|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
no my kupilismy go w sklepie u nas w miescie. Najpierw go upatrzylam na allegro a pozniej sie okazalo ze otworzyli u nas sklep wozkowy i tam byl i to o 100zl tanszy niz na allegro
|
|
|
|
|
#1442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja dziś
Jakoś nie mam dziś weny na pisanie ale Was czytam na bieżącoCelka - dla mnie przerażająco brzmi zdanie "przetaczanie krwi przy porodzie" ![]() kurcze masz niezłe przygody, a czy to jest niebezpieczne?![]() no i witaj w gronie ciężarówek po 30tc choć w porównaniu do mamusiek na wylocie to jesteśmy daaaaleko...Cytat:
Cytat:
a co do termometru to też właśnie mam go w obserwowanych i się zastanawiam po co ludzie takie rzeczy kupują,.... czy naprawdę warto dać ok 100pln za termometr??Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-12-12 o 15:53 |
|||
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka , dziś miałam zwariowany dzień
![]() tak więc pokój pomalowany , drzwi wstawione , światło podciągnięte ( ale muszimy kupić nową lampę ) okno i reszta wypucowane został tylko jeszcze jeden pokój mąż malował a teściowa z moją mamą zrobiły reszte jestem padnięta samym patrzeniem , idę umyć włosy
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1445 |
|
Raczkowanie
|
gosbaj fajny wozek
![]() pola25tez sie nad nim zastanawiam, firma dobra , tylko ze ten co ja wklejalam linka ma wiele mozliwosci, mozna np miezyc temp wody w wanience, jedzonka lub powietrza...sama juz nie wiem ktory wybrac.. ide ogladac miss swiata
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzisiaj cicho!!!!
Ula zadowlona jesteś z efektów? ja idę pooglądać "brzydulę" |
|
|
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
A ja tak teraz siedze i smutam
Obiad ugotowany, posprzatane w kominku sie pali iiiiiiiiiiiiii mam strasznego dola - aj te hormony Tz w pracy - tez nie wiem o ktorej skonczy i tak nie ma do kogo geby otworzyc, czasami mam dosyc tych dni. Zdala od rodziny, tz w parcy i mnie dol lapieuffffffffff :p rosi:
|
|
|
|
#1448 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Patka ja mam dokładnie tak jak Ty. Z resztą zawsze na studiach jak miałam jakieś trudne egzaminy to też się nastawiałam na najgorsze, a potem z ulgą stwierdzałam, że nie było tak źle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ingrid i Eudaimonia współczuję motoryzacyjnych przejść!!! A ja mam dzisiaj lenia i humor ogólnie kiepski, jakoś ta pogoda mnie tak nastraja, szaro, buro i jeszcze zimno strasznie. Wczoraj całe popołudnie czytałam na str Fundacji Rodzić po ludzku o wertykalnych pozycjach w czasie porodu i tak się zastanawiam jak się ma praktyka do teorii, mam pewne obawy, że jak już będzie na finiszu to mnie położą na łóżku i każą rodzić "pod górkę" bo tak będzie im wygodniej. Zobaczymy a nuż się mylę... ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Ula co do tego artykułu, którego zdjęcie wstawiłaś, to ja myślę, że nie warto słuchać takich bzdur. Ja odebrałam to jako kolejną kampanię reklamową - tego środka, który jest taki wspaniały. Zapewne jak to często bywa wyprodukowali za dużo tego świństwa i teraz napędzają, aby to kupować, by nie leżało w magazynach. Tak samo, jak z tymi szczepionkami przeciewko grypie, czy innych środkach - lekarstwach. Idziesz do lekarza, przepisuje Ci jakies drogie lekarstwa, choć można kupić o wiele tańsze, bo ma z tego prowizje, a w aptece możesz dostać tańszy zamiennik.
|
|
|
|
#1450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomalutku wystartowaliśmy z zakupami wcześniej i rozkładamy wszystko w pewnej odległości ponieważ lepiej finansowo możemy wszystko sobie poukładać . Ale na wszystko jest jeszcze duuuużo czasu. Dlatego malutkimi kroczkami zaczynamy działać ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#1451 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ingrid eudaimonia ważne że Tobie i dzidzi się nic nie stało ![]() pysiamn ach ta teściowa miłego spotkania.Addicted udanej randki ![]() pola25 gratuluje wyprawki ![]() Taka zaj... walka, ze jak się zaczęła to poszłam na siku. Robię siku a tż woła, ze już po walce, 44sekundy Jaki morał- robię siku w 44 sekundy![]() No jak nigdy łobuzice ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------------- Cały dzień myślałam o sweet liczyłam że też przeczytam cudowna wiadomość bidulka nasza.---------- Już w domku, ależ się cieszę. Egzamin do ![]() --------- Po egzaminie pojechaliśmy do szpitala zobaczyć się z "naszą" przyszłą położną. Jestem zaskoczona pozytywnie oddziałem (Addicted szpital w Pruszkowie), kameralnie, czyściutko,piękne sale, no jak nie szpital. Minus, że łóżek tylko 8, ale położna ma na to sposób . No i od 14.12 do 20.12 muszę w razie czego zaciskać nogi bo zamykają oddział na szybciutki remont. Super spotkanie ale do przełknięcia.Na odchodne przez szybę widzieliśmy noworodki a potem tż zabrał mnie do restauracji na obiadek Już dzisiaj nic nie robię, odpoczywam. Pewnie zaraz się uwale przed tv....
|
|||
|
|
|
#1452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Witamy Mamy ten sam termin, z tym że ja nadal nie wiem kto mi w brzuszku siedzi...
|
||
|
|
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki, poczytuję Was dziś tylko, bo nie mam weny....
uściski
|
#1454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Nie było mnie od czwartku i jak zwykle mam masę postów do przeczytania. Staram się nadrobić, ale jest tego tyyyle, że ho ho. A Sweet już urodziła? Wiecie coś, bo ja zanim wszystko nadrobię, to.... |
||
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie. ja wrocilam z wesela juz bo jestem strasznie zmeczona
![]() i juz wam pisze co u Sweet: Niestety niezbyt rokujace a wiec: Sweet nadal nie urodzila i raczej nie urodzi w najblizszym czasie bo cos w szpoitalu swiruja z jej terminem i wyliczyli jej ze ma urodzic w polowie stycznia i chca ja trzymac do tego terminu ma ciagle skurcze 80-100% na ktg ale nie czuje ich bo faszeruja ja lekami ciagle, nadal ma problem z nerkami. no i was sciska i pozdrawia i to chyba wsio od niej. biore sie za nadrabianie
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może Dzidzia jeszcze potrzebuje czasu.... Ja też będąc w szpitalu miałam 100% skurcze i uspokajali akcję. Będzie dobrze
|
|
#1457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dość wydatków z remontem, dzisiaj ta klamka, dla Glutka prawie nic nie mamy, to wyobraźcie sobie jeszcze, że wczoraj mój mąż pobierał 1000 zł z bankomatu. Wyskoczyło mu - transakcja niemożliwa, za chwilę znowu próbuje, wyskakuje mu, zbyt mało środków na koncie.... Poszedł do banku i wiecie co się okazało!!!!!!!!!!! Że ten 1000 zł zszedł mu z konta, a on go nie otrzymał!!!!!!!!!! Normalnie ch... nas przez to strzelił! I te baby do niego, że musiał dostać tą kasę w bankomacie, skoro zeszło mu z konta On twardo mówi, że nic nie dostał, to wkońcu jedna z tych bab mówi, że faktycznie ostatnio kilka osób się skarżyło, że mieli takie same przypadki! No żesz kur... mać! A jak by jakas mameja byla z tego mojego chlopa, to by go zmyly i tyle...Zakonczylo sie na tym, ze wypisali jakies pismo i mamy czekac na obrot sprawy, tyle ze kur... bez tej kasy na koncie. Nie wiem jak to sie zakonczy. Nie usmiecha mi sie po sadach szlajac, jak nam nie zwroca tych pieniedzy. Przeciez im tego nie darujemy!!!!!!!!!! Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-12-12 o 18:17 |
|
|
|
|
#1458 | |||
|
Zadomowienie
|
no wolałabym posprzątać sama bo to radocha taka , ale skoro nie mogę
efekt powalający , kolor taki jaki chciałam ( mąż sam kupił i trafił w dziesiątkę ) też oglądam brzydulę ![]() Cytat:
a może poczytasz jakąś dobrą książkę lub gazetę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#1459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam w takim razie kciuki i ucałuj ją od nas ![]() Cytat:
![]() Wypłacałam kasę z bankomatu i mi nie wydało kasy (mimo że było tyle na koncie), a potem okazało się że bank zdjął mi tę kwotę z konta.... Wszystko jednak się szybko wyjaśniło, bo to jest tak że bank blokuje Ci na koncie kwotę (przy wypłatach z bankomatu czy płatności kartą) a potem w ciągu iluś godzin system dopiero "sprawdza" czy dana kwota zeszła.... Jeśli nie została wypłacona to ją "odblokowuje" i masz znowu dostępne.. Miejmy więc nadzieję że u Ciebie też tak szybko wróci..
|
|
#1461 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A sytuacja z bankomatem nie do pozazdroszczenia, ale nie martw się przecież nie mogą Wam zabrać 1000 zł! Na pewno szybko rozpatrzą reklamację tylko nerwów szkoda ![]()
|
||
|
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hi hi hi, Kasiorekzeta będzie miała córcię, Syla Ty będziesz miała syncia, a ja Glutka, który już teraz lubi bawić się w chowanego i nie wiem jakiej jest płci
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Niedawno wróciłam ze szkoły, jeszcze tylko jutro i jak dla mnie to koniec. aż do sesji. Dziś miałam 1 zalkę, jutro 3, hm... Powinnam się uczyć korzystając z okazji, że małż w pracy a córka śpi. Przylazłam do Was się pożalić na swoją teściową i jej mamę. Wczoraj teściowa była na kawie i rozmawiałyśmy o wadze, mówiłam, że przybrałam 20 kg, ona na to "przy Agatce nie byłaś taka gruba" ![]() Dzisiaj byłam odebrać od teściowej małą i babcia TŻ aż zaniemówiła, "Jolu, ale ty gruuuuba jesteś" ( nie widziała mnie 2 tygodnie) tak mi się przykro zrobiło. No gdzieś k.... te 20 kg poszło, ale startowałam z poziomu 45 kg( bodajże), przytyłam, ale brzuch też mam ogromny. Poczułam się bardzo źle, ani miłego słowa, na buzi wyglądam nawet dobrze, włosy szybko rosną, a tego nie zauważyły . Powiem Wam milsza jest pani z uczelnianego kiosku. Stwierdziła, że od ostatniego zjazdu zmieniłam się na buzi, zrobiła to w taki sympatyczny sposób, że aż milej mi się zrobiło. Teściówka mieszka parę bloków dalej, ale na 3 piętrze i nie zamierzam tam już do porodu chodzić ( bo za ciężko, za wysoko ) i oszczędzę sobie przykrości. Zrobiłam miejsce w starych meblach ( nie wiem czy kupimy nowe przed rozwiązaniem), małż przyniesie z piwnicy karton z ubrankami i będę prała, segregowała. Zresztą porządki przedświąteczne są doskonałym pretekstem do unikania spotkańBrzuch mi opadł, na buzi się zmieniłam ( a to u mnie były oznaki zbliżającego się porodu) już mam jakieś schizy, że urodzę wcześniej, mały mniej aktywny się zrobił od wczoraj, brak apetytu, luźne stolce i tak sobie wmawiam objawy porodu Tyle moich smutków. Sweet trzymaj się .Ingrid, Eudaimonia współczuję dziewczyny , dobrze, że nic poważniejszego się nie stało. Eudaimonia małże są impulsywne, bez pomyślunku zareagowal, trzeba przeczekać, aż emocje opadną. Niestety jak to w życiu, my jesteśmy tym buforem ![]() Przepraszam, takie głupoty piszę, ale jakoś tak na filozofię mnie wzięło ![]() Witam nowe mamusie Celka strasznie poważnie to brzmi...Uciekam, zajrzę chociaż do książek .Do napisania |
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Ula to jeszcze chwilka i wszystko bedzie gotowe - fajnie
![]() Majkela ![]() ![]() ![]() Asiuulka dzieki za info A swoja droga to jacys powaleni ci ekarze.Ja bym sie wypisala na wlasne zadanie i pojechala do innego szpitala.Dziewczyna ma rozwarcie, pelna czynnosc skurczowa, a oni ja lekami faszeruja ![]() :conf used:
|
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Sweet trzymają, no ale to w końcu lekarze, chyba wiedzą co robią
Jak poczytałam o tych waszych porządkach to sama coś zaczęłam działać i wymyłam kuchnię pokój, sypialnię i łazienkę miałam w planach cały dom (czyli jeszcze dół i podłogi umyć) ale przyszła moja siostra i posiedziałam z nią. I chyba lepiej bo trochę się zmordowałam tym sprzątaniem - tż jak coś robił to po łebkach a ja lubię dokładnie. TŻ jak ścinał drzewo to naleciało mu opiłków do oka i musiał po lekarzach jeździć - teraz ma całe opuchnięte tak że patrzyć nie może i go boli - ciapa nie przygotował się i nie ubrał sobie okularów a teraz cierpi. Na dodatek musiał do Rzeszowa jechać bo na weekendzie u nas okulista Ci nie pomoże - normalnie paranoja - nawet z pogotowia go odesłali bo nie mają specjalisty... szkoda gadać. Joli - nie przejmuj się co tam sobie gadają, ciekawe jak one wyglądały... |
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do stłuczek, to jak mialam wypadek samochodowy 3 lata temu, to było tak. Dzwonię do mojego obecnego męża, który wtedy nim nie był i nie mieliśmy planów ślubnych i mówię podniesionym, roztrzęsonym głosem - kur... roz***... samochód. I tak kilka razy. On mnie coś pytał, a ja cały czas to samo. Wkońcu on ryknął na mnie przez słuchawkę - coś w stylu - Kur... No to wtedy zaczęłam słuchać co ma mi do powiedzenia spytał tylko, czy nic mi się nie stało. Ja, że nic. On mówi, to czym Ty się przejmujesz Naprawa wyniosła nas, a raczej jego, bo ja wtedy zaczęłam pracować 5 tys. Kasa poszła z konta, nie mieliśmy i nie mamy takiego ubezpieczenia, by to pokryło, tylko podstawowe. Do dziś dnia mi nie wypomniał tej stłuczki, bo to tylko samochód.Ale stres był taki, że jak uderzyłam, z przodu zrobiła się harmonijka, a ja nóg nie czuję. Myślałam, że ich nie mam. Dopiero, jak dotknęłam rękoma, to się uspokoiłam. Najlepsze jest to, że zdąrzyłam uderzyć w dupę.... szambiarki nie minęło parę minut, a już przyjechała straż pożarna na sygnale, bo ktoś zadzwonił z przejeżdzających, że śmierdząca sprawa, za chwilę drogówka, no i w niedługim czasie mój obecny mąż. (Ktoś zadzwonił, że sprawa śmierdząca, ale do pomocy zatrzymał się tylko jeden facet, reszta miała w dupie) Hamulce mi się zacięły, więc ta straż się przydała, bo ściągnęli mi auto do boku Ja okropnie bałam reakcji A..., a on przyjął to tak dobrze. Także wydaje mi się, że nie ma co się wkurzać jakimiś stłuczkami, czy zadrapaniami. Fakt najgorsze jest, że trzeba naprawiać i wydawać kupę kasy, ale najważniejsze jest zawsze nasze zdrowie i życie, a reszta jakoś sama się ułoży.
|
|
|
|
|
#1467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my dzisiaj z tzetem robilismy swiateczne porzadki ja wytarla kurze, powywalalam niepotrzebne rzeczy z szufload ktore zawsze sie gdzies upycha i inne *******ki, uzbieralam ich 3 reklamowki z 2 pokoi zrobilam porzadek w szafie (troche do PCK sie znalazlo rzeczy). no i jeszcze ogarnelam lazienke.A mezus sie spisal super, bo umyl wszedzei podlogi, tak z odsuwaniem mebli i umyl kuchnie tak porzadnie. Jeszcze zaraz podleje kwiatki i bedzie pieknie. A w nagrode za wysilek mezus pojechal wlasnie po kurczaczki KFC ![]()
|
||
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój mąż ma bardzo zdrowe podejście do sprawy - mam na myśli stłuczki autami. Na szczęście wiem, że mój myśli tak samo |
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Syla głowa do góry.nie jesteś sama-w brzuszku dzidzia, a my na forum
![]() Kapi jak humor? Majkela trzymam kciuki za pozytywny wynik egz! Sweet trzymaj się! Gosbaj zjadłabym kfc, ale 100km to za daleko...smacznego ![]() Joli olej to co kto mówi, ludzie nie mają za grosz taktu ani delikatności.a tesciowej odwiedzac nie musisz, skoro jest taka wredna. po co się denerwować. a tak naprawde jest zazdrosna bo jestes młoda,życie przed Toba, a dzidzia w drodze-nic piekniejszego ![]() Joli a ile masz wzrostu?45kg-chudzinka niezla.ja mam zamiar tyle wazyc po porodzie
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

no my kupilismy go w sklepie u nas w miescie. Najpierw go upatrzylam na allegro a pozniej sie okazalo ze otworzyli u nas sklep wozkowy i tam byl i to o 100zl tanszy niz na allegro
Bexa B4 kolor S5 

klask i:

:p rosi:

Jaki morał- robię siku w 44 sekundy
bidulka nasza.
ale do przełknięcia.Na odchodne przez szybę widzieliśmy noworodki
i to chyba wsio od niej.
.