytat:
A ja telewizji nie znoszę, seriale mnie nudzą i w większości uważam je za dosyć głupie - szkoda mi czasu po porostu. Jeśli ktoś lubi, OK. Widocznie można je lubić. Do mnie jednak nie trafiają.
Wszelkie "szoły" typu Taniec z Gwiazdami czy inne wywijańce na lodzie są dla mnie jeszcze głupsze. Informacje czytam w internecie, filmów mam dużo na płytach, seriali, które lubię - też (Prison Break, Family Guy, Alternatywy 4 ).
Ja też tv niewiele oglądam, bo nie mam czasu, jak już to na kompie swoje filmy/seriale po angielsku

A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim Miałam zajęcia od 8.00 rano i niedawno wróciłam, a teraz muszę się zbierać do pracy na 19.00 Mam już dosyć
Stary 2009-12-04, 15:58   #2711
aldii
Zakorzenienie

Kretencja fajny pomysl.Bardzo milo dostac taki prezent
Kakusia tu mozesz zamowic : http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml jest tez opis jak masowac
Co do zelaza to ja przed ciaza bralam Sorbifer i nie wymiotowalam.A teraz to tylko zelazo, ktore mam w witaminach
Tak, Maria byla na list.-grud. i Domiks tez tam jest
Aga poki co tylko napisala, ze porod lekki i z mala wszystko ok juz sa w domku.Tez wszystkie tam czekamy na szczegoly
Zgadnij w linku z olejkiem jest opis tego masazu
Lindsley tez mam straaasznie dziwne sny w ciazy - to chyba normalne
Weruczku ode mnie tez sto lat i skrobnij czasami kilka zdan do nas
Kretencja te rewelacje odnosnie pangi to mi potwierdzili wszyscy mi znani szefowie kuchni - i tez dostalam opieorz, bo bardzo lubilam pange

Dziewczyny i to masowanie krocza to tak od 30 tc dopiero
Stary 2009-12-04, 16:12   #2712
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej dziewczyny ja dzisiaj sie nudze maly szaleje jak zawsze jutro czekaja nasz duze zakupy bo juz chcemy wszystko kupic,kurcze dziewczyny juz sie rozpakowuja powoli ja juz sie nie moge doczekac kiedy moja kolej
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 16:13   #2713
aldii
Zakorzenienie

Kakusiu dopiero jak Lenka napisala o niedoborze, to mi sie przypomnial, ze Cie nie zapytalam jaki masz poziom zelaza ? Bo to, ze masz niska hgb wcale nie musi oznaczac, ze masz niedobor zelaza....powinni ci zbadac jego poziomj osobno
Lenka
Elcia mi sie tam wcale nie spieszy bardzo chetnie poczekam do terminu
Stary 2009-12-04, 16:30   #2714
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

aldii niby mi zostalo 7 tygodni ale jak bylam u gina to powiedzila ze wczesniej moge urodzic wiec mam byc przygotowana juz do szpitala
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 16:34   #2715
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
my niedawno wróciliśmy i od razu kłótnia.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 16:35   #2716
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kakusiu dopiero jak Lenka napisala o niedoborze, to mi sie przypomnial, ze Cie nie zapytalam jaki masz poziom zelaza ? Bo to, ze masz niska hgb wcale nie musi oznaczac, ze masz niedobor zelaza....powinni ci zbadac jego poziomj osobno
no właśnie Aldii nie zrobili mi
wiem, że jak przed ciążą miałam anemię i badali mi poziom żelaza to okazywało się, że jest w normie i przyczyna anemii tkwiła gdzie indziej...
Jak zażywam tą popołudniową tabletkę to nie jest źle bo wiadomo że 1h wcześniej jadłam, ale pierwsza i ostatnia wieczorna gdzie naprawdę zażywam ją na czczo to żołądek nie daje mi spokoju.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A masz jakiś niedobór żelaza, bo nie doczytałam może?
Lenko mam niskie wyniki wskazujące na anemię (głównie hgb) stąd zalecenie lekarza z tym żelazem.

Cytat:
Dziewczyny i to masowanie krocza to tak od 30 tc dopiero
a wcześniej nie można? pisze, że od połowy ciąży można już zacząć Dziękuję za linka

Cytat:
Może ja jakaś dziwna jestem, ale nie zrobiłabym sobie chyba takiego masażu
Lenka czemu? przecież to na Naszą korzyść

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-04 o 16:37
Stary 2009-12-04, 16:39   #2717
aldii
Zakorzenienie

Kakusia na SR polozna mowila, ze masowac tak od 30-32.Ja slyszalam, ze od 28 juz mozna zaczac.
Idz sama rano do labka (na czczo) i zrob sobie poziom zelaza. Choruje na anemie wtorna, dlatego wiem, ze pozim hgb nie zawsze ma zwiazek z zelazem.Teraz tez mam hgb 10,7, ale zelazo w normie i gin nie zlecil mi dodatkowego zelazo - tylko to co mam w wit. dla ciezarnych
Stary 2009-12-04, 16:54   #2718
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

No ale przecież Was nie zostawimy, no chyba, że chcecie zostać bez takich brzuchatych wizazanek....

