|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Sweet - gartulacje!!! Trzymajcie sie cieplo i szybko wracajcie do domku!!!
Cytat:
Juz kiedys o tym pisalam - proponuje przescieradlo nieprzemakalne na materac. Super sprawa przy dziecku (dziecko moze sie zsikac, ulac, nam sie tez moze co nieco pobrudzic podczas nawalow z piersi itd.) |
|
|
|
|
#1772 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() klas ki: duzo dobrego dla Ciebie i Filipka!!a lekrzy to ![]() wrrrrrrrrrrrr brak słów po prostu!!Cytat:
Cytat:
********************* a ja dziś przygód samochodowych ciąg dalszy.. myślałam, że już koniec.. ale pech to pech! może od początku: byłam najpierw w biurze donieść zwolnienie. poplotkowałam sobie troszkę z szefową. zapewniła mnie, że czeka i że tęsknią wszyscy za mną.. nawet o pokoju tylko dla mnie coś wspomniała i zaprosiła na firmową kolacyjkę wigilijną - bardzo, bardzo było miło.do domku dotarłam ok 15.30 a na 16.30 mieliśmy być w szkole rodzenia. ponieważ tż przybył z pracy o 16 to na szybko zrobiłam spaghetti i pojechaliśmy. tzn pojechaliśmy to zbyt dużo powiedziane. najpierw samochód nie chciał odpalić rzecz jasna do SR nie dotarliśmy. może uda się odrobić zajęcia jutro z inną grupą... zobaczymy. buuuuuuuuuuuu ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Bardotka nowy numer Twojego Stylu jest dostępny
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
eudaimonia nie stresuj się przede wszystkim
![]() ![]() teraz wszystkie problemy z samochodem będzie zwalał na Ciebie? Ja w takiej sytuacji nawrzeszczałabym na swojego TŻ że to on powinien pilnować co ma kiedy wymienić itd... Strasznego pecha miałaś że akurat Tobie te lampki się zaświeciły i nie zareagowałas , ale z drugiej strony nie wierzę że tak od razu coś mogło się popsuć... I dlaczego od razu odzywa się do Ciebie jako gorszą, która czego się nie dotknie to zepsuje.. To brak szacunku z jego strony, a szczególnie że jesteś w ciąży....
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ale mrozno ma być pod koniec tyg!!!chyba rajtuzki wyciagnę
co by mała nie zmarzła.mam okropnego lenia,czas tak mi szybko leci,musze coś zacząć robic pakować sie lub układac ciuszki ale nic nie robie. nie mam tyle energi co niektóre z was. |
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
byłam na brzuszkowym, teraz tu się pochwalę. Oświetlenie mam niebardzo jeszcze, stad plamy
Za kilka godzin kończymy 36 tygodni! Pępek jeszcze wklęsły Brzoskwinko mamy już imię. Żadne z tych co na początku. Nasza kruszynka będzie Alicja Małgorzata
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2009-12-14 o 19:36 |
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Eudaimonia współczuję
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Wreszcie jak wypiłam colę to przeszła zgaga, bo się pięknie bekło parę razy
|
|
|
|
#1778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla TZ za niewyparzoną buzię![]() u mnie jest tak że mąż odpowiada za stan samochodu ,obojętnie kto nim jezdzi sprawdzanie stanu płunów, olejów itp. to jego działka domyślam się ze pasek w alternatorze ci poszedł , tak??? bo jeśli tak to mój mały móżdżek podpowiada mi że wystarczy alternator wymienić bo ładowania nie ma a w tym przypadku silnik jest ok.![]() bo gdyby pasek rozrządu poszedł to nie ruszyłaś byś samochodem od momentu pęknięcia Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny brzuszek )
|
|
#1780 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=gooha3;15850217 Zmieniając temat wczoraj mężuś mi porobił zdjątka , więc się również pochwalę moim wielkim brzucholkiem z 30 tc[/QUOTE] Bardzo ładny brzuszek ![]() Teraz zrobił się taki pełniejszy, okrąglejszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymajcie się cieplutko dziewczynkieudaimonia oj biedna Ty ![]() Cytat:
![]() -------------- Byłam dzisiaj na spacerze, ale przeceniłam swoje możliwości. W jedną stronę super a w drugą skurcze brzucha i w pośladkach muszę chyba zmniejszyć trasę Teraz dotleniona mogę iść spać.
|
|||||
|
|
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
Kalka masz śliczny duży brzusio!
A Alicja to piękne imię. Moja siostra tak się nazywa i ja też chciałam tak nazwać córeczkę, ale mąż się nie zgodził. Także Ala super!!!
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie tak damy na drugie.
|
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A imię Alicja jest piękne
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Jesli mówicie prawdę, to nasza córcia ma naprawdę śliczne imię. Dziękujemy ja i Alunia
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1786 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wód to u mnie np były zielone od zakażenia wewnątrzmacicznego gronkowcem z tego co pamiętam ![]() Cytat:
no i gratki za brak skurczów Cytat:
![]() Cytat:
tylkoze ja nie mogę sie ruszać ze względu na to spojenie ledwo łaże a gdzie stepowac ![]() Cytat:
ale musze się pilnowac ![]() Cytat:
jak juz to zjem standardowe typu kotlet z ziemniakami i surówką, sałatka. Ryba w podobnym zestawie. Czasami pozwalam sobie na domową knyszę lub zapiekankę a gotuje normalnie dla męża i Adika ale nie jadam z nimi Cytat:
![]() eudaimonia ![]() kalka sliczny bebzolek |
|||||||
|
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha dzięki. Już tak mówimy, gładząc po brzuszku.
A co to jest knysza??? Edytowane przez kalka Czas edycji: 2009-12-14 o 20:36 |
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Maz pojechal do Ikei po lozko dla Adasia. Adas sie pyta:
-gdzie jedzie tata? Ja: jedzie kupic Ci lozko Adas biegnie do pokoju, pokazuje swoje lozeczko i krzyczy: - mam jeden! ![]() Ja: ale bedziesz miec inne lozeczko. Adas: nie chce! ![]() No i oczywiscie maz powyszukiwal lozeczko, materacyk, przescieradlo itd. i idzie to spakowac... i sie okazalo, ze nie ma niebieskiego!!! Moze bedzie jutro - rodzice podjada i kupia jakby co... Tak w ogole to przyjezdzaja do mnie jutro (troche sie wpraszaja na imieniny, ktorych nie robie). W kazdym razie Adas szaleje za dziadkiem i bedzie wniebowziety W ogole jakos ostatnio nigdzie nie wychodze - tylko na spacery z Adaskiem (a meczy mnie to ubieranie i uganianie sie za nim juz okropnie).
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2009-12-14 o 20:38 |
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
kalka buła z mięsem, pomidorkiem, ogórem, kapuchą, kukurydzą i jakims sosem.
celka no to się Adas ucieszył z łozka ![]() tez planuje fryca w tym tygodniu ale musze zadzonic się umówić może jutro
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
bo to to samo w zasadzie
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
U Sweet juz lepiej. ona sama sie juz lepiej czuje. Moze dzisiaj zobaczy Filipka i mierzy 56 cm. Duzy facet z niego Buziaki |
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sweet jesteś dzielna. kciuki za Filipka
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu tyle napisałyście...
Chyba nie nadrobię... Sweet gratulacje... A ja zaraz zrobię wyłom od diety bezsolnej i zjem sobie zapiekankę
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia szczerze mowiac, to mnie tez by szlag trafil na miejscu twojego Tz.....no ale nie powinien sie wyzywac na tobie, tylko np. pobiegac w kolo bloku
![]() Kalka koniec 36 wow.Ja taki mialam chyba w 30 ;D Piekne imie wybraliscie,mam przyjaciolke AlicjeKancia ja moje spojenie rozchodzilam.Po kilku dniach przestalo bolec (ale zmuszalam sie do chodzenia).Teraz boli sporadycznie Celka od m-ca planuje sie umowic do fryzjera i zawsze tak jakos o tym zapomne Asiuulka thx za info o Sweet |
|
|
|
#1796 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja też nie mam i chociaż nie wiem co to jest to i tak współczuje mamuśkom
Ale z tymi włosami to oczywiście ściema A tak poza tym to fajniutkiego masz avatarka Cytat:
A co do jedzonka to właśnie tż zrobił zakupy a tam mandarynki, pomarańcze i soczek pomarańczowy, bo potem to już można na jakiś czas się pożegnać z cytrusami. Jak mówiła położna można jeść jabłka i banany i jeszcze ... jabłka i banany i popijać soczkiem jabłkowym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() eudaimonia - oj bidulo, ty to się masz z tym samochodem, a raczej z rakcjami tż kalka - fajny brzusio i tak jak większości dziewczyn podoba mi się imię Alicja. Mam kuzynkę o tym imieniu i jak byłam mała to też chciałam tak mieć na imię No to zaglądaj tu jak najczęściej celka - może jak synuś zobaczy nowe łóżeczko to mu się spodoba Cytat:
**************** I dzięki za przypomnienie o fryzjerze - powinnam się umówić na ten tydzien na skrócenie włosków, o ile do jutra nie zapomnę.Co do brzucha to też chyba mi się już opuścił, bo coś masakrycznie często biegam do wc Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-12-14 o 21:38 |
||||
|
|
|
#1797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za informacje |
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1799 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Tak Kalka śliczny duży brzusio...
I imie piękne Cytat:
![]() trzymam Adasiowi też sięspodoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kiedy Sweet wychodzi ??? Razem z Filipkiem ![]() Ucałuj ją od nas koniecznie Cytat:
Cytat:
*********************** Ale mam dziś kaca tylko piję i sikammmmm
|
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() chciałabym dopisać się do klubu mam styczniowo-lutowych ![]() ja z tych drugich oczywiście nie dam rady prześledzić 4 wątków ale mam nadzieję że dacie nam się poznać ![]() żeby nie było że jestem nie wychowana to parę słów o mnie i o mojej dzidzi (i może o tatusiu :P) no więc termin porodu mam na 15 lutego czyli na 2 dni przed moimi 24 urodzinami(teraz jestem na początku 32 tyg.), na 100% jeszcze nie wiadomo czy będzie chłopiec czy dziewczynka ale moje serducho i intuicja podpowiadają że urodzi się mała Zosia(a właściwie Sofiya - bo tatuś nie jest Polakiem i raczej za granicą będziemy sobie życie układać), lekarz na USG też skłaniał się ku dziewczynce (za tydzień idę do ginekolog i pewnie dostanę skierowanie na USG i może coś więcej się wyjaśni) wszyscy w koło wróżą mi bliźnięta :? hihi było trochę problemów ze zdrowiem na początku II trymestru ale już chyba to za nami (odpukać) z czasem pewnie więcej informacji wypłynie bo trudno tak na dzień dobry wszystko o sobie powiedzieć pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i ich dzieciątka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

fakt, ze się nie ruszam ale no ale zeby to az tak się odkladało. Dobija mnie to.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klas ki: duzo dobrego dla Ciebie i Filipka!!

a w tym przypadku silnik jest ok.
muszę chyba zmniejszyć trasę

wow.Ja taki mialam chyba w 30 ;D Piekne imie wybraliscie,mam przyjaciolke Alicje