|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
dziekuje dziewczyny za kciuki
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
witam witam ja dzisiaj spalam jak kamien jak zawsze sie budzilam jak TZ wychodzil do pracy tak dzisiaj nic nawet nie poczulam jak mi dawal buzi
dziekuje wszystkim za komplementy chcociaz ja sie sobie nie podobam bo uwazam ze zbrzydlam no ale trudno.
|
|
|
|
#904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po fenoterolu to nic mi nie było oprócz tego, że kilka razy dziennie byłam spocona jakby był upał i cały czas ciepło mi było
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
super , czekamy na wieści
chyba sobie kawkę zrobię
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#906 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
o rety rety, dziewczyny od soboty rana nie moge Was nadgonic. zajelo mi to 5 dni
![]() Kciukasy za dzisiejsze wizyty Kamyk czekamy na relacje, super,ze juz w domku ![]() Patka, eh ci faceci. ale ja tez walnelam focha niedawno za bzdure. Tz cos smecil, ze glodny sie robi, no to ja polecialam do kuchni i zaczynam pyszne racuszki montowac, a on wpada i mowi, ze chyba sobie zapiekanke zrobi. no to ja z fochem odlozylam wszystko spowrotem do szafek i wyszlam z kuchni obrazona 5min pozniej sama sie poklepalam po tej glupiej glowce i zeszlam do niego, ale on co skrzywo na mnie patrzyl, co jeszcze bardziej mnie wkurzylo i znowu wyszlam. w lazience sie spotkalismy i cos tam gaworzyl do mnie, a ze ja nie umiem sie dlugo gniewac, to zapomnialam o wszystkim.brzuszki macie slodkie mamuski widze, ze niedlugo niektore z Was zaczynaja rozpakowywanie, troche mnie przeraza, ze to juz ide cos wszamac bom glodna
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
najgorsze w tym ciągłym siedzeniu w domu jest również to , że w ogóle nie czuję nadchodzących świąt. Jedynie utwory świąteczne nadawane w radiu o tym przypominają...a niektóre to do znudzenia , np ."Last Christmas "Wham.Można ześwirować!
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Nie będe nawet sie starała was nadrobić, nie mam siły Przez to sprzątanie od 2 dni cały czas spie (oczywiscie za wyjatkiem nocy Niedawno się obudziłam pomyłam gary i zaraz dalej ide spać ![]() Buziaki |
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! A u mnie właśnie przyjechał kurier z paczką W środku tylko co prawda pieluszki flanelowe, tetrowe i okrycią kąpielowe, ale micha mi się zaciesza bo oprócz tetry to reszta jest kolorowa Śliczne ![]() Mam nadzieję, że dzisiaj jeszcze jakaś paczka będzie
|
|
|
#911 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Tempo macie zawrotne, nie nadążam .Witaj Kamyku, dobrze, że już w domku jesteś Lilla, ale z Ciebie śliczna mamusia. Jak z reklamy. Ja w swoich jedynych ciążowych sztruksach poczułam się jak "ciarach". Nigdy nie byłam strojnisią, preferowałam stroje wygodne, ale już mam dosyć swoich ciążowych ubranek ![]() Brzuszki super, przynajmniej mój nie jest najmniejszy .Wczoraj miałam wizytę u gina, mały waży ok 2500, lekarz twierdzi, że do porodu ( 19-22 styczeń) z 1 kg może jeszcze przybrać . Wyniki mam niby dobre. Lekarz mówi, waga dobra... ( spojrzał w kartę) ups 20 kg na plusiePrzyplątało mi się zapalenie żyły, taka sina pręga, biegnie od dołka pachowego do łokcia. Prawdopodobnie po pobraniu krwi zbytnio nadwyrężałam tą rękę, także dziewczyny uważajcie na siebie. Czekam na TŻ, pojechał z teściową na zakupy ( ja już zapomniałam jak markety wyglądają), i już 3 godziny ich nie ma , teściowa jak nawet do biedronki idzie to zajmuje jej to pół dnia....Agatka śpi, a ja nie umiem zasnąć. Rano wstaję połamana, niewyspana, rozdrażniona, znowu dla małej antybiotyk małż wykupił , niech już biedna przestanie chorować, może do porodu uda mi się przespać normalnie nocki tak się rozmarzyłam. W weekend szkoła, 4 zalki, a nic nie umiem, uczyć się nie mam siły Z mężem debatujemy od wczoraj nad remontem. Od czego zacząć, co jest najpilniejsze i chyba do świąt nie uda nam się tego ustalić... Ale Wam posmęciłam, pogoda do bani, zgaga mnie męczy, a jeszcze dziś msza za tatę, może dlatego tak mi smutno i źle ![]() Trzymajcie się ciepło |
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
ufff.... właśnie wróciłam z zakupów z teściową.
Chodzić z nią po sklepach to jest masakra. Nie kupi wszystkiego w jednym sklepie tylko musi rozłożyć na 5 bo w każdym co innego jest lepszego i tańszego. Choćby 50gr miała zaoszczedzić. Strasznie mnie to wkurza bo ona nie ma prawa-jazdy tylko ja musze wszedzie z nią jeździć. Do tego każdy produkt musi dokładnie pooglądać: jajka- każde pudełko musi przepatrzec które lepsze. Jak jakiś produkt jest z różnych firm to musi dokładnie sprawdzić skład czym to się różni, a mnie już szlag trafia bo ciezko na nogach wystać ...ale przeciez wyjazdu do sklepu jej nie odmówię... No i pół dnia z głowy.... Wstąpiłam jeszcze w miedzy czasie do znajomych jak tesciowa robiła zakupy w kolejnym sklepie. Tez mnie zdenerwowały bo od progu krzyczą ale masz duuuuuuży brzuch...... to tak apropo tych głupich tekstów. Już mnie to tez zaczyna drażnić. To że mam duży to wiem i nikt nie musi mi przypominać. Też jak Was czytam to aż strach mnie bierze jak martwicie się swoją wagą. U mnie 29 tc / 30 tc i mam 15kg na plusie i nic na to nie poradze ![]() NO to się wygadałam i wyżaliłam ....... i idę coś zjeść żeby w brzuszku przestało burczeć ![]() ---------------------- Kamyku witamy spowrotem. Jak tam się czujesz?? Patka oj dobrze Ci rozumiem bo ostatnio tez o takie głupoty się nie możemy dogadać. Też mnie wkurza takie zachowanie. Słodkiego smska napisał Twoj Tż trzeba mu przebaczyć
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk ,Joli miło Was widzieć
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- dzwniłam do szkoły-370zł na święta, nie tak zle ale w zeszlym roku bylo 500zl. a jak u Was ?ile kasy dostajecie? A, i moja klasa zaprosiła mnie na Wigilię Klasową miło mi się zrobiło.chyba pójdę.no i jak dam radę pózniej jest spotkanie opłatkowe szkoły...
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dużo zrobiłam i czuję się dumna z siebie.. poodkurzałam pająki na ścianach
została mi kuchnia ale to juz jutro może- jeśli będę miała taką ochotę jak dzisiaj:P
|
|
|
|
#915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem już w 35 i tydzień temu miałam 14,5 kg na plusie, ale właśnie od tygodnia wżeram więcej więc teraz pewnie nieźle mi pójdzie do góry waga ![]() Mi teraz jak ktoś powie, że mam duży brzuch to normalnie będę udawała zdziwienie ogromne ![]() A mąż kochany, tylko czasami ma jakieś odchyły, ale wybaczę mu Cytat:
U mnie już w zeszłym roku z racji kryzysu na swięta nie dawali nic... A w tym roku pewnie też nic. Nawet może jak dadzą to nie wiem czy ja na zwolnieniu bym dostała?
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie liczę na nic
nawet życzeń z okazji ślubu nie dostałam a szefowa jest niezbyt hojna
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam za o,5h mam korki i trzeba coś ogarnąć-wczorajsze zakupy wciąż stoją na korytarzu
nie piszcie za dużo. buziaki
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju ale micha mi się zaciesza! Przed chwilą był listonosz i przyniósł paczkę - tzn kopertę a w środku piękny różowy kombinezon dla naszej kluski, który wylicytowałam aż za 5 zł !!! Gruby, porządny i ślicznie wygląda
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
nowy?
|
|
|
|
#920 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
analizować co lekarz powiedział, to ![]() Witamy Cytat:
![]() Cytat:
A Last Christmas uwielbiam ![]() Cytat:
joli wyników, akurat tutaj nie masz czym się martwićgooha - no to masakra z tymi zakupami, mój tż właśnie dlatego woli jeździć do Selgrosa lub Makro bo tam większość rzeczy jest na zgrzewki i mniej ludzi. Ja kiedyś też porównywałam różne rzeczy, ale to było kiedyś i na pewno nie na taką skalę jak twoja teściowa i jeszcze jeździć po różnych sklepach bo taniej - a komu by się chciało Jeden sklep potrafi wykończyć.Dziewczyny współczuję zgagi, bo widzę że wiele z was męczy :cm ok: Mam tylko nadzieję, że sie nie dowiem co to takiego![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- no to dawaj zdjęcie |
||||
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie: jaki laktator elektryczny polecacie? Bo chyba musze sobie zakupic... Mam ręczny, ale myślę sobie, że przydałby się i elektryczny. Oleńka nie przybiera nam na wadze, więc ściągam mleko, żeby miec kontrolę ile zjadła... Bo z piersi to wiadomo, że takiej kontroli nie mam...
I taka prośba - czy możecie mi pisac na priv o tych laktatorach, bo ja teraz rzadziej bywam i pewnie nie wszystkie opinie doczytałabym ze względu na Wasze tempo pisania (a przyznam się, że teraz juz tak nie śledzę dokładnie wszystkich stron jak wcześniej..) Dziękuję ***** Tak ogólnie to mamy się dobrze. Ola non stop śpi - tylko mniej więcej co 2,5 - 3 h budzi się na jedzenie. Wiecie co, powiem Wam coś nieskromnie... Słodka ta nasza Kruszynka.. i taka kochana |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Mężuś dzisiaj gotuje obiad
więc ja mam wolne...Zbiliśmy ciśnienie tylko do 140/90 przy dawce leku 3 razy dziennie... Jakie mam szczupłe nóżki od tego leżenia ![]() Mam dietę bezsolną oraz pić dużo wody... Blech, już nie mogę... Jakby co, to się zgłosić do gina lub szpitala... Dawali mi jeszcze coś na uspokojenie, ale to straszne świństwo, więc przestałam brać... Dzidzia mi się tak od tego uspokajała, że się prawie nie ruszała... Codziennie miałam KTG, dzisaj robili mi USG i mała waży już jakieś 3300 g, więc już na trzech różnych aparatach waga jest podobna... Jeden lekarz stwierdził, że urodzę w okolicach tego 11 stycznia jak mam termin z OM, a drugi lekarz stwierdził, że raczej tak jak wynika z pierwszego USG, więc okolice 26 grudnia... Więc nie wiem czego się spodziewać 20 będę się widziała z położną, to zobaczymy jak to wygląda i czy cos z szyjką się dzieje...Na szczęście miednicę mam ponadstandardową jak moja mama, co mnie cieszy, bo łatwiej będzie urodzić taką wielką Paulinkę.
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Kalka najwazniejsze, ze mala zdrowa
Ale straszne, ze gin Ci nie wytliumaczyl czemu mozesz urodzic wczesniej ![]() Brzoskwinia,Eudaimonia ![]() Kacha ![]() Kamyku Joli
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
e, nie
No co Ty :P uzywany ale wygląda jak nówka ![]() Z tej aukcji: http://www.allegro.pl/item837249350.html Cytat:
Najważniejsze, że już jesteś w domku
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Naoglądałam się dzieciaczków, kobiet po porodach, widziałam porodówkę...
Stwierdziłam, że potrzebuję więcej podkładów poporodowych i tych przewijaków jednorazowych do położenia na łóżku... Strasznie tam dużo robią cesarek, najpierw się każą męczyć, a potem i tak do cięcia... Ja mam plan rodzić sn Już pisałam pysiamn jaka tam była rekordzistka... Najpierw ją widziałam na porodówce, bo nas tam na słuchanie tętna wysłali, cichutka całkowicie, a po niecałych 3 godzinach już ją widziałam na korytarzu jak śmigała z łóżeczkiem i maleństwem
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Agapee wspaniale, że u Was dobrze i trzymamy kciuki żeby mała zaczęła przybierać na wadze
A i nie watpię, że jest piękna![]() Kamyk dobrze, że już w domku i wszystko dobrze
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
No i spać się nie dało, bo co noc ktoś rodził...
Postaram się was nadrobić, ale powoli, powoli...
|
#930 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kamyczku dobrze że jesteś w domku, nierozpakowana
i czekamy na relacje ![]() Cytat:
)A co do świąt i Last Christmas to ja uwielbiam tę piosenkę i mogę ją słuchać non stop przed świętami , w ogóle mi to nie przeszkadza, bo tylko raz w roku ją tak męczą ![]() Też średnio czuję atmosferę świąteczną teraz, moze to i dobrze to mniej kasy wydam ![]() Cytat:
Cytat:
duży chłop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mój TŻ dziś zaczął skręcać łóżeczko które dostaliśmy od koleżanki i w końcu stwierdziliśmy że jednak kupimy nowe ![]() Łóżeczko nie miało śrub, ale to żaden problem, ale jest poobijane i w kolorze dużo ciemniejszym niż reszta mebli ![]() A poza tym ono miało wyjmowane szczebelki i dostaliśmy z wyjętymi a koleżanka miała je znaleźć ale nie znalazła.. więc musielibyśmy je jakoś dorabiać ... bez sensu i stwierdziłam że 100 czy 200pln to nie majątek i kupimy nowe.. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- aaaa już widzę że Kamyk napisała relację cieszę się że ciśnienie nieco uspokojone
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Po fenoterolu to nic mi nie było oprócz tego, że kilka razy dziennie byłam spocona jakby był upał i cały czas ciepło mi było
i praktycznie mnie tu nie ma. Ostatnio zajełam się praniem, prasowaniem, sprzątaniem... Ktoś tu mówił o wiciu gniazda
Zwłaszcza po przeprowadzce.

Mam ją codziennie po wszytskim i o karzdej porze... No i też czasami kończyła się wiszeniem nad wc...
.
. Wyniki mam niby dobre. Lekarz mówi, waga dobra... ( spojrzał w kartę) ups 20 kg na plusie
, teściowa jak nawet do biedronki idzie to zajmuje jej to pół dnia....
tak się rozmarzyłam.
:cm ok: Mam tylko nadzieję, że sie nie dowiem co to takiego
A i nie watpię, że jest piękna
)