|
|
#1771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: dla tych które wciąż szukają swojego miejsca
ja uwielbiam Krakow,gdansk,sopot,gdyni e
,toruń,![]() poznań,marze zeby zobaczyc wrocław bo nie byłam... z innych to kocham PragęCzechy mnie inspiruja,kiedys byłam na sylwestra w czechach..tak sie spodobało ze zostalismy dzien dłużej ![]() jak u Was dziewczyny wekendowo już????
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
niezupelnie. jeszcze jutro mam sporo rzeczy do zrobienia.musze sie spakowac i wczesnie polozyc, bo pobudka bedzie ok 3 rano.....ale za to rano w niedziele bede juz w domku
|
|
|
#1773 |
|
Raczkowanie
|
A mi Gdańsk wydał się taki szary...poza piękną starówką
![]() Ukochany kraj Portugalia. Podoba mi się w Szwecji, Danii - tam wszystko takie ładne, nie ma dziurawych chodników, zniszczonych przystanków, za to są świetne ścieżki rowerowe i place zabaw W Szwecji drażni mnie nieco że Szwedki (i Szwedzi często też ) są zawsze takie 'zrobione' na mieście pełen makijaż, strój jak z wybiegu, odczuwam że bardzo liczy się firmowa metka a ja preferuje hiszpański styl bycia Podoba mi się Londyn, Paryż nieco mniej (taki większy Kraków ), bardzo chciałabym jeszcze raz pojechać do Disneylandu U mnie dziś spokojnie, siedzę sobie sama i cieszę się samotnością, co w akademiku bardzo cenne a plany na wieczór: serial, serial, może jakiś film i czekolada
|
|
#1774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja znam gdańsk od podszewki;-) wszystkie jego zakamarki to to co mogę powiedzieć z całą pewnością to to ,że kolorow mu nie brakuje;-)
|
|
|
|
#1775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to bardzo podobał mi się Sopot molo i cała okolica.
|
|
|
#1776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sopot za to bardzo lubię choć teraz chodzenie po Monciaku jak dla mnie straciło swoj urok ->ZA DUŻO TURYSTÓW (zwłaszcza tych zagranicznych). ;-)
|
|
|
|
#1777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko (dobrych) parę lat temu.... ![]() Linka25 A ta praca nad ociepleniem wizerunku to na czym polega? ![]() Też próbuję tylko nie wiem od której strony. Wydaje mi się że zawsze byłam "miła" a teraz mam refleksję, że to totalnie nie o to chodzi. Mam koleżankę, która się wścieka, obraża, drzwiami trzaska i wiecie co, wszyscy ją lubią. Szara trochę ta sobota.... za to do Świąt blisko.. ![]() ![]()
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2009-12-12 o 15:15 |
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech ten tydzień szybko zleci !!!! Tak mi się śpieszy i do rodzinki i do wolnego i do samych świąt;D;D;D; ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Zmęczenie, brak radości,ogólna postawa na nie. Czuję się jakaś taka przemęczona Nic mi się dziś nie podoba (łącznie ze mną samą),nic mi się nie chce...itp
|
|
|
|
#1779 |
|
Rozeznanie
|
mnie dzisiaj też lenistwo dopadło ze nie poszłam na impreze i zostałam w domu...wykąpałam sie w słodkim żelu kremy mnnnn....ale szał,,,,otwieram piwko
|
|
#1780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja wczoraj po rozmowie z moim TŻ doszłam do wniosku ,że za dużo od siebie wymagam.Jestem nie zadowolona z siebie chociaż robię bardzo dużo. TŻ mi to pokazał i jestem mu za to bardzo wdzięczna Moje wczorajsze nic nie robienie i szczyt lenistwa w moim mniemaniu wyglądal tak ,że wysprzątałam cały dom, wzięłam psa na kilka spacerów, zrobiłam obiad,, do tego zadbałam o siebie (paznokcie włosy itp.) Tylko uczyłam się trochę mniej ->bo nie kilka godzin a max 2:/ Em....patrząc na to trzeźwo to ja mam problem z samoakceptacją, i z tym,ż nie akceptuję u siebie tego ,że mogę być zmęczona. Plus moje czarnowidzctwo do tego dochodzi. Tak czy siak ! Dobrze,że jest TŻ,który sprowadza mnie na ziemię ;-) A zmieniając temat to...oszalałam do slownie na punkcie perfum Coco Mademoiselle ! Powąchałam w perfumerii i jestem jak opętana;D;D;D Kurczę! Szkoda,że mnie na razie na nie stać...Ale jak tylko będzie...to...!!!AAACH!!! A Wy macie jakieś swoje ukochane zapachy?
Edytowane przez NiepozornaWampirka Czas edycji: 2009-12-13 o 11:10 |
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Rozeznanie
|
No a ja jestem AUTENTYCZNIE INTROWERTYCZNA ![]() Jak się denerwuję, to nawet po mnie nie widać Śmieję się dziś z tego, ale dobra cecha to to nie jest... Wampirko... Coco to wg mnie jeden z takich zapachów naprawdę z klasą, nie umiem znaleźć innego określenia, bo nawet słowo piękny wydaje się nieodpowiednie... zdecydowanie ma to coś... i bardzo ładnie mi się komponuje z taką uroczystą atmosferą Świąt.. Ja wiele lubię, bardzo to zależy od pory roku i czasem dnia ale ostatnio w kategorii świeżo-słodko, co jest dziwne bo zwykle o tej porze roku lubiłam otaczać się czymś cieplejszym. Aktualnie kończę Chloe.. W ogóle to dzięki wizażowi odkryłam, że na oryginalne perfumy nie trzeba wydać majątku i powiem, że było to jedno z fajniejszych odkryć ubiegłego roku ... na równi z kosmetykami mineralnymi EDM i Biochemią Urody... Aaaa dziewczyny smażące ser - ja słyszałam że na Słowacji chętnie smażą Podlaski i że Słowacy przygraniczni przyjeżdżają do Nowego Targu na serowe zakupy.
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2009-12-13 o 17:08 |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
Ja piernicze dziewczyny szlag mnie jaśnisty trafia!
Siedzę w biurze z facetem starszym o kilkanaście lat a zachowuje się jak niewychowany nastolatek... Przychodzę dziś po weekendzie do biura(w sobotę nie było mnie w pracy) a na biurku po jego stronie kółka po kawie (już nie pierwszy raz), po mojej stronie pełno syfu z popielniczki, popiołu.. w zlewie jego kubek i kilka innych naczyń ( dobrze że nauczył się chociaż wkładać do zlewu). Wszystkie naczynia umyłam z wyjątkiem jego kubka. NIE JESTEM SPRZĄTACZKĄ!! Jakiś czas temu zostawiał jeszcze po swojej części biurka kubek, popielniczkę i cukierniczkę! Ostatnio zwróciłam mu uwagę by wychodząc z toalety zamykał klapę, ale już kilka razy słyszałam, że nie myje rąk!! co ja mam zrobić?? Roznosi zarazki po całym biurze, zostawia po sobie syf.. Nie wiem co zrobić,zwrócić mu uwagę? Nie lubię tego robić..
|
|
#1783 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o sprawę klapy to przyklej kartkę z napisem :proszę opuszczać klapę"->ja tak zrobiłam gdy w wakacje pracowałam w firmie budowlanej hehehe . Co do syfu na jego części biurka to niewiele możesz zrobić->jego poletko widać,że lubi brud <bleee> Ale jeśli popiól z popielniczki dostaje się na Twoją stronę to zwracaj mu uwagę. Wiem,że to nie jest miłe zadanie...ale nie masz wyjścia. Nie daj się JEGO BRUDOWI! ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Co do sera... to uwielbiam sery...w każdej postaci (pleśniowe,żółte,białe ,smażone, wędzone itp). Ostanio na diecie jestem i unikam takich rarytasów...ale ślinka leci,aj leci;D
|
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Miałam offa egzystencjalnego. Nadal mam. Ale nie mogę Was nie czytać! Dociakowa, witaj w klubie! Wypisz, wymaluj, mój współlokator. Zamykanie klapy w wc to dla mnie szczyt marzeń. Żeby chociaż mył kibel bo sobie. Nie, wchodzę po nim czasem, a tu...zasr... na toaleta. Spuścił owszem wodę, ale nie popatrzył, czy zostawił czystą muszlę. Powinnam kiedyś narzygać do tego kibla i zostawić. Dziś kłaki na umywalce, bo sobie brodę podcinał. Musiałam kupić zamykaną mydelniczkę, bo normalnie miałam owłosione mydło. Syf w kuchni, niewytarty stół itd. to standard. O tyle dobrze, że nie pali... Chodzę za nim i się drę. To się obraża. Już na "cześć" mi nie odpowiada. A te popioły kolegi, to nie sprzątaj! Przesuwaj na jego stronę i tyle. Tak to zawsze będziesz sprzątać i nawet nie zakmnini o co chodzi. NiepozornaWampirka, też jestem skorpion! Też jestem pamiętliwa! I wredna! Jak kogoś nie lubię, to na maxa. Jak kogoś lubię, to zrobię baaaardzo dużo dla tego kogoś. Ale wystarczy jak ktoś mi podpadnie choć raz, to ma u mnie przesrane. Nie wybaczam tak łatwo. Prawdę mówiąc lepiej mieć we mnie przyjaciela, zwł. że lubię ludzi i TŻ mówi, że jestem bardzo ekstrawertyczna, choć ja uważam, że jestem introwertykiem. Godzinami rozmyślam nad sensem życia, śmiercią, absolutem. Co do zapachów...Przez wiele lat moim znakiem specjalnym była "zielona herbata" z YR. Ale znudziła mi się. Przez rok krążyłam po perfumeriach, poczytywałam wizaż, żeby znaleźć swój nowy zapach. Moja Trójca Zapachowa to: 1. Calvin Klein ck IN2U Her 2. Salvador Dali Sea & Sun in Cadaques 3. Joop! Jette Trzy różne zapachy na trzy różne "mnie". Wampirka, Ty masz psa??????? Dawaj jego fotę!!!!!! Chciałabym mieć psa...Już od sześciu lat żyję bez psa. Chomiki to taki substytut. A całe życie miałam jakiegoś psa...Strasznie mi tego brakuje....Dziewczyny, jesteście na diecie? Napiszcie jakiej, jak jecie itd. Chciałabym zacząć jeść zdrowiej...I zrzucić brzuch, który mi się zrobił od siedzenia na wizażu Ale nie chce mi się czytać o dietach itp. Jakoś to nie na moje nerwy szukanie jeszcze diety...
Edytowane przez Jik Czas edycji: 2009-12-14 o 11:30 |
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zawzięłam się i nie odpuszczę tym razem. Generalnie eliminuję wszystko co słodkie, niezdrowe i kaloryczne, złe węgle itp Nie rozpisuję się, bo to nie ten wątek. ![]() Cytat:
Perfekcjonizm. Też nie akceptuję swojej słabości (jak to nazywam) w różnych kwestiach:zmęczenie, niewiedza itp Z tą różnicą, że nie ma mnie kto na ziemię sprowadzać w takich momentach i jestem skazana tylko na siebie ![]() Miałam dziś na 10 test kwalifikacyjny do pracy. 185osób na miejsce Masakra, co za kraj
|
||
|
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem na diecie od 16.11 tzn jem mniej,zdrowiej, ostatni posiłek staram się jeść między 18 a 19 staram się więcej ruszać jak na razie 4 kg mniej.. chcę więcej ale musiałabym się bardziej postarać..
JIK przybij piątkę.. ja też mam dołek egzystencjalny tylko, że tym razem na prawdę mnie przywaliło.. aż do tego stopnia, że mdli mnie i kręci mi się w głowie,łzy mam pod powiekami.. staram się trzymać,przyjdę do domu po pracy i schowam się w pokoju
|
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
Mnie bardzo podoba sie Poznan
A ja jego w rewanzu do kraju ,w ktorym spedzilam kilka dobrych lat, czyli do Wloch. Nie chcialabym tu jednak zyc wbrew pozorom. Nie podoba mi sie mentalnosc Wlochow, i to jakie zdanie maja o nas - Polakach. Mieszkam w pieknej miejscowosci, ktora niestety zyje- tylko latem. W zime nie ma tutaj nic. Zdecydowanie wole Polske niz Wlochy!!!
Edytowane przez ZAQOCHANA Czas edycji: 2009-12-14 o 12:49 |
|
|
|
|
#1788 |
|
Zadomowienie
|
Też powinnam wyeliminować słodycze, ale jak to powiedzieć rodzicom?...Kupują mi tony czekoladek, matka wczoraj napiekła mi jakiś kotletów, a chciałam ze smażonego zrezygnować. Aaaa.
Dociakowa, Ty chyba masz już jakąś nerwicę albo załamanie nerwowe! Powinnaś mieć urlop i odpocząć. Mnie zaś wkurzył współlokator. Posprzątałam całą chatę. Akurat mój dyżur wypadł. Nie minęła godzina, zafajdał zlew ZAQOCHANA, a ja nie byłam w Poznaniu, nie byłam też nad polskim morzem, ani nawet w Warszawie...We Włoszech też nie byłam...Przejazdem tylko. A co Włosi myślą o Polakach? Francuzi np. nie przepadają za Polakami, ale w sumie wiadomo, że jak chcesz mieć gospodarną żonę, to tylko Polkę. Anglicy w pracy cenią Polaków, ale też słabo się z nimi integrują, chyba, że właśnie w pracy. Mąż mojej przyjaciółki - Anglik jest tak zachwycony Polską, że uczy się nawet polskiego. Przyszło mi do głowy, żeby takie tablice stylizowane na te z czasów PRLu powywieszać na ścianach u mnie w mieszkaniu. 1. "Szanuj pracę innych" - wszędzie 2. "Po skończonej pracy, spłucz dokładnie wodę" - w wc 3. "Oszczędzaj światło" - wszędzie Edytowane przez Jik Czas edycji: 2009-12-14 o 16:00 |
|
|
|
|
#1789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Lepiej się połóż, odpocznij sobie...i się nie denerwuj. Za dużo stresów rujnuje zdrowie.Cytat:
![]() Co do Francuzów, to oni sobie dopiero cenią Polaków w pracy - nasi rodacy to jedyni, którzy chcą pracować po godzinach, na co nie zgadzają się Francuzi, bo generalnie to strasznie się w robocie obijają Zbierają się tak ok. 10...następnie ploteczki: "Co tam wczoraj robiłaś?" "Gdzie byłaś na zakupach?" itd, itp. Tak "dopływają" do 12...a wtedy jest lunch i przez 2 godziny chodzą po mieście, jedzą itd. Następnie wracają i jeszcze trochę zwlekają z pracą, ale już się powoli za nią zabierają...i tak ok. 15-16 pracują na pełnych obrotach Moja mama podsumowała to tak: "U nas to normalnie obozy pracy są"
|
|
|
#1790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zagmatwane to wszystko jak i ja sama ![]() Ehhh, u mnie to chyba już jest jakieś zaawansowane stadnium. Bywa, że łapię się na takim myśleniu, jakbym nie miała prawa do pomyłki, błędu, słabszego dnia. Innych usprawiedliwiam, sama wręcz spalam się w jakiejś chorej dyscyplinie, w której się trzymam. Nawet do końca nie jestem tego nacodzień świadoma-co jakiś czas tylko przychodzi refleksja, że głupoty odwalam. W imię czego tylko? Własnej samooceny (która-na marginesie-leży i kwiczy?)? |
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Rozeznanie
|
To mamy dwa Skorpiony...ja jestem rak
, czy panna_rak to też od znaku? A reszta? Dziewczyny, pochwalcie się.... ciekawi mnie czy może życiowe analizy szczęśliwości to jakaś cecha astrologiczna ![]() Dieta? Oczywiście.... regularnie
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
Jik
Skorpionki mają twarde i czasem wredne charakterki.Jednak ja nie narzekam ...przydaje się to często![]() A odnośnie zapachów to Coco M. jest moim najukochańszym...takim ,który mi dech w piersiach zapiera panna_rak Ja Cię mogę posprowadzać na ziemię w sytuacjach awaryjnych ;D;D;D Dobra jestem w sprowadzaniu innych. Dociakowa Zrób sobie to wolne...Odpocznij...zrób coś dla siebie...Bo widzę,że męczysz się ostanio...
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszkę na studiach mi się zmieniło, bo jednak tutaj jest ograniczona ilość możliwości podejścia do kolokwium czy egzaminu, także raczej idę i próbuję (prócz ostatniej zerówki...swoją drogą właśnie miałam się uczyć, bo w środę kolejny termin, a ja jak narazie umiem tylko narysować 3 związki chemiczne i zero teorii Cytat:
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj przerazaja mnie te prognozy na ten tydzien ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
jak się pozbieram to do Was wrócę a jak nie to nie wiem.. potrzebuję pomocy psychologa..sama sobie nie poradzę najgorszy dla człowieka jest czas, w którym nie wie kim jest..
->76,6....30.07->72,7... ...65,5kg.. .60![]() Edytowane przez Dociakowa Czas edycji: 2009-12-14 o 21:49 |
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1797 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co Wlosi mysla o Polakach? Bedziecie moze zdziwione. Ciezko zyc w tym kraju, gdy jest sie Polakiem. Ja Wlochow nie lubie. Uwazaja nas za smieci, za pijakow i zlodzieji. Spotkalam sie z ludzmi ,ktorzy chcieli mnie uczyc jak korzysta sie z odkurzacza, zelazka, pralki, jak wiesza sie pranie. Spotkalam sie z ludzmi, ktorzy powiedzieli mi w oczy,ze spimy pod mostami w Polsce, ze nic nie mamy.. Spotkalam sie z ludzmi, ktorzy mowili mi zebym studiowala u nich bo jak w <Polsce skoncze dany kierunek to nie bedzie sie liczyc nigdzie... Mezczyzni natychmiast proponuja nam numerek za pieniadze... Ktos sie mnie niedawno slytal czy mamy telefony komorkowe w Polsce? Ale powiem wam cos jeszcze... Spotykam tu zebrajacych Polakow pod marketami, np takiego studenta, podeszlam do niego i sie spytalam, czemu sie tak poniza a on: na auto zarabiam Daja kase to biore.. nie musze nic robic... Inna sytuacja: w klubach nocnych 80% lasek to Polki.. chodza po ulicach za reke z facetami w wieku mojego dziadka, sa wulgarne, chodza grupami, za kase zrobia wszystko.. udaja damy.. i sa z tego dumne... Ci starcy obmacuja je przy ludziach i chwala sie ,ze sa Polkami.. Inna rzecz..Pracuje tu wiele pan w wieku naszych mam jako tzw, Badante.. opiekunka do osob starszych.. wyobrazcie sobie sytuacje: bialy dzien, ludzie chodza deptakiem z dziecmi, jak chca kawe to siadaja w barach, naprawde grosze kosztuja kawa w barze, jest lawka w centrum, a na lawce 5 pan Polek, siedza sobie , a obok nich 5 plastikowych kubkow, i pol litra... codziennosc ,ktora widze... Moze maja powody by tak o nas myslec... nie rozumiem dlaczego Polacy sami sobie opinie psuja za granica...
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ale rzeczywiście, nie dziwię się, że mają tak złe zdanie o nas jeśli Polacy sami dają w tym kraju taki przykład Co do opieki nad starszymi ludźmi, to chyba dla Polaków to dość popularna praca we Włoszech - znajoma mojej babci (ale w wieku moich rodziców) w ten sposób zarabia i bardzo sobie chwali tą pracę Nie wiem jak jest...ale mam nadzieję, że nie pija wódki w centrum na ławce
|
|
|
#1799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, opieka nad starszymi to bardzo popularna praca wsrod Polek. Ja jestem w malej miejscowosci , kilka tysiecy mieszkancow, a znam ok 50 pan opiekunek, nie liczac tych ,ktorych nie znam... Ta praca wymaga mocnych nerwow, sama zajmowalam sie tym wiele miesiecy. Trafialam na starcow, ktorzy mnie kopali, wzyzywali i robili propozycje sexualne Okropne... Jakos wytrzymywalam, gdy jeden zachorowal musialam dniami i nocami w poczekalni szpitalnej przebywac bo tak sobie rodzina starca zyczyla, i nie bylam dodatkowo oplacana. Zle traktuja Polakow.
|
|
|
#1800 |
|
Rozeznanie
|
A ja w Irlandzkiej prasie czytałam, że Polacy łabędzie zjedli. I nie był to dział satyryczny...
![]() Nie tak dawno pytała mnie pewna angielka, czy w Polsce w sklepie można herbatę kupić... Brzydula Ty już z domu, jeśli dobrze zrozumiałam wcześniejsze posty. I jak Cię aura powitała? Dobranoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

,toruń,

...65,5kg.. .60
Chodzę za nim i się drę. To się obraża. Już na "cześć" mi nie odpowiada. A te popioły kolegi, to nie sprzątaj! Przesuwaj na jego stronę i tyle. Tak to zawsze będziesz sprzątać i nawet nie zakmnini o co chodzi.
Lepiej się połóż, odpocznij sobie...i się nie denerwuj. Za dużo stresów rujnuje zdrowie.
Ale powiem wam cos jeszcze... Spotykam tu zebrajacych Polakow pod marketami, np takiego studenta, podeszlam do niego i sie spytalam, czemu sie tak poniza a on: na auto zarabiam