Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-07, 14:59   #331
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez uulleennccjjaa Pokaż wiadomość
Śniadanie Koktajl z małego jogurtu nat. 0% i filiżanki owoców,
II śniadanie 3 kromki pieczywa chrupkiego, 3 plasterki polędwicy drobiowej, pomidor,
Obiad Pieczona lub gotowana pierś z kurczaka, mizeria z jogurtem
Podwieczorek Plaster chudego twarogu
30dag kalafiora lub brokuły gotowanego na parze lub tradycyjnie,ale krótko
+ ponad godzinne ćwiczenia
Zarty sobie stroisz, czy po prostu chcesz sie wpedzic w niedozywienie i problemy ze zdrowiem?

O tym, ze wystarczy przeczytac przykladowe jadlospisy i inne przyklejone tematy, zeby takiej tragedii tu nie wpisywac, to juz nie wspomne.

Cytat:
Napisane przez Mimi19906 Pokaż wiadomość
To 2 to był kryzys głodowy a nie miałam drugiego sniadania
No zaraz, jesli mieszanke studencka i walfe ryzowe mialas, to chyba cos normalnego moglas wziac?
Druga sprawa - to normalne, ze bedzie glodna w szkole, trzeba jakies zarcie ze soba zabierac.

Cytat:
Napisane przez Volvo Pokaż wiadomość
Moje U z dziś i przy okazji na jutro ;P
Dziś.
śn. 3 łyżki owsianych, łycha otrębów żytnich na mleku 0,5% i kromka żytniego z serkiem topionym
2 śn. 2x 2 kromki żytniego ( 1 z serem z ryk i ogórkiem ) + ( 1 z jajkiem i plastrem szynki drobiowej )
obiadek. warzywa z parowaru z piersią z kuraka i parę ogórasów
pw. galaretka poziomkowa z garsicią studenckiej i kawa z moją <3
kolacja (będzie) ziemniaczki gotowane z wkrojoną cebulką i zsiadłym mlekiem
Jutro.
śn. 250 ml mleka z corn flakesami i a co mi tam :P kromka albo dwie żytniego z serkiem topionym
2 śn. bułka grahamka z serem, szynką drobiową i ogórkiem
obiad. pomidorowa z makaronem
podwiecz. jabłko zapiekane z cynamonem
kolacja. omlecik z ( zobaczymy ) :P
i pewnie twaróg chudy wpadnie

Coś dodać i jak mi idzie ( ucze się od was układania zdrowych jadłospisów ) ale czasem wpadnie jakiś kęs drożdżówki lub czekolady ale na u to chyba okej?
Bialka malo - troche mleka, jedno jajko, plaster szynki. Gdyby nie ten kurzy cyc, to juz w ogole. Jutrzejsy jadlospis jeszcze gorszy - co najwyzej omlet na jajkach i znow plaster szynki pewnie, troche mleka , chyba ze tego twarogu faktycznie troche pojesz.

Brakuje NNKT.

Te corn flakesy tez niestety kijowe sa.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 15:53   #332
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Wczorejsze U

I. grahamka (ta 100g) z otrębami z masłem, sałatą, 2 jajka na twardo z majonezem, pomidor ze szczypiorkiem, herbatka malinowa z sokiem malinowym

II. 2 zawijane z wołowiny (z cebulką, musztardą i ogórkiem kiszonym, kasza jaglana z sosem grzybowym (z duszenia wołowiny ), buraczki, por z jabłkiem, jogurtem i majonezem, 2 albo 3 małe korniszony

dłuuugi spacerek (ponad 2 godziny nie było mnie w domu )

III. miseczka budyniu waniliowego z migdałami i żurawiną, jabłko, kawka z cynamonem

IV. micha gęstej grochówki z marchewką, ziemniaczkami i skwarami

ii... ślicznie proszę o ocenkę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 16:16   #333
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
Wczorejsze U

I. grahamka (ta 100g) z otrębami z masłem, sałatą, 2 jajka na twardo z majonezem, pomidor ze szczypiorkiem, herbatka malinowa z sokiem malinowym

II. 2 zawijane z wołowiny (z cebulką, musztardą i ogórkiem kiszonym, kasza jaglana z sosem grzybowym (z duszenia wołowiny ), buraczki, por z jabłkiem, jogurtem i majonezem, 2 albo 3 małe korniszony

dłuuugi spacerek (ponad 2 godziny nie było mnie w domu )

III. miseczka budyniu waniliowego z migdałami i żurawiną, jabłko, kawka z cynamonem

IV. micha gęstej grochówki z marchewką, ziemniaczkami i skwarami

ii... ślicznie proszę o ocenkę
mi sie tam podoba

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 16:16   #334
Mimi19906
Raczkowanie

No zaraz, jesli mieszanke studencka i walfe ryzowe mialas, to chyba cos normalnego moglas wziac?
Druga sprawa - to normalne, ze bedzie glodna w szkole, trzeba jakies zarcie ze soba zabierac.

To było jedzonko zdobyte ale musze zaczac zabierać bo jak nie zdąże kupic nic po drodze do szkoły to głodna siedze do 15.00
Mimi19906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:25   #335
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Moje nie wiem co:

śn: jajecznica na kielbasie ze smietana, cebula, pieczara, ketchupem, szczypiorkiem ,maslem, chlebem orkiszowym,kawa z mlekiem i cukrem, czekoladka Kinder

2 śn: sztangiel z serkiem ziarnistym (8%), sledziem, pomidorem, szczypiorkiem, zielona herbata

ob: big udko z kuraka zaieczone ze smietana i ketchupem, 2 galki puree ziemniaczanego (ziemniaki, cebula smazona na masle, smietana, przyprawy), 2 ogoki kiszone
d: lod z Korala ten krowkowo-czekoladowo- jakis, jablko

po: jogurt serduszko orzech laskowy, garsc Fitelli miodowej z platkami migdalowymi (czy jakos tak), garsc suszonych sliwek

kol: gesta grochowka z wedzonka, kroma chleba z maslem, kawalek kiszki (by wujek)

po: jablko, kilka migdalow
Nie wiesz co... hm A na czym chcesz być?

Jak dla mnie jest to U, ewentualnie P(gdybyś wychodziła z ED).
Warzywka są, chociaż mogłabyś dorzucić jakieś na kolację jeszcze
No i mało NNKT, zadbaj o to
Stary 2009-12-07, 17:42   #336
mpati86
Zadomowienie

Moje dzisiejsze uuuuu:
Ś: ok 7.30 2 kromki chlebka razowego ze słonecznikiem- jedna z masłem i metką, jedna z masłem, serkiem president light 12%( taki podobny do camembert) z powidłami śliwkowymi; listek sałaty, 1 mały pomidorek, 1 mały ogórek kiszony,10 czarnych oliwek, 1 mandarynka, 1 serek homogenizony waniliowy danio w to garść orzechów laskowych, kawa z mlekiem
II: 10.20 1 jogurt pitny Polski wiśniowy z żeńszeniem( wzmacniający)
O:13. 15 ziemniaczki purre z koperkiem, surówka z marchwi i jabłuszka, 1 pałka( udko) z kurczaka uduszone
P: 16.00 2 kromki większe( protokątne) chlebka orkiszowego:
pół z masłem i metką
pół z masłem i jajkiem gotowanym
pół z masłem i wędliną- kura w galarecie
pół z masłem i wędliną drobiową inną w galarecie
kawa z mlekiem
K: 18.30 1 kromka chlebka wiekszego jw. orkiszowego: pół z masłem i jajkiem gotowanym, pół z masłem i kawałkiem kurczaka z obiadku, pół malutkiego pomidorka, 1 mały ogórk kiszony, 1 twarożek lekki+ 12 oliwek czarnych w to

chyba bardziej p? mam jakieś wyrzuty dziś, ciągle jestem dziś głodna o jest? prosze o oceny i komentarze
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 17:47   #337
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze uuuuu:
Ś: ok 7.30 2 kromki chlebka razowego ze słonecznikiem- jedna z masłem i metką, jedna z masłem, serkiem president light 12%( taki podobny do camembert) z powidłami śliwkowymi; listek sałaty, 1 mały pomidorek, 1 mały ogórek kiszony,10 czarnych oliwek, 1 mandarynka, 1 serek homogenizony waniliowy danio w to garść orzechów laskowych, kawa z mlekiem
II: 10.20 1 jogurt pitny Polski wiśniowy z żeńszeniem( wzmacniający)
O:13. 15 ziemniaczki purre z koperkiem, surówka z marchwi i jabłuszka, 1 pałka( udko) z kurczaka uduszone
P: 16.00 2 kromki większe( protokątne) chlebka orkiszowego:
pół z masłem i metką
pół z masłem i jajkiem gotowanym
pół z masłem i wędliną- kura w galarecie
pół z masłem i wędliną drobiową inną w galarecie
kawa z mlekiem
K: 18.30 1 kromka chlebka wiekszego jw. orkiszowego: pół z masłem i jajkiem gotowanym, pół z masłem i kawałkiem kurczaka z obiadku, pół malutkiego pomidorka, 1 mały ogórk kiszony, 1 twarożek lekki+ 12 oliwek czarnych w to

chyba bardziej p? mam jakieś wyrzuty dziś, ciągle jestem dziś głodna o jest? prosze o oceny i komentarze
Szalona jesteś Gdzie Ty tutaj P widzisz?
Zero słodyczy ani nic...eh.

Nawet na Utrzymanie nie jest to zbyt dużo - marne drugie śniadanie, kolacja też nienajwiększa...

A dlaczego ciągle jesteś dziś głodna? No bo mało zjadłaś, o właśnie dlatego

Ale jakościowo jest OK

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 18:18   #338
powered
Raczkowanie

Mogę tutaj codziennie wklejac swoje jedzenie,czy to zbyt meczace dla was?
P;
Śniadanie;
ponad 100gr ciasta drozdzowego posmarowanego nutella,
duzy kubek maslanki stracciatella z wkrojonym duzym bananem i wiorkami kokosowymi
2 śniadanie
0,5 l kakao Nesquik na mleku
4 kromki chleba sojowego z maslem;
-szynka babuni i ćwikłą,
-pasztetem z indyka i zurawina ze słoika
-2x z jajem na twardo i majonezem
2 mini pączki wiedenskie (takie z dziurka polane lukrem)
Obiad;
Miska flakow wolowych, kajzerka
Wątróbka cielęca w jabłkach zapiekana, torebka brazowego ryzu, sloiczek kupnych buraczkow (powoli meczy mnie to robienie obiadow;( )
deser;
Ciasto czekoladowe w 5 minut z przepisu z wizazu
Podwieczorek;
Kurczak w sosie slodko-kwasnym z ryzem i surowka (niestety z baru chinskiego:P),
micha lodow milka z bita smietana i sosem czekoladowym
Kolacja;
talerz salatki z; kurczaka wedzonego,selera marynowanego,kukurydzy i majonezu, paluch wieloziarnisty, pol z maslem, serem zoltym i dzemem porzeczkowym, pol z maslem orzechowym i bananem w plasterki
Naszykowalam sobie jeszcze mleko danona czekoladowe, grzeska bananowego i kupilam orzechy w karmelu to zjem pod czas m jak milosc
Stary 2009-12-07, 18:23   #339
warrior_mortal
Rozeznanie

Uu:

I: owsianka z 3 łyżek i szkl. mleka 2%+bułka żytnia przekrojona na pół: 1 z masłem, serkiem 'puszystym' i kap. pekińską; 2 z masłem, szynką dr, pomiorem i sałatą+kubas zielonej herbaty

II: kanapka z 2 krom wielożbożowego (made in biedronka) z masłem, wędliną dr., i sałatą+jabłko

III: jogurt śliwkowy '7zbóż' 270g

IV: marchewka surowa, ziemniaki, flaczki wołowe w rosole, pomidroki koktajlowe-duuuzoooooo!+kubas zielonej

V: ciemna bułka z pestkami, obie połówki z masłem, jajem na twardo (1,5), papryka zielona i zółtą oraz sałatą+kubas zielonej

też dzisiaj jakoś dziwnieee głodna wciąż byłam-nie mam pojęcia co się dzieje ...czyżby @ się zbliża? eee, a moze i nie. sama juz nie wiem.
Stary 2009-12-07, 18:27   #340
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
P;
Śniadanie;
duzy kubek maslanki stracciatella z wkrojonym duzym bananem i wiorkami kokosowymi
2 śniadanie
-szynka babuni i ćwikłą,
Obiad;
Wątróbka cielęca w jabłkach zapiekana, torebka brazowego ryzu, sloiczek kupnych buraczkow (powoli meczy mnie to robienie obiadow;( )
deser;
Podwieczorek;
Kurczak w sosie slodko-kwasnym z ryzem i surowka (niestety z baru chinskiego:P),
Kolacja;
talerz salatki z; kurczaka wedzonego,selera marynowanego,kukurydzy i majonezu, paluch wieloziarnisty, pol z maslem, serem zoltym i dzemem porzeczkowym, pol z maslem orzechowym i bananem w plasterki
Naszykowalam sobie jeszcze mleko danona czekoladowe, grzeska bananowego i kupilam orzechy w karmelu to zjem pod czas m jak milosc
Sama przygotowujesz sobie posiłki ?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 18:29   #341
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście, że możesz
P;
Śniadanie;
Jesteś co prawda na P, więc teoretycznie takie jedzenie jest wskazane... Ale żeby było trochę zdrowiej, dorzuć jakieś orzechy
2 śniadanie
-szynka babuni i ćwikłą,
Bardzo ładnie jak na P, jestem w pozytywnym szoku Przydałby się tylko jakiś owoc/warzywo
Obiad;
Ojej, podziwiam, ja bym tego nie zmieściła Ale ładnie
deser;
OK
Podwieczorek;
Ojej, ale sobie dogadzasz... i apetyt mi robisz
Kolacja;
Ładnie
Mam tylko jedno pytanie: dlaczego jesteś na P? Jesteś naturalnie za szczupła(chuda), czy przesadziłaś z odchudzaniem?
Bo szczerze mówiąc, jest to wg mnie P pełną parą, i jeśli na tym nie tyjesz, to jestem w szoku
Stary 2009-12-07, 18:35   #342
Irish lady 28
Zadomowienie

utrzymanie

1. wieśniak ze szczypiorem 150 g + kanapka razowca z szynką chuda,sałatą,pomidorem,ce bulką
  2. kanapka razowca z Freskiem ziołowym,sałata,pomidorem + mała pałka kurczaka smażona na oliwie z oliwek,w miodzie,z mnóstwem ziół
  3. lampka szampana,200 g surówki z białej kapusty i marchewki (typowa surówka,jak z bukiecie surówek w Sfinxie),spora pierś kurczaka w kostkach smażona na oliwie z oliwek
  4. kubek barszczu Knorra....
i jakaś głodna jestem.....

ktoś oceni?????proszę..

Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 18:36   #343
powered
Raczkowanie

Dekas- tak,wszystko sama sobie przygotowuje.

nieprzytomna- przesadzilam z odchudzaniem, bardzo mi zalezy zeby wyzdrowiec
Jak narazie jestem 2 tyg na takim P i wazylam sie w nd teraz i waga stoi w miejscu, waha sie + - 0,5 kg.
Ale wydaje mi sie,ze juz na buzi lepiej wygladam,okaze sie w niedziele
Stary 2009-12-07, 18:42   #344
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
Uu:

I: owsianka z 3 łyżek i szkl. mleka 2%+bułka żytnia przekrojona na pół: 1 z masłem, serkiem 'puszystym' i kap. pekińską; 2 z masłem, szynką dr, pomiorem i sałatą+kubas zielonej herbaty
Ładnie

II: kanapka z 2 krom wielożbożowego (made in biedronka) z masłem, wędliną dr., i sałatą+jabłko
OK, może jakieś nnkt w jogurcie do tego?

III: jogurt śliwkowy '7zbóż' 270g
Rozumiem, że taka przekąska

IV: marchewka surowa, ziemniaki, flaczki wołowe w rosole, pomidroki koktajlowe-duuuzoooooo!+kubas zielonej
OK, pod warunkiem, że ziemniaczków i flaczków było w miarę ilościowo

Gdzie podwieczorek?

V: ciemna bułka z pestkami, obie połówki z masłem, jajem na twardo (1,5), papryka zielona i zółtą oraz sałatą+kubas zielonej

Wszyscy dzisiaj jaja jedzą

też dzisiaj jakoś dziwnieee głodna wciąż byłam-nie mam pojęcia co się dzieje ...czyżby @ się zbliża? eee, a moze i nie. sama juz nie wiem.
Jadłospisik ładny A dlaczego ciągle głodna, to nie wiem, bo jadłaś dosyć ładnie ilościowoI też nic takiego, żeby Ci poziom glukozy skakał, więc nie wiem

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
utrzymanie

1. wieśniak ze szczypiorem 150 g + kanapka razowca z szynką chuda,sałatą,pomidorem,ce bulką
  2. kanapka razowca z Freskiem ziołowym,sałata,pomidorem + mała pałka kurczaka smażona na oliwie z oliwek,w miodzie,z mnóstwem ziół
  3. lampka szampana,200 g surówki z białej kapusty i marchewki (typowa surówka,jak z bukiecie surówek w Sfinxie),spora pierś kurczaka w kostkach smażona na oliwie z oliwek
  4. kubek barszczu Knorra....
i jakaś głodna jestem.....

ktoś oceni?????proszę..
W Twoim wypadku akurat się nie dziwię, że jesteś głodna

Cytat:
Jak narazie jestem 2 tyg na takim P i wazylam sie w nd teraz i waga stoi w miejscu, waha sie + - 0,5 kg.
Ojej... o bardzo Cię podziwiam, że się tak pięknie przełamałaś, a jednocześnie zazdroszczę przemiany materii

I życzę powodzenia
Stary 2009-12-07, 18:47   #345
Irish lady 28
Zadomowienie

Sorry wielkie za OT...ale mam pytanie i prośbę...

mam mega problem od 8-16,bo wtedy jestem w pracy i nie bardzo wiem,co mam w tych godzinach jeść..nie chcę "lecieć" na samych kanapkach,a wieśniak mi już zbrzydł...help
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 18:49   #346
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Dekas- tak,wszystko sama sobie przygotowuje.

to podziwiam, zwłaszcza, że widać nie masz oporów i sama dbasz o to aby jeść, szacun.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2009-12-07, 18:55   #347
powered
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
to podziwiam, zwłaszcza, że widać nie masz oporów i sama dbasz o to aby jeść, szacun.
No nie mam innego wyjscia,jakbym sama nie gotowala i sie nie pilnowala to bym nic nie jadła.
Ale dzieki
Stary 2009-12-07, 19:02   #348
trytofindme
Raczkowanie

Utrzymanko :

I śniadanie: owsianka na mleku z bananami cynamonowo-miodowymi i wiórkami kokosowymi
II śniadanie: paluch wieloziarnisty z kiełbasą żywiecką, ogórkiem kiszonym i koperkiem, 2 marchewki
obiad: 3 naleśniki z serem feta i szpinakiem posypane prażonymi orzechami, miseczka sałatki z pomidorów, cebuli i śmietany
podwieczorek: serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewkami, kromka razowca z żółtym serem
kolacja: grahamka z pastą z makreli i papryką konserwową
po jabłko
trytofindme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 19:03   #349
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Sorry wielkie za OT...ale mam pytanie i prośbę...

mam mega problem od 8-16,bo wtedy jestem w pracy i nie bardzo wiem,co mam w tych godzinach jeść..nie chcę "lecieć" na samych kanapkach,a wieśniak mi już zbrzydł...help
A czym się różni praca od innych miejsc? Możesz jeść wszystko przecież... Może jakąs sałatke śledziową/ koreczki, jogurty + wsypane do nich płatki np Fitella... trudno mi powiedzieć, bo nie znam Cię i nie wiem co lubisz
Stary 2009-12-07, 19:19   #350
m-m-m
Raczkowanie

Czy mógłby mi powiedzieć czy jest normalnie? bo ja już chyba straciłam umiejętność osądu.

U*
Ś(8.00): owsianka (3 łyżki płatów owsianych na wodzie, łyżka otrębów, gruszka, orzech włoski) herbata czerwona
w szkole (10.00-16.30): jabłko, kanapka (dwie kromki chleba fitness z twarogiem 0%), sok warzywny Vega Tymarku, kawa z mlekiem
P(17.30): papryka, herbata z różą
K(19.00): serek homo naturalny ze szczyptą kakao, mięta

*tak mi się wydaje, okresu nie ma od pół roku, więc nie chcę kombinować z R, ale tyć nie chcę

bardzo proszę o pomoc, to dla mnie naprawdę bardzo ważne, bo zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem znów/nadal nie mam problemu
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 19:26   #351
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez trytofindme Pokaż wiadomość
Utrzymanko :

I śniadanie: owsianka na mleku z bananami cynamonowo-miodowymi i wiórkami kokosowymi ok o ile porcyjka spora
II śniadanie: paluch wieloziarnisty z kiełbasą żywiecką, ogórkiem kiszonym i koperkiem, 2 marchewki mhm a masełko było?
obiad: 3 naleśniki z serem feta i szpinakiem posypane prażonymi orzechami, miseczka sałatki z pomidorów, cebuli i śmietany brakuje mi jakiegoś mięska
podwieczorek: serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewkami, kromka razowca z żółtym serem ok, a tu też masełko było, ale o nim nie nap prawda?
kolacja: grahamka z pastą z makreli i papryką konserwową niom niech będzie
po jabłko
jw

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
Czy mógłby mi powiedzieć czy jest normalnie? bo ja już chyba straciłam umiejętność osądu.

U*
Ś(8.00): owsianka (3 łyżki płatów owsianych na wodzie, łyżka otrębów, gruszka, orzech włoski) herbata czerwona mało! i jeszcze płatki na wodzie?! tu jest 200kcal a śniadanie jest NAJWAŻNIEJSZE!!!
w szkole (10.00-16.30): jabłko, kanapka (dwie kromki chleba fitness z twarogiem 0%), sok warzywny Vega Tymarku, kawa z mlekiem Ty sobie jaja robisz tak?

*tak mi się wydaje, okresu nie ma od pół roku, więc nie chcę kombinować z R, ale tyć nie chcę

bardzo proszę o pomoc, to dla mnie naprawdę bardzo ważne, bo zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem znów/nadal nie mam problemu
nie no ogólnie kiepski żart...
śniad max 200kcal, w szkole jakieś 400 choć pewnie zawyżam i kolacja taka, że pożal się Panie Boże!!!
MAŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIE JEST NORMALNIE

MASZ PROBLEM NADAL/ZNOWU

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"

Edytowane przez kika171
Czas edycji: 2009-12-07 o 19:28
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 19:28   #352
Nuria147
Raczkowanie

Cytat:

U*
Ś(8.00): owsianka (3 łyżki płatów owsianych na wodzie, łyżka otrębów, gruszka, orzech włoski) herbata czerwona
w szkole (10.00-16.30): jabłko, kanapka (dwie kromki chleba fitness z twarogiem 0%), sok warzywny Vega Tymarku, kawa z mlekiem

To zdecydowanie nie jest normalne jedzenie. Są tu trzy niewielkie posiłki (pominę milczeniem "paprykę i heerbatę" ).
Tu jest duuużo poniżej 1000 kcal więc łamiesz regulamin.
I tak, masz problem.
Nuria147 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 19:30   #353
pyskatka89
Rozeznanie

Dzisiejsze Pe.
eh.

Śń. buła grahamka z masłem, pół z resztą pasty z makreli, jajka, cebuli, szczypiorku i chrzanu z pomidorem i koprem, pół z grubą warstwą tłustego białego sera, pomidorem, rzodkiewką i solą; duży kubek kakao na mleku 3,2% z miodem, 2 kwaśne mandarynki
II śn. rogal razowy z nadzieniem różanym i lukrem kromka razowca z masłem orzechowym i skrojonym bananem, kawa z mlekiem
Ob: ziemniaki zapiekane z żółtym serem i koprem, polane bułką z masłem, duży! kotlet mielony (drobiowy) panierowany, smażony na oliwie z oliwek, sałatka grecka z serem feta (acz bez oliwek, bo nie cierpię!), kilka ogórków kiszonych
D: 3 śliwki w czekoladzie , zielona herbata z imbirem i cytryną
Pod: uczyłam się i podjadałam solone orzeszki ziemne... poszło z pół puszki, więc jakieś 100g...
3 tymbaliki w szynce konserwowej z masą jajeczno-chrzanową, reszta sałatki z obiadu
Kol: puszka tuńczyka w pomidorach, dodałam cebuli i ogórka kiszonego, 2 kromki razowca z masłem, jedna z sałatą, pomidorem i solą, druga z żółtym serem i ketchupem i znów zielona herbatka

po:
pochrupałam 4 marchewki,
teraz pie duży jogurt naturalny z mrożonymi wiśniami i łychą miodu

jak to teraz czytam, to przeraża mnie ilość tłuszczu...
zerknie ktoś ?

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 19:40   #354
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:

U*

za mało jesz żeby racjonalnie myśleć.

tak jakbyś nie przebywała z ludzmi i nie widziała co oni jedzą...

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze Pe.
eh.

Śń. buła grahamka z masłem, pół z resztą pasty z makreli, jajka, cebuli, szczypiorku i chrzanu z pomidorem i koprem, pół z grubą warstwą tłustego białego sera, pomidorem, rzodkiewką i solą; duży kubek kakao na mleku 3,2% z miodem, 2 kwaśne mandarynki
II śn. rogal razowy z nadzieniem różanym i lukrem kromka razowca z masłem orzechowym i skrojonym bananem, kawa z mlekiem
Ob: ziemniaki zapiekane z żółtym serem i koprem, polane bułką z masłem, duży! kotlet mielony (drobiowy) panierowany, smażony na oliwie z oliwek, sałatka grecka z serem feta (acz bez oliwek, bo nie cierpię!), kilka ogórków kiszonych
D: 3 śliwki w czekoladzie , zielona herbata z imbirem i cytryną
Pod: uczyłam się i podjadałam solone orzeszki ziemne... poszło z pół puszki, więc jakieś 100g...
3 tymbaliki w szynce konserwowej z masą jajeczno-chrzanową, reszta sałatki z obiadu
Kol: puszka tuńczyka w pomidorach, dodałam cebuli i ogórka kiszonego, 2 kromki razowca z masłem, jedna z sałatą, pomidorem i solą, druga z żółtym serem i ketchupem i znów zielona herbatka

po:
pochrupałam 4 marchewki,
teraz pie duży jogurt naturalny z mrożonymi wiśniami i łychą miodu

jak to teraz czytam, to przeraża mnie ilość tłuszczu...
zerknie ktoś ?
też nie cierpie oliwek ;P

a z tym tłuszczem to tak na początku się wydaje ... potem to już się o tym zapomina.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2009-12-07, 20:02   #355
kasiekasiek
Zadomowienie

Dzisiaj nie miałam możliwości zjedzenia jakiegoś "normalnego" obiadu, bo cały czas miałam lekcje, więc niestety zmuszona byłam zabrać ze sobą kanapkowe zaopatrzenie. Dlatego też proszę o ocenę, żeby wiedzieć, czy bardzo tragicznie to wyszło i żeby w kolejnych takich sytuacjach się poprawić. Swoją drogą - nienawidzę poniedziałków

Moje U:
I : dwie kromki żytniego razowego z masłem, z twarogiem półtłustym (ok. 100 g) na to dżem truskawkowy (na jednej) i miód (na drugiej), herbata, garść orzechów włoskich.

II: dwie kromki wieloziarnistego (każda po 50 g) z ogromną ilością ziaren, masełko, kilka plasterków polędwicy sopockiej, plaster sera żółtego, kawał papryki. + banan

III: i niestety znów kanapka :/ razowiec, szynka (3 plastry), dwa ogórki konserwowe + 3 mandarynki

IV: (ok.18.00) jajecznica z trzech jaj na odrobinie masła ze szczypiorkiem, wielki ogórek kiszony, kromka bułki maślanej.

herbata+ chipsy bananowe (przez niektórych nazywane bananami suszonymi), jabłko pokropione sokiem z cytryny

mało wartościowe to wszystko mi się wydaje. mam rację?
Stary 2009-12-07, 20:14   #356
m-m-m
Raczkowanie

kika, Nuria, Dekas - dziękuję.

Nagle dotarło do mnie, że to jest ten moment na powiedzenie ED: "spie*aj, już nic więcej mi nie będziesz utrudniać" (a w tym momencie sporo rzeczy utrudnia.

problem polega na tym, że może faktycznie z niedożywienia już mi mózg szwankuję bo nie wiem co mam zrobić i ogarnia mnie straszna bezsilność.
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:14   #357
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuuuu
  • jajecznica z 3 jajek,z pomidorami,cebulką i szczypiorkiem,grahamka z twarogiem półtustym,ogórkiem,papryk ą czerwoną
  • płatki musli tropikalne z mlekiem 0,5%,3 kromki razowca z pasztetem Profi i pomidorkiem
  • talerzyk zupy ogórkowej,banan
  • gruszka, jajko niespodzianka
  • kilka ziemniaczków,mizeria:love :,3 małe skrzydełka kurczaka smażone na oliwie z o. z sosem sambal
  • a teraz jem sałatkę -tuńczyk,ryż,ogórek,grosze k,kapka majonezu,kawałek bagietki suchej

ktoś oceni???kiss.
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 20:19   #358
Cristin@
Raczkowanie

Moje U(?)

6.30 2 cukierki (michałki), kruche ciasteczko.
ŚNIADANIE(10.00)
Bułka wegetariańska (80g) kupna, z serem zółtym, jajkiem, warzywkami, sosem (cos na wzor majonezu).

OBIAD(14.00)
2 naleśniki, jeden z serem, jeden z dzemem truskawkowym, polane smietanką, jabłko, czekolada do picia (pistacjowa).

KOLACJA(19.00)
Szklanka maślanki brzoskwiniowej, 3 kruche ciasteczka (korzenne), dwie garści paluszków, pomarańcza.
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:29   #359
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trytofindme Pokaż wiadomość
Utrzymanko :

I śniadanie: owsianka na mleku z bananami cynamonowo-miodowymi i wiórkami kokosowymi
II śniadanie: paluch wieloziarnisty z kiełbasą żywiecką, ogórkiem kiszonym i koperkiem, 2 marchewki
obiad: 3 naleśniki z serem feta i szpinakiem posypane prażonymi orzechami, miseczka sałatki z pomidorów, cebuli i śmietany
podwieczorek: serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewkami, kromka razowca z żółtym serem
kolacja: grahamka z pastą z makreli i papryką konserwową
po jabłko
Ladnie, tylko czy tego palucha nie lepiej zastapic jakims zdrowszym pieczywem?

Cytat:

U*

Pewnie ze masz problem, skoro nie masz okresu, to powinnas przytyc.

Jeszcze pytania zadajesz, czy to jest normalne

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje U(?)

ŚNIADANIE(10.00)
Bułka wegetariańska (80g) kupna, z serem zółtym, jajkiem, warzywkami, sosem (cos na wzor majonezu).

OBIAD(14.00)
2 naleśniki, jeden z serem, jeden z dzemem truskawkowym, polane smietanką, jabłko, czekolada do picia (pistacjowa).

KOLACJA(19.00)
Szklanka maślanki brzoskwiniowej, 3 kruche ciasteczka (korzenne), dwie garści paluszków, pomarańcza.
Zglaszam Twoj post jako <1000kcal Ile by Ci nie tlumaczyc, to ciagle to samo.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:30   #360
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
też nie cierpie oliwek ;P

a z tym tłuszczem to tak na początku się wydaje ... potem to już się o tym zapomina.
oliwki są wstrętne
mam nadzieję, że to tylko tak na początku... i że nie na darmo jest ich aż tyle.

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje U(?)

ŚNIADANIE(10.00)

OBIAD(14.00)

KOLACJA(19.00)
nie no, teraz to przesada... bana jej !

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości