Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-08, 12:45   #661
mamaidy
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Pola ja tak jak pierwszą dzidzię jak pisała Addicted to myłam przez pierwsze miesiące mydełkiem i włosy też (a było co myć). Smarowanie to oliwka nivea baby a potem wprowadziłam inne kosmetyki.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:48   #662
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Wlasnie rozmawialam z kolezanka. Ma termin na kwiecien i stwierdzonego wirusa AH1N1. Nie wiadomo co będzie z jej maleństwem. Jakieś badania ją czekają. Proszę módlcie się o nią
miejmy nadzieję że dobrze się to zakonczy
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
W aptece zamówie rzeczy do kąpieli, higieny i apteczke-myślicie,że za wcześnie??czy wy już macie kosmetyki, oliwki,kremiki itd?
myślę ze to nie za wcześnie , zwłaszcza ze możemy szybciej sie rozpakować
ja jak pojadę na badania to kupię wszystko w aptece

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:52   #663
pola25
Zakorzenienie

a bephanten to plus czy 5%?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:52   #664
youyou
Zakorzenienie

mamaidy przede wszystkim gratuluję donoszonej ciąży
ale Ci zazdroszczę

Cytat:
YouYou leż spokojnie i zobaczysz, że dasz radę. Z tym, że to naprawdę musi być leżenie
wiem , wiem po ostatnim rozpasaniu strasznie mnie to wczoraj zdołowało, bo akurat przeprowadzka nas czeka i tyle rzeczy miałam zaplanowane, ale dla dziecka zrobię wszystko

Cytat:
Ja biorę od 26tc. Czyli juz 8 tydzień. Najpierw dawka 4 razy 1/2 od 3 tygodni 6 razy 1/2. Leze całymi dniami, wstaje do wc i czasem sobie cos do jedzenia zrobic. Lekarz mowi ze do konca 37 tc bede brac jesli wytrzymamy. A Ty jakie masz dawki i jak duzo wstajesz?

Wlasnie rozmawialam z kolezanka. Ma termin na kwiecien i stwierdzonego wirusa AH1N1. Nie wiadomo co będzie z jej maleństwem. Jakieś badania ją czekają. Proszę módlcie się o nią
malinka a jaką masz długość szyjki??

a co do koleżanki to straszne... mam nadzieję że wszystko z nią będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość

A ja jutro jade do szpitala na wizyte i tak sobie mysle czy zobacze mojego synusia, tak juz za nim tesknie a zwlaszcza jak nie pozwala mamusi zasnac wieczorem i pospac nad ranem. Moja mala kruszynka jutro moze bedzie podgladana - ajj ale bym chciala....

A teraz to sobie leze w lozeczku z lapkiem juz po sniadanku i tak mysle zeby wkoncu wstac zrobic sobie kawke i moze cos porobic, ale mam dzis takiego lenia a moj tz tak zaqpiernicza a ja sie wyleguje.
Ostatnio zrobil sobie ze mnie jaja i mowi ze wie jak damy na imie naszemu synkowi ja z takim zdumieniem na niego, zaskoczona mile ze wykazuje zainteresowanie a on mi mowi ZBYCHU BEDZIE:mur ::mur : ACH CI mezczyzni

A jesli chodzi o imie JOZEFINKA to wiem ze tak sie potocznie mowi na sluzaca, ale wybor nalezy do Ciebie do Was
to miłego podglądania jutro

Zbychu spoko imię kojarzy mi się z takimi facetami stojącymi z piwem pod sklepem

Cytat:

Wyobrazcie sobie, ze dzowniłam po sklepach z wózkami i nie chcą mi udzielać info o cenach wózków!jestem w szoku.W pt mam zamiar kupić wózek,łóżeczko i inne akcesoria. Siostra cioteczna kupuje mi ciuszki pieluszki itd

W aptece zamówie rzeczy do kąpieli, higieny i apteczke-myślicie,że za wcześnie??czy wy już macie kosmetyki, oliwki,kremiki itd?
Ja nie mam jeszcze tych higienicznych rzeczy, planuję po świętach zamówić.

a co do wózków to nie lepiej w internecie zamówić?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:54   #665
pola25
Zakorzenienie

odetchnęłam- Mały się bardzo dużo rusza)aby tak dalej.jestem happy)

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

a co do wózków to nie lepiej w internecie zamówić?[/QUOTE]

a od producenta czy z jakiegos konkretnego sklepu internetowego?
Stary 2009-12-08, 12:55   #666
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

jejku jak mnie dawno nie było
buziaki dla wszystkich mam
Stary 2009-12-08, 12:55   #667
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam dziś 37 tydzień Jestem dowodem na to, że ze zgładzoną szyjką, rozwarciem i skurczami dzięki leżeniu można dotrwać Tak jak pisałam jeszcze tydzień i odstawiam fenoterol.
super Ja i tak Cię podziwiam. Dzielna z Ciebie kobitka i jeszcze ten kręgosłup.

Cytat:

za koleżankę i dzidzię. Szybkiego powrotu do zdrówka. Będzie dobrze.
-------------
Wczoraj uprałam wózek a dzisiaj już nie umiem go złożyć Taka ze mnie ciamajda, nie wiem gdzie co przypiąć, a miało to być łatwe.
Teraz piorą się zasłonki... ja już chcę święta choinkę i prezenty
Stary 2009-12-08, 12:56   #668
Ingrid80
BAN stały

MAMAIDY - dzięki za zainteresowanie (wiem, że ciebie też to męczy) - nic mi na razie nie przeszło, wręcz jest gorzej Lekarz powiedział mi że nic nie mogę smarować tylko "pozycja fotelowa" mnie ratuje!!
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:58   #669
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

malinka a jaką masz długość szyjki??
Od początku ciąży miałm 30 mm. W 26 tc była miękka i scentrowana i silne skurcze. W 32 tc miała 25mm i dalej miękka. Ale jeszcze zamknięta.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 12:59   #670
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
MAMAIDY - dzięki za zainteresowanie (wiem, że ciebie też to męczy) - nic mi na razie nie przeszło, wręcz jest gorzej Lekarz powiedział mi że nic nie mogę smarować tylko "pozycja fotelowa" mnie ratuje!!
Oby się polepszyło

Strippi no masakra jak się dawno nic nie odezwałaś. Co u Was?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:00   #671
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
a od producenta czy z jakiegos konkretnego sklepu internetowego?
najlepiej sprawdzić na porównywarkach cenowych po ile takie wózki stoją w necie w sklepach internetowych, np ceneo czy skąpcu.
Z mojego doświadczenia wiem że w internecie zawsze taniej niż w sklepie , ja zawsze sprawdzam po ile w internecie są rzeczy i jak ostatnio oglądaliśmy telewizory w Media Markcie to np model który chcemy był w sklepie za ok 3360zł, a w internecie już za 2700pln, a to spora różnica nawet jak doliczysz koszty przesyłki.

....więc jak macie już upatrzony konkretny model to nie ma co przepłacać
Stary 2009-12-08, 13:04   #672
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

taki mam komplet dla maleństwa

wózek
wanienka
wszystko to co na zdjęciu
pościel do wózka

zebra666
- u nas ok ja mam ok 8 kg na plusie a to już 34tc będzie maleństwo coś malutkie bo tydzień temu dopiero 1,5kg ważyło

teraz szaleję za ciuszkami dla Julki

ja czuję się dobrze tylko kręgosłup nie daje mi żyć brzuszek już nawet duży
w końcu go widać

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2009-12-08 o 13:06
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:08   #673
pola25
Zakorzenienie

Youyou właśnie nie możemy się zdecydować!
Dziewczyny doradzcie nam jakiś ....bo mam mętlik w głowie

chcemy raczej 3-funckyjny, dość lekki, spacerówka do tylu i do przodu,rączka teleskopowa, ...

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Strippi śliczne łóżeczko.jakiej firmy?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

jakie kupujecie czopki na zatwardzenie?

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

co lepsze frida czy gruszka?
Stary 2009-12-08, 13:15   #674
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Strippi śliczne łóżeczko.jakiej firmy?

co lepsze frida czy gruszka?
ja mam gruszkę

ten cały komplet sprzedaje jakiś gościu ma tego sporo
ja dodatkowo kupiłam do kompletu okrycie po kąpieli czyli ręczniczek z kapturkiem i teraz chcę kupić śliniaczek również ten wzór i kolor
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3173338

http://www.allegro.pl/item831498631_...kojny_sen.html zakupiłam właśnie
Stary 2009-12-08, 13:16   #675
zebra666
Zakorzenienie

Pola mamuśki pisały, że frida- wogóle jest bezpieczniejsza z tego co czytałam więc chyba też fridę kupię, choć to dziwnie wygląda wysysać glutki dziecka.

Strippi śliczne komplety no i fajnie, że u Was w porządkuPochwal się jakąś focią z brzusiem

Stary 2009-12-08, 13:34   #676
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Strippi śliczne komplety no i fajnie, że u Was w porządkuPochwal się jakąś focią z brzusiem
ja z zatwardzeniem nie mam problemów
wyniki mam idealne i świetnie się czuję hehe
odpukać

lekarka zaprosiła mnie na wizytę dopiero po sylwestrze ale pewnie pójdę po świętach, bo nie będę mogła się doczekać

fotki z brzuszkiem nie mam teraz nowej u rodziców na komputerze
ale obiecuję, że zgram i dodam coś nowego

8kg na plusie mam a wszystko chyba w tyłek poszło...
Stary 2009-12-08, 13:38   #677
fleurdelacour
Rozeznanie

co do sweterka to wkleje wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Pracowałam przez jakiś czas w tej "branży" i osobiście nie zdecyduję się. Jest to lekka manipulacja i co tu dużo gadać - spory biznes. Nie chcę nikogo zniechęcać, ale przedstawiciele banków tego nie powiedzą ... przeszczep np. dla osoby z białaczką wymaga pewnej ilości komórek, przeliczanej na kg masy ciała. W krwi pępowinowej jest ich niewiele, więc możliwość przeszczepu dotyczy tylko małych dzieci. Po drugie jeżeli u dziecka wystąpił nowotwór szpiku nie mozemy wykluczyć, że w komórkach macierzystych krwi pępowinowej nie ma wadliwych komórek, mogących wywołać nowotwór. Nie ma też gwarancji, że przechowane komórki podejmą prawidłowe działanie. No i przypadków wyleczenia białaczki za pomocą przeszczepu z własnej krwi pępowinowej było (mogę się tu nieco mylić) kilkanaście przypadków na świecie.
ja zrobilam mega research jak bylam w 3 miesiacu. jak wejdziesz na strony banku to cuda niewidy obiecuja. jak wchodzisz na strony niezalezne to sie okazuje... ze komorki macierzyste jesli! komukolwiek maja pomoc to raczej osobie trzeciej.
w anglii dodatkowo mozna poprosic o pobranie krwi pepowinowej za darmo lecz nie ma 'rezerwacji' dla twojej rodziny. intryguje mnie dlaczego nie jest to naglasniane i promowane.

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
i podoba sie wam imie Józefinka???

co chwilke mi jakies nowe imionka wpadaja...do glowy....
tak miala na imie moja swinka morska.
slodkie imie dla malej dziewczynki lub pewnej siebie kobiety. ale nie znioslabym zdrobnienia jozia.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:41   #678
Asiuulka89
Zakorzenienie

nadrobilam

Co do tekstow to nie cierpie jak ktos mowi na mnie o ciezarowka do na sorzyjechala albo nasz grubasek przyszedl zabic chce za takie cos

co do lekow ja biore fenotoreol od 26 tygodnia pol tabletki co 3 godziny. jednak nie musze lezec calkowicie tylko jak najwiecej sie da a ze ja troche zalatana to tak mi czasem troche nie wychodzi ja dostalam fenoteol bo poczatkowo mialam duphaston bo mialam straszne bole brzucha a potem porpostu dlatego ze juz male skurcze mialam i zeby wzmocnilo ciaze w czwartek mam wizyte wiec zobaczymu co lekarz powie..

Ogolnie co do przepuszczania kobiet w ciazy mialam dziwna sytacje stalam normlanie w kolejce i jak nadeszla moja koles sie wryl i babka zaczela go obslugiwac no ale spojrzala na mnei i jej powiedzialam ze jak zaczela niech go skonczy a facet do mnie ze on z poracy zmeczony i ja mam takie same prawa jak on na co moj Tzet sie usmial ze jestem chyba kaleka jak starsi panowie no porpostu lkudzie sa niemozliwi

bylam na pobraniu krwi dzisiaj i masakra.. ledwo zyje tak strasznie mi ta krew pobraly ze wiecej tam nie pojde i koniec

co do imienia JÓZEFINKA - ja bym tak nie dała..
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:47   #679
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Lila też sobie myślałam o tym, że jeśli masz cięcie 21 to nie wiadomo czy będziesz mogła wcześniej wyjść? Może uda się, że będzie szybciej. A czemu gin uważa, że urodzisz na drugi dzień po odstawieniu leku?

Malinka ja biorę od 26 tygodnia. W szpitalu zaczęłam od 1 tab. co 4 godziny, potem co 6. Od jakichś trzech tygodni biorę 1 tab. co 8 godzin, żeby dzidziuś odpoczywał w nocy. Wstaję do ubikacji, umyć się, czasem żeby sobie w nocy wziąć banana lub jabłko. Z tym, że ja mam chodzenie jeszcze utrudnione przez kręgosłup i chodzę o kulach, a to nie za wygodnie. Także naprawdę leżę i to już od 24 tygodnia czyli już 14 tydzień. Najbardziej byłam załamana w ósmym miesiącu. Teraz już jest znacznie lepiej, bo odliczam dni Zobaczysz, że dasz radę. Trzymam kciuki za wizytę w grudniu, może będziesz mogła trochę pochodzić I trzymam kciuki za koleżankę, może będzie jak zwykła grypa.

Brzoskwinia no też o tym słyszałam i w sumie wolałabym już w nowym roku urodzić. Zobaczymy na nic się nie nastawiam. Jak będzie to będzie dobrze, bo już donoszona

Addicted w sumie i fajnie i nie fajnie by było. Zobaczymy.

Zeberko nawet nie wiesz jak się cieszę.

Soraya jak super, że jesteś w domku. Też jestem ciekawa jak Ci zrobili to, że wody się zwiększyły?

Lila a bolesne masz skurcze, z ciągnięciem w dole brzucha czy twardnienia?
Kochana, skurcze mam bolesne, raczej jako ciągnięcie w dole brzucha, promieniują na nogę i kręgosłup....
A lekarz twierdzi, że jak odstawię Fenoterol to się zacznie akcja, ponieważ przy dawce co 6 godzin mam takie skurcze, to co będzie jak go odstawię...
Stary 2009-12-08, 13:47   #680
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jak wam mineła nocka , bo ja posżłam gdzieś koło 24.00 spać a i tak miałam super długie przerwy w nocy gdzie się mój sen podział?

Mała jak leżę wbija się pod żebra ( i powiem wam ze to bardzo boli )
mąż sie śmieje że jak Mała jeszcze urośnie to po cycach będzie mnie nogami smerać

muszę Was nadrobić , bo od wczoraj mam 3 strony
he he he ale się uśmiałam z tym smyraniem nóżkami po cyckach
a ja też nocki już coraz gorsze. 36 tc będzie pojutrze, więc pewnie najwyższy czas by coś mi dolegało. niby śpię dobrze, ale jak zbyt długo na jednym boku to troszkę boli od żeberek do pośladka na stronie której leżę, tak więc budzę się co jakiś czas i mam przymusową zmianę boku.. tęsknię za leżeniem na brzuszku.. ech.. kiedy to było?
że już nie wspomnę o 3-4 wyprawach do wc. ale to mniej męczące niż sądziłam - chyba robię to już w takim półśnie. wstaję, idę, sikam, wracam i natychmiast z powrotem zasypiam
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 13:47   #681
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Co do tekstow to nie cierpie jak ktos mowi na mnie o ciezarowka do na sorzyjechala albo nasz grubasek przyszedl zabic chce za takie cos

Ogolnie co do przepuszczania kobiet w ciazy mialam dziwna sytacje stalam normlanie w kolejce i jak nadeszla moja koles sie wryl i babka zaczela go obslugiwac no ale spojrzala na mnei i jej powiedzialam ze jak zaczela niech go skonczy a facet do mnie ze on z poracy zmeczony i ja mam takie same prawa jak on na co moj Tzet sie usmial ze jestem chyba kaleka jak starsi panowie no porpostu lkudzie sa niemozliwi
do mnie rodzina powiedziała - ooo przyszedł nasz grubasek....patrzcie jaka gruba - niby dla żartów, a ja w ten dzień w ogóle miałam załamanie jak patrzyłam na siebie w lustrze i nie mieściłam się w nic ...ryczałam, że jestem za gruba itd...
a tu 2 godz później takie teksty do mnie
no myślałam, że padnę i zabiję ..

co do przepuszczania to mnie nigdy nikt nie przepuścił...nawet spotkałam się z niemiła sytuacją podczas pobierania krwi i glukozy...

przed pobraniem krwi wepchał się jakiś dziadek przede mną, później jak wypiłam glukozę zrobiło mi się słabo..... oparłam się o kaloryfer, a na przeciwko mnie siedziało z 20 osób, bo tyle było krzeseł i patrzyli się na mnie...
nikt nie zrobił mi miejsca
i prawie 20 minut stałam dobrze, że mama była ze mną
później jak po godzinie miałam wejść to nikt nie chciał mnie przepuścić , aż wydarłam się na babkę, że ja muszę wejść, bo muszę mieć kolejne pobranie równo po godzinie.
Stary 2009-12-08, 13:49   #682
mamaidy
Raczkowanie

YouYou dziękuję

Majkela bardzo miłe co napisałaś.

Pola jak masz problemy szyjkowe to raczej czopki odpadają, nawet glicerynowe. Ja używam laktulozę. Tak mi lekarka zaleciła.

Ingrid no toMam nadzieję, że szybko Ci to ustąpi. Podobno najczęściej sam ustępuję po kilku dniach. Ja w tym temacie wyczerpałam możliwości pecha więc mam nadzieję, że już niedługo Ci przejdzie.
Stary 2009-12-08, 13:53   #683
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Pola mamuśki pisały, że frida- wogóle jest bezpieczniejsza z tego co czytałam więc chyba też fridę kupię, choć to dziwnie wygląda wysysać glutki dziecka.
ale przecież tego się nie wciąga do buzi tylko glutek zatrzymuje się w takim zbiorniczku..
Stary 2009-12-08, 13:55   #684
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny dla pocieszenia zrobiłam dziś kolejne porównanie brzuszkowe
Stary 2009-12-08, 13:57   #685
zebra666
Zakorzenienie

Youyou wiem ale wygląda to dość dziwnie jakby się to jeść miało
A brzusio słodki i widać dokładnie jak mu się rośnie

Stary 2009-12-08, 14:01   #686
pola25
Zakorzenienie

mi te czopki potrzebne do apteczki dla dzidziwłaśnie zamawiam w aptece rzeczy
Stary 2009-12-08, 14:03   #687
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dziewczyny dla pocieszenia zrobiłam dziś kolejne porównanie brzuszkowe
Piękna galeria
Ja niestety nie mam takiej a szkoda..
Stary 2009-12-08, 14:09   #688
mamaidy
Raczkowanie

YouYou no super! Tylko teraz pamiętaj fotki na leżąco

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Lila to jak tak to chyba jednak urodzisz wcześniej niż 21
Stary 2009-12-08, 14:10   #689
gooha3
Zadomowienie

Youyou fajne zestawienie i śliczny brzusio
idąc za Twoim przykładem tez sie pochwale moim brzuszkiem

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 14:11   #690
aldii
Zakorzenienie

Mamaidy
Bardotka witamy w klubie 21
Malinka to straszne !!! Trzymam kciuki zeby wszystko sie dobrze zakonczylo.Daj nam znac jak sie wiecej dowiesz
Pola juz dawno mam wszystko
Addicted a nam neonatolog na SR mowila, ze wlasnie na poczatku najlepsze jest Oilatum, bo nie trzeba zadnych mydel i oliwki, i ze glowke tez tym myc
Strippi i nic ci gin nie mowil, ze jest za malenka ??
Pola gruszek juz chyba nikt nie uzywa neonatolog nas prawie zjadla na SR, jak ktoras zapytala o gruszke - mozna zrobic dziecku duza krzywde poslugujac sie nia nieumiejestnie.... Czopkow nie kupuje.W razie co bede stosowac domowe sposoby babcine

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości