![]() |
#331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
O tym, ze wystarczy przeczytac przykladowe jadlospisy i inne przyklejone tematy, zeby takiej tragedii tu nie wpisywac, to juz nie wspomne. No zaraz, jesli mieszanke studencka i walfe ryzowe mialas, to chyba cos normalnego moglas wziac? Druga sprawa - to normalne, ze bedzie glodna w szkole, trzeba jakies zarcie ze soba zabierac. Cytat:
![]() Brakuje NNKT. Te corn flakesy tez niestety kijowe sa.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Wczorejsze U
![]() I. grahamka (ta 100g) z otrębami z masłem, sałatą, 2 jajka na twardo z majonezem, pomidor ze szczypiorkiem, herbatka malinowa z sokiem malinowym II. 2 zawijane z wołowiny (z cebulką, musztardą i ogórkiem kiszonym, kasza jaglana z sosem grzybowym (z duszenia wołowiny ![]() dłuuugi spacerek (ponad 2 godziny nie było mnie w domu ![]() III. miseczka budyniu waniliowego z migdałami i żurawiną, jabłko, kawka z cynamonem IV. micha gęstej grochówki z marchewką, ziemniaczkami i skwarami ![]() ii... ślicznie proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
No zaraz, jesli mieszanke studencka i walfe ryzowe mialas, to chyba cos normalnego moglas wziac?
Druga sprawa - to normalne, ze bedzie glodna w szkole, trzeba jakies zarcie ze soba zabierac. To było jedzonko zdobyte ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie jest to U, ewentualnie P(gdybyś wychodziła z ED). Warzywka są, chociaż mogłabyś dorzucić jakieś na kolację jeszcze ![]() No i mało NNKT, zadbaj o to ![]()
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze uuuuu:
Ś: ok 7.30 2 kromki chlebka razowego ze słonecznikiem- jedna z masłem i metką, jedna z masłem, serkiem president light 12%( taki podobny do camembert) z powidłami śliwkowymi; listek sałaty, 1 mały pomidorek, 1 mały ogórek kiszony,10 czarnych oliwek, 1 mandarynka, 1 serek homogenizony waniliowy danio w to garść orzechów laskowych, kawa z mlekiem II: 10.20 1 jogurt pitny Polski wiśniowy z żeńszeniem( wzmacniający) O:13. 15 ziemniaczki purre z koperkiem, surówka z marchwi i jabłuszka, 1 pałka( udko) z kurczaka uduszone P: 16.00 2 kromki większe( protokątne) chlebka orkiszowego: pół z masłem i metką pół z masłem i jajkiem gotowanym pół z masłem i wędliną- kura w galarecie pół z masłem i wędliną drobiową inną w galarecie kawa z mlekiem K: 18.30 1 kromka chlebka wiekszego jw. orkiszowego: pół z masłem i jajkiem gotowanym, pół z masłem i kawałkiem kurczaka z obiadku, pół malutkiego pomidorka, 1 mały ogórk kiszony, 1 twarożek lekki+ 12 oliwek czarnych w to ![]() ![]() ![]() chyba bardziej p? mam jakieś wyrzuty dziś, ciągle jestem dziś głodna o jest? prosze o oceny i komentarze ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zero słodyczy ani nic...eh. Nawet na Utrzymanie nie jest to zbyt dużo - marne drugie śniadanie, kolacja też nienajwiększa... A dlaczego ciągle jesteś dziś głodna? No bo mało zjadłaś, o właśnie dlatego ![]() Ale jakościowo jest OK ![]()
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Mogę tutaj codziennie wklejac swoje jedzenie,czy to zbyt meczace dla was?
P; Śniadanie; ponad 100gr ciasta drozdzowego posmarowanego nutella, duzy kubek maslanki stracciatella z wkrojonym duzym bananem i wiorkami kokosowymi 2 śniadanie 0,5 l kakao Nesquik na mleku 4 kromki chleba sojowego z maslem; -szynka babuni i ćwikłą, -pasztetem z indyka i zurawina ze słoika -2x z jajem na twardo i majonezem 2 mini pączki wiedenskie (takie z dziurka polane lukrem) Obiad; Miska flakow wolowych, kajzerka Wątróbka cielęca w jabłkach zapiekana, torebka brazowego ryzu, sloiczek kupnych buraczkow (powoli meczy mnie to robienie obiadow;( ) deser; Ciasto czekoladowe w 5 minut z przepisu z wizazu Podwieczorek; Kurczak w sosie slodko-kwasnym z ryzem i surowka (niestety z baru chinskiego:P), micha lodow milka z bita smietana i sosem czekoladowym Kolacja; talerz salatki z; kurczaka wedzonego,selera marynowanego,kukurydzy i majonezu, paluch wieloziarnisty, pol z maslem, serem zoltym i dzemem porzeczkowym, pol z maslem orzechowym i bananem w plasterki ![]() Naszykowalam sobie jeszcze mleko danona czekoladowe, grzeska bananowego i kupilam orzechy w karmelu to zjem pod czas m jak milosc ![]()
#339 |
Rozeznanie
|
Uu:
I: owsianka z 3 łyżek i szkl. mleka 2%+bułka żytnia przekrojona na pół: 1 z masłem, serkiem 'puszystym' i kap. pekińską; 2 z masłem, szynką dr, pomiorem i sałatą+kubas zielonej herbaty II: kanapka z 2 krom wielożbożowego (made in biedronka) z masłem, wędliną dr., i sałatą+jabłko III: jogurt śliwkowy '7zbóż' 270g IV: marchewka surowa, ziemniaki, flaczki wołowe w rosole, pomidroki koktajlowe-duuuzoooooo!+kubas zielonej V: ciemna bułka z pestkami, obie połówki z masłem, jajem na twardo (1,5), papryka zielona i zółtą oraz sałatą+kubas zielonej też dzisiaj jakoś dziwnieee głodna wciąż byłam-nie mam pojęcia co się dzieje ![]()
![]() |
#340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo szczerze mówiąc, jest to wg mnie P pełną parą, i jeśli na tym nie tyjesz, to jestem w szoku ![]()
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
![]() ktoś oceni?????proszę.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Dekas- tak,wszystko sama sobie przygotowuje.
nieprzytomna- przesadzilam z odchudzaniem, bardzo mi zalezy zeby wyzdrowiec ![]() Jak narazie jestem 2 tyg na takim P i wazylam sie w nd teraz i waga stoi w miejscu, waha sie + - 0,5 kg. Ale wydaje mi sie,ze juz na buzi lepiej wygladam,okaze sie w niedziele ![]()
#344 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() I życzę powodzenia ![]()
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Sorry wielkie za OT...ale mam pytanie i prośbę...
![]() mam mega problem od 8-16,bo wtedy jestem w pracy i nie bardzo wiem,co mam w tych godzinach jeść..nie chcę "lecieć" na samych kanapkach,a wieśniak mi już zbrzydł...help |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dzieki ![]()
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Utrzymanko
![]() I śniadanie: owsianka na mleku z bananami cynamonowo-miodowymi i wiórkami kokosowymi II śniadanie: paluch wieloziarnisty z kiełbasą żywiecką, ogórkiem kiszonym i koperkiem, 2 marchewki obiad: 3 naleśniki z serem feta i szpinakiem posypane prażonymi orzechami, miseczka sałatki z pomidorów, cebuli i śmietany podwieczorek: serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewkami, kromka razowca z żółtym serem kolacja: grahamka z pastą z makreli i papryką konserwową po jabłko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Czy mógłby mi powiedzieć czy jest normalnie? bo ja już chyba straciłam umiejętność osądu.
U* Ś(8.00): owsianka (3 łyżki płatów owsianych na wodzie, łyżka otrębów, gruszka, orzech włoski) herbata czerwona w szkole (10.00-16.30): jabłko, kanapka (dwie kromki chleba fitness z twarogiem 0%), sok warzywny Vega Tymarku, kawa z mlekiem P(17.30): papryka, herbata z różą K(19.00): serek homo naturalny ze szczyptą kakao, mięta *tak mi się wydaje, okresu nie ma od pół roku, więc nie chcę kombinować z R, ale tyć nie chcę bardzo proszę o pomoc, to dla mnie naprawdę bardzo ważne, bo zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem znów/nadal nie mam problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
śniad max 200kcal, w szkole jakieś 400 choć pewnie zawyżam i kolacja taka, że pożal się Panie Boże!!! MAŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE JEST NORMALNIE MASZ PROBLEM NADAL/ZNOWU
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2009-12-07 o 19:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To zdecydowanie nie jest normalne jedzenie. Są tu trzy niewielkie posiłki (pominę milczeniem "paprykę i heerbatę" ![]() Tu jest duuużo poniżej 1000 kcal więc łamiesz regulamin. I tak, masz problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze Pe.
eh. Śń. buła grahamka z masłem, pół z resztą pasty z makreli, jajka, cebuli, szczypiorku i chrzanu z pomidorem i koprem, pół z grubą warstwą tłustego białego sera, pomidorem, rzodkiewką i solą; duży kubek kakao na mleku 3,2% z miodem, 2 kwaśne mandarynki II śn. rogal razowy z nadzieniem różanym i lukrem ![]() Ob: ziemniaki zapiekane z żółtym serem i koprem, polane bułką z masłem, duży! kotlet mielony (drobiowy) panierowany, smażony na oliwie z oliwek, sałatka grecka z serem feta (acz bez oliwek, bo nie cierpię!), kilka ogórków kiszonych D: 3 śliwki w czekoladzie ![]() Pod: uczyłam się i podjadałam solone orzeszki ziemne... poszło z pół puszki, więc jakieś 100g... 3 tymbaliki w szynce konserwowej z masą jajeczno-chrzanową, reszta sałatki z obiadu Kol: puszka tuńczyka w pomidorach, dodałam cebuli i ogórka kiszonego, 2 kromki razowca z masłem, jedna z sałatą, pomidorem i solą, druga z żółtym serem i ketchupem i znów zielona herbatka po: pochrupałam 4 marchewki, teraz pie duży jogurt naturalny z mrożonymi wiśniami i łychą miodu ![]() jak to teraz czytam, to przeraża mnie ilość tłuszczu... zerknie ktoś ?
![]() |
#354 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak jakbyś nie przebywała z ludzmi i nie widziała co oni jedzą... ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
a z tym tłuszczem to tak na początku się wydaje ... potem to już się o tym zapomina.
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj nie miałam możliwości zjedzenia jakiegoś "normalnego" obiadu, bo cały czas miałam lekcje, więc niestety zmuszona byłam zabrać ze sobą kanapkowe zaopatrzenie. Dlatego też proszę o ocenę, żeby wiedzieć, czy bardzo tragicznie to wyszło i żeby w kolejnych takich sytuacjach się poprawić. Swoją drogą - nienawidzę poniedziałków
![]() Moje U: I : dwie kromki żytniego razowego z masłem, z twarogiem półtłustym (ok. 100 g) na to dżem truskawkowy (na jednej) i miód (na drugiej), herbata, garść orzechów włoskich. II: dwie kromki wieloziarnistego (każda po 50 g) z ogromną ilością ziaren, masełko, kilka plasterków polędwicy sopockiej, plaster sera żółtego, kawał papryki. + banan III: i niestety znów kanapka :/ razowiec, szynka (3 plastry), dwa ogórki konserwowe + 3 mandarynki IV: (ok.18.00) jajecznica z trzech jaj na odrobinie masła ze szczypiorkiem, wielki ogórek kiszony, kromka bułki maślanej. herbata+ chipsy bananowe (przez niektórych nazywane bananami suszonymi), jabłko pokropione sokiem z cytryny mało wartościowe to wszystko mi się wydaje. mam rację?
#356 |
Raczkowanie
|
kika, Nuria, Dekas - dziękuję.
Nagle dotarło do mnie, że to jest ten moment na powiedzenie ED: "spie*aj, już nic więcej mi nie będziesz utrudniać" (a w tym momencie sporo rzeczy utrudnia. problem polega na tym, że może faktycznie z niedożywienia już mi mózg szwankuję bo nie wiem co mam zrobić i ogarnia mnie straszna bezsilność. |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Rozeznanie
|
Uuuuu
ktoś oceni???kiss. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
Moje U(?)
6.30 2 cukierki (michałki), kruche ciasteczko. ŚNIADANIE(10.00) Bułka wegetariańska (80g) kupna, z serem zółtym, jajkiem, warzywkami, sosem (cos na wzor majonezu). OBIAD(14.00) 2 naleśniki, jeden z serem, jeden z dzemem truskawkowym, polane smietanką, jabłko, czekolada do picia (pistacjowa). KOLACJA(19.00) Szklanka maślanki brzoskwiniowej, 3 kruche ciasteczka (korzenne), dwie garści paluszków, pomarańcza. |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze pytania zadajesz, czy to jest normalne ![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#360 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że to tylko tak na początku... i że nie na darmo jest ich aż tyle. Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.