Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-13, 20:30   #1561
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

dzięki dziewczyny za powitanie

Musze Wam powiedzieć, że wiele razy dodałyście mi otuchy. Czytałam Was ukradkiem i uspokoiłam sie, że moje cogodzinne wędrówki do kibelka w nocy to najnormalniejsza rzecz na świecie. Tak też było z wieloma innymi rzeczami.
kwiat kalafiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:37   #1562
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
heja mamusie a ja mam wiadomosci o naszej SWEET

Wiec ogolnie wreszcie pozytywna jutro ja biore na wywolanie o 7 rano. wiec jtro juz powinna urodzic troszke podleczyli nerki ale przez to ze faszerowalia ja tyloma lekami malemu tetno strasznie skacze.. ale juz prawdopodbnie jutro sie to zmieni. wiec dziewczyny 3mamy mocno kciuki za jutrzejszy dzien

Buziaki i pozdrowienia
Oj, to jutro Wielki Dzień dla Sweet!!!
Czekam na wiesci.
Meeeeega uściski
Stary 2009-12-13, 20:44   #1563
oliviaoO
Rozeznanie

Dobrze, że sweet w końcu urodzi Chociaż chyba spokojnie mogło to być wczoraj.. Bo miała akcje porodową a teraz będą musieli wywoływać

ja dzisiaj sobie myślałam i miałam takie dziwne skojarzenia, że np. pierwszą brzuszkową fotkę zrobiłam sobie w 16tc czyli było 24tc do końca a dzisiaj do końca mam 24 dni stwierdzam, że w ciąży jakoś szybko czas leci

a to my z każdej strony 4 dni temu czyli 36tc

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:47   #1564
patinka_
Zakorzenienie

ale jaja:/ dobrze któraś pisała,że przetrzymają ją do poniedziałku,bo jest mniej lekarzy w weekend itd. - co za chamstwo,nafaszerowali lekami najpierw na powstrzymanie,jutro na wywołanie-paranoja:/ idę wkurzona do łóżka...
Stary 2009-12-13, 20:50   #1565
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiat kalafiora Pokaż wiadomość
Cześć
Już od dwóch miesięcy czytam Was właściwie na bieżąco. Ciesze się z Waszych radości, z narodzin pierwszego dzidziusia i denerwuje się kiedy pojawiają się u Was kłopoty z ciążą. W końcu postanowiłam dołączyć ufając, że przyjmiecie mnie do swego grona. Ponieważ podczytuje Was już od dłuższego czasu wiem o Was bardzo wiele. Dziś ja chciałabym powiedzieć coś o sobie.

Mieszkam w Wielkopolsce. Krótko po ślubie okazało się, że jestem w ciąży. Bardzo tego pragnęłam ale nie spodziewałam się , że nastąpi to tak szybko dlatego, że znam bardzo wiele dziewczyn, które mają mnóstwo kłopotów z zajściem w ciążę.
Początek mojej ciąży był tragiczny. Nie miałam apetytu, non stop wymiotowałam i strasznie męczyła mnie zgaga. Czułam się jak bulimiczka. Dopiero po 5 miesiącu dolegliwości ustąpiły i zaczęłam wcinać jak za dawnych czasów. Teraz jestem juz prawie 12 kilo na plusie hehehe.
Jedyna rzecz która teraz nie daje mi spokoju to to, że ciągle nie jestem pewna czy mój dzidziuś jest chłopcem czy dziewczynką?
Witaj
Co do płci dziecka, to ja również nie wiem kto siedzi w moim brzuszku Na kiedy masz termin?
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:53   #1566
zebra666
Zakorzenienie

Olivia jest na co popatrzeć i to z karzdej stronyŚliczny brzusio

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:56   #1567
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
hej ale mam do nadrobienia!!!
nawet nie wiem ile stron.widze ze sweet nadal w dwupaku
kocurazab jesli chodzi o wózek chicco to zalezy jaki model,bo sa modele ktore nowe kosztuja 1200zł lub 1500 wiec za uzywany roczny wydaje mi sie duzo ok 1tys,alesateżdrozsze modele.
Nie wiem jaki to model Nowy kosztował 2800. Więc chyba za tą cenę co pisałam to nie tak dużo...?
Stary 2009-12-13, 20:57   #1568
oliviaoO
Rozeznanie

zebra dziękuję
niestety nie tylko brzuch mam duży
gdzieś musiało się te 22 kg schować poza bebzolkiem

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:59   #1569
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Nie wiem jaki to model Nowy kosztował 2800. Więc chyba za tą cenę co pisałam to nie tak dużo...?
No to nie mozesz brac
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:59   #1570
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Termin mam 04.02. We wrześniu lekarz mówił, że to jest chłopczyk, a w październiku i listopadzie powiedział, że na pewno widzi dziewczynkę.
Zawsze marzyłam o tym, że urodzę kiedyś małego chłopczyka.

Moja mama, która urodziła jeszcze moich dwóch starszych braci, uważa że (tak "na oko"i do tego biorąc pod uwagę mój apetyt) wiele wskazuje na to, ze będzie chłopczyk, chociaż wiem że marzy o wnuczce.
Stary 2009-12-13, 21:03   #1571
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:

Mieszkam w Poznaniu.
Termin porodu jest ustalony na 04.02.2009 r.
Już zaplanowaliśmy, że jeśli urodzi sie chłopiec to będzie miał na imię Przemek, a jeśli będzie dziewczynka to - Justynka
Już doczytałam o Twoim terminie porodu
Stary 2009-12-13, 21:10   #1572
youyou
Zakorzenienie

kwiat kalafiora witamy i dobrze że się ujawniłaś, w kupie raźniej

KarmazynowyKamyk
miałam napisać to samo co dziewczyny, po Twoich postach wyobrażałam sobie że będziesz miała mega wielki brzuchol zasłaniający ciebie... a tu widzę normalny, duży, zgrabny ciążowy brzuszek w 9 m-cu

A co do kołyski to współczuję bo teraz tak głupio się jej będzie pozbyć ale pomysł mamy genialny

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
U mnie dzisń zleciał szybko ale baaaaaaaaaardzo owocnie Jutro poopowiadaj co i jak a teraz zmykam bo mąż chce posiedzieć na necie
To czekamy na wieści co dziś zmajstrowaliście

Cytat:

Wiec ogolnie wreszcie pozytywna jutro ja biore na wywolanie o 7 rano. wiec jtro juz powinna urodzic troszke podleczyli nerki ale przez to ze faszerowalia ja tyloma lekami malemu tetno strasznie skacze.. ale juz prawdopodbnie jutro sie to zmieni. wiec dziewczyny 3mamy mocno kciuki za jutrzejszy dzien

Buziaki i pozdrowienia
W końcu.... Sweet - trzymamy mocno kciuki za jutro

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
Dobrze, że sweet w końcu urodzi Chociaż chyba spokojnie mogło to być wczoraj.. Bo miała akcje porodową a teraz będą musieli wywoływać

ja dzisiaj sobie myślałam i miałam takie dziwne skojarzenia, że np. pierwszą brzuszkową fotkę zrobiłam sobie w 16tc czyli było 24tc do końca a dzisiaj do końca mam 24 dni stwierdzam, że w ciąży jakoś szybko czas leci

Pierwszy raz widzę Twój brzuszek.. fajny
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:24   #1573
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:

Buziaki i pozdrowienia
Mam nadzieję, że wkońcu jutro się to zakończy - leżenie Sweet w dwupaku. I po cholerę faszerowali ją lekami przez cały weekend! Bo lekarzy nie ma! Parodia!
Oby szybko urodziła!

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
wiesz co nie wiem jaki model.. bo to zalezy jesli enjoy to nie warto jesli tour 4 to jak najbardzije nowe kosztuja kolo 2400 zl tak samo jest z s3. Spojrz na stelaz tylko czy nic sie nie ryra czy cos takiego. Ja pracowalam z wozkami chicco sama mam jeden ale wiem ze czasami poprostu trzeba go dokladniej ogladnac po za tym lienci zazwyczaj byli zadowoleni z chicco no i zauwazylam ze cala moja klatka sklada sie z samych wozkow chicco daj znac co to za model

Wiesz co tez sie czasami artwie bo mala sie malo odzywa... ale zazwyczaj pare dni jest bardzo aktywna apotem jakby odpoczywala wiec to chyba normalne... z tego co wiem trzeba poczuc 10 ruchow od 7.00 do 21.00 bodajze ale nie jestem pewna.. mnie mala wczoraj tak skopala ze az mnie brzuch bolal i sie zle czulam.. wiec dzisiaj odpoczywa to sie nie martwie
Jak napisałaś nazwy tych wózków, to mnie olśniło, że to jest tour 4

Co do ruchów dziecka, to jakby wzięli moje na obserwację, to wyszłoby że mój Glutek ma ADHD bo od jakiegoś tygodnia szaleje prawie cały czas teraz też się rozpycha ile sił w kopytkach

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2009-12-13 o 21:25
Stary 2009-12-13, 21:33   #1574
Asiuulka89
Zakorzenienie

Kocurazab na pocztaku chcialam zawsze miec tour 4 ale ze mi sie w ciazy zachcialo trojkolowca to wzielam S3 ale ogolnie super sie prowadzi tour 4 i polecamgo najbardziej bedziesz zadowolona tym bardziej ze on wsio juz ma i to nosidelko z baza to auta...
Stary 2009-12-13, 21:36   #1575
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witajcie kochane!

Nadrobilam Was Ale macie tempo i widze, ze w nocy tez zaczyna sie buszowanie na wizazu
Dzieki za gratulacje w zwizaku z wynikiem testu

Sweet wielkie kciuki za jutrzejszy dzien Zebys szybciutko tulila swojego maluszka Czekamy z niecierpliwoscia na wiesci!
Kurcze, mnie tez to wkurzylo, najpierw powstrzymuja akcje i p.... cos o polowie stycznia, a jutro beda wywolywac!!!!

Witam goraco nowe mamusie

I jakie sliczniusie brzusie poogladalam
Kamyczku wlasnie, powtarzam za innymi dziewczynami, calkiem inaczej wyobrazalam sobie Twoj brzuszek po Twoich opowiesciach, jakis mega ogromny, a tu prosze jaki zgrabniutki

Mielismy meczacy weekend, trzebabylo wymontowac lodowke, rozebrac szafke, umyc to wszystko, jeszcze sie sciana porysowala i trzeba bylo kawalek pomalowac. Dldatego lodowke wstawialismy dopiero wczoraj, ale balagan byl wszedzie. Maz jeszcze robil wczoraj dodatkowe poleczki do komody i jeszcze zostalo zrobic ograniczniki do przewijaka i przedluzenie blatu, a z boku beda takie drzwiczki, tak ze pieluchy czy jakies zapasy bede mogla ladowac za komode i nie bedzie tego widac Jak zwykle w sobote bylismy tez na zakupach. Dzis maz musial porzadkowac piwnice, zeby zmiescic ta wielka szafke i lodowke, a ja w miedzyczasie robilam obiadek i upieklam placucha
I znowu jutro poniedzialek
Patrzylismy sporo w Polsce za kombinezonem i tutaj wczoraj tez i kurcze jest problem, bo albo jakies bez sensu sa albo rozmiaru nie ma. Chcemy taki na 62, chociaz tez widze, ze rozmiar rozmiarowi nierowny I juz nie wiem gdzie zobaczyc, na allegro fajny wyczailam, niby na 62, ale jakis wielki mi sie wydaje, wiec napisalam do goscia, zeby mi zmierzyl dlugosc Zobaczymy. Jak kupimy juz kombinezon to zostaje jeszcze gruba czapeczka i dla siebie musze kupic karmnik Bo mam jeden...

Kurcze, od kilku dni boli mnie glowa i mam czasami zawroty glowy. Pewnie od pogody, bo w czwartek bylo jeszcze cieplutko, a wczoraj juz mrozik i sniezek, zreszta dzis prawie caly dzien tez sypie...
Stary 2009-12-13, 21:48   #1576
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ale jaja:/ dobrze któraś pisała,że przetrzymają ją do poniedziałku,bo jest mniej lekarzy w weekend itd. - co za chamstwo,nafaszerowali lekami najpierw na powstrzymanie,jutro na wywołanie-paranoja:/ idę wkurzona do łóżka...
tak, to ja pisałam. już kilka razy słyszałam o czymś takim
wrrrrrr
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:49   #1577
Zaslona
Raczkowanie

Widzę, że kolejna mamusia się nam rozpakowuje Ojejku a mi jeszcze dwa miesiące zostały

W piątek byłam na USG i się wkurzyłam USG robi mi inny lekarz, nie ten co prowadzi moją ciążę. No i posprawdzał co u dziecka, serduszko bije prawidłowo, widziałam półkule mózgowe, nerki, pęcherz, rączki, kręgosłup itp itd i wszystko jest w porządku. To był 30tc i dziecko ważyło 1400g, lekarz powiedział, że z wagi wychodzi, że jest troszke mniejsze, bo na 29tc ale jest w granicach normy i nie ma się co martwić. No i tak mi jeździ po tym brzuchu, bo nie mógł wyjść z jakiejś opcji na monitorze, a ja czekam i czekam i w końcu się go pytam czy chłopiec czy dziewczynka. Zaczął znowu patrzeć i mówi, że nie widać za bardzo, bo dziecko skrzyżowało nogi i podkuliło i nie widać, ale raczej to jest dziewczynka (a na USG w 22tc mówił, że widać coś więcej niż dziewczynka ), ale równie dobrze to może być przegroda między pośladkami No mnie w tym momencie wkurzył A jeszcze tak mi jeżdził po tym brzuchu, że pod koniec zaczęło mi się słabo robić normalnie Zaraz szybko wyszłam z gabinetu na pole i mi przeszło.

Także jak myślałam, że w moim brzuchu jest chłopczyk, tak teraz kompletnie zgłupiałam. A przed badaniem poinstruowałam dziecko, że ma ładnie pokazać co ma między nóżkami. No nic, w czwartek wybiorę się do innego lekarza to może wtedy się dowiem co i jak

Witam nową mamusię

Dziewczyny świetne macie te brzuszki :zakochany: napatrzeć się nie mogę

Zaraz się zbieram i idę spać, bo w nocy miałam pobudkę o 1:30 i musiałam odwozić bratowej siostrę, bo jej się auto zepsuło, no a że ja niepijąca no to wiadomo Ale w nagrodę za to dostałam dzisiaj od niej całą siatkę owoców

Asiuulka89 czy ja dobrze zrozumiałam czy Ty masz wózek na trzech kołach? Jakie wrażenia? Bo ojciec mojego TŻta kupił właśnie dla dziecka wózek na trzech kółkach i nie wiem czy to dobry wybór czy nie. Z początku byłam zła, ze nie zapytał się jaki chcę, no ale jak już kupił to wiadomo...

Amelia

Edytowane przez Zaslona
Czas edycji: 2009-12-13 o 21:52
Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:56   #1578
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Termin mam 04.02. We wrześniu lekarz mówił, że to jest chłopczyk, a w październiku i listopadzie powiedział, że na pewno widzi dziewczynkę.
Zawsze marzyłam o tym, że urodzę kiedyś małego chłopczyka.

Moja mama, która urodziła jeszcze moich dwóch starszych braci, uważa że (tak "na oko"i do tego biorąc pod uwagę mój apetyt) wiele wskazuje na to, ze będzie chłopczyk, chociaż wiem że marzy o wnuczce.
u mojej koleżanki widzieli dziewczynkę aż do dnia porodu.. a potem wyskoczył chłopak i w różowych łaszkach musiał biegac

a takim podejściem "na oko" i apetytem raczej bym się nie sugerowała - daje 50% szans

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Asiuulka89 czy ja dobrze zrozumiałam czy Ty masz wózek na trzech kołach? Jakie wrażenia? Bo ojciec mojego TŻta kupił właśnie dla dziecka wózek na trzech kółkach i nie wiem czy to dobry wybór czy nie. Z początku byłam zła, ze nie zapytał się jaki chcę, no ale jak już kupił to wiadomo...
Ja mam na 3 kołach. quinny speedi sx - jeszcze nie woziłam maluszka ale już wypróbowałam prowadzenie jak na razie jestem z trzykolowca bardzo zadowolona.. choc wiadomo - wyjdzie w praniu

Stary 2009-12-13, 21:57   #1579
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
i jeszcze chwalę się moim 36 tygodniowym brzuszkiem, tylko co proszę tż żeby mi cyknął fotkę, to coś mi się przykleja do brzuszka
i ta przylepka
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Ja też się pochwalę brzuszkiem w 35 tygodniu
No cudo i bluzeczka chyba nowa

Cytat:
Cześć
Już od dwóch miesięcy czytam Was właściwie na bieżąco. Ciesze się z Waszych radości, z narodzin pierwszego dzidziusia i denerwuje się kiedy pojawiają się u Was kłopoty z ciążą. W końcu postanowiłam dołączyć ufając, że przyjmiecie mnie do swego grona. Ponieważ podczytuje Was już od dłuższego czasu wiem o Was bardzo wiele. Dziś ja chciałabym powiedzieć coś o sobie.

Mieszkam w Wielkopolsce. Krótko po ślubie okazało się, że jestem w ciąży. Bardzo tego pragnęłam ale nie spodziewałam się , że nastąpi to tak szybko dlatego, że znam bardzo wiele dziewczyn, które mają mnóstwo kłopotów z zajściem w ciążę.
Początek mojej ciąży był tragiczny. Nie miałam apetytu, non stop wymiotowałam i strasznie męczyła mnie zgaga. Czułam się jak bulimiczka. Dopiero po 5 miesiącu dolegliwości ustąpiły i zaczęłam wcinać jak za dawnych czasów. Teraz jestem juz prawie 12 kilo na plusie hehehe.
Jedyna rzecz która teraz nie daje mi spokoju to to, że ciągle nie jestem pewna czy mój dzidziuś jest chłopcem czy dziewczynką?
Witamy
Może nie bawem się okarze czy dziewcz, czy chłopiec ....a jak nie to będzie niespodzianka
Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was
Czy za roczny wózek Chicco (gondola, spacerówka, fotelik samochodowy, moskitiera i różne pierdoły do tego) 900 - 1000 zł to dużo? Wiem, że w sklepie kosztują one sporo, ale nie wiem czy taka suma za roczny wózek jest OK. Mamy możliwość odkupić od rodzinki. Nic nie jest zniszczone, bo oglądałam. Są jakieś małe oznaki użytkowania, ale nie na tyle by był zniszczony ten zestaw.
Zobacz jak ceny kształtują się na Allegro

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Miałam Wam jeszcze wczoraj napisać, że teść zrobił kołyskę i jest okropna...
Jak sobie pomyślę, że za 100 zł mogłam mieć używaną z materacykiem, zgrabną, poręczną, łatwą do przestawienia to mnie trafia...
Za to będę mieć mega kolumbrynę, do której dwóch chłopa potrzeba, żeby to przestawić... A teść wiedział, że nam się łóżeczko nie mieści i dlatego chcemy mieć kołyskę... To po co mi kołyska większa od łóżeczka...???
Ehhhhhhhh faceci....
Obiecaj że wstawisz fotkę jak już będzie u Was
Cytat:

Za to dzisiaj u rodziców mężuś mi zrobił zdjęcia... Strasznie pyzata na buzi się zrobiłam... Do tego, to po nieprzespanej nocy było...
No w tyłek dostaniesz jak pragnę Boga
Pyzata, wielki brzychil itp....kochana ty chyba wielkiego brzucha nie widziałaś

Zgrabna babeczka z Ciebie nie przesadzaj
Cytat:

Buziaki i pozdrowienia
O rany
To jutro wielki dzień Sweet
Cytat:

Fajniutki zgrabniusiiii

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 22:02   #1580
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Widzę, że kolejna mamusia się nam rozpakowuje Ojejku a mi jeszcze dwa miesiące zostały

W piątek byłam na USG i się wkurzyłam USG robi mi inny lekarz, nie ten co prowadzi moją ciążę. No i posprawdzał co u dziecka, serduszko bije prawidłowo, widziałam półkule mózgowe, nerki, pęcherz, rączki, kręgosłup itp itd i wszystko jest w porządku. To był 30tc i dziecko ważyło 1400g, lekarz powiedział, że z wagi wychodzi, że jest troszke mniejsze, bo na 29tc ale jest w granicach normy i nie ma się co martwić. No i tak mi jeździ po tym brzuchu, bo nie mógł wyjść z jakiejś opcji na monitorze, a ja czekam i czekam i w końcu się go pytam czy chłopiec czy dziewczynka. Zaczął znowu patrzeć i mówi, że nie widać za bardzo, bo dziecko skrzyżowało nogi i podkuliło i nie widać, ale raczej to jest dziewczynka (a na USG w 22tc mówił, że widać coś więcej niż dziewczynka ), ale równie dobrze to może być przegroda między pośladkami No mnie w tym momencie wkurzył A jeszcze tak mi jeżdził po tym brzuchu, że pod koniec zaczęło mi się słabo robić normalnie Zaraz szybko wyszłam z gabinetu na pole i mi przeszło.

Także jak myślałam, że w moim brzuchu jest chłopczyk, tak teraz kompletnie zgłupiałam. A przed badaniem poinstruowałam dziecko, że ma ładnie pokazać co ma między nóżkami. No nic, w czwartek wybiorę się do innego lekarza to może wtedy się dowiem co i jak

Witam nową mamusię

Dziewczyny świetne macie te brzuszki :zakochany: napatrzeć się nie mogę

Zaraz się zbieram i idę spać, bo w nocy miałam pobudkę o 1:30 i musiałam odwozić bratowej siostrę, bo jej się auto zepsuło, no a że ja niepijąca no to wiadomo Ale w nagrodę za to dostałam dzisiaj od niej całą siatkę owoców

Jak narazie bomba sie prowadzi ale to wiadomo po domu ale mysle ze bedzie super zobaczymy w praniu
Stary 2009-12-13, 22:26   #1581
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Zasłona Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak Też mam mętlik w głowie. Lekarz prawie za każdym razem widzi inną płeć dziecka.
Stary 2009-12-13, 22:33   #1582
Zaslona
Raczkowanie

eudaimonia asiuulka89 dziękuję za odpowiedzi ;* czytałam na internecie, że wbrew pozorom bardzo dobrze prowadzi się wózek na trzech kółkach. A zawsze myślałam, że na czterech jest lepiej Zobaczę jak wózek będę miala na miejscu, bo jak narazie jest w Niemczech

kwiat kalafiora to fajnie, że nie jestem sama. Ale wkurzające to jest, bo najpierw mówi tak a potem tak. Dlatego jadę chyba w czwartek do innego lekarza. Ale i tak coś czuję, że w brzuszku mam chłopczyka
A tak naprawdę dowiemy się jak już urodzimy

Amelia

Stary 2009-12-13, 22:36   #1583
addicted to wizaz
Zadomowienie

Przede wszystkim witam nową mamuśkę kwiatkalafiora

elcia, youyou, aldii, kasiorekzeta, Kamyk, pysia
i przylepka też

Kamyku - podpiszę się pod tym co i inne dziewczyny - gdzie ten gigancior?
A z kołyską to rzeczywiście wpadówa - ale pomysł mamusi niekiepski

Cytat:
Buziaki i pozdrowienia
Dzięki za info i trzymamy kciukasy jak najmocniej:kciuki :
A nerki to rozumiem, że u Sweet leczyli?

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Patka to prawda wklejałyśmu karzdą wypukłość, której na codzień nikt nie widział nawet a teraz nie ma porównania!!! Czuję jak mi brzchol ciąrzy i wogóle juz nie jest tak prosto Teraz chciałabym już styczeni się rozdwoić i patrzeć jak będzie mnie ubywać...
Właśnie jak wklejałam swoje dzisiejsze zdjęcie to przy okazji spojrzałam na te wcześniejsze i na niektórych to prawie wcale brzucha nie było
Pamiętam jak nie mogłam się doczekać kiedy mi w końcu urośnie, a teraz to już bym nie miała nic przeciwko rozpakowaniu, zwłaszcza jak po kąpieli wzięłam się za depilację w wiadomym miejscu Zmachałam sie jak dziki osioł

Cytat:
Fajniusie te 4 strony

Cytat:
Ja bym nie przywiązywała do tego zbyt dużej wagi
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 22:42   #1584
Zaslona
Raczkowanie

eudaimonia asiuulka89 dziękuję za odpowiedzi ;* czytałam na internecie, że wbrew pozorom bardzo dobrze prowadzi się wózek na trzech kółkach. A zawsze myślałam, że na czterech jest lepiej Zobaczę jak wózek będę miala na miejscu, bo jak narazie jest w Niemczech

kwiat kalafiora to fajnie, że nie jestem sama. Ale wkurzające to jest, bo najpierw mówi tak a potem tak. Dlatego jadę chyba w czwartek do innego lekarza. Ale i tak coś czuję, że w brzuszku mam chłopczyka
A tak naprawdę dowiemy się jak już urodzimy

Amelia

Stary 2009-12-13, 22:53   #1585
brzoskwinia82
Zadomowienie

No to jutro trzymamy kciuki za Sweet oby miała lekki poród. Też uważam że bez sensu ją tak przetrzymali...
Kamyk, Zebra Olivia, addicted - śliczne mamusie i brzuszki
Kwiat kalafiora - witamy
Zmienialiśmy dzisiaj wodę w akwarium bo niestety się nie wyklarowała, chyba tż wcześniej źle wypłukał żwirek. Mam nadzieję że teraz będzie już ładna.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 22:55   #1586
youyou
Zakorzenienie

Zaslona co za wpadka z tym lekarzem , za każdym razem co innego mówi jeśli bardzo chcesz znać płeć to ja bym poszła do innego gina. Jak ja byłam na 4D u dobrego lekarza na dobrym sprzęcie to mi po paru sekundach powiedział jaka płeć, bez żadnych watpliwości..
.....no ale ja mam chłopaka w brzuchu a wiadomo tu mniej wątpliwości jest
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 23:05   #1587
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zaslona co za wpadka z tym lekarzem , za każdym razem co innego mówi jeśli bardzo chcesz znać płeć to ja bym poszła do innego gina. Jak ja byłam na 4D u dobrego lekarza na dobrym sprzęcie to mi po paru sekundach powiedział jaka płeć, bez żadnych watpliwości..
.....no ale ja mam chłopaka w brzuchu a wiadomo tu mniej wątpliwości jest
Dlatego w czwartek pojadę do innego ginekologa, który ma lepszy sprzęt i dłuższe doświadczenie zawodowe. Zresztą chce się dowiedzieć dokładniej o tą wagę dziecka, bo zaczynam świrować, że za mało waży a do swojego lekarza ide dopiero 12 stycznia, więc za dużo czekania jak dla mnie. Już chcę wiedzieć czy wszystko w porządku
To twój Synek nie jest wstydliwy, bo pokazał co ma między nóżkami

-----------------------
Obżarłam się mandarynkami jak dzika orka No ale jak się dostało cała siatę owoców to grzech byłoby nie jeść

Amelia

Stary 2009-12-13, 23:08   #1588
kalka
Zadomowienie

Czytam i czytam i nie wierze. Sweet rodzi jutro???????? Trzymam kciuki mocno. Witam nowe mamusie. Niestety nie pamiętam waszych nicków kalafior i ktoś tam jeszcze przepraszam. brzuszki macie już "końcówkowe". Ja nie robiłam zdjęcia chyba 5 tygodni. Oj a u nas duże zmiany. Codziennie zasypiamy o 4 nad ranem Wczesniej przewalamy sie z boku na bok. Tak przewalamy a nie przekręcamy! Potrzebujemy pomocy przy obcinaniu paznokci
Ale zauważyłam, że przed ciążą miałam zimny brzuch, a teraz cieplutki jak bułeczka prosto z piekarni :P Widać, że mam lokatora.

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 23:19   #1589
eudaimonia
Rozeznanie

ja już wykąpana i wybalsamikowana
a teraz chyba czas spać, bo jutro skoro świt jadę po wyniki badań i do pracy zawieść zwolnienie - podejrzewam, że to ostatnie przed porodem, bo do 06.01,.. choć nigdy nic nie wiadomo

Zaslona ale mi narobiłaś smaka tymi mandarynkami!! niedobra ty jedna!! u mnie tylko dwa nienajświeższe jabłuszka na które nie mam ochoty.. będzie trzeba jutro zrobić wielkie zakupy..

Stary 2009-12-13, 23:23   #1590
aldii
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero po pobycie na położnictwie ostatnio, zdałam sobie sprawę z tego, że nie mam takiego dużego brzucha jak mi się wydawało...
A ja odwrotnie ze jednak mam racje, ze moj to gigancior

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości