Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 386 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-11, 21:22   #11551
mariend
Raczkowanie

Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III

mhm jakie włoski
bardzo mi sie podobają włosy które mają taki większy skręt
mariend jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 21:25   #11552
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vivala Pokaż wiadomość
Czy parafina jest zła dla lokow? do tej pory wydawalo mi sie ze pomaga..;p
Pinsleepe, ktoś bezmyślnie skopiował opis i skład ze starej Vatiki, koniecznie walcz o swoje.

Kokos jest o tyle dobry, że ma zdolność wnikania wgłąb włosów, parafina ogranicza się w działaniu do zewnętrznej warstwy włosa.

mhm_ świetna metamorfoza, ładny skręt
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 22:00   #11553
Pinsleepe
Rozeznanie

Dzięki za wsparcie Będę walczyć oczywiście
A czy w takim razie wiecie może, czy stara wersja Vatiki (czyli taka, jak na stronie) jest jeszcze dostępna, czy wszystkie już mają te nowe, gorsze składy?

Nowe wpisy w dzienniku Ech, czemu wszystkie macie dłuższe włosy ode mnie????
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 22:01   #11554
insanecurls
Raczkowanie

wreszcie wpisałam sie do dziennika ale jak patrze na wasze wlosy to nie jestem pewna czy to byl dobry pomysl:/
insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 22:03   #11555
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
wreszcie wpisałam sie do dziennika ale jak patrze na wasze wlosy to nie jestem pewna czy to byl dobry pomysl:/
Oczywiście, że dobry. Kokieteryjna skromność niepotrzebna
Stary 2009-12-11, 22:17   #11556
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie Będę walczyć oczywiście
A czy w takim razie wiecie może, czy stara wersja Vatiki (czyli taka, jak na stronie) jest jeszcze dostępna, czy wszystkie już mają te nowe, gorsze składy?

Jest ta: http://www.helfy.pl/vatika-dabur
ma kokosową bazę, ale jest droższa

Cytat:
to nie był dobry pomysł
to był znakomity pomysł!
bardzo fajny skręt
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 22:28   #11557
mhm_
Raczkowanie

Poison, Syrenka, Mariend dziękuje bardzo
mhm_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 22:36   #11558
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Mhm i Insanecurls za odwagę! Bardzo się cieszę, że możemy oglądać efekty waszej pielęgnacji
Piękne, wymarzone skręty zdefiniowane loki i do tego gęste włosy! Ja też chcę! A teraz 3 włosy na krzyż
Ech, jestem zachwycona!

Ploteczki widzę, że coraz więcej dziewczyn za... No cóż. Zgadzam się, że offtopowe zapuszczanie jest jakie jest, a do tego niesamowicie rozwojowe!
Moja propozycja - niech ten wątek pożyje własnym życiem, a pielęgnację się wyłączy. A będziecie pisać też i tam? Nasze podforum (i pozostałych kręconych oczywiście) musi żyć! Licze na waszą aktywność.

Cytat:
Napisane przez vivala Pokaż wiadomość
rozumiem cie;p tez bylabym zla mi bardzo sluzylo emolium gdzie parafiny bylo ok 60%skladu, po nim mialam zdefiniowane i nie puszace sie loki ale trzeba bylo uwazac zeby nie przedobrzyc ogolnie starczyly 2 krople z odrobina wody na wlosy troche za ramiona
A które emolium? Mam środek do skóry suchej i czuję się po nim tłusto (tzn. skalp, bo na niego go nakładam).

Syrenka nasza nadworna superchemiczka od kosmetyków i innych ciekawych substancji

Pinsleepe walcz obowiązkowo! Może sklepy internetowe maja jeszcze stary skład. Tylko czy odpowiedzą na takie pytanie? Kiedyś chciałam poznać skład kosmetyku z allegro i nikt się nie odezwał! Wrrr! Nie kupiłam, ale potem miałam to w ręce. Oddałam szamponowej koleżance - była zachwycona.
Poza tym zgodnie z prawem możesz zwrócić towar zamówiony przez internet chyba do 10 dni bez podania przyczyny zwrotu. Jeśli więc Ci nie odpowiada, po prostu zażądaj zwrotu pieniędzy i odeślij (kosztów przesyłki chyba nie zwracają, ale nie wiem, czy maja obowiązek).
Cytat:
No, bez przesady! Ja nie mam nawet takich, jak Ty na ostatnim zdjęciu (tym z wakacji)
Cytat:
To był świetny pomysł! I żadna z Ciebie genetyczna porażka!
Ale muszę też o coś zapytać. Pewnie źle widze (jestem już potwornie zmęczona, taki lichy tydzień w pracy), ale czy Twoja czuprynka też traci na objętości w ciągu dnia? Loki staja się mniej mięsiste, rozdzielają się i w każdą stronę idzie osobny kosmyk, a nie - tak jak choćby rano - piękne zakręcone pukle? Mnie się tak robi i moje zmęczone wrażenie mówi mi, że chyba tez tak masz. Mam nadzieję, że nie, bo mnie to strasznie irytuje. Sama nie wiem, co z tym zrobić masz jakąś metodę?
Pzepraszam, jeśli uraziłam, nie to miałam na celu. Po prostu te po umyciu są takie, jak lubię, a te wieczorem - takie jak moje po całym dniu - każdy sobie w swoją stronę zmierza - zero współpracy w grupach.

Edit: wlałam do Radicala mgiełki zaprawionej olejem z pestek winogron i NMF wodę brzozową i używam jako wcierki. Co Wy na to? Warto? Myślę, by jeszcze dodać Palomy. Ach, ta aplikacja przy pomocy psikadła! Genialna!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2009-12-11 o 22:40
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 22:37   #11559
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo dobrze, że się wpisałaś Takie piękne loki ukrywać to grzech
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 22:53   #11560
marta_super
Raczkowanie

GG do marta_super Send a message via Skype™ to marta_super

A ja chciałam niniejszym podziękować naszej kochanej Pani Moderator - Eloe77 - za wsparcie mnie wczoraj przed olejowaniem poradami
Spieszę donieść, że po olejku rycynowym z dodatkiem oliwy z oliwek miałam dzisiaj ślicznie błyszczące włosy; ponieważ dzisiaj udało mi się dopaść olej ze słodkich migdałów - siedzę aktualnie z takowym na głowie...

Kocham nasze forum, Wasze pomysły i porady
W niedzielę postaram się zrobić sobie żel lniany
marta_super jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 22:59   #11561
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

A które emolium? Mam środek do skóry suchej i czuję się po nim tłusto (tzn. skalp, bo na niego go nakładam).

To był świetny pomysł! I żadna z Ciebie genetyczna porażka!
Ale muszę też o coś zapytać. Pewnie źle widze (jestem już potwornie zmęczona, taki lichy tydzień w pracy), ale czy Twoja czuprynka też traci na objętości w ciągu dnia? Loki staja się mniej mięsiste, rozdzielają się i w każdą stronę idzie osobny kosmyk, a nie - tak jak choćby rano - piękne zakręcone pukle? Mnie się tak robi i moje zmęczone wrażenie mówi mi, że chyba tez tak masz. Mam nadzieję, że nie, bo mnie to strasznie irytuje. Sama nie wiem, co z tym zrobić masz jakąś metodę?
Pzepraszam, jeśli uraziłam, nie to miałam na celu. Po prostu te po umyciu są takie, jak lubię, a te wieczorem - takie jak moje po całym dniu - każdy sobie w swoją stronę zmierza - zero współpracy w grupach.
Po pierwsze dziekuje wszystkim za mile słowa

Emolium-emulsja do kąpieli, mialam próbke w domu, zaintrygowal mnie skład,(parafina, masło karite, olej avokado i juz-nie-pamietam-co-eszcze) :P ja daje tak od ucha w dol, strasznie łatwo przesadzić i są wtedy tłuste i przyklapniete:/ ale jak dotad to byl moj najlepszy produkt do definiowania lokow jednak nie polecam nakladania bez wody, z nia lepiej sie rozprowadza(ja uzywalam takiej ale widze ze inne uzytkowniczki tez wspominaly o jakiś emoliach....pewnie inne tez sie sprawdzaja)
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...do-kapieli.htm
w dozie za 21 zl ok a wydajny strasznie,

Nie martw sie mnie trudno urazic:P ale czy ja wiem czy tracą na objetosci?... na pewno są oklapniete przy glowie a reszta raczej sie puszy i odstaje w kazda mozliwa strone, loki juz nie sa zdefiniowane tylko taka jedna wielka masa puchu:/ wygladam wtedy ciekawie a rano tez w sumie nie jest idealnie... po nocy sie prostuja strasznie, a jak rano uzywam psikacza i ugniatam to tez sa takie dziwne...

Edytowane przez insanecurls
Czas edycji: 2009-12-11 o 23:15
Stary 2009-12-11, 23:00   #11562
Eloe77

Marta_super a tak bardzo byłam ciekawa, jak Ci to wyszło! cieszę się, że widzisz efekty. Masz taki wspaniały skręt (uwielbiam wszystkie od 3b w górę ) i naprawdę piękne włosy, a teraz po olejowaniu musi być ekstra!

Ja tez dodaję teraz migdał - marzy mnie się blask Ewelki No i obowiązkowo olej lniany do odżywki.

Poprzyglądałam się swoim zdjęciom i musze stwierdzić, że moje włosy musza lubić proteiny. Kiedy nie daję im żadnej (robię mycie raz z proteinami, raz bez), są mniej skręcone i nieposłuszne. Potrafią się wyprostować w pracy (no, ale one nie lubia pracy, co już dawno zauważyłam Wy zresztą też ).
Wczoraj umyłam je glorią emulsją, nałożyłam Waxa zielono-brązowego z B5 i NMF oraz olejem lnianym i herbacianym, na koniec Joanna Naturia z lnem i żel lniany z dodatkiem balsamu Nivea. wcześniej jakąś godzinę miałam na włosach oleje lniany, migdałowy i rycynowy (Marta mnie natchnęła ). I dziś - po raz pierwszy CZUŁAM, że mam loki, że mam włosy! Jestem zszokowana! jednak skręt słabszy - może to długośc, a może brak protein? Kto to wie?

Edit: insanecurls dziękuję za info o emolium To ciekawe... Może w styczniu lub lutym nabędę?
Własnie, właśnie - ale nie masa puchu, tylko każdy w swoją stronę i efekt braku włosów

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2009-12-11 o 23:03
Stary 2009-12-11, 23:13   #11563
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
Edit: insanecurls dziękuję za info o emolium To ciekawe... Może w styczniu lub lutym nabędę?
Własnie, właśnie - ale nie masa puchu, tylko każdy w swoją stronę i efekt braku włosów
Ale po to o nie ddbamy, żeby w końcu nie musiec caly czs sie martwic co godzine o to czy cos sie nie stalo z tym co mamy na glowie;p marze o dniu kiedy rano uloze w domu włosy i przez cały dzien bedą ładne i nie bede musiala uciekać przed lustrami i innymi odblaskowymi powierzchniami by nie popsuć sobie humoru
Stary 2009-12-11, 23:25   #11564
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
cholerrrra a ja mam na odwrot i tez narzekam!!!! rano, po umyciu i wysuszeniu sa calkiem calkiem, loczkow jest wiecej, sa drobniejsze co przy mojej cieniźnie daje wrazenie objętości - wieczorem, poza oklapnieciem - sąsiedzi bardzo się lubią i zbijają w grube - za grube pukle - z lewej strony spodnią czesc wlosow tworzą 3 pukle. fuj. ehhh :P

ahhh - nowe wpisy w dzienniku i to 2 w ciagu jednego dnia! witamy, witamy i czekamy na uzupelnianie w miare pielegnacji

jutro mycie co ciekawe na 4 dniowa wycieczke do Lodzi wzielam absolutnie wszystko do wlosow, nawet olej z nagietka (najwygodniejsza buteleczka), suszare z dyfuzorem (pol plecaka ), zel lniany, psikadlo itd ale nie spakowalam... majtek i szczoteczki do zebow (na szczescie szybko sie zorientowalam i dokupilam, ale... )
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 23:36   #11565
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
jutro mycie co ciekawe na 4 dniowa wycieczke do Lodzi wzielam absolutnie wszystko do wlosow, nawet olej z nagietka (najwygodniejsza buteleczka), suszare z dyfuzorem (pol plecaka ), zel lniany, psikadlo itd ale nie spakowalam... majtek i szczoteczki do zebow (na szczescie szybko sie zorientowalam i dokupilam, ale... )
Haha mamy tu klasyczny syndrom włosomaniaczki:p mam wrażenie,że każda z nas tutaj jest też niedosłownie ,,pokrecona"

Edytowane przez insanecurls
Czas edycji: 2009-12-11 o 23:39
Stary 2009-12-11, 23:42   #11566
Eloe77

Insanecurls zgadzam się z tym, co napisałaś! czsem mam tak, że przez cały dzień się nie martwię i tylk opodziwiam. Ale czasem tak, jak dziś - masakra!

Anka.d nieźle
W Manufakturze już byłaś? Pewnie tak Jak dla mnie jedna z sympatyczniejszych rewitalizacji, choć nie umywa się do poznańskiego Starego Browaru (pomijając kwestię klaustrofobiczności niektórych przestrzeni wspólnych ) Takie realizacje zawsze mnie rozbrajają - wszelkie lofty, centra handlowe w dawnych fabrykach. A do tego cała otoczka, jaka została stworzona wokół Manufaktury (akurat przed otwarciem mieszkałam w pobliżu i czytałam sporo ciekawych artykułów). U nas nie ma takiego miejsca, ale mamy za to najpiękniejsze kamienice po rewitalizacji! Dodam w załączniku, bo uwielbiam te zdjęcia (kamienica na zdjęciu to secesyjna piękność z ulic Prusa/Świętokrzyska). No i prezencik - dodatkowe dwa zdjęcia.

1 - przed
2 - po
3 i 4 - no i to cudo - Wrocław ma swoje cudaczki robi wrażenie

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2009-12-11 o 23:49
Stary 2009-12-11, 23:45   #11567
evelyn13
Przyczajenie

GG do evelyn13

Witajcie! Podczytuje was już od dłuższego czasu (bo bardzo podobaja mi sie wasze włosy) i w końcu postanowiłam się ujawnić...Dzięki kilku wątkom zaczęłam dbać o moje biedne włosy, przede wszystkim odstawiłam prostownice i suszarkę, obcięłam zniszczone końcówki i zaczęłam je intensywnie regenerować...Najpierw dbałam o nie jak o włosy proste i puszące się, ale ok. 2 tyg temu zauważyłam, że coś się nie zgadza i moje włosy robią mi jakiegoś psikusa…trochę je pougniałałam i wyszło mi coś takiego jak na zdjęciach (przepraszam za jakoś, ale mam aparat tylko w komórce)…czy to możliwe żeby dzięki nawilżeniu pojawiły się fale??? I czy to są fale czy może są to włosy proste tylko dobrze pougniatane???

Dbam o siebie

Kooooocham smooth jazz
evelyn13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 23:54   #11568
Eloe77

Evelyn13 witamy! Miło, że się pokazałaś No i kolejna krajanka!
Wygląda na to, że mamy kolejne miłe fale warto popielęgnować.

Dla wszystkich z nas stylizacja i ugniatanie są bardzo ważne - szczególnie przy luźniejszym skręcie. Po to własnie je ugniatamy - by nasze loki były piękniejsze. Nie ma w tym nic złego!
Wypróbuj jeszcze koniecznie ręcznikowanie (wszystko w pierwszym poście, poza tym odświeżyłam wątek o tym) i sprawdź, jak służy Twoim włosom.
Miło będzie, jeśli zostaniesz

OT - Pudzian ma koszulkę z napisem CIACHO

MÓJ IDEAŁ

Stary 2009-12-11, 23:56   #11569
anka.d
Wtajemniczenie

evelyn - to sa przepiekne fale!! pielegnuj, bo jest co!

eloe - dodalo sie tylko 1 zdjecie
w manufakturze bylam poprzednio, jutro tez idziemy - do muzeum fabryki

poza tym - zaliczam stanikowe sklepy - wszystko z listy jest to w jednej okolicy, dzisiaj bylam w gorsenii, ale nic dla siebie nie znalazlam, jutro pozostale 4 sklepy
Stary 2009-12-11, 23:57   #11570
Eloe77

jejku - ależ oni się okropnie bili! Makabra! I do tego 44 sekundy!

Anka.d. sprawdź teraz - trochę grzebałam przy tych zdjęciach, bo nie tak weszły
Zazdroszczę tych sklepów... Ech, kup jakieś cudeńka

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2009-12-12 o 00:00
Stary 2009-12-11, 23:58   #11571
anka.d
Wtajemniczenie

pudzian mnie wlasnie zaskoczyl. obstawialam ze bedzie sie slimaczyl i dostanie po tylku. koszulka super ;P

bili sie strasznie. spotkac takiego w ciemnej uliczce to strach sie bac

Eloe - w Twoim podpisie - Mypa 5 grudnia. o co chodzi? ;>

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2009-12-12 o 00:03
Stary 2009-12-12, 00:01   #11572
Eloe77

Też sądziłam, że dostanie w pupę. Do tego jego brat mu dopingował (ten "tekst" przed... no comments)

Powinnam poprawić - to Pudzian bił... Strach. Uważaj, bo on mieszka w Białej Rawskiej, a to jakieś 70 km od Łodzi

Mypa to szampon. Chodzi o ostatnie mycie. Nie pamiętam zwykle, kiedy ostatnio używałam, to wolałam zapisac

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2009-12-12 o 00:04
Stary 2009-12-12, 00:10   #11573
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
cholerrrra a ja mam na odwrot i tez narzekam!!!! rano, po umyciu i wysuszeniu sa calkiem calkiem, loczkow jest wiecej, sa drobniejsze co przy mojej cieniźnie daje wrazenie objętości - wieczorem, poza oklapnieciem - sąsiedzi bardzo się lubią i zbijają w grube - za grube pukle - z lewej strony spodnią czesc wlosow tworzą 3 pukle. fuj. ehhh :P

ahhh - nowe wpisy w dzienniku i to 2 w ciagu jednego dnia! witamy, witamy i czekamy na uzupelnianie w miare pielegnacji

Ja mam podobnie, kilka loczków zbija się w jeden tworząc taki jakby francuski lok(taki rulon ). Wkurza mnie to i ciągle je rozdzielam. Po ostatnim myciu jakoś się uspokoiły, tylko teraz nie wiem, czy tak chwilowo się na siebie pogniewały, czy to cudowny wpływ żelu lnianego.

Co do Twoich efektów pakowania, to z dwojga złego lepiej zapomnieć majtek i szczoteczki, bo je bez problemu wszędzie można kupić, z porządnymi produktami do włosów niestety trudniej

evelyn13 ewidentnie masz fale Całkowicie prostym włosom ugniatanie niewiele by dało, bo po chwili i tak by się rozprostowały.

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Kurcze, że ja przegapiłam widok Pudziana w takiej koszulce
Stary 2009-12-12, 00:13   #11574
Eloe77

Idę spać, piękne lokaski
Juz od dawna powinnam. Jutro zakupy prezentowe z TŻem. A ja upatrzyłam taką piękną kurtkę snowboardową... 599 zł tylko... Tylko ???????/

MÓJ IDEAŁ

Stary 2009-12-12, 00:17   #11575
anka.d
Wtajemniczenie

Eloe - aha. wszystko jasne kazdy sposob jest dobry

poison.ivy -po zelu lnianym rzeczywiscie jest troche lepiej... to chyba to
pudziana beda teraz w kolko pokazywac na powtorkach. nic straconego. i to 'meskie' wejscie z 'raperami'. po co ja to w ogole ogladam?

no tak - a skoro mozemy pozwolic sobie na jakies male ploteczki w tym watku - to wiedzac ze mamy wsrod zakreconych kilka 'kociar' to powiem ze koty taty mnie nie lubią :/ jednego sie boje, drugi jest nieszkodliwy, czasem uda mi sie go zlapac i troche potarmosic, ale chyba sie jej to nie podoba :P
Stary 2009-12-12, 00:20   #11576
tinkussia
Zadomowienie

Cytat:
Idę spać, piękne lokaski
Juz od dawna powinnam. Jutro zakupy prezentowe z TŻem. A ja upatrzyłam taką piękną kurtkę snowboardową... 599 zł tylko... Tylko ???????/
olaboga, miałabym za to obiektyw i jakiś fajny filrt do tegoż i jakąś 1/5 psa

chyba jestem tutaj jedną z niewielu, która nie przelicza pieniędzy na produkty do włosów

aa i zrobiłam żel lniany, mam nadzieję że coś z niego wyjdzie

Edytowane przez tinkussia
Czas edycji: 2009-12-12 o 00:21
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 00:33   #11577
poison.iv
Wtajemniczenie

Miejmy nadzieje, że to żel lniany, miło by było jakby separacja loków była długofalowa

Wszelkiego rodzaju walki to jedne z nielicznych dyscyplin sportowych, które zupełnie mnie nie kręcą, więc Pudziana odpuściłam, zamiast tego oglądam sobie "Siedem". Za to w niedziele czeka mnie sportowy maraton
No to powoli wątek zmienia nam się w plotkowy
Stary 2009-12-12, 00:36   #11578
marta_super
Raczkowanie

GG do marta_super Send a message via Skype™ to marta_super

Cytat:
Eloe - aha. wszystko jasne kazdy sposob jest dobry

poison.ivy -po zelu lnianym rzeczywiscie jest troche lepiej... to chyba to
pudziana beda teraz w kolko pokazywac na powtorkach. nic straconego. i to 'meskie' wejscie z 'raperami'. po co ja to w ogole ogladam?

no tak - a skoro mozemy pozwolic sobie na jakies male ploteczki w tym watku - to wiedzac ze mamy wsrod zakreconych kilka 'kociar' to powiem ze koty taty mnie nie lubią :/ jednego sie boje, drugi jest nieszkodliwy, czasem uda mi sie go zlapac i troche potarmosic, ale chyba sie jej to nie podoba :P
Czuję się wywołana do odpowiedzi
No moja droga - jak Ty kota miętolisz, to ja się nie dziwię, że mu się to nie podoba
Kot to nie pies - to on musi CHCIEĆ mieć ochotę na pieszczoty, zabawy i w ogóle... Nigdy nie czułaś się taka mała pod pełnym odrazy i politowania kocim spojrzeniem, kiedy zrobiłaś coś nie tak, jak on sobie życzył?
marta_super jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 00:37   #11579
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieje, że to żel lniany, miło by było jakby separacja loków była długofalowa

Wszelkiego rodzaju walki to jedne z nielicznych dyscyplin sportowych, które zupełnie mnie nie kręcą, więc Pudziana odpuściłam, zamiast tego oglądam sobie "Siedem". Za to w niedziele czeka mnie sportowy maraton
No to powoli wątek zmienia nam się w plotkowy
Też tak mam, że czasami robią mi się takie "rabinowe" loki i muszę je rozdzielać
A sporty walki właśnie mnie kręcą... Tym bardziej, że TŻ capoeirę trenuję i jest w to tak wkręcony, jak ja w nasze forum (w końcu każdy musi mieć swoją "sektę").
Stary 2009-12-12, 00:50   #11580
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Też tak mam, że czasami robią mi się takie "rabinowe" loki i muszę je rozdzielać
A sporty walki właśnie mnie kręcą... Tym bardziej, że TŻ capoeirę trenuję i jest w to tak wkręcony, jak ja w nasze forum (w końcu każdy musi mieć swoją "sektę").
Mnie za to kręci piłka nożna ale fakt, każdy musi mieć jakiegoś bzika
Pora zbierać się spać.
Dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości