|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
chwale sie swoim rekodzielem
![]() co do lozeczka, my mamy trzypoziomowe 140 na 70, co sie przerabia na zwykle lozko potem. jestem zla. mieli na dzis przywiezc dwie komody. i d..pa. nawet nie zadzwonili. najsmieszniejsze ze czulam, ze tak bedzie.
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Fleurdelacour śliczny
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Czytam Was cały dzień (z przerwami) i jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam
ale macie produkcję!Pola na pewno nie przepłaciłaś, jak do nas do apteki przychodziły takie zamówienia internetowe to wiele produktów było dużo tańszych niż normalnie. Nie wiem czy Ci to jeszcze potrzebne ale Bepanthen zwykły maść, na zaparcia czopki glicerynowe dla dzieci tzn jednogramowe a na zgagę Rennie, syrop Gelatum Aluminii Phosphorici (takie mleczko miętowe) no i domowe sposoby mleko, migdały... ![]() Aldii z 10 str temu pytałaś mnie o coś na bliznę po cc. Powiem Ci, że są takie maści jak Contractubex, Cepan lub żel silikonowy na blizny Oceanic (najlepsza to chyba ta pierwsza), ale moja mama próbowała zmniejszyć nimi bliznę na dekoldzie i niewiele jej to dało Ja dzisiaj byłam na SR, ogólnie było nudno. Pani położna oddziałowa tak zachwalała naszych mieleckich lekarzy, ginekologów, anestezjologów i położne, że aż mi flakami przewalało. Pewnie to była jakaś akcja propagandowa po ostatnich wydarzeniach na oddziale!!! ![]() Jedyny plus to fakt, że dostaliśmy trochę próbek i butelkę Avent na 125 ml. Lecę na Barwy Szczęścia potem M jak..., a potem będę dalej nadrabiać
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
takie najzwyklejsze ze szczebelkami dookoła łóżeczka proste bez wyprofilowanych boków. Firma raczej nie znana. Łóżeczko z drzewa sosnowego jaśniutkie. Wymiar standardowy 60x 120.
Z tym wymiarem tez sie troche naciełam bo zostawiłam na łóżeczko właśnie 120 cm a jak się okazało to te wymiary to są wymiary wewnętrzne i zabrakło nam 5cm żeby zmieściło się na jednej ścianie z szafą i komodą Wiec trzeba było zrobić przemeblowanie.Takie podobne łóżeczka są na allegro chyba za 99zł ale z wyjmowanymi szczebelkami.
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Nie kupuję komody z prostej przyczyny: nie mam miejsca. Może łóżeczko turystyczne kupię z przewijakiem.
--------------- Dziewczyny czytam Was codziennie (i codziennie mam przynajmniej z 5 stron do nadrabiania Jak sobie pomyślę ile kosztują rzeczy dla dziecka to mi się słabo robi, a co tu dużo ukrywać z kasą Nam się nie przelewa. Jeszcze do tego TŻ musiał kupić auto i teraz opłaty, a zwłaszcza ubezpieczenie są duże. Oj jak ja bym chciała wygrać w totka Dzisiaj byłam u ginekologa. Zamknięta jestem na cztery spusty, lekarz wybadał, że dziecko jest już główką w dół (nie wiem jak on to wymacał ) co by się zgadzało, bo dostaję kopniaki pod żebra i muszę siedzieć "wyłożona" na krześle, bo jak siedzę normalnie to jestem zasypywana bolesnymi kopniakami. Przytyłam 7kg. Wczoraj zaczęliśmy 30tc ![]() Pozdrawiam
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
zaslona tylko 7 kg do 30 tyg o matkoooo kobieto tez bym tak chciala u mnie jest 34 tydz i przytylam juz 13 kg
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona to ślicznie
|
|
|
|
#790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ze to ja chce bardziej niz tz no i musze go czasem naklaniac Cytat:
|
||
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia co do przytulanek to u mnie nie za bardzo wskazane.
Ula co kupiłaś?a i dobre ze śmietaną.uśmiałam się ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- a my byliśmy w rossmanie, obkupiłam się już do końca ciąży i został tylko prezent dla Taty i TŻ.a w stokrotce trochę mi się słabo zrobiło, poprosiłam Tż,aby mnie wziął na ręcę. Pozniej sie śmiał,że celowo to robię,aby robic szum wokół siebie na szczęście zaraz się dobrze poczułam.duszne sklepy nie dla mnie -po raz kolejny się potwierdza.jak ja wytrzymam w szkole rodzenia.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
Zeberka, Lila i Gooha śliczne brzuszki macie
Aldii dziękuję Łóżeczko mam Pola zwykłe drewniane z drewexu z szufladą i mam przewijak na łóżeczko lub komodę- co bardzo polecam, bo nie trzeba się schylać i bardzo wygodnie przewijać maluszka. Elciaaaaa a skoro już poruszyłaś ten temat to..... już ponad 3 miesiące niiiic i do końca zero totalnie zakazane, a potem połóg. No a od jakiegoś czasu jak mnie tak nerw kulszowy bardzo nie boli to mi się tak chce, że hej. Ale jak tylko skończy się połóg to rzucam się na mojego męża i on z wzajemnością![]() Fleurdelacour ale piękny ten sweterek ![]() Malga Jeśli chodzi czyszczenie pępuszka to ja kupiłam przy pierwszym dziecku te gaziki i nie było jak nimi wyczyścić tego kikutka dokładnie. Położna przyszła i kazała kupic spirytus i zwykłe patyczki i tak dokładnie, obficie przemywać kikut. Odpadł bardzo szybko i śliczny pępuszek ma nasza córcia
|
|
|
|
#793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacha jesteś ![]() Cytat:
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Łóżeczko mam Pola zwykłe drewniane z drewexu z szufladą i mam przewijak na łóżeczko lub komodę- co bardzo polecam, bo nie trzeba się schylać i bardzo wygodnie przewijać maluszka.
Mamaidy a jaki wymiar?ile dałaś? |
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia to nam na kozki kazala zakropic sola fizjologiczna, badz woda morska (dzilaja identycznie, a cena rozna
Celka czemu nie bylas? Fleurdelacour skad wiedzialas jak sie robi taki sweterek ? robilas juz wczesniej ? sliczny jest Kapi ![]() Zaslona
|
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Pola nawet nie wiem jaki wymiar
jakiś standardowy. Nie mogę teraz zmierzyć, córcia już w nim śpi To było dwa lata temu, kupiliśmy na allegro i miało jakąś średnią cenę, ale nie pamiętam, bo płacił mąż. To Ci raczej nie pomogłam![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Pola popatrzyłam na te łóżeczka na allegro i wymiar to chyba 120x60 i od razu z materacem. To było między 300 a 400zł. |
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
która z Was kupowała łóżeczko, pościel na allegro i mogłaby mi polecić sprzedawce??/ |
|
|
|
|
#798 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A widziałam w sklepach takie dzianinkowe cuda dla maluszków, bardzo drogie .... Cytat:
.Cytat:
Mąż mi nie pozwala, bo boi się, że jak juz wszystko będzie uszykowane to zacznę rodzić ... , i nie ma zmiłuj, codziennie zaciskam zęby .Cytat:
, trochę tak , a jednak ...![]() Mamy zakaz juz od dawna, właściwie prawie od początku. Mam wrażenie, że mąż wcale nie ma ciśnienia takiego... Myślę, że w takiej sytuacji jak nasza to będzie problem zacząć od nowa... jakieś bariery sie pojawiły, jakieś skrępowanie - nie wiem jak to nazwać...A dziś proszę mi w liście zmienić wiek na 26 , a przy okazji termin porodu na 15 lutego ![]() Miłego wieczoru wszystkim
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
oj, dziekuje Ci kochana za pamiec.
Wdit: dzis w nocy urodzila siostra tz-a. Dziewczynka ma 4100 i 57 cm. Niezla kluska . Urodzila tak szybko, ze maz nie zdazyl dojechac (a ma rzut beretem i to jeszcze w nocy bylo). 4 skurcze i bach... No ale to jest jej trzecie dziecko...pliwa- sto lat! sto lat! Wszystkiego naj naj! Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-12-08 o 21:40 |
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Pliwa slonce wiec to oznacza, ze masz urodziny i sie nic nie chwalisz
![]() ![]() ![]() STO LAT STO LAT ![]() ![]() :r oza:Dziewczyny i znowu impreza ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Celka ciociu gratulacje |
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
mamaidy hheehnic nie szkodzi ze sie rozpisalas lubie czytac wiec im wiecej tym lepiej
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Pliwa wszystkiego naj naj naj naj
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Celka gratulację. Zycze nam, abysmy wszystkie mialy szybkie porody
|
|
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
fleurdelacour ale zdolniacha z Ciebie
śliczny sweterek pliwa najlepszego no to byłam sobie u lekarza.. i za dużo to nie wiem tzn. wiem, że główka już powoli schodzi w dół, ale jeszcze jestem pozamykana powiedział, że mogę już odstawić Fenoterol z czego się cieszę bo to chyba po nim się tak pociłam i miałam uderzenia gorąca usg nie miałam, bo za tydzień mam jechać do szpitala na usg z przepływami i na ktg a teraz kolejna wizyta nie za trzy, a za dwa tyg no, ale cóż się dziwić, w końcu to coraz bliżej.. pościel już uprana i schnie, sukieneczka też, także jak poprasuję i 'ubiorę' łóżeczko (w pościel, nie w kiecuszkę ) to wstawię fotki
|
|
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
Pliwa wszystkiego naj naj naj !!!!!!!
A ciekawe co z Kamykiem, jakby wrocila do domku to chyba by sie odezwala do nas.....mam nadzieje ze z nia tam dobrze. |
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy
Pola wszystkiego najlepszego ![]() |
|
|
|
#806 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
STO LAT!!!Cytat:
i daj znać koniecznie co tam lekarze wymyślili ![]() Pola ja mam łóżeczko 120x60, bukowe, bo wydawały mi się bardziej stabilne niż sosnowe, firma Amal chyba... Taki wymiar wziełam celowo, bo tak za 2, góra 3 latka chcemy drugie maleństwo i Franek będzie musiał je odstąpić, a sam dostanie większe |
||
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz wrzucalyscie zdjecia brzuszkow to jak obiecalam TZ mi zrobil wiec moge wstawic
![]() 34 tydz i 4 dni |
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie
|
|
|
|
#809 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przytulanki z TŻ mam zakazane od ok tygodnia, bo okazało się, że moja mała jest za nisko, na szczęście szyjka twarda a macica się nie kurczy, nie mniej jednak doktor chyba profilaktycznie zakazał. Najlepsze to było jak mi to zakomunikował: "musi Pani dużo spać, odpoczywać, a mąż w drugim pokoju", ja wykazałam sie nieprzeciętną inteligencją i zapytałam "jak to w drugim pokoju?" dopiero za chwilę zajarzyłam |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

mam nadzieję,że bardzo nie przepłaciłam.
pytałaś mnie o coś na bliznę po cc. Powiem Ci, że są takie maści jak Contractubex, Cepan lub żel silikonowy na blizny Oceanic (najlepsza to chyba ta pierwsza), ale moja mama próbowała zmniejszyć nimi bliznę na dekoldzie i niewiele jej to dało 

Wiec trzeba było zrobić przemeblowanie.

jakieś twardnienia brzuszka?

już ponad 3 miesiące niiiic i do końca zero
totalnie zakazane, a potem połóg. No a od jakiegoś czasu jak mnie tak nerw kulszowy bardzo nie boli to mi się tak chce, że hej. Ale jak tylko skończy się połóg to
rzucam się na mojego męża i on z wzajemnością

jakiś standardowy. Nie mogę teraz zmierzyć, córcia już w nim śpi

no, ale cóż się dziwić, w końcu to coraz bliżej..