Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 11:34   #1651
filka2
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

dzień dobry mamusie
widze ze sweet ma dzis wielki dzien,a zmieniło sie cos u niej w szpitalu?tż ja odwiedzał?
sweet bedzie dobrze,jesteśmy z toba!!!!!

też sie meczycie w nocy,ja też,no masakra z zasnieciem nad ranem już lepiej ale w nocy to brzuch przeszkadza i w ciagu godz to chyba sto razy sie przewracam z boku na bok.ciezko juz,już 15kg złapałam.
z dnia na dzień vcoraz gorzej z moją sprawnościa.
patka może wyprzedasz te ciuszki,ja jakbym tyle dostała od tesciowej to bym sie zalamała bo ona bezguście,a może ma jakąs pake
pysiamn szkoda że wujek,teraz przed swietami przykre to.
lilla ło matko tydzień ci zostałale leci ten czas.
madzik w życiu bym nie oddała dziecka na dłuzej niz jeden dzien komus,a co dopiero na kilka miesiecy.
eudomonia doczytałam ze miałas mała stłuczke autkiem,oj współczuje stresu,ja też mało doświadczona i teraz nawet nie chce wsiadać bo brzuszek mi sie spina okropnie no i ogromny wiec cieżko.

ide zjesc płatki z mleczkiem.
a potem umyć nowa szafe,bo trezba ja dobrze wywietrzyc i brac sie za układanie ciuszków małej.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 11:44   #1652
brzoskwinia82
Zadomowienie

Pysia - współczuję takiej smutnej nowiny, na Twoim miejscu odpuściłabym pogrzeb...nie dość że daleko, zimno, to wiadomo że to są emocje które w naszym stanie nie są wskazane...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 11:46   #1653
eudaimonia
Rozeznanie

a propos prezentów od teściowej to ja zapomniałam napisać, że przysłała mi w paczce 3 swetry. na pewno chciała dobrze ale
-sweter nr 1- ogromniasty wór, brak jakiegokolwiek kroju - zakładam od czasu do czasu po domu co by innych ciuchów nie brudzić
-sweter nr 2 - jest naprawdę super kolorystycznie i krojowo, ale rozmiar chyba naprawdę 100 x XXL myślałam, że może w 9 m-cu do niego dobije, ale musiałabym pewnie jeszcze 50kg przytyć - mam zamiar wystawić na allegro - może jakiejś większej mamuście się przyda
-sweter nr 3 - jedyny dobry rozmiarowo, ale za to wyglądam w nim przekoszmarnie

podziękowałam jej ładnie a jak tylko pyta czy się przydały, to odpowiadam szczerze, że niestety za wielkie ale za to podkreślam wspaniałość cudownych oficerek, które też dostałam w prezencie i wszyscy są szczęśliwi

ok, dziewczęta ja spadam do tej pracy dostarczyć zwolnienie, bo miałam być tam rano a tu tylko się obijam i Was podczytuję..
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 11:46   #1654
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
Patko ja dotrwałam do końca więc przyjmuję gratulacje
ech.. ci teściowie myślą, że wiedzą wszystko najlepiej ale na Twoim miejscu bym się tak nie przejmowała. moja teściowa też straszy, że jak się tylko urodzi to przyjedzie, pomoze, ugotuje itd.. ja dyskretnie i łagodnie sugeruje, że będę zmęczona i że będę chciała być sam na sam z mężusiem.. ostrzej będzie dopiero jak do nich nie dotrze, ale wydaje mi się, że już dociera
nawet mojej mamie powiedziałam, że ma nie przyjeżdżać po porodzie dopóki jej nie poproszę.. bo u mnie jak ktoś przyjedzie już te 120km to pasowałoby zostać na dłużej a to nie koniecznie mi odpowiada.

Patko ja na Twoim miejscu wzięłabym wszystkie ciuszki bez mrugnięcia okiem, choć na pranie bym podobnie nie pozwoliła. (a jak by się coś nie przydało to zawsze można sprzedać na allegro)
Ja oczywiście wziełam wszystkie ciuszki bez mrugnięcia okiem ale grzecznie podziękowałam, przytuliłam i podziękowałam w policzek A co! Taka jestem wylewna Ale nikt tutaj nie będzie mi się panoszył co do naszego dziecka
najlepsze jest to, że te ciuszki są na prawdę śliczne I żal ich sprzedawać, więc wszystko zostawię hehehe
A ogólnie teściowa o pomocy jako takiej nic nie mówi, tylko że ona będzie się chętnie dzieckiem zajmować.

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
A ja tak sobie myślę o tych "teściowych" pomocach, że dużo gadają, a jak przyjdzie naprawdę potrzeba pomocy, zostania z dzidzią etc. to zapewne nie będzie chętnych. Ja bym na zbyt wiele nie liczyła.....
No właśnie co do swojej to ja jestem pewna, że tylko jej powiedzieć to ona o mało nóg z tyłka nie pogubi tak będzie lecieć Jest taka łasa na dzieci, że szok Ale ona ogólnie bardzo lubi dzieci, pracuje w szkole co prawda jako sprzątaczka ale dzieci ją bardzo lubią i widzę czasami jak się zachowuje jak jakieś dziecko znajduje się w pobliżu... nie zawsze mi się podoba jej zachowanie bo dostaje czasami kuku na muniu, ale będziemy miec za zadanie naprostowanie jej

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Patka - to rzeczywiście mieliście owocny dzień już nawet nie chcę myśleć ile Ty masz tych ubranek..

a co do teściowej to rozumiem Cię że na razie nie wyobrażasz sobie oddać jej dziecko na cały dzień ale myślę że za pół roku to się trochę zmieni.. i nieco luzu i oderwania będziemy chciały dostać

U mnie też już mama, teściowa i babcia planują kto będzie zajmował się małym jak wrócę do pracy i powiem Ci że nie przeszkadza mi myśl że moja mama będzie to robić ale jak myślę że miałabym zostawić dziecko teściowej to już tak inaczej....
Oj ubranek mam tyle, że sama nie wiem kiedy to wszystko ubierzemy... Jak już będe miała wszystko poukładane to oczywiście porobię zdjęcia i pokażę.
No właśnie na dzień dzisiejszy sobie nie wyobrażam oddać dziecko pod czyjąć opieką, nie wiem jak sobie poradzę psychicznie nawet jak ktoś będzie chciał wziąść Małą na ręcę bądź też wózek na spacerze pchać hahahaha, ale wiem że to sie może zmienić
Ja ogólnie nie mam żadnych oporów przed zostawieniem dziecka mojej mamie - ona przez 3 lata opiekowała się moim chrześniakiem, więc już jest zaprawiona w bojach, a u teściowej to będzie pierwszy wnuk i wyobrażam sobie jak ona sobie myśli rozpieszczać wnuczkę... Ona będzie chciała rozpieszczać, a my będziemy potem musieli tępic złe nawyki, których dziecko przy niej nabierze... także będzie ostra walka

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Patka, nie narzekaj bo Twoja odda Ci dziecko pod wieczor, a moja to sie zdeklarowala, ze jak nie bede dawala rady z dojazdami do szkoly i opieka nad dzieckiem, to ona bardzo chetnie zabierze Mala do Polski na pol roku niedoczekanie
hahaha, o matko no po takim tekście to by chyba mój wzrok ją zabił

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Patka współczuję, pewnie zrobiłabym to samo co Ty. Moja teściowa też uważa że wie najlepiej i robi najlepiej. Nie daj boże zwróciłabym uwagę, że nie ten proszek, że ja sobie sama porobię itp to ta zaczęłaby ryczeć. Ona zawsze stosuje szantaż emocjonalny i robi dzikie awantury. Aż strach pomyśleć. Na szczęście nic mi nie wiadomo czy robiła jakieś zakupy (pewnie nie, bo rodzice tżta nigdy nie kupują prezentów tylko kasa w kopertę). Więc pomyśl że mogło być gorzej. A ciuchy jak brzydkie czy nie dobre wystaw na allegro
Jeśli chodzi o opiekę, ja już dawno dawno... mówiłam tżtowi że jego rodzicom a w szczególności matce nie zostawię pod opiekę dziecka. Ta kobieta jest nieobliczalna, aż ja jej się boję momentami (poza tym zdarza jej się chlupnąć i w takim stanie do nas przychodzić a potem kabaret i awantury) Za to wkurza mnie jak moja babcia z ciocią cały czas mówią, ze jak mały będzie już chodził to będzie do nich przychodził na górę, albo że one będą bujać wózek żebym mogła posprzątać...tak mnie to wkurza. Każdy dzieckiem chce się zajmować, a pomoc to nie tylko opieka nad dzieckiem... No ale wyjdzie w praniu
Teraz ja się rozpisałam ale mnie nakręciłaś
No wiesz... Moja teściowa właśnie jest taka, że wczoraj prawie by się poryczała, jak przyleciała pokazać mi ten proszek. Ale ja jestem nieugięta - trudno, jak bym się zgodziła na to, to bez pytania by robiła inne rzeczy, a tak to przynajmniej może się czegoś nauczy i na następny raz zanim coś zrobi to będzie pytać. A już chyba bym wolała kasę w kopertę, bo przynajmniej by poszło na potrzebniejsze rzeczy, gdzie wydaje się dużo więcej kasy niż na ciuszki
Moi teściowie niby wiedzą, że ani alkoholu ani papierosów przy dziecku nie ma, ale ja już wcześniej zapowiedziałam - poczuję coś jakies papierosy na ubranku dziecka, czy też nie daj boże alkohol to mogą się pożegnać z opieką jakąkolwiek.
Zołza ze mnie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Niestety rano mama zadzwoniła i przekazala mi SMUTNĄ WIADOMOŚĆ...nad ranem zmarł nasz wujek

Smutno mi.....nie wiem też czy jechać na pogrzeb czy nie....bo to nie w Warszawie....no i co bym miała z kubusiem zrobić ? Zabrać ze sobą

Ehhhhhh życie....

To tyle smentów na dziś....

Ojej, bardzo mi przykro... ja bym nie jechała, na pewno każdy to zrozumie.

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Ja wytrwałam Myślę, że właśnie za bardzo wczuwa sie w rolę. Zresztą podobno dziadki bardziej emocjonalnie podchodzą do narodzin wnuków niż rodzice do własnych dzieci. Być może kiedyś przyda ci sie jej pomoc. Gratuluje zakupu kanapy czekam na fotki!
Na pewno pomoc się przyda, ale ja nie lubię jak mi się coś narzuca uważam się za prawie samowystarczalną superwomen hahaha, i na dzień dzisiejszy uważam, że ze wszystkim sobie poradzę, ale pewnie że będziemy korzystać z pomocy, tylko nie lubię jak ktoś mnie próbuje przekonać tonem wszystkowiedzącym i pewnym. Wtedy ze złości potrafię zrobić na przekór
Fotka kanapy i ogólnie przemiany pokoju na pewno będzie

A ja nie wiem czy czasem mnie coś nie łapie... Czuję się tak ogólnie jakoś dziwnie... trochę drapie w gardle i w gardle czuję też taką kluchę... Oby nie, ale herbatka z miodem i cytryną już poszła w ruch.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 11:47   #1655
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Filka, ja tez nie oddam

w sumie to ja rozumiem, bo to jednak duza zmiana tak sie przeprowadzic, ale uzywa tak dziwnych argumentow, ze stwierdzilam, ze mam ja w nosie.
dobra, nie chce mi sie stresowac tesciowkami, bo jeszcze urodze
Stary 2009-12-14, 11:51   #1656
eudaimonia
Rozeznanie

filka to nawet nie była stłuczka tylko przerysowanie po całym aucie sąsiada (stojącym!!) błotnikiem i drzwiami ale na dobrą sprawę to on mnie zastawił wrrrr.. tylko ja niestety będę musiała płacić
i miłego mycia szafeczki!

PatkaM84 jak coś cię łapie to do łóżka marsz i kurować się miodem i cytryną!! ale już!

ale mnie zagadujecie! ech... nigdy nie wyjdę

Stary 2009-12-14, 11:51   #1657
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Patka, nie narzekaj bo Twoja odda Ci dziecko pod wieczor, a moja to sie zdeklarowala, ze jak nie bede dawala rady z dojazdami do szkoly i opieka nad dzieckiem, to ona bardzo chetnie zabierze Mala do Polski na pol roku niedoczekanie
chyba się nie myła.

Cytat:

Dowiedziałam się że moje dwie koleżanki z wizażu są w ciaży miłe to wieści....

Niestety rano mama zadzwoniła i przekazala mi SMUTNĄ WIADOMOŚĆ...nad ranem zmarł nasz wujek

Smutno mi.....nie wiem też czy jechać na pogrzeb czy nie....bo to nie w Warszawie....no i co bym miała z kubusiem zrobić ? Zabrać ze sobą

Ehhhhhh życie....

To tyle smentów na dziś....
Współczuję Jeżeli był to bliski wujek, to może warto pojechać...

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
muszę przygotować sobie wygodny kącik do prasowania , bo przez ostatnie dwa dni prałam ciuszki Małej u siebie i teraz czeka mnie miłe prasowanie
Ty nie szalej z tym prasowaniem, ktoś miał leżeć a jak nie to przyjadę i na gołe
----------------
Nie zaliczyłam egzaminu, a tyle osób zaliczyło nawet taka jedna co zawsze zerżnie, nawet z księżyca. Ja nie ściągałam bo brzuch mi przeszkadzał i nie mogłam się wychylić z ławki Wiedziałam, że tak będzie. No ale dam radę w maju, muszę. Szkoda a tak miało być pięknie
Stary 2009-12-14, 11:55   #1658
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
w sumie to ja rozumiem, bo to jednak duza zmiana tak sie przeprowadzic, ale uzywa tak dziwnych argumentow, ze stwierdzilam, ze mam ja w nosie.
mówię ci argumenty to tylko wymówka i pretekst, bo pewnie sama przed sobą chce się usprawiedliwić, że po prostu wyjazd jej się nie uśmiecha

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Nie zaliczyłam egzaminu, a tyle osób zaliczyło nawet taka jedna co zawsze zerżnie, nawet z księżyca. Ja nie ściągałam bo brzuch mi przeszkadzał i nie mogłam się wychylić z ławki Wiedziałam, że tak będzie. No ale dam radę w maju, muszę. Szkoda a tak miało być pięknie
egzaminy po to są by je czasem oblewać więc uszy do góry!! w maju na pewno sie uda!

Stary 2009-12-14, 12:01   #1659
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem czy czasem mnie coś nie łapie... Czuję się tak ogólnie jakoś dziwnie... trochę drapie w gardle i w gardle czuję też taką kluchę... Oby nie, ale herbatka z miodem i cytryną już poszła w ruch.
to szybciutko do łóżka wygrzać się
Cytat:
Ty nie szalej z tym prasowaniem, ktoś miał leżeć a jak nie to przyjadę i na gołe
nie szaleję
teściowa już prawie wszystkie ciuszmi mi poprała i poprasowała , ale te ostatnie to uparłam się że sama zrobię też chcę mieć radochę
deskę do prasowania mam nisko ustawioną , mąż mi przyniósł fotel okręcany biurowy , więc mam się jak gościówa

przykro mi ze nie zdałaś egzaminu , ale co sie odlecze to nie uciecze w maju zdasz
buziacek na pocieszenie

słucham świątęcznych piosenek a Mała tak przy nich tańczy że hej

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:04   #1660
ula 87
Zadomowienie

obecnie jestem sama w domciu , ale sama sobie cyknełam focię
baz lampy bo teściowa zle umyła mi lustro

wczoraj skończyłam 34tc

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-14, 12:07   #1661
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
PatkaM84 jak coś cię łapie to do łóżka marsz i kurować się miodem i cytryną!! ale już!
Kolejna herbatka już wypita

Cytat:
ojej, no szkoda... ale w maju zaliczysz i będziesz miała z głowy. A nie możesz jeszcze przed majem podejść do poprawki?

Cytat:
obecnie jestem sama w domciu , ale sama sobie cyknełam focię

wczoraj skończyłam 34tc
Brzucholek śliczny

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-14, 12:11   #1662
joli31
Rozeznanie

Cytat:
hey

Dowiedziałam się że moje dwie koleżanki z wizażu są w ciaży miłe to wieści....
a kto?!
To też moje koleżanki ?!

Cytat:
Przykro mi bardzo
moim zdaniem w Twoim stanie lepiej zostać w domu z Kubusiem. Chyba, że wolisz zostawić go z teściową
Cytat:
to też bym nie chciała zostawiać rodziny, znajomych.. może ma jakiś ustalony rytm dnia do którego się przyzwyczaiła? no a poza tym trzeba wziąć również wiek pod uwagę.. nie tak łatwo pewnie zostawić wszystko na 2 miesiące, choć pewnie są takie mamy/teściowe co zrobiłby tak bez mrugnięcia okiem.. i podejrzewam, że ta córka to tylko wymówka
Z jednej strony napewno, ale to jest raczej wygoda.
Moje teściowa od urodzenia małej łaziła do nas codziennie, ba nawet dwa razy za dnia, niby do pomocy. G... prawda, bo jak napisała któraś z Was, pomoc to nie tylko noszenie i zabawa z dzieckiem. Nie umiałam jej wprost tego powiedzieć, oględnie nie docierało do niej, a małż nie widział w tym nic złego. Nawet latem jej zaproponowałam, że może przyjść i wziąć Agatę na cały dzień do siebie, a wieczorem ją przyprowadzić. Nigdy tak nie zrobiła. Owszem chętnie zajmie się małą ( nawet jak pracowałam) ale przyprowadzić ją do niej, potem odebrać. U nas chyba z kilka razy posiedziała z małą, ale stwierdziła, że tak to ona nie chce, bo nic nie nie zrobi. A k.... mi skrzaty sprzątają i gotują w domu.
To ja pi.... taki interes .
Jak nie ma odwiedzin w szpitalu to chociaż tyle dobrze, że nie będzie łazić.
Mrożonki ( gotowe obiady) już teraz szykuję i zapowiedziałam, że w styczniu wcale do nich nie będę chodzić.

Już wściekła jestem, bo małż zapowiedział, że idziemy do niej na obiad, "bo za dużo nagotowała" wrrr, to nie wie ile się gotuje na dwie osoby .
Już rano dzwoniła, czy Tom napewno mi powiedział o obiedzie, żeby nie zdążyła ugotować .
Powiedziałam mojemu tępemu małżowi, że swoimi komentarzami sprawiają mi przykrość i nie chcę tam chodzić. Poza tym pół dnia w , bo tu pierwsze danie, potem nastawia na drugie, potem zmywa gary, potem kawa.... i szlag mnie trafia.
Mój problem, to że nie umiem jej odmówić, napinam się i wściekam zamiast olać
Przepraszam, że tak posmuciłam, ale chciałam się wygadać.
W szkole dwie zalki oblałam, ale mogę je poprawić. Jedna za tydzień, druga na początku stycznia, dlatego bez żartów siadam do ustaw.
Trzymajcie się Brzuszki
Sweet
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:13   #1663
lila12
Zadomowienie

Cytat:
chyba się nie myła.

Współczuję Jeżeli był to bliski wujek, to może warto pojechać...

----------------
Głowa do góry, zaliczysz w maju nie przejmuj się
Stary 2009-12-14, 12:13   #1664
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:

Ja nie ściągałam bo brzuch mi przeszkadzał i nie mogłam się wychylić z ławki
przykro mi co do egzaminu, ale jakos rozsmieszylo mnie to zdanie

Cytat:

brzuchol spory juz

dziewczyny ma ktoras moze taki fotel bujany? http://cgi.ebay.co.uk/Recliner-Nursi...item27ad46e1a6

w sobote jak bylam z TZ w sklepie to go dosiadlam i zejsc nie moglam. normalnie czad
Stary 2009-12-14, 12:18   #1665
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi co do egzaminu, ale jakos rozsmieszylo mnie to zdanie

brzuchol spory juz

dziewczyny ma ktoras moze taki fotel bujany? http://cgi.ebay.co.uk/Recliner-Nursi...item27ad46e1a6

w sobote jak bylam z TZ w sklepie to go dosiadlam i zejsc nie moglam. normalnie czad
Ja niemam fotela bujanego ale widzialam taki raz w sklepie normalnie sie zakochałam. gdyby nie byly one takie drogie to bym sobie zażyczyła od TZ na świeta
Stary 2009-12-14, 12:22   #1666
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Z jednej strony napewno, ale to jest raczej wygoda.
Moje teściowa od urodzenia małej łaziła do nas codziennie, ba nawet dwa razy za dnia, niby do pomocy. G... prawda, bo jak napisała któraś z Was, pomoc to nie tylko noszenie i zabawa z dzieckiem. Nie umiałam jej wprost tego powiedzieć, oględnie nie docierało do niej, a małż nie widział w tym nic złego. Nawet latem jej zaproponowałam, że może przyjść i wziąć Agatę na cały dzień do siebie, a wieczorem ją przyprowadzić. Nigdy tak nie zrobiła. Owszem chętnie zajmie się małą ( nawet jak pracowałam) ale przyprowadzić ją do niej, potem odebrać. U nas chyba z kilka razy posiedziała z małą, ale stwierdziła, że tak to ona nie chce, bo nic nie nie zrobi. A k.... mi skrzaty sprzątają i gotują w domu.
To ja pi.... taki interes .
Jak nie ma odwiedzin w szpitalu to chociaż tyle dobrze, że nie będzie łazić.
Mrożonki ( gotowe obiady) już teraz szykuję i zapowiedziałam, że w styczniu wcale do nich nie będę chodzić.

Już wściekła jestem, bo małż zapowiedział, że idziemy do niej na obiad, "bo za dużo nagotowała" wrrr, to nie wie ile się gotuje na dwie osoby .
Już rano dzwoniła, czy Tom napewno mi powiedział o obiedzie, żeby nie zdążyła ugotować .
Powiedziałam mojemu tępemu małżowi, że swoimi komentarzami sprawiają mi przykrość i nie chcę tam chodzić. Poza tym pół dnia w , bo tu pierwsze danie, potem nastawia na drugie, potem zmywa gary, potem kawa.... i szlag mnie trafia.
Mój problem, to że nie umiem jej odmówić, napinam się i wściekam zamiast olać
Przepraszam, że tak posmuciłam, ale chciałam się wygadać.
W szkole dwie zalki oblałam, ale mogę je poprawić. Jedna za tydzień, druga na początku stycznia, dlatego bez żartów siadam do ustaw.
Trzymajcie się Brzuszki
Sweet
tak wygoda, ale każdy człowiek ma prawo do swojej wygody nawet jeśli jest.... teściową
co zaś do Twojej, to faktycznie skoro tak czy siak pomaga, to mogłaby robić to w sposób dogodny dla Ciebie.. ale tu potrzeba powiedzenia wprost, bo niektórzy zwyczajnie się nie domyślają niestety
a jeśli chodzi o obiady to moim zdaniem także trzeba powiedzieć wszystko, oczywiście w sposób łagodny ale stanowczy, a jak się obrazi to już trudno
a za szkołę trzymamy kciukole! nie tym, to innym razem przecież

Stary 2009-12-14, 12:26   #1667
SugarbabyLove
Zakorzenienie

dobra dziewczyny ja musze lecieć mam troszke roboty.. pranie później prasowanie także ciuszków dla bobaska no i obiad musze dokończyć, potem na zakupy ide a potem posprzatać troszke.. tekże do jutra 3majcie sie
Stary 2009-12-14, 12:27   #1668
aldii
Zakorzenienie

Lila oby do 21
Mamaidy wow 38 leci....
Sweet czekamy na wiesci o Filipku
PatkaM jeszcze nie opada

Nie bylam dzis u gina, bomusialam zawiezc do szpitala probke na posiew, a ponziej do 2 szpitala mocz i pobrac krew.Zanim to zalatwilam to juz gina nie bylo w przychodni.Jutro pojde....
W drodze z przystanku do szpitala mialam 6 skurczy oj oj co raz mniej mi sie to podoba.....

Nie mam sily dalej nadrabiac.Ide sie polozyc bo cos mi niedobrze
Stary 2009-12-14, 12:27   #1669
eudaimonia
Rozeznanie

a propos wrednych teściowych: rozmawiałam z siostrą, która ma córeczkę. powiedziała mi, że właśnie uświadomiła sobie jedną wadę jaką będzie posiadanie przeze mnie synalka: a mianowicie będę miała synową i przekonam się czym to pachnie

Stary 2009-12-14, 12:35   #1670
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Eudaimonia moja mama tez kiedys stwierdzila, ze z zieciem jej sie bedzie latwiej dogadac

ale sie chyba pomylila tak narzekamy na tesciowe, ale prawda jest taka, ze moja mamuska tez niezle zalazla mojemu Tzowi za skore.
oczywiscie nic specjalnie, ona tylko dobre rady mu dawala i instruowala jak to by ona zrobila na jego miejscu. wszystko z dobrego serca
Stary 2009-12-14, 12:37   #1671
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak przygotowałyście rozcieńczony spirytus do pępuszka? I w czym? Czy kupić jakieś opakowanie sterylne w aptece?
Wystarczy zwykła szklana butelka dobrze wyparzona lub wygotowana. A spirytusu dajesz 2 miarki+1 miarka wody i masz ok. 70 %. Spirytus 96% kupisz w spożywczaku i spokojnie wystarczy 100 ml - a w zasadzie i tak będzie za dużo.

pysia - ja bym nie jechała, tym bardziej że pogrzeb to nie jest atrakcja dla 2-latka. Moja siostra kiedyś poszła z synkiem na pogrzeb i oczywiście marudził, więc zaraz ludzie gadali pod nosem po co przyszła z dzieckiem. Więc zamiast się skupić na pożegnaniu, to zajmowała sie małym marudą.
A podobno w piątek ma być ok. -20 stopni

majkela - na pocieszenie, ale przynajmniej próbowałaś
ula - ładny brzucholek
aldii - dbaj o siebie

A teraz zbieram się po zakupy i po synka do zerówki. Do zobaczenia popołudniu
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:50   #1672
Asiuulka89
Zakorzenienie

SWEET URODZIŁA JAKOS GODZINKE TEMU fILIPEK MA 3300 G ALE TO WSZYSTKO CO WIEM NA TEMAT WYMIAROW.

Po zatym urodzila przez cc i przez to ze ja trzymali tak dlugo Filip zarazil sie i ma infekcje nerek ciagle go badaja Sweet go nie widziala jeszcze... wiem tylkoze maly sam oddycha.. ale co ze zdrowkiem nie wiem. wiem ze bedzie musial brac antybiotyki. 3majkmy kciuki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:52   #1673
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

ja mam taki zwykły fotel bujany , u mamy stio
chcę go do siebie zabrać do karmienia , tylko gdzie ja go zlokalizuje
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
W drodze z przystanku do szpitala mialam 6 skurczy oj oj co raz mniej mi sie to podoba.....

Nie mam sily dalej nadrabiac.Ide sie polozyc bo cos mi niedobrze
słońce odpocznij troszkę

a co do teściowej to przypomniała mi sie sytuacja z soboty :
moja mama przyjechała pomóż sprzątać przy remoncie i teściowa też przyszła
coś tam już ogarneły i zabrały sie za mycie paneli na suficie ( u góry w pokojach mam białe panele) teściowa wchodzi do domu z żółtym płynem , mama wychodzi z kuchni z czerwonym płynem , spotykaj ą się w pokoju gościnnym i teściowa mówi:
-Grażyna ty masz taki płyn , bo ja mam taki
mama mówi
- no ja mam taki bo fajnie brud schodzi
myśleliśmy z mężem że udusimy się z śmiechu ( a trzeba było po kryjomu się śmiać )
nie widziałam jak to myły , ale mąż się śmiał że jedna mama z jednej strony a druga z innej
do dziś się śmiejemy z tego

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-14, 12:53   #1674
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
SWEET URODZIŁA JAKOS GODZINKE TEMU fILIPEK MA 3300 G ALE TO WSZYSTKO CO WIEM NA TEMAT WYMIAROW.

Po zatym urodzila przez cc i przez to ze ja trzymali tak dlugo Filip zarazil sie i ma infekcje nerek ciagle go badaja Sweet go nie widziala jeszcze... wiem tylkoze maly sam oddycha.. ale co ze zdrowkiem nie wiem. wiem ze bedzie musial brac antybiotyki. 3majkmy kciuki
Sweet wielkie gratulacje i trzymam mocno kciuki żeby Filipek szybko doszedł do siebie. Oby wszystko było dobrze

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:56   #1675
ula 87
Zadomowienie

Sweet kochana gratuluję i trzymam mocno kciuki za Filipka

i jak tu ufać lekarzom

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-14, 12:57   #1676
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:

no co za patafiany jedne, dali by jej juz dawno urodzic to by Maluszek nie mial tej infekcji
Stary 2009-12-14, 13:00   #1677
aldii
Zakorzenienie

Lila z tej butelki, w ktorej masz spirytus odlac kieliszek i dolac kieliszek przegotowanej wody i gotowe
Rybcia zmow wieczny odpoczynek i zapal swieczke w domu w intencji tego duszka
Pysiamn wspolczuje
Majkela
Ula twoj brzusio tez juz dosc nisko ty skonczylas 34, a ja zaczelam
Joli ja bym nie poszla.A malz jak chce toniech sam idzie
Stary 2009-12-14, 13:00   #1678
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
a propos wrednych teściowych: rozmawiałam z siostrą, która ma córeczkę. powiedziała mi, że właśnie uświadomiła sobie jedną wadę jaką będzie posiadanie przeze mnie synalka: a mianowicie będę miała synową i przekonam się czym to pachnie
hahaha, no racja, ale generalnie zięciowie pewnie tez na swoje teściowe marudzą

Cytat:

Wow! Gratulacje! No to mamy drugiego bobaska!

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-14, 13:03   #1679
filka2
Zadomowienie

aldii co ty już chcesz rodzic?idz leżakować.

madzik ja miałam taki fotel na wyspie,był fajowy.ale dziecka jeszcze nie miałam.

cholerka tz zaniedbał płatności z jego (teraz już w sumie naszego)mieszkania we wrocku i kilku letnia zaległośc jest za uzytk gruntów i podatek,co prawda kwota nieduża ale już chyba wszczeli postepowanie egekucyjne.musze dzwonić i prosic.....podjełam sie tego bo siedze w domu wiec chociaż ja platności bede z Ada robić.

ale mam bałagan przez te meble,komoda nadal rozgrzebana bo czekamy na jedną płytenie ma sensu sprzatac bo może dziś tz bedzie składał.
wyczyściłam torbe do szpitała ale cos mi sie wydaje ze sie w nia nie zmieszcze bo mała jest.

ciekawe jak sweetmoże juz ma synka na brzuszku

o kurcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
sweet gratulacje!!!szybko poszło!!!mamy juz pare na wizazu

doczytałamze miała cc,miejmy nadzieje ze mały wezmie antybiotyk i bedzie ok.ciekawe jak ona

powiem wam ze jak wczoraj przeczytałam ze ona już miala akcje i ja powstrzymywali to sie przestraszyłam bo mojej mamy znajomej synowa też tak miała i glupi dr tez zatrzymał akcje bo miała termin za 2tyg i potem sie okazało ze malenswto urodziło sie w spiaczce i zmarło za kilka dni,skoro dziecko juz jest duze i termin blisko to po co zatrzymuja!!!!!
ale dobrzez ze u sweet ok

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2009-12-14 o 13:10
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:05   #1680
aldii
Zakorzenienie

Sweet GRATULUJE :roz a:
Mamuski no to imprezka :pi jemy::bounce :

Oby z Filipkiem bylo wszystko ok.Mowilam od razu jak zaczeli wymyslac, ze powinna sie wypisac i jechac do innego szpitala

Filka no wlasnie nie chce

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-14 o 13:07
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości