Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-12, 15:35   #1441
gosbaj
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Gosbaj wózek śliczny, myślałam nad jego kupnem ale było to niemożliwe, aby go zobaczyć na żywo...niestety
Dzieki no my kupilismy go w sklepie u nas w miescie. Najpierw go upatrzylam na allegro a pozniej sie okazalo ze otworzyli u nas sklep wozkowy i tam byl i to o 100zl tanszy niz na allegro
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 15:35   #1442
syla2311
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Witam a ja sie pochwale ze kupilismy dzisiaj wozek Bexa B4 kolor S5 http://www.allegro.pl/item761021579_...1_kolorow.html

Jestem bardzo zadowolona, super wozeczek i wydaje mi sie calkiem podoby do Tako Jumpera. no i kosztowal 1399zl takze jestesmy zadowoleni z zakupu

Trzymam kciuki za Sweet
Wozeczek naprawde jest sliczniutki i nie taki drogi jak 3w1, naprawde super, ciekawe jak sie bedzie sprawowalklask i:
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 15:51   #1443
youyou
Zakorzenienie

Melduję się i ja dziś Jakoś nie mam dziś weny na pisanie ale Was czytam na bieżąco

Celka - dla mnie przerażająco brzmi zdanie "przetaczanie krwi przy porodzie" kurcze masz niezłe przygody, a czy to jest niebezpieczne?

no i witaj w gronie ciężarówek po 30tc, ja też parę dni temu wkroczyłam w ten etap choć w porównaniu do mamusiek na wylocie to jesteśmy daaaaleko...

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja wolę założyć, że poród będzie mega bolesny i mega ciężki co by się lepiej miło rozcarować.
Ja też zakładam najgorszy scenariusz...

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
fajnie ze Wam sie podobaja mebelki, na zywo sa jescze ladniejsze

zastanawiam sie nad termometrem dla dzidziusia i wpadl mi w oko taki http://allegro.pl/item837544852_term..._promocja.html
bardzo duzo ludzi go kupuje, co o nim myslicie?
Fajne zakupy a co do termometru to też właśnie mam go w obserwowanych i się zastanawiam po co ludzie takie rzeczy kupują,.... czy naprawdę warto dać ok 100pln za termometr??

Cytat:
Witam a ja sie pochwale ze kupilismy dzisiaj wozek Bexa B4 kolor S5 http://www.allegro.pl/item761021579_...1_kolorow.html

Jestem bardzo zadowolona, super wozeczek i wydaje mi sie calkiem podoby do Tako Jumpera. no i kosztowal 1399zl takze jestesmy zadowoleni z zakupu

Trzymam kciuki za Sweet
Fajny wózek, gratuluję zakupu

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2009-12-12 o 15:53
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 15:52   #1444
ula 87
Zadomowienie

hej słoneczka , dziś miałam zwariowany dzień zaczeliśmy malować pokój , tzn. wszyscy robili a ja siedziałam i patrzałam
tak więc pokój pomalowany , drzwi wstawione , światło podciągnięte ( ale muszimy kupić nową lampę ) okno i reszta wypucowane
został tylko jeszcze jeden pokój
mąż malował a teściowa z moją mamą zrobiły reszte

jestem padnięta samym patrzeniem , idę umyć włosy

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:20   #1445
agusiamatyldka
Raczkowanie

gosbaj fajny wozek
pola25tez sie nad nim zastanawiam, firma dobra , tylko ze ten co ja wklejalam linka ma wiele mozliwosci, mozna np miezyc temp wody w wanience, jedzonka lub powietrza...sama juz nie wiem ktory wybrac..

ide ogladac miss swiata
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:21   #1446
pola25
Zakorzenienie

ale tu dzisiaj cicho!!!!

Ula zadowlona jesteś z efektów?

ja idę pooglądać "brzydulę"
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:40   #1447
syla2311
Raczkowanie

A ja tak teraz siedze i smutam
Obiad ugotowany, posprzatane w kominku sie pali iiiiiiiiiiiiii mam strasznego dola - aj te hormony
Tz w pracy - tez nie wiem o ktorej skonczy i tak nie ma do kogo geby otworzyc, czasami mam dosyc tych dni. Zdala od rodziny, tz w parcy i mnie dol lapieuffffffffff:p rosi:
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:57   #1448
kapi
Raczkowanie

Cytat:
e no co Ty :P trzeba być twardym :P hehehe, ale tak na poważnie, to wolę założyć gorszą wersję i potem sie miło rozczarować niż założyć, że to będzie lajcik i mieć z tego traumę, że myślałam że będzie lżej a bolało jak diabli.
Zresztą jakoś to będzie. Tak czy siak trzeba urodzić
hej dziewczynki!
Patka ja mam dokładnie tak jak Ty. Z resztą zawsze na studiach jak miałam jakieś trudne egzaminy to też się nastawiałam na najgorsze, a potem z ulgą stwierdzałam, że nie było tak źle

Cytat:
jakiej firmy kupujecie butelki??i jakieś akntykolowe?doradzice mi , bo jestem zielona...

a co do termometru-to elektroniczny-do ucha, czoła...?

co sądzicie o tym:http://www.ceneo.pl/399767
Ja kupuję butelki i laktator z Tomme Tippe, czytałam o nich same pozytywne opinie, a i termometr do ucha taki jak wkleiłaś linka

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Śliczne mebelki

My zamówiliśmy pare dni temu łóżeczko i zestaw pościeli, teraz tylko czekamy na dostawę - a potem rozłożymy niech się wietrzy.
Wózek również niebawem będzie - wybraliśmy Teutonię.
Ubranek mamy już duuuużo, najwięcej kupiła moja Mama która poprostu nie może się oprzeć - są przecudowne.
Dla siebie jeszcze nic nie kpiłam, ani koszuli, ani szlafroka. Po świętach powoli będę się tym zajmowała
A teraz lecę szykować obiadek, a później chyba czas wybrać się na zakupy świąteczne, bo przed samymi świętami będą tłumy, chociaż prezenty będziemy mieli już z głowy Buziaki
Kurczę zestresowałaś mnie, bo masz termin 2 dni przede mną, a już tyle masz kupione! Ja to ciągle myślę, że jeszcze mam czas. Obym się nie pomyliła!!

Cytat:

Trzymam kciuki za Sweet
Fajny wózek, też o nim myślałam ale chyba jednak zdecyduję się na Tako Jumper fx.

Ingrid i Eudaimonia współczuję motoryzacyjnych przejść!!!

A ja mam dzisiaj lenia i humor ogólnie kiepski, jakoś ta pogoda mnie tak nastraja, szaro, buro i jeszcze zimno strasznie. Wczoraj całe popołudnie czytałam na str Fundacji Rodzić po ludzku o wertykalnych pozycjach w czasie porodu i tak się zastanawiam jak się ma praktyka do teorii, mam pewne obawy, że jak już będzie na finiszu to mnie położą na łóżku i każą rodzić "pod górkę" bo tak będzie im wygodniej. Zobaczymy a nuż się mylę...

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
Obiad ugotowany, posprzatane w kominku sie pali iiiiiiiiiiiiii mam strasznego dola - aj te hormony
Tz w pracy - tez nie wiem o ktorej skonczy i tak nie ma do kogo geby otworzyc, czasami mam dosyc tych dni. Zdala od rodziny, tz w parcy i mnie dol lapieuffffffffff:p rosi:
Nie smutaj się!!! Zjedz coś słodkiego, włącz sobie głośno jakąś muzę byle była wesoła i zobaczysz, że ci ulży!!! a i zawsze możesz do nas "gębę otwierać"
kapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:57   #1449
kocurazab
Zadomowienie

Ula co do tego artykułu, którego zdjęcie wstawiłaś, to ja myślę, że nie warto słuchać takich bzdur. Ja odebrałam to jako kolejną kampanię reklamową - tego środka, który jest taki wspaniały. Zapewne jak to często bywa wyprodukowali za dużo tego świństwa i teraz napędzają, aby to kupować, by nie leżało w magazynach. Tak samo, jak z tymi szczepionkami przeciewko grypie, czy innych środkach - lekarstwach. Idziesz do lekarza, przepisuje Ci jakies drogie lekarstwa, choć można kupić o wiele tańsze, bo ma z tego prowizje, a w aptece możesz dostać tańszy zamiennik.
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 17:02   #1450
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapi Pokaż wiadomość
Kurczę zestresowałaś mnie, bo masz termin 2 dni przede mną, a już tyle masz kupione! Ja to ciągle myślę, że jeszcze mam czas. Obym się nie pomyliła!!
Wolę takie ważniejsze zakupki, które wymagają jakiegoś wyboru czy zastanowienia już zamówić, bo później im będę większa tym gorzej będzie chodzić po sklepach i wybierać. Na wózek Teutoni czeka się 6-8 tygodni, dlatego wózek zamówiony i ten temat mamy z głowy.
Pomalutku wystartowaliśmy z zakupami wcześniej i rozkładamy wszystko w pewnej odległości ponieważ lepiej finansowo możemy wszystko sobie poukładać .
Ale na wszystko jest jeszcze duuuużo czasu. Dlatego malutkimi kroczkami zaczynamy działać
Pozdrawiam
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 17:06   #1451
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry

Ingrid
Najważniejsze, że nic Wam nie jest.
eudaimonia ważne że Tobie i dzidzi się nic nie stało a tż bardzo nie ładnie się zachował
pysiamn ach ta teściowa miłego spotkania.
Addicted udanej randki
pola25 gratuluje wyprawki

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ogladalyscie walke ??? Niezla
Taka zaj... walka, ze jak się zaczęła to poszłam na siku. Robię siku a tż woła, ze już po walce, 44sekundy Jaki morał- robię siku w 44 sekundy

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Aleście w nocy szalały
No jak nigdy łobuzice

Cytat:
Śliczności

Cytat:
e no co Ty :P trzeba być twardym :P hehehe, ale tak na poważnie, to wolę założyć gorszą wersję i potem sie miło rozczarować niż założyć, że to będzie lajcik i mieć z tego traumę, że myślałam że będzie lżej a bolało jak diabli.
Zresztą jakoś to będzie. Tak czy siak trzeba urodzić
Święte słowa Tak mi kazała nastawić się do porodu położna.

Cytat:
Bardzo ładna bryka
----------------
Cały dzień myślałam o sweet liczyłam że też przeczytam cudowna wiadomość bidulka nasza.
----------
Już w domku, ależ się cieszę. Egzamin do troszkę postrzelałam. W poniedziałek wyniki, ale wiem że nie zaliczyłam. Zaliczę w maju
---------
Po egzaminie pojechaliśmy do szpitala zobaczyć się z "naszą" przyszłą położną. Jestem zaskoczona pozytywnie oddziałem (Addicted szpital w Pruszkowie), kameralnie, czyściutko,piękne sale, no jak nie szpital. Minus, że łóżek tylko 8, ale położna ma na to sposób. No i od 14.12 do 20.12 muszę w razie czego zaciskać nogi bo zamykają oddział na szybciutki remont. Super spotkanie powiedziała co spakować, co krok po kroku zrobić jak złapią skurcze lub nie daj boże się przeterminuję. Taka szkoła rodzenia w pigułce No i podała cennik ale do przełknięcia.Na odchodne przez szybę widzieliśmy noworodki ja już chcę Adaśka rozmarzyłyśmy się oboje a potem tż zabrał mnie do restauracji na obiadek
Już dzisiaj nic nie robię, odpoczywam. Pewnie zaraz się uwale przed tv....
Stary 2009-12-12, 17:28   #1452
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
bylam wczoraj u mojego "szamana" ktory wybral imie dla mojego synka i powiedzial mi ze wsyztsko jest wporzadku , mam pic 3 szklanki soku z marchwi dziennie i jesc gotowane warzywa i zupki a odstawic chlebek... nawiazywal kontakt z dzieckiem-patrzyl na moj brzuch i mie opieprzyl ze nie czytam dziecku(faktycznie nie czytam;/)
co do terminu porodu to stw ze urodze 2 dni porzed terminemjak narazie mam termin na 6 stycznia, za tydz w srode bede miala wizyte to sie dowiem czys ei nie zmienil...torba w kazdym razie spakowana, kartka z poleceniami co maja w domu zrobic i komu dac znac bedzie juz dzis wisiec na lodowce(oczywiscie na wizazu maz tez ma napisac
Hmm, napisz coś więcej o tym szamanie.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Dopiero dziś znalazłam forum i z wielką radością i przyjemnością dołączę do przyszłych szczęśliwych Mam z lutego
Nasza Majeczka termin pojawienia się na świecie ma na 28 lutego
Szał zakupów Nas ogarnia, przyszły Tatuś z wielką radością kładzie rękę na brzuchu i czeka na mocnego kopniaka od córki
Nie możemy doczekać się kiedy Nasz mały Skarb będzie już z Nami. Coraz bardziej czuję się wielką ciężarówką z bólem kręgosłupa, zgagą i szybkim męczeniem się, ale już niedługo
No to dobrze, że nas znalazłaś Witamy Mamy ten sam termin, z tym że ja nadal nie wiem kto mi w brzuszku siedzi...
Stary 2009-12-12, 17:29   #1453
lila12
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki, poczytuję Was dziś tylko, bo nie mam weny....
uściski
Stary 2009-12-12, 17:50   #1454
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Zaraz zasne a dzisiaj jeszcze koniecznie musze zobaczyć walkę Marcina z Mariuszem Pudzianowskim czekam na nią już kilka miesięcy chyba cappucino sobie teraz zrobie. Ale będa emocje mam nadzieje, że nie urodze
Dla mnie ta walka była mega śmieszna. Ten niedźwiedź Pudzian tak się rozszalał, że tamten tylko uciekał. No, ale nic dziwnego, jak taka różnica w wadze.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
UWAGA SMS OD SWEET

"RODZE. PONAD 4 CM ROZWARCIA I SKIEROWANIE NATYCHMIAST DO SZPITALA"
O kurcze, no to chyba na dobre się zaczęło. Teraz pewnie coraz częściej będziemy czytały na forum takie wiadomości

Nie było mnie od czwartku i jak zwykle mam masę postów do przeczytania. Staram się nadrobić, ale jest tego tyyyle, że ho ho.

A Sweet już urodziła? Wiecie coś, bo ja zanim wszystko nadrobię, to....
Stary 2009-12-12, 17:52   #1455
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej mamusie. ja wrocilam z wesela juz bo jestem strasznie zmeczona

i juz wam pisze co u Sweet:

Niestety niezbyt rokujace a wiec: Sweet nadal nie urodzila i raczej nie urodzi w najblizszym czasie bo cos w szpoitalu swiruja z jej terminem i wyliczyli jej ze ma urodzic w polowie stycznia i chca ja trzymac do tego terminu ma ciagle skurcze 80-100% na ktg ale nie czuje ich bo faszeruja ja lekami ciagle, nadal ma problem z nerkami. no i was sciska i pozdrawia i to chyba wsio od niej.

biore sie za nadrabianie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 18:02   #1456
lila12
Zadomowienie

Cytat:

Niestety niezbyt rokujace a wiec: Sweet nadal nie urodzila i raczej nie urodzi w najblizszym czasie bo cos w szpoitalu swiruja z jej terminem i wyliczyli jej ze ma urodzic w polowie stycznia i chca ja trzymac do tego terminu ma ciagle skurcze 80-100% na ktg ale nie czuje ich bo faszeruja ja lekami ciagle, nadal ma problem z nerkami. no i was sciska i pozdrawia i to chyba wsio od niej.

biore sie za nadrabianie
Uściski dla Sweet
Może Dzidzia jeszcze potrzebuje czasu.... Ja też będąc w szpitalu miałam 100% skurcze i uspokajali akcję. Będzie dobrze
Stary 2009-12-12, 18:13   #1457
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Najważniejsze ze Wam nic się nie stało Samochód to tylko kawałki blachy które można naprostować....
Zgadzam się, że samochód to tylko kawałki blachy i najważniejsze, że Ingrid nic się nie stało. Ale wydatek niepotrzebny. Mój mąż też siedzi i naprawia klamkę w samochodzie, bo coś się dzisiaj porobiło, że nie można otworzyć drzwi od strony kierowcy - z zewnątrz. Wkurzony na maxa, zresztą ja również.
Nie dość wydatków z remontem, dzisiaj ta klamka, dla Glutka prawie nic nie mamy, to wyobraźcie sobie jeszcze, że wczoraj mój mąż pobierał 1000 zł z bankomatu. Wyskoczyło mu - transakcja niemożliwa, za chwilę znowu próbuje, wyskakuje mu, zbyt mało środków na koncie....
Poszedł do banku i wiecie co się okazało!!!!!!!!!!! Że ten 1000 zł zszedł mu z konta, a on go nie otrzymał!!!!!!!!!!
Normalnie ch... nas przez to strzelił! I te baby do niego, że musiał dostać tą kasę w bankomacie, skoro zeszło mu z konta On twardo mówi, że nic nie dostał, to wkońcu jedna z tych bab mówi, że faktycznie ostatnio kilka osób się skarżyło, że mieli takie same przypadki! No żesz kur... mać! A jak by jakas mameja byla z tego mojego chlopa, to by go zmyly i tyle...
Zakonczylo sie na tym, ze wypisali jakies pismo i mamy czekac na obrot sprawy, tyle ze kur... bez tej kasy na koncie. Nie wiem jak to sie zakonczy. Nie usmiecha mi sie po sadach szlajac, jak nam nie zwroca tych pieniedzy. Przeciez im tego nie darujemy!!!!!!!!!!

