|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() dzięki patinka - widzę, że wyszukujesz ciekawostki podobno kiedyś w niektórych szpitalach jak się dziecko rodziło ok. północy w sylwestrową noc to kobietom pozwalano wybierać czy czy ma być 30.12 czy też 01.01 |
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
addicted sliczny brzucholek
![]() zeberko no twoj tez sliczny ech zazdroszcze wam ze macie takie duze brzuszki moj to malutki
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
addicted to wizaz - jaki piękny duży brzucholek i przylepa do niego
![]() ![]() zebra twój brzusio również okazały i spoooory
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Już od dwóch miesięcy czytam Was właściwie na bieżąco. Ciesze się z Waszych radości, z narodzin pierwszego dzidziusia i denerwuje się kiedy pojawiają się u Was kłopoty z ciążą. W końcu postanowiłam dołączyć ufając, że przyjmiecie mnie do swego grona. Ponieważ podczytuje Was już od dłuższego czasu wiem o Was bardzo wiele. Dziś ja chciałabym powiedzieć coś o sobie. Mieszkam w Wielkopolsce. Krótko po ślubie okazało się, że jestem w ciąży. Bardzo tego pragnęłam ale nie spodziewałam się , że nastąpi to tak szybko dlatego, że znam bardzo wiele dziewczyn, które mają mnóstwo kłopotów z zajściem w ciążę. Początek mojej ciąży był tragiczny. Nie miałam apetytu, non stop wymiotowałam i strasznie męczyła mnie zgaga. Czułam się jak bulimiczka. Dopiero po 5 miesiącu dolegliwości ustąpiły i zaczęłam wcinać jak za dawnych czasów. Teraz jestem juz prawie 12 kilo na plusie hehehe. Jedyna rzecz która teraz nie daje mi spokoju to to, że ciągle nie jestem pewna czy mój dzidziuś jest chłopcem czy dziewczynką? |
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i masz prawo do humorków ![]() A tak poważnie, to pewnie masz rację ![]() Jak się coś wyjaśni z tą naszą kasą, to Wam napiszę. Sama się zasanawiam, jak się to zakończy... ![]() Mam pytanie do Was ![]() Czy za roczny wózek Chicco (gondola, spacerówka, fotelik samochodowy, moskitiera i różne pierdoły do tego) 900 - 1000 zł to dużo? Wiem, że w sklepie kosztują one sporo, ale nie wiem czy taka suma za roczny wózek jest OK. Mamy możliwość odkupić od rodzinki. Nic nie jest zniszczone, bo oglądałam. Są jakieś małe oznaki użytkowania, ale nie na tyle by był zniszczony ten zestaw. |
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Miałam Wam jeszcze wczoraj napisać, że teść zrobił kołyskę i Jak sobie pomyślę, że za 100 zł mogłam mieć używaną z materacykiem, zgrabną, poręczną, łatwą do przestawienia to mnie trafia... Za to będę mieć mega kolumbrynę, do której dwóch chłopa potrzeba, żeby to przestawić... A teść wiedział, że nam się łóżeczko nie mieści i dlatego chcemy mieć kołyskę... To po co mi kołyska większa od łóżeczka...???
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh...z nudów..bo Tż nie było..ale już wrócił więc zmykam z kompa na razie ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
pokaż...
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
hej ale mam do nadrobienia!!!
nawet nie wiem ile stron.widze ze sweet nadal w dwupaku kocurazab jesli chodzi o wózek chicco to zalezy jaki model,bo sa modele ktore nowe kosztuja 1200zł lub 1500 wiec za uzywany roczny wydaje mi sie duzo ok 1tys,alesateżdrozsze modele. witamy nowa mamuske skad jestes z wielkopolski?
|
|
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jesli od razu wyjda jakies przeciwciala. Cytat:
|
||
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Stoi jeszcze u teściów, bo drugi raz trzeba ją pomalować...
Właśnie czytałam, że noc miałyście w większości nieprzyjemną... Ja właśnie też, zasnęłam dopiero przed 4, a to wszystko przez tą kołyskę... A nie mogę się denerwować... Za to dzisiaj u rodziców mężuś mi zrobił zdjęcia... Strasznie pyzata na buzi się zrobiłam... Do tego, to po nieprzespanej nocy było...
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na kiedy masz termin pojawienia się dzidziusia na świecie??Dziś miałam stresa niesamowitego, bo moja Majeczka bardzo mało dawała o sobie znać. Zjadłam a tu nic, odczekałam i cisza. Wzięłam słuchawki i podsłuchiwałam co tam w moim brzuszku się dzieje i też cichutko. Ale potem za pare minut Szkrab się obudził i skopał porządnie Mamę, porozciągała się na wszystkie strony aby pokazać, że nie potrzebnie się stresowałam. Teraz już wyspana trochę szaleje w brzuchu. Ja to taka panikara jestem bo boję się czy wszystko jest ok. Ale lepiej tak niż zaniedbać. A jak u Was jest z ruchami dziecka macie takie czasami spokojniejsze dni ?? addicted i zeberko brzuchy rewelacyjne. Jak widzę po Waszych to mój jeszcze sporo podrośnie - ale ma jeszcze trochę czasu ![]() kocurazab niestety nie pomogę w określeniu czy to dużo za roczny wózek bo zupełnie w chicco się nie orienyuję
|
|
|
#1543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OMG, mam nadzieję, że my nie będziemy czekali, aż tak długo na zwrot naszej kasy. Kamyku, a chociaż przeprosili męża? Jak to przebiegało u Was? Chodziliście dużo wokół tej sprawy? Nie wiem, ale ja jakoś tak jestem wychowana, że dla mnie Adwet, Post to nie czas na śluby... Ale oczywiście nikogo nie potępiam. Teraz jest takie oblężenie terminów, że może w takim okresie jest łatwiej o wolny termin. |
|
|
|
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
Helo!
Wpadłam na chwilę między innymi z nadzieją, że sweet delight już rozpakowana ![]() Nie rozumiem, czemu ją tak trzymają... U mnie nudy i lenistwo, a jutro idę na badania ![]() Ponieważ w czasie Świąt będziemy urządzać małemu kącik, już nie mogę się doczekać, nawet ubraliśmy choinkę (miałam nadzieję, że to zmyli trochę męża i pozwoli mi wcześniej urządzać) ![]() A gdzie się kupuje płatki mydlane, w jakich sklepach? (w rossmanie, nie ma) Witaj Kwiecie Kalafiora ![]() Witajcie też pozostałe nowe mamusie ![]()
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted dziekuje za info
Przepiekne zdjecie Zebciu slicznie Kwiat Kalafiora witaj A na kiedy masz termin ?Kamyku ![]() Moje pakowanie skonczylo sie na tym, ze wysterylizowalam laktator, butelki i smoczki i nauczylam sie skladac wozek ![]() Na szczescie caly dzien nic nie bolalo.Dopiero niedawno zaczelo, ale od razu lyknelam no-spe Kamyku dostaniesz lanie, bo zawsze mowilas, ze taaaaki wielki brzuch masz.Ty tu jedna noga juz na porodowce, a brzusio sliczny okraglinek, a nie gigancior Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-13 o 20:08 |
|
|
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
![]() Mieszkam w Poznaniu. Termin porodu jest ustalony na 04.02.2009 r. Już zaplanowaliśmy, że jeśli urodzi sie chłopiec to będzie miał na imię Przemek, a jeśli będzie dziewczynka to - Justynka |
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
ja tylko na chwilę, na szczęście dużo nie napisałyście hehehe, a juz myślałam że będę miała peeeeeeeeeeeeeełno czytania ![]() Piękne brzuszki powklejałyście, jak przypomnę sobie jakie wklejałyśmy na początku ciąży to śmiać mi się chce jakie wtedy byłyśmy dumne z naszych mikrusków ![]() U mnie dzisń zleciał szybko ale baaaaaaaaaardzo owocnie Jutro poopowiadaj co i jak a teraz zmykam bo mąż chce posiedzieć na necie
|
|
#1548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne zdjęcie...Cytat:
Śliczne zdjęcia ![]() Cytat:
Ja tak nie patrzę na Adwent czy Post pewnie dlatego, że ja mam akutar urodziny 17 grudnia i często wtedy się gości zapraszało... A z terminem ślubu to było tak, że na początku listopada, po obiedzie u rodziców stwierdziliśmy się, że może już się pobierzemy, bo to już prawie rok po zaręczynach... Podeszłam do kalandarza i mówię, że 6 grudnia jest w sobotę, więc się nadaje... A to dzień zaręczyn, urodziny psa, mikołaj i w ogóle fajna data... No i tak zostało, bo w knajpce naszej ulubionej mieli wolne miejsca, a w usc też nam się jeszcze udało zaklepać termin...
|
|
#1549 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
choć pewnie niewesoło dostać taki prezent.. szczególnie, że ciężko odmówić czy choćby wstawić do.. piwnicy ![]() Cytat:
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
heja mamusie
Wiec ogolnie wreszcie pozytywna jutro ja biore na wywolanie o 7 rano. wiec jtro juz powinna urodzic ![]() Buziaki i pozdrowienia |
|
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
troche was nadrabiam,jakie ladne duze brzucholki sie pokazały
ja też dzis mialam cieżką noc,spaliśmy u mojej mamy i taka zła bylam na to łóżko ze juz mialam tż budzic o 2w nocy i jechac do domu,tak ciasno mi bylo i brzuch mi przeszkadzał i w ogole bylam bardzo rozdrazniona.wlasciwie ostatnio mam jakaś slaba cierpliwosc. wczoraj jezdzilismy za wozkami i jednak zamawiamy tako jumper gt. a i w tym tyg chyba pora sie pakować ![]() lece doczytac co u sweet biedaczki |
|
|
|
#1556 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę... Bo nie chcę za dużo przed kompem siedzieć... Potem jeszcze zaglądnę... Zresztą zmęczyła mnie wizyta u rodziców...
A i spadło mi nieco ciśnienie... Już drugi raz pod rząd miałam 135/90, co mnie cieszy bo zawsze to jakiś margines bezpieczeństwa jest... ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za komplementy
![]() ![]() ![]() Patka to prawda wklejałyśmu karzdą wypukłość, której na codzień nikt nie widział nawet a teraz nie ma porównania!!! Czuję jak mi brzchol ciąrzy i wogóle juz nie jest tak prosto Teraz chciałabym już styczeni się rozdwoić i patrzeć jak będzie mnie ubywać...Kamyk śliczne zdjęcie ale widzę, że właśnie brzusio jak nagle Ci urósł taki duży tak teraz już myślałam, że będzie gigancioch a on jest taki widzę jak większość już tutaj Duży ale nie przesadny jakiś![]() a i witam Kwiat Kalafiora Sweet cudowna nowina ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-13 o 20:23 |
|
|
|
#1559 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po za tym lienci zazwyczaj byli zadowoleni z chicco no i zauwazylam ze cala moja klatka sklada sie z samych wozkow chicco daj znac co to za model ![]() Cytat:
ale nie jestem pewna.. mnie mala wczoraj tak skopala ze az mnie brzuch bolal i sie zle czulam.. wiec dzisiaj odpoczywa to sie nie martwie |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

i masz prawo do humorków 

humorki już lepsze?

śliczne zdjęcie...