|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
o to samo miałam zapytać??????
z tej listy też jadam prawie wszystko, czyli bilansuję się na 0 ![]() bo u mnie jednak zdecydowanie przeważa dieta królika
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie w markecie za 9,90zł.
Jakieś dwa lata temu jakiś znawca pokazywał w gazecie wyborczej, że do wyprodukowania 1kg sera potrzeba nastu litrów mleka, koszt 1kg sera wyszedł mu na poziomie 12zł. Na logikę - ser za 10zł/kg to nie jest ser tylko produkt seropodobny. A jak ma tłuszcze roślinne w składzie, to uciekamy od niego na km. ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- A taki wodorost, coś jak nori używane do sushi. Tyle że kombu się je dopiero po namoczeniu, o ile pamiętam. Jak dla mnie świństwo. ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-09 o 13:15 |
|
|
|
|
#1563 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15722456]No to machnij majeranku do grzybowej, polecam
A propos kobiety renesansu, znasz powiedzenie: tańczy, śpiewa i maluje, daje d... i gotuje? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do tatusiów naszych maleństw... małymi kroczkami i zaczynają rozumieć... mój tż co prawda nie ma awersji do prac domowych... kochany jest, bo kanapki i herbatkę podstawia mi pod nos, wszystko zrobić umie i robi. szkoda tylko, że nie umie najpierw zadbać o porządek (odkładać na miejsce, to nie będzie tyle do sprzątania). czeka aż mu rośnie góra szpargałów na stole, albo sterta nieuprasowanych koszul, a potem sam jest na siebie zły, że ma tyle sprzątania. a ja tego jego bajzelku akurat nie ruszę, taka niedobra jestem |
|||
|
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jem podobnie jak przed ciążą tylko zwiększyłam ilość owoców i warzyw. Wyniki na razie są ok. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Aaaaaa poczułam przed chwilką lekkie puknięcie w brzuch. Czy to to...? |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam tak na imię ![]() I sama bym nazwała tak swoją córkę jak bym ja nie miała tak na imie.. ![]() A mnie tak wzieło na lane kluski.. i tż wlasnie mi je zrobił więc ide szamać
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ chodzi i gada: Karolina, Karolinka, Karolcia ach...
|
|
|
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sardynki są podobno zdrowe. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- :d |
||
|
|
|
#1568 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak wypytasz daj prosze znac ![]() Cytat:
Ja mialam juz raz mysli przebicia brzucha slomka aby powietrze zeszlo..tak mi zle bylo przez pol dnia.. Ale jak pisze Kropka, odpowiednia dieta i powinno byc dobrze. Na mnie suszki, zwlaszcza sliwki dzialaja i to szybko
|
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajowe uczucie... przyzwyczajaj sie bo teraz bedzie co raz częściej i mocniej ![]() ja lubię obserwować, gdzie Brunio się przemieszcza... leżę sobie a on się wypina raz z jednej raz z drugiej strony brzucha ![]() a Karolinka to śliczne imię... i znam same fajne Karole
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2009-12-09 o 13:43 |
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie też. A już myślałam, że przekichane mam do końca życia.
Parę moreli dziennie, woda mineralna i po sprawie. A jak jeszcze wodę z miodem rano chlapnę, to już w ogóle jest super. ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Moja znajoma zawsze mówi, że jej córka jest taki łzawy, dupowaty Przerwa Tetmajer, bo była w życiu płodowym klepana po głowie.
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Araczuś mi na razie przeszło, jak coś wypróbuję śliwki. A jak Ty się czujesz?
Cytat:
ja mam sporo tłuszczyku na brzuchu, więc będę musiała jeszcze trochę poczekać na takie widoki![]() Puknęło raz i cisza. ![]() Karolcia hmmm mnie nadal ta Kalina chodzi po głowie
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
idę chyba się przejść trochę... wyprostuję stare kości i dotlenię synka
zajrzę potem do Was
|
#1573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1574 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1575 |
|
Raczkowanie
|
araczki napisalam na poprzedniej stronie,ze zadzwonilam wlasnie do lekarza.Powiedziala,zeby sie nie martwic ,bo to wina zaparc. Jak gazy sie zbieraja czy tez problemy z wyproznieniem sa to tak moze kluc. Powiedziala,zeby sie niczym nie martwic,a jak boli to no-spe brac
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biri, doczekasz się... szybciej niz myślisz...
|
|
#1577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Akcje mialam w niedziele. Ale jak jest bardzo zle to wlasnie sliwki pomagaja i przezornie zjadam sobie kilka co 2 dzien. Mam tez ochydny sok z mirabelek na wszelki wypadek Daf, milego prostowania kosci ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
nawet odpisalam
|
|
#1578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę się zbierać i iść do mamy umyć, tak mi się nie chce |
||
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam Wam dać parę ciekawostek ludzkości i zapomniałam...
Dostałam na gg parę dni temu. Oto one: - Bramki w sklepie ??? mimo że nic nie zwinąłeś, i tak boisz się, że zapiszczą. - Babcie ??? pod blokiem mogą sterczeć dwie godziny, ale w tramwaju pięciu minut nie ustoją. - Sprawiedliwość ??? jazda na rowerze pod wpływem alkoholu: 5 lat, molestowanie seksualne: 3 lata w zawieszeniu. - Potrzeba jednej iskry, by spalić las, ale całej paczki zapałek, by rozpalić grilla. - Polska ??? tutaj nawet kryzys się nie udał. - Bill Gates ??? okrada go 75% ludzkości, a i tak jest najbogatszy. - Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości członka wraz z kręgosłupem. - Mleko na gazie tylko czeka, aż się odwrócisz. - Łacina ??? jedyny język, w którym nawet ???gówno??? brzmi mądrze. - Nawet, jakby papier toaletowy miał 8 warstw, to i tak złożysz go na pół. - A4 ??? jedyna płatna jednopasmówka na świecie. - Tesco ??? nigdzie indziej nie znajdziesz wody LEKKO NIEGAZOWANEJ za pół ceny. - Kość piszczelowa ??? urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju. - Chleb ??? zero marketingu, najwyższa sprzedaż. - Paradoks Szymborskiej ??? dla testu napisała maturę, interpretując swoje wiersze ??? i dostała 60%. - Gdy umrę, rozsypcie moje prochy pod Tesco ??? wtedy będzie mnie odwiedzać co niedzielę. - Pieniądze z pierwszej komunii ??? do dziś nie wiesz, gdzie się podziały. - Feminizm kończy się, gdy trzeba wnieść szafę na 8. piętro. Parę jest genialnych, jak to ostatnie np.
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na pierwszym usg-wrażenie niesamowite
Wszystko jest ok, termin porodu przyspieszyli mi o tydzień (może jednak trafię na swoje urodziny, bo są dwa dni przed planowaną datą porodu ). A oto nasze Szczęście: Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2009-12-09 o 14:07 |
|
|
|
#1581 | |
|
Konto usunięte
|
te teksty Kropko są de best
![]() a w ogóle, dzisiaj melduje początek 15 tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() Ty celujesz w swoje urodzinki, ja w urodzinki tż dzień różnicy z terminem...
|
|
|
|
|
#1582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze boje sie, ze zapiszczy...Moj piszczel tez po ciemku elegancko znajduje jakis mebel ![]() I nawet nie wiem czy dostalam jakies pieniadze na pierwsza komunie ![]() Cytat:
|
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1575688 0] a w ogóle, dzisiaj melduje początek 15 tygodnia ![]() [/QUOTE] Gratulacje mamuśka. Cytat:
|
||
|
|
|
#1584 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1575688 0]
a w ogóle, dzisiaj melduje początek 15 tygodnia [/QUOTE]
|
#1585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super! ja tez tak mam, mogę urodzić w moje urodzinki.termin mam na 10 maja a swoje urodzinki 15 maja
|
|
#1586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam daty do celowania
|
|
|
|
|
#1587 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję, sprzęcik widać w całej okazałości. ![]() Imię ładne wybraliście. ja mam drugie genetyczne 29 grudnia. ![]() Cytat:
tak, stanęło na Falvit Mama ![]() Cytat:
ja bym się terminem z usg nie sugerowała, jeszcze trzy razy się zmieni.
|
||||
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Dafreen-leż i pachnij
np.śpiochami jak Kropka Kropko-przepraszam,ale tekst Twojego małża rozłożył mnie na łopatki ![]() my z małżem też jesteśmy wąchacze,od urodzenia Zuzy przerzuciliśmy się na nią i ciągle ją niuchamy musisz bosko pachnieć ![]() na zaparcia polecam musli z jogurtem na śniadanko,dużo pić,a zaraz po wstaniu woda z miodem i cytryną na czczo ja nigdy nie miałam z tym problemu,ale odkąd przyjmuję witaminy mamuśkowe niestety moja produkcja spadła i pilnuję diety,bo inaczej jest różnie ![]() kłucia jelitowe wówczas nie są mi obce Malou ale dobrze,ze zadzwoniłaś-przynajmniej się nie zamartwiasz |
|
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszle mamuski
![]() Od tygodnia robie obczajke na wasze forum i tak mi sie spodobalo , ze postanowilam sie przylaczyc . Jestem w 13 tyg.ciazy - to moja pierwsza ciaza - termin mam na 19 czerwca (mam nadzieje , ze wszystko bedzie dobrze) watpliwosci chyba zawsze sie czaja Po ostatnim usg - jakies 2 tygodnie temu wiem na 95% , ze bedzie chlopak Prawde mowiac nie moge sie juz doczekac az mi brzuch wywali i tak na maksa dotrze do mnie , ze jestem w ciazy - jak na razie ,odpukac - czuje sie swietnie i jest to dla mnie wielka abstrakcja jakos nie do konca moze to do mnie dotrzec - wy tez tak mialyscie ? i choc ciaza jak najbardziej planowana (2 lata na nia czekalismy ) i swoje lata juz mam to i tak niesamowite dziwne uczucie ![]() ok wystarczy tyle o mnie na poczatek , mam nadzieje , ze jakos sie tu rozruszam (i nie pogubie ) tak na koniec odlacznie zatwardzen - moj gin dal mi swietny przepis - po prostu jesc kiwi , 2 kiwi dziennie i moje klopoty sie skonczyly a bylo naprawde kiepsko a do tego kiwi jest bardzo smaczne i zdrowe , zawiera wiecej wit.c niz cytryny . pozdr.
|
|
|
|
#1590 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podaj mi jeszcze swoją datę urodzenia, i propozycje imion dla dzidi, a dopiszę Cię zaraz do listy. hihi...kolejny chłopak.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

a co to jest glon kombu???

albo jak dużo sprzątam.

fajowe uczucie... przyzwyczajaj sie bo teraz bedzie co raz częściej i mocniej 

i tak mi sie spodobalo , ze postanowilam sie przylaczyc . Jestem w 13 tyg.ciazy - to moja pierwsza ciaza - termin mam na 19 czerwca (mam nadzieje , ze wszystko bedzie dobrze) watpliwosci chyba zawsze sie czaja
jakos nie do konca moze to do mnie dotrzec - wy tez tak mialyscie ?
- moj gin dal mi swietny przepis - po prostu jesc kiwi , 2 kiwi dziennie i moje klopoty sie skonczyly a bylo naprawde kiepsko