|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
Stysik w zasadzie to się uzbierało i Prezes już nie ma siły. Trochę teraz dyskutowaliśmy o tym w kuchni i tak stałam jak ciele, słuchałam co gadają i miałam łzy w oczach. Gdzie ja mogę myśleć o jakiejś podwyżce jak mnie wywalić mogą
![]() Isabele faktycznie kijowo się tydzień zaczął Meg my płacimy 2350 za foto => www.styczen-fotografia.pl |
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
Witam.
Co do fotografa - mamy kilku na oku jak sie zdecydujemy to damy znać. Co do zaręczyn - mój nosił pierścionek z pół roku po zakupie i czekał na dobry termin na zareczyny a ja myślałam że sie rozmyślił. Jak już zrezygnowałam i przestałam marudzić to sie oświadczył - a tez mnie zwodził... Ja bym mu dała spokój i "zapomniała" o tym temacie. Pewnie chce Ci cos kupic abys pomyślała że z zareczyn nici na razie i chce Ci niespodziankę zrobić. Fontanna - u nas nie będzie. Dla mnie to zbędny wydatek, widziałam na żywo i nie zachwyciła mnie. Lusesita - mam takie same kolczyki chociaż moje się większe wydają
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jolka trzymam kciuki, gdybym tylko była z Tż w bardziej komfortowej sytuacji to też bym była tak zdeterminowana ![]() lusesita ładne kolczyki a ja uwielbiam wszystko co turkusowe /ja też nie oglądałam Galerianek ale wiem o co kaman, aktualnie jest fajny artykuł na ten temat w najnowszym Świecie Kobietyhonolinka gratuluję i cieszę się twoim szczęściem Jenny pewnie że pisz maila skoro nie masz innej możliwości kontaktu z proboszczem, napewno nie uzna tego za grzech ![]() Kasiulenkowo nie korzystam z allegro więc nimam pojęcia? ma.ko oby ta rozłąka krótko trwała i żeby wszystko było ok mój Tż chyba ma to samo? próbował sam się leczyc od kilku dni ale dziś wyjechał do pracy bo nie miał wyjścia też go ktoś powinien obejrzec fachowym okiem tym bardziej że Tż jest przewlekle chory na inną chorobę i nie powinien sam brac leków, boję się o niego![]() co do kredytów-Tż jest przeciwny jakiemukolwiek kredytowi, a wiadomo że teraz bez kredytu to się raczej nie da nic zacząc...
Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-12-07 o 14:02 |
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15707076]A mój za 2 miesiące .Akurat udało się tak,że wszystko to,co mieliśmy zarezerowane 6 lutego jest wolne . Jutro do księdza i po obrączki. We wtorek kwiaciarnia i tort,a w piątek szukanie kiecki .[/QUOTE]ale Ci zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My placimy 4000zł ale normalnie ten pakiet kosztuje 4900zł bo po znajomosci nam spuscil.Wczoraj zjedlismy ta pizze, napilismy sie, posiedzielismy a pozniej spanko. TZ nie umial spac bo mu za cieplo bylo i spalismy przy otywartym oknie pozniej. Wstal wczesniej ode mnie i poszedl do pracy. Ja poszlam z psem i do sklepu. i.. nie uwierzycie zupe ugotowalam haha pomidorową ;P Zadzwonilam do mamy jak ja zrobic no i mi wyszlo nawet bo wiecie.. ja zup nigdy nie gotowalam ani takich prostych obiadowych dan. Tylko ziemniaki uumiem ugotowac hihi zaraz TZ wroci, zjemy zupke i zas jedzie a na kolacje frytki, kotleciki z wczoraj i surowka
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
ma.ko- a co z Twoim TŻ bo jak o tym pisałaś to mnie jeszcze tu nie było...
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam,
co do meblowania mieszkania to ja jestem jakaś dziwna chyba bo ja po roku meblowania mam dość i chce mieć to za sobą |
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra Dziewczynki ja korzystając z tego że mam dziś wolne umyje okno choć pogoda jest paskudna i mrzy musze to kiedyś zrobić bo chce juz daćsobie gadżeciki świateczne
choineczkę świecącą na okienko wtedy jest tak przytullnie...![]() aaaaaa byłam dziś u tego fizjoterpaeuty i zabiegi od jutra czyli dziennie przed praca bede taam musiała jeździć... cieżko to widze nie cierpie wstawać ale jak mus to mus.
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie zupa to też czarna magia już lepiej mi idą inne proste dania
|
|
|
|
|
#160 | |||||
|
Zakorzenienie
|
kazałam "koledze"
iść do domu po 13 pod pretekstem że muszę sprzątać skoro on tego w piątek nie zrobił kiedy mnie nie było ![]() w sumie wolałabym cały nasz biurowiec wysprzątać niż z nim siedzieć ![]() Cytat:
ale mieszkać z tobą i twoimi rodzicami? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dałam radę do maja, ty też dasz Cytat:
z tym że ja marzę żeby mnie wyrzucili ![]() ......... więc u mnie pada "kolega" jest do bani niech już będzie weekend ![]() po pracy lecę sobie konto założyć ![]() i kupiłam czerwoną chustę dla Małego
|
|||||
|
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sama sobie ją ugotowałam bez przepisu i nawet mi wyszła, przynajmniej nikt po niej nie chorował
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba się wziąć za naukę przed ślubem koleżanki
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TAK ze mną i moimi rodzicami |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam z Piotra mamą też nie chciałabym mieszkać a ja tam kilka potraw umiem ale nie muszę się przejmować bo Piotrek to wszystko ugotuje
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i może właśnie dlatego ja nie mam motywacji do nauki bo on gotuje lepiej od mojej mamyno ale zaczynam się wzorowac na mistrzu ![]() pewnie że nie można się przyczepic do jego decyzji ale wiele młodych małżeństw tak zaczyna że z rok po ślubie mieszka u jednych czy drugich teściów, a nie biorąc żadnego kredytu to my się dorobimy swojego mieszkania za 20lat a rozumowanie Tż jest takie mieszkanie= zaręczyny,ślub i wszystko inne więc może powinnam założyc wątek PM 2030? Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-12-07 o 14:29 |
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Meg w pakiecie mamy wszystko od przygotowań po plener
Zdjęcia na płycie (ok.400), 60 w albumie, fotoprezentacja na płycie i zdjecia w antyramie ![]() A Grzesiek - TŻ ma.ko jest w szpitalu, bo ma robione testy. Dostaje uczulenia po lekach i mają zbadać po jakich konkretnie, żeby już wiedział. I było powiedziane na początku, że nie może go nikt odwiedzać, żeby wyniki były dobre. Mabi ja w tym roku się uczyłam gotować, bo z Łukaszem zamieszkaliśmy razem A jesteś z mojego roku, więc jeszcze się nauczysz ![]() T'ai witaj w klubie. Jak się o tym wszystkim dowiedziałam to pomyślałam, że obie będziemy teraz marudzić Ale w kupie raźniej.---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Mabi mam przykład brata Łukasza. Mieszka od roku z teściami i swoją żoną. Gdy tylko się widzimy to opowiada, że go tam krew zalewa. Ja jak gadałam Łukaszowi, że jest działką obok mojego rodzinnego domu i można się wybudować to Łukasz powiedział od razu NIE I jednak jestem za samodzielnym mieszkaniem z dala od rodziców.A czy ty byś chciała mieszkać w rodzinnym domu TŻa z jego rodzicami? |
|
|
|
#167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
ivona84 też tak właśnie myślę
zresztą już teraz widzę że gotowanie specjalnie dla niego bardziej mi wychodzi![]() nie mam nic przeciwko gdybym miała zamieszkac z jego mamą, to cudowna kobieta (ojciec nie żyje), tyle że on ma jeszcze 3 rodzeństwa mieszkającego z matką ale jeśli chodzi o atmosferę w jego domu to czuję się komfortowo Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-12-07 o 14:36 |
|
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mamy inne poglądy, ja tam uważam że młode małżeństwa powinny mieszkać same, docierać się i razem rozwiązywać problemy, uczyć się żyć razem na co dzień a że to wiąże się z kredytem na 30 lat...cóż w takim kraju żyjemy start w dorosłe życie jest trudny, ale tyle par widzę jakoś daje radę moi rodzice też najpierw wynajmowali, potem kredyty i jakoś przeżyli ![]() oczywiście martwi mnie to jak sobie poradzimy, ale to chyba normalne Cytat:
![]() jakby mnie zwolnili to by była bajka, jakoś na zasiłku bym przeżyła ale jak sama odejdę to nie mam nic dlatego najpierw muszę coś znaleźć dlatego przychodzę tu każdego ranka z myślą o tym że to już niedługo i to przejściowa sytuacja ![]() dziś męczyłam się z wystawianiem świadectwa pracy, jeszcze muszę obcykać ZUS |
||
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nawet moja bliska kumpela wytrzymała u rodziców (własnych!!) po ślubie tylko rok (a miała własne piętro). A wytrzymała tyle w tym czasie kupowali i remontowali mieszkanie - dlatego myśmy woleli to przed ślubem załatwić
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam kolegę który ma tylko mamę i mieszka u niej z żoną, mają 2 pokoje (zrobione oddzielnie od mamy), teraz żona zaszła w ciążę, zaczyna marudzić że ciasno i że ma dość (a niby to jego mama tylko) |
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
mabi84- myśle ze 2030 to zły pomysł nie rób tego
a co do mieszkania z teściami to nigdy ja my chyba oszalała choć wiem że bywają w życiu takie sytuacje gdzie człowiek nie ma wyboru... iwona84- dzięki za informacje ![]() dobra spadam myć te okno w końcu, bo się ciemno prędzej zrobi..
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko też już nie będę ględzić - pomarudzę wieczorem Łukaszowi
![]() I widzę, że start w dorosłe życie będziemy miały podobny tylko u nas mieszkania są potwornie drogie - Asia znalazła w stanie developerskim 64 m2 za 150 000 zł, a u nas takie mieszkania są za 300 000 zł
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też będziemy kombinować jeśli uda nam się coś kupić żeby remont przed ślubem był zrobiony nie wyobrażam sobie jakoś, młoda mężatka zaraz po ślubie, chce mieć męża tylko dla siebie, chcą się wyszaleć, i jak to zrobić z rodzicami? ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ja muszę chyba się piwa napić ![]() no no ceny jeszcze od miasta właśnie zależą, jak na moje małe 40-tysięczne to ceny uważam za makabryczne |
||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
My na początku 2011 też chcialibyśmy zakupić swoje M, ale jak sięw cześniej uda byłoby super
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Mabi to Twój TŻ chce uzbierać na mieszkanie? To życzę z całego serca, zebyście się jak najszybciej wprowadzili do swojego kącika. A ja za wynajem tak dużo nie wydaję - na kosmetyki mi więcej idzie
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
narazie przyjeliśmy taktykę (tzn.głównie on bo ja aktualnie pracuję tylko dorywczo i zarabiam grosze
|
|
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ivona
T'ai dobrze ze sie go pozbylas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale Ty mnie motywujesz ![]() ![]() co do mieszkania rodzicami to wiadomo ze lepiej osobno no ale jak sie nie ma co sie lubi... ja bede z tesciami
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musielibyście na prawdę nieźle zarabiać a i wiadomo że całej pensji nie dacie rady odkładać bo zawsze są wydatki nawet jak sie mieszka z rodzicami. A jak się pojawi dziecko to już nigdy się nie wyprowadzicie... Ale życzę powodzenia Ja też nie popieram wynajmowania mieszkania kiedy tą samą kwotę co na czynsz można dawać na kredyt za własne M. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

chociaż moje się większe wydają

też go ktoś powinien obejrzec fachowym okiem tym bardziej że Tż jest przewlekle chory na inną chorobę i nie powinien sam brac leków, boję się o niego

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

już lepiej mi idą inne proste dania