|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mell_xx;15706931]Jejku! Wszystkiego naj dla mojej slicznej Mikołajkowej Synowej
![]() ![]() ![]() ale juz dobrze ![]() Juz coraz mnie zyczen piszemy i to dlatego... Moj budzi sie 7-8 to i tak troszke lepiej ![]() u nas wstaje zazwyczaj punkt 6.00! po kilku pobudkach nocnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
Czesc babeczki
![]() Maxiula spi a tz w pracy wiec moge sobie poczytac wizazyk ![]() Ja wczoraj juz troche domek postroilam na swieta i Max zachwyca sie lampeczkami ![]() ursull- wielkie dzieki za super karteczki ![]() ![]() DORIS0208 - my tez rozlozylismy dzis krzeselko do karmienia i Maxiowi sie niepodobalo bo niemogl sie hustac tak jak to robi ciagle w lezaczku ale z czasem sie moze przyzwyczai . . STO LAT DLA KALUSI ![]() Mell_xx - niesmutaj sie ![]() A to na poprawe humorku: Kapie sie mama w wannie, nagle bez uprzedzenia wbiega Jas do lazienki i zauwazyl czarna kitke u mamy miedzy nogami. - Mamo, co to jest? - pyta. - A, to taka szczotka do czyszczenia - odpowiada mama. - Aha, a wiesz mamo, ze tata ma tez taka podobna, tylko, ze na kiju. Sam widzialem, jak wczoraj ciocia Wandzia nia sobie zeby czyscila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Michaela kawał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Ursull
![]() ![]() Z jedzeniem u Ola jest tak, ze wisi mu czy to cow & gate, czy hipp - zjada wszystko co mu dam i czasami mi sie wydaje, ze nie widzi roznicy miedzy krolikiem a brzoskwinia ![]() Schemat spania mamy wlasciwie taki sam - poza drzemka 14-15, ktorej u nas brak. A nie masz mozliwosci robic zakupow w tesco ON LINE ? |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
michaela
![]() nie załapałam oczątkowo że to kawał i myślałam że tobie się tak przydarzyło ![]() ![]() a ja jestem leń, śmierdzący leń ![]() a serio to nie mam czasu ![]() nie dość że mamuje swoim maluszkom to doszła mi mała Oliwka której mama ma depresje poporodową i kompletnie sobie nie radzi ![]() Zła jestem na nią b nie da sobie powiedzieć że powinna się udać do psychologa ![]()
#697 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=ursull;15707254]Choinka ubrana
![]() Wszystkiego najlepszego dla Kalinki ![]() Doris to twoja wina,że zapomniałyśmy,bo nas unikasz ![]() ![]() ![]() Ja uważam,że drzemki dzienne mogą być w sporym hałasie,ale na noc dziecko musi się wyciszyć,musi wiedzeieć,że to noc.Lepiej się wysypia w ciszy i spokoju,zresztą jak dorosły człowiek.Dlatego u mnie jest wszystko ściszane i światło przygaszone ![]() DOKLADNIE TAK! zgadzam sie Toba ursull,co do miesieczniecy to mowie,ze nic sie nie stalo.. ale za m-c sie stanie! ![]() ![]() ![]() Ursull-jesli bardzo chcesz to ja ten maczek moge Ci kupic i wyslac ![]() U nas tez sklepow pl.zatrzesienie ![]() ![]() ![]() Fakt,nie jest tanio..ale jem co znami lubie ![]() Owszem lubie czasem sobie odmienic..ale to czasem,tak na codzien kupuje i gotuje pl dania ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-12-06 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje kochane za dopowiedzi... Zawsze zdenerwuje sie na malego a potem zaluje, oczywiscie jemu nic nie mowie, ale mam wyrzuty sumienia ze sie na niego zloszcze. Michaela o jej to zamykaj sie w łazience!!! ![]()
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-12-06 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2009-12-06 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to jeszcze jeden: Malgosia ma pierwsza miesiaczke, nie wie biedna co sie stalo i pokazuje Jasiowi swój problem. Jasiu oglada z wielkim zainteresowaniem, i rzecze: - Nie wiem, Malgoska, na mój gust, to Ci jaja urwalo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dawid został obsypany prezentami: organki z odgłosami zwierząt, 4 nowe grzechotki, komplecik letni (od teściowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio za bardzo nie ma przez co się przeciskać z postami ![]() odnośnie Twoich pytań to: - kaszka starcza nam na mniej więcej tydzień - ostatnią drzemkę przed spaniem po kąpieli Dawid ma między 15 a 16 i śpi od godziny do półtorej - a odnośnie spania wieczornego to po kąpieli ląduje w łóżeczku, tam się bawi tak do półgodziny, potem czytam mu bajeczkę trzymając za rączkę, świeci się tylko nocna lampka, max 20:30 młody śpi. Ogólnie staramy się wtedy robić wszystko ciszej lubię Cię ![]() Marika gratuluję przespanej nocki ![]() Iwciag no to żeście się wyspali ![]() ![]() Ursull jak słodko się śmieje moja synowa ![]() ![]() Milena ale spanko mieliście ![]() Anulka jaka wypasiona ta dieta ![]() Rumiankowa to trzymam ![]() ![]() Doris ślicznie Kalusia się prezentuje w tej sukienusi ![]()
#702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Przyczajenie
|
Eve1603,Ursull
![]() ![]() ![]() To poczekajcie na początku postawie ![]() ![]() ![]() ![]()
#704 |
Zakorzenienie
|
Mell po 1 to cały czas płacze, użala sie nad sobą
![]() Jak mała płacze to ona jej nie weźmie na ręce (dopiero po ponagleniu przez kogoś) Siada obok kołyski z błędnym wzrokiem i bujać potrafi godzinami. Non stop śpi, prawie nie je, czasem staje nad łóżeczkiem i krzyczy żeby Mała się zamknęła bo ją udusi! Bierze ją do piersi i jak Mała ma humorki to potrafi ją potrzepać, rzucić na łóżko ![]() Narzeka że chce do pracy, że nie chce dzieci jest ospała, zniechęcona ![]() Łazi w piżamie całe dnie. A najczęsciej to siada i patrzy w jeden punkt..potrai tak godzinami w przerwach płacząc. Musimy jej pilnować bo najzwyczajniej boimy się że zrobi dziecku krzywde ![]()
#705 |
Rozeznanie
|
Malutka-
![]() ![]() oj..to fajnie ![]() Dawidek musial byc bardzo grzeczny skoro Mikolaj tyle prezentow mu przyniosl ![]() komplecik letni- ![]() ale co tam..latem sie przyda ![]() ![]() a o cio chodzi z tesciowka? |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Mell ją przerosło macierzyństwo
![]() Myślała że dziecko ładnie wygląda i śpi. powtarza mi cały czas że ja mam grzeczne dzieci że śpią, że mnie piersi nie bolały a ją bolą że ja szczuła ona gruba(2 tyg po porodzie) Nie da się przekonać na wizytę u psychologa niestety...czasem jestem zła na nią i wyzywam ją w duchu od wyrodnych matek ale wiem że to nie jej wina tak na prawdę ![]() Malutka też Cię lubie ![]() ![]() cze zła Anulka ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-12-06 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Caro a ona chciala miec dziecko ? Deprsja... no rozumiem, ale dziecko nie jest tu niczemu winne, no i rzeczywiscie w koncu zrobi mu krzywde ... Wspolczuje Ci, ze to na Ciebie spadlo ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to nie za wesolo z dziewczyna ![]() a najbardziej szkoda dzieciatka.. musi sie wziasc w garsc,pewnie kiedys to przejdzie ale raczej nie samo.. tutaj konieczna jest wizyta u lekarza. wspolczuje.... ![]() dobrze,ze ma blisko takie osoby jak Ty.. czyli w sumie opiekujesz sie 3 dzieci i 2 doroslych(wliczajac Tz ![]() podziwiam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
Jezuuuu straszne!!!!
Straszne to jest! A ile ona ma lat? Chciala tego dziecka? To faktycznie nie jest dobrze. A ma w domu kogos do pomocy? To jej dzieciatko faktycznie niegrzeczne?
#710 |
Zakorzenienie
|
Anulaaa no to uwazaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Ursull czy Ty juz sobie poszlas ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Anulka333
![]() ![]() Caro współczuje,to dalej z nią tak źle,a Olivka jest u ciebie? To jej pierwsze dziecko? A co mówi,gdy wspominacie psychologa? A nie można kogoś do niej podesłać? ![]() Eve mogę zamówić online,ale ni epolskie produkty,a maku serio nie widziałam. Doris nie trzeba,ale dziękuję,zamówię gotowego makowca i wystarczy ![]() Mell dla pocieszenia,ja też często zloszczę się na małą,a potem jestem wściekła na siebie ![]() ![]() ![]() Malutka widzę,że Dawidek to mial wypasionego Mikołaja ![]() ![]() ![]() Dołączam fotki choinki i małego prezentu pod nią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Wtajemniczenie
|
Moj mały ksiaze nadal nie spi...
zawsze zasypia w swoim lezaczku ale stamtad widzi telewizor i jest za ciekawie zeby spac, wiec zastosowalismy terapie szokowa... lezy w swoim lozeczku ze smokiem i zobaczymy... narazie jest cichutko. Chyba bede musial go nauczyc tam zasypiac, pewnie nie obedzie sie bez placzu, no zobaczymy... ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Ursull ale zazdroszcze slicznej choinki... Aleks zobaczy choinke dopiero w Polsce
#713 |
Zakorzenienie
|
Ursull
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
ursull-choinka sliczna a pod choinka prawdziwy skarb
![]() my planujemy ubrac tydz.prze Swietami...ale jak tak patrze na Wasze choinusie.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Mell koniecznie dawaj znać na bierząco jak terapia szokowa.Fajnie wam,że spędzicie świeta w Polsce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
nasze tutaj to juz 4 Swieta z koleji.. bilety w tym czasie sa tak drogie,ze szok!!! a poza tym ,zawsze mielismy z Tz problem,gdzie je spedzic... odlegosc miedzy naszymi miastami to jakies 400km.. wiec jeden dzien bywalismy u jednych a potem w droge ,zeby przynajmniej pierwszy dzien swiateczny powiedziec z drugimi i powrot.. bez sensu!Swieta spedzona w drodze i na rozjazdach.. ale co zrobic-trzeba bylo to jakos godzic ,bo zarowno ja jak moj Tz chcielismy pobyc w tym czasie z rodzina ![]() teraz nie mamy takiego problemu ![]() mamy siebie i nasza corcie,jest moja siostra w domku byloby weselej ale coz zrobic.. nie narzekam,w sumie tak jest ok. Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-12-06 o 22:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Mell Maly w koncu nauczy sie zasypiac w lozeczku. U nas od poczatku nie bylo z tym problemu - klade Olka do lozeczka, przykrywam, daje misia i smoka oraz buziaka, wlaczam karuzelke i... wychodze i juz nie musze wracac. Ale on od poczatku spi w swoim lozeczku, w naszym lozku tylko rano, no i to pewnie tez w duzym stopniu zalezy od dziecka. Ostatnio byli u nas znajomi i akurat dla Ola nastala pora snu, wykapalam go, nakarmilam i mowie, ze ide go polozyc do lozka - zanioslam go na gore i wracam do gosci, a oni zaczeli sie zbierac bo stwierdzili, ze pewnie bede go usypiac z godzine i nie chcieli przeszkadzac - on corke usypiaja godzine i to w ich lozku (corka lat 3), nie mogli uwierzyc, ze Olek tak po prostu zasypia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Eve dla mnie wszystkie dni są krótkie,za krotkie,ale dziś wyjątkowo wydawał się długi,może dlatego,że sporo zrobiłam (pokój Milusi,choinka,odwiedziny siostry i spacer etc.)
![]() Doris ja ubrałam własciwie dlatego,że choinka była w pokoju Milusi i trzeba było ją z tamtąd zabrać(wcześniej magazyn wszystkiego tam mięliśmy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
wiecie co oni chyba chcieli dziecko. Kiedyś mówiła mi że sekszą się bez zabezpieczenia i co będzie to będzie
![]() ![]() Ona jest młodziutka ma 21 lat, oczywiście to jej nie tłumaczy ![]() Ja tam wpadam na kilka godzin bo jej tż ma noge w gipsie i wszystkiego nie da rady zrobić a teściowie są w pracy do 16. A dziecko jak dziecko, czasem popłacze, ale szczególnie uciążliwa to ona nie jest ![]() Ja rozmawiałam z nią na ten temat i doszłam do wniosku że ją przerosło to wszystko. Nie potrafi sobie z niczym poradzić i to nie jej wina ![]() Dodatkowo jej tż się naśmiewa że głupia jest, że nierób itp A dziwimnie to że ona w stosunku do mojego Michasia jest wręcz cudna, nosi go, głaszcze, całuje ![]() ![]() Ja też po córci miałam depresje więc wiem jak jej cięzko i wiem że bez wsparcia będzie źle ![]()
#720 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczesniej tez nie miałam problemu z usypianiem, bo po prostu klaglam go do lezaka i nie musialam nawet przy nim siedziec, potem go przenosilam, od kilku dni siedzialam sobie przy nim jak w lezaku zasypial...
Z nami nie spi nigdy, ewentualnie jak chce rano dospac to go biore... oooho juz steka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.