CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-06, 22:27   #721
Carolajna24
Zakorzenienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

eve u nas usypianie wygląda tak samo a u nas w łóżku to on nie potrafi zasnąć, musi mieć swoje łóżeczko lub ewentualnie wózek jak gdzieś jesteśmy
Ale starsza córka spała od urodzenia ze mną i do dziś jest problem z tym...w nocy przychodzi do nas
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 22:27   #722
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
nasza mama sama na święta w Polsce została

Kurcze, nie dalo sie jej sciagnac ?

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 22:27   #723
malutka_24
Wtajemniczenie

Michaela
świetne te dowcipy

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Mell po 1 to cały czas płacze, użala sie nad sobą
Jak mała płacze to ona jej nie weźmie na ręce (dopiero po ponagleniu przez kogoś)
Siada obok kołyski z błędnym wzrokiem i bujać potrafi godzinami.
Non stop śpi, prawie nie je, czasem staje nad łóżeczkiem i krzyczy żeby Mała się zamknęła bo ją udusi!
Bierze ją do piersi i jak Mała ma humorki to potrafi ją potrzepać, rzucić na łóżko
Narzeka że chce do pracy, że nie chce dzieci jest ospała, zniechęcona
Łazi w piżamie całe dnie.
A najczęsciej to siada i patrzy w jeden punkt..potrai tak godzinami w przerwach płacząc.
Musimy jej pilnować bo najzwyczajniej boimy się że zrobi dziecku krzywde
o matko to straszne co piszesz najbardziej szkoda maleństwa, a nie daj Boże naprawdę zrobi jej krzywdę

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
Malutka-

oj..to fajnie
Dawidek musial byc bardzo grzeczny skoro Mikolaj tyle prezentow mu przyniosl

komplecik letni-
ale co tam..latem sie przyda

a o cio chodzi z tesciowka?
no powiedzmy, że był grzeczny teściowa ma do nas pretensje, że ograniczamy jej kontakt z wnukiem, a sama przyjeżdża do nas raptem raz no góra 2 razy w miesiącu i jeszcze narzeka, że Dawid jej nie poznaje

Cytat:
Malutka też Cię lubie
ale ja Ciebie bardziej

Cytat:
Malutka widzę,że Dawidek to mial wypasionego Mikołaja.Naprawdę super,że jesteście zgodni z TŻ a propos teściowej.Mam nadzieję,że będzie Milenka w pokoju,narazie jest ok,ale ok.północy zabiorę ją do mnie,bo TZ do pracy idzie

Dołączam fotki choinki i małego prezentu pod nią
ad. 1 na Mikołaja zawsze dajemy sobie drobiazgi, mniejsze prezenty, raczej bardziej szalejemy z gwiazdką
ad. 2 po minie Milusi od razu widać, że choinka bardzo jej się podoba

Ja lecę spać, tylko jeszcze wywieszę pranie. Jutro powinnam mieć wolne w pracy, ale muszę iść na 2 godzinne szkolenie BHP

dobranoc
Stary 2009-12-06, 22:29   #724
Carolajna24
Zakorzenienie

mell nie panikuj
może to przejściowe, Może Aleksio nabywa jakąś nową umiejętność, idzie ząbek np i chwilowo mu sie pomieszało coś
Stary 2009-12-06, 22:34   #725
Mell_xx
Wtajemniczenie

Carolajna A dla Twojego Michasia teraz jest taka? Czyli dzieci lubi
Trudna sprawa, a Ty biedna jeszcze wiecej obowiazkow na glowie...

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Mell Maly w koncu nauczy sie zasypiac w lozeczku. U nas od poczatku nie bylo z tym problemu - klade Olka do lozeczka, przykrywam, daje misia i smoka oraz buziaka, wlaczam karuzelke i... wychodze i juz nie musze wracac. Ale on od poczatku spi w swoim lozeczku, w naszym lozku tylko rano, no i to pewnie tez w duzym stopniu zalezy od dziecka. Ostatnio byli u nas znajomi i akurat dla Ola nastala pora snu, wykapalam go, nakarmilam i mowie, ze ide go polozyc do lozka - zanioslam go na gore i wracam do gosci, a oni zaczeli sie zbierac bo stwierdzili, ze pewnie bede go usypiac z godzine i nie chcieli przeszkadzac - on corke usypiaja godzine i to w ich lozku (corka lat 3), nie mogli uwierzyc, ze Olek tak po prostu zasypia
Eve Olek spi w innym pokoju niz wy? Czy po prostu w innym pokoju sobie siedzicie?
No szok tym usypianiem niektorych dzieci...
Raz ze zalezy to od dziecka, ale tez od konsekwencji rodzicow...

BYŁY DWA KROTKIE STEKI I SPI...
ALE TO PEWNIE DLATEGO ZE BYL PADNIETY
JUTRO TEZ LADUJE W SWOIM LOZKU O 20, GORA 20.30
Stary 2009-12-06, 22:36   #726
ursull
Zakorzenienie

Eve no niestety nie dało się jej ściągnąć,z roznych przyczyn

Caro ona zdecydowanie potrzebuje lekarza.To nie jest jej wina,biedna dziewczyna.A jej TŻ takim gadaniem nie pomaga.Sama sobie nie poradzi z taką depresją,musicie ją jakoś namówic na tego psychologa. Jezu,aż mi ciarki przechodzą jak o tym pomyślę i o tej,malutkiej kruszynce

jak macie ochotę,to tu jest link do filmiku,na którym Milucha opowiada podeksytowana o dzisiejszym dniu
http://smyki.pl/wideo/zobacz_1049501...22mama%22.html

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Carolajna A dla Twojego Michasia teraz jest taka? Czyli dzieci lubi
Trudna sprawa, a Ty biedna jeszcze wiecej obowiazkow na glowie...

Eve Olek spi w innym pokoju niz wy? Czy po prostu w innym pokoju sobie siedzicie?

BYŁY DWA KROTKIE STEKI I SPI...
ALE TO PEWNIE DLATEGO ZE BYL PADNIETY
JUTRO TEZ LADUJE W SWOIM LOZKU O 20, GORA 20.30
W końcu się przyzwyczai i będzie sam w łóżeczku zasypiał,tylko bądź konsekwentna

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 22:40   #727
Carolajna24
Zakorzenienie

Milenka jaka zaaferowana
Fajnie już siedzi i gada a mój łobuz niet
zleje mu jutro dupsko że leń

lecę spać bo padam na pyska
dobranoc dobre mamusie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-06, 22:41   #728
ursull
Zakorzenienie

Caro na Michasia też przyjdzie pora,dobranoc

A tu Milusia kolędę śpiewa
http://smyki.pl/wideo/zobacz_1049512_koleda.html

Stary 2009-12-06, 22:42   #729
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość

nasze tutaj to juz 4 Swieta z koleji..
Nasze 5... Szkoda pieniedzy na bilety o tej porze roku, za te pieniadze mozna do Tunezji na 2 tyg pojechac + prezenty gwiazdkowe dla rodziny

Cytat:
Eve dla mnie wszystkie dni są krótkie,za krotkie,ale dziś wyjątkowo wydawał się długi,może dlatego,że sporo zrobiłam (pokój Milusi,choinka,odwiedziny siostry i spacer etc.)

Czyli, ze ja nic nie robie ???

Cytat:
wiecie co oni chyba chcieli dziecko. Kiedyś mówiła mi że sekszą się bez zabezpieczenia i co będzie to będzie i Jest
Ona jest młodziutka ma 21 lat, oczywiście to jej nie tłumaczy
Ja tam wpadam na kilka godzin bo jej tż ma noge w gipsie i wszystkiego nie da rady zrobić a teściowie są w pracy do 16.

A dziecko jak dziecko, czasem popłacze, ale szczególnie uciążliwa to ona nie jest
Ja rozmawiałam z nią na ten temat i doszłam do wniosku że ją przerosło to wszystko. Nie potrafi sobie z niczym poradzić i to nie jej wina
Dodatkowo jej tż się naśmiewa że głupia jest, że nierób itp
A dziwimnie to że ona w stosunku do mojego Michasia jest wręcz cudna, nosi go, głaszcze, całuje No nie mam pojęcia jak można jej pomóc jeszcze
Ja też po córci miałam depresje więc wiem jak jej cięzko i wiem że bez wsparcia będzie źle
Ja to wszystko rozumiem, ale zal dziecka, no i jej tz nie powinien w ten sposob sie zachowywac

Stary 2009-12-06, 22:46   #730
ursull
Zakorzenienie

Eve mój pracusiu Moje to tez piąte święta tutaj,o cenie biletów nie wspomnę.Musimy jechać w styczniu do Polski,ale w maju mam to głeboko gdzieś i lecimy do Grecji (taniej,cieplej i napewno odpoczniemy).

Stary 2009-12-06, 22:54   #731
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość

Olek spi w naszej sypialni, ma swoj pokoj, ale poniewaz dom jest duzy, to mam daleko do pokoju Ola z sypialni, wiec poki co Olus zostaje z nami. A my siedzimy na dole (sypialnie u gory, living na dole) - wiesz, tylko my mamy naprawde duzy dom i dlatego nie ma z tym problemu.
Dasz rade, tyko nie ustepuj, poglaszcz, ale nie mow do niego i nie bierz na rece.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Eve mój pracusiu Moje to tez piąte święta tutaj,o cenie biletów nie wspomnę.Musimy jechać w styczniu do Polski,ale w maju mam to głeboko gdzieś i lecimy do Grecji (taniej,cieplej i napewno odpoczniemy).

A my maj - czerwiec do Polski... Moze w koncu nam sie uda

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Mell a czy to prawda, ze w Holandii taka bieda z mieszkaniami ??? Bo tutaj wchodze na str internetowa albo ide do agencji nieruchomosci albo dzwonie na nr z ogloszenia, umawiam sie na ogladanie i albo biore abo nie - wlasnie sprawdzalam, aktuanie u mnie w miescie (i okolicy) jest 109 ofert.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-06, 22:56   #732
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Cytat:

Doris ja ubrałam własciwie dlatego,że choinka była w pokoju Milusi i trzeba było ją z tamtąd zabrać(wcześniej magazyn wszystkiego tam mięliśmy),więc stwierdzilam,że odrazu ubiorę.Milucha miała przednią zabawę.Dałam jej bombki do zabawy (plastikowe i bez brokatu) i turlala je po podłodze.Gdy zapaliła światełka to nie mogła oderwać wzroku i probowała do niej jakoś dotrzeć.Wyobraź sobie,że okazało się iż me dziecko potrafi przesuwać się na pupie i tak dorwała choinę i musiałam szybko interweniować.

Niestety nie mogła.Ma tam przyjaciółkę,której córka tez jest w UK,więc razem sobie robią wigilię
hehe..wcale sie nie dziwie,ze Milenka we wlasne raczki chciala dorwac to swiecace cudo
cos czuje,ze bardzo ja zmobilizuje do raczkowania
a to teraz wiem,czemu juz ubralas
i nie boisz sie jak Milus bedzie spac "daleko"od Ciebie?
ja chyba nie bylabym jeszcze na to gotowa
ale w sumie Milenka starsza jest o 2m-ce,wiec moze bedzie dobrze,bedzie co ma nie byc

no..wlasnie teraz tak mysle,gdzie my nasza ustawimy
w miejscu gdzie bylo jej miejsce jest teraz kacik zabaw Kali

a mama,to fajnie ze ma kolezanke ,,bo tak samiuska..
tak przynajmniej beda razem

a u nas sluchajcie!
zachcialo mi sie tv
co prawda mamy starego..ale od jakis 5 m-cy wogole nie wlaczamy go
1-nie ma na to czasu
2-nie mam swoich ulubionych seriali(tv ang.)
3-mielismy PL ale wczesniej ..(rok temu)razem ze wspollokatorami ale jak sie wyprowadzili to postamowilismy nie zakladac
4-my generalnie za tv nie przepadamy...
uwazamy ,ze to zlodziej czasu-lepiej w jakis inny sposob go spedzic

ale.......

mnie sie zachcialo
i bardziej do ogladania filow DVD niz tv.pl. czy ang.

a wiec Tz kupil juz odtwarzacz
kilka filmow
a w tym tyg.zakupi piekny nowy telewizorek
(bo ten poprzedni to rzech straszny)

i co?
ciesze sie jak glupia
na wieczorki sie nada..cos sie obejrzy
a za jakis czas bajeczke Niunka tez sobie pooglada
bo tak to Boowa i Kwala na kompiku tylko zostaje
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 23:07   #733
ursull
Zakorzenienie

Doris ale fajnie z tym TV,a jaki? Ja też jestem generalnie przeciwna,ale czasem fajnie cosik sobie pooglądać na większym ekranie niż monitor komputera. Milusia bardzo lubi ceebees ogladac,szczególnie In the night garden,Waybaloo i Mr Tumble.Ja też lubię ten kanał,bo programy i bajki są na bardzo wysokim poziomie.
Na szczęście mieszkanie nie jest wielkie,Milusia będzie za ścianą,a drzwi pootwierane więc napewno ją usłyszę.
Mam nadzieję,że choinka trochę postoi zanim Milucha się do niej dorwie

I ostatni filmik o tym jak Milusia mówi "mama",sorki,że tak na raty,ale się długo ładowały
http://smyki.pl/wideo/zobacz_1049556...22mama%22.html

Stary 2009-12-06, 23:09   #734
mloda0690
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny

Wiem ze bardzo dlugo mnie nie bylo na forum i to ale naprawde tyle sie dzieje w moim zyciu ze az sama nie nadazam za tym wszystki.Ogolnie to musialam zalozyc nowe konto bo do tamtego zapomnialam hasla jak cos to z tej strony mloda069!
U mnie jak by to powiedziec od czwartku zaczelam nowy etap zycia ze faceta!Tzn rozstalam sie z moim tz juz tak na stale i na powaznie i watpie w to a co najwazniejsze nie wierze w to zeby nasza przyszlosc wspolna miala sens. W piatek przenioslam sie do mamy z Inez i mieszkamy z nia moim bratem i ojczymem!!I mam mega dola jak niewiem co!!
A tak oprocz tego to za wiele sie nie zmienilo zajmuje sie moim szkrabem i chodze w weekendy na studia na ktore szczerze powiedziawszy nie chce mi sie cholernie chodzic!

Nie czytalam co tam u was i to bo bardzo duzo mnie ominelo ale postaram sie was chociaz troszke nadrobic!! buziaki do uslyszenia
mloda0690 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 23:23   #735
DORIS0208
Rozeznanie

Eve-dokladnie ,szkoda kasy..to znaczy szkoda nie szkoda-moze i bysmy chcieli spedzic Swieta z bliskimi ale te cenyto kosmos jakis!
Dolozyc trezba jeszcze dojazd w ta i spowortem z lotniska,przezenty
(choc my i tak co roku wysylamy im w paczce,zwlaszcza mojemu chrzesniakowinapewn o im troszke radosci tym sprawiamy)
bylaby Majorka
My tez wybieramy sie w czerwcu
ciekawe jak to bedzie
piewrszy raz w podrozy z dzieckiem..rocznym prawie

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda0690 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Wiem ze bardzo dlugo mnie nie bylo na forum i to ale naprawde tyle sie dzieje w moim zyciu ze az sama nie nadazam za tym wszystki.Ogolnie to musialam zalozyc nowe konto bo do tamtego zapomnialam hasla jak cos to z tej strony mloda069!
U mnie jak by to powiedziec od czwartku zaczelam nowy etap zycia ze faceta!Tzn rozstalam sie z moim tz juz tak na stale i na powaznie i watpie w to a co najwazniejsze nie wierze w to zeby nasza przyszlosc wspolna miala sens. W piatek przenioslam sie do mamy z Inez i mieszkamy z nia moim bratem i ojczymem!!I mam mega dola jak niewiem co!!
A tak oprocz tego to za wiele sie nie zmienilo zajmuje sie moim szkrabem i chodze w weekendy na studia na ktore szczerze powiedziawszy nie chce mi sie cholernie chodzic!

Nie czytalam co tam u was i to bo bardzo duzo mnie ominelo ale postaram sie was chociaz troszke nadrobic!! buziaki do uslyszenia
Mloda-witaj po tak dlugiej przerwie
szkoda,ze tak wyszlo z Tz
a powiedz jak Inez?pokaz jej foteczke

ursull-tv ma byc tej samej firmy co odt.(Tz mowi,ze to jest wazne..ale o szczegoly mnie nie pytaj,bo wiedzialam...ale zapomnialamserio. .)
czyli sony,42c.Ja chcialam mniejszy ale Tz sie upiera ,ze jak kupowac to juz wiekszy i lepszy.Mnie tam wsio rawno
no ,wlasnie tak od czasu do czasu zasiasc przed duzym ekranem obejrzec jakis dobry film,,(ciekawe co na to Kala..ale moze czasem pozwoli cos obejrzec)
fajnie bo od reki zamowil juz kilka pieknych filmikow

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2009-12-06 o 23:28
Stary 2009-12-06, 23:24   #736
ursull
Zakorzenienie

Mloda 069 witaj,my się nie znamy Przykro czytać twoją wypowiedźJesteście małżeństwem?Naprawdę bardzo mi przykro i wiem,że jest ci ciężko.Trzymaj się dzielnie.Napisz coś więcej o sobie i dzidzi,bo jest tu sporo nowych mam,ktore ciebie nie znają

Stary 2009-12-06, 23:31   #737
Eve1603
Zakorzenienie

Doris tv nie jest taka zla My, dopoki nie bylo Olka bylismy namietnymi ogladaczami dvd, uwielbiam filmy "ze znakiem zapytania" tzn takie, ktore strasza, ale i daja do myslenia i takie po ktorych i tak nie wiadomo co sie stalo i o co chodzilo...
No mi nie szkoda kasy zeby sie widziec z rodzina, ale na te drogie bilety - moim zdaniem to nie ma sensu.

Ursull ceebees i na tvn style sa swietne bajki, Olek je kocha.

Mloda my sie chyba nie znamy, wiec witaj i szkoda, ze Ci sie tak zycie pokomplikowalo, ale zaswieci jeszcze dla Ciebie slonce

No Kochane moje panie, chyba sie zbieram do lozeczka, znowu mi sie przysni, ze z Wami gadam Prawie codziennie mi sie snicie

Stary 2009-12-06, 23:36   #738
DORIS0208
Rozeznanie

dziewczyny ja zmykam spac..

fajnie sie siedzi i sobie gadaale zaraz zaczna mi sie nocne pobudki a jutro rano trzeba wstac,lecem zwazyc Kalinkebo juz m-c nie bylam..
a ciekawa jestem bardzo ile ten moj klocuszek wazy

do uslyszenia tzn.kliknienia tomorrow,bayyyyyy
dobrej nocki sobie i Wam zycze
Stary 2009-12-06, 23:39   #739
ursull
Zakorzenienie

Eve,Doris dobranoc kochane,a śnijcie o mnie w samych superlatywach
Ja chwilunię jeszcze posiedzę,bo prezentów na Ebayu szukam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-06, 23:46   #740
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:

siurbabetylko i wylacznie

ochhh..ten e'bay
kiedys na nim godzinami siedzialam
ale mozna bardzo taniutko wychaczyc wiele rzeczy.
Tak jak moj Tz ,dawno dawno temu wystawial wszystko co mu sie napatoczylo w rece..
zlapal moja ksiazke "Kod Da'Vinci"i nie zalozyl min.ceny i poszla do szczesliwaca za -uwaga -1£
Myslalam,ze go udusze!
Stary 2009-12-07, 00:09   #741
Eve1603
Zakorzenienie

Doris dobranoc

Cytat:
Oj zawsze mi sie dobrze snisz Ja serio pawie codziennie mam sen, ze z Wami gadam

Ursul a jak Ty placisz na e-bayu ? Bo ja nie mam i nie zamierzam miec k.kredytowej - ze wzgledow bezpieczenstwa finansowego a zwyklym laserem nie mozna placic

Stary 2009-12-07, 07:00   #742
Carolajna24
Zakorzenienie

iwciag roboty w domu nie masz

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

STO LAT DLA 7 MIESIĘCZNEGO OLUSIA!!!!!!!
Stary 2009-12-07, 07:14   #743
iwciag
Wtajemniczenie

siemacie mamuśki! Mojemu dziecku się wczoraj poprzestawiało i na spacerze tak po17zasnął, spał niekąpany do 22, później pobudka na jedzenie i kupę, ale zasnął jakoś i po24pobodka na płacz i histerie. Wył ponoad godzinę, aż się wyniosłam do pokoju obok..no i obudził mnie znowu o7.22
Coraz częściej płacze mi w nocy w zasadzie to krzyczy

Eve Oluś jaki muzykaly, a jak nam jęzora pokazuje!!

Mell znam ten ból kiepskich nocek, ale u nas w dzień choć trochę lepiej

Gosik cierpliwa jesteś, ja już dawno zrobiła bym teściora

Doris kolejna słodka mikołajka

Carola nie wiem czy Ci mówiłam już, ale podziwiam Cie, zaradna z Ciebie baba
Kurde to przykre jak cholera, ja sobie wmawiałam depresje poporodową, ale u mnie to było po prostu zmęczenie. Biedna ta dziewczyna, ale maleństwa jak szkoda

Malutka

Ursull kolejna piękna choineczka, moja stanie dopiero w sobotę, jak ją nabędziemy..ale prezenty w tym roku mikolajkowe to nam się udały!

Młoda my się chyba nie znamy, więc witam
przykro z powodu Tżta

no troszkę czytania miałam i fajno

STO LAT DLA OLUSIA

Caro ja jestem taka super gosposia, że dziś już od rana mam posprzątane teraz tylko jak sobie dobrze poleżakujemy to będziemy robić zapiekankę dla kochanego tżcika mego
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 07:14   #744
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Cmok na dzien dobry

A ja wczoraj padałam z nudów w szkole, juz nie oglam usiedziec i urwałam się o 17 na wagary , i nawet fajnie bo małż zabrał nas do C.H. na shoarme mniammmmm. A co tam ludzi z racji Mikołaja, masakra . A wieczorkiem przyczłapali sąsiedzi i tak imprezowalismy do północy. Igorek oczywiście zgarnąl prezenty takie dupereliki typu ubrania, zabaweczki, bo ten konkretny już dostał. Tu weekend i mikolajki a te tyle naklepały .

blondynkapoznan - to mój podobnie właśnie jada. Sąsiadka moja ma zamiar taki kupic, no fajny jest, ale ja wybrałam ten z chodzikiem.

dentka ma kochana - no to jednak normalnie jada mój smerf bo podobnie no może ciutke mniej, i zauważyłm że juz od tygodnia nie ulewa, zobaczymy czy to przypadek czy może pożegnalismy problem ulewania. No mi tez się podobali Kruk i Blacha i patenciarz- pomysłowy gośc.

anulka anulka - to u mnie nie było jednak, bo brat mój był wczoraj i też nie znalazł . Ja tez mam juz jogurciki ale jeszcze nie dawalam dzisiaj może dam . Ja będe pichciła w dzień przed wigilią i w wigilię z teściowką i szwagierkami ŚSWIĘTA U TEŚCIÓW . Ja kupilam piżamkę żołciutko-białą w 5-10-15 za 15zł. Fajniutkie te bodziaki . Jak ty to zrobiłas że po ciąży i to blixniaczej masz taka zajefajną fugurkę jak na avatarku . No świetna dietka .

iwciag - oj ty łobuziaro ale słownictwem operujesz ja mojemu tak walnelam z 3 razy ogólnie i zawsze mi to wypomniał bo on do mnie nigdy tak nie mówil . No piekne te ciuszki czemu u mnie takich cudaczków nie ma . A u mnie ciągle pada i nie moge spacerkowac .

ursull - Bóg zapłac dobra kobieto , i jak Mikołajki dostałaś coś? pewnie nie bos łobuziara . I będziesz czekała z krowskim do 3 roku? ja nie trzymam sie bynajmniej sztywno tych wszystkich tabel, norm no i sa np. jogurciki chyba z bobowity czy nestle od 6 miesiąca ja własnie mam banankowe i brzoskwiniowe. A dużo masz gości przy wigilijnym stole?

Mell - hej kochana , no wreszcie zajrzałaś . No nie doczekał się biedaczek ale za rok może się uda. No ja tez zauważyłam że udzielaja się te same mamusie .

Caro - się zrobi zaraz z tym Avatarem jak będę umiala , a ty gdzie się podziewasz jak Cie nie ma?

milena - i co dotarł Mikołaj z prezenciorem dla Ciebie? U mnie po 210ml. pewnie byłby paw z nadmaru .

Eve - oki już zakumałam co to za husiaweczka .

rumiankowa - nooo to kciukaski babolku i żebyś się nie bała. A Gosia silaczka jest mój facet ale za to leń potężny.

Mam dużo zaległości, więc reszta później
Stary 2009-12-07, 07:15   #745
iwciag
Wtajemniczenie

Marika wagarowiczko, już Ty mi tu nie wypominaj jaka ja nie dobra! Już znowu się kochamy z tżtem odkupiłam winy

a co do ulewania to u nas podobnie, od jakiegoś czasu jest o niebo lepiej, wczoraj coprawda ulał, ale z mojej winy

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-12-07 o 07:19
Stary 2009-12-07, 07:15   #746
nyla89
BAN stały

elo ja bylam od piatku do niedzieli 10h na uczelni-dobrze ze teraz dopiero mamy 9 stycznia ale ile egzaminow
nyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 07:32   #747
Carolajna24
Zakorzenienie

ja jestem, zazwyczaj poświęcam się dla kogoś a ten ktos później "odwdzięcza" sie
ale ja nie potrafie odmówić nikomu
i czesto przez to zaniedbam siebie, dom, dzieci i dostaje za to kopa;/

A zaradna hmmm...od 11 rz mieszkałam z babcią jak umarł dziadek...i jakoś tak naturalnie się wszystkiego co najpotrzebniejsze nauczyłam
Marika czytaj dalej...się dowiesz

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-12-07 o 07:34
Stary 2009-12-07, 07:41   #748
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:

ja jestem, zazwyczaj poświęcam się dla kogoś a ten ktos później "odwdzięcza" sie
ale ja nie potrafie odmówić nikomu
i czesto przez to zaniedbam siebie, dom, dzieci i dostaje za to kopa;/

A zaradna hmmm...od 11 rz mieszkałam z babcią jak umarł dziadek...i jakoś tak naturalnie się wszystkiego co najpotrzebniejsze nauczyłam
Marika czytaj dalej...się dowiesz
na prawdę nikomu nie odmawiasz
to miałaś okazję się wszystkiego nauczyć, za mnie wszystko robiła mama, ja dopiero jak przyprowadziłam się do Wawy zaczęłam uczyć się gotować wcześniej miałam ugotowane, podane do stołu no i później pozmywane i dlatego czasem pewne rzeczy mnie przerastają, ale i tak widzę w sobie wieeelkie postępy.
Stary 2009-12-07, 07:45   #749
Carolajna24
Zakorzenienie

iwciag ja chyba z natury jestem taka dziwna
non stop gdzieś z kimś jeżdzę, komuś coś piekę, gotuje, pomagam...ludzie się przyzwyczaili że ja zawsze zrobie i że nie odmówie. A czasem nie mam zwyczajnie czasu i ochoty, zapieram się że to ostatni raz
Przed kolejnym
I dziś np jadę 10 km obciąć Oliwce paznokcie
Bo ojciec się boi a matka ma w
Ja już płakałam przez nią nie raz bo nie potrafie jej przemówić do rozsądku

Są różni ludzie i ja czasem lenia mam Takich nierobów leniwych jak Ty też potrzeba
Stary 2009-12-07, 07:49   #750
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
iwciag ja chyba z natury jestem taka dziwna
non stop gdzieś z kimś jeżdzę, komuś coś piekę, gotuje, pomagam...ludzie się przyzwyczaili że ja zawsze zrobie i że nie odmówie. A czasem nie mam zwyczajnie czasu i ochoty, zapieram się że to ostatni raz
Przed kolejnym
I dziś np jadę 10 km obciąć Oliwce paznokcie
Bo ojciec się boi a matka ma w
Ja już płakałam przez nią nie raz bo nie potrafie jej przemówić do rozsądku

Są różni ludzie i ja czasem lenia mam Takich nierobów leniwych jak Ty też potrzeba
oj kochana aleś się pomyliła, ja z natury jestem kobieta pracująca, będąc w liceum co wakacje pracowałam, na studiach w dni wolne od zajęć pracowałam i po studiach aż do rozwiązania prawie praca! Tylko takie obowiązki domowe były mi obce do pewnego momentu, bo byłam przez mamę rozpieszczona.
A i zapomniałam, że za dziecka jeszcze zbierałam w wakacje jabłka na sprzedaż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości