|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
Mój tż z kolei mi oświadczył, że jego pani terapeutka powiedziała, że nie umie mu już pomóc, że znajdzie mu kogoś innego, kto zacznie z nim pracować. Nie wiem za bardzo, jakie ma to podłoże, czy to znaczy, że ona się poddaje, czy to, że to nie jest takie proste - nie mam pojęcia, ale niepokoi mnie to |
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3093 | |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Cytat:
Dziewczyny, wy sie smiejecie, ze juz choinki w pracy, a ja od Mikolajek mam juz prawdziwa choinke w domu jestem prawdziwy Christmas freak i wcale sie z tym nie kryje. Jeszcze na zalozenie czeka kurtyna swietlna przy oknie jak tylko TZ wroci z projektu
|
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście w doniczce ta choinka?? w sumie..... może ja też kupię w przyszłym tygodniu
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam, ona kiedyś zaproponowała, żebyśmy razem przyszli, bo chciała poznać moje podejście do tego wszystkiego, no i właśnie chciałam iść w tym tygodniu albo w przyszłym a dziś powiedziała, że musi zrezygnować, bo już nie pomoże i że jak ja chcę przyjść, to już do tej nowej osoby. Mam wrażenie, jakby ten czas do tej pory to tylko wysysanie kasy było w takim razie. Sama nie wiem, szkoda że Madlen nie ma
|
|
|
|
#3097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sama spóbowała dowiedzieć się jak jest. Nie chcę sugerować spiskowej teorii dziejów, do czego mam skłonność , ale szczerze to jaką masz pewność - ze to co przekazał Ci Tżet jest prawdą ...
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
bo po każdej odbytej wizycie przynosi kartki z datą i pieczątką, taki kwit, jak Madlen sugerowała, także chodzić chodzi na pewno. Oczywiście, jak się uprę, możemy się do niej prywatnie umówić na jakiś dzień, ale to kosztuje 4 razy tyle za wizytę, co tż płaci teraz, no a skoro powiedziała, że nie pomoże, to czemu miałabym się pchać na siłę i jej nie wierzyć?
Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2009-12-08 o 15:10 |
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że interesuje Cię dlaczego ta pani psycholog zrezygnowała? Czy generalnie się to zdarza? |
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O to mi chodziło
|
||
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem właśnie generalnie, jaka jest przyczyna tego, że jakiś terapeuta rezygnuje z prowadzenia terapii z daną osobą (pomijając względy osobiste, czy wyprowadzkę albo coś tego rodzaju), a ta babka normalnie zostaje i dalej tam pracuje, ale ma znaleźć dla tż innego terapeutę ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- tak, ja te kwity widziałam, są w domu w teczce z papierami, tak istnieją i tak, wystawia je ta babka a nie są podrobione przez tż
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. jaka jest przyczyna to Ci nie powiem, ale czy tak się często dzieje i jakie mogą być ewentualne przyczyny Jeśli chcesz oczywiście
|
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
częściowo już wiem, ale oczywiście jestem ciekawa. Dzięki. No i wieczorem pogadam też z tż, on mi wyjaśni też więcej niż przez tel. Pojutrze jadę odebrać moją kieckę, tą co szyłam
|
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok. mówiłam Ci, że ja mam takie podejście zawsze ![]() ![]() Na w razie czego zakładam - podstęp i węszę kłamstwo ![]() Też jestem ciekawa . |
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Nagle wyjscie go nie zaniepokoilo,bo skubaniec wiedzial gdzie jestem (chwile wczesniej rozmawilam na gg ze szwagierka i widzial,ze mnie do siebie zaprasza). Pogadalismy ,oczywiscie uslyszalam,to co zwykle,czyli,ze jesli ma zly dzien,to chce miec spokoj,mam go nie naciskac,samo przejdzie. Teorytycznie rozumiem ,tylko te "złe dni" troche za czesto sie zdarzają. Moj maz ma sklonnosc do wyolbrzymiania problemow ,do szukania sobie problemow,zamartwiania sie. Co prawda musze przyznac,ze i tak jest lepiej niz rok temu
Ja odwrotnie,szybko szukam sposob na poradzenie sobie z problemem,jakichs rozwiazan,nie martwie sie na zapas. Jedyne co mnie przeraza,to rzeczy na ktore nie mam wypływu,a poza tym wychodze z zalozenia,ze dopoki jestesmy zdrowi i razem ,to wszytsko mozna zrobic -kwestia checi i wiary we wlasne sily. Podejscie do zycia mojego meza jest powiazane z jego wychowaniem -jego mama szybko robi dramat z drobiazgow ,a poza tym skutecznie zabija wiare meza we wlasne mozliwosci. Mysle,ze on potrzebuje takiego prawdziwego kopa ,czegos,co go bedzie mobilizowac. Pamietam jak zachowywal sie kiedy bylam w ciazy -potrafil mnie wspeirac ,potrafil brac duzo na siebie,nie narzekal,nie marudzil,mial duzo wiecej energii niz teraz,mimo,ze sytuacja byla ciezsza niz obecnie. Mam nadzieje,ze powoli,drobnymi kroczkami uda mi sie troche nad nim popracowac.Bo on sam juz wie,ze takich wiecznych fochow nie mam zamiaru znosic. |
|
|
|
#3108 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć ja znowu wieczornie
Cytat:
Cytat:
Moja teściowa tak samo jak Twoja jest zmanipulowana przez teścia... Wiecie, on pracuje za granicą i ona co dzień robi sobie listę rzeczy do załatwienia, kupienia na dzień następny, a kiedy teść dzwoni wieczorem, pyta go czy może kupić to czy tamto, jechać tu, załatwić to itd. I wiecie co jest najgorsze? Całkiem niedawno odkryłam, że mój Tż ma podobne zapędy... Ostatnio się na mnie wkurzył, bo kupiłam krem, który mi się skończył bez konsultacji z nim Poza tym stwierdził, że przecież wcale nie potrzebne mi konto w banku, bo moje dochody mogą wpływać do niego, bo po co mi pieniądze... Nie spodziewałabym się tego po nim na prawdę. Tylko, że ja nie jestem jak jego mama i sobie na takie traktowanie nie pozwolę... Od 17 roku życia pracowałam, mam własne pieniądze i na pewno się to nie zmieni... Bo wspólne finanse to wspólne finanse, ale swoje pieniądze mieć muszę!!! Ostatnio w ogóle ma zapędy dyktatorskie... Całe życie już zaplanował, włącznie z tym jakie płytki będą w łazience, kiedy będziemy mieli dzieci i jak będą miały na imię, szkoda tylko, że nie uwzględnił w tym moich marzeń... Wcześniej liczyło się moje zdanie, a teraz ma je kompletnie w... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro idę na badanie krwi, bo za tydzień mam kolejną wizytę Ale i tak ![]() Cytat:
Kupiłam sobie dzisiaj na pocieszenie książkę
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2009-12-08 o 18:56 |
|||||
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Misku, obiecałam odpisać wieczorem, więc odpisuję Najbardziej prawdopodobne jest to,że Twój TŻ tak na prawdę nie chce współpracować z psychologiem, tzn zdecydował się na to, ale tak na prawdę może nie był pewien z czym to się wiąże i dlatego ciężko mu pomóc. Nie potrafi się otworzyć, nie chce 'współpracować'. Pani psycholog okazała się b. uczciwą osobą, bo zamiast wyciągać kasę, bo okresie, powiedzmy, rekonesansu stwierdziła, że ona nie jest w stanie pomóc Twojemu TŻ i znajdzie i poleci mu kogoś, kto będzie miał do niego lepsze podejście, z kim łatwiej będzie mu nawiązać kontakt. Psycholog to też człowiek i niektóre cechy sprawiają, że nie z każdym można się 'dogadać', nie każdemu można pomóc.
Może Twojemu TŻ będzie łatwiej otworzyć się i nawiązać kontakt z mężczyzną, albo z osobą straszą...bądź młodszą...bardziej stanowczą,itp itd. Pamiętaj, że żeby komuś pomóc, to przede wszystkim ta osoba musi tego szczerze chcieć...bez tego nie można ruszyć z miejsca. Tak jak napisałam, może on tak na prawdę nie wiedział (bo nie mówię, że nie chce się zmienić), że będzie tak ciężko się otworzyć, że to będzie dla niego na początku trudne doświadczenie i ma blokadę. Pani nie potrafi jej obejść i nawiązać z Twoim TŻ kontaktu, więc żeby nie tracić czasu ani jego, ani swojego, chce pomóc mu inaczej znajdując inną osobę. Tylko niech TŻ się nie poddaje!! Betti, to nieciekawie z tymi zapędami Twojego TŻ. Walcz z tym już teraz i duś w zarodku jak to się mówi, żeby nie skończyć jak Twoja, albo moja teściowa...bo to nie życie, tylko męczarnia ... |
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie, wieczornie.
Miśku, trzymam kciuki za Twoje zdrowie. Oraz za TŻ, żeby chciał się zmienić. Betti, w szoku jestem Na jakiej podstawie Twój TŻ wysunął wniosek, że nie potrzebne Ci są pieniądze? Dziewczyny, jestem ruda. Trochę są za jasne, wolałabym je w odrobinę ciemniejszym odcieniu. I wyobraźcie sobie, że mam zaplamioną bluzkę, o czym dowiedziałam się po powrocie z domu Spróbuję jutro pójść z nią do fryzjera i zażądać zwrotu pieniędzy (nie wiem, czy to możliwe, ale to nowa rzecz - ma wprawdzie miesiąc, ale byłam w niej ok. 4 razy, jeszcze jej nie zdążyłam wyprać) |
|
|
|
#3112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Mnie by chyba męczyła taka ciągła świadomość, że coś się dzieje, że o czymś nie wiem... Cytat:
Cytat:
Jaką książkę? Cytat:
Mój tż na pewno nie zrezygnuje, sam mi to powiedział, tyle dobrze. Obiecałam mu, że to będzie tajemnica, to jego leczenie, że nie powiem w domu ani u mnie ani u niego, ale on będzie chodził tak długo, jak będzie trzeba Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
To może niech szanowny tatuś córeczki się nią zajmie i pokaże Twojej przyjaciółce, jak, jego zdaniem, powinna wyglądać opieka nad dzieckiem?Zastanowię się jeśli w domu uda mi się zrobić jakieś sensowne foty, to wrzucę. Jestem zadowolona, ale muszę się przyzwyczaić. No i chyba jednak ciemniejsze kolory lepiej podkreślają moją urodę ![]() Mam jakiegoś pecha w tym miesiącu. Najpierw pierścionek, teraz ta bluzka Jedynym plusem jest to, że T. został zaproszony na rozmowę, na czwartek. Koleś, który do niego zadzwonił, dostał namiar bezpośrednio od pracodawców TŻ
|
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że jesteś czujna i zdajesz sobie z tego sprawę. Najgorzej być ślepym i głuchym i dać się podporządkować. U nas to niemożliwe, raczej ja zdominuję Tża niż on mnie, zresztą u mojego męża jest tak, że jego kręcą tylko dominujące życiowo kobiety, więc stąd taki układ mu odpowiada. Wcześniejsze jego związki były z kobietami, które o dziwo same chciały mu się poddawać we wszystkim i gdzie on grał pierwsze skrzypce, jak to określił po czasie -było strasznie nudne i monotonne i na dłuższą metę mało satysfakcjonujące- czyli lubi facet mieć bata nad tyłkiem. Dobrze, że jestem w stanie mu to zapewnić Cytat:
![]() Miśku- pytałaś czy mnie nie męczy taka spiskowa teoria dziejów- wręcz przeciwnie, daje mi poczucie że nikt mnie nie zrobi w przysłowiowego konia. ![]() Cześć
|
||
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też prędzej zdominuję TŻ, niż on mnie Ale tego nie wykorzystuję, zresztą to nie jest taka sierota, co da sobą pomiatać.Do tego fryzjera chodzę już długo, znają mnie, a plamy są ewidentnie z farby (są koloru brudnego różu/łososiowego). Najwyżej nie oddadzą, tylko że to ich wina przecież Najpierw tam może zadzwonię, zawsze odbiera mój fryzjer. Zastanawiam się, czy oni to zauważyli i mi specjalnie nie powiedzieli czy zwyczajnie nie widzieli
|
|
|
|
|
#3116 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja idę za tydzień do lekarza, zobaczymy co powie, dziś zrobiłam badanie krwi ![]() Kiążka - "Marina" Zafona. Cytat:
Dzisiaj mam tylko seminarium i do tego dopiero na 17 Tylko nie wiem po co ja tam pójdę, skoro nie mogę nawet tematu wymyślić O 16 mam dziś pogrzeb, ale nie wiem czy pójdę
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2009-12-12 o 13:34 |
||||
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też się tak łatwo nie daje, ale jak sam mówi cały czas ścieranie o wływy trwa ![]() Asiuk ja wiem, że teoretycznie jest ich wina ale jak to rozwiążą w praktyce to nie wiem, nie słyszałam o takim przypadku Moja mama zawsze mówiła, aby nie zakładać nowych ciuchów do fryzjera, teraz wiem dlaczego...
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to lubię, a TŻ jeszcze nie narzekał ![]() Dzwoniłam tam, mam oddzwonić za 20 minut (muszą się naradzić )---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dzwoniłam ponownie, mój fryzjer mnie przeprosił i powiedział, że następnym razem ja i Tomek (bo wczoraj był ze mną na strzyżeniu) będziemy mieli obcinanie gratis Nie będzie to dokładnie cena bluzki, ale i tak jest ok. Stwierdził, że jeśli to plamy z farby, to mogą jeszcze w praniu puścić, jeśli to plamy z utleniacza, to nie bardzo (miałam wcześniej ściągany kolor).
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.
Misku czyli wychodzi na to że wszystko jest OK i nie ma się o co martwić ![]() Najważniejsze że TŻ się nie poddaje ![]() Betti twarda bądź, nie daj się ![]() Asiuk ale numer z tą bluzką. Jak oni to zrobili ..w życiu mi sie coś takiego nie zdarzyło.Powinni Ci zaproponować następną wizytę gratis ![]() Stokrotko cóż mogę napisać...wiedziałaś że taki jest, taki ma charakter, wiec teraz nie ma co się wściekać. Że tak powiem "Widziały gały co brały" ![]() ------------ U nas rewolucja wtorkowa. Chłopcy zamienili deskę serów na piersi z kurczaka i ryż...a wino na wodę niegazowaną I dlaczego ja mam na tym ucierpieć?? ..ja nie muszę się odchudzać ani masy nabierać . Ja już jestem super sprawna.BTW..wczoraj pobiłam swój rekord na bieżni...przebiegłam 6 km
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ma swoje plusy, ale gdzie zaufanie (chociażby do najbliższych)? oglądałam tą książkę, ale mam wrażenie, że on ciągle podobnie się kręci w takiej samej tematyce, co w dwóch poprzednich i nie kupiłam w końcu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

jestem prawdziwy Christmas freak i wcale sie z tym nie kryje. Jeszcze na zalozenie czeka kurtyna swietlna przy oknie jak tylko TZ wroci z projektu

O to mi chodziło

Jestem w szoku, że można tak dać się zmanipulować. Ja bym normalnie tego gościa w gaciach wygoniła z domu
Ona musi mieć rzeczywiście strasznie słaby charakter, że pozwoliła na coś takiego
Chwała Bogu, że TŻ się od nich odseparował całkiem i nie wdał się w ojca....
Jutro idę na badanie krwi, bo za tydzień mam kolejną wizytę
Ale i tak 

Na jakiej podstawie Twój TŻ wysunął wniosek, że nie potrzebne Ci są pieniądze?
Ja idę za tydzień do lekarza, zobaczymy co powie, dziś zrobiłam badanie krwi