Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-08, 19:46   #781
fleurdelacour
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

chwale sie swoim rekodzielem

co do lozeczka, my mamy trzypoziomowe 140 na 70, co sie przerabia na zwykle lozko potem.

jestem zla. mieli na dzis przywiezc dwie komody. i d..pa. nawet nie zadzwonili. najsmieszniejsze ze czulam, ze tak bedzie.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 19:50   #782
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość

co do lozeczka, my mamy trzypoziomowe 140 na 70, co sie przerabia na zwykle lozko potem.

jestem zla. mieli na dzis przywiezc dwie komody. i d..pa. nawet nie zadzwonili. najsmieszniejsze ze czulam, ze tak bedzie.
cudenko tez bym chciala umiec robic takie rzeczy
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 19:51   #783
zebra666
Zakorzenienie

Fleurdelacour śliczny Masz talent w rękach

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:01   #784
kapi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kapi właśnie zamówiłam w dozmam nadzieję,że bardzo nie przepłaciłam.
Czytam Was cały dzień (z przerwami) i jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam ale macie produkcję!

Pola na pewno nie przepłaciłaś, jak do nas do apteki przychodziły takie zamówienia internetowe to wiele produktów było dużo tańszych niż normalnie. Nie wiem czy Ci to jeszcze potrzebne ale Bepanthen zwykły maść, na zaparcia czopki glicerynowe dla dzieci tzn jednogramowe a na zgagę Rennie, syrop Gelatum Aluminii Phosphorici (takie mleczko miętowe) no i domowe sposoby mleko, migdały...

Aldii z 10 str temu pytałaś mnie o coś na bliznę po cc. Powiem Ci, że są takie maści jak Contractubex, Cepan lub żel silikonowy na blizny Oceanic (najlepsza to chyba ta pierwsza), ale moja mama próbowała zmniejszyć nimi bliznę na dekoldzie i niewiele jej to dało , a i przypomniał mi się jeszcze taki krem No-Scar, na blizny potrądzikowe i chyba nawet piszą, że rozstępy likwiduje. Kilka razy się spotkałam z opinią, że dobry.

Ja dzisiaj byłam na SR, ogólnie było nudno. Pani położna oddziałowa tak zachwalała naszych mieleckich lekarzy, ginekologów, anestezjologów i położne, że aż mi flakami przewalało. Pewnie to była jakaś akcja propagandowa po ostatnich wydarzeniach na oddziale!!!
Jedyny plus to fakt, że dostaliśmy trochę próbek i butelkę Avent na 125 ml.
Lecę na Barwy Szczęścia potem M jak..., a potem będę dalej nadrabiać
kapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:01   #785
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Drewex Kuba 3?
zwykle poprostu takie z szuflada
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Co do seksu to u nas zakaz.... A ja mam taka chcice ze hej...
ja tez mam zakaz juz 3 miesiace brak seksu a ja juz nie wyrabiam no ale ejszcze 3 przede mna
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:25   #786
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Gooha a jakie dokładnie kupiłaś?
takie najzwyklejsze ze szczebelkami dookoła łóżeczka proste bez wyprofilowanych boków. Firma raczej nie znana. Łóżeczko z drzewa sosnowego jaśniutkie. Wymiar standardowy 60x 120.

Z tym wymiarem tez sie troche naciełam bo zostawiłam na łóżeczko właśnie 120 cm a jak się okazało to te wymiary to są wymiary wewnętrzne i zabrakło nam 5cm żeby zmieściło się na jednej ścianie z szafą i komodą Wiec trzeba było zrobić przemeblowanie.

Takie podobne łóżeczka są na allegro chyba za 99zł ale z wyjmowanymi szczebelkami.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:26   #787
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
a kupujecie komodę z przewijakiem?
Nie kupuję komody z prostej przyczyny: nie mam miejsca. Może łóżeczko turystyczne kupię z przewijakiem.

---------------
Dziewczyny czytam Was codziennie (i codziennie mam przynajmniej z 5 stron do nadrabiania) ale kompletnie nie mam weny, żeby pisać. Wy tu piszecie o zakupach, ubrankach itp. a ja nadal jestem w szarym polu Jak sobie pomyślę ile kosztują rzeczy dla dziecka to mi się słabo robi, a co tu dużo ukrywać z kasą Nam się nie przelewa. Jeszcze do tego TŻ musiał kupić auto i teraz opłaty, a zwłaszcza ubezpieczenie są duże. Oj jak ja bym chciała wygrać w totka

Dzisiaj byłam u ginekologa. Zamknięta jestem na cztery spusty, lekarz wybadał, że dziecko jest już główką w dół (nie wiem jak on to wymacał ) co by się zgadzało, bo dostaję kopniaki pod żebra i muszę siedzieć "wyłożona" na krześle, bo jak siedzę normalnie to jestem zasypywana bolesnymi kopniakami. Przytyłam 7kg. Wczoraj zaczęliśmy 30tc A w piątek idę na USG i wreszcie podglądnę co tam u mojego Skarbka słychać i się upewnię na 100% czy to rzeczywiście chłopczyk
Pozdrawiam

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:29   #788
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

zaslona tylko 7 kg do 30 tyg o matkoooo kobieto tez bym tak chciala u mnie jest 34 tydz i przytylam juz 13 kg
Stary 2009-12-08, 20:42   #789
zebra666
Zakorzenienie

Zaslona to ślicznie

Stary 2009-12-08, 20:52   #790
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Gosbaj u nas było an odwrót ja wolałam być w koszulce a on wolał na golasa

a jak u Was po przytulankach jakieś twardnienia brzuszka?
Nic sie nie dzieje, brzusio nie twardnieje tylko ze to ja chce bardziej niz tz no i musze go czasem naklaniac

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

ja kupiłam przez neta
za gondolę, spacerówkę, nosidełko-fotelik, śpiworek daliśmy 1200zł z wysyłką !

ale ten nowy sklep na towarowej ma fajne wózki i też podobne ceny.
Tak wiem, bylam tam i mysle ze tam cos wybierzemy a jak nie to zostanie net. Bo w tym lubinie to raczej nie ma fajnych sklepow dzidziusiowych
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:58   #791
pola25
Zakorzenienie

Elcia co do przytulanek to u mnie nie za bardzo wskazane.

Ula co kupiłaś?a i dobre ze śmietaną.uśmiałam się

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

a my byliśmy w rossmanie, obkupiłam się już do końca ciąży i został tylko prezent dla Taty i TŻ.a w stokrotce trochę mi się słabo zrobiło, poprosiłam Tż,aby mnie wziął na ręcę. Pozniej sie śmiał,że celowo to robię,aby robic szum wokół siebiena szczęście zaraz się dobrze poczułam.duszne sklepy nie dla mnie -po raz kolejny się potwierdza.jak ja wytrzymam w szkole rodzenia.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:00   #792
mamaidy
Raczkowanie

Zeberka, Lila i Gooha śliczne brzuszki macie

Aldii dziękuję

Łóżeczko mam Pola zwykłe drewniane z drewexu z szufladą i mam przewijak na łóżeczko lub komodę- co bardzo polecam, bo nie trzeba się schylać i bardzo wygodnie przewijać maluszka.

Elciaaaaa a skoro już poruszyłaś ten temat to..... już ponad 3 miesiące niiiic i do końca zero totalnie zakazane, a potem połóg. No a od jakiegoś czasu jak mnie tak nerw kulszowy bardzo nie boli to mi się tak chce, że hej. Ale jak tylko skończy się połóg to rzucam się na mojego męża i on z wzajemnością Sorry, że tak się rozpisałam, ale skoro wywołałaś wilka z lasu to musiałam się wygadać

Fleurdelacour ale piękny ten sweterek

Malga bidulko.

Jeśli chodzi czyszczenie pępuszka to ja kupiłam przy pierwszym dziecku te gaziki i nie było jak nimi wyczyścić tego kikutka dokładnie. Położna przyszła i kazała kupic spirytus i zwykłe patyczki i tak dokładnie, obficie przemywać kikut. Odpadł bardzo szybko i śliczny pępuszek ma nasza córcia
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:03   #793
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

no no zdolniacha jesteś

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Nie kupuję komody z prostej przyczyny: nie mam miejsca. Może łóżeczko turystyczne kupię z przewijakiem.

---------------
Dziewczyny czytam Was codziennie (i codziennie mam przynajmniej z 5 stron do nadrabiania) ale kompletnie nie mam weny, żeby pisać. Wy tu piszecie o zakupach, ubrankach itp. a ja nadal jestem w szarym polu Jak sobie pomyślę ile kosztują rzeczy dla dziecka to mi się słabo robi, a co tu dużo ukrywać z kasą Nam się nie przelewa. Jeszcze do tego TŻ musiał kupić auto i teraz opłaty, a zwłaszcza ubezpieczenie są duże. Oj jak ja bym chciała wygrać w totka

Dzisiaj byłam u ginekologa. Zamknięta jestem na cztery spusty, lekarz wybadał, że dziecko jest już główką w dół (nie wiem jak on to wymacał ) co by się zgadzało, bo dostaję kopniaki pod żebra i muszę siedzieć "wyłożona" na krześle, bo jak siedzę normalnie to jestem zasypywana bolesnymi kopniakami. Przytyłam 7kg. Wczoraj zaczęliśmy 30tc A w piątek idę na USG i wreszcie podglądnę co tam u mojego Skarbka słychać i się upewnię na 100% czy to rzeczywiście chłopczyk
Pozdrawiam
gratulacje
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:05   #794
pola25
Zakorzenienie

Łóżeczko mam Pola zwykłe drewniane z drewexu z szufladą i mam przewijak na łóżeczko lub komodę- co bardzo polecam, bo nie trzeba się schylać i bardzo wygodnie przewijać maluszka.

Mamaidy a jaki wymiar?ile dałaś?
Stary 2009-12-08, 21:19   #795
aldii
Zakorzenienie

Eudaimonia to nam na kozki kazala zakropic sola fizjologiczna, badz woda morska (dzilaja identycznie, a cena rozna ) i wtedy odciagnac frida, albo maluch sam odkichnie to co tam tkwi
Celka czemu nie bylas?
Fleurdelacour skad wiedzialas jak sie robi taki sweterek ? robilas juz wczesniej ? sliczny jest
Kapi slyszalam, ze te silikonowe sa dobre
Zaslona
Stary 2009-12-08, 21:26   #796
mamaidy
Raczkowanie

Pola nawet nie wiem jaki wymiarjakiś standardowy. Nie mogę teraz zmierzyć, córcia już w nim śpi To było dwa lata temu, kupiliśmy na allegro i miało jakąś średnią cenę, ale nie pamiętam, bo płacił mąż. To Ci raczej nie pomogłam

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Pola popatrzyłam na te łóżeczka na allegro i wymiar to chyba 120x60 i od razu z materacem. To było między 300 a 400zł.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:32   #797
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Pola nawet nie wiem jaki wymiarjakiś standardowy. Nie mogę teraz zmierzyć, córcia już w nim śpi To było dwa lata temu, kupiliśmy na allegro i miało jakąś średnią cenę, ale nie pamiętam, bo płacił mąż. To Ci raczej nie pomogłam

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Pola popatrzyłam na te łóżeczka na allegro i wymiar to chyba 120x60 i od razu z materacem. To było między 300 a 400zł.
też właśnie przeglądam allegro.i wychodzi,że taniej niż w niektórych sklepach internetowych.

która z Was kupowała łóżeczko, pościel na allegro i mogłaby mi polecić sprzedawce??/
Stary 2009-12-08, 21:32   #798
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Cytat:

Super! Taką miałabym ochotę coś takiego porobić, ale nie potrafię... u mnie próby z wszelkimi drutami i szydełkiem kończyły sie koślawym ,dziurawym szalikiem wielkości podkładki pod kubek
A widziałam w sklepach takie dzianinkowe cuda dla maluszków, bardzo drogie ....

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość

---------------

Pozdrawiam
He he, mam tak samo też muszę się wyciągać jak struna jak siedzę, a schylić się np., do talerza to już w ogóle, wiec jjem w rękach .

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Pola Asiulka ja też mam malo miejsc 2 pokoje i tylko 33 m ...
niemniej w Kuby jest duża głeboka komoda...na jego ciuszki....
Na nią miałam przewijak Gluck....specjalnie go nie sprzedawałam z mysla o 2gim dziecku....

Uważam to za świetne rozwiązanie.....
w pierwszej szufladzie miałam pieluszki, podkłady itp. obok husteczki i koszyczek z oliwką, kremem do pupy, spirytusem, wacikami itp.... To była mega wygodaaaaa...

Wklejalam kiedyś fotkę...nawet chyba dwa razyyyyy ;/
No ale wkleję raz jeszcze bo jej nie skasowałam
Oj, jak bym chciała juz wszystko sobie tak poukładać
Mąż mi nie pozwala, bo boi się, że jak juz wszystko będzie uszykowane to zacznę rodzić ... , i nie ma zmiłuj, codziennie zaciskam zęby .

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie jak to jest u was z przytulankami?jesli macie oczywiscie ochote odpowiadac na to pytanie
Więc... NIE WIEM . Ja już nie pamiętam jak to jest... Nie wiem nawet czy mi się chce czy nie.... , trochę tak , a jednak ...
Mamy zakaz juz od dawna, właściwie prawie od początku.
Mam wrażenie, że mąż wcale nie ma ciśnienia takiego...
Myślę, że w takiej sytuacji jak nasza to będzie problem zacząć od nowa... jakieś bariery sie pojawiły, jakieś skrępowanie - nie wiem jak to nazwać...

A dziś proszę mi w liście zmienić wiek na 26 , a przy okazji termin porodu na 15 lutego

Miłego wieczoru wszystkim, idę zrelaksować się w niezaciepłej kąpieli
Stary 2009-12-08, 21:37   #799
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Celka czemu nie bylas?
oj, dziekuje Ci kochana za pamiec. Nie poszlam, bo nie mialabym co z synkiem zrobic. Jutro rano pojade a maz zostanie z synkiem. W kazdym razie nie trzeba sie tam umawiac wczesniej na przyjazd.

Wdit:
dzis w nocy urodzila siostra tz-a. Dziewczynka ma 4100 i 57 cm. Niezla kluska . Urodzila tak szybko, ze maz nie zdazyl dojechac (a ma rzut beretem i to jeszcze w nocy bylo). 4 skurcze i bach... No ale to jest jej trzecie dziecko...

pliwa- sto lat! sto lat! Wszystkiego naj naj!

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2009-12-08 o 21:40
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:41   #800
aldii
Zakorzenienie

Pliwa slonce wiec to oznacza, ze masz urodziny i sie nic nie chwalisz
STO LAT STO LAT :r oza:
Dziewczyny i znowu impreza

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Celka ciociu gratulacje i jutro koniecznie na konsultacje !! A pozniej zdac nam relacje
Stary 2009-12-08, 21:41   #801
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

mamaidy hheehnic nie szkodzi ze sie rozpisalas lubie czytac wiec im wiecej tym lepiej
Stary 2009-12-08, 21:44   #802
pola25
Zakorzenienie

Pliwa wszystkiego naj naj naj naj

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Celka gratulację.

Zycze nam, abysmy wszystkie mialy szybkie porody
Stary 2009-12-08, 21:46   #803
oliviaoO
Rozeznanie

fleurdelacour ale zdolniacha z Ciebie śliczny sweterek

pliwa najlepszego

no to byłam sobie u lekarza.. i za dużo to nie wiem tzn. wiem, że główka już powoli schodzi w dół, ale jeszcze jestem pozamykana powiedział, że mogę już odstawić Fenoterol z czego się cieszę bo to chyba po nim się tak pociłam i miałam uderzenia gorąca usg nie miałam, bo za tydzień mam jechać do szpitala na usg z przepływami i na ktg a teraz kolejna wizyta nie za trzy, a za dwa tyg no, ale cóż się dziwić, w końcu to coraz bliżej..

pościel już uprana i schnie, sukieneczka też, także jak poprasuję i 'ubiorę' łóżeczko (w pościel, nie w kiecuszkę ) to wstawię fotki

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:49   #804
gosbaj
Zadomowienie

Pliwa wszystkiego naj naj naj !!!!!!!

A ciekawe co z Kamykiem, jakby wrocila do domku to chyba by sie odezwala do nas.....mam nadzieje ze z nia tam dobrze.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:50   #805
zebra666
Zakorzenienie

Mamaidy

Pola wszystkiego najlepszego

Stary 2009-12-08, 22:01   #806
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość

A dziś proszę mi w liście zmienić wiek na 26 , a przy okazji termin porodu na 15 lutego
STO LAT!!!

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Wdit:
dzis w nocy urodzila siostra tz-a. Dziewczynka ma 4100 i 57 cm. Niezla kluska . Urodzila tak szybko, ze maz nie zdazyl dojechac (a ma rzut beretem i to jeszcze w nocy bylo). 4 skurcze i bach... No ale to jest jej trzecie dziecko...
Gratulacje Cioteczko
i daj znać koniecznie co tam lekarze wymyślili

Pola ja mam łóżeczko 120x60, bukowe, bo wydawały mi się bardziej stabilne niż sosnowe, firma Amal chyba...
Taki wymiar wziełam celowo, bo tak za 2, góra 3 latka chcemy drugie maleństwo i Franek będzie musiał je odstąpić, a sam dostanie większe

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 22:06   #807
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

jak juz wrzucalyscie zdjecia brzuszkow to jak obiecalam TZ mi zrobil wiec moge wstawic

34 tydz i 4 dni
Stary 2009-12-08, 22:09   #808
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
jak juz wrzucalyscie zdjecia brzuszkow to jak obiecalam TZ mi zrobil wiec moge wstawic

34 tydz i 4 dni
ślicznie
Stary 2009-12-08, 22:10   #809
kapi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Hmm, no ja też słyszałam o tym dotykaniu brzuszka, że może spowodować poród, ale jakoś nie mogę się często powstrzymać, na szczęście na razie nie stwierdziłam twardnienia po pogłaskaniu...
A sutków nie dotykam, jak na razie są mega wrażliwe i nie wiem jak ja będę karmić jak dalej takie będą...
No ja mam identycznie, jak czasem sobie przypadkowo "zahaczę" to aż syczę z bólu, co do karmienia to mam podobne obawy, ale może jakoś się zahartują...

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piszecie o Oilatum - rozumiem podstawowej wersji, nie tej SOFT? proszę farmaceutę o wypowiedź bo jak rozumiem, Oilatum to bardziej specjalistyczny preparat medyczny a te soft to kosmetyki?
Ta cała nowa linia SOFT jest do codziennej pielęgnacji u osób zdrowych, a ta stara niebiesko-biała to jak już są jakieś problemy, ale powiem Ci szczerze, że myśmy to w aptece sprzedawały wymiennie. Może te SOFT lepsze dla takiego maluszka bo bezzapachowe (ja chyba taki kupię, małą butelkę na sam początek a potem jak nic się nie będzie działo to przejdę na "normalne kosmetyki dla dzieci" np. jest taki fajny płyn do kąpieli Ziajki natłuszczający za ok 10 zł)

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Pola Asiulka ja też mam malo miejsc 2 pokoje i tylko 33 m ...
niemniej w Kuby jest duża głeboka komoda...na jego ciuszki....
Na nią miałam przewijak Gluck....specjalnie go nie sprzedawałam z mysla o 2gim dziecku....

Uważam to za świetne rozwiązanie.....
w pierwszej szufladzie miałam pieluszki, podkłady itp. obok husteczki i koszyczek z oliwką, kremem do pupy, spirytusem, wacikami itp.... To była mega wygodaaaaa...

Wklejalam kiedyś fotkę...nawet chyba dwa razyyyyy ;/
No ale wkleję raz jeszcze bo jej nie skasowałam
Ja właśnie zamierzam zastosować takie samo rozwiązanie, tylko powiedz mi proszę czy ten przewijak Gluck jest z IKEI i czy on jest "wodoodporny"? Ja mam w IKEI upatrzoną taką podkładkę do przewijania GULUNGE ale ona jest trochę za długa w stosunku do komody o ok 15 cm i trochę się boję, że może się "gibnąć" i dziecko mi zleci.

Przytulanki z TŻ mam zakazane od ok tygodnia, bo okazało się, że moja mała jest za nisko, na szczęście szyjka twarda a macica się nie kurczy, nie mniej jednak doktor chyba profilaktycznie zakazał. Najlepsze to było jak mi to zakomunikował: "musi Pani dużo spać, odpoczywać, a mąż w drugim pokoju", ja wykazałam sie nieprzeciętną inteligencją i zapytałam "jak to w drugim pokoju?" dopiero za chwilę zajarzyłam
kapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 22:12   #810
aldii
Zakorzenienie

OliviaoO
Elcia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości