|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III
mhm
jakie włoski bardzo mi sie podobają włosy które mają taki większy skręt
|
|
|
|
#11552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kokos jest o tyle dobry, że ma zdolność wnikania wgłąb włosów, parafina ogranicza się w działaniu do zewnętrznej warstwy włosa. mhm_ świetna metamorfoza, ładny skręt
|
|
|
|
|
#11553 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za wsparcie
![]() A czy w takim razie wiecie może, czy stara wersja Vatiki (czyli taka, jak na stronie) jest jeszcze dostępna, czy wszystkie już mają te nowe, gorsze składy? Nowe wpisy w dzienniku Ech, czemu wszystkie macie dłuższe włosy ode mnie???? |
|
|
|
#11554 |
|
Raczkowanie
|
wreszcie wpisałam sie do dziennika
ale jak patrze na wasze wlosy to nie jestem pewna czy to byl dobry pomysl:/
|
|
|
|
#11555 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#11556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ma kokosową bazę, ale jest droższa Cytat:
to był znakomity pomysł! bardzo fajny skręt |
||
|
|
|
#11557 |
|
Raczkowanie
|
Poison, Syrenka, Mariend dziękuje bardzo
|
|
|
|
#11558 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Mhm i Insanecurls
za odwagę! Bardzo się cieszę, że możemy oglądać efekty waszej pielęgnacji Piękne, wymarzone skręty ![]() Ech, jestem zachwycona! Ploteczki widzę, że coraz więcej dziewczyn za... No cóż. Zgadzam się, że offtopowe zapuszczanie jest jakie jest, a do tego niesamowicie rozwojowe! Moja propozycja - niech ten wątek pożyje własnym życiem, a pielęgnację się wyłączy. A będziecie pisać też i tam? Nasze podforum (i pozostałych kręconych oczywiście) musi żyć! Licze na waszą aktywność. Cytat:
Syrenka nasza nadworna superchemiczka od kosmetyków i innych ciekawych substancji Pinsleepe walcz obowiązkowo! Może sklepy internetowe maja jeszcze stary skład. Tylko czy odpowiedzą na takie pytanie? Kiedyś chciałam poznać skład kosmetyku z allegro i nikt się nie odezwał! Wrrr! Nie kupiłam, ale potem miałam to w ręce. Oddałam szamponowej koleżance - była zachwycona. Poza tym zgodnie z prawem możesz zwrócić towar zamówiony przez internet chyba do 10 dni bez podania przyczyny zwrotu. Jeśli więc Ci nie odpowiada, po prostu zażądaj zwrotu pieniędzy i odeślij (kosztów przesyłki chyba nie zwracają, ale nie wiem, czy maja obowiązek). Cytat:
Ja nie mam nawet takich, jak Ty na ostatnim zdjęciu (tym z wakacji)Cytat:
![]() Ale muszę też o coś zapytać. Pewnie źle widze (jestem już potwornie zmęczona, taki lichy tydzień w pracy), ale czy Twoja czuprynka też traci na objętości w ciągu dnia? Loki staja się mniej mięsiste, rozdzielają się i w każdą stronę idzie osobny kosmyk, a nie - tak jak choćby rano - piękne zakręcone pukle? Mnie się tak robi i moje zmęczone wrażenie mówi mi, że chyba tez tak masz. Mam nadzieję, że nie, bo mnie to strasznie irytuje. Sama nie wiem, co z tym zrobić masz jakąś metodę?Pzepraszam, jeśli uraziłam, nie to miałam na celu. Po prostu te po umyciu są takie, jak lubię, a te wieczorem - takie jak moje po całym dniu - każdy sobie w swoją stronę zmierza - zero współpracy w grupach. Edit: wlałam do Radicala mgiełki zaprawionej olejem z pestek winogron i NMF wodę brzozową i używam jako wcierki. Co Wy na to? Warto? Myślę, by jeszcze dodać Palomy. Ach, ta aplikacja przy pomocy psikadła! Genialna!
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2009-12-11 o 22:40 |
|||
|
|
|
#11559 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#11560 |
|
Raczkowanie
|
A ja chciałam niniejszym podziękować naszej kochanej Pani Moderator - Eloe77 - za wsparcie mnie wczoraj przed olejowaniem poradami
Spieszę donieść, że po olejku rycynowym z dodatkiem oliwy z oliwek miałam dzisiaj ślicznie błyszczące włosy; ponieważ dzisiaj udało mi się dopaść olej ze słodkich migdałów - siedzę aktualnie z takowym na głowie... Kocham nasze forum, Wasze pomysły i porady W niedzielę postaram się zrobić sobie żel lniany
|
|
|
|
#11561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Emolium-emulsja do kąpieli, mialam próbke w domu, zaintrygowal mnie skład,(parafina, masło karite, olej avokado i juz-nie-pamietam-co-eszcze) :P ja daje tak od ucha w dol, strasznie łatwo przesadzić i są wtedy tłuste i przyklapniete:/ ale jak dotad to byl moj najlepszy produkt do definiowania lokow jednak nie polecam nakladania bez wody, z nia lepiej sie rozprowadza(ja uzywalam takiej ale widze ze inne uzytkowniczki tez wspominaly o jakiś emoliach....pewnie inne tez sie sprawdzaja)![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...do-kapieli.htm w dozie za 21 zl ok a wydajny strasznie, Nie martw sie mnie trudno urazic:P ale czy ja wiem czy tracą na objetosci?... na pewno są oklapniete przy glowie a reszta raczej sie puszy i odstaje w kazda mozliwa strone, loki juz nie sa zdefiniowane tylko taka jedna wielka masa puchu:/ wygladam wtedy ciekawie a rano tez w sumie nie jest idealnie... po nocy sie prostuja strasznie, a jak rano uzywam psikacza i ugniatam to tez sa takie dziwne...
Edytowane przez insanecurls Czas edycji: 2009-12-11 o 23:15 |
|
|
|
|
#11562 |
|
|
Marta_super a tak bardzo byłam ciekawa, jak Ci to wyszło!
) i naprawdę piękne włosy, a teraz po olejowaniu musi być ekstra! Ja tez dodaję teraz migdał - marzy mnie się blask Ewelki No i obowiązkowo olej lniany do odżywki. Poprzyglądałam się swoim zdjęciom i musze stwierdzić, że moje włosy musza lubić proteiny. Kiedy nie daję im żadnej (robię mycie raz z proteinami, raz bez), są mniej skręcone i nieposłuszne. Potrafią się wyprostować w pracy (no, ale one nie lubia pracy, co już dawno zauważyłam ).Wczoraj umyłam je glorią emulsją, nałożyłam Waxa zielono-brązowego z B5 i NMF oraz olejem lnianym i herbacianym, na koniec Joanna Naturia z lnem i żel lniany z dodatkiem balsamu Nivea. wcześniej jakąś godzinę miałam na włosach oleje lniany, migdałowy i rycynowy (Marta mnie natchnęła ). I dziś - po raz pierwszy CZUŁAM, że mam loki, że mam włosy! Edit: insanecurls dziękuję za info o emolium To ciekawe... Może w styczniu lub lutym nabędę? Własnie, właśnie - ale nie masa puchu, tylko każdy w swoją stronę i efekt braku włosów
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2009-12-11 o 23:03 |
|
|
|
#11563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ahhh - nowe wpisy w dzienniku i to 2 w ciagu jednego dnia! witamy, witamy i czekamy na uzupelnianie w miare pielegnacji ![]() jutro mycie co ciekawe na 4 dniowa wycieczke do Lodzi wzielam absolutnie wszystko do wlosow, nawet olej z nagietka (najwygodniejsza buteleczka), suszare z dyfuzorem (pol plecaka ), zel lniany, psikadlo itd ale nie spakowalam... majtek i szczoteczki do zebow )
|
|
|
|
|
#11565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez insanecurls Czas edycji: 2009-12-11 o 23:39 |
|
|
|
|
#11566 |
|
|
Insanecurls zgadzam się z tym, co napisałaś! czsem mam tak, że przez cały dzień się nie martwię i tylk opodziwiam. Ale czasem tak, jak dziś - masakra!
Anka.d nieźle W Manufakturze już byłaś? Pewnie tak Jak dla mnie jedna z sympatyczniejszych rewitalizacji, choć nie umywa się do poznańskiego Starego Browaru (pomijając kwestię klaustrofobiczności niektórych przestrzeni wspólnych ) Takie realizacje zawsze mnie rozbrajają - wszelkie lofty, centra handlowe w dawnych fabrykach1 - przed 2 - po 3 i 4 - no i to cudo - Wrocław ma swoje cudaczki robi wrażenie
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2009-12-11 o 23:49 |
|
|
|
#11567 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Podczytuje was już od dłuższego czasu (bo bardzo podobaja mi sie wasze włosy) i w końcu postanowiłam się ujawnić
...Dzięki kilku wątkom zaczęłam dbać o moje biedne włosy, przede wszystkim odstawiłam prostownice i suszarkę, obcięłam zniszczone końcówki i zaczęłam je intensywnie regenerować...Najpierw dbałam o nie jak o włosy proste i puszące się, ale ok. 2 tyg temu zauważyłam, że coś się nie zgadza i moje włosy robią mi jakiegoś psikusa …trochę je pougniałałam i wyszło mi coś takiego jak na zdjęciach (przepraszam za jakoś, ale mam aparat tylko w komórce)…czy to możliwe żeby dzięki nawilżeniu pojawiły się fale??? I czy to są fale czy może są to włosy proste tylko dobrze pougniatane???
|
#11568 |
|
|
Evelyn13 witamy!
Miło, że się pokazałaś No i kolejna krajanka! Wygląda na to, że mamy kolejne miłe fale warto popielęgnować. Dla wszystkich z nas stylizacja i ugniatanie są bardzo ważne - szczególnie przy luźniejszym skręcie. Po to własnie je ugniatamy - by nasze loki były piękniejsze. Nie ma w tym nic złego! Wypróbuj jeszcze koniecznie ręcznikowanie (wszystko w pierwszym poście, poza tym odświeżyłam wątek o tym) i sprawdź, jak służy Twoim włosom. Miło będzie, jeśli zostaniesz ![]() OT - Pudzian ma koszulkę z napisem CIACHO
|
#11569 |
|
Wtajemniczenie
|
evelyn - to sa przepiekne fale!! pielegnuj, bo jest co!
eloe - dodalo sie tylko 1 zdjecie ![]() w manufakturze bylam poprzednio, jutro tez idziemy - do muzeum fabryki ![]() poza tym - zaliczam stanikowe sklepy - wszystko z listy jest to w jednej okolicy, dzisiaj bylam w gorsenii, ale nic dla siebie nie znalazlam, jutro pozostale 4 sklepy
|
|
|
|
#11570 |
|
|
jejku - ależ oni się okropnie bili! Makabra! I do tego 44 sekundy!
Anka.d. sprawdź teraz - trochę grzebałam przy tych zdjęciach, bo nie tak weszły Zazdroszczę tych sklepów... Ech, kup jakieś cudeńka
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2009-12-12 o 00:00 |
|
|
|
#11571 |
|
Wtajemniczenie
|
pudzian mnie wlasnie zaskoczyl. obstawialam ze bedzie sie slimaczyl i dostanie po tylku. koszulka super ;P
bili sie strasznie. spotkac takiego w ciemnej uliczce to strach sie bac Eloe - w Twoim podpisie - Mypa 5 grudnia. o co chodzi? ;>
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2009-12-12 o 00:03 |
|
|
|
#11572 |
|
|
Też sądziłam, że dostanie w pupę. Do tego jego brat mu dopingował (ten "tekst" przed... no comments)
Powinnam poprawić - to Pudzian bił... Strach. Uważaj, bo on mieszka w Białej Rawskiej, a to jakieś 70 km od Łodzi ![]() Mypa to szampon. Chodzi o ostatnie mycie. Nie pamiętam zwykle, kiedy ostatnio używałam, to wolałam zapisac
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2009-12-12 o 00:04 |
|
|
|
#11573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do Twoich efektów pakowania, to z dwojga złego lepiej zapomnieć majtek i szczoteczki, bo je bez problemu wszędzie można kupić, z porządnymi produktami do włosów niestety trudniej ![]() evelyn13 ewidentnie masz fale Całkowicie prostym włosom ugniatanie niewiele by dało, bo po chwili i tak by się rozprostowały.---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Kurcze, że ja przegapiłam widok Pudziana w takiej koszulce
|
|
|
|
|
#11574 |
|
|
Idę spać, piękne lokaski
Juz od dawna powinnam. Jutro zakupy prezentowe z TŻem. A ja upatrzyłam taką piękną kurtkę snowboardową... 599 zł tylko... Tylko ???????/
|
#11575 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe - aha. wszystko jasne
kazdy sposob jest dobry ![]() poison.ivy -po zelu lnianym rzeczywiscie jest troche lepiej... to chyba to ![]() pudziana beda teraz w kolko pokazywac na powtorkach. nic straconego. i to 'meskie' wejscie z 'raperami'. po co ja to w ogole ogladam? no tak - a skoro mozemy pozwolic sobie na jakies male ploteczki w tym watku - to wiedzac ze mamy wsrod zakreconych kilka 'kociar' to powiem ze koty taty mnie nie lubią :/ jednego sie boje, drugi jest nieszkodliwy, czasem uda mi sie go zlapac i troche potarmosic, ale chyba sie jej to nie podoba :P |
|
|
|
#11576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jakąś 1/5 psa ![]() chyba jestem tutaj jedną z niewielu, która nie przelicza pieniędzy na produkty do włosów ![]() aa i zrobiłam żel lniany, mam nadzieję że coś z niego wyjdzie
Edytowane przez tinkussia Czas edycji: 2009-12-12 o 00:21 |
|
|
|
|
#11577 |
|
Wtajemniczenie
|
Miejmy nadzieje, że to żel lniany, miło by było jakby separacja loków była długofalowa
![]() Wszelkiego rodzaju walki to jedne z nielicznych dyscyplin sportowych, które zupełnie mnie nie kręcą, więc Pudziana odpuściłam, zamiast tego oglądam sobie "Siedem". Za to w niedziele czeka mnie sportowy maraton ![]() No to powoli wątek zmienia nam się w plotkowy
|
|
|
|
#11578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No moja droga - jak Ty kota miętolisz, to ja się nie dziwię, że mu się to nie podoba Kot to nie pies - to on musi CHCIEĆ mieć ochotę na pieszczoty, zabawy i w ogóle... Nigdy nie czułaś się taka mała pod pełnym odrazy i politowania kocim spojrzeniem, kiedy zrobiłaś coś nie tak, jak on sobie życzył? ![]() |
|
|
|
|
#11579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A sporty walki właśnie mnie kręcą... Tym bardziej, że TŻ capoeirę trenuję i jest w to tak wkręcony, jak ja w nasze forum (w końcu każdy musi mieć swoją "sektę" ).
|
|
|
|
|
#11580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fakt, każdy musi mieć jakiegoś bzika![]() Pora zbierać się spać. Dobranoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

jakie włoski

Ech, czemu wszystkie macie dłuższe włosy ode mnie????

w pracy), ale czy Twoja czuprynka też traci na objętości w ciągu dnia? Loki staja się mniej mięsiste, rozdzielają się i w każdą stronę idzie osobny kosmyk, a nie - tak jak choćby rano - piękne zakręcone pukle? Mnie się tak robi i moje zmęczone wrażenie mówi mi, że chyba tez tak masz. Mam nadzieję, że nie, bo mnie to strasznie irytuje. Sama nie wiem, co z tym zrobić 

...Dzięki kilku wątkom zaczęłam dbać o moje biedne włosy, przede wszystkim odstawiłam prostownice i suszarkę, obcięłam zniszczone końcówki i zaczęłam je intensywnie regenerować...Najpierw dbałam o nie jak o włosy proste i puszące się, ale ok. 2 tyg temu zauważyłam, że coś się nie zgadza i moje włosy robią mi jakiegoś psikusa
…trochę je pougniałałam i wyszło mi coś takiego jak na zdjęciach (przepraszam za jakoś, ale mam aparat tylko w komórce)…czy to możliwe żeby dzięki nawilżeniu pojawiły się fale??? I czy to są fale czy może są to włosy proste tylko dobrze pougniatane???