|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15804972]
Wiecie, pochwalę się, od tygodnia mój dzidek codziennie wieczorem około 21:00 puka do mnie przez kilka minut- tak sam bez siebie,nie zaczepiam go. [/QUOTE]Ale masz super. Cytat:
Kazał poczekać spokojnie ze 2-3 tyg. jeszcze. Mówi że w 1szej ciąży to normalne, może być czuć dopiero w okolicach 20go tygodnia. ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15804972] ja suszę plasterki cytryny i pomarańczy na grzejniku, rozłożone na papierze. A inaczej? ![]() Ja mam żeberkowe, nie da się.
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ruchy kochana będziesz czuła tak jakby Ci się coś w brzuchu przelewało. Ciężko to na początku odróżnić....
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
My już zaczęliśmy 20 tydzień...mamy dokładnie 19 tygodni i 3 dni...i wciąż mnie ciśnie na te żebra...doktor powiedział z uśmiechem, że Małe musi przecież się gdzieś zmieścić więc być może to Ono się rozpycha...Nie wiem...
|
#1804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15792454] Bo są dzieci, które stoją, trzymają się mebli, ale nie puszczą... a Maksiu zawsze na wariata.[/QUOTE] Łukasz zaczął od razu biegać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15803720]Oolong, ja dzisiaj żarłam fasolkę po bretońsku. Któraś ma wroga? Mogę go cudnie unieszkodliwić zapachem Tak w ogóle, to witajcie Ja się jeszcze wczoraj trochę męczyłam tym wzdęciem. Mięta pomogła na chwilę. Obudziłam się w nocy, około 5 ( tak mam od paru dni, młode mnie wypycha i wtedy go głaszczę ), dotykam brzucha, a tam nic, żadnej gulajki. Zaczęłam pukać - nic. No i naszły mnie koszmarne myśli, że pewnie te wzdęcia mu zaszkodziły i się nie rusza. Godzinę nie spałam Mały się poruszył i byłam szczęśliwsza. Ale się rozpisałam
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie zostaje tylko czekać. Dzięki Cytat:
|
||
|
|
|
#1806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja myslałam, że rutinoskorbinu tez nie mozna brac całą reszte (oprocz czosnku) jem namiętnie ![]() - Cytat:
boje sie, że potem może byc juz za pozno tym bardziej ze juz mam kilka rozstępow z czasów mlodości...koleżanka polecała mi to: http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=760 mowila, że ani jednego rozstępu nie ma, więc chyba tez kupię ![]() ja tez bede robiła takie cuda Kitty, kropka - ja tez jeszcze nic nie czuję, żadnego bulgotania ani przelewania. Kazałam przystawić mężowi ucho i slucha, to mowil ze coś tam bulgocze, tylko co? ![]() Bydgoszczanko - widzę, że nie tylko ja jestem super przewrazliwiona
|
||
|
|
|
#1807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie lekarz kazał już 3 tyg. temu jak zaczęli o tej grypie straszyć- uszczelnia naczynia krwionośne, zapobiega przedostawaniu się wirusów i bakterii. Nie lubisz czosnku? Cytat:
Tego drugiego też. Cytat:
Bo ja w jego brzuchu też słyszę. |
|||
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Sama siebie wkręciłam i sama siebie uspokajałam
, ale jakoś nie pomagało. Mąż na mnie troszkę pokrzyczał, że sama sobie to robię i się później denerwuję.
|
#1809 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, na pierwsze ruchy macie jeszcze czas.
Więc się nie stresujcie, tylko spokojnie oczekujcie. Zmykam pod kołderke. Pa. |
|
|
|
#1810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lubię, tylko mąż nie chce potem ze mną gadać o innych rzeczach już nie wspomnę ![]() Cytat:
może nie oszalejemy ![]() znalazłam co nieco na temat tych suszonych pomarańczy: "Nie ma nic łatwiejszego niż ususzenie pomarańczy w plastrach, którą później można wykorzystać jako wdzięczną i pięknie pachnącą ozdobę świąteczną. A oto, jak to zrobić: Pomarańcze pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Ułożyć je na blasze wyłożonej sreberkiem do pieczenia i suszyć w piekarniku w temperaturze ok. 70 stopni. Jeżeli posiadacie piekarnik elektryczny, niezłe efekty daje termoobieg. Podczas suszenia powinno się kilkakrotnie obrócić plasterki cytrusów. Suszenie trochę trwa, ale warto czekać na efekt. " można kupić gotowe na allegro: http://www.allegro.pl/item837099784_...az_14_szt.html i nawet wątek na wizażu jest ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=203465 zmykam do spania, papa |
||
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zmykam przed tv, bo zaraz mój ukochany film - Siedem.
W sam raz na noc. ![]() Kolorowych! |
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
ja wieczorem,gdy jest bardzo cicho........stukam lekko w podbrzusze.Wtedy słychać jakby przelewanie się.W ten sposób upewniam się,że maleństwo żyje
Myślicie,że to możliwe?Mąż krzyczy na mnie,że straszę maleństwo niepotrzebnie hihi.AHA.....i dziękuję za wszyskie pozytywne zdania o moim a raczej naszym brzuszku
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2009-12-11 o 22:31 |
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam mojego karmię też i po sprawie.
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zmykam, papa
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba popchnęło tego Maca do jelit![]() ja wzdęć nie mam, to bardziej było tak, jakby coś mi w przełyku utknęło i nie chciało dalej pójść w liceum miałam ekoznajomych, którzy szerzyli teorię, że do Maców dodaje się trociny, wczoraj czułam się wypchana tymi trocinami
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
czy to ten siedem ? o ktorym mysle ? kurcze a ja tak lubie thilery a moj mezu mi nie pozwala
nie jestem fanka horrorow i krwawej sieczki ale thilery zawsze ogladalam namietnie i zawsze byl o to klopot a teraz tak maze o obejzeniu Pily 6 a moj nie bo mu syn na psychopate wyrosnie !!! jakis obled nie ? odladalam wszystkie czesci i dla mnie rewelacja ! araczki - gratuluje dzieciak niezwykle fotogeniczny , dziwnie tam u ciebie podchodza do ciezarnych , jednak w polsce wyglada to duzo lepiej . Ja zawsze bralam pod uwage porod w polsce choc mieszkam w niemczech , ale do kraju jezdze tak czesto ze bez problemow stawiam sie na wszystkie badania i usg , fakt chodze prywatnie do swietnego lekarza ale i opieke mam super 100zl mysle ze to nie wiele za specjalioste ktory sie maksymalnie poswieca kazdej pacjentce - na kazdej wizycie od poczatku ciazy mam robione usg dopochwowe dzieki temu widze dokladnie moja kruszynke i slysze serduszko a raczej widzimy bo od poczatku na kazdym usg jestem z mezem , nie wyobraza sobie zeby nie zobaczyc dzieciaczka wy tez chodzicie z waszymi chlopami?? Odnosnie stukow i bulgotow przynajmniej moja waga nie szaleje a i zachcianek wielkich tez nie mam na spokojnie ale od wczoraj skora na brzuchu zaczela mnie tak smiesznie swedziec jak najbardziej uzywam balsamu ale chyba po prostu cos sie dzieje nie ? zaczynamy rosnac Macie jakis sposob na bol glowy ? wczoraj chcialo mi leb rozwalic
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
I znowu chłopcy nam się objawiają
Iza ładny i malutki jeszcze brzusio ![]() A ja się nie mogę powstrzymać i nie pochwalić jaki wczoraj dostałam prezent od zupełnie obcej osoby... Kupowałam sobie Tz-owi i siostrzeńcowi kapcie... Zawsze kupowałam u jednego sprzedawcy na ryneczku a teraz długo go nie było więc jak już go zobaczyłam to zakupy hurtem... No i facet chciał mi źle resztę wydać na swoją niekorzyść, zwróciłam mu uwagę, on się przyznał, że kolega ma im i sobie wypili po kieliszku... Ale zauważył, że jestem w ciąży i chyba za uczciwość wrzucił mi do reklamowki kapciuszki dla maluszka
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
ale cudne!
u mnie też wieczorami bulgotanie się zaczyna i nie są to jelita ![]() jakaś kulka też się nad ranem wypycha to tu to tam-w zależności na którym lezę boku,więc to chyba obcy się zaczyna ujawniać w poprzedniej ciąży też dosć wcześnie poczułam,ale nie zamartwiajcie się dziewczyny,że nie czujecie jeszcze-przeważnie ok 20-22tc coś zaczyna się dziać ![]() a jeszcze jak dzieć spokojny to na pewno nie będziecie za wcześnie czuły ale spokojnie,za 3-4mce będziecie miały tego powyżej uszu
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne te butki
Mój maluszek coraz bardziiej szaleje wieczorami to jakby mi ktoś do brzuszka trampolinę wsadził. Wczoraj było kickanie prawie do 1 w nocy Takie powody do nie spania to ja kocham Ja zawsze jak suszę pomarańczki to najpierw do piekarnika na chwilkę a potem na grzejniki. Dziś właśnie mam zamiar dziąłać ![]() Oczywiście nie wytrzymałam i licytuję conieco na allegro hihi będą jajca jak się okaże że wcześniejsze przypuszczenia co do płci były błędne
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
pozdrawiam z Wrocka
![]() net mi tu tak słabo chodzi, że nie ma szans, żebym coś zacytowała, więc będzie zbiorczo: dziewczyny - gratuluję udanych wizyt ![]() iza - mam podobny brzuszek, lubi się powiększać wieczorami. araczki - boskie fotki. szkoda, że nie ujawnił płci. rozumiem doskonale, że jesteś rozczarowana postawą medyków. namawiam Cię tak, jak inne dziewczyny - spróbuj coś wykombinować. miłego dnia wszystkim. spadam coś przegryźć. |
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Witam Was po tygodniu nieobecności. Miałam napisać wczoraj ale dużo napisałyście i musiałam nadrobić czytanie. Na początku dziękuję za gratulacje i miłe słowa odnoście imienia naszego Bartusia. My w tym tygodniu przeżyliśmy chwile grozy. We wtorek dostałam jakiegoś skurczu macicy i miałam plamienia. Oczywiście pędem do gina. Posprawdzał wszystko-szyjka zachowana, ujście zamknięte, łożysko ok, dzidzia fikała jak gdyby nigdy nic. Ale mnie brzuch bolał i krzyż strasznie no i to plamienie ![]() Dostałam jakiś lek (którego zażyłam tylko 2 razy bo mi się po nim wszystkie mięśnie trzęsły tak, że do 2 w nocy z mężem nie spaliśmy bo się nie dało, do tego: Mg i K w końskich dawkach i po 2 dniach wszystko minęło. Oczwiście musiałam poleżeć. No i mam bezwzględny zakaz brania na ręce mojego 14kg synka, denerwowania się, schylania, itp. To tyle u nas. Gratuluje pomyślnych wizyt i ślicznych, niezwykle fotogenicznych dzieciaczków. Nie dziwię się, że niektóre z Was nie mogą się doczekać kopniaczków ale na wszystko przyjdzie czas Bartuś harcuje już regularnie najczęsciej jak leżę bo jak chodzę to sobiesmacznie śpi ![]() Aha jeszcze odnośnie nacinania krocza to wiem że zdania lekarzy i pacjentek są podzielone. Mogę napisać z własnego doświadczenia: mnie połozna zapytała czy chcę żeby mnie nacięła 2 cm "to dziecko urodzi się już w tym parciu" czy nie. Ja wiadomo chciałam żeby już było po wszystkim więc się zgodziłam. Nic nie czułam tylko takie ciepło pomiędzy nogami (chyba ciepła krew), żadnego bólu normalnie nic. Potem dostałam zastrzyki znieczulające miejscowi i zszyto mnie szwami rozpuszczalnymi. Po tygodniu szwy się rozpuściły a po dwóch została tylko taka fioletowa kreseczka, która dziś jest niewidoczna. Panianka rodząca w sąsiednim boksie, nie dała się naciąć i strasznie popękała. Szyli ją i szyli ja już z młodym na oddziale byłam a ją jeszcze szyli i to szwami tymi zwykłymi. Darła się przy szyciu niemiłosiernie i nie wiem czy ją na żywca szyli czy co??? Ale się rozpisałam No nic zmykam obiadek gotować.Buźki kochane i miłej soboty
[img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-44922.png [/img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-44921.png Edytowane przez ~Ania26 Czas edycji: 2009-12-12 o 11:49 |
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania, trzymaj się kochana. Będzie dobrze Dostałam dzisiaj na gg, posikałam się ![]() http://www.tvn24.pl/-1,10751,,,wirus...cz,raport.html
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-12-12 o 12:05 |
|
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Filmiki super
najlepszy ten z kotem ale mi sie wydaje , ze zamiast go filmowac powinni mu dac pic , to byl chyba jedyny sposob dla biednego kociaka na napicie sie wody z tak szybko cieknacego kranu potrzeba matka wynalazkow nie ? ![]() lindsley- butki super, milo tak dostac cos bezinteresownie jeszcze od calkiem obcej osoby ,fajnie
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Filmiki super
Hmmm ja jeszcze nie mam żadnego zdjątka brzusiem, chyba się wcześniej bałam robić. Ale chyba najwyższy czas
|
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
nieudzielam sie za czesto ale zawsze was podczytuje ![]() maz sie smial bo pare sekund wczesniej napilam sie lyka piwa od meza i poczulam pierwszego kopniaka potem sie tak rozbrykal ze kical jeszcze pare minut jeszcze tylko kosmetyczka i bede PRAWIEpiekna na swieta wczoraj wogole dowiedzielismy sie z mezem ze tesciowi sie daty ppierdzielily i zamiast kupic bilet na 29 grudni to kupil na 23 czyli swieta z tesciami i nowy rok i wracaja dopiero 17 stycznia mam dobre relacje z tesciami takze niepowinno byc zle a i szwagra dziewczyna z dzieckiem tez na swieta przyjezdzaja a szwagier dokwietnia i pokaze krocze milego weekendu
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj zjadłam talerz ogórkowej z prawdziwą przyjemnoscią ,w końcu a nawet drugi po 2h ![]() tak mi posmakowała,że chyba pojutrze zrobię znowu brrr... zima idzie |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, nie jestem w stanie nadrobić tego co napisałyście tutaj bo jest tego za wiele;P Wpadam tutaj z wielkim zapytaniem, bo szczerze to przeraziłam się dzisiaj, otóż smaruję sobie dzisiaj biust oliwką, wcieram, wcieram tak jak zawsze i nagle szok, bo z obu zaczął się sączyć przeźroczysty płyn... Domyśliłam się, że to siara, ale w pierwszym momencie taki szok, że aż się popłakałam, no i w związku z tym mam do Was pytanie, bo jesteście mniej więcej tak zaawansowane jak ja- jestem w 17 tyg ciąży, czy siara powinna lecieć mi tak wcześnie?
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Maliczko-niepotrzebnie się denerwujesz kochana,niektórym mamuśkom leci siara niemalże od samego początku ciąży
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

od tygodnia mój dzidek codziennie wieczorem około 21:00 puka do mnie przez kilka minut- tak sam bez siebie,nie zaczepiam go. 
Wy już czujecie ruchy albo podejrzewacie, ze to już to a ja nic
....chociaż- od jakiegoś czasu tak strasznie mnie ciśnie na żebra z prawej strony,u góry, takie uczucie, jakby mi pękały...boli czasem strasznie a czasem tylko troszkę. Co Wy o tym myślicie?
Kazał poczekać spokojnie ze 2-3 tyg. jeszcze. Mówi że w 1szej ciąży to normalne, może być czuć dopiero w okolicach 20go tygodnia. 

a on na to podniesionym glosem- CO!! Ona to ma kota !! niech se bawi ! tO JA bede dziadkem !!!!
całą reszte (oprocz czosnku) jem namiętnie