Brzuch po kolana-a ja nie rozpakowana (Mamusie list.-grud. 2009) cz. V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-13, 11:45   #151
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch po kolana-a ja nie rozpakowana (Mamusie list.-grud. 2009) cz. V

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Ale i tak jestem strasznie szczęśliwa bo w końcu moja dzidzia się ujawniła i to będzię DZIEWCZYNKA Bardzo się cieszę bo mam już synka.
Gratulacje

u mnie też cisza...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 11:53   #152
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
A i jeszcze rada kupiliśmy Wikiemu matę z FP Rainforest. Jest super. Mały może na niej leżeć godzine słuchać muzyczki lub odgłosów lasów i gadać ze zwierzaczkami lub machać rączkami. Naprawdę polecam bo w tym czasie jestem w stanie dużóoooo zrobić

Witaj
Mam pytanie co do tej maty: Czym ona jest zasilana bateria???
Bo podoba mi się bardzooo

u mnie też ciszaaaa
A tak wogóle to Witam niedzielnie
Stary 2009-12-13, 12:03   #153
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Cześć

Witam was Domi tylko Kropce się o mnie przypomniało i tobie.Dziękuję za pamięć kochane jesteście.

Co do @ to dostałam wczoraj około 20,00.Brzuch mnie bolała ale niemyślałam że to akurat @.No nic teraz tylko niech zleci ze mnie to wszystko,jestem ciekawa ile dni będe miała ciotke.Mały dał w tą noc popalić ale wytrwałam.Od 6 już niespie za to Wiki śpi sobie smacznie na brzuszku usnął.Nikolka wojuje jak zawsze.Wczoraj oglądaliśmy Odlot super bajka.
I ostatnio ogladałam z Grzeskiem "Wojna polsko-ruska"-zajefajny ten film podobał mi się.Brzuszek mnie boli mocno i ten ból rozchodzi się aż do tyłu na plecy i w pasie go czuję.No nic uciekam sobie na łóżeczko.

Bravurka-co u ciebie ???Jak tam Patryk???

Gratuluję nowo rozpakowanym mamusią

Kocham was kochane pózniej zajrze.

Paczka ja tez sie martwilam o Ciebie: brzydal:

I co tam dziewuszki?nic narazie widze sie nie rusza....
W takim razie milej niedzielki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 12:31   #154
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
witaj Paczka
no to juz miesiac minal wiec pewnie i @ dlatego przyszla,choc nie wiem jak to po cccieciu jest...
a co do pamieci to jeszcze Malinka o Ciebie pytala i Kachula kilka razy...

Ja cala noc z kolei mialam napiety brzych i wstawalam co 1h a nawet co 30 min do wc siku...i jak wyszlam to znw mi sie chcialo...jakby co to dzis nocuje w lazience

a co do tej kobiety w ciazy co jej dziecko spadlo...to brak słow. Ja bym te glupie pi..... zabila za to, ze tak sie stalo
Paczka chyba nas poprostu najzwyczajniej w swiecie przeleciala i nie zauwazyla ze i Kasia i Malinka sie o nia martwily

no to sobie pospalas jak co pol godziny latalas..
postaraj sie odespac w dzien.. musisz zbierac sily przed godzina P.

ja bym bardzo chciala wiedziec co to za szpital i co sie stalo z malenstwem.. czy w ogole przezylo ten upadek

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam BARDZO straszne skurcze Bolało jak cholera.... Wzięłam kąpiel no i cóż... przeszło Ale zestresowłam się i to bardzo! Tak bolało

A oto nasza choinka I ja nieuczesany -
smanthha ty to sie przed swietami raczej rozdwoisz tak mi sie cos wydaje..

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
I co tam dziewuszki?nic narazie widze sie nie rusza....
W takim razie milej niedzielki
ja tez myslalam ze ktoras w nocy sie rozdwoila a tu nic

Trzymacie w napieciu grudnioweczki

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 12:35   #155
Kasiuch
BAN stały

Cytat:

glupty gadasz...to csię ciesz...no chyba, ze chcesz poczekac do terminu

hm...chyba nie...z reszta juz sama nie wiem... boje sie tego bolu...jak narazie-cisza....

Samantho-alez potargany jestes
Kasiuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 12:41   #156
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
DiTu gratuluje córci

Hmm.. widze że Wy wszystkie fridy macie? Ja kupie gruche jednak. Jak coś nie bedzie szło to kupimy fride
...

Kup Fridę ja płaciłam około 22zł w aptece. gruszka pewnie z połowę taniej (nawet nie wiem). Moja siostra ma córeczkę i też chciała coś do noska. Tłumaczyłam jej co ma kupić a ona poszła do apteki (za granicą) i Pani sprzedała jej gruszkę, że to niby to samo (cena jak sie okazało wyższa niż za fridę w Polsce). No i wraz ciocia (znaczy się ja) musiała ratować siostrzenicę - kupiłam w Polsce - siostra bardzo zadowolona... ja używam Fridy do tej pory - mój synek ma ponad 2 lata. Kilka razy prawdopodobnie uchroniłam dziecko przed jakąś poważniejszą infekcją. Kończyło się na przeziębieniach. Polecam używać np. z Marimerem, rozrzedzającym wydzielinę nosową i nawilżającym błony śluzowe...
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Melduję się i ja!

nie nadążam za Wami i nie wiem skąd rozpakowane Mamusie maja czas na wizazowanie? albo ja chyba źle zorganizowana jestem Olka myli noc z dniem i tak oto boję się iść spać bo zaraz i tak będę musiała wstać! ledwo żyję ale nic to, zawsze 15 minut snu lepsze niz nic!
...
Trzymaj się, a sen z czasem się unormuje - najgorsze początki...
A poza tym katekatee dobrze radzi...
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie ...
U Nas tak średnio. Małemu bilirubina schodzi ale wolno. W poniedziałek będziemy mieli wyniki z posiewu moczu bo jest podejrzenie że to może przez bakterie w moczu nie schodzi no i wtedy niestety szpital No ale trudno ważne żeby móje Słońce było zdrowe. Wogóle to jutro mamy chrzciny a ja półtorej godziny temu wróciłam z egzaminu. Mam łeb jak sklep i radzę wam nie popełnijcie mojego błedu i jak tylko fundusze Wam pozwolą to róbcie chrzciny w lokalu! Bo w domu to jest masakra Postaram się być już na bieżąco. Trzymajcie kciuki za nasze wyniki i jutrzejsze chrzciny bo z powodu dzisiejszej rodzinnej awatury może być gorąco.....

I OCZYWIŚCIE GRATKI DLA NOWYCH MAMUS

Moja droga musisz małą przestawić bo się wykończysz. Najlepiej po prostu rozbudzać ją w dzień żeby nie spałą i stopniowo wydłużać momenty kiedy nie spi w dzień to powinno pomóc.

A i jeszcze rada kupiliśmy Wikiemu matę z FP Rainforest. Jest super. Mały może na niej leżeć godzine słuchać muzyczki lub odgłosów lasów i gadać ze zwierzaczkami lub machać rączkami. Naprawdę polecam bo w tym czasie jestem w stanie dużóoooo zrobić
Trzymam kciuki i za Chrzciny (pewnie już w toku) i za wyniki i za brak awantur
Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Heloł

Wstałam ,umyłam głowe ,i ide do szkoły ...ale Mi sie nie chceee ...takie zimno brr
Miłego dzionka ,będe Soboie koło 13
Faktycznie zimno - oby tylko ślisko nie było bo jak ja dojade do szpitala - 90km
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
witam niedzielnie,
wstałam w dwupaku, a tak liczyłam na ta noc!!!!

hihih
Witaj, nie jesteś osamotniona w tym stanie
Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Cześć

Witam was Domi tylko Kropce się o mnie przypomniało i tobie.Dziękuję za pamięć kochane jesteście.

Co do @ to dostałam wczoraj około 20,00.Brzuch mnie bolała ale niemyślałam że to akurat @.No nic teraz tylko niech zleci ze mnie to wszystko,jestem ciekawa ile dni będe miała ciotke.Mały dał w tą noc popalić ale wytrwałam.Od 6 już niespie za to Wiki śpi sobie smacznie na brzuszku usnął.Nikolka wojuje jak zawsze.Wczoraj oglądaliśmy Odlot super bajka.
I ostatnio ogladałam z Grzeskiem "Wojna polsko-ruska"-zajefajny ten film podobał mi się.Brzuszek mnie boli mocno i ten ból rozchodzi się aż do tyłu na plecy i w pasie go czuję.No nic uciekam sobie na łóżeczko.

...

Gratuluję nowo rozpakowanym mamusią

Kocham was kochane pózniej zajrze.

Zdrówka życzę...
Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Samantha ja zamiast fridy kupiłam Sopelek - polski odpowiednik za połowę ceny - sądząc po wyglądzie nada się tak samo, a aspirator delikatniejszy od gruszki.. ale to i tak tylko na katar wszytko..
a na babole położna mi poleciła kropelkę soli fizjologicznej i skręcik z waty bawełnianej

Dziewczyny jak Wam idzie obcinanie paznokci u maluszków? robicie to tymi nożyczkami z kulką? ja od urodzenia nie mogę się odważyć i Mała ciągle w niedrapkach śmiga

miłej niedzielki
Najtrudniejszy pierwszy krok... hihi Te nożyczki są dostosowane do obcinania malutkich paznokietków i nie powinno się nic zdarzyć. Ja delikatnie odchylałam opuszek od paznokietka. Z "operacją" najlepiej zaczekać, aż dzidziuś głęboko zaśnie albo kiedy ssie. Podeprzyj go tylko wygodnie poduszką, żebyś miała wolne obie ręce. Paznokcie u nóg powinno się obcinać prosto (by nie wrastały w skórę), a u rąk półokrągło, zgodnie z kształtem paznokcia (inaczej maluszek mógłby się zadrapać).
Cytat:
Hoł hoł hoł grubiutkie reniferki

Dzisiaj zwariowaliśmy z Tż i ubraliśmy choinke. Jest mała i srebrna. I włączyliśmy sobie świąteczne piosenki chyba ta ciąża i Tżowi się udziela

Wczoraj miałam BARDZO straszne skurcze Bolało jak cholera.... Wzięłam kąpiel no i cóż... przeszło Ale zestresowłam się i to bardzo! Tak bolało

Fajne zdjęcie - takie przytulne i domowe...

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Gratulacje

u mnie też cisza...
Dziękuję
U mnie też...
Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Witaj
...
u mnie też ciszaaaa
A tak wogóle to Witam niedzielnie
Może cisza przed burzą
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 12:47   #157
Kasiuch
BAN stały

Cytat:

Kup Fridę ja płaciłam około 22zł w aptece. gruszka pewnie z połowę taniej (nawet nie wiem). Moja siostra ma córeczkę i też chciała coś do noska. Tłumaczyłam jej co ma kupić a ona poszła do apteki (za granicą) i Pani sprzedała jej gruszkę, że to niby to samo (cena jak sie okazało wyższa niż za fridę w Polsce). No i wraz ciocia (znaczy się ja) musiała ratować siostrzenicę - kupiłam w Polsce - siostra bardzo zadowolona... ja używam Fridy do tej pory - mój synek ma ponad 2 lata. Kilka razy prawdopodobnie uchroniłam dziecko przed jakąś poważniejszą infekcją. Kończyło się na przeziębieniach. Polecam używać np. z Marimerem, rozrzedzającym wydzielinę nosową i nawilżającym błony śluzowe...
grucha kosztuje niecale 10zl (z canpola)... nie wiem jak w praktyce jeszcze ale naprawde slyszalam ze frida sie sprawdza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 13:01   #158
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

w końcu skróciłam te maleńkie paznokietki:brzydal :
Dzięki Ditu Twoją podpowiedź dostałam już po fakcie ale zrobiłam dokładnie tak samo i udało się
podobno do paznokci psychika mamusi musi dorosnąć
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 13:02   #159
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Hoł hoł hoł grubiutkie reniferki

Dzisiaj zwariowaliśmy z Tż i ubraliśmy choinke. Jest mała i srebrna I włączyliśmy sobie świąteczne piosenki chyba ta ciąża i Tżowi się udziela

co tam choinka....jakie Ty masz super sciany (kolor)
a co do za tluscioszek stoi kolo tej choinki?

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Paczka chyba nas poprostu najzwyczajniej w swiecie przeleciala i nie zauwazyla ze i Kasia i Malinka sie o nia martwily

no to sobie pospalas jak co pol godziny latalas..
postaraj sie odespac w dzien.. musisz zbierac sily przed godzina P.

ja bym bardzo chciala wiedziec co to za szpital i co sie stalo z malenstwem.. czy w ogole przezylo ten upadek
Podobno gdzies w Wawie
szkoda mi tego dziecka...a te baby bym rozszarpala, naprawde

Cytat:
Napisane przez Kasiuch Pokaż wiadomość
hm...chyba nie...z reszta juz sama nie wiem... boje sie tego bolu...jak narazie-cisza....

Samantho-alez potargany jestes
nie piszcie o tych skurczach bo robie sie zazdrosna

Ja tez kupilam Fride, bo sie naczytalam i mamuski inne mi doradzily, ze jest super

Ja robie obiad...Dzidzia mi ucichla dzisiaj....
rano zaszalalam, wykrzystalam tak do konca Tz....mam w dooopie ta bakterie...w koncu lekarz mi nic nie zarbonil

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 13:04   #160
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam

Dziewczyny co kupić na chrzciny? Może macie jakieś pomysły

My też mamy dzień pomylony z nocą w dzień więcej śpi a w nocy potrafi 4 godz. nie spać jestem niewyspana
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 13:11   #161
xpressja
Zadomowienie

razem z Tz mielismy plan zakupu dzisiaj i choinki i ozdób, ale jakos tak sie leniwie zrobiło ze sie odechciało shoppingowej wyprawy...
nie ukrywam że nastrój swiąteczny powoli mi sie udziela i gdzieś tam tez nastawiam kolendy i już bym choineczke ubrała, czekam na pierwszy śnieg :P

bo chyba snieg pierwszy spadnie a ja będe dalej w dwupaku!

samatha, ale u ciebie juz świątecznie !

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-12-13 o 13:18
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 13:17   #162
NadiaM
Raczkowanie

Melduję się w niedziele U mnie nic, cisza, mały spokojny rzadko się rusza. Wszystko wskazuje na to, że jadę jutro do ginki. Zobaczymy co tam się dzieje

Samanthhha bardzo ładne zdjęcia, już tak świątecznie

DiTu, to gratulacje córeczki Super Lepiej późno niż później

Kasiuch, a tak wszystkim zazdrościłaś tych skurczowych przepowiadaczy a teraz co już nie chcesz

No nic dalej czekam i przyznam, że strasznie się dłuży to oczekiwanie

Zapomniałam Lucky pogratulować obciętych pazurków

Edytowane przez NadiaM
Czas edycji: 2009-12-13 o 13:18
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 14:27   #163
carolans
Zadomowienie

Czesc ja dzisiaj mały shopping zrobiłam dla mojej Laurki, bo z imienia Malwina zrezygnowaliśmy, jeszcze były Emma i Gabriela, ale Laure juz obmyslilam x czasu temu

tak więc mam zasłonki i poduchę

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 14:51   #164
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiuch Pokaż wiadomość
trzymam za spokojna nocke...ojej..jak ja bym chciala zeby moj Aleksiu sie nastawil na co 3godz. byloby cudnie......ale cos czuje ze bedzie dawal popalic...
Hehe... nocka była średnio spokojna. Po kąpieli młoda się najadła, potem marudziła przez pół godziny, bo jej się jeszcze przypomniało, że jest głodna Potem przespała 4 godziny i później budziła się już co 2

Cytat:
tato mi dzis mowil, ze podobno w Wawie czy gdzies tam jakas kobieta w ciazy pojechala do szpitala i chyba dziecko tak szybko sie urodzilo, ze uderzylo głowka o podloge....nie wiem czy slyszalyscie???
Położna, która odbierała mój poród i prowadziła wcześniej kurs opowiadała nam, że kiedy kobieta wybiera pozycję stojącą, to zawsze kładzie poduszkę na podłodze, bo czasem się zdarza, że rodząca tak mocno prze, że dziecko się może wyśliznąć

A tak to wybaczcie, ale nie mam weny twórczej Zmykam składać pranie póki Sandra śpi.
Stary 2009-12-13, 15:01   #165
Kasiuch
BAN stały

Cytat:
razem z Tz mielismy plan zakupu dzisiaj i choinki i ozdób, ale jakos tak sie leniwie zrobiło ze sie odechciało shoppingowej wyprawy...
nie ukrywam że nastrój swiąteczny powoli mi sie udziela i gdzieś tam tez nastawiam kolendy i już bym choineczke ubrała, czekam na pierwszy śnieg :P

spoko expresja, najpierw sie rozpakujesz bo snieg to chyba dopiero w styczniu bedzie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Kasiuch, a tak wszystkim zazdrościłaś tych skurczowych przepowiadaczy a teraz co już nie chcesz

No nic dalej czekam i przyznam, że strasznie się dłuży to oczekiwanie
oj dluzy sie....a skurczow sie boje ....
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Hehe... nocka była średnio spokojna. Po kąpieli młoda się najadła, potem marudziła przez pół godziny, bo jej się jeszcze przypomniało, że jest głodna Potem przespała 4 godziny i później budziła się już co 2
no to widze ze jednak mala jescze sie nie nastawila na dokladnie co 3 godzinki... trzymam za spokojna nocke

Carolans- super poducha, widze zakupy udane
Domi- u mnie to jakis tam pojedyncze...wiec nie ma czego zazdoscic

Edytowane przez Kasiuch
Czas edycji: 2009-12-13 o 15:10
Stary 2009-12-13, 15:19   #166
carolans
Zadomowienie

a wasze dzieciaczki w brzuchach też tak reagują na prysznic? bo moja jak skieruję wode na brzuch to kopie jak szalona
najgorsza ta gimnastyka z goleniem, daję rade sama ale tż musi sprawdzac co tam wytworzylam, ale to pewnie przyjemna czesc ciazy dla niego ....

w sklepach szaleństwo przedświateczne, pełno ludzi

samantha u Ciebie też widzę świątecznie, u mnie to jeszcze nic nie widać w domu, jedynie stroik z suszonymi pomarańczami. ciekawe czy zdąże zakupić i udekorowac choinkę przed porodem.

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 15:29   #167
elalank
Zadomowienie

Witam Mamusie

katekatee- trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre i żeby Maleństwo szybko było zdrowe. No i oczywiście za chrzciny!
Niestety u mnie fundusze nie pozwolą na chrzciny w lokalu, ale ograniczymy się do il gości, więc powinno być dobrze (oby)

A przestawić Olkę muszę, oby nam się szybko udało

xpressja- ale fajny avatar!

Cytat:
Samantha ja zamiast fridy kupiłam Sopelek - polski odpowiednik za połowę ceny - sądząc po wyglądzie nada się tak samo, a aspirator delikatniejszy od gruszki.. ale to i tak tylko na katar wszytko..
a na babole położna mi poleciła kropelkę soli fizjologicznej i skręcik z waty bawełnianej

Dziewczyny jak Wam idzie obcinanie paznokci u maluszków? robicie to tymi nożyczkami z kulką? ja od urodzenia nie mogę się odważyć i Mała ciągle w niedrapkach śmiga
a ten sopelek dobry jest?bo właśnie chce kupić coś do noska i się zastanawiam
paznokcie obcinam jak Olka śpi nożyczkami z bezpieczną końcówką

Cytat:
Trzymaj się, a sen z czasem się unormuje - najgorsze początki...
A poza tym katekatee dobrze radzi...
dzięki Dziś już mamy 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co kupić na chrzciny? Może macie jakieś pomysły
My też mamy dzień pomylony z nocą w dzień więcej śpi a w nocy potrafi 4 godz. nie spać jestem niewyspana
witaj w klubie nocnych marków
a na chrzciny to nie wiem co sie kupuje, może zapytaj rodziców co potrzebują dla maluszka

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
Czesc ja dzisiaj mały shopping zrobiłam dla mojej Laurki, bo z imienia Malwina zrezygnowaliśmy, jeszcze były Emma i Gabriela, ale Laure juz obmyslilam x czasu temu

śliczna podusia

My dziś byliśmy na zakupach "mieszkaniowych" i zakupiliśmy panele i tapetę na jedną ścianę do pokoju Olki Wybraliśmy też płytki do łazienki i kuchni. Bo zapomniałam się Wam pochwalić, że odbieramy klucze 22 grudnia, czyli dostajemy taki prezencik na święta!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 15:48   #168
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

dzięki elalank

może ma ktoś fajną zabawke z której jest zadowolony i poleca

teraz mała mi śpi od 13 czemu w nocy tak fajnie niechce spać...
w nocy to ja zasypiam przy karmieniu małej

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2009-12-13 o 15:50
Stary 2009-12-13, 15:55   #169
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się i ja!

nie nadążam za Wami i nie wiem skąd rozpakowane Mamusie maja czas na wizazowanie? albo ja chyba źle zorganizowana jestem Olka myli noc z dniem i tak oto boję się iść spać bo zaraz i tak będę musiała wstać! ledwo żyję ale nic to, zawsze 15 minut snu lepsze niz nic!

przede wszystkim gratuluję 4 tygodni

A co do aktywności, to w ciągu dnia ja staram się np. przewijać Sandrę po jedzonku, a w nocy jak da radę to przed. W dzień jak np biorę prysznic jak mała jest rozbudzona, to jej włączam karuzelkę (matą się jeszcze nie zainteresowała), a jak coś robię, to sadzam ją przy sobie, albo noszę w chuście. I staram się opowiadać co robię, albo gadać z nią, czy mówić o tym w co ona się wpatruje.
Póki co działa i Sandra śpi zwykle od 23 do 9 z przerwami na jedzenie, a w ciągu dnia ucina sobie 2 drzemki po ok 2 h.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 16:03   #170
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
przede wszystkim gratuluję 4 tygodni

A co do aktywności, to w ciągu dnia ja staram się np. przewijać Sandrę po jedzonku, a w nocy jak da radę to przed. W dzień jak np biorę prysznic jak mała jest rozbudzona, to jej włączam karuzelkę (matą się jeszcze nie zainteresowała), a jak coś robię, to sadzam ją przy sobie, albo noszę w chuście. I staram się opowiadać co robię, albo gadać z nią, czy mówić o tym w co ona się wpatruje.
Póki co działa i Sandra śpi zwykle od 23 do 9 z przerwami na jedzenie, a w ciągu dnia ucina sobie 2 drzemki po ok 2 h.
kurcze super Ci śpi a czy jak ją karmisz w nocy do dajesz ją do odbicia? czy raczej dajesz jej spać?
Pytam bo jak w nocy ja karmie to dają ją do odbicia i już w tedy ją rozbudzam a i czasem zdaży jej się kupcia i trzeba zmieniać pieluche i znów karmienie...itd nie umie potem mi zasnąć

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2009-12-13 o 16:05
Stary 2009-12-13, 16:05   #171
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

xpressja- ale fajny avatar!

dziękuje!
bo ja tak kuszę zimę,
może jak skusze zimę to i dzidzia będzie chciała zawitać na świecie?

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 16:24   #172
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

fajny avatar i zalaczone zdjątko

Cytat:

fajne zakupki

Cytat:

Położna, która odbierała mój poród i prowadziła wcześniej kurs opowiadała nam, że kiedy kobieta wybiera pozycję stojącą, to zawsze kładzie poduszkę na podłodze, bo czasem się zdarza, że rodząca tak mocno prze, że dziecko się może wyśliznąć

A tak to wybaczcie, ale nie mam weny twórczej Zmykam składać pranie póki Sandra śpi.

Ale ona nie rodzila na stojaco, tylko przyjechala do szpitala i zamiast ja na porodówke, to kazaly jej ankiete wypełniac...podobno mowila, ze nie moze, bo juz glowka wychodzi....glupie baby
Cytat:
a wasze dzieciaczki w brzuchach też tak reagują na prysznic? bo moja jak skieruję wode na brzuch to kopie jak szalona
najgorsza ta gimnastyka z goleniem, daję rade sama ale tż musi sprawdzac co tam wytworzylam, ale to pewnie przyjemna czesc ciazy dla niego ....

w sklepach szaleństwo przedświateczne, pełno ludzi

samantha u Ciebie też widzę świątecznie, u mnie to jeszcze nic nie widać w domu, jedynie stroik z suszonymi pomarańczami. ciekawe czy zdąże zakupić i udekorowac choinkę przed porodem.

Ja szczerze powiedziawszy staram sie zbyt dlug nie lac wody na brzuch, tylko szybko raz raz...wiec nei zauwazylam zmian, ale moze dzis wyprobuje

A jak suszylas te pomarancze?tak normalnie pokrojone w platerki i wysuszone? ja tez tak chce

My bylismy z Mezem na spacerku i na malych zakupach

Stary 2009-12-13, 16:45   #173
moniam85
Raczkowanie

Hej!
no ja nie zdążyłam sie rozpakować przed pierwszym sniegiem bo u mnie był już pod koniec października no i od wczoraj, a dziś juz fajnie biało mieliśmy iść na spacer po kościele ale mój Tż do kościoła ubrał buty eleganckie ale nie zimowe więc pojechaliśmy na kawe do teściów...

carolans super zakupy
gucia6 Twoja Sandra to naprawdę Aniołek
elalank super prezent tylko pozazdrościć ehh aż sie rozmarzyłam o własnych kluczach...
DiTu u mnie burzy raczej nie będzie, termin za 2 dni a nic mnie nie bierze, za to mocno trzymam kciuki jutro za Ciebie
Stary 2009-12-13, 17:20   #174
samanthhha
Wtajemniczenie

Cześć Wróciliśmy właśnie od teściów - była pizza i faworki Chyba zaraz mnie przeczyści porządnie bo wszystko popiłam...... colą i mlekiem

Fajnie że podoba Wam się moja choinka Właśnie zaświeciliśmy lampki Jutro kupimy sztuczny śnieg na okna i będziem robić dekoracjony

Domi u nas kolory ścian takie milusiowe Różowa kuchnia, fioletowy salon, szara sypialnia i Iwowy pokój niebiesko beżowy KoRoRoWo

No i przekonałyście mnie co do fridy Dzięki za podpowiedzi
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 18:22   #175
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

śliczne zakupy!

My też byliśmy na pacerku - a dzisiaj iście zimowo -8C i śnieg

próbowaliśmy dzisiaj nakłonić Nilcię, żeby wyszła ale ona chyba obraziła się na to wytrzęsanie

Stary 2009-12-13, 18:29   #176
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
próbowaliśmy dzisiaj nakłonić Nilcię, żeby wyszła ale ona chyba obraziła się na to wytrzęsanie
My też wczoraj próbowaliśmy i dostałam tych ohydnych skurczy
Ale Iwo się jednak nie zdecydował na wyjście

W ogóle to mnie mdli, co chwila mam skurcze i wszystko mnie boli - dziś uda I coś ze mnie wyciekło - ale co to nie wiem Nie wiem czy czop czy zwykłe upławy... I bądz tu człowieku mądry Już nie chce być w ciąży
Stary 2009-12-13, 18:37   #177
domi7ks
Zakorzenienie

U mnie było wszystko juz dzis (spacer, staranka, mycie podlogi na kolanach po obiedzie) i ciągle nic na mnie nie dziala...
jestem niezniszczalna

Stary 2009-12-13, 18:38   #178
samanthhha
Wtajemniczenie

Domi to pewnie cisza przed burzą

Rzygać mi się chce
Stary 2009-12-13, 18:47   #179
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu skróciłam te maleńkie paznokietki:brzydal :
Dzięki Ditu Twoją podpowiedź dostałam już po fakcie ale zrobiłam dokładnie tak samo i udało się
podobno do paznokci psychika mamusi musi dorosnąć

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Melduję się w niedziele U mnie nic, cisza, mały spokojny rzadko się rusza. Wszystko wskazuje na to, że jadę jutro do ginki. Zobaczymy co tam się dzieje

Samanthhha bardzo ładne zdjęcia, już tak świątecznie

DiTu, to gratulacje córeczki Super Lepiej późno niż później
...
Trzymam kciuki za wizytę...
Dziękuję Co prawda to prawda, ale nadal mam problem z imieniem
Cytat:

Śliczniusie
Cytat:
Witam Mamusie
...

dzięki Dziś już mamy 4 tygodnie
...
My dziś byliśmy na zakupach "mieszkaniowych" i zakupiliśmy panele i tapetę na jedną ścianę do pokoju Olki Wybraliśmy też płytki do łazienki i kuchni. Bo zapomniałam się Wam pochwalić, że odbieramy klucze 22 grudnia, czyli dostajemy taki prezencik na święta!
Dopiero 4 tygodnie Tego prezentu nic nie przebije (no oprócz dzidziusia oczywiście) Gratulacje...
Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Hej!
...
DiTu u mnie burzy raczej nie będzie, termin za 2 dni a nic mnie nie bierze, za to mocno trzymam kciuki jutro za Ciebie
Dziękuję póki co u mnie piękna pogoda - na żadną burzę się jutro nie zanosi
Cytat:
...
No i przekonałyście mnie co do fridy Dzięki za podpowiedzi
Będziesz zadowolona
Cytat:
śliczne zakupy!

My też byliśmy na pacerku - a dzisiaj iście zimowo -8C i śnieg

Cytat:
My też wczoraj próbowaliśmy i dostałam tych ohydnych skurczy
Ale Iwo się jednak nie zdecydował na wyjście

W ogóle to mnie mdli, co chwila mam skurcze i wszystko mnie boli - dziś uda I coś ze mnie wyciekło - ale co to nie wiem Nie wiem czy czop czy zwykłe upławy... I bądz tu człowieku mądry Już nie chce być w ciąży
Ooo, wygląda poważnie...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2009-12-13 o 18:48
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:05   #180
tarasia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a tak z innej beczki.
Macie już wszystkie prezenty pod choinkę?
Ja ciągle nie mam pomyslu na prezent dla taty?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości