|
|
#301 |
|
BAN stały
|
Dot.: Lans z kubkiem kawy w ręku?
Moim zdaniem dla części ludzi, zwłaszcza młodych, to jakiś element lansu, to co ktoś wcześniej napisał, mam nerdy, alladynki i kubek od starbucks'a i jestem cool. to widac po zachowaniu, kto kupuje bo mu ta kawa smakuje albo nie mial czasu wypic spokojnie w domu, m-cu pracy, a kto kupuje i paraduje 2 godziny z tym kubkiem.
|
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
ja też szłam z miesiac temu z kubkiem ze Stabaka,śpieszyłam sie z kol do na tramwaj i chciałam sie tego kubka jak najszybciej pozbyć ^^ to był pierwszy i ostatni raz w tym miejscu ;P
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
,
Edytowane przez sylvietti Czas edycji: 2022-09-24 o 17:27 |
|
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Jak już wspominałam mnie samej zdarza się biegać z kubkiem kawy po mieście, ale kilka osób pisało o ludziach, którzy kupują kawę w np. Starbucks'ie, a potem piją ją ostentacyjnie jakby nie wiem co robili. Nie mam nic do samego picia kawy, bo to najnormalniejsza rzecz w świecie, ale razi po oczach to lansowanie czym się tylko da.
|
|
|
|
|
#306 |
|
po prostu Em :)
|
Ostentacyjne picie kawy.
Jak to się robi?
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Bo ja zadnej roznicy nie zauwazylem. Co do Starbucksa, kto co lubi, mi osobiscie ich kawa nie smakuje, znam duzo lepsze sieci ![]() Normalnie, jak jestes celebrity albo zalatanym biznesmanem (czy -oman), to nie pijesz ostentacyjnie, w przeciwnym wypadku jestes szpanerska siksa i pijesz ostentacyjnie
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#309 |
|
|
Niestety, ja dalej nie widzę nic ostentacyjnego ani lansiarskiego w piciu kawy z termokubka na wykładzie.
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
J.w. - tez nie widze nic zlego, ani tym bardziej ostentacyjnego w piciu kawy z termosa na wykladzie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie widzę nic nadzwyczajnego w picu kawy z termo kubka. Człowiek ma ochotę, to pije . A, że niektórzy na wykładach ... no cóż, przynajmniej piją ciepłą
|
|
|
|
|
#312 |
|
|
Wydaje mi się, że niektórzy dorabiają do picia kawy jakieś niepotrzebne ideologie.
Do wszystkiego można coś takiego dołączyć, nawet do jedzenia kanapek na przerwie.
|
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może siorbiąc i patrząc na innych z wyższością i wzrokiem mówiącym : Jestem kimś, bo mam kawę w kubku
![]() Cytat:
Cytat:
Tak samo za lans można byłoby uznać,że ktoś je Marsa a nie Grześka...
|
||
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez sylvietti Czas edycji: 2022-09-24 o 17:20 |
|
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
No cóż, każdy z nas jest inny i ma swoje zdanie, To co dla jednych jest lansem dla innych będzie zwyczajnym zachowaniem i odwrotnie. Rozumiem, że ktoś się może ze mną nie zgadzać i szanuję jego opinię bez względu na to jak odmienna będzie od mojej.
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Wielu ludzi tak robi i nigdy by mi do głowy nie przyszło, że to jakiś lans czy kopiowanie amrykańskich celebrities...
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
termokubki sa fajne bo ekologiczne
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
?
Edytowane przez gazowanemleko Czas edycji: 2010-12-29 o 18:23 |
|
|
|
|
#319 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
Po czym poznac, ze to lans? Bo nie chodzi po prostu o kawe, nikt sie nie lansuje na kawe z Mc. A wszyscy widza wlasnie mode na starbaksa. Nawet na portalach spolecznosciowych widuje wiele zdjec akurat ze starbaksem i akurat tak zeby bylo wyeksponowane logo.
Tak samo z reszta jak ze sprzetem firmy Apple w pl. Zazwyczaj chodzi tylko i wylacznie o ich cudne logo i inny dizajn. Malo kiedy prawda sa te cudnownie, trwale systemy i cala reszta. Po prostu wypada miec Maca.
|
|
#321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba, że może myślałaś o iphonie- must have lansiarzy? ![]() powracając do kubkowego lansu- zgadzam się, że spora część młodzieży latająca po Nowym Świecie z kubeczkiem starbucksa, emu i leginsach to lansiarze którzy w większości nawet kawy nie lubią ale piją 'bo wypada'. ale nie wiem skąd to przekonanie mówiące, że każdy kupujący kawe na wynos robi to dla popisania się. tak trudno zrozumieć, że są ludzie którzy chcą się*napić dobrej kawy a nie mają czasu na przesiadywanie w kawiarni tudzież, mało kto zwrócił na to uwagę, w takim coffee heaven nie ma często nawet miejsca. |
|
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
nawet jeśli ktoś chce się popisywać tą swoją cudowną kawą w kubku - jego sprawa, jego życie. Wiadomo jakie są nastolatki, chcą sie za wszelka cenę upadabniać do swoich amerykańskich idolek, bo skąd w Polsce przyszłaby moda na legginsy i emu? Z tego samego powodu owa kawa będąca przedmiotem tej niemałej dyskusji również jest uważana (tylko i wyłąćznie przez nastolatki) jako lans. A nastolatki jak to nastolatki - za pare lat nimi nie będą, przejdą przez ten cały okres dojrzewania i już niedługo będą się śmiały same z siebie, myśląc że dorównują zagranicznym gwiazdom i paradując po ulicy z kubeczkiem taniej 'kawusi'.
|
|
#323 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#325 |
|
Rozeznanie
|
O tak, też myślę, że emu i uggi to lans
są tak brzydkie, że gdyby nie moda na nie, nikt by tego nie założył
|
|
|
#326 |
|
|
Nieprawda, sama uważam że są brzydkie, ale w życiu nie miałam na nogach tak ciepłych butów, dlatego noszę już drugą zimę.
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maki sa fajne ale czy az tak fajne ze kazdy student chce maka a nie inna firme? nie
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
co do emu - sama noszę, i to nie dlatego że uważam to za lansowanie się, a po prostu - szalenie mi się podobają
do tego są niezwykle wygodne i ciepłe
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez sylvietti Czas edycji: 2022-09-24 o 17:26 |
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie emu to masakra jakaś..
leginsów też nie nosze
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

A skąd wiesz, kto to robi, a kto akurat po prostu lubi ją pić? 
Jak to się robi?
zreszta tak jak ktos mowil, w Stanach takich kawiarni z kawa na wynos jest masa, wiec to jest norma, tak jak u nas np picie wody z butelki na ulicy. ja tego na codzien nie spotykam, bo w moim miescie kawe na wynos mozna dostac w centrum handlowym albo na stacji. na stacje czasem zajade po drodze, ale na szczescie nie oszalam na tyle, zeby zachodzic po nia do centrum handlowego ;p