|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Biedactwo, ale chociaż już ma za sobą! Niech teraz zbiera siły bo musi nawpierdzielać paru osobom wrrrrrry. ale dobrze, ze Filipek już jest Teraz będzie tylko lepiej.Swoją drogą to ja strasznie przeżywam jej poród, może dlatego, ze ona z tego prawie terminu co ja i też ma Filipka ![]() aldii ja pół nocy się modliłam, nawet chyba jeszcze przez sen, bo nie wiem to mogła być fantazja, ale kto wie? Zwłaszcza, że ja o żadnej murzynce nie myślałam, a co dopiero murzynce duchu, nawet horrorów ostatnio unikam.
Moje słoneczko Filipek! 2010 Moje słoneczko Dominik! 2015 Moje słoneczko w drodze? zrobię na różowo może wywołam dziewczynkę ![]() Edytowane przez rybcia2309 Czas edycji: 2009-12-14 o 13:09 |
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
![]() a jak wczoraj mówiłam mamie ,że wydaje mi się że obniżył sie to mi powiedziała ze ślepa jestem , bo dalej ślicznie w górze jest i że mam się nie martwić bo dotrwam do końca w konia mnie zrobiła?---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- dobra idę to wresznie poprasować , bo dzień mi ucieknie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1683 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki
Cytat:
na poprawę humorku![]() Cytat:
. Pamiętaj![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
). Oj wydaje mi się, ze musisz być bardziej stanowcza, bo teściowa wejdzie Ci na głowę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
----------- Dobra, czekałam na wieści o sweet no to teraz już mogę zacząć sprzątać ![]() Ale tak mi się łezka w oku kręci, kolejna mamusia
|
||||||||
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko,żeby Mały szybko wyzdrowiał...oni celowo ją trzymali bo weekend był.głupki!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pierd**** - nie dość,że musieli jej zrobić cesarkę,choć mogła urodzić normalnie w piątek - to jeszcze ta infekcja ![]() ![]() :m ad:![]() ![]() kogo mam zabić?![]() ![]() : pala:![]() ![]() :p ala:![]() ![]()
|
|
#1686 |
|
Rozeznanie
|
Sweet
![]() żeby szybko wyzdrowiał. |
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
no...ale o ile pamiętam to Sweet na ostatnich pomiarach pisała,że już waży 3500g-a to było z 2 tygodnie temu-czyli jednak USG nie ma co wierzyć...no chyba,że mi się coś pokręciło... ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- a nie..dobrze pamiętałam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4664 mój ma teraz czkawkę....chyba po tej czekoladzie co zjadłam
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki za wsparcie
Cieszę się że Was mam... Co do pogrzebu to pewnie macie rację teraz pogoda nie najlepsza...dla Kuby to nie atrakcja co innego wesele a co innego pogrzeb.... Jeszcze nie wiemy kiedy i w jakich godzinach ? Pogadam dziś z mężem jak wroci z pracy powiedział że jak bardzo będę chciała to wezmie wolne w firmie mnie zawiezie samochodem...kochany jest...tylko ja sama nie wiem i chciałabym i Pomyslę jeszcze Ależ pięknie Ci się teraz zarysował brzusio Też Cytat:
![]() Cytat:
Oby mały Filipek szybko był zdrowy jak rybka
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc, nie było mnie tu jakiś czas ale widzę, ze nikt się nie stęsnił
![]() Addicted dzięki za zainteresowanie ![]() u mnie słabo, ruszac się nie mogę, syn chory, siedzę w domu już jakś czas i dostaje deprechy. W nocy nie spie bo Adrian mnie woła, jak juz się wybudzę to cięzko mi zasnąc. Chciałabym juz urodzić bo jest mi cięzko i widze, ze bedzie jeszcze o duzo gorzej. Spojenie mnie nawala okropnie zwłaszcza jak posiedze i wstanę to ruszyc się nie mogę. Wizyte u gienka mam dopiero 30.12 takze muszę się pomęczyc. Cytat:
zgadzam się ze wszystkim co napisałaś ja tez na początku mowiłam, ze nie dam Adriana nikomu i w sumie przez długi czas sama się nim zajmowałam tak chyba do 6 mcy. Pozniej tesciowa go zaczęła zabierac na dzien, pozniej na więcej i przez pewien czas było fajnie bo w sumie kiedy ją poprosiłam to go wzięła i mogłam pozałatwiac rozne rzeczy. Od jakiegoś czasu niby ma duzo pracy itp a wiem, ze drugim wnukiem się opiekuje W sumie przykro mi jest, ze nas kręci. Pewnie przyłozył się do tego mój syn, któremu nagle odbiło i stwierdził, ze nie będzie u babci zostawał robi histerie jak tylko zobaczy ich klatkę schodowa. Dla mie to jest uciązliwe bo musze znosic te fochy jak go jade zaprowadzić zeby pojsc do głupiego ginka Takze teraz nie mam nawet chwili dla siebie a wierzcie mi bardzo bym chciała ![]() Cytat:
Przerabane lila zazdroszcze Ci konkretnego terminu |
||
|
|
|
#1691 | |||
|
Zadomowienie
|
Zaliczycie w innym terminie. Trzymam za Was kciuki
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() : pijemy:
|
|||
|
|
|
#1692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby wszystko było teraz w porządku gdyby jej tyle nie trzymali to pewnie infekcji dałoby się uniknąć i zapewne urodziła by sn, co za szpital
|
|
|
|
|
#1693 | |||
|
Zadomowienie
|
Patka oj skąd ja to znam tą uprzejmość teściowej.
Dobrze że się nie dałaś tylko stoisz przy swoim. Wiem że może czasami ciężo nie ulec ale pewnie jak sie na początku pozwoli to później koniec. Także za wytrwałość.Trzeba ustalić jakieś zasady żeby teściowa się zbytnio nie panoszyła ![]() Cytat:
Narazie pomoc wolałabym uzyskać wtedy kiedy ja o nią poproszę. Nienawidze narzucania jak ktoś się narzuca i wchodzi z buciorami do mojego prywatnego intymnego życia (mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi, bo troche to dziwnie napisałam ) Sama czasami nie wiem co zrobić bo nadopiekuńczość teściowej już mi bokiem wychodzi. A co bedzie jak się dziecko urodzi to strach się bać ![]() Cytat:
Ja już ostatnio męża proszę o ubieranie skarpetek i butów. Pysiamn przykro mi ![]() ja bym na Twoim miejscu chyba nie jechała. Zwłaszcza że piszesz że to nie na miejscu tylko gdzieś dalej. To też raczej nie jest uroczystość dla małego Kubusia no i dla ciebie też nerwy nie za bardzo korzystne. Ula już się miałam dopytywać o to zdjęcie, ale widzę że w końcu się pojawiło ![]() ładny brzuszek ![]() Cytat:
i FILIPKA witamy na świecie ![]() biedactwo pewnie się wymęczyła przy porodzie, a tu jeszcze to z maleństwem. Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do nas --------------------------------- ufff... a ja się wreszcie uporałam z kartkami świątecznymi. Oczywiście musiałam dla teściowej wszystkie wydrukować i zaadresować bo jej się ręcznie nie chce. Za niedługo znowu wyjeżdża do pracy do Włoch więc będę mieć troszkę spokoju. Jak usłyszałam o wyjeździe to się ucieszyłam, bo jej nadopiekuńczość już na prawde mi działa na nerwy. Nie mogę się sama ubrać, bo ona zaraz wylatuje za mną i sprawdza, czy oby na pewno się dobrze ubrałam i żebym pamiętała że schody są śliskie, i że może ona mnie z nich sprowadzi. Normalnie czuje się jak kaleka. ... ale z drugiej strony zobaczyłam jak się żaliła swojej córce i popłakała się że musi na świeta jechać do pracy daleko od rodziny, to trochę przykro i smutno mi się zrobiło. Głupio się poczułam że wiadomość o jej wyjeździe mnie ucieszyła ![]() -------------------------------- Zmieniając temat wczoraj mężuś mi porobił zdjątka , więc się również pochwalę moim wielkim brzucholkiem z 30 tc
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Gooha brzusio tak ślicznie okrąglutki, a ty masz taką bladą buźkę. Ja to wiecznie z rumieńcami, takie mi gorąco!
|
|
|
|
#1695 |
|
Zadomowienie
|
Kalka Dziekuje
![]() a z tą bladością to tak mam. Wszyscy mi wmawiają że chyba coś nie tak że wyglądam jak trup, a ja tak poprostu mam ![]() Lekarz mi tez ostatnio wyniki skomentował że zdziwił się że tak dobrze mi wyszły bo po mojej bladości stwierdził że coś na pewno będzie źle
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Sweet
Ale chłopiec duży!!!!!!!!! Szkoda, że tak ją trzymali. Kurcze to jest właśnie służba zdrowia w Polsce Dużo zdrówka dla mamy i synka!!!!!!!!!!!!! Pysia Patka no jakbym czytała o mojej teściowej Aldii Ula śliczny brzuszek Joli nie chcę się wtrącać , ale tak sobie myślę, że wiele zależy od Twojego męża i to chyba on musiałby czasem mamie odmówić i pokazać, że wasze rodziny są oddzielne
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poprasowałam i teraz idę leżeć
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
#1699 |
|
Raczkowanie
|
Gooha brzuszek śliczny i rzeczywiście jak na Twoją figurę to spory jak na 3o tydzień
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pewnością jak usłyszałaś to, co teściowa mówiła to Ci jej szkoda, no ale przynajmniej będziesz miała spokój. Sliczny brzuszek, ale pamietam Ty bladzinka jesteś zawsze
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
rozmawiałam teraz z kumpelą o porodzie przez tel-urodziła 2 tygodnie temu...i dopiero teraz się dowiedziałam,że miała zielone wody:/niezłe jaja,a termin w sumie miała na 10.12...a urodziła 1.12...
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia to dobrze, ze sie pomodlilas, zapal jeszcze swieczke i dusze juz powinien byc spokojny i cie nie niepokoic
Ula tak mi sie wydaje, ze na wczesniejszych fotach brzusio mialas troche wyzej, ale moge sie mylic.... Majkela widze, ze i Tobie sie wydaje, ze brzuch Ulci sie obnizyl ![]() Patinka tez pamietam, ze pisala 3500 Kalka,Mamaidy,Lila Gooha slodki brzusio Lila wlasnie tak oddychalam jak parowoz w drodze do szpitala.Rzeczywiscie pomoglo Lezakuje sobie, wstalam tylko pranie wstawic
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha piekny i zgrabny brzuszek
Kancia witaj...jak to nie stęsknilysmy się ...pytałyśmy o Ciebie ![]() A ja dałam Ci po cichu czas do dzisiaj,,,,jak bys nie napisała to miałam Ci słać PW.... Wytrzymaj jeszcze troszkę ************************* **** Dzięki dziewczyny za wsparcie....pogadam z mężem....może on coś mi podpowie...macie rację że nikt nie będzie odemnie oczekiwał że musze przyjechać....ale chciałabym być...to był taki dusza człowiek
|
#1704 |
|
Raczkowanie
|
Majkela no i zapomniałam napisać żebyś się nie martwiła egzamem
Joli te zaliczenia to pewnie można poprawić?
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
a to my z dzisiaj
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia
ehhh własnie siedzę i przeliczam moje zjadane kalorie i wychodzi mi, ze jadam okolo 1600 kcal dziennie a waga nadal niezmiennie 1 kg tygodniowo jak tak dalej pojdzie to przeciez się nie rusze wcale
|
|
|
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Sweet, dla dzielnej Mamy ![]()
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
gooha jaki brzucholek ładny,a ty szczuplaczek nadal.
kancia musisz wytrzymac jeszcze troche,wiem ze przy dziecku to cięzej ale dasz rade. ja dziś zamówiłam wózek,akurat tak sie złozyło ze facet jedzie jutro do tako lub pojutrze,bo pozniej dopiero w styczniu.jak juz bedzie to wstawie fotki. ile przescieradełek kupiłyscie?bo ja mam 2szt i mysle czy dokupić. tak sobie myśle ze chyba juz za jakiś tydz zaczne podkładać podkłady na łózko sobie,żeby czasem na kanape mi wody nie odeszly
|
|
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co jesz,że wychodzi Ci 1600kcal?chyba to troszku mało,jak na kobietę w ciąży-ja cały czas mam wrażenie,że jem za mało i jak czuję głód,to mam wyrzuty sumienia,że jadam za mało...---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Ja kupiłam te podkłady w Rossmanie 10 sztuk, one mają wymiary 60x60 i w sumie nie wiem jakiej ty masz wielkości,ale mi się wydaje,że nawet jak odejdą wody to łóżko będzie mokre,bo tych wód to chyba dużo jest....druga sprawa,że rozmawiałam jak do tej pory z dwoma mamami i ani jednej ani drugiej nie odeszły wody w domu - tylko jedna miała przebijane,a drugiej odeszły na jakąś godzinę przed urodzeniem dziecka-już w szpitalu oczywiście.
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę tylko człowieka nie ma od rana a tu tyle napisane
![]() Zacznę od Sweet gratuluję!!!! i trzymam kciuki za Filipka żeby było wszytsko dobrze ![]() ![]() ![]() Ale lekarzy to bym za to wszystko Jak tak można!!!Patinka, Gooha Ula piękne brzuszki Pysiu współczuję a ja chodzę dzisiaj podjarana, bo pani u której kupuję staniki powiedziała, że mi się brzuch obnirzył Bo wiecie mnie to się marzy urodzić w połowie styczniaRybcia ja to przeżyję karzdy poród tutaj zwłaszcza te przede mną
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

Biedactwo, ale chociaż już ma za sobą! Niech teraz zbiera siły bo musi nawpierdzielać paru osobom wrrrrrry. ale dobrze, ze Filipek już jest
Teraz będzie tylko lepiej.

w konia mnie zrobiła?
na poprawę humorku
. Pamiętaj
.

ciagle go badaja Sweet go nie widziala jeszcze... wiem tylkoze maly sam oddycha.. ale co ze zdrowkiem nie wiem. wiem ze bedzie musial brac antybiotyki. 3majkmy kciuki 

W sumie przykro mi jest, ze nas kręci. Pewnie przyłozył się do tego mój syn, któremu nagle odbiło i stwierdził, ze nie będzie u babci zostawał 

Wiadomo, że nie na całe dnie - jakby niektóre babcie chciały.