|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
patinka tez mam te podkłady ale dodatkowo dokupiłam w aptece 90x60,i sobie z 2szt rozłoze.róznie bywa z tymi wodami,mojej koleżance odeszły w domu.a i bratowej też przy pierwszym porodzie odeszły,tyle że jej chlusneło z krwia.tylko jak ja sie tak krece na tym łóżku to nie wiem co z tych podkładów zostanie
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
patinka no własnie wychodzi tych moich kalorii tyle a ja tyje w oczach
fakt, ze się nie ruszam ale no ale zeby to az tak się odkladało. Dobija mnie to.Są dni kiedy dobijam maks do 2000 ale wtedy np piję colę ( przewaznie w weekendy) przykładowo zjadam na śniadanie 2 kromki chleba razowego z szynką i pomidorem, herbata gorzka II sniadanie jakis jogurt głownie fantazja bo lubie jabłko lub jakieś inne owoce "obiad" 2 kromki chleba razowego z czymś tam, biały ser, szynka, zółty ser, ogórek, pomidor kolacja brak lub duża szklanka mleka czasem zjadam też obiad z mężem i synkiem przeważnie 2 ziemniaki i jakieś mięcho, usrówka ( 2 razy w tygodniu) nie jem słodyczy, makaron w niedziele do rosołu lub pomidorowej. raz dzinnie piję Inkę z mlekiem. Zadnych fast foodów może ten "jadłospis" nie jest idealny ale na pewno nie taki by tyć okropnie ![]() no mówie Wam mam takiego stresa przez to, ze szok
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-14 o 15:18 |
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Super jest to porównanie świetna pamiątka będzie A brzusio już konkretny ![]() Cytat:
![]() pocieszające jest to że nie wiele zostało Ja też już bym chciała nie tyć...ale w tych ostatnich tyg jest największy wzrost dziecka więc czy to możliwe ?My dziś zaczeliśmy 33 tydzień ....a Wczoraj było mi świątecznie to już śiątecznu brzuszek
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet Gratulacje
Ja dzisiaj cały dzień przespałam Nic mi się nie chce Musze wam napisać, że zmieniłam stosunek do mojej teściowej nie wiem sama co sie stało, ale tak jakby ona wyczytała w myślach wszytskie moje żale ![]() Nie miesza się, jest pomocna na tyle na ile powinna no normalnie nie wiem co sie stało hihih ale mam nadzieję, że tak juz zostanie ![]() Kancia miło Cię widzieć Pysiamn Ulapiękny domek dla córeczki |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
piękne macie brzuszki
ja zrobie fotę jak wroce od lekarza bo wtdy wyglądam w miarę jak człowiek. Będzie wtedy 33 tc ![]() bardotka dziękuje
|
|
|
|
#1716 | ||
|
BAN stały
|
hejciak
![]() Macie piekne brzuszki dziewczeta ![]() Ja moze jutro zorbie foto to wam pokaze...mojego wielkoludka ![]() Cytat:
Cytat:
Szkoda ze tak zwlekali z CC Ja tak czytam wasze wpisy o tesciowych....i musze wam powiedziec ze az mi oczy bieleja jak sie zachowuja.... JA to mam dobrze z Moimi Tesciami Nparwde,,do rany przyloz... Wczoraj bylismy u nich na obiadku...i zadnych niemilych slow na moj temat o wadze i o ciazy nie uslyszlam tylko same komplenety..... Ja po niedzieli jestem optymistycznie nastawiona do zycia....Naprwde z TZ..wszytsko oki...z brzuszkiem tez...mam jakos taka sile w sobie etraz...ze moglabym z 2 miechy jeszcze nosic ten brzuchol.....
|
||
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu słodka fotka
![]() |
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia a gdzie w tym wszystkim jest obiad ?????? Ja bym umarla z glodu przy takim jedzeniu
![]() Bardotka telepatia dziala
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
aldii ja rzadko jadam obiady
takie stricte obiadowe
|
|
|
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj nie wychodze z domu, chodniki są oblodzone przed wyjazdem tż dał mi na dzisiaj szlaban
Mam do was pytanko widziałyście w kioskach nowy numer Twojego Stylu??Mam ochotę na poczytanie zawsze gdzieś w środku mc jest w kioskach nie wiem czy mam specjalnie prosić szwagra o pomoc
|
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
Sweet GRATULUJĘ!! no to mamy dwie mamusie rozpakowane
Jak miała cc to pewnie posiedzi z tydzień czasu w szpitalu. Ale najważniejsze, że już urodziła ![]() ---------------- Oj dziewczyny nie zazdroszczę Wam teściowych. Ja mam to szczęście, że mojej nie znam Bo mieszka nad morzem. Mówi, że cieszy się, że będzie babcią, ale co z tego jak nawet nie przyjedzie zobaczyć wnuka/wnuczki zobaczy dopiero we wakacje jak wybierzemy się z TŻtem nad morze :/Co do wstawania w nocy na siku to Wam współczuję ;* Ja nie muszę wstawać, tylko wieczorem przed snem siku i z rana jak wstaję. A śpię jak zabita :| Ale sny to mam takie, że dzisiaj mi się śniło, że rodziłam 6 godzin i dziecko jak się urodziło to ważyło 6 kg :sciana:Ale macie fajne, ładne brzuszki Na porównaniach zdjęć widać jak brzuszki rosną
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Ja tylko na chwilę, postaram się nadrobić wieczorkiem
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
witam witam ech po weekendzie tyle do nadrobienia
![]() sweet gratulacje kochana no i zeby z malym bylo wszystko wporzadku i zebyscie jak najszybciej wrocili do domku ![]() no i oczywiscie jak bedziesz miala chwile wytchnienia to czekamy na zdjecie
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku jak ciśnienie?
|
|
|
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
Pysiamn sliczna fotka
Zaslona 6kg? no to sie kochana przygotowywuj Gooha brzuchalek pierwsza klasa Malga19 gratuluje podejscia, i tak byc powinno. do przodu z usmiechem, a na pewno bedzie dobrze. ![]() Kancia to czekamy na fotki ja jutro tez ide do poloznej. po raz pierwszy na nowym mieszkanku, dostalam od nich list, ze gratuluja ciazy i ze pierwsze spotkanie mam jutro. pomylilo im sie cos, jakby to dopiero mialo byc pierwsze spotkanie, zakladanie kart itp. wlasnie pochlonelam pizze, ktora chodzila za mna od soboty
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po rozmowie z koleżanką jestem w szoku-rodziła 4h ale tak mi ze szczegółami wyopowiadała o bólach i porodzie,że najchętniej bym się wypisała z tego całego zamieszania
|
|
#1727 | |||
|
Zadomowienie
|
ledwie człowiek zdąży odejść od kompa a tu takie wiadomości
SWEET GRATULACJE i trzymam kciuki, żeby z Filipkiem było wszystko w porządku patinka - co do wymiarów z usg to trzeba brać pod uwagę +-0,5 kg Kancia - dobrze, że się w końcu odezwałaś. Mam nadzieję, że teraz ci trochę lepiej jak się wygadałaś A z tą dietą, to dziwnie, bo w sumie mało jesz ![]() I czekamy na zdjęcia gooha - ładny brzucholek i mamuśka też i miłego odpoczynku od teściowej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wód płodowych to mi odeszły w szpitalu, ale koleżance z pracy w domu, więc reguły nie ma i w sumie te podkłady to może być dobry pomysł (w sumie sama na to nie wpadłam) Malga - miło poczytać jak ktoś ma tak optymistyczne nastawienie |
|||
|
|
|
#1728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() MadzikUK nie strasz :P:P
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2009-12-14 o 16:08 |
|
|
|
|
#1729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez sobie powtarzam, ze mnie tam nie bedzie wmawiam sobie, ze mnie to przeciez nie dotyczy
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczął mnie bardziej boleć brzuch....... skurcze oceniam na takie 40%..... czyżby przez zmniejszenie dawki Fenoterolu jednak???
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
jej Tż nie mógł być przy porodzie z powodu tej grypy:/ córeczkę zobaczył pierwszy raz przez szybę (!) w 3 dniu,a wyszły w 4 dniu ze szpitala:/ nie było odwiedzin-odwiedziny były tylko dla znajomych lekarzy i pielęgniarek-powaga!leżała na sali 4-osobowej i w 1 dniu przyszła pielęgniarka do jednej z pacjentek i mówi do niej:"zadzwoń do X, niech przyjedzie zobaczyć małą" - na co się troszku zmieszała widząc wzrok pozostałych pacjentek i zaczęła się strasznie tłumaczyć"że w sumie to odwiedzin nie ma, a co?u pań nikogo nie było?"....ale w sumie tyle było z jej tłumaczeń,bo nawet słowem nie powiedziała,że skoro nikogo u nich nie było, to żeby ktoś jednak przyjechał:/ i tak koleżanka miała farta,że tatuś widział w 3 dniu przez szybę,bo potrzebowała żeby dowiózł laktator-bo w przeciwnym wypadku to by się widzieli dopiero przy wypisie:/
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2009-12-14 o 16:18 |
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
laski powiedzcie mi czy macie juz skurcze lekkie?bo ja od dwaoch dni mam takie lekkie skurcze brzucha i nie wiem czy to normalne
|
|
|
|
#1733 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie to głodówkaCytat:
Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Można by ceratkę podłożyć pod prześcieradło na wypadek tych wód płodowych, chociaż szczerze wam powiem, że się wcześniej na ten temat nie zastanawiałam, ale teraz jak filka o tym napisała to szkoda materaca, jakby mi miały w łóżku odejść...
|
|
|
|
#1735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
powtarza, że ładnie wyglądam w ciąży, itp ![]() Cytat:
Tez bym chciała jak zasnąć tak sie obudzić ![]() A ja już po dzisiejszej robocie jestem: - obiadek przygotowany - pranie wstawione i rozwieszone - odkurzone - łazienka sprzatnięta - nowa szafka wymyta i czuję, że mogłabym jeszcze, ale nie przesadzam ![]() W dodatku jeszcze dzisiaj żadnej no-spy nie brałam aż nie mogę uwierzyć, ale fakt faktem że jakoś nie mam skurczy.
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#1737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kwiat kalafiora witam nową mamusię!!! |
|
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
A już ze zgagą nie mogę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

fakt, ze się nie ruszam ale no ale zeby to az tak się odkladało. Dobija mnie to.

ehhh