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2009-12-12 o 18:17
Stary 2009-12-12, 18:13   #1458
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

Ula zadowlona jesteś z efektów?

ja idę pooglądać "brzydulę"
no wolałabym posprzątać sama bo to radocha taka , ale skoro nie mogę efekt powalający , kolor taki jaki chciałam ( mąż sam kupił i trafił w dziesiątkę )
też oglądam brzydulę
Cytat:
na pocieszenie
a może poczytasz jakąś dobrą książkę lub gazetę
Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Ula co do tego artykułu, którego zdjęcie wstawiłaś, to ja myślę, że nie warto słuchać takich bzdur. Ja odebrałam to jako kolejną kampanię reklamową - tego środka, który jest taki wspaniały. Zapewne jak to często bywa wyprodukowali za dużo tego świństwa i teraz napędzają, aby to kupować, by nie leżało w magazynach. Tak samo, jak z tymi szczepionkami przeciewko grypie, czy innych środkach - lekarstwach. Idziesz do lekarza, przepisuje Ci jakies drogie lekarstwa, choć można kupić o wiele tańsze, bo ma z tego prowizje, a w aptece możesz dostać tańszy zamiennik.
też mnie ta nowinka zdziwiła i nie mam zamiaru jej ztosować , ale chcaiłąm znać wasze zdanie
Cytat:

biore sie za nadrabianie
wydaje mi się ze jeśli kondycja dziecka jest dobra to należy jej dać urodzić , a tak męczy się bidula

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 18:24   #1459
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Kasiorekzeta witam nową mamusię (chociaż sama jestem tu nowa )
Fajnie, że masz termin na koniec lutego, to przynajmniej nie zostanę tu sama jak już wszystkie będą na nowym wątku w Odchowalni
Nie zostaniesz sama, ja tez mam termin na koniec lutego, wiec bedziemy razem podrzymywac sie na duchu
Stary 2009-12-12, 18:38   #1460
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

biore sie za nadrabianie
Asiuulka dzięki za info kurcze ale się biedna namęczy Trzymam w takim razie kciuki i ucałuj ją od nas

Cytat:
Zgadzam się, że samochód to tylko kawałki blachy i najważniejsze, że Ingrid nic się nie stało. Ale wydatek niepotrzebny. Mój mąż też siedzi i naprawia klamkę w samochodzie, bo coś się dzisiaj porobiło, że nie można otworzyć drzwi od strony kierowcy - z zewnątrz. Wkurzony na maxa, zresztą ja również.
Nie dość wydatków z remontem, dzisiaj ta klamka, dla Glutka prawie nic nie mamy, to wyobraźcie sobie jeszcze, że wczoraj mój mąż pobierał 1000 zł z bankomatu. Wyskoczyło mu - transakcja niemożliwa, za chwilę znowu próbuje, wyskakuje mu, zbyt mało środków na koncie....
Poszedł do banku i wiecie co się okazało!!!!!!!!!!! Że ten 1000 zł zszedł mu z konta, a on go nie otrzymał!!!!!!!!!!
Normalnie ch... nas przez to strzelił! I te baby do niego, że musiał dostać tą kasę w bankomacie, skoro zeszło mu z konta On twardo mówi, że nic nie dostał, to wkońcu jedna z tych bab mówi, że faktycznie ostatnio kilka osób się skarżyło, że mieli takie same przypadki! No żesz kur... mać! A jak by jakas mameja byla z tego mojego chlopa, to by go zmyly i tyle...
Zakonczylo sie na tym, ze wypisali jakies pismo i mamy czekac na obrot sprawy, tyle ze kur... bez tej kasy na koncie. Nie wiem jak to sie zakonczy. Nie usmiecha mi sie po sadach szlajac, jak nam nie zwroca tych pieniedzy. Przeciez im tego nie darujemy!!!!!!!!!!
Oj domyślam się co czujesz, ja kiedyś miałam identyczną sytuację...
Wypłacałam kasę z bankomatu i mi nie wydało kasy (mimo że było tyle na koncie), a potem okazało się że bank zdjął mi tę kwotę z konta....

Wszystko jednak się szybko wyjaśniło, bo to jest tak że bank blokuje Ci na koncie kwotę (przy wypłatach z bankomatu czy płatności kartą) a potem w ciągu iluś godzin system dopiero "sprawdza" czy dana kwota zeszła.... Jeśli nie została wypłacona to ją "odblokowuje" i masz znowu dostępne..

Miejmy więc nadzieję że u Ciebie też tak szybko wróci..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 18:52   #1461
kapi
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Nie zostaniesz sama, ja tez mam termin na koniec lutego, wiec bedziemy razem podrzymywac sie na duchu
Fajnie, razem zawsze raźniej i dzieciaczki będą w podobnym wieku

A sytuacja z bankomatem nie do pozazdroszczenia, ale nie martw się przecież nie mogą Wam zabrać 1000 zł! Na pewno szybko rozpatrzą reklamację tylko nerwów szkoda
kapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 18:52   #1462
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
KASIOREKZETA - WITAJ SLONECZKO, A WIESZ ZE MAMY TEN SAM TERMIN??? CIEKAWE, KTORA BEDZIE SZYBSZA. TY BEDZIESZ MIALA CORCIE A JA SYNUSIA
No ciekawe która z nas będzie pierwsza, bo ja też zaliczam się do końcówki lutego
Hi hi hi, Kasiorekzeta będzie miała córcię, Syla Ty będziesz miała syncia, a ja Glutka, który już teraz lubi bawić się w chowanego i nie wiem jakiej jest płci
Stary 2009-12-12, 19:02   #1463
joli31
Rozeznanie

Dobry wieczór!
Niedawno wróciłam ze szkoły, jeszcze tylko jutro i jak dla mnie to koniec. aż do sesji. Dziś miałam 1 zalkę, jutro 3, hm...
Powinnam się uczyć korzystając z okazji, że małż w pracy a córka śpi.
Przylazłam do Was się pożalić na swoją teściową i jej mamę.
Wczoraj teściowa była na kawie i rozmawiałyśmy o wadze, mówiłam, że przybrałam 20 kg, ona na to "przy Agatce nie byłaś taka gruba"
Dzisiaj byłam odebrać od teściowej małą i babcia TŻ aż zaniemówiła, "Jolu, ale ty gruuuuba jesteś" ( nie widziała mnie 2 tygodnie) tak mi się przykro zrobiło.
No gdzieś k.... te 20 kg poszło, ale startowałam z poziomu 45 kg( bodajże), przytyłam, ale brzuch też mam ogromny. Poczułam się bardzo źle, ani miłego słowa, na buzi wyglądam nawet dobrze, włosy szybko rosną, a tego nie zauważyły .
Powiem Wam milsza jest pani z uczelnianego kiosku. Stwierdziła, że od ostatniego zjazdu zmieniłam się na buzi, zrobiła to w taki sympatyczny sposób, że aż milej mi się zrobiło.
Teściówka mieszka parę bloków dalej, ale na 3 piętrze i nie zamierzam tam już do porodu chodzić ( bo za ciężko, za wysoko) i oszczędzę sobie przykrości. Zrobiłam miejsce w starych meblach ( nie wiem czy kupimy nowe przed rozwiązaniem), małż przyniesie z piwnicy karton z ubrankami i będę prała, segregowała. Zresztą porządki przedświąteczne są doskonałym pretekstem do unikania spotkań
Brzuch mi opadł, na buzi się zmieniłam ( a to u mnie były oznaki zbliżającego się porodu) już mam jakieś schizy, że urodzę wcześniej, mały mniej aktywny się zrobił od wczoraj, brak apetytu, luźne stolce i tak sobie wmawiam objawy porodu. Boję się, że będzie gorzej niż pierwszym razem, itd
Tyle moich smutków.
Sweet trzymaj się , pozdrówcie ją proszę ode mnie . Biedna, dlaczego ją trzymają, może początek tygodnia przyniesie wlaściwe rozwiązanie .
Ingrid, Eudaimonia współczuję dziewczyny , dobrze, że nic poważniejszego się nie stało.
Eudaimonia małże są impulsywne, bez pomyślunku zareagowal, trzeba przeczekać, aż emocje opadną. Niestety jak to w życiu, my jesteśmy tym buforem
Przepraszam, takie głupoty piszę, ale jakoś tak na filozofię mnie wzięło
Witam nowe mamusie

Celka strasznie poważnie to brzmi...
Uciekam, zajrzę chociaż do książek .
Do napisania
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 19:13   #1464
aldii
Zakorzenienie

Ula to jeszcze chwilka i wszystko bedzie gotowe - fajnie
Majkela
Asiuulka dzieki za info

A swoja droga to jacys powaleni ci ekarze.Ja bym sie wypisala na wlasne zadanie i pojechala do innego szpitala.Dziewczyna ma rozwarcie, pelna czynnosc skurczowa, a oni ja lekami faszeruja :conf used:
Stary 2009-12-12, 19:17   #1465
brzoskwinia82
Zadomowienie

Sweet trzymają, no ale to w końcu lekarze, chyba wiedzą co robią
Jak poczytałam o tych waszych porządkach to sama coś zaczęłam działać i wymyłam kuchnię pokój, sypialnię i łazienkę miałam w planach cały dom (czyli jeszcze dół i podłogi umyć) ale przyszła moja siostra i posiedziałam z nią. I chyba lepiej bo trochę się zmordowałam tym sprzątaniem - tż jak coś robił to po łebkach a ja lubię dokładnie.
TŻ jak ścinał drzewo to naleciało mu opiłków do oka i musiał po lekarzach jeździć - teraz ma całe opuchnięte tak że patrzyć nie może i go boli - ciapa nie przygotował się i nie ubrał sobie okularów a teraz cierpi. Na dodatek musiał do Rzeszowa jechać bo na weekendzie u nas okulista Ci nie pomoże - normalnie paranoja - nawet z pogotowia go odesłali bo nie mają specjalisty... szkoda gadać.
Joli - nie przejmuj się co tam sobie gadają, ciekawe jak one wyglądały...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 19:20   #1466
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
no to niedobrze... a śpisz cały czas na boku czy na plecach też? ja staram się na boku i może dlatego mnie tak biodra bolą, bo jak wstaje to chodzę jak połamana staruszka...

eudaimonia niezbyt fajnie ten twój TŻ zareagował wiadomo że to jego auto i dodatkowe problemy ma na głowie ale żeby się tak wkurzać? może ochłonie, przemyśli i będzie spokojniejszy, miejmy nadzieję....
Ja też chodzę jak babcia, jak wstanę zanim się rozruszam. Ale już niedługo

Co do stłuczek, to jak mialam wypadek samochodowy 3 lata temu, to było tak. Dzwonię do mojego obecnego męża, który wtedy nim nie był i nie mieliśmy planów ślubnych i mówię podniesionym, roztrzęsonym głosem - kur... roz***... samochód. I tak kilka razy. On mnie coś pytał, a ja cały czas to samo. Wkońcu on ryknął na mnie przez słuchawkę - coś w stylu - Kur... No to wtedy zaczęłam słuchać co ma mi do powiedzenia spytał tylko, czy nic mi się nie stało. Ja, że nic. On mówi, to czym Ty się przejmujesz Naprawa wyniosła nas, a raczej jego, bo ja wtedy zaczęłam pracować 5 tys. Kasa poszła z konta, nie mieliśmy i nie mamy takiego ubezpieczenia, by to pokryło, tylko podstawowe. Do dziś dnia mi nie wypomniał tej stłuczki, bo to tylko samochód.
Ale stres był taki, że jak uderzyłam, z przodu zrobiła się harmonijka, a ja nóg nie czuję. Myślałam, że ich nie mam. Dopiero, jak dotknęłam rękoma, to się uspokoiłam.
Najlepsze jest to, że zdąrzyłam uderzyć w dupę.... szambiarki nie minęło parę minut, a już przyjechała straż pożarna na sygnale, bo ktoś zadzwonił z przejeżdzających, że śmierdząca sprawa, za chwilę drogówka, no i w niedługim czasie mój obecny mąż. (Ktoś zadzwonił, że sprawa śmierdząca, ale do pomocy zatrzymał się tylko jeden facet, reszta miała w dupie) Hamulce mi się zacięły, więc ta straż się przydała, bo ściągnęli mi auto do boku Ja okropnie bałam reakcji A..., a on przyjął to tak dobrze. Także wydaje mi się, że nie ma co się wkurzać jakimiś stłuczkami, czy zadrapaniami. Fakt najgorsze jest, że trzeba naprawiać i wydawać kupę kasy, ale najważniejsze jest zawsze nasze zdrowie i życie, a reszta jakoś sama się ułoży.
Stary 2009-12-12, 19:30   #1467
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupuję butelki i laktator z Tomme Tippe, czytałam o nich same pozytywne opinie, a i termometr do ucha taki jak wkleiłaś linka
Ja tez mam laktator, butelki i smoczki z tomme Tippie, generalnie wiekszosc rzeczy mam z tej firmy. Slyszalam o niej duzo dobrych opini i dlatego postawilam na nia

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

wydaje mi się ze jeśli kondycja dziecka jest dobra to należy jej dać urodzić , a tak męczy się bidula
Ja tez tak mysle, tylko sie meczy. Skoro jak pisala ma 4cm rozwarcia i skurcze to zamiast ja lekami faszerowac powinni juz jej pozwolic urodzic. Dziwne to ale trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

A my dzisiaj z tzetem robilismy swiateczne porzadki ja wytarla kurze, powywalalam niepotrzebne rzeczy z szufload ktore zawsze sie gdzies upycha i inne *******ki, uzbieralam ich 3 reklamowki z 2 pokoi zrobilam porzadek w szafie (troche do PCK sie znalazlo rzeczy). no i jeszcze ogarnelam lazienke.A mezus sie spisal super, bo umyl wszedzei podlogi, tak z odsuwaniem mebli i umyl kuchnie tak porzadnie. Jeszcze zaraz podleje kwiatki i bedzie pieknie.

A w nagrode za wysilek mezus pojechal wlasnie po kurczaczki KFC
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 19:44   #1468
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
ja dzis jade na slub o 13

ale pierwsze pytanie Tzeta jest "czy wszytsko z Toba ok?" nie ma krzyku zlosci, on tweirdzi ze auto to auto...
Ja jeszcze nie spotkałam się ze ślubem w Adwencie. Ale to chyba w USC? Wesele też będzie?

Twój mąż ma bardzo zdrowe podejście do sprawy - mam na myśli stłuczki autami. Na szczęście wiem, że mój myśli tak samo
Stary 2009-12-12, 19:47   #1469
pola25
Zakorzenienie

Syla głowa do góry.nie jesteś sama-w brzuszku dzidzia, a my na forum

Kapi jak humor?

Majkela trzymam kciuki za pozytywny wynik egz!

Sweet trzymaj się!

Gosbaj zjadłabym kfc, ale 100km to za daleko...smacznego

Joli olej to co kto mówi, ludzie nie mają za grosz taktu ani delikatności.a tesciowej odwiedzac nie musisz, skoro jest taka wredna. po co się denerwować. a tak naprawde jest zazdrosna bo jestes młoda,życie przed Toba, a dzidzia w drodze-nic piekniejszego
Joli a ile masz wzrostu?45kg-chudzinka niezla.ja mam zamiar tyle wazyc po porodzie
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 19:53   #1470
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie spotkałam się ze ślubem w Adwencie. Ale to chyba w USC? Wesele też będzie?

Twój mąż ma bardzo zdrowe podejście do sprawy - mam na myśli stłuczki autami. Na szczęście wiem, że mój myśli tak samo
Tak USC a potem bylo przyjecie. ale juz ssiem chyba skonczylo
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości