|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Ale dzisiaj miałam noc... miałam kilka bardzo silnych skurczy, że aż się obudziłam. Potem myślałam, że piersi mi pękną - jakieś takie nabrzmiałe i wrażliwe jak przed okresem... masakra.
Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2009-12-10 o 09:12 |
|
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko nie - są godziny - dzieci zdrowe i chore - tylko kto tego przestrzega?
jak dziecko chore to po prostu się idzie do lekarza jak ide prywatnie to tam sa dni dzici chorych zdrowych - i tylko w nagłaych przypadkach ona przyjmuje dzieci chore w inne dni, zrestza w dzień dzici zdrowych jest na godziny inaczej nie przyjmie |
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
witam mausie,
lucky, poród ciężki - ale jaka piękna nagroda !!!! moja nocka wesoła, skurcze goniły skurcze ale pomogła kąpiel i teraz czuje się jak nowonarodzona ![]() ten pobyt w szpitalu na patologii to może źle to zabrzmi ale dobra lekcja przedporodowa, wiem teraz że jak sie zacznie akcja nie ma co sie spieszyć do szpitala, lepiej te pierwsze godziny na spokojnie odczekać w domku... pod prysznic można chodzić co 2 godziny na pół godzinki - przynosi to ulgę w skurczach, ale i później podobno lepiej obkurcza się macica... u mnie rozpoczela się akcja "oczyszczania" organizmu od wczoraj, wiec wizyty w toalecie czeste... coś mi sie wydaje że małymi kroczkami zbliża się wielki dzień
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-12-10 o 09:13 |
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Witojcie z rana
![]() Moje dziecię spało wczoraj od 19.30 do 1.00, z tym że po 22 było nakarmione przez sen Gissh i Lucky gratulacje Piękne te Wasze dziewuszki Lucky ale miałaś przeżycia, dobrze, że wszystko skończyło się szczęśliwie Cytat:
Mój też mnie tak z rańca terroryzował, ale dzisiaj po raz pierwszy śpi O 7 zjadł, potem go przewinęłam, troszkę pogadał ze zwierzaczkami na leżaczku, troszkę się poprzytulaliśmy i po 8 zaniosłam go do łóżeczka, uspałam, co trwało jakieś 15 minut i śpi A ja mam czas żeby trochę ogarnąć się i mieszkanie i o 10 następne karmienie
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
aaaa dziewczyny wiecie że od stycznia tatusiom przysługuje tydzień tatusiowego ???
bez nadszarpywania naszego macierzyńskiego ??? tatusie mają 12 m-cy od urodzenia dzidziolka na wykorzystanie tego tygodnia. |
|
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
oj Lucky nie zaciekawie miałaś, mam nadzieję że już dobrze się czujesz. Wymeczona pewnie. Córunia cudna i napewno wynagrodzi te wszystkie przeżycia
![]() Ja dalej w dwupaku, mówi mi każdy że bardzo się obniżył brzuch i że pewnie lada dzień. a ja jakoś ostatnio mniej tych skurczy mam, bardziej mała sie wierci i rozpycha. Chodzenie to nadal wyzwanie dla mnie ze względu na ten dziwny ucisk tam w dole, dużo teraz odpoczywam. Idę zaraz zrobić pierniczki, chciałabym zdazyc zrobić wszystko przed
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
![]() Mialam dobry humor, bo mni brzuch od nocy do prawie teraz bolał jak na @...ale juz przeszło:/ Taraia,Xpresja wczoraj czytalam ksiazke i tam mamuski pisaly, ze w dniu porodu czy tuz przed czuly sie wlasnie jak przed @ ![]() Xpresja super z tym tatusiowym |
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
a ja napisałam wam że cisza i spokój i teraz mnie skurcze męczą.... najgorzej sie boje że bede sama w domu, zacznie sie i wpadne w panike, albo nie bede wiedziec ze to juz to
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie wydaje, ze ja nigdu nie urodze, ze juz zawsze tak bede chodziła z brzuchem
![]() kiedys mi sie tak wydawalo, ze nigdy nie bede w ciazy ![]() nawet mi sie jesc nie chce
|
|
|
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
aaaaa, i jeszcze rada od położnej ( może też podpowiedzą mamusie rozpakowane ) że właściwe właściwe skurcze to takie które :
a) idą nie z dołu brzuszka - bo te to takie pre-skurcze, tylko takie jakby z całości brzuszka b) i takie przy których ma się wrażenie że się zaraz zrobi kupkę ![]() wtedy jest to oznaka że zaczelo sie na dobre
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Belladonna zapomnialam Ci napisac. Ja tez mialam strptokoki, w szpitalu przez 5 dni mi podawali antybiotyk, ale czy bakteria wyginela, to nei wiem...nie sprawdzili mi tego...Lekarz mi tylko powiedzial, ze napewno juz jej nie ma. I tez czytalam rozne historie na necie, po ktorych mozna sie zalamac:/
|
|
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a piersi bolą mnie od kilku dni, więc zobaczymy...
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobryyyy
![]() Czyżby dzisiaj dwie koleżanki się rozdwajały?? Hi hi a ja jutro O 17.00 mam wizytę u gina więc dopiero PO mogę. Albo w ostateczności u niego w gabinecie ![]() Biorę się za nadrabianie |
|
|
|
#4724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To jeszcze jakas ksiazke ona ma poza "Jezykiem niemowlat"?? Zaraz lukne... Moje slonko chyba wczoraj zlitowalo sie nad mamusia po dziennym koncercie i w nocy wstawal tylko na karmienie...nie bylo dodatkowych marudzen.... Mila odmiana.... Naturze kopala w ![]() Cytat:
No to niezle Moj maly ma "czas nocny" mniej wiecej do 10 rano...znaczy, nawet jak nie spi po karmieniu kolo 7 to i tak go nie biore na zabawe... Mama musi odspac...![]() Dzien doberek my zaraz sie karamimy i potem przychodzi moja kolezanka i potem do lekarza... Ide tez do gina dzisiaj na badanie po porodzie itp. no i o antykoncepcji pogadac...chyba zdecyduje sie na zalozenie spirali...a wy jakie macie plany w tym temacie?
|
|
#4725 |
|
Rozeznanie
|
Ja dołączam do tych męczonych przez "przepowiadacze".
Najpierw kilka godzin bólu, ale właśnie z dołu brzucha + promieniowanie na plecy + wzmożone parcie na kupkę ![]() Jak mi się udało przysnąć koło 2 to o 3 wyrwały mnie ze snu jeszcze większe bóle! A potem jak usnęłam, to mnie rano ból pleców obudził Ale znajome mówią, że mam się cieszyć, że w ogóle coś sypiam ![]() Ja mam termin 24.12, wiec nie wyobrażam sobie żeby tak jeszcze przez 2 tygodnie takie nocki bolesne przeżywać Brałyście Nospę na te bóle?
|
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
![]() Rozpakowane Mamusie mam pytanko... mam bardzo dużo pokarmu a moja mała strasznie dużo i łapczywie go zjada.. a potem bardzo jej się ulewa... czy Wy też macie ten problem? jak sobie z nim radzicie? próbowałam już karmienia w różnych pozycjach, odbijania, trzymania w pozycji pionowej i nic nie daje efektów - czasami mam wrażenie że mała wyrzuca z siebie wszytko co zje..aż mi jej szkoda.. już pomijam fakt, że to uciążliwe i mój dom opanowały tetry.... miłego dzionka
|
|
|
|
#4727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie czytaj i reszta nierozpakowanych - same sie nakrecacie Cytat:
właśnie ja też ide w poniedziałek i tez musze z nim pogadac o tym - ale ja jakoś spirali nie chce a tabletki to tez średno dobry pomysł i nie wiem co
|
||
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdobry krejzolki
![]() próbuję przynajmniej od godz dostac sie na wizaż a on mnie odrzuca dopiero teraz sie udało ![]() a więc byłam dziś na kolejnym ktg i po badaniu pan doktorek stwierdził że poza tym ze główka już sie prawie wstawiła w kanał to nic bardzo się od ostatniej wizyty nie zmieniło no i jak do pn nie urodze to mam się rano zgłosic do szpitala i chyba raczej mnie zostawią i kazał sie pokochac z mężem przez weekend ************************* ************************* ********** Lucky nie zazdroszcze przeżyc porodowych ale niunia jest śliczna |
|
|
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie nie licz u mnie w nocy cisza i spokój,
Cześć Mamuśki Gissh i Lucky fajnie ze dzielicie sie z nami swoim przeżyciem z porodówki fajnie się to czyta, a jednocześnie strasznie współczuje bólu (który cholera też mnie czeka) i wszystkich nieprzyjemnych sytuacji . Zazdroszczę ze macie swoje SŁODKIE kruszynki przy sobie... Xpressja fajnie opisałaś te skurcze bo ja boje się ze za wcześnie pojade to szpitala i zrobie z siebie kretynkę. Modle się żeby mi wody odeszły wcześniej ![]() Domi rodzisz dzisiaj??? Miłego Dnia Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2009-12-10 o 13:54 |
|
|
|
#4730 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
straszna presja sie tworzy..... ![]() Cytat:
![]() Lucky- wspolczuje tych przezyc ale ciesze sie ze juz jest wszystko ok, jak czytalam az mi sie lezka zakrecila w oku..a mala jest cudowna! a tak wogole to melduje sie czwartkowo...u mnie spokoj..niestety ![]() zrobilam juz pierniczki i cos mnie boli z tlu na dole jak przenosze ciezar na prawa noge... ![]() Dziewczyny i takie pytanie- ma ktoras takie smieszne mrowienie w krzyzu czasami...?
|
||
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się nie mogłam dostać na wizaż! Guupi no
![]() Moniam do północy jeszcze dużo czasu Może dostaniesz skurczy o 21.00 a o 23.00 już urodzisz Taki ekspresowy poród ![]() Simpatica to jak już głowa w kanale to chyba dobrze nie? Poród tuż tuż ![]() Przypominam że ja rodze jutro Nasmażyłam kotlecików schaboszczaków i bede miała tez na jutro Ale już głodna jestem a czekam na Tża
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4733 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4734 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak upolujesz tego e-booka to mam nadzieje, ze sie podzielisz D![]() ![]() Cytat:
Cytat:
lucky1910- gratulacje! corcia boska! zycze duzo zdrowka, teraz juz bedzie wsyztsko dobrze! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
no jakoś tak nie bardzo :/ a Ty?
![]() co do ebooków to ja Wam powiem jak sciagac: poprostu w google wpisujecie autora, nazwę, ebook i download czyli: Tracy Hogg "Zaklinaczka dzieci" ebook download i otwieraja sie rozne strony i wtedy szukam i sie zawsze znajduje
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-12-10 o 14:08 |
|
|
|
#4736 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
samantha- dzieki za odp. ja nie wiem cos dzisiaj dziwnie sie czuje, gardlo zaczyna mnie bolec.... Domi, Moniam- dzis Wasz dzien...
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś niby ok się czuje tylko po doktorkowym badaniu mnie boli moja kośc łonowa ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
ale łapią mnie skurcze w... prawy pośladek
|
||
|
|
|
#4739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz jak chcecie to wam mój bęben pokaże :P |
|
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
To doktorek nie był delikatny?
Nie dobry A ja tak się śmieje że jutro rodze a tak na prawde czuje że urodze w styczniu ![]() Dziś mi się śniło że poród się zaczął a jak pojechałam do szpitala to powiedzieli że jednak NIE rodze ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Pokasssssszz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

nie czytaj i reszta nierozpakowanych - same sie nakrecacie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Poród tuż tuż