Aha... Nie wiem czy Weruczek nadal nas podczytuje czy nie ale ma dziś urodzinki i chciałam jej życzyć
STO LAT
dołączam się do życzeń

wiem ,że nie zostawicie.. ale róznica będzie taka ,że będziecie chciały rozmawiać o swoich pociechach
napisałam tak bo ja to nawet nie starająca się jeszcze.. a co dopiero mowa o czekaniu na II kreseczki

A propo II kreseczek dzisiaj znowu z TŻ pogadałam na temat dziecka , co zaczyna zdanie to mówi.. Franek to.. Franek tamto

A jutro przed 9 przyjdzie znajomy rodziców panele klaść... i cała sobota pewnie z glowy
Stary 2009-12-04, 17:14   #2719
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
my niedawno wróciliśmy i od razu kłótnia.
Proszę się nie kłócić
Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
A propo II kreseczek dzisiaj znowu z TŻ pogadałam na temat dziecka , co zaczyna zdanie to mówi.. Franek to.. Franek tamto

A jutro przed 9 przyjdzie znajomy rodziców panele klaść... i cała sobota pewnie z glowy
To kiedy te staranka zaczynacie? Może on już by chciał? Ale wiem, że ślub to może tak 2-3 m-ce przed??

Się ciesz że Ci te panele położą... Ja już bym chciała być na etapie paneli

Dziś sobie o mnie wreszcie koleżanka przypomniała... Wypiłyśmy sobie kawkę oj miło tak jak ktoś człowieka w domu odwiedzi...
Jutro za to pewnie po południu pojedziemy do siostry na weekend

Michaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 17:42   #2720
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Kakusia ja też brałam żelazo takie na receptę i musiałam na czczo, ale strasznie mnie brzuch bolał potem to lekarka powiedziała ,że mogę brać po śniadaniu i już nie bolało
Ja też tak mam po żelazie w tabletkach, bardzo boli mnie brzuch bez względu na to czy biorę przed czy po śniadaniu...ale przeszłam na takie musujące z witaminami i po tym nie mam żadnych problemów i czuję się lepiej.

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 17:45   #2721
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę się nie kłócić
już.

Stary 2009-12-04, 18:21   #2722
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusia na SR polozna mowila, ze masowac tak od 30-32.Ja slyszalam, ze od 28 juz mozna zaczac.
Idz sama rano do labka (na czczo) i zrob sobie poziom zelaza. Choruje na anemie wtorna, dlatego wiem, ze pozim hgb nie zawsze ma zwiazek z zelazem.Teraz tez mam hgb 10,7, ale zelazo w normie i gin nie zlecil mi dodatkowego zelazo - tylko to co mam w wit. dla ciezarnych
Aldii też co jakiś czas powraca mi anemia i moja lekarka powiedziała mi, że skoro żelazo mam w normie to przyczyną anemii może być też niedobór kwasu foliowego albo wit B12.
Muszę faktycznie porozmawiać z Gin. może samo się unormuje? bez brania żelaza? na ulotce pisze, że jeśli wystąpi któryś z działań niepożądanych (biegunka, nudności, wymioty) to trzeba zmniejszyć dawkę - może to pomoże?

Cytat:
Się ciesz że Ci te panele położą... Ja już bym chciała być na etapie paneli
a ja nie chce już wracać do etapu paneli i wszystkiego co związane z remontem
jeszcze jutro muszę ścierpieć..... już mi zepsuli żabkę na firance grrrr

Nasza Córunia

Stary 2009-12-04, 18:37   #2723
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Serduszkowata rozmarzyłaś się z muzyczką w sypilani
I właśnie o to chodziło
A ja chyba zaraz odpalę...

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Spoko - ja jestem, chociaż na chwilkę bo zaraz odpalam muzyke i wskakuję pod kołderkę

Cytat:
dlaczego
A nie wiem ale już mi przeszło
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 18:39   #2724
aldii
Zakorzenienie

Kakusiu nie wiem, ale wyraznie Ci szkodzi ta dawka, ktora teraz przyjmujesz.Sprawdzilabym poziom zelaza, zeby niepotrzebnie nie faszerowac dzidzi.....
Stary 2009-12-04, 18:40   #2725
Tity
Zakorzenienie

Halo :P
Czytam pobieżnie jednym okiem. Wpadłam tylko pogratulować zgadnij synka
Ja się przez dwa dni strasznie wycierpiałam, na szczęście pani doktor uratowała mnie przez telefon, no i mama poradziła, przeciwbólowe leci w postaci czopków, bo po tabletach brzuch mi wysiada. Jutro zdjęcie soczewki. Mam nadzieję, że już będzie po tym mniej uwierać i wzrok będzie wracał, bo narazie mam mega mgłę na oku i lepiej widzę tym okiem z wadą -9

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 18:44   #2726
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusiu nie wiem, ale wyraznie Ci szkodzi ta dawka, ktora teraz przyjmujesz.Sprawdzilabym poziom zelaza, zeby niepotrzebnie nie faszerowac dzidzi.....
eh za godzinę czeka mnie kolejna dawka...

Tity cieszę się, że oczko wróci do normy - będziesz miała co na wątku nadrobić

lecę po mandarynki

Nasza Córunia

Stary 2009-12-04, 18:52   #2727
aldii
Zakorzenienie

Tity za jutrzejsza wizyte i daj znac, czy jest lepiej A w czopkach jest przecowbolowy paracetamol
Kakusia zmniejszylabym dawki do 2 - 1 rano i 1 wieczorem
Stary 2009-12-04, 18:57   #2728
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
lecę po mandarynki
mogę trochę oddać, bo teściowie nam dali, a ja nie lubię.

Stary 2009-12-04, 19:00   #2729
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mogę trochę oddać, bo teściowie nam dali, a ja nie lubię.
ja chcę ja

Michaś
Stary 2009-12-04, 19:15   #2730
olayya
Raczkowanie

CZeść dziewczyny!
Nie było mnie przez tydzień i tyle stron mam do nadrobienia rozpędziłyśmy si ę z pisaniem
Też mam mandarynki ale na dole i nie chce mi się schodzić strasznie a TŻ usnoł
Zgadnij gratuluje synka
Weruczek najlepszego
Kakusia moja bratowa ostatnio przedawkowała żelazo i objawem właśnie były wymioty.
Pozdreawaim

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości